Macedónsko – Česko 33:20 (kon.)
koniec
Macedónsko
33:20 (16:10)
Česko
cz Nedeľa 18.06.2017, 20:45 • Hala Borise Trajkovského, Skopje • Kvalifikácia ME
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Delegace
    Tento zápas se pochopitelně neobejde bez rozhodčích. Ty budou ze země jedné házenkářské velmoci, a sice Francie. Duel mezi Makedonií a Českou republikou bude sledován dvojicí Thierry Dentz a Denis Reibel. Delegátem utkání bude poté Portugalec Antonio Goulao.
     
    Češi mají jisté mistrovství Evropy! Ale Makedonii se mohou pomstít!

    Čeští házenkáři mají jistou účast na ME 2018 v Chorvatsku. I kdyby dnes ve Skopje, hlavním městě Makedonie, prohráli, tak při nejhorším postoupí jako nejlepší celek ze třetího místa. Do tabulky týmů na třetím místě se započítávají pouze výsledky s dvěma postupujícími mužstvy z dané skupiny.

    Po Islandu přichází peklo! Opravdové peklo! Protože jinak se to, co čeká tým koučů Jana Filipa a Daniela Kubeše, nazvat nedá. Házenkářští příznivci možná ví, že ve Skopje (hlavní město Makedonie a dějiště dnešního utkání) již při zápasech létaly sedačky. Publikum je v makedonské metropoli naprosto fanatické a zejména dvojice rozhodčích bude pod velkým tlakem.

    Pod ním byla vlastně domácí reprezentace před odvetou loňského barážového dvojzápasu s Českem. Kiril Lazarov a spol. ve Zlíně prohráli o šest branek. Jenže výsledek 34:27 z pohledu hvězdy španělské Barcelony poslal Makedonii na mistrovství světa do Francie. Křivda. Bezmoc. Asi to cítili reprezentanti ze srdce Evropy. "Jsem na naše kluky hrdý, bojovali jsme proti všem!" prohlásil tehdy kouč Daniel Kubeš, bývalý skvělý házenkář. Statistika sedmimetrových hodů? 12:3 pro domácí. Statistika vyloučení? Šest pro hosty, jedno pro domácí. Dodnes česká házenkářská veřejnost ví, že rumunští sudí nebyli féroví. A i proto soupeř postoupil na světový šampionát.

    Daniel Kubeš a Jan Filip, to jsou trenéři národního celku. Tato dvojice ví, že dnes lze očekávat nepřátelskou kulisu proti sedmi mužům v dresu se lvem na prsou.

    Bylo by rozhodně zajímavé, pokud by Češi dnes vyhráli a překazili tak svému nenáviděnému protivníkovi pomstu v podobě výhry, jež by znamenala, že Makedonci budou chybět na evropském šampionátu. Motivaci by český výběr neměl postrádat. Jan Filip jasně prohlásil, že národní mužstvo jede do makedonského pekla vyhrát!

    „Moc nás těší, že už teď je postup jasný. Nic to ale nemění na našich plánech předvést v Makedonii lepší výkon, než jakým jsme se prezentovali ve venkovních zápasech proti Islandu a Ukrajině. Doma, to je jiná. Musíme ale pracovat na zlepšení výsledků i výkonů venku. Z tohoto pohledu bude ten nedělní zápas důležitým. Důležitým s ohledem na celkové umístění, ale is ohledem na další roky, na důležité zápasy v příštích sezónách. Musíme se dostat i na půdě soupeře blízko výkonu, který jsme schopní předvádět doma a porážet díky tomu silné soupeře,“ tvrdilo bývalé skvělé křídlo v rozhovoru před duelem.

    Makedonie je mužstvem, které vyřadilo český tým ze skupiny na EURO 2012, v roce 2014 se jim to samé zase povedlo. Před dvěma lety poté postoupilo na mistrovství Evropy, kdy se obětí stalo opět Česko. Následovala již zmíněná konfrontace s baráži o MS 2017 ve Francii.

