Kerkrade – Zwolle 2:1 (kon.) | Twente – Eindhoven 2:2 (kon.)
koniec
Roda JC Kerkrade
2:1 (0:1)
PEC Zwolle
cz Štvrtok 06.04.2017, 18:30Holandská Eredivisie • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Krásný středeční večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nizozemská nejvyšší soutěž Eredivisie pokračuje již devětadvacátým kolem a my se společně zaměříme na zápas Rody Kerkrade, která přivítá před vlastním publikem Zwolle.
     
    Roda JC Kerkrade

    Roda se v letošní sezoně výsledkově trápí. Je na posledním místě tabulky, ale má ještě dostatek času se dostat ze sestupových příček, navíc když ztrácí na místa zaručující Eredivisie i příští sezonu jen dva body. Roda sbírá body především po bodu, nerozhodných výsledků má na svém kontě v letošní sezoně už jedenáct! Poslední dva zápasy Rodě hrubě nevyšly. Na domácím hřišti podlehly Twente 0:3. Chuť si chtěli hráči spravit v zápase s Den Haagem, ale to se nestalo. Po půdě trápícího se mužstva prohrála Roda 1:4!
     
    PEC Zwolle

    Zwolle je na tom o něco lépe, než dnešní soupeř, ale i tak to není zrovna ideální. Na boj o Evropskou ligu ztrácí Zwolle deset bodů, naopak na sestupové příčky má náskok jen bodů šest. Důležitý byl pro Zwolle domácí zápas s Vitesse, který jedenáctý tým tabulky zvládl výsledkem 3:1. S hůře v tabulce postaveným Excelsiorem ale v posledním kole přišla jen remíza a ztráta důležitých dvou bodů.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    05.11. 2016 Zwolle – Roda 0:0
    08.04. 2016 Zwolle – Roda 3:1
    21.11. 2015 Roda – Zwolle 0:5
    01.02. 2014 Zwolle – Roda 3:1
    05.10. 2013 Roda – Zwolle 0:0
     
    Úvodní sestavy:

    Roda JC Kerkrade: van Leer – Milec, Ananou, Kum, van Peppen – El Makrini, van Hyfte (C) – Raykov, Ajagun, van Velzen – Schahin.
    Náhradníci: De Winter, Roex – Auassar, Badibanga, M. Rosheuvel, Paulissen, Savic, Verboom.

    PEC Zwolle: van der Hart – van Polen (C), Marcellis, Bouy, Warmerdam – Holla, Saymak – Menig, Thomas, Mokhtar – Brock-Madsen.
    Náhradníci: Begois, Hauptmeijer – van de Pavert, Verdonk, A. Achahbar, Nijland, Sandler, Ehizibue, Schenkeveld..
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas devětadvacátého kola tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvod zápasu patří domácímu celku, který se usadil na útočné polovině, ale do zakončení se zatím nemůže dostat.
     
    3
    Zwolle uklidňuje hrou pomalou kombinací na vlastní polovině, chce se dostat také více k míči.
     
    4
    Hostující celek přešel po pravé straně až na útočnou polovinu. Poté chtěl Menig centroval do vápna, ale jeho pokus je zblokovaný.
     
    5
    Van der Hart měl velké problémy s rozehrávkou, balon se mu zamotal pod kopačkou a je na poslední chvíli dokázal nebezpečí odpravit z vápna před dotírajícím Schahinem.
     
    6
    Domácí obránce Kum šel do hlavičkového souboje tvrdě, ale stejně byl sražen k zemi. Píská se proti hostujícímu celku.
     
    7
    Hráči Zwolle hodně spoléhají na rozehrávku svého brankáře. Nyní van der Hart poslal tak dlouhý balon, že se zastavil až u jeho kolegy na druhé straně trávníku.
     
