Kanada – Švajčiarsko 7:3 (kon.) | USA – Česko 5:2 (kon.) | Rusko – Bielorusko 4:1 (kon.)
Slovensko – Lotyšsko 4:0 (kon.)
koniec
Kanada
7:3 (2:0, 1:2, 4:1)
Švajčiarsko
Pondelok 17.04.2017, 15:38 • Zimný štadión mesta Poprad • Majstrovstvá sveta U18 • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tretia tretina bola jednoznačne v réžii Kanady, ktorá zveľadila svoje vedenie, nedopustila zaváhanie a zvíťazila napokon jasne 7:3 a teší sa zo zisku troch bodov.

    Vo večernom dueli budete môcť sledovať zápas našich reprezentantov proti Lotyšsku. Slováci majú na dosah prvé tri body. (17:53:27)
     
    Koniec zápasu.
    59:19 Jared McIsaac (CAN) - 7:3
     
    59:19
    Kanada dala gól!
    Tak javorovým listom je predsa len ešte málo. Kanaďania vyhrali buly v pásme, k puku sa medzi kruhmi dostal MACKENZIE ENTWISTLE, ktorý šikovnou strelou prekonal nič netušiaceho Schmida!
    Asistencie: Jared McIsaac, Ian Mitchell.
     
    58:48
    Dellandrea vytiahol puk von do útočného pásma. Spoza ľavého kruhu však nemieril presne.
    57:35 Stelio Mattheos (CAN) - 6:3
     
    57:35
    Kanada dala gól!
    Zrejme je už však rozhodnuté, risk švajčiarskej lavičky nevyšiel. V strednom pásme pri vlastnej striedačke vybojoval puk STYLIANOS MATTHEOS a šikovnou žabkou ho nastrelil do bránky!
    Bez asistencie.
     
    56:47
    Kanada mohla definitívne spečatiť svoj triumf. Tesne k bráne sa dostal Strome, prenechal Entwistleovi, ktorý však zakončil iba do obetavého Le Coultrea. Gól teda nebol a pokračuje sa v hre!
     
    56:35
    Švajčiari to už skúšajú bez brankára!
    56:07 Nando Eggenberger (SUI) - 5:3
     
    56:07
    Švajčiarsko dalo gól!
    V závere to teda môže byť ešte poriadne dramatické! Kurashev strieľal z pravého kruhu. Jeho strelu jeden z protihráčov tečoval, puk sa však ocitol na hokejka NANDA EGGENBERGERA, ktorý si ho prikopol a z tesnej blízkosti dopravil do brány!
    Asistencie: Philipp Kurashev, Nico Hischier.
     
    55:34
    Kanaďania nezlikvidovali puk včas z obranného pásma. Dostal sa k nemu Kurashev na ľavom krídle a vystrelil. Brankár McGrath bezpečne zasiahol.
     
    55:06
    Oddychový čas pre Švajčiarsko.
     
    54:48
    Sympatickou akciou sa divákom prezentoval Kurashev, ktorý potiahol puk po strede ihriska, uvoľnil sa medzi kruhmi a vystrelil. McGrath ostal mierne zaskočený, ale dokázal využiť svoje betóny na sto percent.
     
    53:39
    Glass korčuľoval pred bránu a snažil sa uvoľniť a vypýtať si prihrávku od Ratcliffa. Ten nakoniec poslal puk pred Schmida iba naslepo.
     
    52:25
    Kanaďania druhú časť svojho oslabenia zvládajú bez väčších problémov. Mladí švajčiarski reprezentanti majú problém usadiť sa v útočnej tretine.
     
    51:34
    Švajčiari sa nasťahovali do útočného pásma a rozbehli menší kolotoč. Od modrej zakončil akciu Kurashev, no jeho strela mierila mimo.
     
