Hamburger – Mönchengladbach 1:2 (kon.) | Bayern – Schalke 3:0 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
3:0 (3:0)
FC Schalke 04
cz Streda 01.03.2017, 20:45 • Allianz Arena, München • DFB-Pokal • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    To je z mé strany vše, příště na počtenou! (22:43:38)
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 5:0. Střely mimo: 11:3. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 5:5. Fauly: 12:14.
     
    Sudí Daniel Siebert nakonec nenastavil ani minutu, ostatně k tomu ani neměl důvod. Zatímco první poločas přinesl ofenzivní smršť Bayernu, po změně stran hra zcela ztratila tempo a po celou druhou půli bylo patrné, že se utkání jen dohrává. Bayern tak dokráčel k pohodlnému vítězství a doplnil dva další jisté semifinalisty, Frankfurt a Mönchengladbach.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Arjen Robben se po souboji s Kehrerem v šestnáctce skácel k zemi, nicméně pádu hodně přidal, tady se penalta samozřejmě kopat nebude.
     
    89
    Tato akce podtrhla zmar Schalke v námi sledovaném utkání. Když už se Dante Caligiuri ocitl v dobré palebné pozici, podklouzl a míč vůbec netrefil podle svých představ.
     
    88
    Kličkovaná Arjena Robbena na místě k ničemu nevedla, zkušený nizozemský křídelník se nakonec do zakončení neprotlačil.
     
    87
    Střídající Choupo-Moting u postranní čáry obral o míč Thiaga Alcântaru, jenže vzápětí o balon zase přišel.
     
    86
    Někteří diváci už opustili své sedačky, aby se tak vyhli tradiční pozápasové zácpě na silnicích a dálnicích okolo Allianz Areny. Nejspíš se jedná o moudré rozhodnutí, jelikož obrázek hry se stále nemění.
     
    84
    Hra obou týmů je v této fázi zápasu velmi statická, což ale vzhledem k aktuálnímu stavu není až tak překvapivé.
     
    83
    Jenže následná akce Die Knappen také k ničemu nevedla, na hřišti se stále vlastně vůbec nic neděje...
     
    82
    Leon Goretzka si nedokázal zpracovat prudký pas, nicméně Robben s Lewandowským toho nevyužili a jen vrátili míč zpět hráčům Schalke.
     
    80
    Hráči v modrých dresech se po nějaké době dostali k souvislé kombinaci na útočné polovině, daleko se ovšem nedostali.
     
    79
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Guido Burgstaller, přichází Eric Maxim Choupo-Moting.
    77. Badstuber (SCH)
     
    77
    Tak to je hodně smutný návrat do Allianz Areny pro Holgera Badstubera. Bývalý dlouholetý zadák Bayernu, jehož kariéru vážně poznamenala vleklá zranění kolene, teď u postranní čáry nedovoleně vletěl do Martíneze, vyfasoval za to druhou žlutou kartu v rozmezí tří minut, a zápas tak pro něj končí!
     
    76
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Arturo Vidal, přichází Joshua Kimmich.
     
    75
    Z následného přímého kopu žádné nebezpečí pro celek z Porúří nepramenilo, domácí lodivod Ancelotti nyní pravděpodobně sáhne ke svému poslednímu střídání.
     
    74
    Exmnichovský Holger Badstuber nedaleko pokutového území přidržel za dres Robbena, za což mu sudí Siebert ukázal žlutou kartu.
     
    72
    I proto je nízké tempo hry z pohledu Bayernu omluvitelné, Schalke ovšem působí odevzdaným dojmem a ani se nesnaží o zdramatizování zápasu.
     
    71
    Svěřenci Carla Ancelottiho mají před sebou nabitý program – o víkendu je v Bundeslize čeká zápas na hřišti Kolína nad Rýnem, příští týden pak Bayern cestuje do Londýna, kde se v rámci Ligy mistrů utká s tamním Arsenalem.
     
    69
    Arjen Robben se teď pokusil přerušit stereotypní obraz hry, krátce za půlící čarou ale o míč přišel.
     
    68
    Zase stejný obrázek pořád dokola. Alaba vrací míč Neuerovi, ten s rozehrávkou dlouho vyčkává.
     
    67
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Franck Ribéry, přichází Kingsley Coman.
     
