Querrey – Čilič 1:3 (kon.) | Federer – Berdych 3:0 (kon.)
koniec
Roger Federer
Roger Federer (3)
3
7 7 6  
Tomáš Berdych
Tomáš Berdych (11)
0
64 64 4  
Piatok 14.07.2017, 17:29 • Centre Court, Londýn • Wimbledon - muži - Wimbledon (tráva) • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    Roger Federer na dvorcoch All England Clubu nestratil set ani vo svojom šiestom tohtoročnom vystúpení. Švajčiarsky tenista predviedol skutočne výborný výkon, najmä čo sa týka servisu. Jeho súper, Tomáš Berdych, hral takisto skvele. Jeho výkon by dnes stačil na väčšinu tenistov, no dnes bol proti nemu najlepší hráč, aký kedy na londýnskej tráve behal. Obom hráčom treba vzdať hold. Každopádne, Roger Federer to opäť dokázal a v nedeľu zabojuje o svoj ôsmy titul z Wimbledonu. Jeho súperom bude chorvátsky tenista Marin Čilič. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (19:56:13)
     
    Koniec zápasu
     
    6:4
    Je koniec! Priamym bodom z podania Roger Federer ukončuje dnešný zápas a postupuje do ďalšieho wimbledonského finále. Tomáš Berdych podal skvelý výkon, ale na najlepšieho hráča tenisovej histórie to nestačilo.
     
    40-15
    Prvú možnosť Roger Federer nedokázal využiť. Jeho bekhendový úder totiž skončil niekoľko centimetrov za základnou čiarou.
     
    40-0
    Po kvalitnom servise zahral švajčiarsky tenista forhendový víťazný úder. Roger Federer má tak tri šance na ukončenie dnešného zápasu.
     
    30-0
    Tomáš Berdych mal teraz poriadny kus smoly. Dobehol síce skrátenie svojho súpera, ale následne jeho úder zastavila páska.
     
    15-0
    Roger Federer musel ísť do výmeny len cez druhé podanie, no napriek tomu boduje. Tomáš Berdych išiel po returne na sieť, ale opäť ťahal za kratší koniec.
     
    5:4
    Tak napokon to český tenista zvládol. Priamym bodom z podania ukončuje tento gem, no stále je jeho situácia kritická. Roger Federer totiž ide podávať na víťazstvo v zápase.
     
    30-40
    Tomáš Berdych ani teraz nedokázal ukončiť deviaty gem tohto setu. Agresívne si síce prešiel na sieť, ale Roger Federer ho elegantne obhodil.
    2:0; 5:3; 15-40 - Roger Federer
     
    15-40
    Čistá hra z toho napokon nebude. Roger Federer predviedol veľmi pekný return, na ktorý už Tomáš Berdych nedokázal reagovať inak ako úderom do siete.
     
    0-40
    Roger Federer si teraz vybral menší oddychový čas. V tomto geme zrejme zápas neukončí, no lepšiu šancu bude mať pri vlastnom podaní.
     
    0-30
    Tomáš Berdych si pomáha priamym bodom z podania. Razantný return švajčiarskeho tenistu skončil za základnou čiarou.
     
    0-15
    Tomáš Berdych začína lepšie, hoci mu pomohol jeho súpera. Po dotyku loptičky s páskou musel ísť Švajčiar dopredu, no jeho úder skončil za základnou čiarou.
     
    5:3
    Roger Federer bez najmenších problémov potvrdzuje brejk z predošlého gemu. V poslednej výmene zahral skvelý forhendový úder. Tomáš Berdych o chvíľu pôjde podávať na udržanie v turnaji.
     
    40-0
    Roger Federer si krásne prešiel na sieť. Tomáš Berdych síce bojoval, no údery jeho súpera ho donútili poslať loptičku len do siete.
     
    30-0
    Roger Federer zaznamenáva svoje trináste eso v dnešnom semifinále a míľovými krokmi sa približuje k finálovému duelu proti Marinovi Čiličovi.
     
    15-0
    Roger Federer podáva na potvrdenie brejku a začína veľmi dobre. Síce išiel do výmeny len cez druhý servis, no trpezlivo si počkal na chybu českého súpera.
    2:0; 4:3 - Roger Federer
     
    4:3
    Tomáš Berdych musel ísť do výmeny len cez svoje druhé podanie. Roger Federer predviedol dobrý return, loptička spadla pred základnú čiaru a český hráč už na ňu nedokázal dobre reagovať. Jeho úder sa do kurtu nevošiel, a tak prichádza o svoj servis.
     
    40-30
    Roger Federer získava na svoju stranu mimoriadne dôležitý brejkbal. Parádne zahral na sieti a Tomáš Berdych vie, že ďalšiu výmenu jednoducho musí získať.
     
    30-30
    Roger Federer teraz trošku pomohol svojmu súperovi. Jeho forhendový úder skončil tesne v aute a Švajčiar si to ani nechce dať skontrolovať.
     
    30-15
    Tomáš Berdych mal šťastie a dostáva sa z najväčších problémov. Prešiel si na sieť, ale lob Rogera Federera skončil tesne za základnou čiarou.
     
    30-0
    Tomáš Berdych výrazne pomáha svojmu súperovi. Opäť chybuje z bekhendovej strany. Tentokrát to nebol aut, ale úder do polovice siete.
     
    15-0
    Tomáš Berdych nezačína svoj gem na podaní dobre. Jeho bekhendový úder totiž skončil niekoľko centimetrov za základnou čiarou.
     
    3:3
    Tak toto bol skutočne fantastický obrat v podaní švajčiarskej tenisovej legendy. Tomáš Berdych mal dva brejkbaly, no od tohto stavu sa ani na chvíľu nedostal do výmeny.
     
    A-40
    Roger Federer fantastickým spôsobom obracia vývoj tohto duelu. Tentokrát to síce nebolo eso, no aj priamy bod z podania rozhodne postačí.
     
    40-40
    Roger Federer odvracia aj druhý brejkbal svojho súpera. Opäť je to vďaka nechytateľnému podaniu. Ďalšie eso nás tak posúva do zhody.
     
    30-40
    Roger Federer si v dôležitý moment pomáha prvým servisom. Tomáš Berdych zle prečítal smer podania, a tak je z toho eso.
     
    15-40
    Tomáš Berdych má dve šance na zisk podania svojho súpera. V tejto výmene zahral skutočne skvele a ďalším dobrým obhodením donútil súpera chybovať.
     
    15-30
    Tomáš Berdych teraz zahral skutočne fantasticky. Roger Federer sa síce presunul na sieť, no český tenista mu skvele zahral pod nohy.
     
    15-15
    Tomáš Berdych mal teraz trošku šťastie. Jeho súper sa snažil zaútočiť z bekhendovej strany, ale loptičku zastavila páska.
     