    50:37
    Presilovka pre Švajčiarsko. Jocktan Chainey si odsedí dve minúty za krosček.
    49:47 Kyle Olson (CAN) - 5:2
     
    49:47
    Kanada dala gól!
    Pohotová kanadská akcia zakončená gólom! Glass vnikol do útočného pásma, prenechal medzi kruhmi KYLEMU OLSONOVI, ktorého prudká strela skončila pri žrdi.
    Asistencia: Cody Glass.
     
    48:00
    Philipp Kurashev sa odpútal od obrancov a dostal sa k strele od modrej čiary. Jeho pokus mieril mimo bránky.
     
    47:17
    Spomedzi kruhov sa dostal k strele Lucas Matewa, jeho zakončenie však Kanaďania zablokovali.
     
    46:15
    Švajčiari vyhrali buly v útočnom pásme. Od modrej čiary sa pokúšal strieľať Matewa, no nepodarilo sa mu trafiť do priestoru bránky.
     
    45:33
    Kanaďania sa natlačili do útočného pásma. Z pravého kruhu sa pokúšal zakončiť Entwistle, no jeho pokus letel vedľa brány.
     
    44:21
    Simic posunul na modrú čiaru Le Coultreovi, ktorý švihom poslal puk na bránu. Gólman McGrath bol pripravený a bezpečne sa mu podarilo strelu zachytiť.
     
    43:25
    Hischier posunul na pravú stranu Eggenbergerovi, ktorý pálil z prvej, no bránku absolútne minul.
     
    42:50
    Patry sa natlačil medzi kruhy a odtiaľ sa snažil strieľať. Brankár Jake McGrath bol pripravený a stihol reagovať.
     
    42:19
    Leuenberger ešte stihol zachytiť puk v útočnom pásme a poslal ho po mantineli. Barandun už zakončovať však nedokázal.
    41:15 Cody Glass (CAN) - 4:2
     
    41:15
    Kanada dala gól!
    Javorové listy však majú ideálny nástup do tretiny! Olson šikovne preniesol hru na ľavú stranu na Chaineyho. Ten si pred bránkou všimol voľného CODYHO GLASSA, ktorému poslal strieľanú prihrávku a Glass už iba doťukol do brány.
    Asistencie: Jocktan Chainey, Kyle Olson.
     
    40:36
    Teraz však švajčiarska rozohrávka nebola úplne dokonalá. Mattheos zachytil puk medzi kruhmi a švihom strieľal. Mieril však mimo.
     
    40:17
    Švajčiari hneď od začiatku tretiny idú naplno. Spôsobili rozruch pred McGrathom, ktorý musel medzi hráčmi hľadať stratený puk.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina priniesla tri góly. V 24. minúte zvýšil na 3:0 Studnicka, no ďalej to už také jednoznačné pre Kanadu nebolo. V 33. minúte skóroval Weibel a na terajších 3:2 upravil v 39. minúte Kurashev. Tretia tretina ešte bude zaujímavá, ostaňte s nami. Pokračujeme o 17:18.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:33
    Švajčiari týmto gólom poriadne vystrašili Kanaďanov. A švajčiarski hokejisti ešte majú niekoľkosekundovú presilovku o jedného hráča.
    38:35 Philipp Kurashev (SUI) - 3:2
     
    38:35
    Švajčiarsko dalo gól!
    Helvéti využívajú prvú presilovku a strieľajú dôležitý kontaktný gól! Le Coultre vypálil od modrej čiary a jeho tvrdú delovku šikovne tečoval PHILIPP KURASHEV!
    Asistencia: Simon le Coultre.
     
    38:19
    Ešte výhodnejšia možnosť pre Kanadu! Ty Smith dostáva dve minúty za vyhodenie puku.
     
    38:15
    Švajčiari získavajú presilovku. Isaac Ratcliffe dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    37:52
    Strome šikovne posunul Entwistleovi medzi kruhy. Jeho následná strela však skončila iba na výstroji gólmana Schmida.
     
