Barcelona – Juventus 0:0 (kon.) | Monaco – Dortmund 3:1 (kon.)
koniec
AS Monaco
3:1 (2:0)
Borussia Dortmund
Streda 19.04.2017, 20:50Liga majstrov • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítame vás pri online prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    AS Monaco stále vedie tabuľku francúzskej Ligue 1, keď má pred druhým PSG trojbodový náskok a do konca súťaže zostáva len posledných šesť kôl. Kniežatá prekvapujú futbalovú Európu svojou ofenzívnou hrou. V domácej súťaži dosiahli v 32 dueloch už 90 gólov, v Lige majstrov pridali 18 presných zásahov v 9 štartoch. V Champions League vyhrali základnú skupinu v konkurencii Leverkusenu, Tottenhamu a CSKA Moskva, keď prehrali jediný duel. V osemfinále prešli v divokom dvojzápase cez Manchester City s konečným skóre 6:6 vďaka vyššiemu počtu strelených gólov na ihrisku súpera a dobre začali aj štvrťfinálové meranie síl s Dortmundom.

    Borussia Dortmund hľadá optimálny herný rytmus v nemeckej Bundeslige, kde figuruje na štvrtej priečke a stále nemá istotu postupu do hlavnej súťaže Ligy majstrov. Hráči BVB produkujú takisto útočný futbal, čo potvrdzuje 62 strelených gólov v domácej súťaži a ďalších 27 v Champions League. Zverenci Thomasa Tuchela však doplácajú na nevyrovnanosť výkonov a časté výpadky v defenzíve. Napriek tomu vyhrali svoju základnú skupine v Lige majstrov, keď dvakrát zdolali Legiu Varšava aj Sporting Lisabon a dvakrát remizovali s Realom Madrid. V osemfinále následne narazili na ďalší portugalský tím a Benficu Lisabon vyradili po výsledkoch 0:1 a 4:0.

    Prvý štvrťfinálový zápas sa mal pôvodne odohrať minulý utorok, ale bombový útok na autobus Borussie ho posunul na stredu. Dortmundčania sa museli vyrovnať s nečakanou situáciou a nedopadlo to pre nich najlepšie. Doma rýchlo prehrávali 0:2 po góle Mbappeho a vlastnom zásahu Bendera. Navyše Fabinho ešte nepremenil pokutový kop. Borussii sa potom podarilo znížiť vďaka Kagawovovi, ale Mbappeho strela vrátila hosťom dvojgólové vedenie. Japonec Kagawa sa presadil aj druhýkrát a upravil stav na konečných 2:3.
     
    Úvodné zostavy:

    AS Monaco FC: Subašić – A. Touré, Glik, Jemerson, Mendy – Moutinho, Bakayoko – B. Silva, Lemar – Mbappé, Falcao (C).
    Náhradníci: De Sanctis – Jorge, Dirar, Germain, Raggi, Cardona, N'Doram.

    Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Papastathopoulos, Ginter, Guerreiro – Weigl – Durm, Kagawa, Şahin, Reus (C) – Aubameyang.
    Náhradníci: Weidenfeller – S. Bender, Dembèlé, Pulišić, Merino, G. Castro, Schmelzer.
     
    Výkop zápasu bol posunutý o päť minút neskôr. Podľa zatiaľ neoficiálnych informácií bolo dôvodom zdržanie autobusu s hráčmi Borussie Dortmund.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Loptu uviedli do pohybu hostia. Borussia nastúpila v žlto-čiernom, Monaco v bielo-červenom.
     
    2
    Domáci futbalisti ihneď zaútočili. Po vydarenej kombinácii na pravej strane centroval pred bránu Almamy Touré.
     
    3
    Raphaël Guerreiro prehadzoval loptu do šestnástky na rozbehnutého Marca Reusa. Všetko vyriešil Danijel Subašić.
     
    3
    Monaco dáva gól! Benjamin Mendy vypálil spoza šestnástky, Roman Bürki vyrazil loptu iba pred seba a KYLIAN MBAPPÉ zblízka skóroval.
    3. Kylian Mbappé (ASM) - 1:0
     
    4
    Kniežatá potvrdzujú, že majú jeden z najlepších útokov v európskych ligách. Monaco otvorilo skóre po necelých troch minútach.
     
    5
    Dortmundčania sa ocitli ešte v náročnejšej situácii ako pred odvetou. Teraz potrebujú na postup streliť tri góly.
     
    7
    Benjamin Mendy odcentroval z ľavej strany do pokutového územia, kde sa tlačil do koncovky Radamel Falcao. Kolumbijčan pred bránou neuspel.
     
    8
    Borussia získala loptu a teraz musí tvoriť. Domáci pozorne bránia a vysoko napádajú.
     
    9
    Marco Reus mohol prihrávať na ľavej strane rozbehnutému spoluhráčovi. Napokon zvolil nepresný center na vzdialenejšiu žrď.
     
