Bayern – Darmstadt 1:0 (kon.) | Dortmund – Hoffenheim 2:1 (kon.) | Mönchengladbach – Augsburg 1:1 (kon.)
Ingolstadt – Leverkusen 1:1 (kon.) | Frankfurt – Wolfsburg 0:2 (kon.) | Hertha – Lipsko 1:4 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
1:0 (1:0)
SV Darmstadt 98
Sobota 06.05.2017, 15:30 • Allianz Arena, Mníchov • Nemecká Bundesliga • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Bundesliga sa pomaly, ale isto, blíži k svojmu finišu, v rámci tridsiateho druhého kola, do Allianz Areny v Mníchove, s kapacitou 75.000 divákov, zavíta SV Darmstadt 98.

    FC Bayern Mníchov vybojoval majstrovský titul piaty krát v rade za sebou a v Mníchove sa bude v sobotu oslavovať v poradí už 27. titul majstra krajiny. Domácich však mrzí koniec účinkovania v pohárových súťažiach, na medzinárodnej scéne skončil svoju púť v Lige majstrov, keď v Madride nestačil na „Biely balet“, hoc zápas dokázal dostať do predĺženia. V predĺžení góly vsietili už len domáci a Bayern čakala smutná cesta domov. Rovnako tak dopadol Bayern minulý týždeň v domácom pohári, keď vypredaná Allianz Arena hostila Borussiu Dortmund, Bayern prehral 2:3 a brány finále zostali tak zatvorené.

    SV Darmstadt 98 sa s najväčšou pravdepodobnosťou z Bundesligou minimálne na rok rozlúči. Aj keď chytil v závere formu a v ostatných troch zápasoch získal deväť bodov, strata na barážovú priečku je len v teoretickej rovine a na pôde staro-nového majstra to bude nesmierne ťažké. Na jeseň na domácej pôde SV podľahol FC najtesnejším možným výsledkom, keď jediný gól Bayernu vsietil Diego Costa. Bavori si nebudú chcieť nechať pokaziť majstrovské oslavy a kým jeden bude oslavovať, druhému zostane v tvári trpkosť z vypadnutia.

    Bookmakeri favorizujú domáci Bayern, akýkoľvek iný výsledok by bol senzáciou. Priaznivcom futbalu a Bundesligy obzvlášť, v sobotu popoludní krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme aktuálne dianie a oslavy na ihrisku Allianz Areny v Mníchove.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Bayern Mníchov:

    Starke – Rafinha, J. Boateng, Alaba, Bernat – Kimmich, Sanches – Costa, T. Müller (C), Ribéry – Lewandowski

    Náhradníci:

    Weinkauf – Th. Alcântara, Alonso, Hummels, Lahm, Robben, Arturo Vidal

    SV Darmstadt 98:

    Esser – Sandro Sirigu, Banggaard, Sulu (C), Holland – Kamavuaka, Altintop – Heller, Gondorf, M. Vrančić – Platte

    Náhradníci:

    Heuer Fernandes – Čolak, Höhn, Rosenthal, Sam, Schipplock, Steinhöfer

    Rozhodca:

    Winkmann -.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci v červených dresoch rozohrali duel, hostia v modrých dresoch budú loptu do hry rozohrávať svojim gólmanom Esserom z malého vápna.
     
    2
    Darmstadt bol s loptou za stredovou čiarou, no potom zahral na vlastnú polovicu ihriska a po malej domov Esser poslal odkopom loptu k stredovej čiare.
     
    3
    Hostia loptu na pravej strane pred veľkým vápnom domácich stratili, rovnako tak dopadol Bayern za stredovým kruhom.
     
    4
    Z pravej strany SV zahrával rohový kop, Vrančić loptu poslal na signál za šestnástku domácich, strela zdiaľky alebo skôr prihrávka bola veľmi nepresná.
     
    5
    Kolmou loptou do voľného priestoru to skúsili hostia, Heller bol v ofsajde, hra musela byť prerušená.
     
    6
    Rafinha centroval z pravej strany, bek hostí loptu zblokoval za bránkovú čiaru.
     
    7
    Bayern zahral rohový kop loptou na malé vápno, k hlavičkovému zakončeniu sa dostal Alaba, Esser jeho loptu na bránkovej čiare zneškodnil vo svojom koši.
     
