Leganés – Espanyol 0:1 (kon.) | Valencia – Sevilla 0:0 (kon.) | Real Betis – Eibar 2:0 (kon.)
Granada – Vigo 0:3 (kon.)
koniec
CD Leganés
0:1 (0:0)
RCD Espanyol Barcelona
Nedeľa 16.04.2017, 12:00 • Estadio Municipal de Butarque • Španielska LaLiga • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    CD Leganés

    Nováčik ligy tvrdo bojuje o zotrvanie medzi elitou a do konca ročníka to bude mať ešte náročné. Aktuálne sa madridský klub nachádza na na poslednom nezostupovom mieste, teda sedemnástom a po prehre Gijónu s Realom Madrid má náskok piatich bodov a jedného zápasu k dobru. To však nič nemení na to, že môže niečo podceniť. Leganés naposledy navyše vyhral pred mesiacom a pol. Od víťazstva proti Granadu ťahá šnúru piatich duelov bez neho. Remízy prišli s Sevillou, Málagou a Real Sociedad, posledná dva zápasy však prehral s Realom Madrid i Osasunou, teda prvým aj posledným celkom tabuľky. Navyše, tento klub má najhoršiu ofenzívu v lige. Hráči dali iba 26 gólov, z toho najlepší strelec Alexander Szymanowski päť.

    RCD Espanyol Barcelona

    Katalánsky celok sa nachádza na slušnom deviatom mieste tabuľky. Jeho výsledky nie sú zlé, ale vždy po nejakom čase príde prehra, niekedy aj zbytočná. Z posledných piatich duelov ale prišla len jedna, pred dvomi týždňami v Bilbau. Naposledy Espanyol uspel s Alavésom. Vyzerá to tak, že klub by mal dohrať ročník v pokojných vodách a prekvapiť môže asi len v jednotlivých dueloch. Hlavne keby zobrala body Atléticu či Barcelone, teda celkom, ktoré Espanyol ešte čakajú, tak by to bolo prekvapivé. V lige to najlepšie strieľa Gerardovi Morenovi, dal jedenásť gólov. Pablo Piatti desať a potom je veľká diera.
     
    Úvodné zostavy:

    CD Leganés: Herrerín – Tito, Mantovani (C), Siovas, Marín – R. Pérez, Morán – El Zhar, Gabriel, Szymanowski – Guerrero.
    Náhradníci: Champagne – Bustinza, Samu García, Insua, Luciano, Machís, Timor.

    RCD Espanyol Barcelona: Diego López – Javi López (C), David López, D. Reyes, Aarón – Jurado, Fuego, Roca, Piatti – F. Caicedo, G. Moreno.
    Náhradníci: Roberto – J. A. Reyes, H. Pérez, Navarro, R. Duarte, Baptistão, Diop..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O loptu je hneď v úvode veľký boj a chvíľu asi potrvá, kým sa oba celky dostanú do stretnutia. Prvým faulom si pomohol na útočnej polovici Guerrero.
     
    2
    Szymanowski si hodil loptu okolo Javiho Lopéza po krídle k šestnástke, no kapitán Espanyolu celú situáciu zvládol vo svoj prospech.
     
    3
    El Zhar hľadal v šestnástke prihrávkou pod seba nabiehajúceho Guerrera, toho veľmi dobre zastavili hneď dvaja futbalisti barcelonského celku.
     
    4
    Morán sa stredom poľa neprebil hneď cez prvú prekážku a o loptu tým pádom veľmi rýchlo prichádza.
     
    5
    Mantovani odvrátil centrovaný pokus do šestnástky zľava. Jurado centroval aj o pár sekúnd neskôr druhýkrát, tentoraz lopta len preletela bez dotyku ďalšieho futbalistu.
     
    6
    Domáci držia loptu v strede poľa, kde im nehrozí nebezpečenstvo. Po chvíli ju posunuli na krídlo, kde však El Zhar neuspel.
     
    7
    Aarón síce odcentroval, lenže trafil len pred sebou stojaceho Mantovaniho. Lopta sa nakoniec odrazila tak, že to bude iba odkop od Herrerínovej brány.
     
    9
    Guerrero síce čakal na dlhý pas do šestnástky, ktorý ho mal aj nájsť, lenže výborne zareagoval Diego López a loptu si zobral pre seba.
     
    10
    Szymanowski si dobre nabehol na ideálnu prihrávku na hranicu šestnástky, avšak Diego López bol pri lopte skôr a tento skúsený brankár následne pokryl a zakončenie Gabriela z podobnej pozície.
     
    12
    Zaútočiť sa pokúsili aj hráči Espanyolu, avšak ich kombinácia v okolí šestnástky súpera nebola ideálna a preto sa lopta dostala späť do stredu poľa.
     
