Michalovce – Žilina 0:1 (kon.) | Prešov – Podbrezová 0:2 (kon.) | Senica – Ružomberok 1:2 (kon.)
koniec
MFK Zemplín Michalovce
0:1 (0:0)
MŠK Žilina
Sobota 06.05.2017, 19:00 • Pod Dubňom, Žilina • Niké liga • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto on-line textového prenosu! V ňom sa spoločne pozrieme na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá MFK Zemplín Michalovce a MŠK Žilina. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 19:00!

    Týmto víkendom opäť pokračuje aj Fortuna liga, v tomto stretnutí proti sebe nastúpia mužstvá, ktorím prakticky už o nič nejde.

    MFK Zemplín Michalovce:
    Zemplín má na svojom konte 29 bodov za 8 víťazstiev a 5 remíz. Michalovciam tak patrí 8. miesto v tabuľke a na 4.miesto stráca až 12 bodov. V poslednom kole Michalovce podľahli na pôde Ružomberka 3:1!

    MŠK Žilina:
    Šošoni sú už istým majstrom! Aktuálne majú na svojom konte 61 bodov za 19 výhier a 4 remízy. Žilina zažila fantastickú sezónu a niet pochýb o ich oprávnenom prvenstve. V poslednom kole Žilina však prehrala v Trenčíne 2:1!

    Favorit:
    Podľa tabuľkového postavenia je favoritom Žilina, avšak takéto zápasy nikdy jasného favorita nemajú. Snáď sa môžme tešiť na zaujímavé stretnutie.
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Zemplín Michalovce: Kira – Šimčák, Grič, Turik, Sipľak (C) – Regáli, Kolesár, Qose, Kushta – Dimitriadis, Serečin

    Náhradníci: Prysiazhniuk – Leško, Vajs, Sedlák, Bellas

    MŠK Žilina: Mandous – Diaz, Špalek, Mráz, Hlohovský – Škvarka (C), Králik, Kaša, Mazáň – Mabouka, Káčer

    Náhradníci: Volešák – Jánošík, Pečovský, Holúbek, Hancko, Otubanjo, Šejdajev

    Rozhodca: Adam Somoláni – Marek Galo, Martin Borsányi – Marek Špaček
     
    Príjemný sobotný večer prajem všetkým, ktorí klikli na tento on-line textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním! Aktuálne je číslom jedna vo svete hokej, ale naďalej ešte pokračujú aj futbalové súťaže, ktoré sa už pomaličky blížia ku svojmu koncu.

    Fortuna ligu dnes čakajú tri zápasy, ktoré sa zhodne hrajú od 19:00. V tomto zápase nás čaká zápas aktuálneho majstra, ktorý je síce písaný ako hosť, ale zápas sa odohrá na štadióne Pod Dubňom v Žiline.

    Do začiatku zápasu už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte pozrieť zostavy oboch mužstiev. Zápas z pozície rozhodcov povedú páni Adam Somoláni – Marek Galo, Martin Borsányi – Marek Špaček.

    Po úvodnom výkope sa tak zápas a aj tento prenos môže začať, prajem príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop patril futbalistom Michaloviec.
     
    2
    Úvodný útok futbalistom v ružových dresoch nevyšiel, pri lopte sú už šošoni.
     
    3
    Zatiaľ sledujeme opatrný futbal z oboch strán, častejšie je však pri lopte Žilina.
     
    4
    Michalovce teraz predviedli zlú rozohrávku vo vlastnom pokutovom území, brankár Kira na poslednú chvíľu dostal pred Mrázom loptu do bezpečia!
     
    5
    Následne sme sledovali rohový kop Žiliny, ten však už žiadnu zaujímavú situáciu nepriniesol. Šancu na útok tak teraz majú aj Michalovce.
     
    6
    Napokon sme sledovali center pred bránu Žiliny, avšak brankár Mandous nemal žiadne problémy a loptu bezpečne už rozohral na svojich spoluhráčov.
     
    7
    Michalovce sú teraz častejšie pri lopte a držia sa aj na útočnej polovičke, Žilina sa tak musí teraz pozorne brániť, zatiaľ však hráči v žltých dresoch všetko zvládajú úspešne.
     
    8
    Pri lopte je aktuálne celok Žiliny, ktorý sa nikam neponáhľa a postupnými prihrávkami sa dostáva na útočnú polovičku. Zatiaľ čakáme na prvý strelecký pokus.
     
