Prostějov – Nitra 1:8 (kon.) | Uh. Hradiště – Warriors Brno 0:2 (kon.) | Poruba – Kometa Brno 1:2 (kon.)
Jihlava – Letňany 6:0 (kon.) | Černí Vlci – Prostějov 0:2 (kon.) | Uh. Hradiště – MHC Martin 0:7 (kon.)
Poruba – Nitra 4:5 (kon.) | Warriors Brno – Jihlava 1:5 (kon.) | Kometa Brno – Černí Vlci 7:1 (kon.)
MHC Martin – Letňany 3:2 (kon.)
koniec
HC Černí Vlci
0:2 (0:0, 0:2)
LHK Jestřábi Prostějov
cz Sobota 01.04.2017, 14:00 • Zimní stadion Prostějov (kapacita: 5125 míst) • SIDA Cup • Skupina B
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Hezký sobotní hokejový den, na prostějovském zimním stadionu dnes pokračuje druhým dnem SIDA Cup, tedy turnaj hokejistů narozených v roce 2004 a mladších. Devátý ročník má dnes na programu třetí a čtvrté zápasy ve skupinách, které rozhodnou o nasazení do semifinále a bojů o konečné umístění, která jsou na programu v neděli. Dnešek si připravil na program deset zápasu, hrací čas je 2x 20 minut.
     
    Včerejší výsledky skupiny B
    Prostějov x Poruba 2:1
    Černí Vlci x Nitra 2:6
    Prostějov x Kometa 1:7
    Poruba x Černí Vlci 2:3 náj.
    Kometa x Nitra 2:1
     
    Úvodní sestavy:

    HC Černí Vlci: Raška (Vohlídka) – Balažovič, Páleníček, Basel, Kaufman, Kelnar, Irgl – Zahradník, Tobola, Berka, Stodůlka, Miklas, Janoš, Raška, Jež, Maňásek

    LHK Jestřábi Prostějov: Přecechtěl (Hošek) – Holub, Soldán, Pekr, Řípa, Pospíšilová – Grulich, Kudláček, Wind, Fiala, Mašek, Tomeček, Veselý, Šindler, Hruban, Miškovský, Žák.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:31
    Prostějov zatím nepůsobí sebevědomým dojmem, Černí Vlci jsou spíše tím týmem, který nadále diktuje tempo hry.
     
    01:35
    maňásek byl zahnán Holubem až na vlastní třetinu. Jestřábi zvyšují svůj tlak na rozehrávku, což zatím plodí své ovoce.
     
    02:41
    Černí Vlci jsou v presu, Přecechtěl však zatím neměl moc možností ukázat své schopnosti. Rány soupeřů létají totiž mimo branku.
     
    03:32
    Jestřábi se snaží rozrušovat hru Vlků, avšak asi ne, jak by si představovali. Mašek tak musí kupříkladu znovu absolvovat návrat zpět.
     
    04:46
    Domácí manšaft zatím postrádá lehkost v zakončení, Raška ještě neměl důvod zasahovat, což je pro tento zápas typické i na druhé straně.
     
    05:32
    Na řadu přichází první přesilovka zápasu, kterou dostávají Vlci. Na trestnou lavici totiž míří Jan Žák (PRO) za menší háček.
     
    06:32
    Černí Vlci sice ukázali své ofenzivní kvality, jenže k žádné tutovce se nedostali.Přecechtěl vydržel tuto část zápasu bez jediného zákroku.
     
    07:48
    Prostějovští si připsali ofsajd, sudí vrací hru do středního pásma.
     
    08:33
    Šindler se prodíral do soupeřova pásma, daleko ale nedobruslil. Černí Vlci si jeho atak bez viditelnějších problémů pohlídali a mohou svém zadní řady na chvíli srovnat.
     
    09:16
    Jestřábi mají viditelnou snahu pronikat do soupeřovy defenzívy, jenomže v jejích akcích dál chybí finální faktor pro vytvoření šance, překvapení. Prozatím tak Vlci brání relativně v poklidu.
     
    10:42
    Stodůlka se opřel do puku, jenže díky špatnému natočení čepele nakonec puk poslal mimo. Prostějov se může po dlouhé době zkonsolidovat.
     
    11:47
    Už to vypadalo, že se dočkáme zákázaného uvolnění, jenže Kaufman ještě pořádně zatopil pod kotlem a pas z obrany dojel. Sudí tak díky pravidlu o hybridním icingu nechávají hru pokračovat.
     
    12:46
    Jestřábi neskutečně tlačí, jenže Raška zatím povětšinou vše likviduje. A pokud ne, pomáhají mu spoluhráči v obraně.
     
    13:18
    Před bránou Vlků proběhla menší postrkovaná, po zásahu sudích se však už může pokračovat, neboť oba hloučky byly úspěšně odděleny.
     
    13:45
    Přecechtěl musel být znovu v maximálním soustředění, neboť Vlci nebyli daleko brance. Prostějovský brankář však instinktivně zasahuje.
     
    14:48
    Tomeček se prodíral hradbou těl okolo mantinelu, ovšem daleko se nedostal Vlci jej zastavují už na modré čáře, a navíc mu odebírají i puk z hole.
     
    15:17
    Prostějov se dostane k první přesilové hře, na trestnou lavici totiž zamířil Filip Raška (CVL).
     