    8
    Vrančić z pravej strany zahrával štandardku, loptu poslal do veľkého vápna Bayernu, domáci borci okamžite loptu poslali mimo svoje pokutové územie.
     
    9
    Costa poslal z pravej strany loptu do veľkého štvorca hostí, SV sa ubránil, loptu vyhlavičkoval mimo svoje pokutové územie.
     
    10
    Costa posielal z pravej strany loptu pred bránku, mieril k vzdialenejšej žrdi, lopta opustila hraciu plochu za bránkovou čiarou hostí.
     
    12
    Bayern hrá s loptou na kopačkách na polovici hracej plochy SV, hľadá recept na vytvorenie si palebnej pozície.
     
    13
    Z pravej strany Bayern zahrával štandardku, loptu poslal pred bránku, zmocnili sa jej hostia a poslali ju do bezpečia k stredovému kruhu.
     
    14
    Müller sa zabudol za defenzívou hostí, dostal tam síce loptu, pokračovať v hre nemohol, bol totižto v ofsajde.
     
    15
    Dobrá správa z Dortmundu do Allianz Areny, Aubameyang zahodil pokutový kop, keď netrafil priestor bránky Hoffenheimu, Lewandowski mohol mať rovnakú možnosť, jeho pád v pokutovom území Darmstadtu posúdil hlavný ako dovolený.
     
    16
    Bayern kontroluje loptu na kopačkách, strela z pravej strany v podaní Rafinhu bola gólmanom Esserom zblokovaná za bránkovú čiaru.
     
    17
    Z pravej strany Bayern rozohral rohový kop, nič z neho nezískal, hostia poslali loptu ihneď k stredovému kruhu.
    16. Rafinha účet duelu neotvoril
     
    18
    Bayern dal gól!
    Domáci udreli po ľavej strane, Ribéry poslal loptu do pokutového územia, našiel JUANA BERNATA, ktorý sa zbavil hráča v modrom drese a z malého vápna zakončil.
    18. Juan Bernat - 1:0
     
    20
    Starke odkopom lopty z malého vápna až za stredovú čiaru rozohral ďalšiu akciu Bayernu, Ribéry z pravej strany poslal loptu na malé vápno, Müller loptu dobre netrafil, Esser ju pohodlne zlikvidoval vo svojich rukaviciach.
     
    21
    Hostia zahrali na istotu malú domov, Esser poslal loptu k stredovej čiare, spoluhráčov však nenašiel.
     
    22
    Sanches si na ľavej strane pomohol v súboji faulom, Winkmann odovzdal loptu hráčom v modrých dresoch.
     
    23
    Müller vybojoval na pravej strane rohový kop, lopta smerovala na malé vápno, Esser ju vyboxoval mimo pokutové územie Darmstadtu.
     
    25
    Z ľavej strany Darmstadt zahrával rohový kop loptou k druhej žrdi, zakončil hlavou kapitán hostí Sulu, loptu poslal nad brvno domácej bránky.
     
    26
    Bayern vyrobil brejk po pravej strane, Rafinha našiel pred bránkou hlavu Müllera, ktorý v páde na zem neprekonal Essera, ten loptu vyrazil za bránkovú čiaru.
     
    27
    Bayern zahral rohový kop z pravej strany, akciu zakončil strelou po zemi spoza šestnástky Boateng, lopta lízala pravú žrď Esserovej bránky.
     
    28
    Z pravej strany poslal Bayern loptu na malé vápno hostí, SV sa po malej skrumáži zmocnil lopty a vyviezol ju von zo svojho veľkého vápna.
     
    29
    Müller vystrelil z hranice veľkého vápna hostí, bol nepresný, loptu do hry z malého vápna rozohrá gólman hostí Esser.
     
    30
    Platte sa chytá za hlavu, zakončil z pravej strany vo veľkom vápne Bayernu, aj jeho lopta k vzdialenejšej žrdi lízala pravú žrď bránky Starkeho.
     
