Lipt. Mikuláš – Košice 0:2 (kon.) | B. Bystrica – Poprad 4:2 (kon.) | Martin – Zvolen 3:4 (po pr.)
Trenčín – Žilina 2:3 (1:2 po s.n.) | Nové Zámky – Nitra 8:1 (kon.)
koniec
HC MIKRON Nové Zámky
8:1 (3:0, 1:1, 4:0)
HK Nitra
Piatok 24.02.2017, 18:00 • Zimný štadión Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 48. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z hokejovej Tipsport ligy. Do konca základnej časti zostáva ešte päť kôl, a tak je každý bod mimoriadne dôležitý. Nové Zámky balansujú na postupovej hrane a dnes v regionálnom derby privítajú náročného súpera z Nitry.

    NOVÉ ZÁMKY

    Hokejisti Nových Zámkov sa po reprezentačnej prestávke rozohrali k dobrým výkonom. V posledných štyroch zápasoch bodovali a v domácom prostredí zdolali Duklu Trenčín i HKM Zvolen. Momentálne sú na ôsmom mieste tabuľky, no účasť v play off ani zďaleka nemajú istú. Zverenci Štefana Mikeša potrebujú zbierať body najmä doma, no proti rivalovi z Nitry sa im príliš nedarí. Posledný vzájomný duel síce pod Zoborom prekvapujúco vyhrali, no vo zvyšných štyroch stretnutiach získali len jediný bod. Nové Zámky sa pred kľúčovou časťou sezóny stihli posilniť a výborne sa chytili Stanislav Kučkin či bývalý hokejista Žiliny – Štěpán Novotný. Prvý menovaný hráč strelil gól vo všetkých troch dueloch a dvakrát ním rozhodol o triumfe nováčika súťaže. Po odchode Kamila Brabenca je najproduktívnejším hráčom tímu Ossi Saarinen, no rodák z Helsínk neskóroval už šesť zápasov.

    HKM NITRA

    Hokejisti Nitry majú postup do play off už dávno istý, no päť zápasov pred koncom základnej časti stále poškuľujú po prvom mieste. Na tom figuruje Banská Bystrica, ale zverenci Andreja Kmeča na ňu strácajú len štyri body. V posledných deviatich zápasoch prehrali len dvakrát, no v oboch prípadoch nestačili práve na aktuálneho lídra Tipsport ligy. Domácim víťazstvom nad Liptovským Mikulášom pokorili Nitrania 100-bodovú hranicu, keď zvíťazili jasne 5:1. V celej súťaži majú najlepší útok a v priemere dosahujú 3,6 gólu na zápas. Najproduktívnejším hráčom mužstva je Marek Slovák, ktorý si nedávno odbil debut v najcennejšom drese. Na svojom konte má 47 bodov s bilanciou 25 gólov a 22 asistencii. Vrátane neho získali až siedmi nitrianski hokejisti v sezóne aspoň 30 bodov, čo svedčí o veľkej vyrovnanosti mužstva. To sa môže pochváliť aj najlepšou úspešnosťou streľby a druhými najlepšími presilovými hrami.

     
    Úvodné zostavy:

    HC Mikron Nové Zámky: Lundström – Drtina, Cardwell, Sandgren, Maier, Mäkinen, Den. Rehák, Makovský, Tábi – Saarinen, Kytnár, Paulovič – Hujsa, Novotný, Kučkin – McParland, Čaládi, Fábry – Dubec, Dom. Rehák, Lelkeš.

    HK Nitra: Hartzell – Milam, Ordzovenský, Pupák, Mezei, Meland, Versteeg, Korím – Blackwater , M. Slovák, Tvrdoň – Cope, Krištof, Kutálek – Macík, Šille, Šiška – Štefanka, L. Paukovček, Bajtek – Piačka.

    Rozhodcovia: Peter Jonák, Peter Lokšík – Jozef Tvrdoň, Michal Orolin.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:15
    Milan Kytnár nahadzoval puk do útočného pásma. Jeden z nitrianských hráčov ale puk tečoval mimo ľadovej plochy, a tak sa vhadzuje v strednom pásme.
     
