Sunderland – Manchester United 0:3 (kon.) | Everton – Leicester 4:2 (kon.)
koniec
Everton FC
4:2 (3:2)
Leicester City
Nedeľa 09.04.2017, 17:00 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Prajem vám príjemné futbalové popoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 32. kola anglickej Premier League. Everton FC dnes vo svojom Goodison Parku privíta Leicester City. Stretnutie sa začína o 17:00.

    Everton FC je ešte stále zakomponovaný v boji o pohárovú Európu na budúcu sezónu. Futbalový celok z mesta Liverpool je aktuálne na 7. priečke tabuľky so ziskom 51 bodov a skóre 53:34. Everton z 31 zápasov vyhral 14, pripísal si 9 remíz a 8-krát prehral. Na piaty Arsenal stráca Everton tri body, na štvrtý Manchester City až 10 bodov. Everton si v posledných kolách počínal takto: remíza s Manchestrom United 1:1, prehra s Liverpoolom 3:1 a výhra nad Hullom 4:0.

    Leicester City sa ešte stále môže pýšiť titulom úradujúceho majstra Premier League, no už nie dlho. Na repete to tento rok vôbec nevyzerá. Pre „líšky“ táto sezóna vôbec nie je taká rozprávková ako predošlá. Aspoň na úrovni najvyššej anglickej súťaže, kde je Leicester aktuálne na 11. mieste so ziskom 36 bodov a skóre 37:47. Leicester z 30 zápasov vyhral 10, remízoval 6-krát a 14-krát prehral. Leicester aktuálne ťahá peknú šnúru piatich výhier v lige a čo je pozitívne pre tento celok, je jediným anglickým účastníkom v štvrťfinále Ligy majstrov, v ktorom ho čaká nadupané Atlético Madrid. Prvý zápas je na programe 12. apríla v hlavnom meste Španielska, odveta 18. apríla na King Power Stadium.

    Vzájomné zápasy v tejto sezóne dopadli rôzne. Everton si pripísal 26. decembra 2016 víťazstvo 0:2, naopak v anglickom FA Cup-e Leicester vyradil Everton v 2. kole výhrou 1:2.
     
    Úvodné zostavy:

    Everton FC: Robles – Pennington, Jagielka (C), Holgate, Baines – Gueye, Schneiderlin, Davies – Mirallas, R. Lukaku, Barkley.
    Náhradníci: Stekelenburg – Barry, E. Valencia, Calvert-Lewin, Lookman, Kenny, A. Williams.

    Leicester City: Schmeichel (C) – Amartey, Benalouane, Huth, Chilwell – Gray, A. King, Drinkwater, Albrighton – Slimani, Vardy.
    Náhradníci: Zieler – A. Musa, Kapustka, Simpson, Ulloa, Mahrez, Wasilewski..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Everton FC dal gól!
    Everton bleskovým gólom otvára skóre stretnutia. V súboji v strede poľa sa dostal k lopte Mirallas, ktorý prenikol perfektne až pred šestnástku a následne presunul na TOMA DAVIESA, ktorý pohotovou strelou zakončil do bránky!
    1. Tom Davies (EVE) - 1:0
     
    3
    Baines stratil loptu na kraji ihriska. Futbalistov Evertonu však perfektne nakopol úvodný gól a pochopiteľne ožili aj tribúny.
     
    4
    Davies prenikal zo stredu ihriska k šestnástke, Schneiderlin si jeho prihrávku spracoval, ale obrana Leicesteru bola proti.
     
    5
    Leicester City dáva gól!
    Tento zápas začína naozaj bláznivo! Leicester vyštartoval do rýchleho protiútoku. Na pravej strane v šestnástke sa ISLAM SLIMANI ukázal Abrightonovi, spracoval si prihrávku a pomedzi nohy zakončil.
    5. Islam Slimani (LEC) - 1:1
     
    7
    Domáci futbalisti sú opäť na ťahu a tlačia sa do blízkosti bránky. Zatiaľ to však na taký ľahký prienik nevyzerá.
     
    8
    Videli sme asi dva centre smerujúce do pokutového územia Leicesteru. Gueyeho pokusy však likvidovala obrana hostí.
     
    10
    Leicester City dáva gól!
    Tak tento zápas sa vyvíja naozaj neuveriteľným tempom. Tretí gól za 10 minút a ešte taký krásny. MARC ALBRIGHTON zahrával štandardku spoza krajnej hranice šestnástky. Rozhodol sa pre priamu strelu na bránu, ktorou perfektne namieril k ľavej žrdi!
    10. Marc Albrighton (LEC) - 1:2
     
    12
    Rohový kop pre Everton. Zahrával ho Mirallas. Hosťujúci futbalisti dokázali loptu odstrániť mimo pokutového územia, i keď s veľkými problémami.
     
    14
    Opäť rýchla a šikovná kombinácia. Tentokrát si loptu za hranicou šestnástky pripravil Amartey a pálil. Robles bol pripravený.
     