    16:17
    Jestřábi z minutové výhody jednoho hráč nic nevytěžili, Černí Vlci si situaci celkem s přehledem pohlídali a nepustili domácí manšaft ani přičichnout k šanci.
     
    17:49
    Grulich se vyhnul třem protihráčům a nastavil kurz na bránu, jenže jeho hezké klička do středu Rašku z osy nevystrnadila. Následná střela z mezikruží navíc nebyla přesná.
     
    18:38
    Miklas vypálil od modré čáry jen do lapačky Přecechtěla, Prostějov se může na chvíli uklidnit.
     
    19:45
    Jestřábi ještě zkouší zvýšit aktivitu na útočném poli své hry, Vlci se však už zřejmě ubrání, čemuž nasvědčuje i jejich vysoce organizovaná obrana.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:35
    Prostějov navazuje na svou aktivitu z první poloviny, Vlci se v této chvíli museli hodně stáhnout.
     
    21:35
    Holub se valil na branku soupeře, jenže asi nepočítal s obránci. Jeho akce tak po pár okamžicích končí jeho dostižením a ztrátou kotouče.
     
    22:33
    Tentokrát se k přesilovce dostanou Vlci, Marek Veselý (CVL) je totiž vyloučen za podražení.
     
    23:33
    Ani tato početní výhoda nebyla využita, Vlci se prakticky ani k ničemu důležitému nedostali.
     
    24:34
    Prostějov se dostane k přesilovce, na trestnou lavici totiž míří Petr Kelnar (CVL)
     
    24:52
    Jestřábi budou hrát ve třech! Vyloučen byl totiž Tomáš Zahradník za podražení.
     
    25:39
    Na ledě se to začíná pořádně přiostřovat, oba celky si s vědomím vyrovnanosti utkání nechtějí nechat nic darovat, což se projevuje i na častých rozepřích mezi protihráči.
     
    26:17
    Do oslabení tentokráte půjde domácí manšaft, Sebastian Wind (PRO) je trestán za napadení.
     
    27:17
    Ani několikátá přesilová hra v řadě nezůstává využita, sledujeme opravdu nesmírně vyrovnaný zápas, který zatím nerozhodují ani maličkosti.
     
    28:23
    Prostějov nadále tlačí, neboť Vlci jsou čím dál více pod velkým tlakem. Prozatím ale bez primárního cíle, střel.
     
    29:44
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Tohle bylo rychlé! Bez velkých rozpaků se vydal ONDŘEJ KUDLÁČEK do breaku, který zakončil povedenou kličkou do protipohybu brankáře Rašky, jenž nestačil reagovat. Bez asistence.
     
    30:45
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Přichází studená sprcha pro Vlky! Prostějov se znovu rozjel do přečíslení, které podobně jako před chvílí Kudláček zakončil tentokráte MICHAL TOMEČEK. Od Vlků to nebyl
    o vydařené bránění breakové situace. Bez asistence.
     
    32:12
    Černí Vlci dostávají menší šanci na zápletku! Po faulu v rohu obranné třetiny totiž led opouští Jan Žák (PRO) za podražení.
     
    33:13
    Na ledě zůstal ležet jeden z Jestřábů, po krátkém ošetření už ale míří zřejmě nezraněn na střídačku.
     
    34:23
    Prostějov se dostává pod menší tlak, situaci ale domácí hráči řeší vyhozením puku alespoň do středního pásma. Vlci se však po chvilce znovu vracejí na jejcih půdu.
     
    35:36
    Raška měl hodně práce s pacifikováním kotouče, neboť před ním ještě v poslední chvíli poskočil. Domácí hráči už jej ale sni nestihli dorážet.
     
    36:33
    Filip Raška vyzkoušel pozornost a soustředění Přecechtěla, ten však ani nezapochyboval o své jistotě a puk se mu povedl okamžitě zklidnit přikrytím lapačkou na hruď.
     
    37:36
    Prostějov čeká ještě na konci tohoto poločasu jedna přesilovka, za podražení jde totiž na trestnou lavici Václav Maňásek (CVL).
     
    38:36
    Početní výhoda však zůstala nevyužita, hosté mají pár desítek sekund na případné zdramatizování koncovky.
     
    39:26
    Jestřábi jeli prakticky přečíslení tří proti nikomu, jenomže na Rašku nevyzrály. Prostějov se přesto ještě snaží o ataky, domácí publikum je dobrou motivací.
     
    Konec zápasu.
     
    Prostějov dosáhl po ranní prohře zadostiučení, když zdolal Černé Vlky díky dvěma slepeným brankám. Hanáci tak dosáhli na svém vlastním stadionu teprve druhé výhry a končí základní část s 50% úspěšností zisku bodů. Vlci naopak zaznamenali druhou prohru. Na ledě bude za chvíli pokračovat souboj ve skupině A. (15:05:02)

    Johan Čáp

    Góly a asistencie: 30. Kudláček, 31. Tomeček


    HC Černí Vlci: Raška (Vohlídka) – Balažovič, Páleníček, Basel, Kaufman, Kelnar, Irgl – Zahradník, Tobola, Berka, Stodůlka, Miklas, Janoš, Raška, Jež, Maňásek
    LHK Jestřábi Prostějov: Přecechtěl (Hošek) – Holub, Soldán, Pekr, Řípa, Pospíšilová – Grulich, Kudláček, Wind, Fiala, Mašek, Tomeček, Veselý, Šindler, Hruban, Miškovský, Žák