    00:47
    V úvodnej minúte sa o útočnú aktivitu snažia najmä domáci hokejisti, ktorí potrebujú zbierať body v tesnom súboji o účasť v ply off.
     
    01:24
    Druhá útočná formácia Nitry sa snažila dostať do zakončenia. Michal Krištof nahadzoval puk pred bránu, ale svojim pasom nenašiel Tibora Kutáleka.
     
    01:53
    Radoslav Macík sa dostal do dobrej pozície, ale jeho strelecký pokus bol zblokovaný. Joakim Lundström tak nemusel zasahovať a oba tímy striedajú.
     
    02:24
    Michal Valent prerušuje hru po tom ako jeho pozornosť preveril Branislav Fábry. Vhadzovať sa tak bude po ľavej ruke nitrianskeho brankára.
     
    02:49
    Joakim Lundström musel predviesť dva zákroky v priebehu pár sekúnd. Najskôr vystrelil Juraj Štefanka a následne vyslal dobrý strelecký pokus aj Lukáš Paukovček.
     
    03:24
    Peter Ordzovenský si poradil v osobnom súboji s Matejom Paulovičom. Domáci útočník sa do zakončenia nedostal a okamžite sa musí vracať do obrany.
     
    04:09
    Nitrania vybojovali puk v útočnom pásme. Napokon sa dostal k strele Jameson Milam, ale jeho tvrdý strelecký pokus minul bránu švédskeho brankára.
     
    04:43
    Hokejisti spod Zobora sa teraz nedostali do útočného pásma v súlade s pravidlami, a tak sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    05:20
    Opäť dobre zapracovala druhá formácia Nitry. Po prihrávke Branislava Mezeia pálil od modrej čiary Miroslav Pupák, ale jeho strelu zblokoval obetavý hráč Nových Zámkov.
     
    05:46
    Eric Meland strieľal od modrej čiary. Brankár Joakim Lundström toho príliš veľa nevidel, no puk napokon narazil až na zadný mantinel.
     
    06:17
    Juraj Šiška sa dostal k strele z ľavej strany, ale tesne minul bránu. Následne sa domáci hokejisti oslobodili len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    07:00
    Až teraz sa dokázali domáci hokejisti dostať spod tlaku hráčov hostí. Štvrtý útok točil hráčov Nových Zámkov, no strela Karola Koríma tesne minula bránu.
     
    07:38
    HC Nové Zámky dali gól!
    Zverenci Štefana Mikeša sa pomerne prekvapujúco dostávajú do vedenia. Jake Cardwell síce najskôr neuspel, no domáca akcia pokračovala ďalej. Štěpán Novotný prihrávkou spoza brány našiel MAREKA DRTINU a ten strelou z prvej prekonal Michala Valenta. Asistencie: Štefán Novotný a Martin Hujsa.
    07:38 DRTINA - 1:0
     
    08:27
    Domáci hokejisti veľmi dobre napádajú rozohrávku súpera. Ten je v úvode zápasu mierne aktívnejší, no zatiaľ rolu favorita nenaplnil.
     
    09:13
    HC Nové Zámky dali gól!
    Fínsky rýchlik OSSI SAARINEN sa po šesťzápasovom gólovom pôste zapisuje do streleckej listiny. Krásne si nakorčuloval na pas Mateja Pauloviča zo stredného pásma a forhendovým blafákom prekonal brankára hostí. Asistencie: Matej Paulovič a Dominik Rehák.
    09:13 SAARINEN - 2:0
     
    09:45
    Nitrania sú zjavne zaskočení. Možno troška prekvapujúco si Andrej Kmeč nezobral oddychový čas, ktorý by hosťom určite pomohol.
     
    10:28
    Po peknej akcii sa dostal k strele Jameson Milam, ale tvrdou strelou trafil len dobre postaveného Štěpána Novotného. Joakim Lundström tak zasahovať opäť nemusel.
     
    11:07
    Teraz sme videli peknú akciu Branislava Fábryho. Ten sa tlačil do bekhendového zakončenia, ale veľmi dobre mu znepríjemnil situáciu Matt Cope.
     
