Orenburg – Zenit 0:1 (kon.) | Kazaň – Groznyj 0:1 (kon.) | Arsenal Tula – Samara 2:0 (kon.)
CSKA Moskva – Lok. Moskva 4:0 (kon.)
koniec
PFK Arsenal Tula
2:0 (1:0)
FC Krídla Sovietov Samara
cz Streda 26.04.2017, 18:30 • Stadion Arsenal, Tula • Ruská Premier Liga • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (20:21:47)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 8:7. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 10:16.
     
    Je konec! Arsenal Tula zvládl důležité utkání v boji o záchranu a Samaru na svém hřišti porazil 2:0! Domácí fotbalisté vykročili za výhrou v prvním poločase. Ve 32. minutě se trefil Grigalava! Samara se poté sice tlačila do útoku, ale defenzíva Arsenalu pracovala opravdu výborně. Deset minut před koncem navíc přidal pojistku střídající Rasic a Samara už v závěru utkání odpověď nenašla!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Před hostující branku mířil ještě jeden centr. Jevgenij Konjuchov tentokrát včas vystartoval na malé vápno a došel si pro míč.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Moussa Doumbia, přichází Vladislav Ryžkov.
     
    89
    Samara se přeci jen dostala do šance! Aljaxandr Hleb se otočil na hranici pokutového území a přízemní střelou jen těsně minul zadní tyč!
     
    88
    Arsenalu sedaří držet míč na polovině svého soupeře. S nadějemi domácího celku to vypadá dobře. Boj o záchranu ještě bude zajímavý.
     
    86
    Domácí fanoušci si užívají závěr dnešního duelu. Arsenal má dvoubrankový náskok a Samara se navíc ne a ne dostat do šancí.
     
    85
    A domácí defenzívě pomáhá fantastickým výkonem také brankář Vladimir Gabulov! Domácí gólman znovu vyrazil mezi hlavičkáře a schoval míč do rukavic.
     
    84
    Sjarhej Kornilenko ještě udržel balón na polovině Arsenalu. Samara se i přes dvoubrankovou ztrátu tlačí do pokutového území.
     
    83
    Samara zahrávala přímý kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kde kralovali připravení obránci Arsenalu. Defenzíva domácího celku nadále pracuje skvěle.
    81. Federico RASIC - 2:0
     
    81
    Arsenal Tula právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Arsenal navyšuje své vedení na 2:0! Byla to parádní branka! Na oblouček za obranu si počkal FEDERICO RASIC, který nádherným obloučkem přeloboval vyběhnutého brankáře!
     
    80
    Moussa Doumbia vyvezl balón na polovinu Samary. Arsenalu se v posledních minutách podařilo otupit rostoucí tlak svého soupeře.
     
    79
    Kirill Kombarov zasekl míč na hranici pokutového území, zbavil se obránce a levačkou zkusil technickou ránu. Brankář Konjuchov se nenechal překvapit.
     
    78
    Arsenal se znovu ubránil soupeřovu útoku. Domácí defenzíva za dnešní výkon zaslouží pochvalu. Obzvlášť Maxim Beljajev hraje skvělý zápas.
     
    77
    Hostující brankář Jevgenij Konjuchov vyrazil na malé vápno a vyboxoval míč za hranici velkého vápna. Obrana Samary nesmí zapomínat na zadní vrátka.
     
    76
    Moussa Doumbia udržel balón před svým strážcem, dostal se na hranici pokutového území a přenesl hru na opačnou stranu. Arsenal se snaží držet míč.
     
    75
    Hra je znovu přerušena! Na hřišti tentokrát zůstává ležet Igor Ševčenko, který v hlavičkovém souboji schytal úder loktem do hlavy.
     
    74
    Stoppila Sunzu uspěl v hlavičkovém souboji na polovině hrací plochy. Domácí stoper nedal Hlebovi šanci na úspěch.
     
    73
    Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Ilja Maksimov, přichází Federico Rasic.
     
    72
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Ivan Taranov, přichází Berat Sadik.
     