    9
    MŠK Žilina sa drží aj naďalej na útočnej polovičke, ale Michalovce svojmu dnešnému súperovi neposkytujú dostatočný priestor na úspešnú kombináciu. Úvod zápas tak nič zaujímavého neprináša.
     
    10
    Tak konečne prišla zaujímavá situácia! Káčer posielal center pred bránu Michaloviec, obrana Zemplína však opäť pochybila a veľa nechýbalo a Škvarka sa mohol dostať do veľkej šance!
     
    11
    Žilina je však stále na útočnej polovičke, ale Michalovce sa bránia úspešne a tak stále čakáme na prvú streleckú príležitosť na jednej či druhej strane.
     
    12
    Do 16-tky Michaloviec smeroval ďalší center, Sipľak však loptu posiela do bezpečia. Žilina sa tak opäť tlačí pred bránu svojho dnešného súpera.
     
    13
    Žilina drží loptu na svojich kopačkách, v pokutovom území sa ku lopte dostal Škvarka, ale nedokázal už vystreliť. Michalovce sa tak na chvíľu opäť oslobodili.
     
    14
    Následne pred bránu Michaloviec smeroval center od Káčera, ale lopta napokon končí len za postrannou čiarou a odkop od svojej brány bude realizovať Kira.
     
    15
    Obraz hry sa stále nemení, Žilina má loptu na svojich kopačkách a postupne zakladá útoky, Michalovce však pozorne bránia a šošonov ku strele nepúšťa. Veľa zábavy tak diváci na štadióne nemajú.
     
    16
    Žilina má však v hľadisku divácku podporu, hráči v žltých dresoch sú písaný ako hostia, ale tento zápas hrajú na svojom štadióne.
     
    17
    Na malú chvíľu sa do útoku dostal aj Zemplín, avšak pred pokutovým územím Žiliny sa už nič zaujímavé nekonalo a futbalisti MŠK vyrážajú do ďalšieho útoku.
     
    18
    Lopta teraz lieta zo strany na stranu, stále čakáme na prvé vážnejšie ohrozenie jednej či druhej brány. Okrem dvoch zaváhaní obrany Michaloviec sme nič zvláštneho nevideli.
     
    19
    Kirov nákop od jeho brány skončil napokon len u jeho kolegu Mandousa, Žilina sa už skúša prebojovať pred bránu svojho dnešného súpera.
     
    20
    Pred bránu Michaloviec smerovala nebezpečná lopta, do zakončenia sa hnal Mráz, ale brankár Kira bol pri lopte skorej a futbalistu Žiliny do zakončenia nepustil.
     
    21
    Teraz sa však už Mrázovi podarilo zakončiť! Po dobrom centri od Hlohovského sa Mráz dostal do zakončenia hlavou, brankár Kira bol však na mieste a loptu má vo svojom náručí.
     
    22
    Po dlhšej dobe sme mali možnosť sledovať aj útočný výpad Michaloviec,Žilina sa však ubránila a vyráža do rýchleho brejku.
     
    23
    Veľká šanca pre Žilinu! Qose spravil veľkú chybu, do prečíslenia išili futbalisti Žiliny, Mráz potiahol loptu pred bránu Michaloviec, následne prihral na Hlohovského, najlepší strelec Žiliny však vybojoval len rohový kop!
     
    24
    Rohový kop však následne žiadnu zaujímavú situáciu nepriniesol a Michalovce sa ubránili bez problémov.
     
    25
    V tomto zápase sa stretávajú ofenzívne ladené tímy, avšak videli sme málo pokus na jednu či druhú bránu. Do útoku aktuálne vyráža Žilina.
     
    26
    Žilina sa teraz dlho držala pred bránou Michaloviec, zahrávali aj sériu dvoch rohových kopov, ale žiadnu zaujímavú situáciu sme následne nevideli.
     
    27
    Aj naďalej sú aktívnejší smerom dopredu hráči v žltých dresoch, avšak veľa futbalovej krásy nevidíme. Do konca prvého polčasu však predsa len ešte nejaký ten čas ostáva.
     
    28
    Spoza 16-tky teraz na bránu Michaloviec pálil Špalek, ale jeho strela bola veľmi nepresná a brankára Kiru nezamestnala.
     