    65
    Dvacet minut druhé půle je za námi a po změně stran stále čekáme na nějaký zajímavý moment. Zápas se v této fázi vlastně jen dohrává.
     
    64
    Nepřesná kolmice na střídajícího Danteho Caligiuriho skončila u rychlonohého Alaby, který pro jistotu vrátil míč Neuerovi.
     
    63
    Skutečně tomu tak je, hra už plyne vesele dál a Rafinha už zaváží míč zpět na útočnou polovinu.
     
    61
    Javi Martínez zůstal ležet v bolestech na trávníku,po chvilce se ale zvedl a vypadá to, že bude schopen pokračovat ve hře.
     
    60
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Sead Kolašinac, přichází Thilo Kehrer.
     
    58
    Domácí kotel už po necelé hodině hry slaví postup do semifinále DFB Pokalu, v němž Bayern pravděpodobně doplní Mönchengladbach, Frankfurt a jeden ze dvojice Lotte/Dortmund, jejichž čtvrtfinálové utkání bylo pro déšť odloženo.
     
    57
    Arjen Robben si teď ukousl příliš velké sousto a na útočné polovině o balon přišel, nicméně protiakce gelsenkirchenského celku k ničemu nevedla.
     
    55
    Připomínám, že Bayern nedávno v Bundeslize přejel v jinak dobré formě hrající Hamburk osmi góly, dnes to však vypadá, že Ancelottiho parta za rozhodnutého stavu šetří síly.
     
    54
    Fotbalisté Bayernu pokračují v kombinaci na vlastní polovině, ve druhé půli nesledujeme ani zdaleka tak atraktivní fotbal, jako v té první.
     
    53
    Jenže domácí si při rozehrávce standardní situace nepohlídali ofsajdovou linii, Ralf Fährmann už si tak v klidu chystá míč k dalšímu odkopu.
     
    51
    Exmnichovský Holger Badstuber pro jistotu zakopl Lewandowského nákop směřující do pokutového území, Bavoři tak budou mít k dispozici další rohový kop.
     
    50
    Vzápětí sice přišel dalekonosný nákop na Roberta Lewandowského, ten ovšem uvízl v ofsajdové pasti.
     
    49
    Střídající Juan Bernat vrátil balon Neuerovi, svěřenci Carla Ancelottiho si za vytrvalého skandování domácího kotle vyměňují míč na vlastní polovině.
     
    48
    Ve druhé půli se zatím na trávníku nic zajímavého neděje, hosté jako by to už zabalili a ani fotbalisté Bayernu se pochopitelně nikam neženou.
     
    46
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Mats Hummels, přichází Juan Bernat.
     
    46
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Max Meyer, přichází Dante Caligiuri.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne ve 21:46, tak si to nenechte ujít!
     
    V nastaveném čase už se na hřišti nic zajímavého nestalo, do kabin se tak jde za stavu 3:0 pro Bayern. Svěřenci Carla Ancelottiho mají postup do semifinále prakticky jistý, už po 139 sekundách hry otevřel skóre Robert Lewandowski a Bavoři i nadále dominovali. Po čtvrthodině hry zvýšil Alcântara a ještě před dovršením odehrané půlhodiny se prosadil znovu Lewandowski.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Z rohu ale žádné další nebezpečí pro Schalke už nepramenilo, to už také víme, že první půle bude o jednu nastavenou minutu delší.
     
    43
    Bavoři však nakonec vybojovali rohový kop, Ralf Fährmann se tak bude muset mít po nějaké době opět na pozoru.
     
    42
    Thiago Alcântara poslal dalekonosný nákop na útočnou polovinu, který našel rozběhnutého Vidala, ten byl ale zdvojen a daleko se nedostal.
     
    41
    K exekuci zmíněné standardky se postavil Nabil Bentaleb, jehož lob do šestnáctky ale před Neuerem nikoho v modrém dresu nenašel.
     
    40
    Gelsenkirchenští budou zahrávat přímý kop, Leon Goretzka si totiž pár metrů před hranicí pokutového území soupeře došel pro faul Martíneze.
     
    38
    Arturo Vidal nezazmatkoval a před dotírajícími hráči Schalke vrátil balon Neuerovi, po třetím gólu Bayernu tempo hry poněkud opadlo.
     
    37
    Xabi Alonso poslepu posunul míč na volného Martíneze, svěřenci Carla Ancelottiho tentokrát zakládají další útočnou akci po pravé straně hřiště.
     
