Kamerun – Austrália 1:1 (kon.) | Nemecko – Čile 1:1 (kon.)
koniec
Kamerun
1:1 (1:0)
Austrália
Štvrtok 22.06.2017, 17:00Pohár konfederácií • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Kamerun

    Jediný zástupca Afriky na Pohári konfederácií bude bojovať o prvé body. Kamerun na úvod podľahol Čile dvom gólmi v závere stretnutia. Tie strelili Arturo Vidal a Eduardo Vargas.

    V nominácií chýba niekoľko známych hráčov ako Nicolas Nkoulou, Henri Bedimo, Aurelien Chedjou, Joel Matip, alebo Eric Maxim Choupo-Moting či Clinton N´Jie. Na druhej strane tam je okrem iných aj dvojica z Fortuna ligy a síce Ernest Mabouka (Žilina) a Robert Ndip També (Trnava).

    Austrália

    Zástupca Oceánie možno až príliš prekvapivo vytrápil Nemecko, možno to ale bol len obraz toho, že úradujúci majster sveta neprišiel s najsilnejším zložením. Tak či onak, Austrália ukázala, že s ňou treba počítať a prehrala iba tesne 2:3. Gólovo sa presadili Tom Rogič a Tomi Jurič.

    "Socceroos" zobrali do Ruska to najlepšie, čo sa dalo vrátane skúseného útočníka Tima Cahilla, kapitána Marka Milligana alebo brankára Mathewa Ryana. Najmenej skúseností má však obranná časť súpisky.
     
    Úvodné zostavy:

    Kamerun: Ondoa – Mabouka, Ngadeu, Teikeu, Fai – Djoum, Siani, Zambo Anguissa – Bassogog, Aboubakar, Moukandjo (C).
    Náhradníci: Bokwé, Onana – Guihoata, Ngwem, Owona, Oyongo, Mandjeck, Boumal, Ngamaleu, També, Toko Ekambi, Zoua.

    Austrália: Ryan – Degenek, Sainsbury, B. Wright – Leckie, R. Kruse, Milligan (C), Gersbach – Rogic, Mooy – Juric.
    Náhradníci: Vukovic, Langerak – Troisi, D. McGowan, McGowan, MacLaren, Luongo, Irvine, Hrustic, Cahill, Behich..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali futbalisti Austrálie, ktorí hrajú v typických žltých dresoch, Kamerun má zelené.
     
    2
    Oba celky si dávajú veľký pozor a hra sa teda odvíja v strede poľa, kde po väčšinu času kombinujú futbalisti Austrálie.
     
    3
    Kamerun prevzal loptu od svojho protivníka, lenže hrá na svojej polovici, keďže smerom dopredu ho pozorná defenzíva Austrálie nepúšťa,
     
    4
    Moukandjo si nabehol na zaujímavú kolmicu za obranu, lenže pri lopte bol skôr gólman Ryan. Na druhej strane center sprava na hranici päťky nezakončil Jurič.
     
    5
    Bassogog sa z pravej strany dostal do pokutového územia, zasekol si ešte obrancu Wrighta, no zakončil iba do bočnej siete.
     
    6
    Po faule v strede poľa prešiel dopredu Kamerun a oceánsky celok si pomohol ďalším nedovoleným zákrokom. Tentoraz Moukandjo spadol vedľa pokutového územia súpera.
     
    7
    Práve faulovaný Moukandjo centroval na bližšiu tyč, defenzíva Austrálie dokázala odvrátiť. Kamerun napriek tomu ostal vpredu a volej Aboubakara z vnútra šestnástky bol nebezpečný. Afričan trafil bočnú sieť.
     
    9
    Leckie sa síce dostal do šestnástky Kamerunu, od lopty ho ale veľmi rýchlo a dobre odtlačil stopér Teikeu, ktorý sa postaral o to, že odkopávať od brány mohol Ondoa.
     
    10
    V úvode je to veľmi opatrné z oboch strán a poriadnu gólovú príležitosť sme zatiaľ nevideli. Obom celkom totiž ide o veľa, remíza pre nikoho nič nerieši.
     
