Žrebovanie semifinále LM a EL (kon.) | Los semifinále Fed Cupu USA – Česko (kon.)
koniec udalosti
Žrebovanie semifinále Ligy majstrov a Európskej ligy

Piatok 21.04.2017, 12:00Žrebovanie súťaží
     
    Vítame vás pri online prenose. Udalosť sa začne o 12:00.
     
    Na programe aj semifinále juniorskej Ligy majstrov

    Dnes sa okrem žrebu uskutoční aj semifinále čoraz prestížnejšej juniorskej Ligy majstrov. Kto o tejto súťaži ešte nepočul, tak vedzte, že momentálne ide o jej tretí ročník a hrajú ju juniorské tímy do 19 rokov. Automaticky to nej postupujú všetci účastníci seniorskej Ligy majstrov a od tejto sezóny sa konala aj druhá časť, kde boli majstri jednotlivých krajín. Slovensko zastupovala FC Nitra, ale v pavúkovom systéme hranom na odvtedy vypadla hneď so španielskou Málagou.

    Prvé semifinále je na programe dnes o 13:00 a stretne sa FC Barcelona proti Red Bullu Salzburg. O 17:00 štartuje stretnutie Real Madrid vs. Benfica Lisabon. Finále je na programe v pondelok 24.4.2017 o 17:00. Všetky tieto tri spomínané duely sa budú hrať na štadióne vo švajčiarskom Nyone.

    Doterajší víťazi

    2015/2016 Chelsea FC
    2014/2015 Chelsea FC
    2013/2014 FC Barcelona
    Kto proti komu? A kto sa bude tešiť vo Švédsku?

     
    Semifinalisti Európskej ligy

    Manchester United

    Po druhom mieste v základnej skupine cestou do semifinále vyradil St-Étienne, Rostov a Anderlecht. V Pohári UEFA alebo Európskej lige je semifinále pre United zatiaľ najväčší úspech, keďže ho hrá prvýkrát.

    Olympique Lyon

    Po tom, ako skončil tretí v skupine Ligy majstrov na ne jeho štíte skončil AZ Alkmaar, AS Rím a naposledy po penaltovom rozstrele aj Besiktas. Pre Lyon je to prvá semifinálová účasť.

    Ajax Amsterdam

    Holandský tím vyhral skupinu G a následne vyradil postupne Legiu Varšava, FC Kodaň a Schalke 04. Raz vyhral Pohár UEFA (1991/92). V semifinále bol Ajax zatiaľ jediný raz a logicky zvíťazil.

    Celta Vigo

    Najväčšie semifinálové prekvapenie pochádza zo Španielska. V skupine G skončila Celta druhá, potom vyradila Šachtar Donetsk, Krasnodar a aj KRC Genk. Semifinálová miestenka je už teraz historickým úspechom klubu na európskej scéne.
    Ako to dopadne?

     
    Semifinalisti Ligy majstrov

    Real Madrid CF

    Španielsky gigant by mohol byť prvým tímom, ktorému sa v novodobej edícii Ligy majstrov podarí obhájiť triumf, ale bude to mať ešte veľmi náročné. To bol aj dvojzápas proti Bayernu Mníchov, o ktorom určite každý počul. Pred tým ešte zverenci Zinedina Zidaneho vyradili SSC Neapol po tom, čo v skupine skončili druhí za Borussiou Dortmund.

    Juventus Turín

    Mnohými považovaní za klub, ktorý by to tento rok mohol vyhrať a vytrieť zrak hlavne madridským celkom. Taliansky šampión už dlho dominuje Apeninskému polostrovu, ale v Európe ešte úspech neprichádza. V posledných rokoch bol už aj vo finále, kde ho porazila Barcelona. Práve tú vyradil vo štvrťfinále. Juventusu to zatiaľ v Lige majstrov ide, veď ešte neprehral ani raz. V skupine skončil prvý a v osemfinále si poradil s Portom.

    Atlético Madrid

    Že by sa tento menší tím z hlavného mesta Španielska konečne dočkal? Diego Simeone a spol. túžia už iba po zisku "ušatej trofeje". K tej mali blízko v posledných sezónach, no dvakrát vo finále nestačili na Real. V tomto ročníku Atlético vyhrala základnú skupinu, potom prešlo cez cez Leverkusen a naposledy aj cez Leicester.

    AS Monaco

    Veľké prekvapenie súťaže chce nadviazať na rok 2004, ale spraviť ešte o krok viac. Outsider semifinále môže len prekvapiť, čo robí celú sezónu. V Ligue 1 zvádza tuhý boj o titul, ktorý by mohol skončiť do zdarného konca. Mladík Mbappé plní stránky novín, prepisuje históriu... Každopádne, cesta "Kniežat" začala už v treťom predkole, kde Monačania vyradili Fenerbahçe, v štvrtom zas Villarreal. Základnú skupinu vyhrali o bod pred Leverkusenom. V osemfinále vyradilo AS Manchester City. Určite si spomeniete na bláznivé zápasy, ktoré skončili najskôr 5:3 pre "Citizens" a neskôr 3:1 pre Monaco. Naposledy v skvelom ofenzívnom divadle vypadla aj Borussia Dortmund.
     
    Vitajte pri sledovaní žrebovania semifinále Ligy majstrov a Európskej ligy. V oboch súťažiach ostali len štyri tímy a práve dnešný žreb rozhodne o tom, kto s kým sa pobije o účasť vo finále.