    15-0
    Roger Federer musel ísť do výmeny len cez druhé podanie. Tomáš Berdych to ale nevyužil a svoj forhendový úder poslal za základnú čiaru.
     
    2:3
    Český tenista zvládol ďalší náročný gem. Zrejme nemá zmysel spomínať, aké následky by mal prípadný stratený servis. Každopádne, Tomáš Berdych sa dostáva do opätovného vedenia.
    2:0; 2:2; 40-A - Tomáš Berdych
     
    40-A
    Výhoda putuje na konto českého tenistu. Ten si po servise nakročil do dvorca a výmenu ukončil bekhendovým víťazným úderom.
     
    40-40
    Tomáš Berdych sa dostáva z najhoršieho. Výrazne mu ale pomohol Roger Federer, ktorý poslal svoj úder len do siete. Švajčiar sa na seba poriadne hnevá.
     
    40-30
    Roger Federer získava brejkbal na svoju stranu. Švajčiar dobehol skrátenie svojho súpera a následne pohotovo zakročil na sieti.
     
    30-30
    Dve šance na zisk podanie z toho napokon nebudú. Tomáš Berdych zahral veľmi dobre na sieti a nedal švajčiarskemu hráčovi žiadnu šancu.
     
    30-15
    Tomáš Berdych stráca túto výmenu a dostáva sa do menších problémov. Roger Federer je blízko k tomu, aby si vypracoval brejkbalové šance.
     
    15-15
    Roger Federer zahral return z veľmi náročnej pozície. Tomáš Berdych zostal trošku prekvapený a možno aj preto poslal loptičku do siete.
     
    0-15
    Tomáš Berdych začína pri svojom podaní veľmi dobre. Na konto si pripisuje ďalší priamy bod, čo rozhodne teší aj jeho najbližších v loži.
     
    2:2
    Absolútne bezproblémový gem v podaní švajčiarskeho tenistu. Tomáš Berdych jeho záver už troška vypustil a nebežal za úderom do druhej polovice dvorca.
    2:0; 1:2; 40-0 - Roger Federer
     
    40-0
    Roger Federer má tri šance na to, aby ukončil gem pri svojom podaní. Tomáš Berdych si zatiaľ príliš nezahral, súper ho teraz dokonale rozbehal a nedal mu najmenšiu šancu na zisk loptičky.
     
    30-0
    A ďalšie eso švajčiarskeho tenistu. Vyzerá to tak, že Roger Federer nebude mať na servise žiadne problémy. Tentokrát trafil presne na T-čko.
     
    15-0
    Roger Federer vstupuje do tohto gemu parádne. Na konto si pripisuje ďalšie eso a získava tesný náskok.
     
    1:2
    Tak napokon to český tenista zvládol. Tomáš Berdych si v poslednej výmene tejto hry prešiel na sieť a z trošku netenisovej pozície zahral bezchybne.
     
    30-40
    V dôležitej chvíli si Tomáš Berdych pomáha svojim skvelým servisom. Roger Federer nedostal loptičku na druhú stranu dvorca, a tak má český hráč gembal.
     
    30-30
    Zatiaľ z toho brejkbaly pre švajčiarskeho tenistu nebudú. Tomáš Berdych si pomohol priamym bodom z podania.
     
    30-15
    Tomáš Berdych predviedol dobré podanie, no po ňom robí zbytočnú chybu. Loptička končí v aute a Roger Federer sa približuje k brejkbalom.
     
    15-15
    Tentokrát už nebol Roger Federer taký presný. Jeho úder skončil za základnou čiarou, a tak tu máme opäť vyrovnaný stav.
     
    15-0
    Tretí gem lepšie začína favorizovaný Roger Federer. Ten sa krásne položil do svojho forhendového úderu a priamo z returnu zahráva víťazný úder.
     
    1:1
    Začiatok tohto gemu Švajčiarovi nevyšiel, ale napokon ho získava na svoju stranu. Opäť si prešiel na sieť a víťazným úderom nedal súperovi šancu na reakciu.
     
    40-30
    Eso z toho síce nebolo, no to švajčiarskemu tenistovi vadiť nebude. Roger Federer priamym bodom strháva vedenie na svoju stranu.
     
    30-30
    Po výbornom servise si švajčiarsky tenista prešiel na sieť a zahral krásny bekhendový úder. Vyzerá to tak, že sa dostáva z drobných problémov.
     
    15-30
    Tri brejkbaly z toho pre českého tenistu nebudú. Roger Federer si totiž pomáha priamym bodom z podania. Tomáš Berdych nemal najmenšiu šancu reagovať.
    2:0; 0:1; 0-30 - Tomáš Berdych
     
    0-30
    Ani teraz si švajčiarsky tenista nepomohol prvým servisom a pyká za to. Jeho bekhendový úder končí mimo dvorca, a tak sa pre neho črtajú nemalé problémy.
     
    0-15
    Roger Federer musel ísť vo výmeny len cez druhé podanie. Tomáš Berdych zahral dobrý return a napokon je to on, kto získava loptičku po jednej z najkrajších výmien zápasu.
     
    0:1
    Prvý gem tretieho setu získava na svoju stranu Tomáš Berdych. Po dobrom servise prešiel do ofenzívny a na svoje konto si pripisuje krásny krížny forhendový úder.
     
    15-40
    Tomáš Berdych získava na svoju stranu dva gembaly. Teraz bol aktívnejším mužom on, Roger Federer mal síce čas na obhodenie, no loptičku netrafil ideálne.
     
    15-30
    Teraz sme videli trošku dlhšiu výmenu. Iniciatívnu v nej prebral Roger Federer, zahral niekoľko kvalitných úderov a napokon donútil súpera k chybe.
     
    0-30
    V podobnom duchu pokračuje český tenista aj ďalej. Ani tentokrát nedokázal jeho súper reagovať na dobre umiestnené a prudké prvé podanie.
     
    0-15
    Tretí a možno posledný set začína na podaní český tenista. Hneď na úvod si Tomáš Berdych pripisuje na konto priamy bod z podania.
     
    7:6
    Roger Federer so šťastím dostal loptičku na druhú stranu dvorca. Na jeho return už Tomáš Berdych nedokázal dobre reagovať a poslal loptičku len do siete. Podobne ako prvý, tak aj druhý set získava na svoju stranu švajčiarsky tenista.
     
    6-4
    Druhý set dnešného zápasu ešte nekončí. Tomáš Berdych si pomohol dobrým servisom a výmenu ukončil víťazným úderom z forhendovej strany.
     
    6-3
    Tentokrát sa už Roger Federer dostáva k setbalovým šanciam. Pekne si prešiel na sieť, Tomáš Berdych síce ukázal rýchle nohy, no už ho nedokázal obhodiť.
     
