Slovan Bratislava – Prešov 3:1 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
3:1 (2:1)
FC Tatran Prešov
Piatok 12.05.2017, 19:00Niké liga • 31. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Príjemný piatkový večer z bratislavských Pasienkov, vážení športoví priatelia. Vitajte na zápase 31. kola Fortuna ligy, v ktorom sa stretnú ŠK Slovan Bratislava a 1. FC Tatran Prešov.

    Jedná sa o súboj najúspešnejšieho slovenského klubu s najstarším. Dnešných súperov delí v tabuľke od seba deväť priečok a priepastných 33 bodov.

    Slovan mal v poslednom kole voľno, predtým v lige vyhral v Trnave 3:0.
    Prešov minulú sobotu podľahol Podbrezovej 0:2.

    Belasým sa v lige v apríli príliš nedarilo, vyhrali iba dva zápasy z piatich, ale vynahradili si to následne ziskom Slovenského pohára. Prešov sa na jar trápi, nazbieral len päť bodov, keď sa mu podarilo vyhrať nad Senicou a remizovať s Michalovcami a Zlatými Moravcami.

    Vo vzájomných dueloch sa oveľa viac darí Slovanu. Z posledných desiatich zápasov Slovan sedem vyhral, dvakrát sa zrodila remíza a raz sa z víťazstva radoval Prešov. V aktuálnej sezóne sa súperi stretli dvakrát. Na jeseň sa na Pasienkoch zrodila remíza 1:1, na jar sa kvôli rekonštrukcii prešovského štadióna hralo v Poprade, víťazstvo belasých zariadil dvoma gólmi Seydouba Soumah.
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Greif – Rundič, Sekulić (C), Ligeon, Oršula – Kóňa, Damnjanović – Priskin, Soumah, de Sa – Čavrić.
    Náhradníci: Krnáč – de Kamps, M. Rigo, Ďuriš, Pinte, Antálek.

    1. FC Tatran Prešov: Talian (C) – Kačala, Petko, Leško, Katona – Streňo, Keresteš, Dzurík, Hovančík – Bartek, Trebuňák.
    Náhradníci: Ferenc – Jacko, Dupkala, Haladej, Mikluš, Štefančík, Rolinc.

    Rozhodca: Weiss – Hancko, Kováč.
     
    31. kolo Fortuna ligy je venované mamám. Ešte pred zápasom vidíme milú udalosť, keď sa deti z prípravky rozutekali k svojím mamám a podarovali im ružu. Nasleduje spoločná fotografia.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Slovan pri lopte, hráči si nahrávajú na vlastnej polovici.
     
    2
    Oršula, dnes netrafične hrajúci na kraji obrany, bol pri postrannej čiare faulovaný Leškom.
     
    3
    Dlhá lopta hľadajúca Leška našla Oršulu, ten okamžite vysunul De Sa do nábehu, ktorého až v 16-tke zastavil Kačala.
     
    5
    Aj keď si Slovan šancu ešte nevypracoval, už od úvodu zápasu vidíme, kto bude dnes na ihrisku pánom. Zatiaľ je to hra na jednu bránu a dobýjanie obranného valu Prešova.
     
    6
    Slovan zahrával priamy kop zo strednej vzdialenosti, zakončoval Kóňa razantnou hlavičkou, ktorá vystrašila Taliana, ale mierila tesne nad.
     
    8
    Prešov vhadzoval dlhý aut do pokutového územia Slovana, ale hlavičkujúci Katona bol odzbrojený. Nasledoval výpad Oršulu, ktorého si postrážil Trebuňák.
     
    9
    De Sa opäť neprechádza cez Kačalu, ten aj po druhýkrát v tomto zápase odvracia loptu na roh. Roh bol zahraný na prednú žrď, kde stál iba hráč v zelenom drese.
     
    10
    Soumah sa ocitol vo veľkej šanci! Čisto zobral loptu Bartekovi, ktorý už nikoho za sebou nemal a rútil sa sám na bránu, no trestuhodne triafa len do vybiehajúceho Taliana!
     