    8
    Van der Hart zasáhl také ve vzduchu. Na vysoký centr si došel na kraj malého pokutového území.
     
    9
    Raykon byl až v hostující šestnáctce, ale proti dvěma soupeřům se do zakončení nedostal. Skvělou práci předvedl Marcellis.
     
    11
    Ani jeden z týmů nevstoupil příliš aktivně směrem dopředu. Více u míče je domácí celek, ale tomu se příliš nedaří finální fáze hry.
     
    12
    Až nyní přilétl do pokutového území Zwolle nepříjemný centr z levého kraje, ale znovu to byl Marcellis, který byl připraven.
     
    13
    Po dlouhé době se vydali také hosté do útoku. Youness Mokhtar vyzkoušel pozornost brankáře dalekonosnou střelou, ale nebyl přesný.
     
    14
    Ve druhé desetiminutovce se hra výrazně rozproudila. Po šanci hostů, kdy mohl zakončovat Menig se dostal balon na opačnou stranu, ale ani domácí Ajagun se proti dobře postavené obraně neprosadil.
     
    15
    Domácí měli k dispozici rohový kop. Rozehrávky se ujal van Hyfte, ale jeho pokus byl hodně nepřesný a na zadní tyči nikoho nenašel.
     
    17
    Zwolle je překvapivě méně aktivní a musí se většinu času bránit. Schahin a další v domácím dresu, ale nedokážou přejít až do pokutového území.
     
    18
    Ajagun zkusil najít van Velzena před šestnáctkou. Domácí záložník na nic nečekal a z dobré pozice pálil na branku. Netrefil však čistě balon a ten končí vedle pravé tyče.
     
    19
    Raykov si skvěle pokryl míč před dotírajícím soupeře, poté se dostal do volného prostoru, našel ve středu pole Ajaguna. Právě Abdul Ajagun pálil, ale van der Hart může být i nyní v klidu.
     
    20
    Po přesně dvaceti minutách hry se dostali hosté více než k polovině trávníku. V souboji o míč před vápnem si ale Thomas pomohl faulem a musí se vrátit do obrany.
     
    21
    Hráči Zwolle začínají zlobit obranu domácího celku. Mokhtar našel rozběhnutého Meniga, který ale ve velké rychlosti napálil balon jen do reklam.
     
    22
    A byl tu další výpad hostujícího týmu. Menig si ale proti přesile nenašel balon v dobrém postavení.
     
    24
    Tentokrát to byl Mokhtar, který předběhl na pravé straně soupeře, poté chtěl zpětnou přihrávkou uvolnit spoluhráče, ale znovu nebyl přesný.
     
    25
    Hráči Zwolle začínají ovládat hru, mají v posledních minutách více míč na kopačkách a derou se i do zakončení.
     
    26
    Menig byl v dobrém náběhu na pravé straně, ale rychlém náběhu si příliš předkopl míč a následně ho už proti soupeři nevybojoval.
     
    27
    Domácí byli v solidním počtu v pokutovém územá. Van Velzen dokázal vybojovat míč u brankové lajny, poté ho předal Ajagunovi. Ten ale byl při střele zablokován.
     
    28
    Raykov vyhrál hlavičkový souboj pro van Velzena. Následně ale přišel nepřesný centr na zadní tyč. U balonu jsou však stále domácí fotbalisté.
     
    30
    Ani půlhodina nestačila týmům ke vstřelení první branky. Co víc, ani jeden z týmů se nedostal ani do pořádné šance.
     
    31
    Martin Milec zaváhal na kraji domácí obrany. Youness Mokhtar toho ale vůbec nevyužil, když nešel do volného prostoru a raději zastavil balon u postranní lajny.
     
    32
    Tentokrát nebyl přesný v rozehrávce van Peppen. Hosté ale nejdou ihned po zisku míče do zakončení a ještě hledají lépe postaveného spoluhráče.
     
    34
    Queensy Menig se prohnal po levém kraji až do pokutového území, ale potom nezvládl svou rychlost a končí s míčem až za brankovou lajnou.
     
