Kerkrade – Zwolle 2:1 (kon.) | Twente – Eindhoven 2:2 (kon.)
koniec
FC Twente
2:2 (1:1)
PSV Eindhoven
cz Štvrtok 06.04.2017, 20:45 • De Grolsch Veste, Enschede • Holandská Eredivisie • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:38:14)
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 5:5. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 14:12.
     
    Je konec! Domácí Twente vlétlo do utkání jako velká voda a Enes Ünal už v osmé minutě po pěkném průniku otevřel skóre dnešního duelu! PSV ale s odpovědí dlouho neotálelo a o deset minut později se trefil Jürgen Locadia ! Domácí si ale vypracovali tři šance v rychlém sledu. Nejprve Celina nedopravil míč do takřka odkryté sítě, poté se parádním zákrokem blýskl Zoet a Andersen nakonec trefil tyč. Po přestávce navíc Héctor Moreno poslal PSV se štěstím do vedení a domácí museli dotahovat. Twente se dlouho tlačilo do útoku, ale obrana PSV byla pozorná. Až v samotném závěru prvního poločasu dostal Bersant Celina parádní přihrávku a vyrovnal na konečných 2:2!
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. Bersant CELINA - 2:2
     
    90+2
    Twente právě vstřelilo branku!
    Twente to stihlo! Domácí celek se dočkal vyrovnávací branky Obrovská radost na tribunách! Andrés Guardado neodkopl míč do bezpečí, Twente jej vybojovalo nazpátek a BERSANT CELINA přetavil krásnou přihrávku za obranu ve vyrovnávací branku!
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    90
    Jeroen Zoet si došel pro míč na značku pokutového kopu, počkal až k němu doběhne domácí hráč a až poté jej schoval do rukavic.
     
    89
    Oussama Assaidi vybojoval míč bleskově zpět na kopačky domácího celku, avšak Twente se ne a ne dostat na dostřel hostující branky.
     
    88
    Jetro Willems si poradil s dotírajícím sokem na pravé straně hřiště, zbavil se jej rychlou kličkou a dokonce vyvezl balón až na polovinu Twente.
     
    87
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Luuk de Jong, přichází Daniel Schwaab.
     
    86
    Siem de Jong potáhl míč až na hranici pokutového území a zkusil obloučkem překvapit domácího brankáře. Marsman nakonec jen zkontroloval dráhu míče.
     
    85
    Kamohelo Mokotjo poslal nadýchaný centr na hranici pokutového území, nicméně obrana PSV opět zasáhla a Zoet si došel pro míč.
     
    84
    Kamohelo Mokotjo neudržel míč na pravé straně hrací plochy a PSV opět nastřádala cenné vteřinky k dobru. Brankář Zoet zatím může zůstat klidný.
     
    83
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Fredrik Jensen, přichází Enis Bunjaki.
     
    82
    Hra je přerušena. Na trávníku zůstává po souboji na hranici pokutového území ležet jeden z hostujících hráčů. Podle všeho ale bude schopen pokračovat.
     
    81
    Joachim Andersen se vydal do útoku a táhl akci po levé straně. Domácí fotbalista si ale neporadil s kličkou a obránce Arias mu míč ukopl.
     
    80
    Jetro Willems zboural na hranici pokutového území rozběhnutého ter Avesta. Rozhodčí ale posoudil zákrok jako dovolený.
     
    79
    Bersant Celina poslal prudkou přihrávku na hranici pokutového území, ale nikdo v červeném dresu na jeho pobídku nedosáhl. Twente se trápí.
     
    78
    Na stadionu se dějí věci! Někteří fanoušci začali opouštět své sedadla. Domácí příznivci na ně pískají.
     
    77
    Další akci domácího celku zastavil pozorný Nicolas Isimat-Mirin, který přečetl čitelnou přihrávku na pravou stranu a ihned poslal míč daleko za půlící čáru.
     
    76
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Davy Pröpper, přichází Jorrit Hendrix.
     
    75
    PSV zahrávalo autové vhazování v blízkosti pokutového území. Dlouhý aut přilétl až do šestnáctky, ale Marco van Ginkel na něj nedosáhl.
     
    74
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Jürgen Locadia, přichází Steven Bergwijn.
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Dejan Trajkovski, přichází Oussama Assaidi.
     