    10
    Hostia zahodili obrovskú šancu. Erik Durm poslal prudkú prihrávku do šestnástky, odkiaľ bez prípravy strieľal Marco Reus. Danijel Subašić mal šťastie, že mieril presne do stredu brány.
     
    11
    Benjamin Mendy vyprodukoval center z ľavej strany. Matthias Ginter loptu odpratal na autové vhadzovanie.
     
    12
    Radamel Falcao si našiel center z pravej strany, ale hlavou poslal loptu iba vedľa brány. Roman Bürki nemusel zasahovať.
     
    13
    Domáci futbalisti mohli zvýšiť svoj náskok. Benjamin Mendy poslal presný center na hlavu Bernarda Silva, ktorý namieril iba do priestoru, kde stál Roman Bürki.
     
    14
    Dortmund mal na dosah vyrovnanie. Nuri Şahin rozohral priamy kop z 25 metrov, loptu zakrútil presne k žrdi, ale od konštrukcie sa odrazila mimo.
    14.
     
    16
    Oba tímy ukazujú svoj ofenzívny potenciál. V úvodných minútach sme videli jeden gól a viacero výborných šancí.
     
    17
    Monaco dáva gól! Domáci druhýkrát v zápase udreli. RADAMEL FALCAO dostal ideálny center do pokutového územia, načasoval svoj pohyb a presnou hlavičkou nedal šancu Bürkimu.
    17. Radamel Falcao (ASM) - 2:0
     
    19
    Monačania odštartovali zápas najlepším možným spôsobom. Vypracovali si dvojgólový náskok a v tejto situácii by museli inkasovať štyrikrát, aby nepostúpili.
     
    20
    Dortmund môžu mrzieť dve nevyužité šance na strelenie gólu. Najskôr v tutovke neuspel Reus a potom namieril do žrde z priameho kopu Şahin. Inak by mohol byť vývoj duelu iný.
     
    22
    Kylian Mbappé výborne rozbehol útočnú akciu svojho tímu v strede ihriska, ale potom sa s loptou zamotal a nedokázal presne prihrať.
     
    23
    João Moutinho odcentroval z ľavej strany do pokutového územia. Radamel Falcao nedokázal svoj pohyb prispôsobiť letu lopty.
     
    24
    Almamy Touré sa rozbehol na pravej strane, už vnikal do pokutového územia, ale vtedy ho odstavil Raphaël Guerreiro, ktorý odkopol loptu na roh.
     
    24
    Lopta preletela šestnástkou Dortmundu a Erik Durm ju radšej odkopol na ďalší rohový kop pre francúzsky tím.
     
    25
    Obrana hostí nebola presvedčivá pri bránení štandardných situácii. V oboch prípadoch iba sledovala letiacu loptu.
     
    27
    Hostia striedajú nečakane rýchlo. Tréner Borussie posilňuje ofenzívu, keď v zápase končí Erik Durm a prichádza Ousmane Dembèlé.
     
    28
    Thomas Lemar potiahol loptu po ľavom krídle, v šestnástke mal dvoch spoluhráčov, ale Radamel Falcao aj Bernardo Silva center nevyužili na zakončenie.
     
    30
    Stále čakáme na odpoveď Dortmundu, ktorý dnes už dvakrát inkasoval a potrebuje na postup streliť štyri góly. Nemecký tím sa však nedokáže presadiť.
     
    31
    Ousmane Dembèlé predviedol aktívny pohyb pred šestnástkou domáceho tímu, ale nemal komu prihrať a vypýtal si aspoň faul.
     
    32
    Marco Reus rozohral štandardku Borussie. Loptu posielal do šestnástky, ale našiel iba futbalistov v bielo-červenom.
     
    34
    Monačania sa stiahli na vlastnú polovicu ihrisku. Majú k dispozícii bezpečný náskok, a tak čakajú na prípadné brejky.
     
    35
    Dortmund musí tvoriť, ale hra do plných mu nevyhovuje. Nemecký celok má pred sebou náročnú úlohu, ak chce ešte bojovať o postup.
     
    36
    Pierre-Emerick Aubameyang dostal presnú kolmicu za obranu, ale ocitol sa v tesnom ofsajde, takže jeho šprint bol zbytočný.
     
    38
    Marco Reus predviedol peknú pätičku, ktorou vyslal do dobrej pozície Aubameyanga, ale Danijel Subašić včas zasiahol.
     
    39
    Raphaël Guerreiro mohol strieľať zvnútra pokutového územia, ale zbytočne ešte prihrával pred prázdnu bránu Aubameyangovi. Domáci na poslednú chvíľu zasiahli.
     