    11
    Mooy centroval do šestnástky súpera po faule na Kruseho, Kamerun sa však ubránil a jeho defenzíva odolala aj individuálnej snahe Juriča.
     
    12
    Africký celok sa snažil predrať sa dopredu po ľavej strane, no tam o loptu prišiel a tak autom pokračuje Austrália.
     
    13
    Rogič sa ocitol na ľavom krídle, odkiaľ centroval do pokutového územia, nepodarený pas našiel brankára Ajaxu Amsterdam Ondou.
     
    14
    Na druhej strane ihriska sa nedovolene previnil Sainsbury, ten stiahol na zem útočníka Bassogoga, takže Kamerun má k dispozícii zaujímavý priamy kop spred šestnástky.
     
    15
    K rozohrávke sa postavil Aboubakar, trafil iba päťčlenný múr pred sebou. Následná dorážka od Sianiho mierila vysoko nad.
     
    16
    Veľmi veľa priestoru na krídle dostal Gersbach a tak sa okamžite rozhodol pre center, ktorým v šestnástke súpera našiel Kruseho, lenže toho pokus prihrať na Juriča skončil v moci Ondou.
     
    17
    Bassogog spracoval dlhú prihrávku na svoju osobu, nedokázal však pokračovať v akcii, nakoľko bol proti presile obrancov Austrálie.
     
    18
    Bassogog znova v akcii. Jeho strela najprv síce neprešla, ale následne sa ocitol na zemi po faule Milligana a tak nasleduje priamy kop pre Kamerun.
     
    19
    Bassogog aj rozohral. Namiesto strely vyskúšal oblúčik ponad múr do šestnástky, ten presný nebol. Rozohrávať môže Ryan.
     
    20
    Gersbach poslal zľava veľmi dobrý center, na ktorý Jurič len o centimetre nedočiahol. Ak by sa lopty hlavou dotkol, takmer určite by to bol gól. Takto všetko vyriešil Ondoa.
     
    21
    Ngadeu fauloval asi päť metrov od vlastnej šestnástke Rogiča, ktorý to spravil veľmi dobre a získal priamy kop pre svojich spoluhráčov.
     
    23
    Štandardnú situáciu nakoniec rozohral sám faulovaný Tom Rogič. Jeho ľavačka prestrelila bránu Ondou.
     
    24
    Mabouka si vymenil loptu so spoluhráčom a dostal presnú narážačku na pravú stranu. Jeho center na roh odkopol Degenek.
     
    25
    Leckie odvrátil centrovaný pas na bližšej žrdi, rovnaký futbalista sa postaral aj o odkopnutie ďalšieho nákopu späť pred gólmana Ryana.
     
    26
    Nie príliš okulahodici futbal pokračuje aj naďalej, oba tímy si dávajú pozor hlavne na defenzívu. Viac z hry má Kamerun, Austrália sa snaží vyrážať do protiútokov.
     
    27
    Leckie sa po krídle síce dostal k centrovanému pasu, no nedokázal ho nasmerovať presne a tak skončil za bránkovou čiarou. Odkopávať mohol Ondoa.
     
    29
    Aboubakar poslal center sprava a ten prepadol až na vzdialenejšiu stranu pokutového územia, lenže kapitán Moukandjo zahral rukou.
     
    31
    Bassogog sa pokúsil preniknúť do šestnástky súpera z ľavej strany, stopku mu vystavil Gersbach a dostal loptu smerom dopredu.
     
    32
    Djoum síce nakopol loptu naspäť, hru dobre čítal Ryan a všetko vyriešil. Po jeho rozohrávke sa v strede poľa nedovolene prezentoval Zambo Anguissa.
    32. Mathew Leckie (AUS)
     
    32
    Gersbach poslal veľmi pekný center medzi niekoľkých hráčov Kamerunu, kde sa najlepšie zorientoval Kruse a z voleja po odskoku lopty vystrelil, avšak namieril vysoko nad.
     