    73
    Na druhé straně musel rychlý protiútok hostujícího celku hasit Joachim Andersen, který vykopával střílenou přihrávku před osamocený Locadiou.
     
    72
    Hidde ter Avest centroval z pravé strany do šestnáctky, kde si s jeho pobídkou bez větších problémů znovu poradila obrana PSV.
     
    71
    Fredrik Jensen si zpracoval přihrávku na pravou stranu a snažil se prodrat do pokutového území. Jeho postup však zastavila pozorná obrana.
     
    70
    Do rozehrávky Twente se zapojil i Nick Marsman. Domácí brankář poslal dlouhý nákop na polovinu soupeře, ale nikdo v červeném míč nevybojoval.
     
    69
    Hidde ter Avest uspěl v souboji s Locadiou u postranní čáry a navíc byl faulován. Fotbalistům PSV se však v posledních minutách daří držet míč daleko od branky.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Mateusz Klich (FC Twente).
     
    67
    Enes Ünal se tlačil do šestnáctky za dlouhou přihrávkou, nicméně Nicolas Isimat-Mirin mu v souboji tělo na tělo nedal šanci.
     
    66
    Andrés Guardado roztáhl hru na pravou stranu, nicméně Arias pokazil zdánlivě snadnou přihrávku a daroval míč domácímu celku.
     
    65
    Hra je znovu přerušena. Jeden z domácích hlavičkářů si roztrhl obočí a kvůli ošetření musí odejít za postranní čáru. Twente bude chvíli hrát v deseti.
     
    64
    Mateusz Klich poslal nadýchaný centr na malé vápno. Do odraženého míče se opřel Fredrik Jensen, ale jeho rána byla sražena na roh.
     
    63
    Hostující fotbalisté se zlobí! Hlavní arbitr totiž po sporném souboji nařídil přímý kop ve prospěch domácího celku. Tohle je zajímavá možnost.
     
    62
    Twente v posledních minutách zařadilo vyšší rychlostní stupeň, nicméně obrana PSV se skvěle pohybuje a nenechává soupeři čas na kombinaci.
     
    61
    Je za námi hodina hry a hostující PSV zatím kontroluje vývoj utkání. Domácí fotbalisté se nemohou dostat do pokutového území.
     
    60
    Locadia dostal úder loktem u pravé postranní čáry a zůstává ležet na trávníku. Domácí fotbalisté na něj ale neberou ohled a pokračují v kombinaci.
     
    59
    Domácí Twente se po dlouhé době usadilo na polovině soupeře. Fotbalisté v červeném kombinují s balónem na kopačkách a hledají cestu do šestnáctky.
     
    58
    Luuk de Jong sprintoval za dlouhou přihrávkou za záda domácí obrany. Výborně hrající stoper Andersen mu ale stačil a míč poslal do bezpečí.
     
    57
    PSV zahrávalo přímý kop v blízkosti pokutového území. Exekuce se ujal Davy Pröpper, jehož pobídku netrefil osamocený Siem de Jong.
     
    56
    Zoet zahrával hostujícím fanouškům na nervy. Brankář PSV váhal s odkopem a napadající Enes Ünal jej málem připravil o balón.
     
    55
    Arias potáhl balón vpřed po pravé straně, centrem hledal Locadiu, který se však před brankou dopustil útočného faulu na Andersena.
     
    54
    Hosté jsou po vstřelení své druhé branky na koni a nechtějí domácí celek pustit k balónu. PSV kombinuje na polovině hřiště a nikam nespěchá.
    52. Héctor MORENO - 1:2
     
    52
    PSV právě vstřelilo branku!
    Hosté se dostávají do vedení! PSV se vyplatila aktivita! Siem de Jong prodloužil míč hlavou na zadní tyč, kde ještě zakončoval Marco van Ginkel, ale míč nakonec do branky dopravil HÉCTOR MORENO!
     
    51
    Centr od rohového praporku domácím vrásky na čele nenadělal. Pozorný Joachim Andersen vyhlavičkoval balón ven ze šestnáctky.
     
    50
    Davy Pröpper se opřel do odraženého míče z dobrých pětadvaceti metrů. Ránu hostujícího záložníka jeden z obránců přizvedl na rohový kop.
     
