Tottenham – Stoke City 4:0 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
4:0 (4:0)
Stoke City FC
Nedeľa 26.02.2017, 14:30 • White Hart Lane, London • Anglická Premier League • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Domáci celok nemal najmenší problém získať tri body, keď o svojom víťazstve rozhodol už v prvom polčase. Harry Kane strelil hattrick, posledný gól pridal Dele Alli. Druhé dejstvo sa aj napriek šanciam v podstate len dohrávalo. (16:21:15)
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Victor Wanyama (Tottenham Hotspur).
     
    89
    Alli znova ukázal svoje kvality, keďže pred šestnástkou zobral loptu, dostal sa cez obrancu až pred Granta, ktorého síce prekonal, lenže bol z uhlu a tak lopta prešla síce za gólmana, ale pred bránkovú čiaru, odkiaľ ju hostia odkopli.
     
    87
    Zápas sa už len dohráva, minimálne Stoke by sa najradšej videli v šatni. Tottenham spustil nohu z plynu, ale aj tak sa stále zvykne dostávať do šancí.
     
    86
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Harry Kane, prichádza Son Heung-min.
     
    85
    Walker si nabehol do šestnástky, dostal prihrávku od Eriksena a z prvej vystrelil mieriac pomedzi nohy Granta. Ten však hokejovou terminológiou betóny stihol stiahnuť k sebe.
     
    83
    Alli sa síce dostal k strele, lenže nedal jej potrebnú razanciu a tak Grant loptu len zodvihol zo zeme bez väčších problémov.
     
    82
    Striedanie v tíme Stoke City FC: z ihriska odchádza Glenn Whelan, prichádza Geoff Cameron.
     
    81
    Eriksen vyskúšal spoza šestnástky, ale nedokázal trafiť medzi tri žrde a tak Grant zasahovať nemusel.
     
    80
    Eriksen to kopol veľmi nízko, takže Stoke nemalo najmenší problém, aby Shawcross dostal loptu do bezpečia odkopom.
     
    79
    Bardsley na svojej strane zastavil útok súpera, no len za cenu rohového kopu a tak sa bude musieť mať defenzíva Stoke znova na pozore.
     
    77
    Sobhi sa hnevá, pretože arbiter mu zastavil akciu po tom, ako sa Egypťan previnil faulom na Walkera.
     
    76
    Arnautovič síce stihol dlhý pas na krídlo, ale svoj center nasmeroval iba do rukavíc Llorisa. Francúz rýchlo rozohral a tak mohol Walker už o pár sekúnd zakončovať zo šestnástky. Bol ale z uhlu a tak nenamieril presne.
     
    75
    Posledných pätnásť minút tohto stretnutia. Tottenham sa v druhom polčase už netlačí tak veľmi dopredu, ako to bolo v tom prvom. Stoke zas útočí viacej, ale stále je to veľmi málo.
    73. Harry Kane (TOT)
     
    73
    Harry Kane bol síce medzi dvomi hráčmi, ale aj tak sa dokázal pred šestnástkou otočiť a ľavačkou poslať tvrdú ranu k žrdi. Grant sa blysol ďalším skvelým zákrokom.
     
    72
    Sobhi v ofsajde, ktorý zastavil akciu Stoke ešte skôr, ako poriadne začala.
     
    71
    Eriksen rozohral roh na krátko, Dembelé následne dostal loptu pred šestnástku, lenže tam nepresne prihral a prišiel o ňu.
     
    70
    Mladý Winks sa dostal po akcii Eriksena do zakončenia, no veľmi dobre mu pod nohy spadol Indi a tak sa Angličan postaral o zablokovanú strelu.
     
    69
    Pieters sa síce po trochu komplikovanej akcii dostal k centrovanej lopte, ale poslal ku priamo do rukavíc pripraveného Llorisa.
     
    68
    Priamy kop hostí najpresnejší nebol, domáci sa bez problémov ubránili a dostali loptu aspoň do autu.
     
    67
    Žltú kartu dostáva Kevin Wimmer (Tottenham Hotspur).
     
    66
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Jan Vertonghen, prichádza Harry Winks.
     
    65
    Kontra Stoke skončila ziskom rohového kopu, lenže ten Allen nasmeroval presne na hlavu Dembelého, ktorý bez problémov odvrátil.
     
    64
    Domáci získali ďalší priamy kop a znova z toho bola zaujímavá možnosť, lenže lopta sa nakoniec odrazila smerom von zo šestnástky.
     
    63
    Sobhi ani sám nevedel ako, ale dostal sa po výkope Granta jediným dotykom za obrancov Spurs. Ostal však zmätený, pretože nevedel kde je lopta a tak prihrávka na Berahina pred šestnástku prišla neskoro.
     
