Slavia B – Žižkov 1:2 (kon.) | Podbrezová – Bielsko-Biala sk 2:0 (kon.) | Sturm Graz – Mladá Boleslav 1:2 (kon.)
koniec
FK Železiarne Podbrezová
2:0 (0:0)
TS Podbeskidzie Bielsko-Biala
Štvrtok 06.07.2017, 17:00 • Zelpo Arena, Podbrezová, Slovensko • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    FK Železiarne Podbrezová

    Prekvapenie minulej sezóny to až do pohárovej Európy nakoniec nedotiahlo a tak Podbrezová skončila na piatom mieste. Do novej sezóny vstupuje klub z Horehronia s novým názvom. Už to nebude FO ŽP Šport Podbrezová, ale FK Železiarne Podbrezová.

    Trénerom ostáva Karol Praženica, ktorý v jarnej časti vymenil Mareka Fabuľu. Nemenia sa ani asistenti. Tými ostávajú Ján Gajdošík s Petrom Borošom, kondičným trénerom naďalej bude Andrej Caban.

    Tím však opustilo niekoľko dôležitých hráčov. Matej Kochan si to namieril do Ružomberku, Patrik Vajda vystuží rady maďarského celku Györi ETO FC a Pablo Podio posilnil FC Fastav Zlín. Títo traja záložníci budú veľkou stratou a navyše po ukončení hosťovania odišiel aj Róbert Polievka, ktorý sa vrátil do Dunajskej Stredy, ale po novom je už hráčom MŠK Žilina.

    Ako potencionálni náhradníci prišli štyria futbalisti. Sú nimi Dávid Leško z 1.FC Tatran Prešov, Adrián Kopičár z FK Senica, Martin Válovčan z FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble a Tomáš Gerát z MFK Ružomberok.

    Súčasný káder Podbrezovej

    Brankári: Martin Kuciak, Patrik Lukáč, Samuel Vavrúš

    Hráči v poli: Jaroslav Kostelný, Ján Krivák, Lukáš Migaľa, Matúš Turňa, Lazar Djordjević, Daniel Magda, Ľuboš Kupčík, Miroslav Viazanko, Adrián Kačerík, Adam Lipčák, Kamil Kuzma, Dejan Peševski, Endy Opoku Bernadina, Viktor Jedinák, Matúš Mikuš, Luka Pejović, Andrej Rendla, Michal Breznanik, Dávid Leško, Adrián Kopičár, Martin Válovčan a Tomáš Gerát

    "Železiari" začali letnú prípravu 14. júna 2017 v domácich podmienkach, kde odohrajú dokopy štyri prípravné zápasy a potom sa presunú do českého mestečka Třemošnice – Starý Dvůr, kde absolvujú v termíne od 10.7. do 15.7.2017 sústredenie. V rámci neho sa stretnú v zápasoch s FK Pardubice a reprezentáciou Bahrajnu.

    Program prípravných zápasov

    24.6.2017 FC Nitra 1:2 (Mikuš – Niba, Valenta)

    27.6.2017 MFK Tatran L. Mikuláš 1:0 (Kopičár)

    01.7.2017 FK Pohronie Žiar n/H. (Válovčan 2 – Ďungel, Frimmel)

    06.7.2017 Podbeskidzie Bielsko-Biała (17:00, Zelpo aréna)

    12.7.2017 FK Pardubice

    15.7.2017 Bahrajn (15:00)
     
    Úvodné zostavy:

    ŽP Šport Podbrezová: Kuciak – Turňa, Krivák, Kostelný, Djordjevič – Migaľa, Gerát – Viazanko, Kuzma, Leško – Válovčan
    Náhradníci: Vavrúš – Magda, Lipčák, Kopičár, Káčerík, Jedinák, Rendla, Real, Bentivegna, Pinto

    TS Podbeskidzie Bielsko-Biala: Leszczynski – Jaroch, Niktorski, Magiera, Moskvik, Deja, Kozak, Pindera, Podgorski, Matuszczyk, Kostorz
    Náhradníci: Fabisiak – Sierczynski, Kujawa, Malec, Sierpina, Hanzel, Sobczak, Rakowski, Iliev, Gach

    Rozhodca: Gemzický – Jekkel, Polaček.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hostia síce duel výkopom začali, lenže okamžite o loptu prišli a tak na svojej polovici hrá domáca Podbrezová. Prechod dopredu po ľavej strane skončil nepresným pasom na Válovčana.
     