    71
    Aljaxandr Hleb zkusil štěstí střelou z úctyhodné vzdálenosti. Hleb se opřel do míče, jenže jeho skákavou střelu Vladimir Gabulov bez problémů kryl.
     
    70
    Stoper Beljajev už je zpátky na nohou a utkání může pokračovat. Probudili se také domácí fanoušci, kteří ženou Arsenal za vítězstvím.
     
    69
    Hra je přerušena! Na trávníku zůstává ležet domácí obránce Maxim Beljajev, který schytal nějaký úder v hlavičkovém souboji na polovině hřiště.
     
    67
    Exekuce následného rohového kopu se ujal právě Nikita Burmistrov. Domácí fotbalisty poslal vysoký centr, pro který si došel Jevgenij Konjuchov.
     
    66
    Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Nikita Burmistrov, přichází Igor Gorbatěnko.
     
    65
    Cristian Pasquato napřáhl ze střední vzdálenosti pravačkou. Jeho dělovka prolétla vysoko nad břevnem. Arsenal se brání zuby nehty.
     
    64
    Hosté zahrávali rohový kop. Na vysoký centr si v pokutovém území naskočil Sergej Božin, jehož hlavička skončila v rukavicích brankáře.
     
    63
    Cristian Pasquato táhl další akci Samary. Hosté se snaží najít cestu k vyrovnání, nicméně obrana Arsenalu zatím pracuje na jedničku.
     
    62
    Po přestávce tempo hry ještě více opadlo. Ani jeden z celků se ne a ne dostat do pokutového území soupeře. Na trávníku dominují obrany.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Alexandru Bourceanu (FC Arsenal Tula).
     
    60
    Žlutou kartu dostává Georgij Zotov (FK Křídla Sovětů Samara).
     
    59
    Nikita Burmistrov chtěl urychlit akci domácího celku po pravém křídle, jenže jeho dlouhá pobídka na pravou stranu byla hodně nepřesná.
     
    58
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Gianni Bruno, přichází Sergej Tkačjov.
     
    57
    Srdjan Mijailović odcentroval z levé strany na přední tyč, kde dával dobrý pozor stoper Maxim Beljajev. Arsenal v dnešním duelu brání opravdu skvěle.
     
    56
    Michajl Alexandrov odcentroval z levé strany před hostující branku. Na malém vápně číhal Ševčenko, ale Jevgenij Konjuchov celou situaci kontroloval.
     
    55
    Aljaxandr Hleb se ihned zapojil do útočné akce hostujícího celku. Nováček na hřišti svedl hlavičkový souboj, jenže proti Beljajevovi neuspěl.
     
    54
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Vjačeslav Zinkov, přichází Aljaxandr Hleb.
     
    53
    Další ofsajd na straně domácího celku! Za obranou se v době přihrávky znovu pohyboval Ševčenko a asistent rozhodčího byl pozorný.
     
    52
    Z další akce Samary nebezpečí pro domácí branku nevzešlo. Vladimir Gabulov vyběhl na hranici pokutového území, kde schoval míč do rukavic.
     
    51
    Arsenal sice přidal druhou branku, ale ta neplatí! Igor Ševčenko si nepohlídal své postavení a ocitl se za hranicí ofsajdu!
     
    50
    Vladimir Gabulov poslal dlouhý výkop za obranu Samary. Za míčem sprintoval Igor Ševčenko, ale brankář Jevgenij Konjuchov měl k míči blíže.
     
    49
    Georgij Zotov poslal vysokou přihrávku na polovinu domácího celku. Jeho pobídka mezi stopery neměla úspěch. Stoppila Sunzu balón odhlavičkoval.
     
    48
    Jeho exekuce se Arsenalu vůbec nepovedla. Přetažený centr se snažil usměrnit Stoppila Sunzu, jenže centr byl příliš vysoký a nakonec skončil v zámezí.
     
    47
    Igor Ševčenko si pokryl míč tělem na polovině Samary a nechal se faulovat. Fotbalista Arsenalu je dnes velmi platný. Domácí budou zahrávat přímý kop.
     