    49
    Locadia dostal mnoho prostoru na levé straně, srovnal si míč na levačku a poslal prudký centr do pokutového území. Andersen jeho pobídku odpálil do bezpečí.
     
    48
    Luuk de Jong si zpracoval přihrávku na hranici pokutového území a z otočky pohotově vypálil. Střela mu vůbec nesedla a míč zamířil mimo tři tyče.
     
    47
    Hra je přerušena. Jürgen Locadia totiž musí na malou chvílu opustit hrací plochu, aby si mohl nechat ošetřit palec na pravé ruce.
     
    46
    Hosté obstarali výkop do druhého poločasu. PSV se ihned vydalo do útoku, jenže obrana Twente je v úvodu druhé půle pohromadě.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí! Domácí Twente vlétlo do utkání jako velká voda a Enes Ünal už v osmé minutě po pěkném průniku otevřel skóre dnešního duelu! PSV ale s odpovědí dlouho neotálelo a o deset minut později se trefil Jürgen Locadia ! Domácí si ale vypracovali tři šance v rychlém sledu. Nejprve Celina nedopravil míč do takřka odkryté sítě, poté se parádním zákrokem blýskl Zoet a Andersen nakonec trefil tyč. Do kabin se proto odchází za stavu 1:1.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Santiago Arias se v samotném závěru prvního poločasu pokusil odcentrovat do šestnáctky, jenže jeho pokus zablokoval obránce hned na hranici.
     
    44
    Marco van Ginkel si zpracoval vysokou přihrávku na pravou stranu a poslal míč do pokutového území. Jeho pobídka našla jen zadáky v červeném.
     
    43
    Santiago Arias spěchal za přihrávkou do pokutového území a na poslední chvíli stačil odcentrovat. Jeho zpětnou přihrávku zastavil stoper Andersen.
     
    42
    Hosté zahrávali další roh. Jetro Willems tentokrát zkoušel kroutit centr na zadní tyč, kde ve vzdušném prostoru kralovali jen domácí zadáci.
     
    41
    Dejan Trajkovski postupoval s míčem vpřed proti poslednímu obránci. Nicolas Isimat-Mirin se ale nenechat ošálit a svého protihráče odzbrojil.
     
    40
    Willems podpořil ofenzívu PSV náběhem po levé straně. Krajní obránce hostů si ale netroufl na průnik do pokutového území a raději přenesl hru přes šíří hřiště.
     
    39
    Davy Pröpper si nepohlídal své postavení a převzal si přihrávku za hranici ofsajdu. Domácí obrana to nyní sehrála opravdu skvěle.
     
    38
    Po delší době se Twente dočkalo zakončení. Dejan Trajkovski si srovnal míč na levačku a utaženou střelou poslal míč nad břevno hostující branky.
     
    37
    Jürgen Locadia se nestačil vrátit s Celinou, nicméně domácí fotbalista nadějně vypadající možnost zahodil nepřesnou přihrávkou.
     
    36
    Do pokutového území tentokrát přilétl centr z opačné strany. Střílenou pobídku těsně nad zemí odkopl připravený Jos Hooiveld ven ze šestnáctky.
     
    35
    Hosté zahrávali další rohový kop. Santiago Arias poslal vysoký centr na zadní tyč, kde se do zakončení tlačil Nicolas Isimat-Mirin, ale v souboji dostal pořádně naloženo.
     
    34
    Santiago Arias vymyslel pěknou průnikovou přihrávku po pravé straně a Jeroen van der Lely se dopustil faulu. PSV bude rozehrávat.
     
    33
    Locadia se chtěl bleskovou kličkou na pravé straně šestnáctky zbavit obránce, ale naneštěstí pro něj si míč ukopl daleko od nohy a připravil se o možnost zakončit.
     
    32
    Siem de Jong obdržel přihrávku do pokutového území, nicméně Andersen k němu včas přistoupil a vytlačil jej za hranici šestnáctky.
     
    31
    Hosté vybojovali míč na své kopačky a zadáci PSV nyní kombinují na polovině hřiště. Nikdo v červeném dresu rozehrávku PSV neatakuje.
     
    30
    Před branku domácího celku přilétl prudký přízemní centr z levé strany. Luuk de Jong se k míči nedostal přes pozorného Andersena.
     