    35
    Po dlouhé době se domácí museli zatáhnout do obrany. Kerkrade vyčkává co předvede v útoku jeho soupeř.
     
    36
    Neuvěřitelné co se dá nedat! Queensy Menig vystihl nepřesnou přihrávku a šel sám na brankáře, toho dokázal obejít. Následně měl před sebou prázdnou branku, ale tak dlouho si srovnával míč na pravačku, až mu do jeho střely padl Christian Kum.
    36. Queensy Menig selhal ve stoprocentní šanci
     
    38
    Po obrovské šanci hostujícího týmu se hra přesunula před van der Harta. Kerkrade chce uklidnit hru a tak jen kombinuje.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému konci. Největší šanci zatím spálil Menig, ale nyní jsou v útoku znovu domácí.
     
    41
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    Teď už to hostům vyšlo! Hned trojice hráči Zwolle se řítila po vybojovaném balonu na středu trávníku na van Leera. Ryan Thomas předložil míč před YOUNESSE MOKHTARA, který už měl jednoduchou úlohu.
    41. Youness MOKHTAR - 0:1
     
    43
    Brock-Madsen příliš agresivně napadal rozehrávku soupeře, že si až vysloužil žlutou kartu.
     
    44
    Minutu před pauzou se domácí fotbalisté dostali až do vápna, ale ve vyložené pozici hledal Schahin ještě lépe postaveného spoluhráče. Následně se už k míči Raynov nedostal.
     
    45
    Ještě jeden zákrok si připsal van Leer. Na lehkou hlavičku si počkal u pravé tyče a s přehledem si zásah vychutnal.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Hlavní rozhodčí nenastavil v prvním poločase ani sekundu navíc a tak první pětačtyřicetiminutovka končí. Zwolle se dlouho nemohlo dostat do tempa, ale po třicáté minutě hry už začalo ovládat trávník v Kerkrade. Nejdříve mohl poslat Zwolle do vedení ze stoprocentní šance Manig, ale sám před brankou zklamal. O několik minut později už se hostům podařilo síť rozvlnit. Po zisku míče ve středovém kruhu postupovali hned ve třech na samotného brankáře a přečíslení zakončil střelou Youness Mekhtar.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:30.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Roda JC Kerkrade: ze hřiště odchází Simeon Raykov, přichází Mikhail Rosheuvel.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili aktivněji hostující fotbalisté. Ryan Thomas našel na pravé kraji rozběhnutého Meniga, který si ale nezpracoval míč.
     
    48
    Na druhé straně byl ihned k vidění rohový kop. Van der Hart rozhodně neměl vše pod kontrolou, který mu vypadl balon z rukavic, ale domácího toho nedokázali využít.
     
    49
    Kerkrade právě vstřelilo branku!
    Domácí přetavuje tlak v úvodu druhého poločase ve vyrovnávací branku. Po druhém rohovém kopu v krátkém čase se dostal balon na zadní tyč. Tam si poradil s obranou El Makrini, který se štěstím napálil GYLIANA VAN VENZEnA, od kterého se balon odrazil na brankovou lajnu.
    49. Gyliano van Velzen - 1:1
     
    51
    Hráči Zwolle jsou zaskočeni z vyrovnávací branky a musejí se znovu bránit. Nyní hlavičkoval ze záklonu Schahin, ale nebyl přesný.
     
    52
    Pro Kerkrade to je dnes teprve dvacátá vstřelená branka v letošním ročníku. Právě dnešní domácí celek je nejhůře útočícím týmem celé Eredivisie.
     
    54
    Zwolle stále nemůže najít vhodnou příležitost k útoku. Až možná nyní Menig. Ten je ale zastaven čistým způsobem.
     
    55
    Snad poprvé ve druhém poločase přilétl centr také do pokutového území domácího týmu. Kum společně s van Peppenem však nebezpečí odvrátili.
     