    Kupodivu to byli Makedonci, kdo mohl české házenkáře definitivně dostat na ME v 2018 v Chorvatsku. Stačil jediný gól. Jenže věčný český rival uhrál pouze bod za remízu 27:27, přičemž v poslední sekundě se neprosadilo levé křídlo Manaskov. Ale nakonec tato dělba bodů nemusela českému týmu vadit.

    Dnešní utkání se bude hrát se bude ve městě, ve kterém sídlí Vardar Skopje a zrovna na tenhle tým, jenž letos vyhrál Ligu mistrů, domácí reprezentace hodně sází. V makedonské brance by měl většinu času strávit Ristovski.

    Ten bude čelit střelám týmu, který je outsiderem. Makedonie tím pádem favoritem. To neplatilo v prvním střetnutí těchto soupeřů v rámci této kvalifikace. Hrálo se v Plzni loni na podzim a Martin Galia a spol. snad nejlepším výkonem v kvalifikaci zvítězili 5. listopadu 2016 35:28.

    České křídlo Jakub Hrstka se tehdy prosadilo desetkrát, pivot Leoš Petrovský šestkrát. Ve dresu hostů byl nejlepším střelcem Kiril Lazarov (devět gólů), jehož následoval Dejan Manaskov (osm tref).
     
    Zápasy Čechů ve skupině

    Island
    Doma 27:24
    Venku 24:25

    Ukrajina
    Doma 32:25
    Venku 23:26

    Makedonie
    Doma 35:28
    Venku dnes
     
    Zápasy Makedonců ve skupině:

    Island
    Doma 30:25
    Venku 29:30

    Ukrajina
    Doma 27:21
    Venku 27:27

    Česko
    Doma dnes
    Venku 28:35
     
    Situace ve skupině 4:
    1. Česko = 6 bodů (jistý postup)
    2. Makedonie = 5 bodů
    3. Ukrajina = 5 bodů
    4. Island = 4 body

    To znamená jediné. Makedonci musí vyhrát, aby se nemuseli ohlížet na zápas Islandu s Ukrajinou. Toto utkání se bude hrát souběžně se zápasem českého týmu od 20:45 v islandském hlavním městě Reykjavíku.
     
    Nominace českého týmu pro zápas ve Skopje:

    Brankáři: Galia Martin (Górnik Zabrze, POL), Mrkva Tomáš (HBW Balingen – Weilstentten, GER)
    Spojky: Babák Tomáš (Bergischer HC, GER), Bečvář Roman (SC DHfK Leipzig, GER), Horák Pavel (HC Erlangen, GER), Stehlík Jan (St.Raphaël VAR HB, FRA), Škvařil Milan (Talent Robstav-M.A.T. Plzeň), Kašpárek Stanislav (Balatonfüredi, HUN), Landa Jan (HK FCC Město Lovosice), Kývala Daniel (HC Dukla Praha)
    Křídla: Hrstka Jakub (Tatran Prešov, SVK), Jurka Miroslav (St.Raphaël VAR HB, FRA), Sobol Jan (Azoty Pulawy, POL), Motl Jiří (HK FCC Město Lovosice)
    Pivoti: Petrovský Leoš (Azoty Pulawy, POL), Šlachta Petr (HC ROBE Zubří)

    Národní mužstvo by mělo oproti středečnímu zápasu s jednou změnou. Pivota Hanische by měla nahradit spojka Kývala.
     
    Úvodní sestavy:

    Makedonie: Mitrevski, Ristovski – Georgievski, Jonovski, Kuzmanovski, F. Lazarov, K. Lazarov, Manaskov, N. Markoski, Mirkulovski, Mitkov, Ojleski, Peševski, Popovski, Stoilov, Taleski.

    Česko: Galia, Mrkva – Babák, Bečvář, Horák, Hrstka, Jurka, Kašpárek, Kývala, Landa, J. Motl, Petrovský, M. Škvařil, Šlachta, Sobol, Stehlík.

    Rozhodčí: Dentz, Reibel (oba FRA).
     