    16
    Gray ostal po hlavičkovom súboji s protihráčom ležať na trávniku a mal istý problém sa postaviť späť na nohy.
     
    18
    Baines posielal z ľavej strany šikovný center smerom do pokutového územia, kde však nebol nik pripravený.
     
    20
    Everton má väčšinu času loptu pod kontrolou a svojho súpera aktuálne do ničoho nepúšťa. Je to pochopiteľné, Leicester ani sám nejak neútočí, keďže aktuálne vedie.
     
    21
    Vyzeralo to na sľubnú kombináciu medzi Lukakuom a Barkleym. Narážačka Lukakua však nebola vôbec presná a lopta iba preťala bránkovú čiaru.
     
    23
    Everton FC dal gól!
    Je opäť vyrovnané! ROMELU LUKAKU sa uvoľnil v šestnástke, počkal si na center od Barkleya a nekompromisnou hlavičkou dorazil letiacu loptu do siete!
    23. Romelu Lukaku (EVE) - 2:2
     
    26
    Albrighton bol zasiahnutý Bainesom. Hlavný rozhodca ihneď pribehol k danému miestu. Nenapomínal však žiadneho z hráčov, hra pokračuje rozohrávkou Leicesteru.
     
    28
    Huth sa pustil navzájom do seba s Albrightonom. Videli sme pár strkaníc, zamontovali sa do toho ďalší hráči, ktorí však iba upokojili situáciu, aby sa mohlo bez problémov pokračovať v hre.
     
    30
    Z predchádzajúcej potýčky vychádza ako potrestaný Mirallas, ktorému hlavný rozhodca udelil žltú kartu a taktiež aj spomínanému Huthovi.
     
    32
    Lukaku sa pretláčal do pokutového územia, cez hradbu tiel sa však veľmi ďaleko nedostal.
     
    34
    Holgate sa dostal k dobrej lopte na pravom kraji za šestnástkou, ale sklzom ho nedovolene odstavil protihráč. Je z toho štandardka, ktorá môže dopadnúť všelijako.
     
    35
    Futbalisti Evertonu to skúsili signálom – prihrávkou. Tento ťah však nevyšiel, hosťom sa podarilo loptu dostať do bezpečia.
     
    36
    Albrighton rozohrával rohový kop od zastávky. Lopta dopadla niekde pri malom vápne, ale futbalisti Evertonu ju odrazili.
     
    37
    Romelu Lukaku sa odtiahol od postrannej čiare, priblížil sa k šestnástke a vytvoril si pozíciu. Jeho delovka však bola veľmi nepresná.
     
    39
    Baines našiel prihrávkou na hranici šestnástky Lukakua, ktorý vypálil, no jeho delovka bola zblokovaná a lopta letela mimo bránky.
     
    40
    Futbalisti Leicesteru si nedali pozor na zabudnutého Barkleyho, ktorý si spracoval loptu pred šestnástkou, položil si Schmeichela, ale prázdnu bránku už netrafil!
     
    41
    Everton FC dal gól!
    Domáci sa dostávajú do vedenia v zápase! Loptu z rohového kopu ideálne sledoval PHIL JAGIELKA, ktorý načasoval svoj pohyb a hlavičkou doklepol loptu do bránky!
    41. Phil Jagielka (EVE) - 3:2
     
    43
    Futbalisti Leicesteru sa po dlhšej dobe dostali s loptou na útočnú polovicu a snažili sa niečo vymyslieť. Skončilo sa to nepresnou prihrávkou.
     
    45
    Baines sa približoval ku Kingovi, napokon mu nepríjemne podložil nohu a King padol. Hlavný rozhodca neváhal a udelil mu žltú kartu.
     
    45+1
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    45+2
    Leicester s blížiacim sa koncom polčasu mierne pritvrďuje a viac sa tlačí k bráne.
     
    45+3
    Brankár Schmeichel odkopáva loptu a to bude bodka za prvým polčasom.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Päť gólov za jeden polčas? To sa vidí iba veľmi sporadicky. Tento zápas však začal veľmi divoko a zatiaľ to vyzerá tak, že sa v nastolenom trende bude aj pokračovať. Everton po prvých 45 minútach vedie nad súperom 3:2.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Hneď v úvode sa do istých problémov dostal Schneiderlin, ktorý bol atakovaný hráčom Leicesteru. Všetko je v poriadku, hrá sa ďalej.
     
    48
    K strele spoza pokutového územia sa dostal Barkley, no jeho delovka smerovala iba priamo do brankára Schmeichela.
     
    50
    Futbalisti Evertonu rozohrávali akciu cez stred ihriska, no ďaleko sa nedostali. Slimani podnikol protiútok po ľavej strane, ale zakončil iba do bočnej siete.
     
    52
    Huth poslal center na útočnú polovicu, kde boli jeho spoluhráči, ale tentokrát neboli veľmi iniciatívni.
     
    54
    Everton má jasnú prevahu na ihrisku aj čo sa týka vymieňania si lopty. V tejto chvíli domáci futbalisti zaznamenali dokopy 384 prihrávok, zatiaľčo hráči Leicesteru 142.
     