    To v Lige majstrov je na programe 3. júna na Millennium Stadium vo waleskom Cardiffe. Európska liga bude vrcholiť 24. mája na Friends Arene vo švédskej Solne, ktorá je súčasťou Štokholmu.

    Predtým sa ale musia odohrať samotné semfinálové stretnutia. Prvé kolo je na programe 2.5. & 3.5, zápasy EL 4.5.2017. Odvety prídu na rad o týždeň neskôr. Doma bude začínať prvý vylosovaný tím.

    V rámci tohto žrebuje sa rozhodne aj o tom, ktorý tím bude vo finále uvádzaný ako domáci. Či víťaz prvého, alebo druhého semifinále.
    Už o pár minút to v tejto sále začne.

     
    Ako tradične, niekoľko slov na úvod od moderátora Pedra Pinta a až potom sa začne žrebovať.
     
    Pinto všetkých privítal v Nyone a hovorí o dôležitej časti sezóny, kde sa rozhodne, kto postúpi do finále v Cardiffe. Následne beží krátka dokrútka o tomto waleskom meste a jeho štadióne.
     
    Pred žrebom ešte prebehne vysvetlenie, ako sa bude žrebovať a povedia sa niektoré veci, ktoré sú napísané aj v našom preview. Po povinných záležitostiach by sme už mohli prejsť na samotný los.
     
    Predtým je však ešte na pódiu waleský minister Carwyn Jones, ktorý je rád, že finále bude práve v jeho krajine.
     
    Ďalšie video, tentoraz o ceste všetkých účastníkov semifinále do tejto fázy súťaže.
     
    Po videu prišli na pódium predstavitelia každého jedného klubu a rozprávajú o tom, aká je nálada po postupe do semifinále a čo to pre jednotlivé celky znamená.
     
    Giorgio Marchetti, tajomník UEFA, nás zasvätí do pravidiel žrebovania. Okrem toho vyzdvihol veľkú spolupatričnosť Borussie Dortmund a Monaca po tom, čo sa stalo pred úvodným stretnutím.
     
    Žrebovať bude ambasádor finálového stretnutia Ian Rush.
     
    Prvým vyžrebovaným tímom je Real Madrid, ktorý tak bude začínať doma.
     
    A Real Madrid sa stretne s Atléticom Madrid, takže madridské derby nás čaká v semifinále. Vo finále sa po tretíkrát určite nezopakuje.

     
    To logicky znamená, že Juventus vyzve AS Monaco. Ešte sa rozhodne, kto bude začínať doma.
     
    Doma bude začínať AS Monaco.

     
    V cardiffskom finále bude ako domáci tím uvádzaný víťaz dvojzápasu AS Monaco – Juventus.
     
    Program semifinále

    02.05. Real Madrid – Atlético Madrid 20:45
    03.05. AS Monaco – Juventus 20:45

    09.05. Juventus – AS Monaco 20:45
    10.05. Atlético Madrid – Real Madrid 20:45

    Finále je na programe 3.6.2017 o 20:45 v Cardiffe.

     
    Po pár sekundách máme Ligu majstrov uzavretú. Dáme si krátku pauzu a od 13:00 vás prevedieme aj žrebom semifinále Európskej ligy.
     
    Pedro Pinto je späť na pódiu, začal žreb semifinále Európskej ligy.
     
    Znova rovnaký priebeh. nejaké videá, pár slov o finálovom zápase v Štokholme. Samotný žreb pri týchto doplnkových záležitostiach trvá len pár sekúnd.
    Tak ako to dopadne?

     
    Na pódiu je zástupkyňa Štokholmu pani Erlandsson Slorachová, ktorá povedala niekoľko slov o samotnom meste a chvália reakciu po nedávnom teroristickom útoku.
     
    Na pódiu je už taliansky tajomník Giorgio Marchetti, ktorý, ako vždy, prehodí pár slov o samotnej procedúre žrebu. Pomaly ideme na to.
     
    Žrebovať bude ambasádor finále a bývalý skvelý švédsky futbalista Patrik Andersson.
     
    Ajax Amsterdam bol vylosovaný ako prvý tím a čeliť bude Lyonu.

     
    Na asi najväčšieho favorita Manchester United tak ostane prekvapenie súťaže Celta Vigo. Doma začne španielsky celok.

     
    Program semifinále

    5.5. Celta Vigo – Manchester United 21:05
    5.5. Ajax Amsterdam – Olympique Lyon 21:05

    11.5. Olympique Lyon – Ajax Amsterdam 21:05
    11.5. Manchester United – Celta Vigo 21:05

    Finále je na programe 24.5. 2017 o 21:05 v Štokholme.
     
    Žrebovanie Ligy majstrov a Európskej ligy skončilo. Dvojice sú vylosované a my sa už teraz môžeme tešiť na vyvrcholenie dvoch najväčších klubových súťaží. Kto si nakoniec odnesie trofeje sa dozvieme o niekoľko týždňov. (13:23:24)

    Matej Kubove

    Semifinálové dvojice Ligy majstrov

    AS Monaco - Juventus Turín
    Real Madrid CF - Atlético Madrid
    Semifinálové dvojice Európskej ligy

    Celta Vigo - Manchester United
    Ajax Amsterdam - Olympique Lyon