    Češi v bílém, Makedonci v červeném.
     
    Roman Bečvář ještě v debatě s Janem Filipem.
     
    Martin Galia začne v české brance.
     
    V té makedonské bude Ristovski.
     
    1
    Utkání právě začalo. (0:0)
     
    1
    Češi vyhodili míč Petrovským na pivotu. (0:0)
     
    1
    A samozřejmě, že bouřlivé makedonské publikium už bučí na soupeře. (0:0)
     
    1
    Viděli jsme faul na pivota Petrovského na šesti metrech! (0:0)
     
    1
    Babák faulovaný na levé spojce! (0:0)
     
    2
    Zřejmě Hrstka nahrával Babákovi, ten střílel z levé spojky, ale Ristovski vyrazil ránu nohou. (0:0)
     
    2
    A tak jdou do útoku domácí s levou spojkou Taleskim či levým křídle Manaskovem. (0:0)
     
    2
    Galia vytasil dobrý zákrok proti výskoku Taleského na pravé spojce a pokusu o střelu k levé tyči. (0:0)
     
    3
    Stehlík nahrál Horákovi, ale Horák nezpracoval poté přihrávku zpět. (0:0)
     
    3
    Nicméně, Manaskov si v útoku nerozuměl se spoluhráčem. Začátek je hodně nervozní. (0:0)
    4
    Nedáš! Dostaneš! Stehlík nejprve z výskoku na pravé spojce trefil pravou tyč, z kontru obešel Manaskov právě Stehlíka a z výskoku na šesti metrech dostal míč do pravé poloviny české branky! (1:0)
     
    4
    Stehlík tvořil prostor pro střelu Horáka, ale ta byla zablokována. Jednalo se o pokus na devíti metrech. (1:0)
    5
    K. Lazarov z trháku Makedonců zakončil z výskoku od víko! Galia bez šance! (2:0)
     
    6
    Mirkulovski tvořil hru na spojce, ale Stojlov se obtočil kolem soupeře, avšak zakončil pouze do Galii. (2:0)
    6
    Jurka si naskočil na pravém křídle a střelo o zem poslal míč k delší tyči. (2:1)
    7
    Lazarov vyskočil na střední spojce a dostal míč do sítě střelou do levého rohu, teď neuhlídal Honza Landa hlavní hrozbu soupeře. (3:1)
     
    7
    Manaskov (Makedonie) vidí kartu za faul na Horáka na šesti metrech na pravé spojce. (3:1)
    8
    Hrstka se prosadil ze sedmičky střelou k pravé tyči, kdy šlo hlavně o techniku českého křídla! (3:2)
     
    8
    Škvařil (Česko) vidí kartu za faul na pivota Stojlova, takže sedmička K. Lazarova! (3:2)
    9
    K. Lazarov dostal míč o zem do levé poloviny české branky ze sedmičky! (4:2)
    9
    Petrovský byl na pivotu, ale Škvařil si na devíti metrech vyskočil na pravé spojce a dostal míč k pravé tyči. (4:3)
    10
    Makedonci rozebrali českou branu, takže Kiril Lazarov z levé spojky na šesti metrech z výskoku dostal míč do sítě. (5:3)
     
    10
    Další výskok makedonského hráče na šesti metrech po výhozu Ristovského, celý brejk zakončil neúspěšně ze středu Manaskov! (5:3)
    11
    Škvařil s Babákem pracovali výborně na spojkách, na pravé spojce si vyskočil Stehlík a střelou po levé ruce snižuje! (5:4)
    12
    K. Lazarov dohrál situaci do pravého křídla, následovala přihrávka na Mirkulovského, jenž se prosadil na šesti metrech mezi Škvařilem a ještě jedním Čechem! (6:4)
     
    12
    Škvařil vynikající jeden na jednoho v souboji na levé straně s Kirilem Lazarovem, ale Ristovski si pohlídal střelu na bližší tyč! (6:4)
    13
    Mitkov dostal strašně místa k odrazu na střední spojce a střelou přes ruce Landy dostal míč do české branky, to byla razantní střela makedonské spojky! (7:4)
     