    62
    Eriksen naviezol loptu pred pokutové územie súpera, odkiaľ sa aj odhodlal k strele. Tá mu však nesadla a po teči obrancu Stoke Grant chytá.
     
    61
    Prudký nákop na hranicu päťky Stoke našiel Diera, ktorý loptu tečoval smerom do brány, lenže Grant predviedol úžasný reflexívny zákrok. Všetko to ale bolo zbytočné, pískal sa ofsajd.
     
    60
    Striedanie v tíme Stoke City FC: z ihriska odchádza Peter Crouch, prichádza Saido Berahino.
    Striedanie v tíme Stoke City FC: z ihriska odchádza Charlie Adam, prichádza Ibrahim Afellay.
     
    59
    Domáci nevedeli loptu dlho dopratať preč, tá skákala po šestnástke, až sa odrazila k Allenovi a Lloris musel rýchlo na zem, aby jeho strelu aspoň vyrazil. Spoluhráči následne odkopli.
     
    58
    Po zakončení Martinsa Indiho bude nasledovať ďalší roh.
     
    58
    Vertonghen si pomohol faulom niekoľko metrov vedľa vlastného pokutového územia, takže šancu ohroziť bránu súpera budú mať aj hostia. Adam napriek tomu odcentroval veľmi nízko a Davies odvrátil na roh.
     
    57
    Domáci rýchlo rozohrali na krátko a Eriksen prudko centroval na vzdialenejší roh brány kam sa do zakončenia tlačil Kane. Loptu netrafil, tá prešla tesne vedľa žrde vedľa. Anglický útočník však potrebuje ošetrenie, pretože sa zrazil s reklamným banerom za bránou.
     
    56
    Shawcross pri rohovej zástavke fauloval Alliho, ktorý tým pádom získal vlastne rohový kop, ale počítať sa to bude do kolonky priamych.
     
    55
    Crouch si prebral dlhý nákop Granta na prsia, vnikol do šestnástky, lenže v bežeckom súboji s Walkerom nemal šancu a navyše svojho bývalého spoluhráča fauloval.
     
    54
    Alli sa snažil prestrčiť loptu na hranicu šestnástky pre spoluhráča. To mu síce vyšlo, ale hostia dobre vystúpili. K centru nakoniec predsa len prišla, no Indi odvrátil pred Kaneom.
     
    53
    Martins Indi dobre zapracoval pred vlastnou šestnástkou, keď prerušil snahu o kombináciu hráčov Spurs. Tí sa napriek tomu k lopte dostali veľmi rýchlo späť.
     
    51
    Walker sa síce na hranici šestnástky dostal cez dvoch hráčov do nej, no loptu si hodil ďaleko od nohy a tak našiel iba pripravených obrancov Stoke.
     
    50
    Tottenham sa nikam neponáhľa, druhý polčas začal vo veľmi pokojnom duchu. Avšak, Vertonghen z ničoho nič poslal pas cez polku ihriska na Alliho, ten si loptu spracoval, ale pri pokuse o nožničky minul bránu.
     
    49
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Toby Alderweireld, prichádza Kevin Wimmer.
     
    48
    Zdá sa, že Alderweireld má zdravotné problémy. Sám od seba si sadol na trávnik a bude potrebovať ošetrenie.
     
    47
    Kane síce loptu na polovici ihriska nespracoval, ale domáci ju dokázali udržať aj napriek tomu, že sa vrátila až k brankárovi Llorisovi.
     
    46
    Prvá akcia polčasu mala patriť domácim, ale Walker nepresne prihral na Kanea pri postrannej čiare. Stoke sa však dopredu prejsť nedarí.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Tottenham ovládol prvý polčas, Stoke sa dostalo len do jednej šanci. Harry Kane strelil hattrick a na posledný gól prihral Allimu. Druhý polčas by mal byť už len povinnosťou, pretože by sa musel stať malý zázrak, aby si hostia odviezli nejaký bod alebo dokonca body.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
    45+1. Dele Alli (TOT) - 4:0
     
    45+1
    Tottenham dal gól!
    Indi spravil chybu, Kane mu ušiel za chrbát smerom do šestnástky, v situácii dvoch proti jednému prihral pred prázdnu časť brány a DELE ALLI v sklze zakončil pod brvno.
     
    45
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    44
    Crouch síce hlavou zakončil ďalší z centrov na svoju osobu, ale nedokázal loptu nasmerovať presne.
     
    43
    Davies sa k centru predsa len následne dostal, ale nedokázal ním nájsť spoluhráčov v šestnástke a tak Grant zasahovať nemusel.
     
    42
    Arnautovič sa veľmi dobre vrátil pomôcť defenzíve a odpratal dlhú loptu na Daviesa do autu. Walesan by mal inak otvorenú diaľnicu do šestnástky.
     