    11:36
    Obe mužstvá teraz striedajú. Na ľad prichádza štvrtá útočná formácia domáceho tímu. Naopak, Andrej Kmeč verí zostave okolo Radoslava Macíka.
     
    12:18
    Marek Dubec sa šikovne otočil okolo súperovej brány, ale Michala Valenta nezaskočil. Následne sa k dorážke nedostal ani Richard Lelkeš.
     
    13:00
    Joakim Lundström kryje puk vo svojej výstroji. Juraj Štefanka síce dostal pekný puk do jazdy, ale mieril len do stredu brány, kde stál švédsky brankár.
     
    13:27
    Stanislav Kučkin je veľkou posilou Nových Zámkov a potvrdil to aj teraz. Najskôr jeho pokus s námahou chytil brankár hostí a následne mal šťastie, že domácemu útočníkovi skĺzol puk z čepele.
     
    13:48
    Hokejisti Nitry si zahrajú prvýkrát v početnej výhode. Štěpán Novotný podrazil unikajúceho Mareka Slováka, a tak dostáva od hlavných rozhodcov menší trest.
     
    14:28
    Hostia dlho kombinovali v útočnom pásme. Do zakončenia sa dostal Matt Cope, ale následne sa domácim podarilo vyhodiť puk cez všetky čiary.
     
    15:13
    Mitch Versteeg vypálil prudko od modrej čiary. Joakim Lundström ale predviedol dobrý zákrok ľavým betónom a tiež zlikvidoval dorážku súpera.
     
    15:35
    Jameson Milam tvrdo vystrelil z priestoru medzi kruhmi. Pred bránou švédskeho brankára bolo pomerne husto, no napriek tomu si Joakim Lundström našiel puk.
     
    16:12
    Nitra prvú presilovú hru nevyužila a teraz sa dokonca bude musieť brániť. Judd Blackwater sa previnil hákovaním, keď sa ocitol v šanci Martin Hujsa.
     
    16:38
    Marek Drtina už jeden gól v dnešnom zápase zaznamenal a teraz to skúsil znova. Od modrej čiary tvrdo vystrelil, no tentokrát bol Michal Valent úspešnejší.
     
    17:22
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domáci hokejisti sú dnes mimoriadne efektívni a už v prvej tretine si vypracovali nádejný náskok. Matej Paulovič sa síce do zakončenia nedostal, no puk prešiel na MAREKA DRTINU a ten strelou nad lapačku prekonal nitrianskeho gólmana. Asistencie: Milan Kytnár a Ossi Saarinen.
    17:22 DRTINA - 3:0
     
    17:22
    A máme tu striedanie v nitrianskej bráne. Nešťastného Michala Valenta nahradzuje Eric Hartzell, ktorý figuroval aj v pôvodnej súpiske na dnešný duel.
     
    18:13
    Eric Hartzell si prvýkrát siahol na puk, no brankársky zákrok mu pripísaný nebude. Domáci ale aspoň získali útočné pásmo v predposlednej minúte prvej časti.
     
    18:54
    Hostia mohli znížiť náskok svojho rivala. Po vyrazenej strele Michala Krištofa sa dostal k dorážke Matt Cope, ale odkrytú časť brány nedokázal trafiť.
     
    19:25
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny. V porovnaní s úvodom zápasu sa poriadne pritvrdilo, čo sa vzhľadom na rivalitu oboch tímov dalo čakať.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Takýto priebeh regionálneho derby medzi Novými Zámkami a Nitrou sme určite nečakali. Domáci hokejisti totiž vedú po prvej tretine jasne 3:0, keď sa dvakrát presadil Marek Drtina a gólové suchoty prerušil aj Ossi Saarinen. Hostia boli v úvode zápasu aktívnejší, no góly súpera ich poriadne zaskočili. Po treťom góle nastala aj zmena v nitrianskej bráne, keď Michala Valenta nahradil Eric Hartzell. Domáci náskok síce vyzerá komfortne, no do konca zápasu ešte zostáva príliš veľa času.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:15
    Marek Slovák prebral prihrávku na modrej čiare, no do útočného pásma mu predčasne vbebol Marek Tvrdoň. Čiarový rozhodca bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    20:32
    Puk skončil na nitrianskej lavičke, no keďže ho tam z vlastnej tretiny poslali domáci, tak sa hra presťahuje pred Joakima Lundströma.
     