    56
    Hostující celek mohl jít znovu do vedení. Mokhtar se uvolnil ve vápně, ale ještě hledal centrem spoluhráče. S tím si již domácí obrana poradila.
     
    57
    Van Hyfte vybojoval míč na vlastní polovině, rychle přesunul míč na rozběhnutého van Velzena, ale jeho zakončení končí jen u van der Harta.
     
    58
    Van Peppen chtěl rozehrávat před celou šířku trávníku, ale trefil jen před sebou stojícího spoluhráče. Hosté se naštěstí pro Kerkrade do šance nedostali.
     
    59
    Asistent u vyrovnávací branky El Makrini musel zakročit při rychlém protiútoku Zwolle. Zatáhl soupeře za dres a je potrestán žlutou kartou.
     
    60
    Po hodině hry je stav vyrovnaný 1:1. Ve druhém poločase jsou ale mnohem více u míče domácí fotbalisté, kteří z toho vytěžili také srovnání.
     
    62
    Po velmi aktivní hře v úvodu druhé pětačtyřicetiminutovky se hra uklidnila. Nyní navíc musí být ošetřen domácí Kum.
     
    63
    Zdá se, že Christian Kum bude v pořádku a bude tak moci pokračovat ve hře.
     
    65
    Zwolle se po dlouhé době dostalo na útočnou polovinu a hned z toho byl závar před van Leerovou brankou. Brock-Madsen si našel prostor u penaltového kopu, ale byl lehce přidržen a tak namohl zakončovat.
     
    66
    Na druhé straně trávníku se vydali domácí k aktivnímu napadání. Hned pět hráčů se zapojilo do napadání, ale ani jeden nedokázal sebrat míč hostujícím hráčům.
     
    67
    Nepřesný pas z pravé strany do vápna končí bez doteku jakéhokoliv hráče za brankovou lajnou.
     
    68
    Brock-Madsen společně s Thomas měli otevřený prostor k postupu na domácí branku, ale právě první jmenovaný celou akci zazdil nepřesnou nahrávkou.
     
    69
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Mustafa Saymak, přichází Kingsley Ehizibue.
     
    70
    Po prodlouženém míči do vápna mohl zakončovat z dobré pozice střelec první branky Mokhtar, ale jeho jedovka na zadní tyč nebyla přesná.
     
    71
    Schahin se pokoušel překvapit hostujícího brankáře náběhem za obranu, ale právě u nakopnutého míče byl dříve van der Hart.
     
    72
    Střídání v týmu Roda JC Kerkrade: ze hřiště odchází Gyliano van Velzen, přichází Beni Badibanga.
     
    74
    Další obrovská šance na hostujících kopačkách. Ryan Thomas se dostal se štěstím k míči těsně před brankou, ale z vyložené pozice dokázal nastřelit jen tyč.
    74. Nebezpečná střela končí jen na tyči
     
    75
    Střídání v týmu Roda JC Kerkrade: ze hřiště odchází Christian Kum, přichází Daryl Werker.
     
    77
    Ve středu pole se pomohl přistrčením Thomas a hosté se musejí vracet do obrany.
     
    78
    S přibývajícím časem se hra stále více uklidňuje, jakoby oba týmy více myslely na obrannou fázi.
     
    79
    Po rohovém kopu jsem se zakončení nedočkali. El Makrini měl sice míč na hlavě, ale jen ho tečovat mimo pokutové území.
     
    81
    Zhruba deset minut mají týmy do konce druhého poločasu. Nyní mohl možná rozhodnout Manig, ale míč mu na poslední chvíli skočil a jeho střela končí vysoko nad.
     
    82
    Po rychlé rozehrávce po faulu na van Hyfteho se domácí dostali až do pokutového území. Z otočky pálil Dani Schahin jen do diváků za brankou.
     