    32
    Hráme v okolí stredového kruhu, obe mužstvá sa v držaní lopty striedajú.
    30. Platte pretiahol Starkeho v domácej bránke
     
    33
    Costa vybojoval na pravej strane rohový kop, loptu zahrali domáci nakrátko, center potom smeroval na malé vápno, hostia pod tlakom zbrklo loptu usmernili opäť len za bránkovú čiaru.
     
    34
    Z ľavej strany teraz Bayern zahral rohový kop, loptu na malom vápne zakončil jeden z domácich borcov, posielal ju k druhej žrdi, bol však nepresný.
     
    35
    Sanches si vypýtal faul od Platteho, Bayern to rozohral na signál a akciu zakončil strelou spoza šestnástky Coman, hostia loptu jemne stečovali a tá skončila tesne vedľa ľavej žrde bránky SV.
     
    36
    Z pravej strany zahrali domáci rohový kop loptou na druhú žrď, Lewandowski hlavičkoval mimo priestor bránky Darmstadtu.
     
    38
    Hostia sa prezentovali nepresnou strelou zdiaľky, loptu do hry z malého vápna rozohrá Starke.
     
    39
    Na pravej strane pri veľkom vápne domácich Ribéry loptu ešte dostihol, poslal ju za postrannú čiaru, hostia namiesto rohového kopu budú mať výhodu len autového vhadzovania.
     
    40
    Gondorf sa nedokázal presadiť vo veľkom vápne domácich, loptu z malého vápna bude do hry rozorávať gólman domácich Starke.
     
    41
    Ribéry vystrelil z hranice veľkého vápna, nezmyselne sa mu tam do strely priplietol Müller a dostal razantnú loptu do krížovej oblasti chrbta.
     
    42
    Ribéry neuspel na ľavej strane vo veľkom vápne SV, lopta mu ušla za bránkovú čiaru, odcentrovať tak už nestihol.
     
    43
    Pri stredovej čiare na ľavej strane si Bayern zopakuje autové vhadzovanie.
     
    44
    Dlhú loptu domáci pokazili, gólman Esser pošle do akcie svojich spoluhráčov.
     
    45
    Sanches si pomohol v súboji pri stredovej čiare rukami, Winkmann odpískal loptu pre Darmstadt, nepáčilo sa to domácemu publiku.
     
    45+1
    Lewandowski dostal prihrávku do ohňa, vybojoval len rohový kop, ktorý Bayern zahral z pravej strany loptou pred bránku hostí, Kimmich bol v zakončení nepresný.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas duelu je minulosťou a Bayern otvoril účet duelu. Iné sa ani čakať nedalo, hostia sporadicky vyrobili útočnú akciu, Starke zo svojho brankárskeho umenia toho ukazovať veľa nemusel. Na druhej strane Esser áno a neraz podržal pri útokoch domácich svoj tím. Uvidíme, aký scenár nám pripraví druhá časť zápasu.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 16:32.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Hostia rozohrali druhý polčas, loptu poslali svojmu gólmanovi, Esser poslal následne spoluhráčov do akcie k odkopom lopty k stredovému kruhu.
     
    47
    Lewandowski sa ani teraz do listiny strelcov nezapíše, dostal loptu z ľavej strany na hlavu, na malom vápne bol tiesnený a razantnejšie zakončiť nedokázal.
     
    48
    Vrančić vystrelil ľavačkou spoza pokutového územia Bayernu, bol nepresný a minul priestor domácej bránky.
     
    49
    Gondorf sa snažil kolmou loptou poslať do akcie Vrančića, domáci loptu zachytili a po malej domov ju odkopom k stredovému kruhu poslal Starke.
     
    50
    Costa na pravej strane hľadal svojou loptou vo veľkom vápne SV Rafinhu, hostia loptu poslali za postrannú čiaru.
     
    51
    Kimmich z pravej strany zahral rohový kop, loptu poslal k vzdialenejšej žrdi, Alaba bol v hlavičkovom zakončení nepresný.
     
    52
    Gondorf centroval z ľavej strany do veľkého vápna domácich, Bayern sa ubránil a založil svoju akciu.
     
    53
    Kimmich sa oprel do lopty zdiaľky, jeho balón zblokoval najbližšie k nemu stojaci hráč.
     
    53
    Lewandowski mal dve šance, prvú loptu mu zblokovali hostia, druhú loptu dostal pred bránku z pravej strany, hlavou v páde na zem zakončil, no nepresne.
     