    36:27
    Švajčiari sa chceli vymaniť spod tlaku kanadského mužstva. Aj sa im to podarilo, no iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
    35:42
     
    35:42
    Predchádzajúci gól Kanady hlavný rozhodca neuznal! Strela Joshua Brooka nebola v súlade s pravidlami, lepšie povedané niekto z kanadských hráčov pravdepodobne stál v bránkovisku.
     
    34:37
    Studnicka posúval pred bránku Entwistleovi, ktorý skúšal prekvapiť Schmida, no veľmi sa mu to nepodarilo. Švajčiarsky gólman si udržal čisté konto.
     
    33:40
    Vylúčený Leuenberger už naskočil na ľad práve v momente, keď Entwistle posúval na modrú Smithovi a ten švihom strieľal. Schmid predviedol spoľahlivý zákrok lapačkou.
     
    33:21
    Švajčiari to budú mať 14 sekúnd ťažké. Jan Petrig dostal dve minúty za sekanie a Kanada teda bude hrať skrátenú presilovku o dvoch hráčov.
     
    33:10
    Javorové listy však pokračujú vo svojej presilovke. Glass krížnou prihrávkou pred bránu našiel Mattheosa, ktorý strieľal z prvej, no trafil iba do Schmida.
    32:33 Keijo Weibel (SUI) - 3:1
     
    32:33
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiari strieľajú prvý gól v tomto zápase! KEIJO WEIBEL vyštartoval za odrazeným pukom, spracoval si ho na ľavom kruhu a šikovnou strelou švihom trafil pomedzi McGrathove betóny!
    Bez asistencie.
     
    31:35
    A Kanaďania si svojou aktívnou hrou vybojovali aj presilovku. Sven Leuenberger dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    31:21
    Kanaďania sa nasťahovali pred Schmida a robia problémy Švajčiarom. Od modrej sa dostal do výhodnej pozície Jett Woo, ale švajčiarsky gólman ihneď vytasil svoje betóny.
     
    30:09
    Puk sa na pravom kruhu odrazil ku Kyleovi Olsonovi. Jeho šikovná strela švihom bola zblokovaná, dorážať sa ju snažil Strome, no márne.
     
    29:18
    Hra sa v posledných minútach veľmi naťahuje a nemá nejaké stále tempo. Oživiť sa to snažil Nando Eggenberger, ktorý sa dostal s pukom na pravý kruh a strieľal. McGrath bol pripravený.
     
    28:23
    Sven Leuenberger šiel dopredu po ľavom krídle a vystrelil spoza kruhu. Jeho zakončenie skončilo v lapačke gólmana Schmida.
     
    27:29
    Švajčiarom zatiaľ presilovka veľmi nevychádza. Teraz sa dokonca podarilo zaútočiť kanadským hokejistom. Liam Hawel potiahol puk, kľučkou na stred sa uvoľnil a strieľal. Schmid použil betóny.
     
    25:43
    Švajčiarsko získava celkom lacno presilovú hru. Maxime Comtois si odsedí trest za filmovanie pádu.
     
    25:26
    Šikovná akcia Švajčiarov. Hischier prenechal na pravom kruhu Phillipovi Kurashevovi, ktorý vystrelil na bránu. McGrath bol pripravený.
     
    24:31
    Schmid si na svoje konto zapísal aj prvý zákrok. Strelu z hokejky Thomasa zachytil do svojej lapačky a počkal na hvizd rozhodcu.
     
    24:16
    Kurashev nahadzoval puk do útočného pásma. McGrath ho pre istotu zachytil a podržal lapačkou.
     
    23:31
    Švajčiarsky kouč Thierry Paterlini strieda brankárov. Gianluca Zaetta si po troch inkasovaných góloch ide odpočinúť, jeho miesto zaujme Akira Schmid.
    23:31 Jack Studnicka (CAN) - 3:0
     
    23:31
    Kanada dala gól!
    Kanada získava náskok s rozdielom triedy. Strome získal zle rozohratý puk pri mantineli, počkal si a následne pekne prihral na ľavý kruh JACKOVI STUDNICKOVI, ktorý bez problémov prekonal Zaettu.
    Asistencia: Matthew Strome.
     
