Washington – Minnesota 4:2 (kon.) | Carolina – NY Islanders 2:3 (po pr.) | Montreal – Chicago 2:4 (kon.)
Ottawa – Tampa Bay 1:2 (po pr.) | Florida – Toronto 7:2 (kon.) | Edmonton – Dallas 7:1 (kon.)
LA Kings – Arizona 2:3 (1:2 po s.n.) | San Jose – Buffalo 4:1 (kon.)
koniec po predl.
Carolina Hurricanes
2:3 (1:0, 1:2, 0:0 - 0:1)
New York Islanders
cz Streda 15.03.2017, 00:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    60:35 John TAVARES - 2:3
     
    60:35
    Islanders právě vstřelili branku!
    JOHN TAVARES si najel ve středu útočného pásma na krásnou zpětnou přihrávku z pravého křídla, kterou se prezentoval Joshua Ho Sang, a přesnou střelou zápěstím z vrcholu mezikruží zamířil mezi pravým betonem a vyrážečkou Cama Warda k levé tyči! Islanders dokonali obrat! Asistence: Joshua Ho-Sang a Nick Leddy.
     
    57:22
    Anders Lee z pravého kruhu pro vhazování bekhendem nahodil puk směrem na přední tyči, kde ho jemně přizvedl Josh Bailey, Cam Ward ale poté lapačkou kotouč vyrazil mimo! Paráda!
     
    57:15
    Anders Lee na levém křídle zpětnou přihrávkou našel na vrcholu mezikruží Calvina de Haana, který prudkou střelou těsně nad ledem mířil ke vzdálenější pravé tyči, Cam Ward ale předvedl úžasný rozštěp a puk vyrazil levým betonem!
     
    57:07
    Alan Quine si z pravého křídla krásně sjel před bránu, puk se mu ale mezi betony sedícího Cama Warda procedit do brány nepodařilo! Brankáři chytají neskutečně a ve třetí části neinkasovali.
     
    55:46
    Calvin de Haan napřáhl ve středu útočného pásma od modré čáry k prudké střele s příklepem, která mířila přesně k pravé tyči, Cam Ward ji ale parádně vykopl levým betonem!
     
    54:15
    Lee Stempniak na levém křídle u hrazení skvěle zasekl puk, čímž zmátl protihráče, který si myslel, že pojede směrem k modré čáře, jenže útočník Caroliny udělal pravý opak a po krásné otočce si sjel před bránu, kde z levého kruhu střelou zápěstím mířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Thomas Greiss ale lapačkou jeho pokus vyrazil mimo a jeho spoluhráči poté vyhodili puk na zakázané uvolnění! Neskutečné!
     
    50:40
    Jeff Skinner dokázal v blízkosti brány dojet volný puk a prudkou střelou mířil mezi betony Thomase Greisse, německý brankář se ale nenechal překonat a puk betony vyrazil!
     
    49:25
    Cal Clutterbuck si mezi kruhy pro vhazování před dvěma protihráči krásně pokryl puk zády k bráně a poté vypálil bekhendem! Brankář Cam Ward ale dokázal jeho pokus mířící do pravého horního rohu brány ukrýt ve své lapačce!
     
    45:01
    Thomas Greiss dnes chytá fantasticky a Carolině již v průběhu utkání ukradl tři jisté góly!
     
    42:46
    Na opačné straně ledové plochy se řítil do samostatného úniku Jeff Skinner a v blízkosti pravé tyče puk uklízel po bekhendovém blafáku po ledě do zdánlivě odkryté brány, Thomas Greiss mu ale třetím spektakulárním zákrokem v zápase ukradl gól, když šel rychle k ledu a loktem levé ruky, ve které drží lapačku, puk dokázal v cestě do brány zastavit! Sci-fi zákrok!
     
    42:26
    Cal Clutterbuck nabral obrovskou rychlost a řítil se sám na bránu, v blízkosti levé tyče ale Cama Warda mezi betony propálit nedokázal!
     