    46
    Samara obstarala výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Hosté se ihned vydali do útoku, jenže Moussa Doumbia se vrátil a získal míč.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas dnešního duelu je minulostí! Zatím sledujeme hodně podprůměrné utkání. Ani jeden z celků si při kombinaci příliš nevěří a vidíme spíše velké množství osobních soubojů. O něco spokojenější jsou domácí fotbalisté, kteří se ve 32. minutě dostali do vedení zásluhou Grigalavy! Samara poté zahrozila ze standardní situace, ale střelcům hostujícího celku je domácí branka malá!
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Cristian Pasquato bojoval o míč u postranní čáry a v souboji s Kombarovem to přehnal s agresivitou. Domácí celek bude v závěru poločasu zahrávat přímý kop.
     
    44
    Moussa Doumbia utekl Mijailovićovi, který jej zatažením za dres poslal k zemi a vidí žlutou kartu!
     
    43
    Cristian Pasquato neustál souboj s jedním z obránců u rohového praporku a skončil v reklamním baneru. Rozhodčí faul neodpískal. Arsenal bude vhazovat.
     
    42
    Georgij Zotov podpořil ofenzívu Samary náběhem po pravé straně. Hostující fotbalista se snažil odcentrovat, ale Michajl Alexandrov srazil balón do autu.
     
    41
    Sjarhej Kornilenko si v pokutovém území nabíhal na centr z levé strany. Hostující útočník sice uspěl v souboji se stopery, ale v těžké pozici si nestihl seřídit mířidla.
     
    40
    Nadson operoval s míčem na polovině hostujícího celku. Stoper Samary dlouho váhal s rozehrávkou a nakonec jej nepřesnou přihrávkou na pravou stranu odevzdal Arsenalu.
     
    39
    Igor Ševčenko napadal Nadsona při rozehrávce na polovině Samary. Domácí útočník soupeři pořádně zkomplikoval život, ale míč nakonec nevybojoval.
     
    38
    Kirill Kombarov se tentokrát sám vrhl do šestnáctky, kde se opřel do odraženého míče, jenže jeho dělovka levačkou byla hodně nepřesná.
     
    37
    Igor Ševčenko sprintoval s míčem do pokutového území, poslal centr na zadní tyč, kam si nabíhal Ilja Maksimov, jež jen o kousek nedosáhl na prudkou pobídku.
     
    36
    Hosté kombinují s míčem na polovině domácího celku a snaží se najít cestu do pokutového území. Domácí fotbalisté po vstřelení branky poněkud polevili.
     
    35
    Samara zahrávala rohový kop. Jeho exekuce se ujal Cristian Pasquato, který poslal centr na malé vápno, jenže Ivan Taranov hlavičkoval nad břevno!
     
    34
    Kirill Kombarov rozjel další akci Arsenalu po pravé straně. Tentokrát vybídl k náběhu Burmistrova, jež přízemním centrem nenašel nikoho v černém.
    32. Gija GRIGALAVA - 1:0
     
    32
    Arsenal Tula právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají vedení ! Nikita Burmistrov zahrával standardní situaci, poslal míč do pokutového území a GIJA GRIGALAVA hlavou usměrnil míč za záda hostujícího brankáře!
     
    31
    Moussa Doumbia vyslal pobídku do pokutového území. Míči se do cesty postavil jeden z připravených obránců, od kterého se míč odrazil na roh.
     
    30
    Je za námi půlhodina hry a stále čekáme na úvodní šanci dnešního duelu. Fotbalisté Samary jsou zatím aktivnější, jenže na trávníku dominují obrany.
     
    29
    Moussa Doumbia se znovu zapojil do akce Arsenalu v blízkosti pokutového území soupeře. Tentokrát si míč pokryl tělem a nechal se faulovat.
     
    28
    Samara měla k dispozici přímý kop. Dlouhý centr se v pokutovém území odrazil na zadní tyč, kde se nepohyboval nikdo v bílém.
     
    27
    Moussa Doumbia táhl akci Arsenalu proti otevřené obraně hostujícího celku. Domácí záložník se však utopil v moři svých kliček a přišel o míč.
     