    23:06
    Švajčiari zachytili kanadskú rozohrávku na modrej čiare. Puk šikovne posielal na bránku Simon le Coultre, no McGrath bol pripravený.
     
    21:54
    Tobias Geisser ako obranca potiahol puk von z obranného pásma, dostal sa k strele z pravého kruhu, no McGrath zasiahol veľmi úspešne.
     
    21:08
    Smith šikovne získal puk za bránkou a okamžite ho poslal von cez všetky čiary.
     
    20:40
    Švajčiarski hokejisti začínajú druhú tretinu presilovou hrou. Zatiaľ sa však nedržia blízko McGratha. Kanaďania svojho súpera vytláčajú k mantinelu.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Úvodná časť stretnutia dopadla v prospech Kanaďanov. Skóre otvoril v 10. minúte Studnicka, v 13. minúte zvýšil Glass.
    Druhá tretina sa začína približne o 16:27.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:47
    Švajčiarsko získava v závere prvej tretiny presilovku. Jared McIsaac si odsedí dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    19:15
    Ani Kanaďania neinkasovali v oslabení. Švajčiari nehrali zlú presilovku, boli väčšinu času v útočnom pásme, no na McGratha šlo málo striel.
     
    18:19
    Švajčiari sa dostali do pásma. Le Coultre nahadzoval puk na bránku, McGrath bol pripravený.
     
    17:05
    Švajčiari si taktiež zahrajú prvú presilovku. Akil Thomas dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    16:40
    Studnicka krížnou prihrávkou posúval puk pred bránku. Hawel však nebol vôbec pripravený, puk preletel iba k mantinelu.
     
    16:04
    A teraz si to Kanaďania pokazili dokonca sami. Studnicka si nerozumel s Entwistleom a skončilo sa to ofsajdom.
     
    15:28
    V úvode oslabenia sa Švajčiarom zatiaľ darí likvidovať útoky súpera. Dvakrát v strednom pásme dobre zasiahol Eggenberger.
     
    14:43
    Sme svedkami prvého vylúčenia v zápase. Na dve minúty za nedovolené bránenie si už sadol Davyd Barandun.
     
    13:34
    Kurashev zachytil puk v útočnom pásme a okamžite ho posúval pred bránku Eggenbergerovi. Ten sa však netrafil dobre. Švajčiari sa však po dlhej chvíli opäť aspoň trochu pripomenuli McGrathovi.
    12:29 Cody Glass (CAN) - 2:0
     
    12:29
    Kanada dala gól!
    Javorové listy pohodlne zvyšujú svoj náskok! Chainey zachytil švajčiarsku rozohrávku, posunul krížom na ľavý kruh CODYMU GLASSOVI, ktorý strelu ideálne umiestnil medzi Zaettove betóny!
    Asistencia: Jocktan Chainey.
     
    11:50
    Zaujímavú strelu spoza ľavého kruhu poslal na bránu Chainey. Schnarr sa snažil cloniť brankárovi, no gólman Zaetta všetko s prehľadom vyriešil.
     
    10:55
    Kapitán Anderson-Dolan prihrávkou posunul puk pred bránu Mattheosovi. Jeho pokus z prvej však letel iba na plexisklo. Kanaďania momentálne trávia veľa času v útočnom pásme.
     
    10:23
    A už to zaváňalo ďalším gólom! Švajčiari si nedali pozor na Ratcliffa, ktorý si šikovne prešiel pred bránku a vystrelil. Do dorážky sa následne dostal aj Entwistle, no napálil opäť iba do Zaettu!
    09:44 Kyle Olson (CAN) - 1:0
     
    09:44
    Kanada dala gól!
    Kanaďania sa dostávajú do vedenia! Olson prenechal v rohu klziska JACKOVI STUDNICKOVI, ktorý švihom z otočky vystrelil a prekvapil Zaettu!
    Asistencia: Kyle Olson.
     