    21:09
    Obrovská šanca v podaní hokejistov Nitry. Branislav Mezei dostal krásnu prihrávku spoza brány od Michala Krištofa, no v jasnej pozícii a nikým nebránený mieril len do betónu švédskeho brankára.
     
    21:45
    Teraz sa osmelili aj domáci hokejisti. K strele spoza obrancu napriahol Branislav Fábry, ale našiel len pripraveného Erica Hartzella.
     
    22:16
    Hostia vstúpili do druhej tretiny aktívnejšie ako ich súper. Určite by im pomohol gól, ktorý by ich vrátil späť do boja o dôležité body.
     
    22:44
    Peknú individuálnu akciu predviedol Peter Ordzovenský. Skúsený obranca si nakorčuľoval po pravej strane, ale mieril tesne vedľa.
     
    23:09
    K nebezpečnej strele sa dostal aj Marek Slovák. Joakim Lundström bol ale pripravený a jeho strelecký pokus vyrazil svojou pravou rukou.
     
    23:57
    Jameson Milam si pekne nakorčuľoval do nebezpečného priestoru. Judd Blackwater mu adresoval presný pas, ale včas zasiahol Marek Drtina.
     
    24:27
    Tibor Kutálek mal veľa miesta, keďže domáci striedali. Tvrdo vystrelil, ale trafil len domáceho hrdinu Mareka Drtinu. Následne sa dostal do šance aj Matt Cope, ale ten bránu minul.
     
    25:02
    Nitrianski hokejisti si nerozumeli v rozohrávke, a tak sa hra presťahuje pred Erica Hartzella. Tréner Andrej Kmeč musí ponechať na ľade tretí útok.
     
    25:38
    Hostia spálili ďalšiu veľkú gólovú príležitosť. Radoslav Macík strieľal forhendom ale trafil len hornú žrď domácej svätyne. Hlavný rozhodca sa ešte išiel poradiť, no gól nemohol byť uznaný.
     
    26:10
    Radoslav Macík stratil puk na útočnej modrej čiare, a tak založil rýchly brejk domácich. V nádejnej pozícii bol Marek Dubec, ale až príliš dlho váhal s koncovkou.
     
    26:34
    Matej Paulovič vystrelil mimo nitrianskej brány. Puk sa ale nepríjemne odrazil, a tak Eric Hartzell radšej prerušuje hru a chytá puk do lapačky.
     
    27:11
    Nitra bude mať výhodu druhej presilovej hry v dnešnom dueli. Na trestnej lavici už sedí Jake Cardwell, ktorý dostáva menší trest za hákovanie.
     
    27:45
    Hostia veľmi dlho kombinovali v útočnom pásme. Ich akciu napokon zakončil Jameson Milam, ale svojou strelou príliš nepreveril Joakima Lundströma.
     
    28:27
    Domácim sa podarilo vyhodiť puk z obranného pásma. Ten sa ale veľmi rýchlo dostal späť a domáci brankár musel zasahovať po strele Branislava Mezeia.
     
    28:46
    Branislav Mezei teraz bránil veľmi nedôrazne. Stanislav Kučkin sa poľahky dostal do nádejného zakončenia, ale Eric Hartzell bol opäť na svojom mieste.
     
    29:17
    Domáci hokejisti prežili aj svoje druhé oslabenie. Okamžite sa snažili niečo vymyslieť aj smerom dopredu, no Erik Čaládi bol vytlačený mimo palebných pozícii.
     
    29:41
    Eric Hartzell musel opäť zasahovať. Od modrej čiary nahadzoval puk pred bránu Matej Paulovič, no jeho spoluhráč na úrovni bránkoviska nedokázal puk tečovať do siete.
     
    30:15
    Dnešný zápas sa nám prehupol do svojej druhej polovice. Vidíme veľmi dobrý útočný hokej, ktorému snáď chýba len väčšia dramatizácia v podobe nitrianskeho gólu.
     