    5-3
    Žeby menšia nervozita na strane švajčiarskej tenisovej legendy. Roger Federer ani na dvakrát netrafil vymedzený priestor na podanie a ešte dramatizuje tajbrejk.
     
    5-2
    Po výmene strán dokázal zabodovať aj český tenista. Do výmeny síce išiel cez druhý servis, no Roger Federer trafil loptičku len rámom rakety.
     
    5-1
    Tak toto vyzerá s českým tenistom už veľmi zle. Loptička z jeho rakety skončila v aute, a tak sa budú meniť strany sa veľmi nepriaznivého stavu z jeho pohľadu.
    1:0; 6:6; 4-1 - Roger Federer
     
    4-1
    Tomáš Berdych nezískava ani túto loptičku. Síce bol aktívny, prešiel si na sieť, ale Roger Federer ho krásne dokázal obhodiť.
     
    3-1
    A ďalší víťazný úder zaznamenáva Roger Federer. Momentálne má na svojom konte dvojnásobne viac víťazných úderov z forhendovej strany ako súper.
     
    2-1
    Roger Federer sa podobne ako v prvom sete dostáva do miernej výhody. Počkal si na slabší druhý servis súpera a zahral fantasticky víťazný úder.
     
    1-1
    Tomáš Berdych veľmi rýchlo vyrovnáva skóre tajbrejku. Z podania poslal loptičku presne na stredovú čiaru a zaznamenáva ďalšie eso v dnešnom dueli.
     
    1-0
    Ako prvý sa v skrátenej hre zapisuje na tabuľu skóre Roger Federer. Pomohol mu jeho súper, ktorý z forhendovej strany poslal loptičku do autu.
     
    6:6
    Skrátená hra je realitou. Aj Tomáš Berdych si udržal svoje podanie čistou hrou a teraz sa bude snažiť byť úspešnejší v porovnaní s koncovkou prvého dejstva.
     
    0-40
    Sme blízko k ďalšiemu tajbrejku v dnešnom zápase. Roger Federer totiž posiela loptičku zo svojej rakety len za základnú čiaru.
     
    0-30
    Aj teraz zahral Tomáš Berdych veľmi dobre. Na sieti síce nebol v najlepšej pozícii, no jeho bekhendový volej mal svetové kvality.
     
    0-15
    Tomáš Berdych začína pri vlastnom servise veľmi dobre. Priamym bodom z podania sa dostáva do tesného náskoku.
     
    6:5
    Čistou hrou drží Roger Federer svoje podanie. V poslednej výmene opäť zaúradoval jeho servis a následne si pomohol bekhendovým víťazným úderom.
     
    40-0
    Roger Federer si na konto pripisuje ďalšie eso. Potvrdila to aj moderná technika, ktorú si vyžiadal jeho súper Tomáš Berdych.
     
    30-0
    Následne si švajčiarsky tenista pomáha priamym bodom z podania. Vyzerá to tak, že ani teraz nebude mať na vlastnom servise problémy.
     
    15-0
    Roger Federer začína svoj gem na podaní veľmi dobre. Po svojej aktivite prešiel na sieť, kde zahral tak, ako to vie snáď len hráč jeho kvalít.
     
    5:5
    Český tenista zvládol náročnú situáciu pri svojom podaní. Vďaka ďalšiemu esu vyrovnáva skóre tohto setu, a tak budeme svedkami opäť dramatickej koncovky.
     
    30-40
    Český tenista získava ďalšiu loptičku na svoju stranu. Vo výmene bol teraz jasne aktívnejší a zakončil ju precíznym volejom na sieti.
     
    30-30
    Tomáš Berdych si pomohol veľmi kvalitným prvým podaním. Napokon je z toho eso, a tak si Roger Federer na setbal bude musieť ešte počkať.
     
    30-15
    Tomáš Berdych po dobrom servise spravil nevynútenú chybu z forhendu a dostáva sa do problémov. Roger Federer je dve loptičky od zisku druhého setu.
    1:0; 5:4; 15:15 - Tomáš Berdych
     
    15-15
    Tomáš Berdych mal teraz smolu, pretože jeho úder spomalila páska. Roger Federer mal tak následne dostatok času a zahral víťazný úder z bekhendu.
     
    0-15
    Dôležitý desiaty gem lepšie začína Tomáš Berdych. Jeho súper sa totiž nevyvaroval nevynútenej chyby, ktorá tentokrát prišla z obľúbenej bekhendovej strany.
     
    5:4
    Roger Federer zvládla aj piaty gem pri svojom podaní v druhom sete. Pod tlak tak dostáva Tomáša Berdycha, ktorý pôjde o pár sekúnd podávať na udržanie v celom sete.
     
    40-15
    Tentokrát sa snažil prejsť na sieť Tomáš Berdych. Nebolo to ale najlepšie riešenie, keďže ho jeho súper dokázal obhodiť z bekhendovej strany.
     
    30-15
    Roger Federer si teraz prešiel na sieť a donútil chybovať svojho súpera. Tomáš Berdych sa snažil zahrať obhodenie, ale to skončilo v aute.
     
    15-15
    Následne ale švajčiarsky tenista robí chybu. Jeho podanie bolo síce kvalitné, no forhendový úder na ceste na druhú stranu zastavila páska.
     
    15-0
    Švajčiarsky tenista začína deviaty gem veľmi dobre. Vďaka podaniu do stredu kurtu v ňom boduje ako prvý.
     
    4:4
    Čistá hra na strane českého tenistu. Roger Federer poslednú loptičku trošku odflákol, svoj úder nasmeroval do siete, a tak máme skóre druhého setu vyrovnané.
     
    0-40
    Tomáš Berdych hrá dnes skutočne veľmi dobre. Teraz potvrdil moje slová ďalším parádnym forhendovým úderom po čiare.
     
    0-30
    Roger Federer mal teraz možnosť, keďže jeho súper musel ísť do výmeny len cez druhé podanie. Jeho return ale skončil za základnou čiarou.
     
    0-15
    Do ôsmeho gemu lepšie vstupuje Tomáš Berdych. Po dobrom servise si prešiel na sieť a výmenu ukončil dobre zahraným forhendovým volejom.
     
    4:3
    Priamym bodom z podania ukončuje Roger Federer siedmy gem. Musel v ňom síce odvracať jeden brejkbal súpera, no napriek tomu sa dostáva do opätovného vedenia.
     
    A-40
    Ďalšiu možnosť na prelomenie podania český tenista mať zatiaľ nebude. Roger Federer si pomohol priamym bodom zo servisu.
     
    40-40
    Roger Federer teraz zahral skutočne fantasticky. Z náročnej pozície zahral krásny forhendový víťazný úder a upravuje skóre na zhodu.
    1:0; 3:3; 40-A - Tomáš Berdych
     
    40-A
    Tomáš Berdych predviedol fantastický return. Za loptičkou sa len tak zaprášilo. Český tenista má jednu šancu na zisk dôležitého brejku.
     