    40:58
    Teuvo Teräväinen nádherně vypálil na levém křídle od modré čáry a Thomas Greiss jeho střelu levým betonem fantasticky vyrazil, aktivní Elias Lindholm se vzápětí snažil v blízkosti pravé tyče dostat k dorážce, jeho pokus ale skončil na tyči!
    39:20 Jason CHIMERA - 2:2
     
    39:20
    Islanders právě vstřelili branku!
    Cam Ward v blízkosti své pravé tyče brány skvěle zasáhl pravým betonem proti střele Calvina de Haana a vyrazil ji do ochranného skla, Hurricanes poté mohli vyhodit, jenže se jim to nepodařilo a JASON CHIMERA v rychlosti z levého kruhu pro vhazování volný puk zápěstím poslal do vzdálenějšího pravého horního rohu brány! Islanders během pouhých 25 sekund vstřelili dva góly a vyrovnali na 2:2! To je věc. Asistence: Cal Clutterbuck a Calvin de Haan.
    38:55 Joshua HO-SANG - 2:1
     
    38:55
    Islanders právě vstřelili branku!
    Nikolaj Kuljomin na pravém křídle předvedl pěkný oblouk a od mantinelu napřáhl k prudké střele zápěstím, kterou sice Cam Ward dokázal vyrazit, jenže JOSHUA HO-SANG se dostal k dorážce a z levého kruhu pro vhazování nad vyrážečkou přesouvajícího se brankáře Caroliny zamířil do bližšího horního rohu brány! Hosté jsou zpět v duelu! Asistence: Nikolaj Kuljomin.
     
    38:34
    Thomas Hickey napřáhl ke dvěma nebezpečným střelám, když nejprve pálil z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a poté ve středu pásma od modré čáry, Cam Ward ale obě jeho střely skvěle vyrazil pravým betonem a připsal si dva zákroky!
     
    37:13
    Kapitán Islanders John Tavares napřáhl na levém křídle z úhlu k nádherné střele, která se od brankové konstrukce odrazila zpět do hry!
     
    36:42
    Sebastian Aho na útočné modré čáry zahákoval jednoho z unikajících hráčů Islanders a dostal dvě minuty. Carolina poprvé v zápase hraje v oslabení.
     
    33:12
    Teuvo Teräväinen napřáhl na vrcholu levého kruhu pro vhazování k prudké střele, která mířila do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Thomas Greiss ji ale levým ramenem dokázal fantasticky vyrazit mimo tři tyče své svatyně!
     
    32:07
    Lee Stempniak na pravém křídle vypálil od mantinelu téměř z nulového úhlu, Thomas Greiss si ale pohlídal prostor na bližší tyči a jeho nebezpečný pokus ukryl ve svém náručí!
     
    31:34
    Teuvo Teräväinen byl na levé straně obranného pásma faulován poté, co ho forčekující John Tavares jasně zahákoval. Carolina si zahraje třetí přesilovou hru.
     
    30:22
    Jeff Skinner byl zřejmě hráčem, který krásně vypálil z levého kruhu pro vhazování a jeho střela mířila přesně ke vzdálenější pravé tyči, Thomas Greiss ji ale levým betonem vyrazil!
     
    28:26
    Cal Clutterbuck dostal dvě minuty za krosček a Carolina si zahraje v dnešním utkání druhou přesilovou hru.
     
    28:26
    A další neskutečný zákrok Thomase Greisse, který zabránil jistému gólu! Před bránou Islanders vznikl po střele domácího týmu z levého kruhu pro vhazování zmatek, kterého mohl v blízkosti pravé tyče využít Lucas Wallmark, jenž po ledě rychle mířil do prázdné brány, jenže německý brankář vleže dokázal puk nataženou lapačkou vyrazit! Nereálný zákrok!
     
    26:55
    Jeff Skinner v blízkosti levé tyče krásně potáhl puk a vyhnul se ležícímu Nickovi Leddymu, poté následovala nádherná přihrávka přes šířku brankoviště, po které v blízkosti pravé tyče mohl skórovat do prázdné brány Patrick Brown, jenže Thomas Greiss jeho pokus levým betonem dokázal zastavit! To byl spektakulární zákrok!
    20:40 Elias LINDHOLM - 2:0
     
    20:40
    Carolina právě vstřelila branku!
    ELIAS LINDHOLM po skvělém zákroku svého brankáře Cama Warda pravým betonem proti střele Islanders z pravého křídla vyrazil podél střídaček do rychlého protiútoku a poté, co ho Nick Leddy marně stíhal, z levého kruhu pro vhazování krásnou střelou zápěstím zamířil nad pravým betonem Thomase Greisse k přední tyči! Nádherný gól, po kterém Hurricanes vedou krátce po začátku druhé třetiny nad hosty 2:0!
     