    2
    Podbrezová získala rohový kop, po ktorom však zakončenie neprišlo a lopta sa odrazila vedľa brány. Rozohrávať bude brankár Leszczynski.
     
    3
    Faul v strede ihriska dáva loptu poľskému celku, ktorý sa snaží usadiť na polovici súpera, no zatiaľ mu to nejde.
     
    4
    Veľmi opatrný úvod stretnutia pokračuje, tentoraz sa s loptou na svojej časti ihriska zabáva Podbrezová.
     
    5
    Po ľavej strane vyrazili dopredu hostia, ktorí využili otvorený priestor na krídle, avšak center do pokutového územia bol veľmi pretiahnutý a nepresný.
     
    6
    Kozak sa po ľavej strane ďaleko nedostal, pretože mu loptu odobral Turňa. Ten chcel vyraziť vpred, nakoniec zastal a prihral svojim stopérom.
     
    7
    Dávid Leško na krídle neuspel, loptu po prihrávke od Djordjeviča zachytil až za autovou čiarou.
     
    8
    Po dlhom aute do šestnástky hostí obrancovia v modrom loptu veľmi rýchlo odkopli čo najďalej dopredu. Kostorz chcel ujsť do samostatného nájazdu, výborne ho prečítal Krivák.
     
    9
    Dávid Leško mal síce priestor vedľa pokutového územia, no nakoniec ho stihol dostúpiť Jaroch. Slovenský záložník odcentroval len nad bránu.
     
    10
    Po rýchlej kombinácii prešlo Bielsko-Biala až do šestnástky Podbrezovej, kde mal dobrú streleckú pozíciu, aj keď trochu z uhlu ľavý obranca Moskvik prestrelil Kuciakovu svätyňu.
     
    11
    Faul v strede ihriska vrátil loptu Podbrezovčanom, tí však začínajú len od stopérov a kombinujú veľmi pomaly.
     
    12
    Viazanko sa mohol dostať do obrovskej šance, pretože dostal prihrávku za obranu. Nakoniec ho zastavil ofsajd.
     
    13
    Matúš Turňa si nedal pozor v krídelnom priestore vedľa rohovej zástavke, kde ho predskočil Kozak a krajný obranca ho fauloval.
     
    13
    Jaroch ostal úplne osamotený pred päťkou po centri z rohového kopu, lenže nedal hlavičke žiadnu razanciu, a tak ju chytil Kuciak.
     
    14
    Pindera bez väčších problémov odobral loptu Kuzmovi na polovici hostí, Bielsko však o ňu zakrátko opäť prišlo.
     
    15
    Nepresný nákop na polovicu Bielsko-Biala skončil pri brankárovi Leszczynskom, ktorý môže rozohrávať s vlastnými obrancami.
     
    16
    Lukáš Migaľa udržal loptu v ťažkej situácii v strede ihriska, prihral ju brankárovi Kuciakovi. Od neho začne postupná kombinácia Podbrezovej.
     
    17
    Djordjevič zachytil odkop súpera na jeho polovici. Pokračoval v akcii, no dobre ho zastavil Pindera.
     
    18
    Podbrezová pokračovala centrom zľava, ktorý Deja dostal k Turňovi. Pravý obranca vystrelil z voleja z diaľky, trafil hráčov pred sebou.
     
    19
    Hostia sa dostali do ťažkej rozohrávky, pretože ich napádali hráči Podbrezovej. Hlavne preto brankár Leszczynski odkopol za autovú čiaru.
     
    21
    Podbrezová drží loptu na svojej polovici ihriska, kde si ju posúva medzi svojimi obrancami. Smerom dopredu to zatiaľ v týchto chvíľach neskúša.
     
    22
    Djordjevič veľmi peknou prihrávkou pomedzi stopérov hľadal niektorého zo spoluhráčov v šestnástke, lenže všetko prečítal Deja a navyše získal faul.
     