    40-40
    Tento gem ešte nekončí. Tomáš Berdych si pekne prešiel na sieť a loptičku po svojom voleji poslal nechytateľné na druhú stranu.
     
    40-30
    Švajčiarsky tenista si pomohol krásnym forhendovým úderom. Tomáš Berdych už reagoval len úderom do polovice siete.
     
    30-30
    Roger Federer sa z najhoršieho dostáva von. Tomáš Berdych si zobral na pomoc jastrabie oko, no to len potvrdilo ďalšie eso jeho súpera.
     
    15-30
    Roger Federer si pomáha priamym bodom z podania. Tomáš Berdych bol pri loptičke včas, no namieril len do siete.
     
    0-30
    Roger Federer netrafil loptičku práve najlepšie. Tá sa po jeho údere do kurtu nevošla, a tak sa pre Švajčiara črtajú problémy na servise.
     
    0-15
    Teraz sme sledovali peknú výmenu na sieti. Tomáš Berdych zahral skutočne niekoľkokrát veľmi dobre a napokon sa teší po dlhom lobe Rogera Federera.
     
    3:3
    V druhom sete naďalej hráme bez brejku. Tomáš Berdych si udržal podanie a teraz sa bude snažiť získať potrebný a cenný brejk na svoju stranu.
     
    15-40
    Na predošlú stratu loptičky reaguje Tomáš Berdych tým najlepším možným spôsobom. Vďaka esu má k dispozícii dve šance na ukončenie gemu.
    1:0; 3:2; 15-30 - Roger Federer
     
    15-30
    Pascal Maria teraz prerušil výmenu, keďže loptička už dvakrát spadla na londýnsku trávu. Roger Federer tak po dobrom voleji dramatizuje gem.
     
    0-30
    Tomáš Berdych získava ďalší bod na svoju stranu. Základom bolo opäť kvalitné podanie, no po ktorom nedokázal švajčiarsky súper vrátiť loptičku na druhú stranu.
     
    0-15
    Šiesty gem začína lepšie český tenista. Tomáš Berdych si pomohol priamym bodom z podania, keďže return súpera skončil v aute.
     
    3:2
    Roger Federer si pomáha priamym bodom z podania. Ukončuje tak tento gem a opäť sa dostáva do vedenia. To sa ale bude snažiť zmazať na podaní Tomáš Berdych.
     
    40-15
    Tomáš Berdych posiela loptičku tesne za základnú čiaru. Jeho súper má tak dve možnosti na to, aby ukončil piaty gem vo svoj prospech.
     
    30-15
    Švajčiarsky tenista teraz veľmi dobre zahral na sieti. Náročným volejom na čiaru si vytvoril pozíciu a následne už nemal problém zakončiť.
     
    15-15
    Roger Federer reaguje veľmi dobre. Bekhendovým úderom do protipohybu prekvapil svojho súpera a zaznamenáva ďalší víťazný úder.
     
    0-15
    Roger Federer nezačína piaty gem vôbec dobre. Jeho forhendový úder sa do dvorca nevošiel, a tak musí doťahovať manko.
     
    2:2
    Tak napokon sa to podarilo. Roger Federer poslal loptičku do siete, čo teší aj lož českého tenistu. Okrem manželky v nej nechýba ani jeho kamarát Radek Štěpánek.
     
    40-A
    Tomáš Berdych si pomohol priamym bodom z podania. Na svoju stranu tak získava ďalšiu výhodu a môže získať gem na svoju stranu.
     
    40-40
    Už sa zdalo, že bude štvrtý gem minulosťou. Proti ale bol Roger Federer, ktorý predviedol skvelé forhendové obhodenie po čiare. Za loptičkou sa len tak zaprášilo.
     
    40-A
    Tomáš Berdych strháva vedenie na svoju stranu. Pekne si prešiel na sieť, pripravil si svojho súpera a výmenu zakončil bekhendovým volejom.
     
    40-40
    Český tenista predviedol z ľavej strany ďalšie vynikajúce podanie. Priamym bodom z podania odvrátil brejkbal a upravuje skóre na zhodu.
     
    A-40
    Tomáš Berdych posiela loptičku len do siete. Možno pomohol skúsiť zobrať si na pomoc jastrabie oko, keďže jeho prvé podanie, ohlásené ako chybné, bolo veľmi tesné.
     
    40-40
    Tomáš Berdych zvládol náročnú situáciu, pomohol si dobrým servisom a následne ukončil výmenu forhendovým víťazným úderom.
     
    40-30
    Brejkbal je skutočne realitou. Tomáš Berdych nezvládol svoj forhendový úder a poslal ho niekoľko decimetrov vedľa bočnej čiary.
     
    30-30
    Aj v tomto geme sa Roger Federer dostáva na dosah brejkbalu. Po jeho dobrom returne totiž Tomáš Berdych nasmeroval loptičku len do siete.
     
    15-30
    Tomáš Berdych zahral ďalšie dobré podanie. Ani teraz z toho síce nie je eso, no rodák z Valašského Meziříčí je určite spokojný aj s priamym bodom.
     
    15-15
    Tomáš Berdych reaguje veľmi dobrým servisom. Roger Federer posiela loptičku len do siete, a tak máme opäť vyrovnaný stav.
     
    15-0
    Tomáš Berdych podáva s novými loptičkami, no tie mu šťastie nepriniesli. Roger Federer predviedol dobrý return a donútil svojho súpera chybovať.
    1:0; 2:1 - Roger Federer
     
    2:1
    Tomáš Berdych predviedol dobrý return, no Roger Federer reaguje parádnym forhendovým víťazným úderom po čiare. Tretí gem tohto setu je tak minulosťou a na servis sa už chystá Tomáš Berdych.
     
    40-15
    Čistá hra z toho napokon nebude. Roger Federer síce chybuje, no napriek tomu má v tomto geme stále komfortnú pozíciu.
     
    40-0
    Roger Federer si v krátkom časovom úseku pripisuje na konto ďalší priamy bod z podania. Švajčiar má tak tri šance na ukončenie tohto gemu.
     
    30-0
    Švajčiarsky tenista zaznamenáva ďalší ľahký bod. Tomáš Berdych sa síce dostal k loptičke, no nedostal ju na druhú stranu dvorca.
     
    15-0
    Na začiatku tretieho gemu išiel Roger Federer na sieť. Jeho pozícia nebola stopercentná, no mal šťastie, že Tomáš Berdych nezvládol svoje obhodenie.
     
    1:1
    Priamym bodom z podania ukončil český tenista druhý gem tohto setu. Mal síce mierne problémy, no od úvodu sa drží v tesnom závese za svojim súperom.
     