    13
    Češi se zatím hodně trápí v obraně, Makedoncům vychází střelba ze spojek! (7:4)
    14
    Babák nahrál Stehlíkovi, ten si seběhl na střední spojku a vyšla mu souhra s pivotem Petrovským! (7:5)
    14
    Jeden z Čechů vyhodil míč na Jurku, který se dostal za obranu soupeře a zakončil brejk v pádu! (7:6)
     
    15
    Škvařil fauloval Mirkulovského na pravé spojce v době, kdy Makedonec šel do proskoku, sedmička! (7:6)
    15
    Kiril Lazarov poslal míč ze sedmičky levou rukou k pravé tyči! (8:6)
     
    16
    Makedonci pozdě přistoupili ke Škvaiřlovi na střední spojce, jeho pokus byl sražený! (8:6)
    16
    Babák na levé straně obešel Mitkova a zakončil z výskoku nad pravým ramenem Ristovského! (8:7)
     
    17
    Jurka (Česko) fauloval soupeře na levé spojce na šesti metrech, takže sedmička K. Lazarova proti Mrkovovi. (8:7)
    17
    K. Lazarov dostal míč do sítě ze sedmičky lobem, kdy Mrkva si na balon sáhl levou rukou, ale nebylo mu to nic platné! (9:7)
     
    17
    Češi se neprosadili, a tak jde tady postupný útok Makedonie! (9:7)
     
    18
    Kiril Lazarov chtěl dohrát situaci z pravé spojky do pravého křídla. Hrstka (Česko) zasáhl podle sudích úmyslně do hry nohou, takže vyloučení! (9:7)
    18
    K. Lazarov z pravé spojky tentokráte dohrál situaci do pravého křídla, Georgijevski si naskočil a zakončil k levé tyči. (10:7)
     
    18
    Timeout pro Česko! (10:7)
     
    19
    Babákovi nevyšla střela z levé spojky po ruce v době, kdy byl poprvé v zápase Šlachta na pozici pivota! (10:7)
     
    20
    Hodně sporná sedmička pro Makedonce! Tohle zavánělo prorážením levé spojky, ale francouzští sudí pískají sedmičku! (10:7)
     
    20
    Kiril Lazarov nejprve naznačil střelu levou rukou, poté šel míč do břevna české branky! (10:7)
     
    20
    Škvařil z levé spojky dostal míč na střední spojku Stehlíka, ale ten podstřelem trefil prostředek branky, kde byl Ristovski. (10:7)
    21
    Levá spojka domácích zbořila bránícího hráče, tím pádem došlo na dohrávku do levého křídla na Taleského! (11:7)
     
    21
    Taleski fauloval Švkařila, Hrstka bude házet sedmičku! (11:7)
     
    21
    Hrstka po naznačení střely chtěl mířit k levé tyči, ale Ristovski zasáhl pravou rukou! (11:7)
     
    22
    Horák vystoupil z české obrany, útok Makedonců zakončil z pivota do nohy Galii Peševski! (11:7)
     
    22
    Babák nahrál Škvařilovi, kterého fauloval na dvanácti metrech Mitkov (Makedonie), hráč domácích je vyloučený. (11:7)
     
    23
    Ace Jonovski nejprve zasáhl nohou do českého útoku, po výhozu Šlachty to Češi přehnali a sudí odpískali pasivitu. (11:7)
    24
    Zase Horák vystoupil z české obrany, takže na chvíli hráli Češi 1:5, nicméně Taleski ze střední spojky našel pivota Peševského a ten překonal českého brankáře. (12:7)
    24
    Škvařil to vzal na sebe na střední spojce, nevyskočil, dal míči faleš, míč se ještě otřel o pravou ruku Ristovského! (12:8)
    25
    Kiril Lazarov odpovídá levou rukou z pravé spojky z výskoku! (13:8)
    25
    Zřejmě po přihrávce Škvařila vyskočil na střední spojce Kašpárek a dostal míč do pravé poloviny makedonské branky! (13:9)
     