    08:59
    Pozornosť gólmana Zaettu vyskúšali Kanaďania po dlhšom čase. Po pravom krídle sa vyrútil dopredu Jett Woo, jeho strela však mierila do betónov švajčiarskeho brankára.
     
    08:30
    Kanadský pokus o útok sa napokon skončil iba pokusom. Kanaďania boli zastavení na modrej čiare, bolo im odpískané postavenie mimo hry.
     
    08:06
    Nico Hischier to teraz urobil celkom šikovne. Spracoval si puk a nečakane po strede ihriska sa preštrikoval až pred McGratha. Kanadský gólman však napokon dokázal odolať a puk prikryť.
    07:10
     
    07:10
    Müller vyštartoval dopredu s pukom na hokejke po ľavom krídle. Nahadzoval ešte zo stredného pásma, no rozhodcovia rozhodli, že bol v ofsajde.
     
    06:20
    Matewovi sa podarilo udržať útočné pásmo po nepresnej prihrávke súpera, následne nahodil na bránku a McGrath už zasiahnuť musel.
     
    05:46
    Spoza pravého kruhu nastrelil puk Philipp Kurashev. Jeho pokus však Kanaďania stečovali, ale Švajčiari sú opäť pri puku.
     
    05:29
    Leuenberger zatiahol puk do útočného pásma. Následne nahodil puk od mantinelu priamo na bránku. Pre McGratha to nebola ťažká úloha, okamžite schmatol puk do lapačky a nedovolil protihráčom dorážať.
     
    04:20
    Liam Hawel skúšal spomedzi kruhov prekvapiť švajčiarskeho gólmana. Dvojica protihráčov sa postavila k nemu a pokus zablokovala. Nakoniec ani Hawel nevedel, kde má puk.
     
    03:26
    Comtois obral o puk Hischiera v útočnom pásme a ihneď prihrával dozadu na Andersona-Dolana. Ten ešte posúval k žrdi strieľanú prihrávku, no Mattheos tam bol neskoro.
     
    02:38
    Dopfner sa z rohu klziska neprebojoval pred bránku. Kanaďania mu puk uchmatli a snažia sa opäť ísť dopredu.
     
    01:48
    Javorové listy sa dostali do prvého útoku a hneď to už zaváňalo dobrou príležitosťou. Od modrej čiary nahadzoval puk Chainey, Studnicka sa ho snažil tečovať, no namieril tesne mimo.
     
    00:46
    Mladí švajčiarski hokejisti majú zatiaľ viac z hry, Kanaďania sa k puku ešte poriadne dostali. Zatiaľ je to však všetko bez strely na bránu.
     
    00:08
    Úvodné buly vyhrali Kanaďania, puk sa však po pár sekundách dostal mimo hracej plochy a bude sa vhadzovať opäť v strednom pásme.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči už nastupujú na ľadovú plochu. Kanaďania v červenom, Švajčiari v bielom.
     
    Úvodné zostavy:

    Kanada: McGrath (Scott) – Brook, Smith, Mitchell, McIsaac, Chainey, Woo, Noël – Anderson-Dolan (C), Mattheos (A), Comtois (A) – Olson, Glass, M. Strome – Ratcliffe, Studnicka, Entwistle – Schnarr, Thomas, Dellandrea – Hawel.

    Švajčiarsko: Zaetta (Schmid) – Berni, Geisser (C), Le Coultre, Matewa, Barandun, Gross, Schüpbach – Hischier (A), Eggenberger, Kurashev (A) – Simic, Sigrist, Weibel – Leuenberger, Döpfner, Petrig – Patry, Müller, Riat – Kohler.

    Rozhodca: Hallin, Sewell – Park, Yletyinen.