    29
    Jos Hooiveld si dobře pokryl míč tělem na vlastní polovině a vracející se Davy Pröpper jej fauloval. Twente může znovu zaútočit.
     
    28
    Na druhé straně nemohl Arias pokračovat v postupu do pokutového území, protože se v době přihrávky pohyboval za hranicí ofsajdu.
    27. Andersenova šance po rohovém kopu
     
    27
    Hosté se teď podruhé narodili! PSV přečkalo i třetí šanci v krátkém sledu! Joachim Andersen si naběhl na centr od rohového praporku a stehnem orazítkoval zadní tyč!
     
    26
    A další šance hned po rohovém kopu! Enes Ünal si naskočil na nadýchaný centr, ale jeho hlavičku dokázal Jeroen Zoet reflexivně vytáhnout na další roh!
     
    25
    To snad není možné! Domácí promrhali obrovskou šanci! Brankář Zoet už byl překonán, ale dobíhající Celina nedokázal míč doklepnout do odkryté branky!
     
    24
    Davy Pröpper zahrával přímý kop na druhé straně. Šikovný záložník poslal ale příliš krátký centr a obrana Twente zasáhla už na hranici velkého vápna.
     
    23
    Joachim Andersen potáhl míč vpřed středem hřiště, avšak na polovině se jeho postup zadrhl. Domácí fotbalista totiž neobešel vracejícího se Guardada.
     
    22
    A Twente mělo k dispozici další přímý kop. Brankář Zoet tentokrát vystartoval z brankové čáry a na malém vápně schoval míč do rukavic.
     
    21
    Twente alespoň zahrávalo přímý kop. Centrovaný míč přilétl na malé vápno, kde Moreno sice podklouzl, ale i v těžké pozici dostal balón do bezpečí.
     
    20
    Enes Ünal je při chuti. Domácí útočník postupoval s míčem vpřed středem hrací plochy, znovu si jej pokusil nachystat na střelu, jenže Moreno byl proti.
    18. Jürgen LOCADIA - 1:1
     
    18
    PSV právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! PSV bleskově srovnává krok! Davy Pröpper vymyslel krásnou přihrávku na levou stranu, kde byl úplně volný JURGEN LOCADIA, který si připravil míč na střelu a technickým pokusem rozvlnil síť!
     
    17
    Locadia operoval s balónem na levé straně hřiště. Ofenzivní fotbalista PSV ošálil hned dva soupeře, ale poté raději nahrál spoluhráčům z obrany.
     
    16
    Marco van Ginkel vymyslel nádhernou přihrávku pro Ariase. Kraní obránce PSV si srovnal míč na odcentrování, ale jeho pobídka skončila v rukavicích domácího brankáře.
    15. Locadiova šance po rohovém kopu
     
    15
    Hosté zahrávali první rohový kop dnešního utkání. Do padajícího míče se opřel Jürgen Locadia, jehož střela se od jednoho z obránců odrazila těsně vedle tyčky!
     
    14
    Exekuce přímého kopu se ujal Arias. Centr krajního obránce PSV byl příliš krátký a domácí obrana s ním neměla problémy. PSV však zůstává u míče.
     
    13
    A právě Dejan Trajkovski se o malou chvíli později dopustil nedovoleného zákroku v blízkosti pokutového území. Všichni hlavičkáři PSV se stěhují do vápna.
     
    12
    Dejan Trajkovski si pohybem řekl o přihrávku na levou stranu a v hlavičkovém souboji s Ariasem schytal úder do obličeje. Podle všeho bude pokračovat.
     
    11
    Enes Ünal hraje v úvodu duelu opravdu aktivně. Střelec úvodní branky si řekl o vysokou přihrávku, jenže při zpracování se dopustil faulu.
     
    10
    Na světě je první žlutý karta! Moreno pokazil rozehrávku na polovině hřiště a svou chybu uhasil jen za cenu faulu.
    8. Enes ÜNAL - 1:0
     
    8
    Twente právě vstřelilo branku!
    Domácí se ujímají vedení! Stadion bouří! Parádní vstup Twente! ENES UNAL sice prohrál hlavičkový souboj, ale poté dostal přihrávku, krásně se uvolnil kolem Morena a přízemní střelou uklidil míč k tyčce!
     