    54
    Na brejk to opäť skúsil Bayern, pokazil svoju akciu, Esser vybehol von z bránky a loptu schoval v páde na zem pod svoje telo.
     
    56
    Darmstadt čoraz smelší, Gondorf teraz loptu nezasiahol, na úrovni veľkého štvorca Bayernu loptu do hry budú vhadzovať domáci.
     
    57
    Bayern vyrobil akciu, po kolmej prihrávke Lewandowski centroval z ľavej strany pred prázdnu bránku, pred Kimmichom hráč hostí loptu poslal za bránkovú čiaru.
     
    58
    Bayern z rohového kopu nič nevyťažil, vyrobil však ďalšiu akciu, z bránkovej čiary centroval Bernat, adresáta nenašiel.
     
    59
    Striedanie v tíme SV Darmstadt 98: z ihriska odchádza Felix Platte, prichádza Sven Schipplock.
     
    60
    Prekombinoval teraz Bayern akciu vo veľkom vápne súpera, Darmstadt sa ubránil a vyrazil do akcie, tú zastavili arbitri pre postavenie Schipplocka v ofsajde.
     
    61
    Sirigu zastavil prenikajúceho Sanchesa len za cenu faulu a má to za žltú.
     
    62
    Starke rozohral pokojnú akciu domácich, ktorí sa však vpred nijako extra neponáhľajú.
     
    63
    Darmstadt pohrozil domácim, z ľavej strany centroval Gondorf, Starke v páde na zem loptu poslal za bránkovú čiaru.
     
    64
    SV z ľavej strany zahral rohový kop, na malom vápne sa dostal k zakončeniu jeden z hráčov hostí, mám pocit že Banggaard, Starke ho na bránkovej čiare v páde na zem reflexívne vychytal a loptu vyrazil späť do hry.
    64.
     
    65
    Arbitri berú gól hosťom, pomedzi nohy Starkeho zakončil Schipplock, ktorý bol v milimetrovom ofsajde, hostia sa radovať tak nemôžu.
     
    66
    Striedanie v tíme SV Darmstadt 98: z ihriska odchádza Mario Vrančić, prichádza Sidney Sam.
     
    67
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Joshua Kimmich, prichádza Xabi Alonso.
     
    68
    Na ľavej strane si SV svojou aktivitou vybojoval ďalší rohový kop, zahral ho loptou do ohňa, zakončiť nedokázal, do brejku sa vybral Bayern.
     
    69
    Alonso z ľavej strany rozohral rohový kop domácich, našiel na malom vápne hlavu Lewandowskeho, ten loptu namieril medzi tri žrde, Esser loptu poslal nad svoju bránku.
     
    70
    Bayern zahral teraz rohový kop z pravej strany, hostia loptu dostali mimo svoje pokutové územie, na kopačkách ju však kontroluje Bayern.
     
    70
    Akcia SV stroskotala pred veľkým vápnom Bayernu, hostia sa snažia hrať útočný futbal a to im jednoznačne slúži ku cti.
     
    71
    Sanches fauloval na ľavej strane Gondorfa, Darmstadt dostal výhodu štandardky.
     
    72
    Sulu poslal loptu na malé vápno, tam loptu vo výskoku skrotil vo svojich rukaviciach Starke.
     
    73
    Akciu domácim zastavili arbitri pre ofsajd, loptu tak budú mať k dispozícii hráči v modrých dresoch.
     
    74
    Z pravej strany rozohral Darmstadt rohový kop nakrátko, center potom smeroval do pokutového územia domácich, lopta našla len hráča v červenom drese.
     
    75
    Bayern to skúsil na brejk na dlhú loptu, pred Lewandowskim zasiahol Esser a loptu v páde na zem schoval pod svoje telo.
     
    76
    Müller centroval z pravej strany po zemi pred bránku, Ribéry to mal na dlhú nohu, lopta tak len preletela popred bránku hostí.
     
    77
    Ribéry sa v pokutovom území hostí nepresadil cez troch hráčov, hostia mu loptu zobrali, vyrazili do brejku, ktorý však nezvládli.
     