    40
    Tottenham je veľmi blízko k trom bodom, aj keď do konca stretnutia je ešte ďaleko. Napriek tomu päť minút pred koncom polčasu vyhráva 3:0 a bezradné Stoke nevyzerá, že by bolo schopné niečo urobiť.
     
    39
    Domáci rozohrali priamy kop rovnako, ako pri treťom góle, lenže Sobhi to prečítal a Kaneovi vystreliť nedovolil.
     
    38
    Žltú kartu dostáva Marko Arnautović (Stoke City FC).
    Šiesty hattrick Harryho Kanea na klubovej úrovni.
    37. Harry Kane (TOT) - 3:0
     
    37
    Tottenham dal gól!
    Eriksen sa rozbehol k lopte, lenže tesne pred ňou zastal a len jemne posunul pre spoluhráča, ktorým bol kto iný, než HARRY KANE. Jeho strela po zemi gólové parametre nemala, lenže Crouch stojaci v múre ju zrazil do protipohybu Granta.
     
    35
    Adam už jednu žltú má a ani tentoraz si nedal pozor, keďže pár metrov pred vlastnou šestnástkou fauloval Alliho. Tottenham má zaujímavú možnosť na priamu strelu.
     
    34
    Tottenham sa naďalej drží na lopte a zo súpera si miestami robí srandu, keďže ho necháva behať bez lopty. Pre Stoke je to veľmi frustrujúci zápas.
    32. Harry Kane (TOT) - 2:0
     
    32
    Tottenham dal gól!
    Po nariadenom rohovom kope lopta spadla na hranicu veľkého vápna, kde ostal úplne sám HARRY KANE a veľmi náročný kop ľavačkou z voleja umiestnil k žrdi.
     
    31
    Domáci získal priamy kop, lenže namiesto centru prišla rozohrávka na krátko a po nej tvrdá rana Walkera pod brvno. Grant ju vytiahol nad bránu.
     
    30
    Rýchly prechod hostí takmer k šestnástke mohol skončiť veľkou šancou, lenže prihrávka na voľného Arnautoviča neprešla cez Walkera.
     
    28
    Harry Kane vystrelil veľmi nebezpečne spoza šestnástky a len o centimetre minul priestor troch žrdí brány Granta.
    27. Jan Vertonghen (TOT)
     
    27
    Po rohovom kope sa lopta odrazila na nohu Jana Vertonghena, ktorý vyskúšal strelu pravačkou a opečiatkoval brvno.
     
    26
    Eriksen so spoluhráčmi na krídle zakombinovali, Walker následne prudko odcentroval do malého vápna, lenže Grant vyráža pred Kaneom do bezpečia. Tottenham následne získal rohový kop.
     
    25
    Žltú kartu dostáva Charlie Adam (Stoke City FC).
     
    24
    Vysoký Peter Crouch sa znova snažil dostať do zakončenia. Tentoraz si spracoval vysokú loptu, ale následne mu odskočila od nohy a tým pádom nemohol zakončovať.
    23. Peter Crouch (STK)
     
    23
    Obrovská šanca Croucha, ktorý dostal zľava center po zemi, lenže z hranice päťky nechal vyniknúť Llorisa. Ten sa blysol skvelým zákrokom na bránkovej čiare.
     
    22
    Dele Alli síce dostal nepresný center na päty, ktorý sa mu odrazil od nohy, ale priamo k Walkerovi. Jeho prudký volej skončil vysoko nad.
     
    21
    Phil Bardsley síce fauloval na vlastnej polovici, ale po dohovore od rozhodcu prišiel neprsný center od hráčov Tottenhamu.
     
    20
    Žltú kartu dostáva Glenn Whelan (Stoke City FC).
     
    19
    Presing domácich je pomerne slabý a preto hráči Stoke nemajú problém prihrávať si v strede poľa. Smerom dopredu už ale narážajú na zhustený priestor.
     
    17
    Ramadan Sobhi získal prvý rohový kop pre svoj tím, keďže loptu pred ním odvrátil Dier. Centrovaný pas však našiel len Dembelého a ten odvrátil.
     
    16
    Davies až príliš atakoval Bardsleyho, ktorý si loptu prikryl telom v blízkosti vlastnej šestnástky. Hlavnému arbitrovi tak nezostávalo nič iné, len odpískať Walesanov faul.
     
    15
    Stoke s loptou v strede poľa nevymyslela nič, pretože prihrávku vystihol Wanyama a zrazil ju aspoň za autovú čiaru.
    14. Harry Kane (TOT) - 1:0
     
    14
    Tottenham dal gól!
    Hostia znova nedovolili hráčom súpera prejsť až pred brankára Granta, lenže lopta, ktorú Whelan vypichol Eriksenovi sa odrazila presne na nohu HARRYHO KANEA a ten prudkou ranou po zemi prekonáva Granta.
     