    29
    Kushta sa v pokutovom území Žiliny dostal ku odrazenej lopte, ale svoj pokus poslal vysoko nad bránu Žiliny. Jednalo sa však o prvú zaujímavú situáciu pre Zemplín Michalovce.
     
    30
    Onedlho kopali Michalovce rohový kop, avšak žiadnu zaujímavú situáciu to neprinieslo. Do útoku tak už vyráža Žilina.
     
    31
    Aj na druhej strane sme mali možnosť sledovať rohový kop, avšak podobne nič prevratného neznamenal. Pol hodina hry už ubehla, na gól stále čakáme.
     
    32
    Po centri od Mazáňa sa do zakončenia z voleja dostal Škvarka, jeho pokus len tesne minul bránu Michaloviec.
     
    33
    Do útoku sa teraz tlačili Michalovce, avšak pomohli si útočným faulom a tak lopta pripadne futbalistom Žiliny.
     
    34
    Druhá veľká šanca na strane Žiliny! Káčer perfektne vyslal pred bránu Mráza, ten sa postupne dostával do zakončenia, tiesnený však nedokázal prekonať brankára Kiru, ktorý pohotovo zaregoval!
     
    35
    Aj naďalej je v útoku ŽIlina, ktorá aj naďalej drží Michalovce pod tlakom, Zemplín sa však aj naďalej bráni úspešne.
     
    35
    Na druhej strane sme napokon sledovali aj útok Michaloviec, ale ten nakoniec stroskotal na malom počte útočiacich hráčov a brankár Mandous tak nemal ťažkú prácu.
     
    36
    Zápasu však aj naďalej chýba troška väčšie nasadenie, skôr je to také taktické plnenie pokynov z oboch stráv, nevidíme žiadne osobné súboje či väčšie nasadanie v útoku.
     
    37
    Útočný výpad teraz podnikol Mabouka, jeho center bol však nepresný a brankára Kiru vôbec nezamestnal. Pomaly sa blíži aj záver prvého polčasu.
     
    39
    Sledovali sme peknú spoluprácu futbalistov Žiliny, Diaz posielal loptu na Mráza, avšak v pokutovom území lopta skončila len u obrancov Michaloviec.
     
    40
    Žilina ešte ostala v útoku, Hlohovský si však v osobnom súboji počína nedovolene a tak lopta pripadne Michalovciam. Rozbieha sa posledných 5 minút prvého polčasu.
     
    42
    Loptu na svojich kopačkách drží Žilina, ale aj naďalej nesledujeme nič zaujímavého. Michalovce sa bránia úspešne.
     
    43
    Michalovčania aj naďalej predvádzajú kvalitnú defenzívu, Žilina sa snaží útočiť, ale z ich strany tomu tiež chýba väčšia chuť po útočnejšom futbale. Takýto obraz hry sa však pred zápasom dal očakávať.
     
    44
    Do konca prvého polčasu už veľa času neostáva, zrejme sa ani nebude nastavovať, žiadne prerušenia sme nesledovali.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme napokon žiadne zaujímavé stretnutie nevideli, Žilina mala dve zaujímavé príležitosti, ale tie ostali nevyužité. Michalovce predvádzajú úspešnú defenzívu a tak držia stav 0:0!

    Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý sa začne približne o 20:02!
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!

    V Žiline sa aktuálne spustil hustý dážď.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mala Žilina. Dážď sa naďalej stupňuje a sme určite zvedaví, ako to ovplyvní hru v druhom polčase.
     
    47
    Lopta je aktuálne na kopačkách Zemplína, zatiaľ sme žiadny útočný výpad futbalistov v ružovom drese nevideli.
     
    48
    Žilina má však už loptu vo svojej moci a postupne preniká pred bránu Michaloviec.
     
    49
    Mabouka, ktorý hrá dnes 200. zápas v drese Žiliny sa prebojoval s loptou až pred bránu Michaloviec a jeho prízemný pokus len tesne minul Kirovu bránu!
     
    50
    Žilina je opäť pri lopte a tlačí sa pred pokutové územie svojho dnešného súpera, Michalovce tak pokračujú v bránení.
     
    51
    Sledovali sme rohový kop, ktorý za Žilinu zahrával Hlohovský, avšak nič zaujímavé táto situácia napokon nepriniesla. Šošoni však pokračujú v tlaku.
     