    78
    Lewandowski sa k lopte nedostal, mám pocit, že bol aj v ofsajde, Esser loptu pohotovo odkopom poslal za stredovú čiaru.
     
    79
    Z ľavej strany Bayern zahral rohový kop loptou pred bránku, Boateng bol v zakončení nepresný, uvidíme odkop od bránky v podaní Essera.
     
    80
    Striedanie v tíme SV Darmstadt 98: z ihriska odchádza Wilson Kamavuaka, prichádza Jan Rosenthal.
     
    81
    Schipplock sa v pokutovom území domácich k zakončeniu nedostal, po malej domov hlavou loptu v rukách zneškodnil Starke.
     
    82
    Lewandowski bol faulovaný za stredovým kruhom, Bayern rozohral svoju akciu nakrátko a drží loptu na svojich kopačkách.
     
    83
    Costa neuspel v individuálnej akcii na pravej strane, hostia ho odzbrojili a loptu poslali za postrannú čiaru.
     
    84
    Krásna akcia hostí, spoza šestnástky vystrelil Sirigu, Starke v páde na zem loptu vyškriabol od pravej žrde na rohový kop.
     
    85
    SV rozohral rohový kop loptou do ohňa. Keď už sa zdalo, že sa domáci ubránia, SV vyrobil akciu na pravej strane a vybojoval si pokutový kop, keď na zemi skončil po súboji tuším Altintop.
     
    86
    Rafinha za protesty potrestaný žltou kartou.
     
    87
    Altintop si loptu postavil na biely bod, zakončil k ľavej žrdi, Starke ho vychytal a loptu v páde na zem poslal za bránkovú čiaru.
    87. Hamit Altintop domácim fans nechcel pokaziť oslavy a tak pokutový kop zahodil
     
    87
    Z pravej strany hostia zahrali rohový kop, zakončenie bolo mizerné, loptu do hry z malého vápna pošle Starke.
     
    88
    Dnešné stretnutie sleduje 75.000 divákov, ktorí oslavujú okrem majstrovského titulu aj víťazstvo domácich, no ešte koniec zápasu nie je.
     
    89
    Neuspeli teraz hostia na pravej strane pri veľkom vápne domácich, Bayern brejkuje.
     
    89
    Bayern sa dostal do prečíslenia, Lewandowski z ľavej strany poslal loptu na malé vápno k vzdialenejšej žrdi, zakončil Ribéry a opečiatkoval ľavú žrď bránky Darmstadtu.
     
    90
    Hostia si na pravej strane vybojovali rohový kop, ten už nerozohrajú, Winkmann úplne nezmyselne ukončil hru.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    Bayern si ide užívať so svojimi fans oslavy majstrovského titulu, aj preto sa hlavný rozhodca ponáhľal s ukončením zápasu. Bayern zvíťazil s posledným mužstvom tabuľky najtesnejším možným výsledkom a k prekvapeniu veľa nechýbalo, Hamit Altintop si dovolil v Mníchove zahodiť penaltu, akoby nechcel domácim fans pokaziť oslavy. Pekný podvečer priaznivcom Bundesligy želá Vladimír Korduliak. (17:22:38)

    Vladimír Korduliak

    Góly: 18. Bernat

    Karty:   86. Rafinha (BAY) – 61. Sandro Sirigu (DAM)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 11:7. Rohy: 13:7. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 10:7.
    Bayern Mníchov: Starke – Rafinha, J. Boateng, Alaba, Bernat – Kimmich (67. Alonso), Sanches – Costa, T. Müller (C), Ribéry – Lewandowski.
    Náhradníci: Weinkauf – Th. Alcântara, Alonso, Hummels, Lahm, Robben, Arturo Vidal.

    SV Darmstadt 98: Esser – Sandro Sirigu, Banggaard, Sulu (C), Holland – Kamavuaka (80. Rosenthal), Altintop – Heller, Gondorf, M. Vrančić (66. Sam) – Platte (59. Schipplock).
    Náhradníci: Heuer Fernandes – Čolak, Höhn, Rosenthal, Sam, Schipplock, Steinhöfer.

    Rozhodca: Winkmann – Bandurski, Blos

    Diváci: 75.000