    30:43
    Joakim Lundström predviedol ďalší dobrý zákrok. V neprehľadnej situácii vystrelil Timotej Šille, ale švédsky brankár ukázal rýchlosť svojich betónov.
     
    31:05
    Radoslav Macík sa tlačil do zakončenia, ale pred ním dobre zasiahol Joakim Lundström. Vhadzovať sa bude po jeho pravej ruke.
     
    31:36
    Karol Korím sa odhodlal k strele od modrej čiary. Osobne si myslím, že jeho pokus smeroval mimo bránu, no Joakim Lundström puk chytá do lapačky.
     
    31:53
    Nitrania majú výraznú prevahu a vypýtali si ďalší faul súpera. Patrik Maier dostáva dvojminútový trest za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.
     
    32:28
    Domáci hokejisti sa zatiaľ veľmi dobre bránia. V úvodnej polminúte sa favorit zápasu nedokázal usadiť vo svojom útočnom pásme.
     
    32:55
    Hostia opäť chybovali na modrej čiare. Jamesonovi Milamovi puk ušiel do stredného pásma, a tak môže byť domáci brankár pokojný.
     
    33:38
    Joakim Lundström musel zasahovať po strele od modrej čiary. Jej autorom bol Branislav Mezei, no ani jemu sa nepodarilo streliť prvý gól hostí.
     
    34:10
    Domáci hokejisti hrajú opäť v plnom počte. Toto oslabenie zvládli skutočne na výbornú a stále si držia svoj komfortný trojgólový náskok.
     
    34:32
    Presilovú hru si zahrajú aj domáci hokejisti. Menší trest za vrazenie na mantineli dostáva obranca Miroslav Pupák. Pripomínam, že prvú presilovku domáci využili.
     
    35:00
    Radoslav Macík sa snažil predrať do zakončenia, ale napokon zvolil spätný pohyb. Nitrania sa zatiaľ veľmi dobre bránia a držia súpera na dištanc.
     
    35:56
    HC Nové Zámky dali gól!
    Tak toto je ďalší nepríjemný úder pre hokejistov spod Zobora. Domáci totiž využívajú aj svoju druhú početnú výhodu. Od modrej čiary vystrelil Patrik Maier a jeho zrazenú strelu pohotovo dorazil do siete STANISLAV KUČKIN. Asistencie: Patrik Maier a Štěpán Novotný.
    35:56 KUČKIN - 4:0
     
    36:39
    Nitra dala gól!
    Hostia okamžite reagujú na gól súpera a boj o dnešné víťazstvo ešte nechcú vzdať. Peknú individuálnu akciu predviedol MAREK SLOVÁK, ktorý sa zbavil obrancu a prekonal Joakima Lundströma. Asistencia: Marek Tvrdoň.
    36:39 SLOVÁK - 4:1
     
    37:00
    Domáci hokejisti mohli opäť inkasovať. Do dobrej pozície si nakorčuľoval Tibor Kutalék, ale napokon mieril nad bránu švédskeho gólmana.
     
    37:34
    Do ďalšej nádejnej pozície sa dostal obranca Miroslav Pupák. Medzi kruhmi bolo dostatok priestoru, no jeho pokus z tohto priestoru kryje brankár Joakim Lundström.
     
    38:02
    Timotej Šille dostal presnú prihrávku od Juraja Šišku, ale z tesnej blízkosti namieril len do dobre brániaceho obrancu súpera.
     
    38:34
    Domáci hokejisti budú mať výhodu ďalšej presilovej hry. Dve minúty za podrazenie dostáva v predošlom príspevku spomínaný Timotej Šille.
     