    26
    Po faulu na pivota bude domácí celek házet sedmičku! (13:9)
    26
    Manaskov ze sedmičky poslal míč do branky podél pravé nohy Mrkvy! (14:9)
     
    27
    Kašpárek nahrál Babákovi, ten vystřelili ze střední spojky a střílel do levé poloviny makedonské branky, do protipohybu Ristovského, ten ovšem míč vyrazil pravou rukou a poté zmiňovaný Babák udělal přešlap! (14:9)
    28
    Jonovski bojoval se Šlachtou na pivotu, ale z výskoku na devíti metrech na střední spojce poslal míč do branky Kašpárek! (14:10)
     
    28
    Motl fauloval Mitkova na pravém křídle! (14:10)
     
    28
    Makedonie si bere timeout. (14:10)
    29
    Po přihrávce Mirkulovského z pravé spojky vyskočil na střední spojce Kiril Lazarov a prosadil se střelou do pravého rohu české branky přes vyskakujícího Horáka! (15:10)
     
    30
    Kiril Lazarov nedohrál situaci do pravého křídla na Mitkova, ale domácí zůstanou u míče. (15:10)
    30
    Tak to klobouk dolů! To se v házené jen tak nevidí! Krásná nahazovčka Makedonců! Kiril Lazarov z výskoku nahrál levému křídlu Manaskovovi, ten mu míč vrátil a hvězda Barcelony zakončovala ze šesti metrů levou rukou k pravé tyči podél levé nohy Tomáše Mrkvy! Nejhezčí moment zápasu! Bránící Honza Sobol byl prostě v roli diváka! (16:10)
     
    30
    První poločas skončil. (16:10)
     
    Po prvním poločase mají Makedonci nakročeno k postupu na EURO 2018 v Chorvatsku. Hlavně v prvních dvaceti minutách jim skvěle vycházela střelba spojek. Pivota Stojlova domácí moc nevyužívali, spíše hráli přes křídla, a tak se do hry dostal Peševski, který asi dvakrát překonal českého brankáře. Nemá zapotřebí dodávat, že hlavní hrozbou je pro hostující mužstvo Kiril Lazarov. Oproti ostatním zápasům této kvalifikace dostává hodně prostoru na spojce Milan Škvařil, do hry se už dostal také Jiří Motl. Na pivotu hrál v první polovině úvodního dějství Leoš Petrovský, poté jej vystřídal Petr Šlachta!
     
    Borko Ristovski zahájí druhý poločas v makedonské brance, v té české nastoupí Tomáš Mrkva.
     
    31
    Začal druhý poločas. (16:10)
     
    31
    Pivot Stojlov vyhodil balon na Mirkulovského. (16:10)
     
    31
    Makedonci hrají bez brankáře v sedmi lidech, hru diriguje Kiril Lazarov! (16:10)
     
    31
    Landa fauloval pivota Stojlova... (16:10)
     
    32
    Kašparek (Česko) je vyloučený za faul na pivota Stojlova! (16:10)
    32
    Kiril Lazarov z levé spojky našel pivota Stojlova, ten střelou ze země přes Petrovského a podél levé ruky Mrkvy dostal míč do sítě. (17:10)
     
    33
    Motl se na druhé straně neprosadil, ale Makedonci udělali technickou chybu. (17:10)
     
    33
    Jeden z Čechů z brejku nevyzrál na Ristovského, ale domácím nevyšla souhra přes levé křídlo. (17:10)
    34
    Manaskov ze sedmičky překonal Mrkvu pravou rukou a střelou do levé poloviny české branky! Češi si berou timeout! (18:10)
     
    34
    Dan Kubeš měl velice důrazný proslov k českým hráčům. Klepal si na čelo. Ale nebyl tam ani jeden výraz, který by se v textovém výrazu neměl objevit. Asi jen několikrát klasické: "Ty vole!" (18:10)
    35
    Celá akce začala u Škvařila na střední spojce a skončila gólem Jurky z pravého křídla k levé tyči. (18:11)
     