    30-40
    Tomáš Berdych musel ísť do výmeny len cez druhé podanie, no Roger Federer svoj return nezvládol. Loptičku trafil rámom rakety, a tak má Čech gembal.
    1:0; 1:0; 30-30 - Roger Federer
     
    30-30
    Tomáš Berdych to nebude mať také jednoduché, ako sa mohlo zdať. Teraz sme sledovali výmenu plnú tvrdých úderov, no napokon chybuje český hráč.
     
    15-30
    Roger Federer sa teraz snažil skrátiť hru. V dnešnom zápase to vyskúšal snáď po prvýkrát, no loptička z jeho rakety na druhú stranu kurtu nespadla.
     
    15-15
    Sledovali sme trošku dlhšiu výmenu. Na jej konci sa teší z bodu Roger Federer, keďže jeden z úderov jeho súpera sa do kurtu nevošiel.
     
    0-15
    Tomáš Berdych začína veľmi dobre. Roger Federer sa síce natiahol za loptičkou, no z bekhendovej strany ju poslal do autu.
     
    1:0
    Roger Federer to napokon zvládol a víťazným úderom ukončuje úvodný gem tohto setu. O pár sekúnd pôjde na podanie Tomáš Berdych, ktorý sa bude snažiť vyrovnať skóre.
     
    40-30
    Švajčiarsky tenista napravuje svoje zaváhanie z predošlej výmeny. Priamym bodom z podania získava na svoju stranu jednu šancu na ukončenie gemu.
     
    30-30
    Roger Federer prešiel po servise na sieť, no tam nečakane chybuje. Švajčiar si tak čiastočne komplikuje cestu za víťazstvom v tomto geme.
     
    30-15
    Roger Federer začal tento set esom, no v úvodnom geme si na konto pripisuje aj dvojchybu. Celkovo sa takto pomýlil v zápase už po tretí raz.
     
    30-0
    Aj druhá loptička putuje na švajčiarske konto. Tento raz musel ísť Roger Federer do výmeny len cez druhé podanie, no pomáha mu chyba jeho súpera.
     
    15-0
    Druhý set semifinálového zápasu začína Roger Federer tým najlepším možným spôsobom. Na svoje konto si pripisuje ďalšie nechytateľné podanie.
     
    7:6
    Prvý set je minulosťou! Podľa očakávaní bol mimoriadne vyrovnaný, no napokon ho získava pre seba Roger Federer. V poslednej výmene prilepil loptičku o základnú čiaru a počkal si na nevydarený úder Tomáša Berdycha.
     
    6-4
    Roger Federer má dve možnosti na to, aby ukončil prvý set. Tomáš Berdych sa síce dostal do výmeny, ale následný forhendový úder sa do kurtu nevošiel.
     
    5-4
    Český tenista sa ešte drží v hre o prvý set. Roger Federer poslal loptičku do siete, no stále je oveľa bližšie k tomu, aby prvý set doviedol do zdarného konca.
     
    5-3
    Chybuje aj český tenista Tomáš Berdych. Predviedol síce veľmi dobré podanie, no jeho následný forhendový úder skončil len v polovici siete.
     
    4-3
    Tak pozor! Po výmene strán prichádza zbytočná nevynútená chyba švajčiarskeho tenistu. Roger Federer mal komfortnú pozíciu, no loptička skončila za základnou čiarou.
     
    4-2
    Ani na tretíkrát sa Tomáš Berdych nedostal na príjme do výmeny. Roger Federer zatiaľ kontroluje situáciu a pred výmenou strán je v lepšej pozícii.
     
    3-2
    Tomáš Berdych ešte dramatizuje vývoj prvého setu. Agresívne si prešiel na sieť, kde už nemusel hrať, keďže jeho súper poslal loptičku do siete.
     
    3-1
    Švajčiarsky tenista ako prvý získava cenný minibrejk. Pekne si prešiel na sieť a výmenu ukončil precízne zahraným volejom.
     
    2-1
    Opäť skvelé podanie švajčiarskeho tenistu. Ten zaznamenal ďalší priamy bod z podania. Tomáš Berdych sa tak na returne v tajbrejku k ničomu nedostal.
     
    1-1
    Roger Federer okamžite vyrovnáva skóre dôležitej časti zápasu. Pomohol si priamym bodom z podania.
     
    0-1
    Skrátenú hru lepšie začína český tenista. Tomáš Berdych predviedol pekný víťazný úder, vďaka ktorému vedie najtesnejším rozdielom.
     
    6:6
    Je to tak. Tomáš Berdych už troška vypustil túto loptičku. Roger Federer si pripisuje na konto eso, a tak víťaza prvého setu spoznáme až v tajbrejku.
     
    40-15
    Švajčiarsky tenista nás priamym bodom z podania priblížil k sledovaniu skrátenej hry. Tá zrejme bude o pár sekúnd realitou.
     
    30-15
    Roger Federer sa dostáva do vedenia. Jeho súper sa totiž nevyvaroval chyby z forhendovej strany, keď poslal loptičku do autu.
     
    15-15
    Nečakaná chyba od švajčiarskeho tenistu. Ten si po servise prešiel na sieť, no z bekhendovej strany chybuje. Stav dôležitého gemu je tak opäť vyrovnaný.
     
    15-0
    Roger Federer dobre rozbehal svojho súpera. Pri poslednej loptičke bol Tomáš Berdych a preto ju nasmeroval len do polovice siete.
     
    5:6
    Tretie eso za sebou pri podaní z ľavej strany. Skutočne štýlovým spôsobom Tomáš Berdych ukončil jedenásty gem, a tak pôjde Roger Federer podávať na udržanie.
     
    40-A
    Tentokrát to síce eso nebolo, no Tomáš Berdych si na konto pripisuje priamy bod. Český tenista by teraz nutne potreboval ukončiť gem.
     
    40-40
    Český tenista si podaním z ľavej strany opäť pomohol. Zaznamenáva svoje ďalšie eso a upravuje skóre na zhodu.
    0:0; 5:5; A-40 - Roger Federer
     
    A-40
    Roger Federer teraz zahral na sieti nekompromisne na telo svojho súpera. Tomáš Berdych nemal šancu dostatočne reagovať, a tak bude čeliť brejkbalu.
     
    40-40
    Tomáš Berdych si v kľúčový moment prvého setu pomohol skvelým servisom. Na konto si pripisuje eso a my budeme svedkami ďalšej zhody.
     
    40-30
    Roger Federer bude mať možnosť získať podanie svojho súpera. Tomáš Berdych predviedol opäť kvalitný servis, no robí ďalšiu chybu z forhendu.
     
    30-30
    Roger Federer pomáha svojmu súperovi zbytočnou nevynútenou chybou z forhendu. Loptička skončila za základnou čiarou, čo potvrdilo aj jastrabie oko.
     