    52
    Futbalisti MŠK však teraz v strede poľa faulovali a dopredu sa tak môžu pozrieť Michalovce. Žilina však tiež výborne bráni svoje územie.
     
    53
    Útoky sa teraz postupne striedajú na oboch stranách, aktuálne však útočí MŠK Žilina.
     
    54
    Po peknom útoku Žiliny uvidíme šiesty roh futbalistov v žltom drese.
     
    55
    Rohový kop napokon Žiline nič zaujímavého nepriniesol, ale do rýchleho útoku sa dostali Michalovce, Kushtove zakončenie však nijak nebezpečné nebolo.
     
    56
    Stále tak čakáme na prvý gól v tomto zápase, avšak tomuto zápoleniu chýba aj väčší náboj z oboch strán.
     
    57
    Žilina sa po rýchlom útoku natlačila pred bránu svojho dnešného súpera, avšak Zemplín odráža všetky útoky už v zárodku. Michalovce čakajú na svoju šancu v podobe rýchlych protiútokov.
     
    58
    Dnešné stretnutie sleduje 1438 divákov.
     
    59
    K strele v pokutovom území Michaloviec sa dostal Mabouka, jeho strela však bola veľmi nepresná a Kira napokon ani zasahovať nemusel.
     
    60
    Po rýchlom brejku do pokutového územia Žiliny centroval Dimitriadis, ale obrana MŠK dostala bez problémov loptu do bezpečia.
     
    61
    Žilina sa drží na útočnej polovičke, nemá však veľa priestoru na manévrovanie s loptou. Michalovce si tak aj naďalej plnia svoje defenzívne povinnosti úspešne.
     
    62
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Samuel Mráz, prichádza Yusuf Otubanjo.
     
    63
    Na ihrisku sa po dlhom zranení v drese Žiliny dostáva Otubanjo, diváci MŠK ho vítajú veľkým potleskom. Naposledy sa tento strelec predstavil v 15. kole, ktoré Žilina odohrala doma s Trnavou a zvíťazila vysoko 7:0!
     
    64
    Otubanjo mohol svoj návratom ihneď osláviť gólom! Po centri od Škvarku sa dostal do zakončenia hlavou, ale Kira bol na mieste a jeho hlavičku vďaka dobrému postaveniu dokázal zneškodniť!
     
    65
    Ale aj naďalej je pri lopte Žilina, tomuto zápasu však stále chýba gól a väčšie nasadenie. Domáci už titul majú dávno istý a Michalovce už nebojujú o nič.
     
    66
    Po dlhšej dobe sa do útoku dostali aj Michalovce, na vysoký center pred bránu MŠK skákal Regáli, ale loptu nedokázal spracovať.
     
    67
    Na druhej strane sa už Žilina radovala z gólu, ale Škvarka zakončoval z ofsjadu!
     
    67
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Filip Serečin, prichádza Jozef Vajs.
     
    68
    Michalovce zahrávali rohový kop, po ktorom síce prišla hlavička jedného z futbalistov v ružovom drese, ale chýbala jej patričná razantnosť.
     
    69
    Do zakončenia sa po rýchlom útoku Žiliny tlačil Špalek, ale je signalizovaný ďalší ofsajd celku Žiliny.
     
    70
    Michalovce po rýchlom útoku získali rohový kop, ale ani ten žiadnu gólovú príležitosť nepriniesol. Futbalisti v ružovom drese však ešte ostávajú v útoku.
     
    71
    Po zblokovanom pokuse od Regáliho zahrávali Michalovce ďalší rohový kop, avšak po ňom prišiel len veľmi nepresný pokus spoza 16-tky a lopta skončila na tribúne.
     
    72
    Oproti prvému polčasu sa však hrá útočnejší futbal z oboch strán, šance však tomuto zápasu chýbajú naďalej. Dočkáme sa nejakého gólu na štadióne v Žiline ?
     
    73
    Pokúšal sa o to z veľkej vzdialenosti Kaša, loptu však poslal len vysoko nad bránu Matúša Kiru.
     
    74
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Martin Regáli, prichádza Adrián Leško.
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Ivan Santiago Diaz, prichádza Ramil Šejdajev.
     
    75
    Pri lopte je aktuálne domáci celok, avšak nemôže sa prebojovať na útočnú polovičku. Zo strany Žiliny je však vidieť chuť po víťazstve.
     