    12
    Šanca Priskina! Aj keď z uhla, ale veľmi nebezpečne vystrelil, Talian výborným zákrokom vyráža! Už druhá veľká šanca Slovana v krátkom slede.
     
    14
    Katona sa dostal k strele spoza pokutového územia, svoj pokus schoval za obrancu a nebyť pohotovej reakcie Greifa, mohlo to pre Slovan dopadnúť zle-nedobre.
     
    15
    Po rohu hlavičkoval Leško mimo pravej žrde.
     
    16
    Prešov dal gól!

    Čavrič si prebral v strede poľa loptu, no uviazol v húštine tiel. Hostia poslali dlhý center na Leška, obrana Slovana sa zabudla vpredu, Leškovi sa ukazoval ERIK STREŇO, nakoniec aj dostal prihrávku a zblízka umiestnil loptu do siete, Greif nemal šancu zasiahnuť.
     
    18
    Žltú kartu dostáva Richard Kačala (1. FC Tatran Prešov).
     
    20
    De Sa hľadal Soumaha, no tomu loptu berie Dzurík.
     
    21
    Slovan je evidentne zaskočený, nerátal, že už v 16. minúte bude prehrávať. Teraz to bude mať o to ťažšie proti pozornej prešovskej obrane.
     
    23
    Snaha belasých, Oršula prihrával De Sa, ten neprešiel cez Kačalu, ale lopta sa ešte dostala na kopačky Kóňu, ten nastreľoval po zemi do pokutového územia, kde stál pripravený hosťujúci stopér a loptu odkopáva do bezpečia.
     
    24
    Opäť nebezpečná situácia na druhej strane a prečíslenie Prešova 3 na 2. V poslednej chvíli zakročil Rundič voči Trebuňákovi a nedovolil mu prebrať prihrávku v blízkosti brány.
     
    25
    Čavrič dostal kolmú prihrávku medzi dvojicu hráčov, loptu si dobre prebral, aj si zasekol obrancu, mal ideálnu streleckú parketu, no v poslednej chvíli sa mu do strely hodil hráč Prešova.
     
    26
    Hráč belasých padá v 16-tke a rozhodca ukazuje na biely bod!
     
    26
    Slovan dal gól!

    SEYDOUBA SOUMAH vyrovnáva na 1:1. Rutinérsky si vychutnal Taliana a posiela loptu do pravého horného rohu brány.
     
    27
    Jedná sa o Soumahov 17-ty presný zásah v tejto sezóne, dotiahol sa tak na Filipa Hlohovského z MŠK Žilina.
     
    28
    Žltú kartu dostáva Boris Sekulić (ŠK Slovan Bratislava).
     
    30
    Leško si vypýtal loptu za obranou, ofsajd to ale nebol, hneď bol pri ňom Ligeon, ktorý si v rozohrávke pomáha prihrávkou na Greifa.
     
    31
    De Sa vybojoval ďalší roh, keď neodcentroval cez Kačalu. Odvracia Dzurík.
     
    33
    De Sa prenikol do pokutového územia, spätnou prihrávkou našiel voľného Priskina, ktorý trochu zbytočne ešte hľadal spoluhráča, ale jeho prihrávka presná nebola.
     
    34
    Hovančík zamestnával hráčov Slovana pri stredovej čiare, nakoniec sa píska jeho útočný faul.
     
    36
    Slovan zaútočil opäť po pravom krídle, tentokrát De Sa hľadal oblúčikom maličkého Soumaha, prešovská obrana loptu pred ním odvrátila.
     
    37
    Slovan aj naďalej dobýja prešovskú bránu. Musí si však neustále dávať pozor na vysunutého Streňa, ktorý mu aj tentokrát narobil problémy. Dostal sa k strele, ale Greif kryje.
     
    38
    Slovan dal gól!

    Dlhý center letel na Priskina, ten sklepol do druhej vlny na za ním stojaceho RUBENA LIGEONA, ktorý spoza 16-tky pravačkou triafa pravý horný roh Talianovej brány!
     