    26
    Sergej Božin rozjel akci Samary po levé straně hřiště. Okamžitě k němu přistoupil jeden ze soupeřů a donutil Božina faulovat.
     
    25
    Kirill Kombarov vyslal další skákavý centr do šestnáctky. Ševčenko se po míči natahoval zbytečně a balón proskákal až k hostujícímu brankáři.
     
    24
    Kirill Kombarov zatím hraje výborné utkání. Domácí obránce hraje hodně aktivně a podporuje ofenzívu dlouhými náběhy. Nyní získal alespoň vhazování v blízkosti šestnáctky.
     
    23
    Cristian Pasquato operoval s balónem na levé straně hrací plochy. Záložník Samary si navedl míč na levačku, ale obrana mu nedovolila odcentrovat.
     
    22
    Domácí fotbalisté začali napadat rozehrávku Samary až na polovině hrací plochy. Zadáci Samary rázem mají s pohybem soupeře problémy.
     
    21
    Kirill Kombarov centroval do pokutového území z pravé strany. Na hranici pokutového území proti němu vystoupil Zotov, od nějž se balón odrazil do autu.
     
    20
    Stoppila Sunzu raději odkopl míč před napadajícím Kornilenkem. Domácí obrana zbytečně neriskuje a snaží se hrát jednoduše.
     
    19
    Exekuce následného přímého kopu se ujal Nikita Burmistrov. Domácí záložník vyslal střelu levačkou, jenže trefil jen čtyřčlennou zeď.
     
    18
    A žlutá karta také na hostující straně! Ivan Taranov fauloval na hranici pokutového území a je zaslouženě potrestán!
     
    17
    A další práce pro domácího brankáře! Gabulov tentokrát musel dávat pozor na propagační střelu z velké vzdálenosti. Se skákavým pokusem neměl problém.
     
    16
    Vladimir Gabulov si dal pozor na střílený centr z pravé strany. Domácí brankář zkrotil pobídku na přední tyč a schoval balón do rukavic.
     
    15
    Srdjan Mijailović zabojoval v souboji o míč na polovině hřiště a vybojoval jej před dotírajícím Burmistrovem. Samara je v úvodu duelu aktivnější.
     
    14
    Na světě je první žlutá karta dnešního duelu! Maxim Beljajev zastavil rodící se akci soupeře a je potrestán.
     
    13
    Arsenal se po delší době vydal na polovinu soupeře. Domácí fotbalisté se pokusili překvapit defenzívu Samary obloučkem, ale nikdo v černém na míč nezareagoval.
     
    12
    Samara zahrávala další přímý kop. Jeho exekuce se znovu chopil Cristian Pasquato, který trefil jen hráče ve zdi. Samara vybojovala alespoň roh.
     
    11
    Cristian Pasquato poslal z hranice pokutového území nadýchaný centr na zadní tyč, jenže před dobíhajícími hráči Samary poslal balón do bezpečí Maxim Beljajev.
     
    10
    Úvod dnešního duelu je hodně opatrný. Samara kombinuje s míčem na kopačkách a snaží se roztáhnout hru do stran. Domácí defenzíva však drží kompaktní.
     
    9
    Kirill Kombarov otálel s vhozením míče do hry. Domácí fotbalista poté našel Ševčenka, který se vydal na individuální průnik, jenže neuspěl.
     
    8
    Samara zahrávala první přímý kop. Cristian Pasquato vymyslel zajímavý centr do pokutového území, kde proskákal kolem hráčů a prolétl do zámezí.
     
    7
    Alexandr Zujev si na polovině hrací plochy řekl o přihrávku na levou stranu. Hostující záložník se dostal do těžké pozice a vybojoval alespoň aut.
     
    6
    Moussa Doumbia svedl na levém kraji hrací plochy souboj se Zotovem. Hostující obránce se natlačil před soupeře a odehrál míč do zámezí.
     