    41
    Marco Reus rozohral priamy kop hosťujúceho tímu. Loptu zakrútil presne na bránu, no Danijel Subašić bol na správnom mieste.
     
    42
    Pierre-Emerick Aubameyang zase vybehol spoza obrancov príliš skoro a rozhodca na čiare ho uvidel v ofsajde.
     
    43
    Ousmane Dembèlé vbehol do pokutového územia z pravej strany, ale lopta mu ušla za čiaru, takže je to odkop od brány.
     
    45
    Akciu domáceho tímu zastavil ofsajd. Mimo hry bol postavený Kylian Mbappé, ktorý tak zbytočne prihrával do krídla Mendymu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Domáci futbalisti mali vynikajúci štart do zápasu, keď už po sedemnástich minútach viedli o dva góly vďaka Mbappému a Falcaovi. Dortmund takisto nebol bez šancí, ale nevyužil ich, a tak potrebuje na postup štyri presné zásahy. Mrzieť ho môžu zahodené príležitosti Reusa a Sahina.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Thomas Tuchel urobil cez prestávku druhé striedanie. V zápase skončil Nuri Şahin, nahradil ho Marcel Schmelzer.
     
    47
    Šindži Kagawa mal pred sebou priestor, a tak vystrelil po trávniku. Lopta mierila presne do miesta, kde stál Danijel Subašić.
     
    48
    Dortmund dal gól! Hostia sa vracajú do zápasu. Ousmane Dembèlé prenikol po pravej strane, prihral na biely bod, kde bol MARCO REUS a pohotovou strelou znížil.
    48. Marco Reus (DOR) - 2:1
     
    49
    Kylian Mbappé predviedol vynikajúcu útočnú akciu, predral sa až do tesnej blízkosti súperovej brány a získal rohový kop.
     
    50
    Domáci futbalisti mohli opäť vyhrávať o dva góly. Benjamin Mendy hlavičkovým oblúčikom takmer prekvapil Bürkiho, ktorý loptu vytlačil nad brvno.
     
    52
    Thomas Lemar rozbehol rýchlu akciu svojho tímu na ľavej strane, posunul loptu do šestnástky Kylianovi Mbappému, no Roman Bürki na poslednú chvíľu zasiahol.
     
    53
    Dortmund dokázal pred piatimi minútami znížiť, ale stále potrebuje na postup tri góly. Dva presné zásahy by posunuli duel do predĺženia.
     
    54
    Matthias Ginter bol na chvíľu ošetrovaný pri vlastnej striedačke. Po krátkej pauze sa však vrátil na ihrisko.
     
    55
    Marco Reus mal smolu pri pokuse o prihrávku do pokutového územia. Lopta sa odrazila od Mendyho do Nemcovej nohy a je z toho len odkop od brány.
     
    57
    Kylian Mbappé nemal potrebnú rýchlosť, ale dostal prihrávku do behu. Matthias Ginter zvládol tento osobný súboj.
     
    58
    Pierre-Emerick Aubameyang nedokázal prejsť do pokutového územia, ale v súboji s Jemersonom získal aspoň rohový kop.
     
    59
    Raphaël Guerreiro prudko odcentroval do šestnástky. Pred bránou sa lopta viackrát odrazila a je z toho ďalší roh.
     
    60
    Rozhodcovia sa napokon dohodli, že lopta išla za čiaru od jedného z hráčov Borussie. Danijel Subašić odkopával od brány.
     
    61
    Marco Reus rozohral štandardku z ľavej strany. Jeho center našiel iba hlavu domáceho obrancu Tourého.
     
    62
    Thomas Lemar nacentroval z ľavej strany. Radamel Falcao sa hodil rybičkou pred bránu, no jeho hlavička smerovala vedľa.
     
    63
    Borussia mala k dispozícii rohový kop. Raphaël Guerreiro nenašiel v šestnástke ani jedného zo svojich spoluhráčov.
     
    64
    Almamy Touré odcentroval z pravej strany pred bránu. Kylian Mbappé sa dostal k hlavičke, ale zo záklonu nezakončil dostatočne prudko.
     
    65
    Radamel Falcao ostal zabudnutý za obranou hostí, zasekol si brániaceho Gintera, ale jeho pokus o oblúčik skončil nad brvnom.
    65.
     
    67
    Prvé striedanie v domácom tíme. Skončil kapitán Radamel Falcao, ktorého nahradil Nabil Dirar.
     
    69
    Domácim vyšiel rýchly protiútok. Almamy Touré vysunul dopredu Kyliana Mbappého, ktorého strela zvnútra šestnástky išla len tesne vedľa brány.
     
    70
    Do konca riadneho hracieho času zostáva posledných dvadsať minút. Dortmund potrebuje na postup tri góly, na predĺženie dva.
     