    35
    Jenže právě Schöpf následně uvízl v ofsajdové pasti, domácí tak budou mít spoustu času na založení další akce.
     
    34
    Alessandro Schöpf vybojoval autové vhazování nedaleko rohového praporku, po třetím gólu hráči Bayernu přeci jen trochu polevili.
     
    33
    Xabi Alonso zůstal ležet v bolestech na trávníku, po chvilce se ale zkušený středopolař zvedl a zdá se, že bude v pořádku.
     
    31
    Franck Ribéry dnes už poněkolikáté fauloval na polovině hřiště a sudí Siebert mu už tentokrát ukázal žlutou kartu.
     
    30
    Už po půlhodině hry je o postupujícím vlastně rozhodnuto, nechme se překvapit, jak oba týmy pojmou zbývající část tohoto utkání.
    29. Lewandowski (BAY) - 3:0
     
    29
    Bayern právě vstřelil branku!
    A je z toho další gól, tohle začíná zavánět debaklem! Franck Ribéry utekl středem hřiště a poté přenechal míč volnému ROBERTU LEWANDOWSKÉMU, jehož přízemní střela doletěla přesně k levé tyči. Obrana Schalke opět zaspala, hostům dnešní zápas absolutně nevychází.
     
    27
    Leon Goretzka teď ztratil míč poblíž pravé postranní čáry a hráči v červených dresech už zakládají další protiakci.
     
    26
    Svěřenci Carla Ancelottiho mají vše pod kontrolou a fotbalisté vestfálského celku i nadále běhají bez míče.
     
    24
    Franck Ribéry to teď přehnal s agresivitou při napadání, domácí se ale poté nedostali ani za půlící čáru a už je tu další protiakce Bayernu.
     
    23
    Polovina úvodní pětačtyřicetiminutovky je za námi a svěřenci kouče Weinzierla jsou všude o dva kroky pozadu, až tak jednoznačnou partii asi čekal málokdo...
     
    21
    Arturo VIdal si troufl na efektní nůžky, míč ale netrefil podle svých představ a navíc stál v ofsajdu, a tak si mohl Fährmann oddechnout.
     
    20
    Zmiňovaný Martínez dokonce do kombinace zapojil i gólmana Manuela Neuera, Bayern má tento zápas absolutně pod kontrolou.
     
    19
    Přes Lewandowskiho a Rafinhu se míč dostal až ke stoperu Javimu Martínezovi, domácí nikam nespěchají a vyměňují si balon na polovině hřiště.
     
    17
    Schalke mohlo vzápětí zničehonic snížit, střela Leona Goretzky z hranice pokutového území ovšem proletěla těsně nad!
    16. Alcantara (BAY) - 2:0
     
    16
    Bayern právě vstřelil branku!
    Bavoři udělali další rázný krok k postupu. Robert Lewandowski ještě stihl zachytit prudkou kolmici na hrací ploše a poté poslal balon do předbrankového prostoru, kde se zjevil trestuhodně nepokrytý THIAGO ALCÂNTARA, jenž přesnou hlavičkou nedal Fährmannovi šanci!
     
    15
    Svěřenci Carla Ancelottiho jsou i nadále aktivnější. Z uctivé vzdálenosti to teď zkusil Rafinha, brazilský krajní zadák Bayernu ale netrefil míč podle svých představ.
     
    14
    Goretzkův pas na obsazeného Meyera skončil v autu, David Alaba už si chystá míč k dalšímu vhazování.
     
    12
    Sead Kolašinac vypíchl balon nepozornému Rafinhovi, poté si ale kulatý nesmysl příliš předkopl a velmi rychle o něj zase přišel.
     
    11
    Tam se ho ale ujali fotbalisté Bayernu, kteří se nyní uchýlili k poklidné kombinaci na polovině hřiště.
     
    10
    Stambouli nic nevymýšlel a posunul míč zpět na Ralfa Fährmanna, jenž poté poslal balon zpět na útočnou polovinu.
    8.
     
    8
    Následná rozehrávka Schalke skončila přímo u Hummelse, svěřenci Carla Ancelottiho už zaváží míč zpět na útočnou polovinu.
     
    7
    Z této akce Bayernu nakonec pramenila nebezpečná střela Arjena Robbena, která proletěla těsně nad břevnem gelsenkirchenské svatyně!
     