     
    Tabuľka skupiny A po štyroch hracích dňoch
    1. Fínsko, 3 Z, 3 V, 17:7, 9 bodov
    2. Kanada, 2 Z, 1 V, 1 VP, 8:4, 5 bodov
    3. Švajčiarsko, 2 Z, 1 V, 1 P, 5:5, 3 body

    4. Slovensko, 2 Z, 1 PP, 1 P, 7:9, 1 bod
    5. Lotyšsko, 3 Z, 3 P, 3:15, 0 bodov
     
    Prajem vám príjemný veľkonočný večer a vítam vás pri sledovaní Majstrovstiev sveta v hokeji hráčov do 18 rokov. Kanadskí hokejisti si v skupine A o 15:30 skrížia hokejky so Švajčiarmi.

    Kanada má po dvoch zápasoch na konte 5 bodov a skóre 8:4. Javorové listy v úvode turnaja jasne zdolali Lotyšsko 1:4, ale v druhom stretnutí sa ich výhra tak ľahko nerodila. V zápase so Slovenskom prehrávali 0:1, následne viedli 3:1, ale zvíťazili napokon až po predĺžení 4:3. Na prvé Fínsko teda strácajú štyri body a pred tretím Švajčiarskom majú dvojbodový náskok.

    Švajčiari úspešne vkročili do turnaja výhrou nad Lotyšskom 4:0, no následne proti Suomi neuspeli a prehrali 5:1. Mladí reprezentanti Švajčiarska teda zatiaľ získali tri body, vďaka ktorým sú zatiaľ na 3. mieste so skóre 5:5, dvojbodovou stratou na Kanadu a dvojbodovým náskokom pred Slovenskom.
     
    Majstrovstvá sveta hráčov do 18 rokov sa v roku 2017 konajú na Slovensku. Slovenskí diváci môžu na vlastné oči vidieť budúce hviezdy NHL. Desať najlepších reprezentačných výberov dorastencov bojuje v Poprade a Spišskej Novej Vsi o medaily na 19. svetovom šampionáte tejto vekovej kategórie. Slovensko MS hráčov do 18 rokov hostí druhýkrát v histórii, premiérovo sa takýto turnaj konal v Piešťanoch a Trnave v apríli 2002.

    Súboje v základnej A-skupine hostí Poprad a okrem domáceho Slovenska sa tu predstavia aj výbery Fínska, Kanady, Švajčiarska a Lotyšska. V B-skupine v Spišskej Novej Vsi štartujú USA, Švédsko, Rusko, Česko a Bielorusko. Prvá časť turnaja vyvrcholí v utorok 18. apríla, do štvrtkového štvrťfinále postúpia po štyri najúspešnejšie mužstvá z oboch skupín. Vo štvrtok 20. apríla sa začne aj séria o udržanie pre piate družstvá v oboch základných skupinách. Poprad aj Spišská Nová Ves budú hostiť po dve štvrťfinálové zápasy, víkendové semifinále, finále a duel o bronz sa uskutočnia v Poprade.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 10. Studnicka (Olson), 13. Glass (Chainey), 24. Studnicka (M. Strome), 42. Glass (Chainey, Olson), 50. Olson (Glass), 58. Mattheos, 60. Entwistle (McIsaac, Mitchell) – 33. Weibel, 39. Kurashev (Le Coultre), 57. Eggenberger (Kurashev, Hischier)


    Kanada: McGrath (Scott) – Brook, Smith, Mitchell, McIsaac, Chainey, Woo, Noël – Anderson-Dolan (C), Mattheos (A), Comtois (A) – Olson, Glass, M. Strome – Ratcliffe, Studnicka, Entwistle – Schnarr, Thomas, Dellandrea – Hawel.
    Švajčiarsko: Zaetta (24. Schmid) – Berni, Geisser (C), Le Coultre, Matewa, Barandun, Gross, Schüpbach – Hischier (A), Eggenberger, Kurashev (A) – Simic, Sigrist, Weibel – Leuenberger, Döpfner, Petrig – Patry, Müller, Riat – Kohler.

    Rozhodca: Hallin, Sewell – Park, Yletyinen