    5
    Sjarhej Kornilenko udržel balón před dotírajícím obráncem, přenesl hru na levou stranu, nicméně hosté raději uklidňují hru kombinací na své polovině.
     
    4
    Kirill Kombarov poslal dlouhou a vysokou přihrávku na polovinu soupeře. Za míčem se dral Michajl Alexandrov, jenže defenzíva Samary byla na místě.
     
    3
    Na druhé straně se Gianni Bruno dostal k míči v blízkosti pokutového území, navedl si jej na levačku, nicméně technickou střelou daroval Gabulovovi snadný zákrok.
     
    2
    Maxim Beljajev vhazoval na pravém kraji hrací plochy. Domácí obránce našel Maksimova, který si neporadil se zpracováním a o balón přišel.
     
    1
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do dnešního utkání. Arsenal se ihned vydal do útoku. Akci po levé straně táhl Burmistrov, jehož centr skryl Jevgenij Konjuchov v rukavicích.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Arsenal Tula: V. Gabulov – K. Kombarov, Grigalava, Beljajev, Sunzu, M. Alexandrov – Maksimov, Burmistrov, Doumbia, Bourceanu – I. Ševčenko.
    Náhradníci: Levašov, Berezin – Jeršov, Chaguš, A. Denisov, Ivan Ivanov, Ryžkov, Gorbatěnko, Buranov, Adžojev, Rasic.

    FK Křídla Sovětů Samara: Konjuchov – Zotov, Taranov, Nadson, Božin – Mijailović, Zinkov – Bruno, Pasquato, Zujev – Kornilenko.
    Náhradníci: Šilnikov, G. Loria – Hleb, Baškirov, Tkačjov, Cvejba, Kiselev, Kudrjašov, Viznovič, Sadik.

    Rozhodčí: Jegorov – Bogdanov, Jerjomin.
     
    Vzájemné zápasy

    Dnešní soupeři se spolu střetli v říjnu. Na půdě Samary se po velké bitvě zrodila remíza 1:1.
     
    Dnes nás čeká duel celků ze spodních pater tabulky. Samara drží po čtyřiadvaceti kolech čtrnáctou pozici a zatím by šla do baráže o setrvání v nejvyšší ruské soutěži. V minulém kole uhrála na domácí půdě bezbrankovou remízu s Kazaní. Domácí Arsenal je na tom ještě hůře. Před dnešním duelem ztrácí na Samaru tři body a je na patnácté pozici, která by jej poslala do druhé ligy. V posledních týdnech se mu však vůbec nedaří. Arsenal prohrál poslední tři zápasy. Naposledy prohrál 2:0 v Krasnodaru.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům ruského fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z ruské Premier Ligy. Společně se dnes zaměříme na duel mezi FC Arsenal Tula a FK Křídla Sovětů Samara. Výkop je stanoven na 18:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 32. Grigalava (Burmistrov), 81. Rasic (Gorbatěnko)

    Karty:   14. Beljajev (ATU), 61. Bourceanu (ATU) – 18. Taranov (KSS), 44. Mijailović (KSS), 60. Zotov (KSS)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 8:7. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 10:16.
    PFK Arsenal Tula: V. Gabulov – K. Kombarov, Grigalava, Beljajev, Sunzu, M. Alexandrov – Maksimov (73. Rasic), Burmistrov (66. Gorbatěnko), Doumbia (90. Ryžkov), Bourceanu – I. Ševčenko.
    Náhradníci: Levašov, Berezin – Jeršov, Chaguš, A. Denisov, Ivan Ivanov, Ryžkov, Gorbatěnko, Buranov, Adžojev, Rasic.

    FC Krídla Sovietov Samara: Konjuchov – Zotov, Taranov (72. Sadik), Nadson, Božin – Mijailović, Zinkov (54. Hleb) – Bruno (58. Tkačjov), Pasquato, Zujev – Kornilenko.
    Náhradníci: Šilnikov, G. Loria – Hleb, Baškirov, Tkačjov, Cvejba, Kiselev, Kudrjašov, Viznovič, Sadik.

    Rozhodca: Jegorov – Bogdanov, Jerjomin