    30-15
    Tomáš Berdych bol v tejto výmene jasne aktívnejší, no napriek tomu neboduje. Roger Federer zahral dobrý obranný úder a Čech z bekhendu trafil len sieť.
     
    15-15
    Tento raz sa na tabuľu skóre zapisuje český tenista. Pomohol mu k tomu Roger Federer, ktorý svoj forhendový úder poslal len do siete.
     
    15-0
    Roger Federer získava piatu loptičku za sebou. Po dobrom servise bol síce v prevahe Tomáš Berdych, no loptičku poslal z forhendovej strany len do siete.
     
    5:5
    Priamym bodom z podania ukončuje Roger Federer tento gem. Po predošlom zaváhaní na podaní nič podobné nepripustil a vyrovnáva skóre prvého setu.
     
    40-0
    Roger Federer má tri šance na to, aby ešte predĺžil úvodné dejstvo minimálne o dva gemy. Základom bolo opäť kvalitné podanie.
     
    30-0
    Roger Federer nepripúšťa žiadne problémy pri svojom podaní. Tomáš Berdych predviedol kratší úder, za ktorý ho Švajčiar potrestal forhendovým úderom po čiare.
     
    15-0
    Roger Federer začína desiaty gem prvého setu veľmi dobre. Do výmeny síce musel ísť len cez druhý servis, no donútil českého tenistu chybovať.
     
    4:5
    Čistou hrou získava Tomáš Berdych svoje podanie. Po dlhšej dobe sa dostáva do vedenia a navyše jeho súper Roger Federer bude pod tlakom straty celého setu.
     
    0-40
    Český tenista predviedol ďalšie veľmi dobré podanie. Po ňom vyrazil na sieť a bekhendovým volejom ukončil výmenu vo svoj prospech.
     
    0-30
    Tomáš Berdych si pomáha pre zmenu priamym bodom z podania. Loptičku poslal do stredu dvorca, na čo jeho súper reagoval len úderom do siete.
     
    0-15
    Tomáš Berdych začína lepšie aj deviaty gem tohto setu. Opäť mu ale pomáha jeho súper, ktorý si na konto pripisuje forhendovú nevynútenú chybu.
     
    4:4
    Roger Federer tento gem absolútne nezvládol. V jeho závere preriskoval druhé podanie, čo sa mu nevyplatilo. Druhou dvojchybou v zápase daruje cenný brejk Tomášovi Berdychovi.
     
    40-A
    Tomáš Berdych dostáva tretiu možnosť na zisk podania svojho súpera. Roger Federer trafil loptičku len rámom rakety, a tak skončila ďaleko v aute.
     
    40-40
    Roger Federer odvrátil brejkbal svojho súpera vo veľkom štýle. Na svoje konto si pripisuje tretie eso, a tak budeme svedkami ďalšej zhody.
    0:0; 4:3; 40-A - Tomáš Berdych
     
    40-A
    Český hráč bude mať ďalšiu šancu na brejk. Krásne sa položil do svojho forhendového úderu a nedal legendárnemu Švajčiarovi najmenšiu šancu.
     
    40-40
    Tomáš Berdych nedokázal svoju šancu využiť. Postaral sa o to Roger Federer, ktorý si aktívne prešiel na sieť a donútil českého tenistu poslať loptičku len do siete.
     
    30-40
    Tomáš Berdych sa zadarmo dostáva k šanci na zisk podania svojho súpera. Roger Federer si na pomoc síce zobral jastrabie oko, no to len potvrdilo jeho dvojchybu.
     
    30-30
    Roger Federer si teraz nedostatočne odstúpil od miesta, kam dopadla loptička po returne českého tenistu. Napokon posiela loptičku len do autu, a tak si trošku komplikuje situáciu.
     
    30-15
    Tomáš Berdych si po kratšom údere súpera prešiel na sieť, no Roger Federer ho dokázal obhodiť krásnym krížnym bekhendovým úderom.
     
    15-15
    Český tenista získava na príjme len druhú loptičku. Teraz mu ale výrazne pomohla páska, ktorá tečovala úder jeho súpera tesne do autu.
     
    15-0
    Roger Federer začína na podaní veľmi dobre. Síce musel ísť do výmeny cez druhé podanie, no dokázal sa dostať do prevahy a prinútil súpera chybovať.
     
    4:3
    Roger Federer posiela loptičku len do siete, a tak sa siedmy gem končí. Napriek tomu je Švajčiar stále v oveľa lepšej pozícii, najmä vďaka brejku z piateho gemu.
     
    40-A
    Tretiu loptičku za sebou už švajčiarsky tenista nezískal. Tomáš Berdych má tak ďalšiu možnosť na ukončenie siedmeho gemu.
    0:0; 4:2; 40-40 - Roger Federer
     
    40-40
    Roger Federer sa teraz krásne položil do jeho bekhendového úderu. Loptička dopadla presne do rohu kurtu, a tak budeme svedkami ďalšej zhody.
     
    30-40
    Tomáš Berdych musel ísť do výmeny len cez druhé podanie. Po dobrom returne sa jeho súper dostal k sieti a predviedol precízny bekhendový volej.
     
    15-40
    Rogere Federer chybuje, a tak má český tenista opäť dve šance na to, aby udržal svoje podanie a ešte zdramatizoval priebeh prvého dejstva.
     
    15-30
    Tomáš Berdych si na konto pripisuje vôbec svoje prvé eso v zápase. Jeho počin potleskom ohodnotila aj jeho manželka Ester.
     
    15-15
    Roger Federer napravuje svoje predošlé zaváhanie. Tomáš Berdych sa dostal pod tlak a napokon poslal loptičku len za základnú čiaru.
     
    0-15
    Roger Federer sa teraz snažil zmeniť rytmus výmeny, no úder z bekhendovej strany mu nevyšiel. Loptička skončila ešte na jeho strane dvorca.
     
    4:2
    Druhý esom v zápase i tomto geme potvrdzuje Roger Federer gem z predošlej hry. Švajčiar je na podaní zatiaľ dominantný a súpera ešte k ničomu nepustil.
    0:0; 3:2; 40-0 - Roger Federer
     
    40-0
    Švajčiarsky tenista nemá na servise absolútne žiadne problémy. V krátkom čase získava tretiu loptičku a bez ťažkostí môže potvrdiť brejk z predošlého gemu.
     
    30-0
    Roger Federer si pekne prešiel na sieť, dostal súpera pod tlak a napokon sa dočkal aj jeho nepresného bekhendového úderu.
     
    15-0
    Roger Federer začína šiesty gem veľmi dobre. Aj pred zrakom šampióna Formuly 1 Nica Rosberga zaznamenáva vôbec svoje prvé eso v zápase.
    0:0; 3:2 - Roger Federer
     
    3:2
    Tomáš Berdych stráca svoje podanie. V poslednej výmene piateho gemu sa síce statočne bránil, ale na záverečný forhendový volej Rogera Federera už nedokázal reagovať. Po krátkej pauze a výmene strán pôjde švajčiarsky tenista podávať na potvrdenie brejku.
     
