Leganés – Malaga 0:0 (kon.) | Atlético Madrid – Sevilla 3:1 (kon.) | Gijón – Granada 3:1 (kon.)
La Coruña – Vigo 0:1 (kon.) | Barcelona – Valencia 4:2 (kon.)
koniec
CD Leganés
0:0 (0:0)
Malaga CF
Nedeľa 19.03.2017, 12:00 • Estadio Municipal de Butarque • Španielska LaLiga • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    CD Leganés

    Prvý tím, ktorý nezostupuje, čiže sedemnásty v tabuľke podobne ako jeho dnešný súper bojujú o zotrvanie a tento duel bude teda veľmi dôležitý, nakoľko Leganés delí od osemnástej Granady šesť bodov a Málagu sedem. Nováčik súťaže je v dobrej forme, keďže naposledy získal bod na horúcej sevillskej pôde a kolo pred tým porazil už spomínanú Granadu. Jednou z príčin zlého umiestnenia je aj slabá strelecká efektivita. Veď najlepší strelec, Alexander Szymanowski, dal iba štyri góly. Legánes strelili najmenej gólov z celej ligy, iba dvadsaťdva. Defenzívu má však najlepšiu medzi všetkými tímami z druhej polovice tabuľky, keďže klub inkasoval 41-krát.

    Málaga CF

    Tím, ktorý mal vyššie ambície sa krčí na šestnástom mieste. Málaga ťahá nelichotivú sériu štyroch prehier za sebou, keď jej hráči postupne nestačili na Eibar, Betis, Bilbao a naposledy Aláves. Teraz juhošpanielsky celok teda čaká ďalší duel s nováčikom a nebude to o nič ľahšie, keďže víťaz môže teoreticky preskočiť pätnástu Valenciu a dotiahnuť sa na štrnástu Valenciu. Málaga je na tom s gólmi o niečo lepšie, ako jej súper. Najlepším strelcom je Sandro Ramírez so siedmimi.
     
    Úvodné zostavy:

    CD Leganés: Herrerín – Tito, Bustinza, Mantovani, Rico – R. Pérez, Morán – El Zhar, Siovas, Szymanowski – Guerrero.
    Náhradníci: Champagne – Machís, Bueno, Insua, Samu García, Unai López, Luciano.

    Málaga CF: Kameni – Rosales, L. Hernández, D. Llorente, J. P. Carlos – Fornals, Camacho, José Rodríguez, G. Castro – Sandro Ramírez, Charles.
    Náhradníci: Bojko – Villanueva, Santos, Duda, Jony, Keko, Miguel Torres..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hostia sa po výkope na chvíľu usadili na polovicu súpera, ale kombinácia Málagy končí faulom Camacha.
     
    2
    Rosales vymyslel veľmi zaujímavú kolmicu za defenzívu zo stredu poľa. Chvíľu sa zdalo, že Charles loptu za obranou stihne, ale výborne zakročil Rico. Leganés po prechode dopredu zakončovalo, spoza šestnástky nad pálil Pérez.
     
    4
    Guerrero stihol dlhý nákop za defenzívu súpera, ale dostal sa do rohu ihriska, odkiaľ sa už hráčom domáceho celku nepodarilo dostať s loptou.
     
    5
    Rico hľadal zľava v šestnástke Guerrera, ten bol dobre bránený obrancami hostí v žltých dresoch a tým pádom sa k ničomu nedostal.
     
    6
    El Zhar sa na krídle nedokázal presadiť cez Juancara, ktorý jeho pokus o center zrazil na aut. Leganés ostáva v dosahu šestnástky protivníka.
     
    7
    Prudký pas tesne nad zemou dokonca našiel Guerrera v malom vápne, lenže Llorente ho postrážil a lopta sa od útočníka len odrazila ku Kamenimu.
     
    8
    Charles sa pokúsil zakryť si loptu na polovici súpera, počkať na spoluhráčov a pokračovať v kombinácii, no až príliš ľahko o ňu prišiel.
     
    9
    Hosťom sa nepodarilo vymanévrovať rýchlou kombináciou spred vlastnej šestnástky, loptu Juancar nechtiac odkopol iba do autu.
     
    10
    Guerrero sa hnal za loptou do rohu ihriska, lenže spoločne s ním tam bežal aj Rosales a úspešnejší v tomto mikrosúboji bol obranca hostí.
     
    11
    Szymanowski však následne padá niekoľko málo metrov pred šestnástkou protivníka a tak Leganés dostane k dispozícii zaujímavú pozíciu pre priamy kop.
     
    12
    K lopte sa postavil Guerrero a jeho pravačka, lenže zakončenie útočníka madridského celku je múrom zrazené na rohový kop.
     