    35
    Ristovski vychytal jednoho z Čechů při výskoku z šesti metrů! Teď trošku brankář Makedonie připomíná dukelského Petržalu. Prostě jej pohltila atmosféra zápasu! (18:11)
    36
    Mrkva vyhodil míč na pravou stranu na Jurku, ale ten trefil z trháku břevno, na druhé straně zakončil z levého křídla k pravé tyči Manaskov! (19:11)
    37
    Kašpárek z pravé spojky razantním pokusem překonal Ristovského! (19:12)
     
    37
    Po přihrávce Mirkulovského vyskočil na střední spojce jeden z Makedonců, ale střílel mimo tři tyče! (19:12)
    38
    Jeden z Čechů dostal míč z levé spojky na pivota Petrovského, který v pádu poslal míč ze šesti metrů z levé strany k pravé tyči. (19:13)
    38
    Mirkulovski ze spojky nahrál Manaskovovi, který si z levého křídla seběhl na pivota a dostal míč v pádu do české branky! (20:13)
     
    39
    Kiril Lazarov nahrál Mirkulovskému, z české obrany vystoupil Landa (Česko), který poslal střední spojku domácích k zemi. Pivot Lovosic je vyloučený. Mirkulovski zůstává ležet na hrací ploše. (20:13)
     
    39
    Landa šel na trestnou lavici, Kiril Lazarov poté českému hráči řekl něco ve stylu: "Běž se mu omluvit!" Tak se také stalo. Podstatné je také, že Mirkulovski je v pořádku a bude pokračovat v zápase! (20:13)
    40
    Filip Lazarov ze střední spojky nahodil míč do pravého křídla Georgijevského, ten mu míč vrátil a nebylo, co řešit! Další nahazovačka vyšla domácím. (21:13)
    40
    Babák pokazil přihrávku na pozici levé spojky, Češi hráli bez brankáře v sedmi lidech a Georgijevski z poloviny hřiště trefil prázdnou českou branku! (22:13)
    41
    Horák z pravé spojky nahrál na brankoviště na pravou stranu Hrstkovi, který v pádu překonal Ristovského! (22:14)
    42
    Další nahazovačku domácích zakončil náskokem z levého křídla Manaskov! (23:14)
     
    42
    Petrovský (Česko) fauloval Taleského, poté se dal do debaty s pivotem Stojlovem, nicméně český hráč je vyloučený. (23:14)
    42
    Stehlík zakončil český útok přesně, nakonec vyhrál souboj nad Stojlovem a dostal míč do sítě podél pravé nohy Ristovského! (23:15)
    43
    Makedonci skvěle pracovali na brankovišti, Kiril Lazarov se prosadil střelou do levé poloviny eské branky, do protipohybu Mrkvy přes vyskakujícího Horáka a Landu! (24:15)
     
    44
    Jedna z českých spojek se neprosadila, a tak je tady soupeř! (24:15)
    44
    Babák neubránil Peševského na pozici pivota, a tak Peševski zakončoval do pravého rohu české branky! (25:15)
    45
    Babák se dokázal uvolnit na šesti metrech, ani nešel do proskoku na levé spojce, každopádně zakončil k levé tyči, stejně jako Lazarov do protipohybu brankáře. (25:16)
    45
    Češi byli aktivní v obraně, ale Peševski se prosadil z pivota před zraky Landy! (26:16)
     
    46
    Škvařil z pravé spojky z výskoku trefil nohy Ristovského, u míče je Kiril Lzarov! (26:16)
     
    46
    Po přihrávce Kirila Lazarova šel do proskoku na levé spoje Kuzmanovski a byl faulovaný. (26:16)
    47
    Sudí měli ruku nahoře, ale Kiril Lazarov si vyměnil balon se spoluhráčem a zakončil podél levé ruky brankáře české svatyně. (27:16)
    47
    Náseduje branka Šlachta z pivota z šesti metrů! (27:17)
     