    33
    Austrálčania získali rohový kop, ktorý vyboxoval Ondoa a kamerunský brankár si poradil aj s následným centrom späť na malé vápno.
     
    35
    Krajný obranca Fai si naviezol loptu z krídla bližšie na os ihriska a z diaľky vystrelil. Nepríjemný pokus však Ryan dokázal na dvakrát skrotiť.
     
    36
    Austrália sa drží na lopte, lenže na svojej polovici, odkiaľ sa k bráne Ondou len tak ľahko nedostane.
     
    37
    Kamerun získal guľatý nezmysel v strede ihriska a teraz je to on, kto kombinuje ďaleko od brány súpera.
     
    38
    Moukandjo si veľmi pekne narazil s Bassogogom a kapitán Kamerunu prudko z hranice veľkého vápna vypálil. Ryan bol na mieste a zasiahol.
     
    39
    Aboubakar sa natlačil do šestnástky z krídla, kde veľmi dobrý, no nebezpečný sklz predviedol Sainsbury. Bude to roh.
     
    40
    Po rohu na krátko sa lopta dostala až na os ihriska a tam bol Djoum, ktorý vyslal prudký projektil. Po teči nasledoval ďalší rohový kop a táto situácia príde na rad znova, nakoľko Ryan vp výskoku loptu iba tečoval za seba.
     
    41
    Nízky pas od Moukandja Austrália odkopla a dopredu sa rútil Jurič, Síce sa nepresadil, no cez Sianiho dokázal získať aspoň priamy kop.
     
    42
    Centrovaný pas od Mooya hlavy spoluhráčov nenašiel, takže šancu na rýchlu kontru mal Bassogog. Bol pravdepodobne potiahnutý za dres, čo ho spomalilo. Hlavý arbiter faul nepískal.
     
    43
    Africký celok vybojoval aspoň rohový kop, nízky center nebol pre defenzívu Austrálie vôbec žiadny problémom.
     
    44
    Kamerun síce následne na lopte ostal, Zambo sa však ocitol v postavení mimo hru a preto snaha Afričanov končí.
     
    45
    Kamerun má stále viac z hry, no nevie to pretaviť do gólového úspechu a v podstate si nevypracoval ani poriadnu góloivú príležitosť. Zdá sa tak, že do kabín pôjdeme za bezgólového stavu.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Kamerún dal gól!
    Evidentne som to mojím predošlým konštatovaním zakríkol, pretože ANDRÉ-FRANK ZAMBO ANGUISSA dostal prihrávku na hranicu šestnástky, presadil sa cez svojho strážcu a skúsene prehodil Ryana.
    45+1. André-Frank Zambo Anguissa (CAM) - 1:0
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Kamerun bol v prvom polčase aktívnejším tímom, Austrália hrozila po brejkoch. Jediný gól úvodného dejstva však padol až v úplnom závere, kedy sa dokázal presadiť Zambo Anguissa.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Ani jeden tréner nestriedal, oba celky preto nastupujú v rovnakých zostavách, v akých začali celý zápas.
     
    47
    Leckie sa na krídle dostal cez Faia a z krídla poslal pekný pas na voľného Juriča, ktorý číhal na bielom bode. Útočník Austrálie sa však musel otočiť a možno aj preto vo veľkej šanci prestrelil.
     
    48
    Center sprava do pokutového územia Austrálie bol prečítaný, bez problémov odkopol do bezpečia Sainsbury.
     
    50
    Basoggog a Aboubakar sa rozbehli do otvorenej defenzívy súpera, no celú situáciu veľmi dobre prečítal Sainsbury a vytlačil svojich súperov z dobrej pozície.
     
    51
    Austrália musí hrať, pretože prehráva, lenže súper jej nedovolí prejsť poriadne do šestnástky. Momentálne Kamerun zastavuje všetky snahy protivníka už v strede poľa.
     
    52
    Už keď sa "Socceroos" dostali aspoň vedľa pokutového územia Kamerunu, tak prišiel ofsajd Gersbacha a celá akcia skončila.
     