    40
    Priskin si prebral prihrávku, na hranici 11-tich metrov od brány mu loptu berie Keresteš.
     
    42
    Oršula padá v súboji s Trebuňákom, faul to nie je, ale Slovan ostáva pri lopte a bude vhadzovať v blízkosti brány.
     
    43
    Soumah sa otočil v pokutovom území a presnou jemnou prihrávkou ešte vysunul De Sa, ten stál v tesnom ofsajde. Prešov si môže vydýchnuť.
     
    44
    V závere polčasu útočí Prešov, ďalekonosný strelecký pokus končí v náručí Greifa.
     
    45
    Soumah vysunul do šance Priskina, ten sa vyhol ofsajdu a proti nemu bol už len Talian, ktorý vyťahuje výborný zákrok a nedovolil, aby lopta z kopačky Priskina prešla až do siete.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Videli sme polčas bohatý na góly. Herne aj gólovo dominoval Slovan, aj preto je stav 2:1.

    Druhý polčas sa začne približne o 20:02.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Prešov sa dostával do náznaku protiútoku, ten ale zabrzdil Rundič, na druhej strane do 16-tky centroval Ligeon, na loptu skákal Priskin, ale zasiahol Keresteš.
     
    48
    Damnjanovič dával na krídlo Sekuličovi, ten pri čiare nebol úspešný a lopta končí u Taliana, ktorý vykopáva ďaleko dopredu.
     
    49
    Kuriózna situácia sa teraz udiala na ihrisku, Trebuňák v snahe rozohrať loptu napálil len chrbát Soumaha, od ktorého sa lopta odrazila na úplne voľného Čavriča. Čavrič obstreľoval Taliana, lopta tesne minula ľavú žrď!
     
    51
    Ďalšie zakončenie Čavriča v krátkom slede, z hranice 16-tich metrov tiesnený posiela zblokovanú loptu do náručia Taliana.
     
    53
    Rundič rozohral len na Leška, od ktorého sa lopta odrazila späť a tak to skúsi znovu.
     
    55
    Ligeon sklepával loptu na Oršulu, musel si však dať pozor a rýchlo sa vrátiť, nakoľko Prešov sa zmocnil lopty. Ďaleko sa však nedostal, Rundič zasiahol.
     
    56
    Soumah centroval z rohu 16-tky a vybojoval roh. Ten Slovanisti rozohrali nakrátko. De Sa nacentroval na Priskina, jeho zakončenie vyboxoval Talian! Následná strela Damnjanoviča už nemierila do priestoru brány. Prešov si vydýchol.
     
    57
    Čavrič obstrelil Trebuňáka a Talian opäť úspešne zasahuje! Skutočne vynikajúci výkon prešovského brankára.
     
    59
    Slovan zahral roh na bližšiu žrď, kde však bol iba hráč v zelenom drese a bez problémov oslobodzuje svoj tím.
     
    60
    Prešov vysunul napádanie vyššie, čím sa uvoľnil priestor pre Damnjanoviča, ktorý nahral Soumahovi, ten predviedol nádherné sólo a zdalo sa, že aj sám zakončí. Neulakomil sa, videl lepšie postaveného De Sa, ktorý zdá sa nemohol nedať gól, no opak bol pravdou. Zazvonila pravá žrď Talianovej brány!
     
    62
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Mojmír Trebuňák, prichádza Martin Dupkala.
     
    65
    Liegoenov center do 16-tky prepadol až na vzadu stojaceho Soumaha, tomu ale nebolo dovolené zakončiť.
     
    66
    Sekulič vysunul Čavriča, ale aj z tohto súboja vyšiel úspešne Talian. Na druhej strane sa čertí Priskin, že nedostal prihrávku.
     
    68
    Aktívny De Sa pohrozil z pravej strany, ale k zakončeniu sa neostal, bol v obkľúčení dvojice hráčov. Prešov opäť pohrozil protiútokom, Leško však nestihol dobehnúť loptu, prvý bol pri nej domáci brankár.
     