    48
    Po faulu Jurky na levou spojku domácích je tady sedmička Manaskova! (27:17)
     
    48
    Manaskov trefil pravou ruku Martina Galii! (27:17)
    49
    Babák dostal míč na Šlachtu na levé spojce, kdy exzuberský pivot byl na šesti metrech a v pádu dostal míč do sítě. Ke střelci branky pozdě přistoupiil Georgijevski! 27:18 pro Makedonii! (27:17)
    50
    Kiril Lazarov na sebe natáhnul bránícího Horáka, následovala přihrávka na pivota Peševského, kterého neubránil Landa! Česko si bere timeout! (28:18)
     
    50
    Za stavu 28:18 pokračuje zápas postupným útokem hostů. (28:18)
     
    50
    Babák nahrál Kašpárkovi, jeho ránu vyrazil Mitrevski, poté byl jeden z Makedonců v brankovišti, ale Češi poté zakončili útok neuspěšně střelou z šesti metrů! (28:18)
     
    51
    Babák střílel ze střední spojky doprostřed branky, kde byl Mitrevski, ale při střele jej soupeř fauloval, takže Češi zůstanou u balonu. (28:18)
     
    52
    Babák ze střední spojky slabší střelou daroval míč Mitrevskimu. Ta střela neměla razanci a byl to celkem snadný zákrok pro brankáře domácích. (28:18)
     
    52
    U míče byl povětšinu času Kiril Lazarov, ale Šlachta fauloval Taleského. (28:18)
    53
    Tak to byla paráda! Hrstka při brejku po levé straně obešel Taleského a poslal míč k bližší tyči. (28:19)
    54
    Georgijevski se snadno zbavil bránícího českého hráče na spojce a zakončil z výskoku na šesti mterech! (29:19)
     
    54
    Po faulu na Babáka na levé spojce házel sedmičku Hrstka, nejprve naznačil střelu, poté střílel vedle pravé tyče ve snaze o střelu do pravého rohu makedonské branky! (29:19)
     
    55
    Taleski našel z levé spojky pivota Peševského, toho fauloval Horák, takže sedmička pro domácí! (29:19)
    55
    Filip Lazarov ze sedmičky naznačil střelu, poté dostal míč k levé tyči v době, kdy byl v české brance Galia. (30:19)
     
    56
    Babákovi nevyšla souhra se Šlachtou, ale z kontru se Makedonci neprosadili. (30:19)
     
    56
    Kašpárek šel na pravé spojce do proskoku a vybojoval sedmičku! (30:19)
     
    57
    Jeden z Čechů tu sedmičku proměnil a je tím pádem sníženo! (30:20)
     
    57
    Celá akce domácích začala u Mitkova a skončila faulem Landy na soupeře na brankovišti, lovosický pivot je vyloučený. (30:20)
    57
    Filip Lazarov nejprve naznačil střelu ze sedmičky, poté překonal českého brankáře svojí pravou rukou! (31:20)
    58
    Český hráč na pravé spojce, zřejmě Kývala vyslal důraznou a razantní střelu, Mitrevski míč vyrazil a poté přes celé hřiště trefil českou branku! (32:20)
    59
    Taleski z vlastní poloviny trefuje prázdnou českou branku! Druhý gól makedonské spojky v zápase! (33:20)
     
    59
    Jeden z Čechů na pivotu si nepřišel na makedonského brankáře Mitrevského! (33:20)
     
    60
    Šlachta z výskoku na šesti metrech neuspěl vinou zásahu Mitrevského levou rukou! (33:20)
     
    60
    Český brankář vyrazil střelu z pravé spojky, ale hostům nevyšla nahazovačka. (33:20)
     
    60
    Jurkovi nevyšla nahazovačka z levého křídla na pravé křídlo Jurku, ale ten byl faulovaný, Babák bude házet sedmičku! (33:20)
     
    60
    Tomáš Babák zakončil zápas střelou ze sedmičky pravou rukou vedle levé tyče! (33:20)
     
    Konec zápasu. (33:20)
     
    Makedonie – Česko 33:20 (16:10)
    Nejvíce branek: Lazarov 11/3, Manaskov 6/1, Peševski 4 – Jurka 3, Kašpárek 3, Hrstka 3/1. Rozhodčí: Dentz, Reibel (oba FRA). Sedmimetrové hody: 7/5 – 4/1. Vyloučení: 1:6.
     