    A-40
    Roger Federer má ďalšiu šancu na zisk brejku. Tomáš Berdych síce dobre reagoval na nečakaný teč pásky, no následne ho švajčiarsky tenista poľahky obhodil na sieti.
     
    40-40
    Budeme svedkami tretej zhody v tomto geme. Tomáš Berdych nevyužil svoj gembal, keď forhendový úder poslal mimo vymedzeného priestoru.
     
    40-A
    Roger Federer predviedol ďalší nevydarený forhendový úder. Loptička skončila iba v sieti, a tak má Tomáš Berdych možnosť ukončiť gem vo svoj prospech.
     
    40-40
    Tomáš Berdych odvrátil ani druhú hrozbu straty podania v dnešnom semifinále. Pomohol mu ale výrazne jeho súper, ktorý poslal rutinný forhendový úder do siete.
    0:0; 2:2; A-40 - Roger Federer
     
    A-40
    Roger Federer získava tretiu loptičku za sebou, hoci mal aj šťastie. Loptička nečakane odskočila, Tomáš Berdych následne zahral kratší úder, čo jeho súper dokonale využil.
     
    40-40
    Tomáš Berdych nevyužil ani druhú možnosť na ukončenie tohto gemu. Na konci dlhej výmeny sa oprel do svojho forhendového úderu, no tesne minul dvorec.
     
    30-40
    Piaty gem zápasu ešte nekončí. Tomáš Berdych predviedol síce dobré podanie, no následný forhendový úder bol jednoducho príliš dlhý.
     
    15-40
    Roger Federer teraz predviedol veľmi dobrý return. Vďaka nemu sa dostal do prevahu, no jeho aktivita sa skončila forhendovým úderom do siete.
     
    15-30
    Český tenista sa dostáva do opätovného vedenia v tomto geme. Pekným krížnym forhendom si prešiel na sieť a donútil Rogera Federera zahrať nepresný úder.
    0:0; 2:2; 15-15 - Roger Federer
     
    15-15
    Roger Federer sa teraz pekne dostal spod tlaku svojho súpera a napokon sa teší zo zisku výmenu. Tomáš Berdych totiž poslal loptičku za základnú čiaru.
     
    0-15
    Aj český tenista začína na servise veľmi dobre. Roger Federer sa síce natiahol za loptičkou, no už ju nedokázal dostať do vymedzeného priestoru.
     
    2:2
    Roger Federer nemal na servise žiadne problémy a vyrovnáva skóre tohto setu. Na jeho zápas sa prišiel pozrieť aj Rod Laver, po ktorom je pomenovaný centrálny kurt na Australian Open.
     
    40-0
    Švajčiarsky tenista si na svoje konto pripisuje priamym bod z podania. Vďaka tomu má tri šance na to, aby za krátky čas vyrovnal skóre tohto setu.
     
    30-0
    Tomáš Berdych teraz nemal najmenšiu šancu. Roger Federer si ho krásne pripravil a výmenu zakončil forhendovým víťazným úderom po čiare.
     
    15-0
    Štvrtý gem zápasu začína na servise švajčiarsky tenista. Hneď na úvod si pomáha priamym bodom, keďže return jeho súpera skončil vedľa bočnej čiary.
     
    1:2
    Tomáš Berdych si aj druhýkrát v dnešnom zápase udržal svoje podanie. V poslednej výmene predviedol veľmi dobrý forhendový úder, ktorý bol základom jeho úspechu.
     
    15-40
    Tomáš Berdych získava ďalšiu výmenu na svoju stranu. Donútil svojho súpera chybovať a má dve šance na ukončenie tohto gemu.
     
    15-30
    Nábeh na čistú hru z toho nebude. Tomáš Berdych sa nevyvaroval nevynútenej chyby a loptičku poslal ďaleko za základnú čiaru.
     
    0-30
    Roger Federer si prešiel na sieť, kde sa väčšinou nemýli. Tentokrát tomu ale bolo inak a Tomáš Berdych predviedol skvelé obhodenie.
     
    0-15
    Tomáš Berdych začína pri svojom podaní veľmi dobre. Aktívne si prešiel na sieť a výmenu zakončil forhendovým víťazným úderom.
     
    1:1
    Roger Federer nemal na servise väčšie problémy. Tomáš Berdych síce predviedol jeden dobrý return, ale na viac sa už nezmohol. O niekoľko sekúnd pôjde na servis práve on.
     
    40-15
    Roger Federer má k dispozícii dva gembaly na ukončenie gemu. Opäť si pomohol kvalitným prvým servisom, po ktorom vyhráva drvivú väčšinu výmen.
     
    30-15
    Tomáš Berdych predviedol veľmi dobrý return. Loptička spadla tesne pred základnú čiaru, Roger Federer si nestihol odstúpiť a loptičku poslal do autu.
     
    30-0
    Švajčiarsky tenista zatiaľ nemá na servise žiadne problémy. Aj teraz donútil českého tenistu k chybe a vytvára si komfortné vedenie.
     
    15-0
    Tomáš Berdych nezačína druhý gem vôbec dobre. Loptičku trafil len rámom rakety, a tak ju poslal ďaleko za základnú čiaru.
     
    0:1
    Tomáš Berdych si napokon udržal svoje podanie. Mal síce mierne problémy, dokonca musel odvracať brejkbal, ale napriek tomu sa dostáva do vedenia.
     
    40-A
    Český tenista získava výhodu na svoju stranu. Roger Federer netrafil loptičku ideálne a poslal ju ďaleko do autu.
     
    40-40
    Český tenista mal teraz poriadnu porciu šťastia. Páska tečovala úder jeho súpera a napokon ju zastavila v ceste na druhú stranu dvorca. Budeme tak svedkami druhej zhody.
     
    A-40
    Rodák z Bazileja získava výhodu na svoju stranu. Tomáš Berdych poslal loptičku za základnú čiaru, a tak bude čeliť prvej hrozbe straty svojho podania.
    0:0; 0:0; 40-40 - Roger Federer
     
    40-40
    Prvý gem zápasu bude pokračovať. Tomáš Berdych si síce ambiciózne prešiel na sieť, no Roger Federer ho dokázal fantasticky obhodiť z forhendovej strany.
     
    30-40
    Český tenista otáča vývoj úvodného gemu. Pomáha si kvalitným prvým servisom, ktorý ho drží počas celého turnaja. Tomáš Berdych má tak gembal.
     
    30-30
    Tomáš Berdych to teraz zvládol oveľa lepšie. Prešiel si na sieť a tento raz sa dočkal chyby svojho švajčiarskeho súpera. Brejkbal z toho tak zatiaľ nebude.
     