    39:25
    Domáci mali obrovskú šancu pridať piaty gól. Frederik Sandren parádnym pasom poslal do samostatného úniku Štěpána Novotného, no ten z jasnej pozície minul bránu súpera.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Dnešný zápas je skutočne veľmi pekným hokejovým predstavením. Aj druhá tretina priniesla množstvo gólových šancí a rozhodne sme mohli vidieť viac ako dva presné zásahy. Najskôr sa presadil Stanislav Kučkin, no už o 45 neskôr zlomil čaro domáceho brankára Marek Slovák. Nitra však naďalej prehráva o tri góly a vidina prvého miesta po základnej časti sa jej pomaly ale isto vzďaľuje. Naopak, šance Nových Zámkov na play off naberajú čoraz reálnejšie kontúry.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:35
    HC Nové Zámky dali gól!
    Tak to je neuveriteľné! Domáci hokejisti využili aj svoju tretiu presilovú hru v zápase. Zverenci Štefana Mikeša sa dostali do brejku troch proti dvom, Milan Kytnár posunul puk na MATEJA PAULOVIČA a ten strelou medzi betóny prekonal brankára hostí. Asistencie: Milan Kytnár a Ossi Saarinen.
    40:35 PAULOVIČ - 5:1
     
    40:56
    Michal Krištof bol teraz zasiahnutý do tváre a s bolestivom grimasou odišiel na hráčsku lavicu. Napriek tomu sa vylučovať nebude.
     
    41:29
    Hra sa presunula do obranného pásma Nitry, pretože sa pískalo zakázané uvoľnenie. Domáci fanúšikovia už v predstihu oslavujú víťazstvo domácich.
     
    42:00
    Juraj Šiška vystrelil z ľavej strany, no trafil len betóny švédskeho brankára Joakima Lundströma. Nitrianska aktivita ale pokračuje ďalej.
     
    42:35
    Richard Lelkeš sa teraz dostával do zakončenia, ale skackajúci puk nedokázal usmerniť do brány hostí. Tí dnes zaostávajú za očakávaniami a určite ich nepotešila ani výhra Banskej Bystrice.
     
    43:16
    V týchto chvíľach sa na ľade príkladne bojuje a tímy si rozhodne nič nedarujú. Regionálne derby ale jasne vyznieva v prospech Nových Zámkov.
     
    43:45
    HC Nové Zámky dali gól!
    Tak toto už zaváňa poriadnym debaklom. Domáci hokejisti sa dostali do ďalšieho brejku, Martin Hujsa našiel na druhej strane STANISLAVA KUČKINA a ten s obrovským šťastím prekonal Erica Hartzella. Ten podľa mňa doteraz nevie ako sa puk dostal do siete. Asistencie: Martin Hujsa a Konsta Mäkinen.
    43:45 KUČKIN - 6:1
     
    44:10
    V týchto chvíľach vidíme vylúčenie na oboch stranách. Táto fáza zápasu je poriadne nervózna a dvojminútové tresty dostali Branislav Fábry (napadnutie) a Lukáš Paukovček (krosček).
     
    44:28
    HC Nové Zámky dali gól!
    A ďalší gól v nitrianskej sieti. Po strele Mareka Drtinu od modrej čiary sa dostal k dorážke NICK MCPARLAND a bekhendom posiela puk za chrbát nešťastného Erica Hartzella. Asistencie: Marek Drtina a Jake Cardwell.
    44:28 MCPARLAND - 7:1
     
    44:28
    Navyše, po inkasovanom góle sa nešportovo zachoval Matt Cope. Kanaďan vrazil do domáceho obrancu Mareka Drtinu a dostáva trest do konca zápasu.
     
    45:35
    Od modrej čiary vystrelil domáci obranca Jake Cardwell. Jeho pokus mieril vedľa brány hostí a napokon puk kryje brankár Eric Hartzell.
     
    46:05
    Michal Krištof sa snažil puk zaviesť do útočného pásma. V početnom oslabení sa ale nedostal do koncovky a zvolil spätný pohyb.
     
    46:40
    Branislav Fábry prešiel stredným pásmom ako nôž maslom. Dostal sa aj k strele, no puk končí len v lapačke brankára majstrovskej Nitry.
     
    47:17
    Obrovskú šancu na kozmetickú úpravu skóre mal vo vlastnom oslabení Michal Krištof. Parádnu prihrávku dostal od Juraja Štefanku, ale pred domácim brankárom neuspel.
     
    47:45
    Domácim hokejistom päťminútová presilová hra zatiaľ príliš nevychádza. Nitrania sa dokázali oslobodiť a vyhadzujú puk cez všetky čiary.
     