    7
    Trajkovskij se skvěle vrátil až na hranici pokutového území, kde vystihl nepřesnou přihrávku na pravou stranu a raději zakopl balón do autu.
     
    6
    Locadia si naběhl na hranici pokutového území, kam přilétl vysoký centr z levé strany, nicméně připravený Jos Hooiveld přizvedl míč do zámezí.
     
    5
    Moreno uspěl v hlavičkovém souboji a poslal míč daleko od pokutového území. Hostující obránce dokonce našel svého spoluhráče.
     
    4
    Locadia napadal rozehrávku Twente na hranici pokutového území. Do kombinace se musel zapojit i Marsman, jež musel odkopnout míč daleko od branky.
     
    3
    Marco van Ginkel se snažil procedit míč podél pravé postranní čáry, jenže jeho pobídka skončila na kopačkách domácího obránce. Twente může zaútočit.
     
    2
    Domácím fanouškům se vlažný vstup Twente do utkání vůbec nepozdává a fandové hlasitým pískotem dávají svou nevoli jasně najevo.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do dnešního utkání. Jürgen Locadia ihned pelášil vpřed a PSV se dokonce dočkalo zakončení. Jeho ránu ale zablokovala obrana.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Twente bude hrát v červeném, zatímco PSV přijelo v tmavě modrých dresech.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Twente: Marsman – ter Avest, Andersen, Hooiveld, van der Lely – Mokotjo, Jensen, Klich – Celina, Ünal, Trajkovski.
    Náhradníci: Boevink, Drommel – Thesker, Assaidi, Hölscher, Yeboah, van der Heyden, Bijen, Bunjaki, George.

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Isimat-Mirin, H. Moreno, Willems – D. Pröpper, S. de Jong, Guardado – van Ginkel, L. de Jong, Locadia.
    Náhradníci: Koopmans, Jurjus – Schwaab, Pereiro, Hendrix, Brenet, Zinčenko, Ramselaar, Bergwijn, Koch, S. Lammers..
     
    Vzájemné souboje

    Dnešní soupeři se spolu střetli na začátku listopadu. PSV doma s Twente uhrálo jen remízu 1:1.
     
    FC Twente

    Twente je na tom letos ještě o něco hůř. Aktuálně mu patří až sedmá pozice a ze spodních pater se na něj tlačí Heerenveen. Před dnešním duelem na něj má Twente pouze jednobodový náskok. V posledních týdnech se domácímu celku navíc nedaří. Z pěti duelů vyhrálo Twente jen dvakrát. V minulém kole doma prohrálo 1:2 s G.A. Eagles.
     
    PSV Eindhoven

    PSV Eindhoven v letošní sezóně prožívá spíše zklamání. Aktuálně patří PSV až třetí příčka a na vedoucí Feyenoord ztrácí už osm bodů. Na hřištích soupeřů je ale PSV nejlepším celkem v soutěži. Letos ale postrádá nějakého kanonýra. Nejlepším střelcem týmu je s devíti góly Pereiro. V minulém kole PSV vyhrálo 2:0 na půdě Sparty Rotterdam.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z nizozemské Eredivisie. Společně se dnes zaměříme na duel mezi FC Twente a PSV Eindhoven. Duel startuje ve 20:45.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 8. Ünal, 90+2. Celina – 18. Locadia, 52. H. Moreno

    Karty:   68. Klich (TWE) – 10. H. Moreno (PSV)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 5:5. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 14:12.
    FC Twente: Marsman – ter Avest, Andersen, Hooiveld, van der Lely – Mokotjo, Jensen (83. Bunjaki), Klich – Celina, Ünal, Trajkovski (74. Assaidi).
    Náhradníci: Boevink, Drommel – Thesker, Assaidi, Hölscher, Yeboah, van der Heyden, Bijen, Bunjaki, George.

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Isimat-Mirin, H. Moreno, Willems – D. Pröpper (76. Hendrix), S. de Jong, Guardado – van Ginkel, L. de Jong (87. Schwaab), Locadia (74. Bergwijn).
    Náhradníci: Koopmans, Jurjus – Schwaab, Pereiro, Hendrix, Brenet, Zinčenko, Ramselaar, Bergwijn, Koch, S. Lammers.