    13
    Center z rohu hlavou zakončoval grécky záložník Siovas, avšak priestor troch žrdí oblúkom minul.
     
    14
    Chory Castro dostal zľava loptu na svojich dvoch útočníkov, lenže Ramírez ju nedokázal spracovať a ušla mu k Bustinzovi.
     
    15
    Štvrťhodina hry za nami, gólovú šancu sme ešte nevideli. Hrá sa medzi šestnástkami a domáci sa do tej súperovej nepozreli ešte ani raz.
     
    16
    Prvýkrát to mohol uskutočniť Charles, lenže centrovaný pas cez Bustinzu na tohto útočníka neprešiel. Následne však zrazený center Sandra Ramíreza končí ziskom rohu.
     
    17
    K zakončeniu sa po rohu dral Charles, ale domáci pred ním odvrátili na hranicu šestnástky. Odtiaľ akrobaticky, avšak veľmi nepresne zakončoval Camacho.
     
    18
    José Rodríguez bol v súboji v strede poľa dosť neskoro a tak namiesto lopty trafil Morána. Domáci sa pokúsia o center pred Kameniho.
     
    18
    Ten aj prišiel a bola z toho veľká šanca, pretože zabudnutý Bustinza na zadnej žrdi zakončil povedľa Kameniho do brány. Na čiare odkopával v poslednej chvíli pred Szymanowskim Hernández.
    18. Unai Bustinza (LGS)
     
    20
    Herrerínov výkop bol veľmi dlhý na to, aby ho Guerrero stihol na hracej ploche. Ten mal pozíciu ešte ťažšiu, keďže ho telom blokoval Llorente.
     
    21
    Herrerín si dovolil veľmi veľa, pretože na hranici vlastnej šestnástke spravil kľučku proti Ramírezovi. Tá vyšla, takže obrovský kiks sa nekonal.
     
    23
    Prvý ofsajd na strane Málagy. Ocitol sa v ňom Charles, ktorý si nabehol za obranu na dlhý pas zo stredu poľa.
     
    24
    Sandro Ramírez si nabehol na prihrávku do rohu šestnástky, loptu si posunul k čiare a následne odcentroval na malé vápno. Tam Charlesovi zakončenie zobral Mantovani.
     
    25
    Diego Rico pritvrdil v strede poľa a odniesol si to Camacho. Ten však bude v poriadku a už sám rozohráva smerom na svojich stopérov.
     
    26
    Rosales sa dostal k rohu šestnástky, odkiaľ sa pokúsil asi o strelu, ale nakoniec to bolo niečo medzi ňou a prudkým centrom. Lopta zaletela vedľa brány Herrerína.
     
    27
    Chory Castro zľava síce odcentroval, ale iba do pripraveného Tita, od ktorého sa lopta odráža na rohový kop pre hosťujúci celok.
     
    28
    Po rozohrávke na krátko sa hráči v žltom absolútne zamotali a center Sandra Ramíreza bol skôr z núdze cnosť ako niečo premyslené. Tak to nakoniec aj dopadlo.
     
    30
    Hostia dostali k dispozícii priamy kop, ale z pomerne veľkej vzdialenosti, takže Sandro Ramírez to prehnal s razanciou a našiel priamo rukavice Herrerína.
     
    31
    El Zhar napádal obrancov Málagy a prinieslo to úspech, nakoľko pod tlak sa dostal aj Kameni a svojim výkopom našiel iba hráča súpera vo vlastnej šestnástke. Následne si práve Maročan hľadal pozíciu na strelu, no hostia ho stihli dostúpiť a znemožniť mu zakončenie.
    31. Carlos Kameni (MLG)
     
    32
    Žltú kartu dostáva Tito (CD Leganés).
     
    32
    Mantovani rieši nákop za svoj chrbát vysokým odkopom, ktorý sa síce vrátil, ale Siovas ho hlavou poslal k Herrerínovi.
     
    33
    Rosales to v strede poľa prehnal s tvrdosťou, keď nepríjemne kopol do členku Diega Rica. Karte sa asi nevyhne.
     
    34
    Žltú kartu dostáva Roberto Rosales (Málaga CF).
     
    35
    Domáci dostali k dispozícii priamy kop, lenže Szymanowski nenašiel spoluhráčov a po odrazenej lopte pálil El Zhar priamo do prvého súpera pred sebou. Madridský celok bude napriek tomu pokračovať v ofenzívnej snahe rohom.
     
    36
    Center sa znova neujal a následne ani pokus Diega Rica spoza pokutového územia, keďže Španiel vypálil ďaleko od brány Kameniho.
     
    37
    Domáci tím stupňuje svoj tlak a drží súpera v jeho šestnástke. K dispozícii bude mať ďalší rohový kop, z ktorého môže udrieť.
     