    76
    Michalovce to dnes v tomto zápase skúšajú rýchlymi protiútokmi, ale tie žiadne vytúžené ovocie v podobe gólu neprinášajú. Ani postupné útoky Žiliny však nič zaujímavého neprinášajú.
     
    77
    Do pokutového územia Michaloviec smeroval nebezpečný center, Kira si nerozumel so svojimi obrancami, Zemplín však následne loptu dostal do bezpečia.
     
    78
    Ani tento útoku Žiliny nič zvláštneho neznamenal a loptu od svojej brány bude odkopávať Kira. Zatiaľ to vyzerá tak, že sa gólu v tomto zápase zrejme nedočkáme.
     
    79
    Na striedaniu je už pripravený aj Viktor Pečovský, takže tu máme ďalší návrat po dlhom zranení v drese MŠK!
     
    80
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Filip Kaša, prichádza Viktor Pečovský.
     
    81
    Žilina založila rýchly útok na bránu svojho dnešného súpera, Hlohovský však dlho váhal čo má spraviť a nakoniec sme z jeho strany videli len neúspešné zakončenie!
     
    82
    Michalovce po rýchlom útoku získavajú rohový kop. Žilina sa tak bude musieť teraz brániť.
     
    83
    Rohový kop napokon žiadnu zaujímavú situáciu nepriniesol, pomaly je tu aj záver zápasu a veľa času na skórovanie už neostáva.
     
    84
    Žilina dala gól!

    Tak napokon sme sa dočkali! Žilina podnikla rýchly útok, spoza 16-tky sa ku strele dostal Otubanjo, brankár Kira však predviedol neistý zákrok a loptu len vyrazil pred seba, ku nej rýchlo dobehol RAMIL ŠEJDAJEV a otvára skóre tohto zápasu, Žilina vyhráva 1:0!
     
    85
    Do konca zápasu ostáva päť minút plus možno nejaký ten nastavený čas, Žilina postupne smeruje za 20. víťazstvom v tejto sezóne.
     
    86
    Michalovce sa však ešte nevzdávajú a tlačia sa pred bránu Žiliny, futbalisti v žltom drese však dnes predvádzajú veľmi pozornú prácu v defenzíve.
     
    87
    Tréner Michaloviec už pripravuje aj posledné tretie striedanie vo svojom tíme.
     
    88
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Jozef-Šimon Turik, prichádza Pavol Bellas.
     
    89
    Čakáme postupne aj na údaj o nastavenom čase, pri lopte sú aktuálne futbalisti MŠK Žilina a snažia sa kombinovať na svojej polovičke.
     
    90
    V závere zápasu získavajú Michalovce rohový kop! Napokon sa nastavuje ešte jedna minúta.
     
    90+1
    Po rohovom kope sa do zakončenia hlavou dostal Sipľak, ale lopta smerovala len mimo bránu Žiliny. Šošoni ešte zakladajú posledný útok!
     
    90+1
    Otubanjo po centri od Mabouku sa dostal do zakončenia, loptu z bránkovej čiary však vykopol obranca Michaloviec do bezpečia! Do bolo z toho zápasu všetko, Žilina vyhráva 1:0!
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    V závere zápasu napokon predsa len padol gól, striedajúci Šejdajev vybojoval pre Žilinu 20. víťazstvo v tejto sezóne!

    Ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok večera! (20:49:50)

    Miroslav Revaj


    Hľadáme spravodajcu pre tím MFK Zemplín Michalovce. Viac informácií tu.

    Góly: 84. Šejdajev


    MFK Zemplín Michalovce: Kira – Šimčák, Grič, Turik (88. Bellas), Sipľak (C) – Regáli (74. Leško), Kolesár, Qose, Kushta – Dimitriadis, Serečin (67. Vajs).
    Náhradníci: Prysiazhniuk – Leško, Vajs, Sedlák, Bellas.

    MŠK Žilina: Mandous – Diaz (74. Šejdajev), Špalek, Mráz (62. Otubanjo), Hlohovský – Škvarka (C), Králik, Kaša, Mazáň – Mabouka, Káčer (80. Pečovský).
    Náhradníci: Volešák – Jánošík, Pečovský, Holúbek, Hancko, Otubanjo, Šejdajev.

    Rozhodca: Adam Somoláni – Marek Galo, Martin Borsányi – Marek Špaček

    Diváci: 1438