    70
    Aj keď je zápas v réžii domácich, tí sa musia mať neustále na pozore. Aj keď šancí mali veľa, stále vyhrávajú len o jeden jediný gól a Prešov má nebezpečné protiútoky, čo ukázal najmä v prvom polčase, keď sa po jednom z nich gólovo presadil Streňo.
     
    72
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Lesly de Sa, prichádza Patrik Pinte.
     
    74
    Damnjanovič mal v strede poľa veľa priestoru, vybral si Soumaha, ten z prvej neprihral presne Priskinovi, lopta končí za postrannou čiarou.
     
    75
    Žltú kartu dostáva Milan Rundič (ŠK Slovan Bratislava).
     
    77
    Streňo preniesol hru na druhú stranu, tam odvracia Pinte a belasí idú opäť dopredu.
     
    79
    Čavrič posielal prízemnú prihrávku na Čavriča, odkopol jeden z hosťujúcich obrancov. Nasledoval roh, z ktorého sme nebezpečnú situáciu pred bránou Prešova nevideli.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 611 divákov.
     
    80
    Soumah si nabehol na prihrávku od Damnjanoviča a zakončil k ľavej žrdi, ale minul ju.
     
    82
    Slovan prišiel o loptu v strede poľa, dopredu sa vyrútili hosťujúci hráči, Slovan ich ani na trikrát nedokázal zastaviť, na jeho šťastie prišlo nepresné zakončenie, strela vysoko nad.
     
    83
    Pinte bol faulovaný a Slovan bude zahrávať priamy kop z hranice 16-tky.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Juraj Hovančík (1. FC Tatran Prešov).
     
    83
    Prízemnú strelu odvracia Petko.
     
    84
    Bartek odkopáva pred Soumahom na roh, predtým uvidíme ešte striedanie.
     
    84
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Richard Kačala, prichádza Jakub Rolinc.
     
    85
    Roh odvrátený na ďalší rohový kop.
     
    85
    Slovan dal gól!

    Rohový kop prešovská obrana odvrátila len na hlavu Pinteho, ten našiel ešte MILANA RUNDIČA, ktorý hlavou rozvlnil sieť. Zdá sa, že je rozhodnuté.
     
    87
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Tomáš Kóňa, prichádza Marek Rigo.
     
    87
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Tamás Priskin, prichádza Filip Ďuriš.
     
    89
    Soumahovi sa ponúkal naľavo čerstvý hráč na trávniku Ďuriš, ale Soumah zahral rukou a tak je hra prerušená.
     
    90
    Ešte pokus Petka po zemi, no chýbala mu razancia.
     
    90
    Nadstavený čas: 1 minúta.
     
    90+1
    Čavričov center bol zblokovaný, Slovan zostáva pri lopte.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    Slovanisti pridali v 85. minúte ešte jeden gól a celkovo tak zvíťazili 3:1.

    Ďakujem za pozornosť a prajem príjemný piatkový večer. (20:50:33)

    Daniela Mesíková


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Tatran Prešov. Viac informácií tu.

    Góly: 26. Soumah (pen.), 38. Ligeon (Priskin), 85. Rundič (Pinte) – 16. Streňo (Leško)

    Karty:   28. Sekulić (SBA), 75. Rundič (SBA) – 18. Kačala (PRE), 83. Hovančík (PRE)


    ŠK Slovan Bratislava: Greif – Rundič, Sekulić (C), Ligeon, Oršula – Kóňa (87. M. Rigo), Damnjanović – Priskin (87. Ďuriš), Soumah, de Sa (72. Pinte) – Čavrić.
    Náhradníci: Krnáč – de Kamps, M. Rigo, Ďuriš, Pinte, Antálek.

    FC Tatran Prešov: Talian (C) – Kačala (84. Rolinc), Petko, Leško, Katona – Streňo, Keresteš, Dzurík, Hovančík – Bartek, Trebuňák (62. Dupkala).
    Náhradníci: Ferenc – Jacko, Dupkala, Haladej, Mikluš, Štefančík, Rolinc.

    Rozhodca: Weiss – Hancko, Kováč

    Diváci: 611