    23
    Domáci znova na lopte na vlastnej polovici, Kostelný si ju vymenil s Krivákom hneď niekoľkokrát. Nakoniec sa o dlhý pas pokúsil Kuzma, našiel Leszczynskeho.
     
    24
    Migaľa sa dobre vrátil a vypichol loptu od nohy Matuszczyka k brankárovi Kuciakovi. Ten síce nevykopol najlepšie, avšak lopta sa k nemu vrátila.
     
    25
    Dlhý aut Podbrezovej úspech nepriniesol, neujal sa ani následný nákop späť z pravej strany od Matúša Turňu.
     
    27
    Válovčan pripravil pozíciu na center pred Lazara Djordjeviča, avšak ten sa hrozne ukopol a nasmeroval loptu úplne mimo šestnástky alebo bránu.
     
    28
    Pindera sa veľmi pekne natlačil do pokutového územia z pravej strany. Nakoniec ho dokázal dostúpi Djordjevič a spravil to tak dobre, že to nebude ani roh pre hostí.
     
    29
    Ofenzívnu akciu Podbrezovej zastavil faul Válovčana, ktorý sa pokúsil zobrať loptu svojmu protivníkovi Magierovi.
     
    30
    Polhodina za nami, zatiaľ sme dokopy nevideli vôbec nič. Oba tímy hrajú v slabom tréningovom tempe.
     
    31
    Dávid Leško poslal po faule na Djordjeviča prudký center do pokutového územia, ten sa podarilo Dejovi veľmi rýchlo odvrátiť do bezpečia.
     
    32
    Martin Kuciak musel vybehnúť zo svojej šestnástky, aby odvrátil pas za defenzívu Podbrezovej, ktorý si už chcel do veľkej šance prebrať Kostorz.
     
    33
    Náročné súboje v strede poľa skončili ziskom lopty v strede ihriska, lenže usadili sa na polovici ihriska, kde si ju posúvajú medzi sebou.
     
    34
    Prechod po ľavej strane sa domácim nevydaril, pretože lopta ušla za autovú čiaru, a tak mohol vhadzovať Jaroch.
     
    35
    Po peknej akcii zľava sa lopta síce dostala do šestnástky, lenže Deja ju odvrátil pred malé vápno, odkiaľ vystrelil Válovčan vedľa brány.
     
    37
    Po faule domácich získalo Bielsko-Biala štandardnú situáciu, lenže center z nej smeroval do miest, kde nebol žiadny hráč.
     
    38
    Hostia sa snažili postupne dostať pred šestnástku Podbrezovej, čo sa im v tejto chvíli nepodarilo, pretože Podbrezová stála veľmi dobre pozične.
     
    39
    Center zľava od Kozaka úspechom neskončil, Kuciak ani jeho defenzíva zasahovať nemuseli. Lopta skončila za bránou domácich.
     
    40
    Päť minút do konca polčasu a my sme stále ešte nevideli ani jednu strelu na bránu. Do prestávky by aspoň jedna prísť mohla.
     
    41
    Po strate lopty na polovici súpera sa Podbrezovčania museli rýchlo vrátiť smerom dozadu. To sa im podarilo, ale iba za cenu faulu.
     
    42
    Kamil Kuzma sa ocitol v obrovskej šanci. Po zlej rozohrávke Lesczczynskeho postupoval sám na poľského gólmana, zoči-voči nepochopiteľne prestrelil bránu.
    Aktuálny pohľad na trávnik
     
    43
    Podbrezová po rozohrávke súpera získala loptu okamžite späť, držia ju ale iba obrancovia na jej polovici.
     
    44
    Moskvik si pri prechode po ľavej strane hodil loptu ďaleko od nohy, takže tá mu ušla za autovú čiaru a prišiel o ňu.
     