    53
    Center sprava od Kruseho zrazil Fai, Austrália ostáva vpredu vďaka autu Leckieho, no do šestnástky to stále ide veľmi ťažko.
     
    55
    Leckie poslal veľmi peknú loptu medzi biely bod a malé vápno Kamerunu. Tam nabehli hneď traja hráči Austrálie, lenže k zakončeniu neprišlo. Defenzíva afrického tímu stihla včas odkopnúť do bezpečia.
     
    56
    Leckie sa opäť prebíjal dopredu. Chcel si naraziť ešte s Juričom, ale po tomto akte o loptu Austrálčania prišli. Následne fauloval v strede poľa Sainsbury.
     
    57
    Bassogog sa z krídla dostal do šestnástky, predložil loptu pred malé vápno úplne voľnému Aboubakarovi, lenže ten sa pošmykol a priam nepochopiteľne minul bránu. Doraziť nedokázal ani jeho spoluhráč Zambo.
     
    58
    Gersbach sa dostal do šestnástky, kde mu stopku sklzom vystavil Mabouka. Či sa jednalo o faul ukáže až video. Ak by to ale nedovolený zákrok bol, bude to penalta!
     
    59
    Bola nariadená penalta pre Austráliu.
     
    60
    Austrália dala gól!

    MARK MILLIGAN poslal strelu presne k pravej žrdi a aj keď Ondoa stranu vystihol, tak nemal nárok zabrániť vyrovnávajúcemu presnému zásahu.
    60. Mark Milligan (AUS) - 1:1
     
    62
    Leckie poslal nebezpečný nákop do malého vápna, tam však najlepšie zareagovali obrancovia Kamerunu. Na druhej strane sa snažil do brejku prejsť Aboubakar, včas ho stopol Wright.
     
    63
    Austrália sa drží na lopte v strede ihriska a po góle je to ona, kto má viac z hry.
     
    64
    Prihrávka na Leckieho síce bola presná, lenže krídelník Austrálie okamžite o loptu na hranici šestnástky proti dvom obrancom prišiel.
     
    65
    Mabouka mohol napraviť svoju gólovú chybu, nakoľko poslal do šestnástky skvelý center, no Aboubakar nasmeroval z hranice päťky tiesnený loptu nad Ryanovu bránu.
     
    66
    Striedanie v tíme Austrália: z ihriska odchádza Robbie Kruse, prichádza James Troisi.
     
    67
    Kamerun sa po ľavej strane až do šestnástky protivníka nedostal a tak sa jeho hráči otočili smerom dozadu, kde si posúvajú loptu medzi sebou.
     
    68
    Aboubakar padá v strede ihriska. Namiesto rýchlej kontry musí začať Kamerun útočiť do sformovanej defenzívy súpera.
     
    69
    Ondoa si dovolil dosť veľa, keďže opustil aj s loptou svoju šestnástku. Odkop však presný nebol a tak mohol byť rád, že Jurič nedokázal zakončiť na prázdnu bránu.
     
    70
    Striedanie v tíme Austrália: z ihriska odchádza Tomi Juric, prichádza Tim Cahill.
     
    71
    Kamerunčania síce guľatý nezmysel dostali do šestnástky Austrálie, no nik z jeho hráčov nebol schopný pokračovať v akcii a tak všetko vyriešil Ryan.
     
    72
    Mabouka znova ponúkal prihrávku z krídla spoluhráčom na hranici malého vápna, pri lopte sa ako prvý ocitol Matthew Ryan.
     
    74
    Kamerun držal loptu veľmi dlho v strede ihriska, lenže nedokázal sa prebiť cez defenzívu súpera na dostrel brány Ryana.
     
    75
    Stále ja africký tím na lopte, avšak aj naďalej pokračuje jeho bezmocnosť v posledných desiatkach sekúnd zaútočiť a podkúriť súperovi.
     