    38
    Szymanowskeho pas spadol do nebezpečnej pozície, ale skákajúca lopta nenašla toho, kto by strieľal. Podarilo sa to až o niekoľko sekúnd neskôr spoza šestnástky, no znova nepresne.
     
    39
    Guerrero si nabehol na dlhý pas na hranicu malého vápna, ktorý ešte akrobaticky Llorente dostal za seba, ale našiel úplne voľného Mantovaniho, ktorý však zakončením tesne spred brány zlyhal – netrafil.
    39. Martín Mantovani (LGS)
     
    41
    Ani teraz to nie je gól. Domáci sa stali pánmi zápasu, avšak chýba tomu podarená finálna fáza. Szymanowski tentoraz našiel na zadnej žrdi nepokrytého Tita, no ten v páde loptu medzi tri žrde neumiestnil.
    41. Tito (LGS)
     
    42
    Tentoraz sa k zakončeniu domáci nedostali, pretože po pase do šestnástky dobre zapracoval Llorente a dostal loptu do bezpečia.
     
    43
    Diego Rico mal síce veľa miesta, ale bol ďaleko od brány. Napriek tomu to skúsil streleckým pokusom, lenže priestor brány Kameniho minul.
     
    44
    Dokáže dať Leganés do konca polčasu gól? Všetko okrem finálnej fázy tomu nasvedčuje. Aj teraz na to bude mať šancu po rohu.
     
    45
    Ten sa však po rozohrávke na krátko Siovasovi zakončiť nepodarilo, keďže bol dobre bránený. Domáci môžu opäť pokračovať v ďalšej akcii.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V dlho vyrovnanom prvom polčase nakoniec mali navrch domáci futbalisti, ktorí v závere svojho soka zatlačili, lenže ani z niekoľkých šancí gól nestrelili.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Opatrný úvod polčasu sa odohráva v strede poľa, kde oba tímy spravili už niekoľko chýb, ktoré viedli k strate lopty, lenže súper nedokázal trestať.
     
    48
    Žltú kartu dostáva Erik Morán (CD Leganés).
     
    49
    Sandro Ramírez sa dostal do zakončenia po akcii Charlesa, ktorý ho vysunul kolmicu do šestnástky, lenže španielsky útočník mieril z prvej nad.
     
    50
    Chory Castro sa na krídle dostal k centru, avšak napálil ho len do Tita, ktorý teda zráža na rohový kop.
     
    52
    Chory Castro dostal loptu na ľavé krídlo, kadiaľ chcel prejsť do šestnástky súpera, lenže v tejto snahe ho zastavil ofsajd.
     
    53
    El Zhar zabojoval pri rohovej zástavke a zdalo sa, že získa proti presile protihráčov aspoň rohový kop, ten mu však hlavný arbiter odoprel.
     
    54
    Hra v strede poľa pokračuje. Z oboch strán je to teraz vyrovaná bitka, kde si tímy loptu menia.
     
    55
    Hostia sa síce po peknej kombinácii dostali na dostrel brány Herrerína, avšak tam sa nedohodla dvojica hráčov a tak k zakončeniu nedošlo.
     
    56
    Sandro Ramírez síce dostal loptu na hrot, lenže bol k nej chrbtom a dokým sa otočil, odkopol mu ju Mantovani.
     
    57
    Rubén Peréz presunul hru na ľavý roh šestnástky súpera, odkiaľ vypálil Rico a Kameni mal čo robiť, aby jeho projektil vytesnil nad brvno.
    57. Diego Rico (LGS)
     
    58
    Už sa zdalo, že hostia sa ubránia, ale El Zhar získal loptu a snažil sa v šestnástke spraviť si miesto. To sa mu síce nepodarilo, lenže po faule Charlesa tesne vedľa pokutového územia budú mať domáci priamy kop.
     
    59
    Žltú kartu dostáva Charles (Málaga CF).
     
    60
    Center El Zhara na hranicu malého vápna nebol zlý, lenže našiel iba hráčov Málagy, ktorí dostali loptu do bezpečia.
     
    60
    Žltú kartu dostáva Rubén Pérez (CD Leganés).
     
    60
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Tito, prichádza Samu García.
     
    62
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Gonzalo Castro, prichádza Jony.
     
    64
    Rozpačitá akcia domáceho celku sa nakoniec dostala na pravé krídlo, kde to hráči Leganésu plánovali, lenže po následnej kombinácii o loptu prišli.
     
    65
    Rosales nedokázal spracovať dlhý pas od svojho spoluhráča a tak sa mu lopta na krídle od nohy odrazila do autu.
     
    65
    Jony aj napriek tomu zabojoval a v šestnástke protivníka sa cez dvoch hráčov dostal takmer do streleckej pozície. Loptu mu v poslednej chvíli odpálil Peréz.
     