    30-15
    Tomáš Berdych netrafil loptičku najlepšie. Tá napokon skončila niekoľko centimetrov za základnou čiarou, a tak sa rodák z Valašského Meziříčí dostáva pod tlak.
     
    15-15
    Tentokrát musel ísť český tenista do výmeny len cez druhé podanie a bolo to vidno. Roger Federer bol jasne aktívnejší a napokon donútil svojho súpera chybovať po agresívnom prechode na sieť.
     
    0-15
    Druhé semifinálové stretnutie začína na podaní Tomáš Berdych. Český tenista predviedol dobrý prvý servis a výmenu zakončil forhendovým víťazným úderom.
     
    0:0
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Len pred pár minútami sme spoznali prvého wimbledonského finalistu. Stal sa ním Marin Čilič, ktorý v štyroch setoch pretlačil Američana Sama Querreyho. Súpera chorvátskeho tenistu spoznáte v našom ďalšom priamom prenose, ktorý začína približne o štvrťhodinu. Favoritom bude Roger Federer, no Tomáš Berdych ho na londýnskej tráve v poslednom meraní síl porazil.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z najslávnejšieho tenisového turnaja. Dnes sa môžeme tešiť na oba semifinálové zápasy mužskej dvojhry. Na centrálnom dvorci sa predstaví aj miláčik londýnskych tribún Roger Federer, ktorého v súboji o finálovú miestenku čaká český tenista Tomáš Berdych.

    ROGER FEDERER

    Roger Federer bol pred začiatkom turnaja považovaný za najväčšieho favorita. Svojimi výkonmi túto rolu potvrdzuje a smeruje za svojim ôsmim titulom z All England Clubu. Do Londýna si priniesol veľmi dobrú formu, keď triumfoval na obľúbenom turnaji v nemeckom Halle. Počas Wimbledonu ešte nestratil ani set a suverénne postúpil do svojho 46. grandslamového semifinále. Zo známejších mien zdolal Mishu Zvereva, Grigora Dimitrova a v stredajšom štvrťfinále sfúkol aj Miloša Raoniča. Kanaďanovi sa tak revanšoval za porážku z minulého roka, keď prehral 2:3 na sety. Počas tohto turnaja dokopy len trikrát prišiel o svoje podanie a po prvom servise zakaždým vyhral aspoň 75% výmen. Pohľad na jeho štatistiku víťazných úderov a nevynútených chýb je skutočne skvostný – 180:49. Švajčiar sa často tlačí na sieť, kde dlhodobo patrí medzi najlepších hráčov na okruhu ATP. Vo vzájomnej bilancii s Tomášom Berdychom má jasne navrch, keď triumfoval v 18 z 24 duelov.

    TOMÁŠ BERDYCH

    Tomáš Berdych je momentálne vo svetovom rebríčku až na 15. mieste. Bývalý dlhoročný člen elitnej desiatky v tejto sezóne nevyhral žiaden titul a na konte má až sedemnásť prehraných zápasov. V Londýne je však stále neporazený a podobne ako vlani si zahrá v semifinále. Pred dvanástimi mesiacmi bol jeho súperom Andy Murray, no ten ho prakticky k ničomu nepustil. Na ceste medzi najlepšiu štvorku mu najväčšie problémy narobil Dominic Thiem, ktorý padol až po päťsetovej dráme. V stredu sa Čech na kurte zdržal len približne hodinu, pretože mu zápas na začiatku druhého setu vzdal pre zranenie Novak Djokovič. Aj rodák z Valašského Meziříčí sa môže spoľahnúť na skvelý prvý servis, po ktorom v priemere vyhral neuveriteľných 86% loptičiek. V tejto sezóne už dvakrát s Rogerom Federerom prehral. Na Australian Open to bola jasná záležitosť, no v Miami hral Tomáš Berdych skvele a dokonca v zápase nepremenil mečbal. Vo svojej kariére si už raz finále Wimbledonu zahral, no v roku 2010 nestačil v troch setoch na Rafaela Nadala.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Miroslav Kováčik

    čas zápasu: 2:14

    3. set: 0:33

    Federer Berdych
    3. set Stretnutie 3. set
    získané body celkom
    33 126 107 25
    najdlhšia séria získaných bodov
    6 7 6 4
    Setboly
    2 5 0 0
    Mečboly
    2 2 0 0
    víťazné údery *
    53 31
    nevynútené chyby *
    20 19
    úspešnosť na sieti *
    23 / 31
    74 %
    20 / 36
    56 %
    Štatistiky na podaní
    Čas hier pri vlastnom podaní
    0:09 0:32 0:54 0:14
    Esá **
    6 13 9 0
    Dvojchyby **
    0 4 0 0
    udržané podania
    5 / 5
    100 %
    16 / 17
    94 %
    15 / 17
    88 %
    4 / 5
    80 %
    Odvrátené brejboly
    2 / 2
    100 %
    5 / 6
    83 %
    7 / 9
    78 %
    1 / 2
    50 %
    body pri vlastnom podaní
    21 / 27
    78 %
    80 / 105
    76 %
    82 / 128
    64 %
    19 / 31
    61 %
    body po 1. podaní *
    59 / 70
    84 %
    54 / 79
    68 %
    body po 2. podaní *
    21 / 35
    60 %
    28 / 49
    57 %
    úspešnosť 1. podania *
    70 / 105
    67 %
    79 / 128
    62 %
    úspešnosť 2. podania *
    0 %
    0 %
    priemerná rýchlosť prvého podania *
    priemerná rýchlosť druhého podanie *
    najrýchlejšie podanie *
    Štatistiky na príjme
    Premenené brejkboly
    1 / 2
    50 %
    2 / 9
    22 %
    1 / 6
    17 %
    0 / 2
    0 %
    body pri súperovom podaní
    12 / 31
    39 %
    46 / 128
    36 %
    25 / 105
    24 %
    6 / 27
    22 %
    body po príjme 1, podania *
    25 / 79
    32 %
    11 / 70
    16 %
    body po príjme 2. podania *
    21 / 49
    43 %
    14 / 35
    40 %
    Informáciu ku štatistikám

    Aktuálnosť štatistík označených *: po 3. setu

    ostatné štatistky sú počítané priebežne automaticky

    ** počty es a dvojchýb v priebehu setu sú neoficiálne

    Roger Federer
    Štát: Švajčiarsko
    Dátum narodenia: 08.08.1981
    Vek: 42 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 185 cm
    Hmotnosť: 85 kg
    Nasadený: 3

    Tomáš Berdych
    Štát: Česká republika
    Dátum narodenia: 17.09.1985
    Vek: 38 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 196 cm
    Hmotnosť: 91 kg
    Nasadený: 11
    Pascal Maria (FRA)