    Makedonci postupují na ME v Chorvatsku 2018 po jednoznačné výhře. Dnes Lazarov a spol. přejeli Čechy. Ten rozdíl byl prostě v kvalitě, nebyl v motivaci. Český házenkář nemůže mít větší motivaci než obrat Makedonce o evropský šampionát na jejich půdě ve Skopje.

    Domácí měli prostě větší kvalitu. Nebyl rozdíl v tom, jestli je na pivotu Peševski, anebo Stojlov. Daleko lépe vycházela Makedoncům střelba ze spojek. Tam jim vyšlo úplně všechno. Výborně hrál Manaskov na levém křídle, do toho se rozchytal Ristovski. Češi podali velice špatný výkon. Makedonci šli do zápasu určitě s o něco větší motivací, ale ne nějak výrazně. On je trošku problém, když národní tým neuhraje ze tří kvalifikačních duelů venku ani bod. Nicméně, na EURO nebude chybět. Tam se potkají tři celky z "české" skupiny – 1. Makedonie, 2. Česká republika, 3. Island (jakožto nejlepší mužstvo ze třetího místa).

    Černého Petra si vytáhla Ukrajina. Na mistrovství Evropy neuvidíme třeba Rusko či Polsko. Rusům utekl postup o jediný gól (na vině byla včerejší remíza 27:27 doma s Černou Horou).

    Tento souboj s Makedonií může být pro Čechy zdviženým prstem. Protože ty rozdíly ve výkonech doma – venku byly v kvalifikaci opravdu velké.
     
    Nezbývá než poděkovat za podporu v této házenkářská sezoně popřát dobrou noc! (23:10:18)

    Vít Muzikář

    Macedónsko
    # P meno G/7m 7m ŽK vy ČK
    1 B N. Mitrevski 1/0 0 0
    16 B B. Ristovski 0/0 0 0
    22 PK G. Georgievski 3/0 0 0
    9 SS A. Jonovski 0/0 0 0
    27 LS F. Kuzmanovski 0/0 0 0
    23 LS F. Lazarov 3/1 0 0
    7 PS K. Lazarov 11/3 1 0
    3 LK D. Manaskov 6/1 1   0
    17 P N. Markoski 0/0 0 0
    13 SS F. Mirkulovski 1/0 0 0
    8 PS V. Mitkov 1/0 0 1
    26 LK G. Ojleski 0/0 0 0
    33 P Ž. Peševski 4/0 0 0
    28 PK M. Popovski 0/0 0 0
    5 P S. Stoilov 1/0 0 0
    11 LS F. Taleski 2/0 0 0
    Celkom 33/5 2 1 1 0
    Česko
    # P meno G/7m 7m ŽK vy ČK
    16 B M. Galia 0/0 0 0
    1 B T. Mrkva 0/0 0 0
    19 SS T. Babák 2/0 1 0
    3 SS R. Bečvář 0/0 0 0
    13 LS P. Horák 0/0 0 0
    2 LK J. Hrstka 3/1 2 1
    5 PK M. Jurka 3/0 0 1
    34 PS S. Kašpárek 3/0 0 1
    20 LS D. Kývala 0/0 0 0
    44 LS J. Landa 0/0 0 2
    8 LK J. Motl 0/0 0 0
    23 P L. Petrovský 2/0 0 1
    11 PK J. Sobol 0/0 0 0
    18 PS J. Stehlík 2/0 0 0
    24 LS M. Škvařil 2/0 0   0
    36 P P. Šlachta 2/0 0 0
    Celkom 19/1 3 1 6 0
    Rozhodca: Dentz, Reibel (oba FRA)