    76
    Po krídelnej akcii Kamerunu sa jeho futbalisti až do šestnástky zas nedostali, Mabouka bude môcť vhadzovať.
     
    77
    Striedanie v tíme Kamerun: z ihriska odchádza Benjamin Moukandjo, prichádza Karl Toko Ekambi.
     
    78
    Krásny center sprava našiel na hranici bieleho bodu hlavu Aboubakara, ktorý sa natlačil do zakončenia, ale priestor brány sa mu trafiť nepodarilo.
     
    79
    Striedanie v tíme Austrália: z ihriska odchádza Thomas Rogic, prichádza Jackson Irvine.
     
    80
    Pred poslednou desaťminútovkou riadneho hracieho času je všetko otvorené. Oba tímy môžu strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Tak sa nechajme prekvapiť.
     
    81
    Žltú kartu dostáva Bailey Wright (Austrália).
     
    83
    Zambo sa na krídle otočil cez Degeneka, dostal sa až do šestnástky, lenže prihrávka pod neho našla Sainsburyho, ktorý odkopol na roh.
     
    84
    Rohový kop nebol rozohraný zle, ale loptu sa Kamerunu nepodarilo napáliť smerom na bránu a navyše tam prišiel útočný faul na brankára Ryana.
     
    86
    Mathew Ryan mal ďalšiu prácu, musel si prísť po center z krídla. To sa mu podarilo a tak rýchlo založil ofenzívnu akciu svojich spoluhráčov.
     
    87
    Tim Cahill sa po príchode na ihrisko do hry príliš nedostal. Teraz sa prezentoval faulom vo vzdušnom súboji voči gólmanovi Ondoovi.
     
    88
    Žltú kartu dostáva Sébastien Siani (Kamerun).
     
    89
    Zambo vysunul do šestnástky Aboubakara, ktorý v plnom šprinte chcel vystreliť cez obrancu Degeneka, no ten v poslednej chvíli zrazil na roh.
     
    90
    Bassogog sa z krídla cez niekoľkých hráčov súpera dostal až do šestnástky. Chcel prihrať voľným spoluhráčom na hranici malého vápna, no tento pokus neprešiel.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva Ernest Mabouka (Kamerun).
     
    90+1
    Na pekný Gersbachov center sa tlačil Irvine. Toho však obetavou rybičkou predskočil Ngadeu a zrazil na roh.
     
    90+2
    Mooy poslal nízky center, defenzíva Kamerunu sa bez väčších problémov tejto štandardke dokázala ubrániť.
     
    90+3
    Toko Ekambi chcel prejsť dopredu po strate lopty od Mooya, ale Afričan zahral rukou, takže sa ďaleko nedostal.
     
    90+4
    Mooy rozohral ešte jednu štandardku, po ktorej hlavičkoval Cahill. Všetkému predchádzalo ofsajdové postavenie.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Remíza sa zdá byť zaslúžená, ale obidva tímy chceli v tomto zápase dokázať viac. Kamerun bol o niečo málo lepším tímom, mal aj viac šancí, lenže doplatil na nevyužité šance. (19:05:01)

    Matej Kubove

    Góly: 45+1. Zambo Anguissa – 60. Milligan (pen.)

    Karty:   88. Siani (CAM), 90+1. Mabouka (CAM) – 81. B. Wright (AUS)


    Kamerun: Ondoa – Mabouka, Ngadeu, Teikeu, Fai – Djoum, Siani, Zambo Anguissa – Bassogog, Aboubakar, Moukandjo (C) (77. Toko Ekambi).
    Náhradníci: Bokwé, Onana – Guihoata, Ngwem, Owona, Oyongo, Mandjeck, Boumal, Ngamaleu, També, Toko Ekambi, Zoua.

    Austrália: Ryan – Degenek, Sainsbury, B. Wright – Leckie, R. Kruse (66. Troisi), Milligan (C), Gersbach – Rogic (79. Irvine), Mooy – Juric (70. Cahill).
    Náhradníci: Vukovic, Langerak – Troisi, D. McGowan, McGowan, MacLaren, Luongo, Irvine, Hrustic, Cahill, Behich, Jeggo.