    13
    Faul v okolí poliacej čiary zastavil možnosť kontry pre domáci madridský celok, ktorý tak musí začínať postupnou rozohrávkou.
     
    14
    Szymanowski nedobehol pas na krídlo a navyše sa ocitol v postavení mimo hru.
     
    15
    Aarón hľadal z krídla spoluhráčov pred brankárom Leganésu, ale všetko zvládol mladý Marín, keď Herrerínovi prihral do rukavíc hlavou.
     
    16
    Nepodarený center spred pokutového územia Espanyolu končí akciu domácich, ale zdá sa, že po faule Caiceda ostanú Madridčania pri lopte.
     
    17
    Tak sa aj stalo, nepresné prenesenie hry na ľavé krídlo už aj držanie guľatého nezmyslu predáva katalánskemu tímu.
     
    18
    Faul v strede poľa na Gabriela vracia loptu Leganésu, ktorý však začína akciu až zo zadných radov.
     
    19
    Marín sa krásne dostal spred šestnástky cez dvoch hráčov až do nej. Ocitol sa síce z uhlu, lenže jeho prudká strela narobila Diegovi Lópezovi mierne problémy. Španiel všetko zvládol.
     
    20
    Na druhej strane to zas skúsil Piatti, jeho zakončenie spoza šestnástky našlo len pozorného Herrerína.
     
    22
    Marín najprv síce fauloval, ale potom si výborne splnil defenzívne povinnosti a zastavil prenikajúceho Jurada.
     
    23
    Po centri do malého vápna domáceho celku spadol na zem Caicedo, avšak latentný pád Juhoameričana ako penaltový zákrok posúdený byť nemôže a ani nie je.
     
    24
    Ofenzívny faul od Szymanowskeho ukončil krátke počínanie si Leganésu na krídle vedľa šestnástky protivníka. Dopredu sa tak dlhým nákopom rozhodli vydať hostia.
     
    25
    Roca našiel v šestnástke Caiceda, lenže ten bol dobre bránený a tak nemieril presne. Akcia Espanyolu ešte pokračovala, no ani následný center Jurada, či strela Fuega bránu neohrozili.
     
    26
    Nabil El Zhar sa samostatným prienikom dostal až k hranici šestnástky a tak vypálil prudkú strelu, avšak namieril ju do stredu, kde bol pozorný Diego López.
     
    27
    Dlhý center z priameho kopu skončil pri zadnej tyči domáceho celku, kde ale Moreno nedokázal presadiť. Legánes sa rýchlo ubránil.
     
    28
    Piatti zľava odcentroval veľmi nepresne, pretože jeho pas preletel celou šestnástkou bez toho, aby niekoho našiel.
     
    29
    Hostia síce loptu ešte udržali na hracej ploche, lenže Jurado si následne pomohol faulom a tak o ňu Espanyol prišiel.
     
    30
    Polhodina hry za nami, gól sme síce nevideli, ale to ani vyloženú gólovú šancu.
     
    31
    El Zhar sa veľmi pekne krídlom prebil až do šestnástky Espanyolu, kde ho ale dobehol Aarón a zrazil jeho center na rohový kop.
     
    32
    Roh zahral práve El Zhar, lenže na prednej tyči našiel iba hráčov súpera. Následne sa lopta vrátila späť, no Siovas nemieril presne a navyše slabo.
     
    34
    Po Fuegovej chybe sa Morán dostal až do šestnástky súpera, ale len tesne za jej hranicu, kde o loptu prišiel a odrazená prihrávka našla Guerrera v ofsajde.
     
    35
    Guerrero sa dostal do zakončenia nohou, jeho pokus bol ešte tečovaný, avšak veľmi slabý, aby sa nad ním Diego López musel nejako viac zamýšľať.
     
    36
    Caicedo sa takmer dostal do veľkej šance. Chýbalo mu však niekoľko krokov, aby stihol kolmicu skôr, než brankár Herrerín.
     
    37
    Dlhý nákop zo stredu poľa síce našiel v pokutovom území Espanyolu jedného z hráčov domáceho celku, no ten nedokázal ani zakončiť, ani presne prihrať.
     
    38
    Jurado dostal presnú prihrávku na krídlo, kde si ju veľmi zle prebral a lopta sa mu nešťastne odrazila až za bránkovú čiaru.
     
    39
    Rubén Peréz poslal skvelý pas zo stredu poľa za obranu na Guerrera. Ten sa takmer rútil sám na bránu, výborne na poslednú chvíľu zapracoval Diego Reyes.
     
    40
    Pablo Piatti ohrozil Herrerína po strele z uhlu k bližšej žrdi, avšak záložník hostí zakončoval z ofsajdovej pozície.
     