    56
    Vardy posunul pred pokutovým územím svojmu spoluhráčovi, no táto spolupráca nevyšla.
     
    57
    Everton FC dal gól!
    Domáci zvyšujú vedenie v tomto stretnutí. ROMELU LUKAKU sa dostal k odrazenej lopte v malom vápne po rohovom kope a pravačkou nekompromisne trafil k žrdi!
    57. Romelu Lukaku (EVE) - 4:2
     
    59
    Lukaku posunul na kraj ihriska Holgateovi, ktorý počkal na pohyby svojich spoluhráčov. Center napokon aj poslal, ale do rúk ho zachytil brankár Schmeichel.
     
    61
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Jamie Vardy, prichádza Ahmed Musa.
     
    62
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Demarai Gray, prichádza Riyad Mahrez.
     
    64
    Futbalisti Evertonu sa tlačili do pokutového územia. Zbytočnú kľučku však urobil Barkley, ktorý už mohol aj strieľať.
     
    64
    Andy King sa mierne zmýlil a svoju prihrávku poslal smerom na Lukakua. Následne po ňom vybehol, podkopol ho a dostal žltú kartu.
     
    66
    Jagielka odstavil Musu absolútne čisto a bez žiadneho náznaku faulu. Hráč Leicesteru sa ešte odvolával na hlavného arbitra, no nič si nevypýtal.
     
    68
    Pennington odstavil loptu z obrannej polovice. Odkopol ju za postrannú čiaru, odkiaľ budú aut vhadzovať futbalisti Leicesteru.
     
    69
    Nie veľmi podarenú hlavičku spoza pokutového územia od Slimani zachytil brankár Robles bez problémov.
     
    71
    Lukaku si v šestnástke šikovne vymenil loptu s Barkleym a snažil sa preniknúť čo najbližšie k bráne. Skončilo sa to však neúspechom.
     
    73
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Morgan Schneiderlin, prichádza Gareth Barry.
     
    75
    Hráči Leicesteru sa nasťahovali na útočnú polovicu. Rozostavili sa, no dlho sa ani na súperovej časti ihriska neohriali. Musa nezachytil pri kraji prihrávku a je z toho aut pre súpera.
     
    77
    Chilwell mierne oklamal jedného protihráča, ale ďalej to už nestačilo. Leicester však ešte ostáva na súperovej polovici a vyvíja akýsi nápor.
     
    78
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Marc Albrighton, prichádza Leonardo Ulloa.
     
    80
    Rohový kop pre Leicester City. Futbalisti hosťujúceho celku si mohli vypracovať ideálnu možnosť, no ostalo to iba v rovine nádejí. Everton dobre ubránil a loptu upratal do bezpečia.
     
    82
    Everton už sa viacmenej sústredí iba na defenzívu. Aktívnejší sú futbalisti hosťujúceho mužstva, no tí tiež iba ťažko nachádzajú cestu, kadiaľ preniknúť.
     
    85
    Lukaku to s Holgateom skúšali po kraji ihriska, ale ďaleko sa príliš nedostali. Everton drží súpera mimo dosah lopty, čo je dobré.
     
    87
    Mahrez sa snažil o center do vnútra pokutového územia. Z pravej strany to vyzeralo celkom sľubne, no skončilo sa to odrazenou loptou.
     
    88
    Leicester zahrával rohový kop. Hostia to skúsili nakrátko, následne vypálil Mahrez. Jeho delovka vystrašila brankára Roblesa, no gól nepadol.
    88. Robert Huth (LEC)
     
    90+1
    Rozhodcovia tak ako pri prvom polčase, tak aj teraz nadstavujú tri minúty.
     
    90+2
    Everton s prehľadom zvláda tieto záverečné minúty a je už jasné, že bude brať plný bodový zisk.
     
    90+3
    Center z kopačky Kinga sa ďaleko nedostal. Zachytili ho hráči Evertonu ešte pred šestnástkou.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas bol presným opakom toho prvého. Nebol ani zďaleka taký divoký a na góly bohatý. Videli sme iba jeden presný zásah, ktorý v 57. minúte zaznamenal Lukaku. Everton zdolal Leicester 4:2. (18:52:48)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 1. Davies, 23. R. Lukaku, 41. Jagielka, 57. R. Lukaku – 5. Slimani, 10. Albrighton

    Karty:   30. Mirallas (EVE), 45. Baines (EVE) – 30. Huth (LEC), 64. A. King (LEC)


    Everton FC: Robles – Pennington, Jagielka (C), Holgate, Baines – Gueye, Schneiderlin (73. Barry), Davies – Mirallas, R. Lukaku, Barkley.
    Náhradníci: Stekelenburg – Barry, E. Valencia, Calvert-Lewin, Lookman, Kenny, A. Williams.

    Leicester City: Schmeichel (C) – Amartey, Benalouane, Huth, Chilwell – Gray (62. Mahrez), A. King, Drinkwater, Albrighton (78. Ulloa) – Slimani, Vardy (61. A. Musa).
    Náhradníci: Zieler – A. Musa, Kapustka, Simpson, Ulloa, Mahrez, Wasilewski.