    66
    El Zhar sa pokúsil dlhým nákopom za obranu nájsť Guerrera, ktorý si dobre nabehol za Llorenteho, ten loptu netrafil, lenže Kameni na hranici šestnástky hlavou situáciu vyriešil.
     
    67
    Hostia dostali k dispozícii rohový kop, avšak nezahrali ho vôbec dobre, pretože vysoký center prepadol za bránkovú čiaru bez toho, aby sa lopty niekto dotkol.
     
    68
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Nabil El Zhar, prichádza Unai López.
     
    69
    Žltú kartu dostáva Diego Llorente (Málaga CF).
     
    70
    Z ničoho nič nám na štadióne v Madride zazvonilo, najviac určite Kamenimu, ktorého od inkasovania zachránila spojnica. Nečakaný projektil od Rica takmer z postrannej čiary poriadne prekvapil.
    70. Diego Rico (LGS)
     
    71
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Sandro Ramírez, prichádza Keko.
     
    73
    Keko v prvom náznaku akcie neuspel, pretože lopta mu odskočila a dostala sa na kopačky hráčov súperiaceho tímu.
     
    74
    Posledné minúty okrem niekoľkých zaujímavých momentov neprinášajú vôbec nič a zápas pre oko náročnejšie diváka to určite nie je.
     
    75
    Guerrero sa dostal do dobrej pozície, mimo priamy dosah hráčov Málagy, ale nedostal loptu. Inak by sa asi dostal do veľkej šance.
     
    77
    Jony si vypýtal faul od Bustinzu a chcel by pre neho aj žltú kartu, ale hlavný arbiter Lahoz nič z vrecka nevyťahuje.
     
    78
    Jony to vyskúšal z otočky pomerne prudko, lenže nepresne. Keko sa tak snažil pokus usmerniť medzi tri žrde, no to sa mu v sklze nepodarilo.
    78. Keko (MLG)
     
    79
    Stále to nie je zápas, ktorý by chcel nejako nadchnúť a s blížiacim sa záverom sa nezdá, že by sa niečo malo meniť.
     
    80
    Začína posledných desať minút riadnej hracej doby. Dočkáme sa dnes nejakého gólu?
     
    81
    Llorente si užil obranných zákrokov do sýtosti. Ten posledný bol však veľmi dôležitý, pretože keby lopta cez neho prešla, domáci by šli do brejku.
     
    82
    Leganés sa tesne pred šestnástkou súpera dostalo k priamemu kopu, avšak strela ľaváka Szymanowskeho netrafila priestor troch žrdí.
     
    84
    Po tom, ako Málaga získala rohový kop ešte nebezpečenstvo neprešlo, lenže po následnom pase spred päťky hlavou zakončoval Camacho. Herrerín predviedol dôležitý zákrok.
    84. Ignacio Camacho (MLG)
     
    85
    Na opačnej strane si chcel Llorente telom odstaviť Guerrera a pustiť loptu za čiaru, ale nezvládol to. Bude to roh.
     
    86
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Alexander Szymanowski, prichádza Darwin Machís.
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza José Rodríguez, prichádza Duda.
     
    88
    Zápas sa chýli ku svojmu koncu a takmer s určitosťou budeme musieť konštatovať, že body sa dnes budú deliť. Oba tímy s tým jedným budú musieť byť spokojné.
     
    89
    Opäť sa hrá v strede poľa, teda v miestach, odkiaľ nehrozí pre ani jednu z brán žiadne nebezpečenstvo.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+2
    Nepríjemný stred v strede poľa a Llorente to musel rozdýchavať, ale po chvíli bude v poriadku.
     
    90+3
    Zápas pomaly ale isto končí, oba tímy sú už zmierené s bodom a bezgólová remíza aj pravdepodobne ostane.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Žiadny skvelý futbal to dnes nebol. Výsledok 0:0 je spravodlivým a svedčí o priebehu počas celých 90 minút. (13:50:52)

    Matej Kubove

    Góly:

    Karty:   32. Tito (LGS), 48. Morán (LGS), 60. R. Pérez (LGS) – 34. Rosales (MLG), 59. Charles (MLG), 69. D. Llorente (MLG)


    CD Leganés: Herrerín – Tito (60. Samu García), Bustinza, Mantovani, Rico – R. Pérez, Morán – El Zhar (68. Unai López), Siovas, Szymanowski (86. Machís) – Guerrero.
    Náhradníci: Champagne – Machís, Bueno, Insua, Samu García, Unai López, Luciano.

    Malaga CF: Kameni – Rosales, L. Hernández, D. Llorente, J. P. Carlos – Fornals, Camacho, José Rodríguez (86. Duda), G. Castro (62. Jony) – Sandro Ramírez (71. Keko), Charles.
    Náhradníci: Bojko – Villanueva, Santos, Duda, Jony, Keko, Miguel Torres.