    41
    Morán veľmi zlou prihrávkou pokazil akciu svojho tímu na pravom krídle, pretože El Zhar na loptu nemal šancu dosiahnuť.
     
    43
    Pablo Piatti si to dobre hodil z hranice šestnástky viac na os, odkiaľ aj vystrelil, lenže bránu Iaga Herrerína sa mu trafiť nepodarilo.
     
    44
    Marínova krídelná akcia síce ešte nepriniesla nič, ale odrazená lopta našla pred šestnástkou Gabriela a jeho prudké zakončenie trafilo prvého obrancu pred ním.
     
    45
    Žltú kartu dostáva Felipe Caicedo (RCD Espanyol Barcelona).
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Vyrovnané stretnutie zatiaľ gól neprinieslo. Espanyol ešte nemal strelu na bránu, Leganés áno, no málo nebezpečné a tak bezgólový výsledok vystihuje dianie na trávniku.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Roca sa prebíjal medzi dvomi hráčmi súpera na hranici malého vápna Leganésu, lenže do zakončenia sa nakoniec nedostal a Herrerín odrazenú loptu chytil.
     
    48
    Szymanowski s Guerrerom takmer zobrali loptu Diegovi Lópezovi, ktorý si dal celkom načas s rozohrávkou, na nakoniec dostal loptu do bezpečia.
     
    50
    Roca sa v strede poľa nepríjemne zrazil s Perézom. Obaja ostali otrasení, ale budú v poriadku. Faul sa však píska záložníkovi hostí.
     
    51
    Gabrielova zrazená strela skončila ziskom rohového kopu, po ktorom zakončoval Peréz, ale nezmestil sa medzi tri žrde.
     
    52
    Javi Fuego v strede poľa faulovaný, čím domáci zastavili akciu Espanyolu. Hostia rozohrali smerom do šírky.
     
    53
    Felipe Caicedo sa dostal do prvej veľkej šance zápasu, keď sa po prihrávke za obranu rútil sám na Herrerína, lenže bol mierne z uhlu, takže musel strieľať povedľa brankára, čo mladý Španiel vystihol.
     
    53
    Žltú kartu dostáva Javi Fuego (RCD Espanyol Barcelona).
     
    54
    Gabriel využil priamy kop na tvrdú ranu, ktorá síce išla znova priamo na Diega Lópeza, lenže tomu lopta vypadla a Mantovani mal ešte možnosť dorážať. Nakoniec kapitán domácich fauloval.
     
    55
    Center Jurada z krídla síce nenašiel jeho spoluhráčov, ale prekvapil Herrerína tak, že lopta narazila do spojnice. Takmer z toho bol presný zásah.
     
    57
    Szymanowski sa z krídla cez Javiho Lópeza dostal do šestnástky, odcentroval do malého vápna, lenže našiel iba hlavu Diega Reyesa.
     
    58
    Tito s El Zharom zakombinovali na krídle, no získali len autové vhadzovanie, po ktorom prišiel nepresný center.
     
    59
    Piatti sa na hranici šestnástky ocitol vo veľmi dobrej streleckej pozícii, no jeho technická strela mu nesadla a argentínsky záložník zakrútil loptu mimo bránu Herrerína.
     
    60
    Ani po hodine hry sme ešte presný zásah nevideli, aj keď musíme konštatovať, že druhý polčas je o niečom úplne inom a oba tímy sa konečne dostávajú do zaujímavých možností.
     
    61
    Szymanowski vbehol do šestnástky, prudko odcentroval do malého vápna, lenže pred Argentínčanovými spoluhráčmi dobre zapracoval brankár Diego López.
     
    62
    Szymanowski sa takmer postaral o nádherný moment, pretože keby mu toto zakončenie nožničkami vyšlo, bola by to nádhera. Takto namieril vedľa brány.
     
    62
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Miguel Ángel Guerrero, prichádza Luciano.
     
    63
    Žltú kartu dostáva Rubén Pérez (CD Leganés).
     
    64
    Mantovani si dokázal postrážiť Morena a vyhrať s ním hlavičkový súboj po centri Jurada. Následne je pískaný ofenzívny faul.
     
    65
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Felipe Caicedo, prichádza Léo Baptistão.
     
    66
    Po rohovom kope loptu síce chytil Diego López, lenže lopta m vypadla z rúk a tak to z hranice šestnástky cez hlavu vyskúšal vysokým oblúčikom Siovas. Bránu netrafil.
     
    68
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Rubén Pérez, prichádza David Timor.
     
    69
    Roca vysunul na krídlo Aaróna, ktorého však veľmi dobre dohral Tito a tak bude nasledovať rohový kop pre hostí.
     
    70
    David López hlavičkoval center od rohovej zástavky nad bránu Herrerína, ten teda zasahovať pri tejto situácii nemusel.
     