    45
    Leško síce nezachytil dlhý pas na krídlo, pretože pred ním výborne zahral Jaroch, no Podbrezová na lopte ostáva.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
    Pohľad na trávnik v závere prvého polčasu
     
    Prvý polčas nemohol nadchnúť vôbec nikoho. Dokopy sme videli len jednu šancu a to v závere, lenže Kuzma to spravil najhoršie, ako len mohol. V druhom polčase to dúfajme, že bude lepšie.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Djordjevič vyviezol loptu po ľavej strane, kde chcel prihrať na lepšie postaveného Leška, avšak ten už v akcii pokračovať nemohol.
     
    48
    Sobczak sa dral za loptou medzi stopérov Podbrezovej, lenže telom ho dobre odblokoval Krivák a Turňa loptu s Kuciakom udržali.
     
    49
    Krivák si postrážil nákop vedľa pokutového územia Podbrezovej. Nič nevymýšľal a rovno poslal loptu až na tribúnu.
     
    50
    Po peknej akcii hostí predviedol riskantný sklz vo svojej šestnástky Kostelný, ale trafil loptu a nie útočníka Sobczaka.
     
    51
    Bielsko-Biala sa na polovici domácich dlho neohrial, nakoľko loptu Podbrezová získala do svojej moci.
     
    52
    Sierpina síce dostal loptu do behu, avšak pri postrannej čiare ho dobehol Krivák a nechal prejsť guľatý nezmyslel za autovú čiaru.
     
    53
    Gerát sa v strede ihriska previnil faulom, takže sa musí vrátiť dozadu a spoločne so spoluhráčmi brániť snahu súpera.
     
    55
    Martin Kuciak si na hranici svojho pokutového územia prebral loptu, ktorá smerovala na hrot ofenzívy poľského tímu, avšak presná nebola.
     
    56
    Turňa si Krivákom si vedľa šestnástky dali veľký pozor na prenikajúceho súpera, ktorého spoločne dokázali zastaviť. Odkopávať od brány preto mohol Kuciak.
     
    57
    Prenikajúci Leško sa na krídle síce k centru nedostal, získal aspoň rohový kop. Z toho domáci nakoniec nevyťažili vôbec nič.
     
    58
    Po nepresnom aute hostí síce Podbrezová na chvíľu loptu získala, nakoniec prišla zlá prihrávka, a tak sa jej zmocnil Fabisiak.
     
    60
    Hodina hry za nami a my stále sledujeme bezduchý výkon oboch tímov, ktorý nepozdvihli ani striedajúci hráči na oboch stranách.
     
    61
    Sierpina sa na ľavej strane síce dostal k centrovanému pasu, nakoniec mu lopta nesadla a poslal ju vysoko nad bránu.
     
    62
    Djordjevič síce stratil loptu pred pokutovým územím súpera, ale ani prenesenie hry na Sierpinu nebolo najlepšie. Krajný obranca si musel dať pozor, aby ho neprepadol Viazanko. Zvládol to.
     
    63
    Leško získal loptu na hranici šestnástky súpera, čím poslal do obrovskej šance Válovčana, ten sa pred Fabisiakom ocitol v ofsajde.
     
    64
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Válovčan, prichádza Rendla.
     
    65
    Turňa síce zachytil prenesenie hry na svoju stranu a dokonca prešiel s Viazankom dopredu, no nakoniec to táto dvojica prekombinovala a o loptu prišla.
     
    66
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Migaľa, prichádza Kopičár.
     
    67
    Miroslav Viazanko spadol vedľa šestnástky súpera. Po faule práve on rozohral priamy kop prudkým centrom do malého vápna, tam hneď trojica hráčov bola voľná, lenže ani jeden nedokázal zakončiť.
     
    68
    Podbrezová predviedla hneď šesťnásobné striedanie. Prišli Magda, Káčerík, Lipčák, Real, Bentivegna a Pinto.
     
    69
    Žltú kartu dostáva Pinto (FK Železiarne Podbrezová).
     
    70
    Podbrezová dala gól!

    Kombinácia mladých ofenzívnych hráčov priniesla prvú peknú akciu tohto zápasu a hneď skončila gólom. VIKTOR JEDINÁK si vymenil loptu s Káčeríkom, dostal trochu priestoru pred päťkou a krásnou ranou od brvna tesne za čiaru otvoril skóre.
     