    83
    Diváci bouří. Střídající Badibanga se mohl dostat do samostatného úniku, ale byl nebezpečně sražen. Rozhodčí ale nedovolený zákrok nepíská a pokračuje se ve hře.
     
    84
    Zdá se, že více sil mají v koncovce zápasu domácí. Ajagun přesprintoval soupeře a ještě chtěl najít v pokutovém území Schahina, ale jeho pas nebyl z nejpřesnějších.
     
    85
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Queensy Menig, přichází Anass Achahbar.
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Ryan Thomas, přichází Stefan Nijland.
     
    87
    Kombinace hostujícího týmu na pravé straně vypadala nadějně. Achahbar si našel místo k centru, poté ale přihrávku nabídl Nijlandovi. Souhra střídajících hráčů končí jen zblokovanou střelou.
     
    88
    Mokhtar vybojoval u levé postranní lajny rohový kop. K němu se postavil Danny Molla. Po jeho centru na hranici vápna pálil z voleje Nijland, ale těsně minul zadní tyč. Ještě mohl balon dorazit do branky skluzující Mokhtar, ale byl příliš krátký.
     
    89
    Hra se v posledních minutách přesunula výhradně před van Leera. Hosté se mohli opět rozhodnout, ale zpoza šestnáctky si na domácího brankáře nepřišel Achahbar.
     
    90
    Kerkrade právě vstřelilo branku!
    Tak to je neskutečný závěr. Domácí se museli posledních deset minut urputně bránit ve vlastním vápně, ale nyní dávají možná rozhodující branku. Z velké dálky napálil břevno Ajagun. Míč se ale odrazil přesně na hlavu MIKHAILA ROSHEUVELA, který poslal balon do prázdné branky.
    90. Mikhail ROSHEUVEL - 2:1
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+3
    Domácí s přehledem kontrolují hru daleko od vlastního pokutového území.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Tři nastavené minuty uplynuly a Roda Kerkrade se může radovat teprve ze své páté výhry v letošní sezoně. První poločas ale patřil hráčům ze Zwolle. Hosty poslal do vedení pět minut před koncem poločasu Youness Mokhtar a vše nasvědčovalo tomu, že všechny body půjdou za lépe postaveným týmem v tabulce. Ve druhém poločase jsme ale byli svědky velkého obratu. Hned v úvodu druhé půle srovnal stav utkání Gyliano van Venzen. Zwolle bylo ale stále více aktivní a bylo i blízko druhé brance, ale Ryan Thomas, podobně jako v prvním poločase Menig, selhal ve stoprocentní šanci. V závěru zápasu střílel zpoza vápna Ajagun, trefil jen břevno, ale balon se odrazil přesně na hlavu střídajícího Rosheuvela, který pro domácí rozhodl.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 9:11. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:11.
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (20:23:59)

    Vít Schück

    Góly: 49. van Velzen, 90. M. Rosheuvel – 41. Mokhtar

    Karty:   59. El Makrini (KER) – 43. Brock-Madsen (ZWO)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 9:11. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:11.
    Roda JC Kerkrade: van Leer – Milec, Ananou, Kum (75. Werker), van Peppen – El Makrini, van Hyfte (C) – Raykov (46. M. Rosheuvel), Ajagun, van Velzen (72. Badibanga) – Schahin.
    Náhradníci: De Winter, Roex – Auassar, Badibanga, M. Rosheuvel, Paulissen, Savic, Verboom, Werker.

    PEC Zwolle: van der Hart – van Polen (C), Marcellis, Bouy, Warmerdam – Holla, Saymak (69. Ehizibue) – Menig (85. A. Achahbar), Thomas (85. Nijland), Mokhtar – Brock-Madsen.
    Náhradníci: Begois, Hauptmeijer – van de Pavert, Verdonk, A. Achahbar, Nijland, Sandler, Ehizibue, Schenkeveld.