Kanada – Švajčiarsko 7:3 (kon.) | USA – Česko 5:2 (kon.) | Rusko – Bielorusko 4:1 (kon.)
Slovensko – Lotyšsko 4:0 (kon.)
koniec
Kanada
7:3 (2:0, 1:2, 4:1)
Švajčiarsko
Pondelok 17.04.2017, 15:38 • Zimný štadión mesta Poprad • Majstrovstvá sveta U18 • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tretia tretina bola jednoznačne v réžii Kanady, ktorá zveľadila svoje vedenie, nedopustila zaváhanie a zvíťazila napokon jasne 7:3 a teší sa zo zisku troch bodov.

    Vo večernom dueli budete môcť sledovať zápas našich reprezentantov proti Lotyšsku. Slováci majú na dosah prvé tri body. (17:53:27)
     
    Koniec zápasu.
    59:19 Jared McIsaac (CAN) - 7:3
     
    59:19
    Kanada dala gól!
    Tak javorovým listom je predsa len ešte málo. Kanaďania vyhrali buly v pásme, k puku sa medzi kruhmi dostal MACKENZIE ENTWISTLE, ktorý šikovnou strelou prekonal nič netušiaceho Schmida!
    Asistencie: Jared McIsaac, Ian Mitchell.
     
    58:48
    Dellandrea vytiahol puk von do útočného pásma. Spoza ľavého kruhu však nemieril presne.
    57:35 Stelio Mattheos (CAN) - 6:3
     
    57:35
    Kanada dala gól!
    Zrejme je už však rozhodnuté, risk švajčiarskej lavičky nevyšiel. V strednom pásme pri vlastnej striedačke vybojoval puk STYLIANOS MATTHEOS a šikovnou žabkou ho nastrelil do bránky!
    Bez asistencie.
     
    56:47
    Kanada mohla definitívne spečatiť svoj triumf. Tesne k bráne sa dostal Strome, prenechal Entwistleovi, ktorý však zakončil iba do obetavého Le Coultrea. Gól teda nebol a pokračuje sa v hre!
     
    56:35
    Švajčiari to už skúšajú bez brankára!
    56:07 Nando Eggenberger (SUI) - 5:3
     
    56:07
    Švajčiarsko dalo gól!
    V závere to teda môže byť ešte poriadne dramatické! Kurashev strieľal z pravého kruhu. Jeho strelu jeden z protihráčov tečoval, puk sa však ocitol na hokejka NANDA EGGENBERGERA, ktorý si ho prikopol a z tesnej blízkosti dopravil do brány!
    Asistencie: Philipp Kurashev, Nico Hischier.
     
    55:34
    Kanaďania nezlikvidovali puk včas z obranného pásma. Dostal sa k nemu Kurashev na ľavom krídle a vystrelil. Brankár McGrath bezpečne zasiahol.
     
    55:06
    Oddychový čas pre Švajčiarsko.
     
    54:48
    Sympatickou akciou sa divákom prezentoval Kurashev, ktorý potiahol puk po strede ihriska, uvoľnil sa medzi kruhmi a vystrelil. McGrath ostal mierne zaskočený, ale dokázal využiť svoje betóny na sto percent.
     
    53:39
    Glass korčuľoval pred bránu a snažil sa uvoľniť a vypýtať si prihrávku od Ratcliffa. Ten nakoniec poslal puk pred Schmida iba naslepo.
     
    52:25
    Kanaďania druhú časť svojho oslabenia zvládajú bez väčších problémov. Mladí švajčiarski reprezentanti majú problém usadiť sa v útočnej tretine.
     
    51:34
    Švajčiari sa nasťahovali do útočného pásma a rozbehli menší kolotoč. Od modrej zakončil akciu Kurashev, no jeho strela mierila mimo.
     
    50:37
    Presilovka pre Švajčiarsko. Jocktan Chainey si odsedí dve minúty za krosček.
    49:47 Kyle Olson (CAN) - 5:2

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 10. Studnicka (Olson), 13. Glass (Chainey), 24. Studnicka (M. Strome), 42. Glass (Chainey, Olson), 50. Olson (Glass), 58. Mattheos, 60. Entwistle (McIsaac, Mitchell) – 33. Weibel, 39. Kurashev (Le Coultre), 57. Eggenberger (Kurashev, Hischier)


    Kanada: McGrath (Scott) – Brook, Smith, Mitchell, McIsaac, Chainey, Woo, Noël – Anderson-Dolan (C), Mattheos (A), Comtois (A) – Olson, Glass, M. Strome – Ratcliffe, Studnicka, Entwistle – Schnarr, Thomas, Dellandrea – Hawel.
    Švajčiarsko: Zaetta (24. Schmid) – Berni, Geisser (C), Le Coultre, Matewa, Barandun, Gross, Schüpbach – Hischier (A), Eggenberger, Kurashev (A) – Simic, Sigrist, Weibel – Leuenberger, Döpfner, Petrig – Patry, Müller, Riat – Kohler.

    Rozhodca: Hallin, Sewell – Park, Yletyinen