    71
    Andrej Rendla sa dostal zo zapeklitej situácie pred pokutovým územím súpera, prihral doprava a po faule spadol. Vyzerá to na veľmi dobrú pozíciu pre priamu strelu.
     
    72
    K rozohrávke sa postavil Adrián Kopičár, tiahlou strelou ponad múr namieril tesne vedľa pravej žrde brány poľského tímu.
     
    74
    Hra sa po góle a priamom kope znova vrátila do stredu ihriska, kde iba tímy musia podstupovať množstvo súbojov.
     
    76
    Rýchla kontra domácich gólom neskončila, pretože Káčerík po prihrávke do šestnástky dlho váhal a preto mu do strely stihol spadnúť jeden z obrancov.
     
    77
    Hostia sa síce dlho na polovici súpera neohriali, ale môžu pokračovať, pretože Real odkopol loptu len za autovú čiaru.
     
    78
    Federico Real mal čas na pravej strane, takže sa pokúsil prihrávkou po zemi nájsť Rendlu. Ten bol dobre pokrytý obranou súpera.
     
    80
    Sierpina sa po peknej kombinácii hostí dostal k centru, avšak nasmeroval ho iba do územia, kde dokázali zakročiť hráči Podbrezovej.
     
    81
    Podbrezová dala gól!

    ANDREJ RENDLA svoj druhý zápas po zhruba ročnej pauze zavinenej zranením okorenil aj gólom, pretože sa dostal za obranu súpera a úplne osamotený pred Fabisiakom sa nemýlil.
     
    83
    Bentivegna sa pred pokutovým územím súpera nepresadil, ale Podbrezová pokračovala v akcii. Real centroval sprava, poslal veľmi nepresný pas.
     
    84
    Magda krásne prešiel po pravej strane až k šestnástke, odkiaľ centroval do malého vápna, avšak Bentivegnovi na druhej strane chýbali k zakončeniu možno jeden-dva kroky.
     
    85
    Podbrezovej teraz center sprava vôbec nevyšiel, lopta putovala veľmi nepresne vedľa brány a dokonca to bude len aut pre Bielsko-Bialu.
     
    87
    Kombinácia domácich pred pokutovým územím súpera nakoniec úspešná nebola. Kopičár si musel pomôcť faulom, aby zastavil rodiacu sa kontru hostí.
     
    88
    Lipčák veľmi vystúpil zo svojej pozície a vytlačil Sierczynskeho, ktorému nedal ani dýchať. Pochválil ho aj tréner Praženica a to napriek tomu, že fauloval.
     
    89
    Daniel Magda centrom na pravej strane nepochodil. Lopta sa od obrancu súpera odrazila späť, následne prišiel odraz práve od mladíka Podbrezovej za čiaru.
     
    90
    Magda dobehol loptu na pravej strane, našiel prihrávkou po zemi voľného Kopičára na šestnástke, tomu lopta ušla od nohy. Zakončenie už neprišlo.
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase sa hra zlepšila a Podbrezová dokázal streliť hneď dva góly, čím si zaistila víťazstvo 2:0. Presadili sa Jedinák a Rendla. Teraz Podbrezovú čaká sústredenie v Česku, kde sa stretne s Pardubicami a reprezentáciou Bahrajnu. (19:22:47)

    Matej Kubove


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Železiarne Podbrezová. Viac informácií tu.

    Góly: 70. Jedinák, 81. Rendla

    Karty:   69. Pinto (POD)


    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Turňa, Krivák, Kostelný, Djordjevič – Migaľa, Gerát – Viazanko, Kuzma, Leško – Válovčan
    Náhradníci: Vavrúš – Magda, Lipčák, Kopičár, Káčerík, Jedinák, Rendla, Real, Bentivegna, Pinto

    TS Podbeskidzie Bielsko-Biala: Leszczynski – Jaroch, Niktorski, Magiera, Moskvik, Deja, Kozak, Pindera, Podgorski, Matuszczyk, Kostorz
    Náhradníci: Fabisiak – Sierczynski, Kujawa, Malec, Sierpina, Hanzel, Sobczak, Rakowski, Iliev, Gach

    Rozhodca: Gemzický – Jekkel, Polaček