    6
    Domácí mají jasnou převahu a nadále obléhají pokutové území Schalke, Arturo Vidal teď krásně přenesl hru na volného Alabu.
     
    4
    Tentokrát to vzal Ribéry na sebe, jeho střela zpoza hranice pokutového území ovšem byla zblokována.
    3. Lewandowski (BAY) - 1:0
     
    3
    Bayern právě vstřelil branku!
    Tak to bylo rychlé! Na úvodní gól stačilo Bayernu pouhých 139 sekund. Franck Ribéry našel parádní kolmicí rozběhnutého ROBERTA LEWANDOWSKÉHO, který se tváří v tvář Fährmannovi nemýlil.
     
    2
    Hráči v červených dresech se snaží od úvodních minut nastolit vysoké tempo hry a kombinují na útočné polovině.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Bayern Mnichov: Neuer – Rafinha, Javi Martínez, Hummels, Alaba – Alonso, Vidal – Robben, Alcântara, Ribéry – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Costa, Bernat, Lahm, Müller, Coman, Kimmich

    FC Schalke 04: Fährmann – Höwedes, Badstuber, Nastasić – Schöpf, Stambouli, Kolašinac – Goretzka, Bentaleb – Burgstaller, Meyer.
    Náhradníci: Nübel – Geis, Choupo-Moting, Aogo, Caligiuri, Huntelaar, Kehrer

    Rozhodčí: Daniel Siebert.
     
    Poslední tři vzájemná utkání

    4.2.2017 Bayern – Schalke 1:1
    9.9.2016 Schalke – Bayern 0:2
    16.4.2016 Bayern – Schalke 3:0
     
    FC Schalke 04

    Schalke se pohybuje ve zcela opačných vodách Bundesligy než Bayern. S 27 body mu totiž náleží až 12. pozice. Avšak náladu si částečně vylepšilo v Evropské lize, kde zvládlo dvojzápas s PAOKEM Soluň a po výsledcích 3:0 a 1:1 se radovali z postupu do další fáze.
    Mužstvo z Gelsenkirchenu začalo svou pouť domácím pohárem jasným vítězstvím nad Villingenem 4:1 a v dalším kole jej už čekal Norimberk. I s tím si dokázalo poradit a po těsné výhře 3:2 se střetl v osmifinále s Sandhausenem. Na hřišti týmu hrající druhou Bundesligu Schalke vyhrálo jednoznačně 1:4. Uvidíme tedy, jak si dnes povedou na hřišti favorizovaného Bayernu.
     
    Bayern Mnichov

    Bayern hraje standardně ve velké pohodě a s 53 body a pětibodovým náskokem vévodí tabulce Bundesligy. Na pohárový duel se Schalke se navíc velmi dobře naladil vítězstvím 8:0 nad Hamburkem v posledním ligovém duelu. Před tím ještě rozmetal Arsenal v Lize mistrů, což jeho rozpoložení jen dokazuje.
    Mnichované si cestu do čtvrtifnále DFB Pokal proklestili v prvním kole přes Jenu, kterou deklasovali 5:0. Následně si poradili i s Augsburgem v poměru 3:1 a v osmifinále narazili na celek Wolfsburgu. S ním už to tak jednoznačné nebylo a po brance Douglase Costy ze 17. minuty vyhrál bavorský klub 1:0.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Vojtěch Balon

    Góly: 3. Lewandowski, 16. Alcântara, 29. Lewandowski

    Karty:   31. Ribéry (BAY) – 74. Badstuber (SCH)   77. Badstuber (SCH)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 5:0. Střely mimo: 11:3. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 5:5. Fauly: 12:14.
    Bayern Mníchov: Neuer – Rafinha, Javi Martínez, Hummels (46. Bernat), Alaba – Alonso, Vidal (76. Kimmich) – Robben, Alcântara, Ribéry (67. Coman) – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Costa, Bernat, Lahm, Müller, Coman, Kimmich

    FC Schalke 04: Fährmann – Höwedes, Badstuber, Nastasić – Schöpf, Stambouli, Kolašinac (60. Kehrer) – Goretzka, Bentaleb – Burgstaller (79. Choupo-Moting), Meyer (46. Caligiuri).
    Náhradníci: Nübel – Geis, Choupo-Moting, Aogo, Caligiuri, Huntelaar, Kehrer

    Rozhodca: Daniel Siebert