    71
    Gabriel poslal veľmi nepríjemný center z krídla na vzdialenejšiu žrď. Loptu Diego López minul a Lucianovi v páde chýbal k zakončeniu maličký kúsok.
    71.
     
    72
    Center z priameho kopu pred bránu Herrerína sa nepodaril hosťom podľa predstáv, nakoľko sa futbalisti madridského celku ubránili veľmi rýchlo.
     
    74
    Hra sa v týchto chvíľach odvíja v strede poľa, kde ani jeden z tímov nedokáže ohroziť bránu súpera.
     
    75
    Gerard Moreno dnes nevyzerá, že by bol najlepším strelcom, čo je, pretože duel mu tak úplne nevychádza. Momentálne zahral na svojej polovici rukou.
     
    76
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Pablo Piatti, prichádza Hernán Pérez.
     
    77
    Morán skvelou kolmicou našiel v šestnástke Marína, ktorý prihral pod seba, kde vo veľmi dobrej pozícii číhali dvaja hráči, no Luciano sa zrazil s Gabrielom a tak k strele nedošlo.
     
    78
    El Zhar uvoľnil na krídle Luciana. Brazílčan si pripravil loptu na center, ktorý Reyes zrazil na roh.
     
    79
    Domácim sa zakončiť nepodarilo, aj keď za odrazenou loptou sa ešte tlačil stopér Siovas. Nakoniec z toho nebolo nič.
     
    80
    Nepodarený center sprava nenašiel pred bránou Diega Lópeza nikoho a dokonca sa domáci ešte previnil ofenzívnym faulom.
     
    81
    Nepresný center aj na druhej strane. Jurado sa ešte snažil niečo vymyslieť na vlastnú päsť, no jeho kľučky boli neúspešné.
     
    83
    Szymanowski sa až veľmi hnal za centrom El Zhara do malého vápna a rukou nepríjemne trafil jedného z protihráčov do tváre, takže hlavný arbiter píska faul.
     
    85
    Luciano sa ponáhľal za dlhou loptou do šestnástky Espanyolu, lenže v poslednej chvíli ho zastavil Diego Reyes.
     
    85
    El Zhar sa natlačil cez Hernána Peréza k malému vápnu a z mierneho uhlu spred neho vypálil do rohu brány. Diego López vytiahol skvelý zákrok, zatiaľ čo Legánes nepoľavuje v tlaku.
    85.
     
    86
    Tento rohový kop nepriniesol nič. Hostia dostali loptu do bezpečia a následný pas späť nedokázal na hracej ploche zachytiť Szymanowski.
     
    87
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza José Manuel Jurado, prichádza Marc Navarro.
     
    88
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Alexander Szymanowski, prichádza Darwin Machís.
     
    89
    Hernán Peréz sa prvýkrát po príchode na trávnik zapojil do ofenzívnej akcie. Jeho center zľava však našiel iba pozorného Mantovaniho.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+2
    Espanyol Barcelona dala gól!
    Veľký šok v Madride! Domáci boli hlavne v druhom polčase lepším tímom, lenže v závere inkasujú, keď striedajúci navrátilec po zranení LEO BAPTISTAO ušiel až pred Herrerína, ktorého krásnym oblúčikom prehodil.
    90+2. Léo Baptistão (ESB) - 0:1
     
    90+3
    Domáci ešte nezložili zbrane, lenže kapitán Mantovani hlavičkoval vedľa brány a zdá sa, že Leganésu už neostane čas.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Prvý polčas za veľa nestál, ale ten druhý sa musel páčiť aj náročnému fanúšikovi, pretože príležitosti sa rodili a rodili sa predovšetkým pred bránou Diega Lópeza. Hráči CD Leganés však gól streliť nedokázali a tak v závere pykali, keď sa presadil Leo Baptistao a rozhodol o tom, že tri body putujú z Madridu do Barcelony. (13:50:15)

    Matej Kubove

    Góly: 90+2. Baptistão

    Karty:   63. R. Pérez (LGS) – 45. F. Caicedo (ESB), 53. Fuego (ESB)


    CD Leganés: Herrerín – Tito, Mantovani (C), Siovas, Marín – R. Pérez (68. Timor), Morán – El Zhar, Gabriel, Szymanowski (88. Machís) – Guerrero (62. Luciano).
    Náhradníci: Champagne – Bustinza, Samu García, Insua, Luciano, Machís, Timor.

    RCD Espanyol Barcelona: Diego López – Javi López (C), David López, D. Reyes, Aarón – Jurado (87. Navarro), Fuego, Roca, Piatti (76. H. Pérez) – F. Caicedo (65. Baptistão), G. Moreno.
    Náhradníci: Roberto – J. A. Reyes, H. Pérez, Navarro, R. Duarte, Baptistão, Diop.