    12
    Dembelé síce získal loptu pri rohovej zástavke na vlastnej polovici, ale nerozohral presne. Našiel Allena, ktorý z uhlu vystrelil len do bočnej siete Llorisovej brány.
     
    10
    Dembelé mal na výber niekoľko spoluhráčov pred pokutovým územím, ale všetci boli dobre bránení obrancami Stoke a tak Belgičanova prihrávka išla len do územia nikoho.
     
    9
    Kane sa krásne dostal cez Indiho do šestnástky, kde prenechal loptu na Eriksena, lenže cez prehustený priestor nedokázali domáci zakončiť. Dlho sa držali na dostrel, vystreliť nemohol žiadnu hráč Spurs.
     
    8
    Dier hľadal Alliho na hrote ofenzívy, ale bol veľmi dobre bránený Bardsleym a loptu následne zobral Grant.
     
    7
    Ten sa však domácim nepodarilo zakončiť a tak sa lopty zmocnil Allen, ktorý ju mohol vyviesť dopredu. Nakoniec sa postup zasekol v strede poľa.
     
    6
    Eriksen sa zľava dostal do šestnástky po tom, ako nasadil jasle Shawcrossovi, prešiel až ku Grantovi, no prihrávka pred opustenú časť brány spoluhráčov nenašla. Bude to roh.
     
    5
    Wanyama sa pokúsil preniesť hru na ľavú stranu, kde mal otvorený priestor Davies. Prihrávka kenského reprezentanta ale presná nebola.
     
    4
    Walker si hodil loptu cez Pietersa a dokonca aj odcentroval, lenže príliš vysoko na to, aby spoluhráči v šestnástke na čele s Kaneom mohli zakončovať.
     
    3
    Hostia sa na polovici súpera síce snažia, lenže lopta im zatiaľ odskakuje od kopačiek a nedarí sa im prejsť do nejakej súvislej akcie.
     
    2
    Walker zachytil dlhú loptu za defenzívu domáceho celku, ale po rozohrávke sa jej zmocnil len súper Indi v zadných radoch Stoke.
     
    1
    Výkop duelu obstarali hostia, ktorí sa pokúsili dostať sa na polovicu súpera, lenže tam o loptu rýchlo prišli. Nič ale nevymyslel ani Alli.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Dier, Alderweireld, Vertonghen – Walker, Wanyama, Dembélé, Davies – Eriksen, Alli – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Wimmer, Trippier, Winks, Moussa Sissoko, V. Janssen, Son Heung-min.

    Stoke City FC: Grant – Bardsley, Shawcross (C), Martins Indi, Pieters – Whelan, Adam – Arnautović, Allen, Sobhi – Crouch.
    Náhradníci: Given – Cameron, Imbula Wanga, Diouf, Muniesa, Afellay, Berahino..
     
    Tottenham Hotspur

    Európska liga už úspešná nebude, pretože Spurs vypadli trochu prekvapivo s Gentom. Prvý duel prehrali 0:1, odveta skončila 2:2.

    V lige Tottenham bojuje o Ligu majstrov. Momentálne je tretí s 50 bodmi, na lídra Chelsea stráca trinásť. Posledný duel však prehral, keď nestačil na Liverpool. Predtým však ťahal sériu deviatich zápasov bez prehry.

    Najlepší strelec v Premier League je Harry Kane, ktorý dal 14 gólov. Za ním nasleduje Dele Alli (11).

    Stoke City FC

    "Hrnčiari" sú v polovici tabuľky a to je miesto, s ktorým sa tak trochu počítalo. Zisk 32 bodov bude na White Hart Lane rozšíriť veľmi ťažké, ale nie nemožné.

    Naposledy Stoke porazilo 1:0 Crystal Palace, ale predtým za tri stretnutia získala iba dva body.

    Najlepšie to strieľa Joeovi Allenovi so šiestimi zásahmi. Z útočníkov je najlepší Peter Crouch (4).
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:30.

    Matej Kubove

    Góly: 14. Kane, 32. Kane, 37. Kane, 45+1. Alli

    Karty:   67. Wimmer (TOT), 90. Wanyama (TOT) – 20. Whelan (STK), 25. Adam (STK), 38. Arnautović (STK)


    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Dier, Alderweireld (49. Wimmer), Vertonghen (66. Winks) – Walker, Wanyama, Dembélé, Davies – Eriksen, Alli – Kane (86. Son Heung-min).
    Náhradníci: Vorm – Wimmer, Trippier, Winks, Moussa Sissoko, V. Janssen, Son Heung-min.

    Stoke City FC: Grant – Bardsley, Shawcross (C), Martins Indi, Pieters – Whelan (82. Cameron), Adam (60. Afellay) – Arnautović, Allen, Sobhi – Crouch (60. Berahino).
    Náhradníci: Given – Cameron, Imbula Wanga, Diouf, Muniesa, Afellay, Berahino.