    71
    Łukasz Piszczek dokázal odcentrovať z pravej strany, ale našiel Kagawu v nevýhodnej pozícii. Japonec už neprihral lepšie postavenému spoluhráčovi.
     
    72
    Hostia urobili posledné striedanie v dnešnom zápase. Z ihriska odišiel Raphaël Guerreiro, nahradil ho Christian Pulišić.
     
    74
    Ousmane Dembèlé našiel v šestnástke voľného Šindžiho Kagawu, ktorý ešte prihral lepšie postavenému Marcovi Reusovi, ale jeho pokus chytil Danijel Subašić.
     
    75
    Thomas Lemar sa pretlačil do pokutového územia z ľavej strany a z ostrého uhla vypálil. Roman Bürki jeho strelu vykryl telom.
     
    76
    Bernardo Silva prihrával z ľavej strany pred bránu, ale Sokratis Papastathopoulos zrazil loptu na rohový kop.
     
    77
    Domáci futbalisti pohrozili zo štandardnej situácie. Center našiel vo vzduchu voľného Tiemouého Bakayoka, ktorý hlavičkoval nad bránu.
     
    79
    Monaco zahodilo obrovskú šancu na definitívne rozhodnutie. Thomas Lemar bol úplne sám za obranou hostí, prihral ešte lepšie postavenému Kylianovi Mbappému, ale toho asi prekvapilo, že bol zrazu vo veľkej príležitosti.
     
    81
    Evidujeme druhé striedanie v domácom tíme. Z ihriska schádza hviezdny mladík Kylian Mbappé, nahradí ho Valère Germain.
     
    81
    Monaco dáva gól! Domáci kouč vytiahol parádne striedanie. VALERE GERMAIN bol na trávniku pár sekúnd, dostal ukážkovú prihrávku od Lemara a sám pred Bürkim nezaváhal.
    81. Valère Germain (ASM) - 3:1
     
    83
    AS Monaco môže oslavovať postup do semifinále Ligy majstrov. Klub z malého kniežatstva potvrdil svoju enormnú silu v ofenzíve a vystrieľal si účasť medzi najlepšou štvorkou.
     
    84
    Domáci fanúšikovia sa bavia na tribúnach. Borussia len márne hľadá motiváciu do záverečných minút zápasu.
     
    85
    Pierre-Emerick Aubameyang chcel zmeniť nepriaznivý stav. Vystrelil z hranice pokutového územia, ale minul bránu.
     
    87
    Dortmund sa nasťahoval pred šestnástku domáceho tímu, ale nevypracoval si šancu. Christian Pulišić strieľal nepresne.
     
    88
    Christian Pulišić vnikol do pokutového územia, ocitol sa na trávniku, no aj napriek tomu ešte prihral. Nenašiel však voľného spoluhráča.
     
    90
    Posledné striedanie v domácom mužstve. Zápas sa skončil pre Bernarda Silvu, nahradil ho Andrea Raggi.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca Damir Skomina nebude zápas zbytočne naťahovať. Pridal iba dve minúty navyše.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    AS Monaco skompletizovalo štvoricu semifinalistov. Líder francúzskej najvyššej súťaže potvrdil svoju ofenzívnu extratriedu a zápas zlomil už v prvom polčase, keď sa presadili Kylian Mbappé a Radamel Falcao. V úvode druhého dejstva síce prišlo zníženie Marca Reusa, no Valère Germain pridal tretí gól domácich, ktorým definitívne rozhodol o víťazstve aj postupe Monačanov. (22:40:15)

    Tomáš Lengyel

    Góly: 3. Mbappé, 17. Falcao, 81. Germain – 48. Reus


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 9:7. Střely mimo: 5:3. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:8.
    AS Monaco: Subašić – A. Touré, Glik, Jemerson, Mendy – Moutinho, Bakayoko – B. Silva (90. Raggi), Lemar – Mbappé (81. Germain), Falcao (C) (67. Dirar).
    Náhradníci: De Sanctis – Jorge, Dirar, Germain, Raggi, Cardona, N'Doram.

    Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Papastathopoulos, Ginter, Guerreiro (72. Pulišić) – Weigl – Durm (27. Dembèlé), Kagawa, Şahin (46. Schmelzer), Reus (C) – Aubameyang.
    Náhradníci: Weidenfeller – S. Bender, Dembèlé, Pulišić, Merino, G. Castro, Schmelzer.
    12.04.2017
    Dortmund - Monaco 2:3

    Góly: 57. Dembèlé, 84. Kagawa – 19. Mbappé, 34. S. Bender (vla.), 79. Mbappé

    Karty:   16. Papastathopoulos (DOR), 40. Ginter (DOR) – 46. Jemerson (ASM), 58. Lemar (ASM), 69. Dirar (ASM), 81. Fabinho (ASM), 87. Subašić (ASM)

    Nepremenená penalta: 17. Fabinho (ASM), mimo