    17:59
    Jordan Staal se snažil před bránou dostat do zakončení a Travis Hamonic ho poslal k ledu. Následovaly dvě minuty za nedovolené bránění a první přesilová hra pro Hurricanes. Dokáží ji v závěru úvodní části využít?
     
    17:20
    Teuvo Teräväinen napřáhl na pravém křídle od hrazení v rychlosti k pěkné prudké střele zápěstím, která nad ledem mířila k přední tyči, Thomas Greiss ji ale ukryl skvěle v lapačce!
     
    16:55
    Ryan Strome na levém křídle vyrazil do přečíslení dva na jednoho a mohl přihrávat, jenže se rozhodl v blízkosti levé tyče po rychlém zamíchání s pukem pro bekhendovou střelu, která těsně minula bližší horní roh brány!
    12:30 Joakim NORDSTRÖM - 1:0
     
    12:30
    Carolina právě vstřelila branku!
    Lee Stempniak a Lucas Wallmark na pravém křídle u hrazení nedovolili Islanders vyhodit a JOAKIM NORDSTRÖM v pravém kruhu pro vhazování napřáhl k nádherné táhlé střele zápěstím, která zamířila do bližšího horního rohu brány! Carolina vede nad NY Islanders 1:0! Asistence: Lee Stempniak a Lucas Wallmark.
     
    09:40
    Elias Lindholm se ocitl mezi kruhy ve velké šanci a nádhernou střelou mířil do levého horního rohu brány, jenže Thomas Greiss puk dokázal koncem holí senzačně vyrazit! Šťastný zákrok.
     
    08:13
    Lee Stempniak na pravém křídle nabral velkou rychlost a po krásném objetí brány se snažil puk v blízkosti levé tyče zasunout do brány, jenže Thomas Greiss se k ní dostal včas pravým betonem a poté puk zmrazil! Skvělý zákrok!
     
    05:46
    Alan Quine napřáhl v levém kruhu pro vhazování od mantinelu přes jednoho z hráčů Caroliny k nádherné táhlé střele zápěstím, která mířila přesně do levého horního rohu brány, Cam Ward ale puk vyrážečkou vytáhl na horní tyč, od níž se puk odrazil do brankoviště a zpět do hry!
     
    04:46
    Dennis Seidenberg se ocitl v blízkosti levé tyče ve velké šanci a po ledě dobře mířil k přední tyči, jenže Cam Ward dokázal včas zareagovat a pravým betonem jeho pokus skvěle vyrazil!
    00:56 Joshua Ho-Sang se již v první minutě řítil sám na bránu!
     
    00:56
    Joshua Ho-Sang se řítil během první minuty sám na bránu, po rychlém zamíchaní s pukem ale nedokázal kotouč zasunout mezi betony výtečného Cama Warda! Fantasticky zákrok.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 13. Nordström (Stempniak, Wallmark), 21. E. Lindholm – 39. Ho-Sang (N. Kuljomin), 40. Chimera (Clutterbuck, de Haan), 61. Tavares (Ho-Sang, Leddy)


    Carolina Hurricanes: C. Ward (Läck) – Slavin, Faulk (A), Hanifin, Pesce, Dahlbeck, Tennyson – Aho, J. Staal (A), Teräväinen – Skinner, V. Rask (A), E. Lindholm – McClement, D. Ryan, P. Brown – Nordström, Wallmark, Stempniak.
    New York Islanders: Greiss (Bérubé) – Leddy, Pelech, de Haan, Hamonic (A), Hickey, Seidenberg – Lee, Tavares (C), Jo. Bailey – Ladd (A), R. Strome, Ho-Sang – N. Kuljomin, Beauvillier, Chimera – Gionta, Quine, Clutterbuck.

    Rozhodca: Hebert, Peel – Alphonso, Wheler

    Diváci: 8 707