    48:29
    Domáci hokejisti budú hrať presilovú hru o dvoch hráčov. Za nebezpečnú hru vysokou hokejkou putuje na trestnú lavicu Karol Korím.
     
    48:54
    Do dobrej pozície sa dostal Štěpán Novotný. Bývalý hráč Žiliny sa oprel do puku, no jeho pokus vyrazil mimo nebezpečného priestoru Eric Hartzell.
     
    49:33
    Domáci hokejisti dvojnásobnú početnú výhodu nevyužili. Naopak, na druhej strane sa dostal k strele Marek Slovák, no tesne minul bránu súpera.
     
    50:00
    Do konca zápasu zostáva ešte presne desať minút a pomaly sa končí aj dlhá presilová hra domáceho tímu. O všetkom je už ale jasne rozhodnuté.
     
    50:36
    Výhodu presilovej hry dostávajú aj hostia. Dve minúty za podrazenie dostáva brankár Joakim Lundström. Trest si odsedí jeden z jeho spoluhráčov.
     
    51:18
    Hosťom sa zatiaľ nedarí dostať sa do útočného pásma. Aj to dokumentuje to, že dnešný zápas im absolútne nevyšiel a dnes si body neodnesú
     
    51:45
    Judd Blackwater sa dostal do nádejnej streleckej pozície. Jeho pohotová strela ale končí niekoľko centimetrov vedľa domácej svätyne.
     
    52:02
    Do kabíny sa predčasne porúča aj Marek Tvrdoň. Ten dostal dve minúty za napadnutie zozadu a tiež osobný 10-minútový trest. Menší trest si odsedí Timotej Šille.
     
    52:46
    HC Nové Zámky dali gól!
    Gólové hody v Nových Zámkoch pokračujú ďalej a domáci fanúšikovia skandujú číslo desať. Ich miláčikovia strieľajú ôsmy gól zásluhou pohotového teču BRANISLAVA FÁBRYHO. Tomu adresoval peknú prihrávku od pravého mantinelu Erik Čaládi. Asistencie: Erik Čaládi a Konsta Mäkinen.
    52:46 FÁBRY - 8:1
     
    53:25
    Na druhej strane musel zasahovať aj brankár Joakim Lundström. Priznám sa, že teraz som nezaregistroval autora strely, no každopádne sa skóre nemení.
     
    54:13
    Ossi Saarinen kúzlil s pukom pred bránou hostí. Celú situáciu napokon vyriešil Eric Hartzell, ktorý následne puk frustrujúcim spôsobom odhadzuje.
     
    54:46
    Od modrej čiary vystrelil Marek Drtina. Ten má šancu dosiahnuť hattrick, no ten sa po jeho nepresnej strele zatiaľ nekoná.
     
    55:16
    Spomínaný obranca Marek Drtina opäť pálil od ľavého mantinelu. Ani tentokrát bránu súpera netrafil a domáci prichádzajú o útočné pásmo.
     
    56:00
    Presne štyri minúty pred koncom zápasu sa do zakončenia tlačil Juraj Štefanka. Strela skúseného útočníka ale nebola razantná, a tak si švédsky brankár poradil.
     
    56:24
    Joakim Lundström predviedol veľmi dobrý zákrok. Prihrávku spoza brány dostal Michal Krištof, no mieril len do domáceho brankára.
     
    56:59
    Obrovskú šancu na skórovanie mal Radoslav Macík. Po prihrávke Juraja Šišku sa snažil o bekhendový blafák, ale jeho úmysel Joakim Lundström parádne vystihol.
     
    57:39
    Zápas sa už pomaličky dohráva. Vhadzovať sa bude pred domácim brankárom, ktorý nahodenie zo stredného pásma chytil do lapačky.
     
    58:27
    Nepríjemný moment v závere dnešného duelu. Martin Hujsa tvrdou strelou zostrelil Erica Hartzella, no ten bude v poriadku. Skúsený hráč sa brankárovi súpera športovo ospravedlnil.
     
    59:12
    Štvrtý útok hostí teraz kombinoval v útočnom pásme. Juraj Štefanka pekným pasom našiel Lukáša Paukovčeka, no ten minul bránu.
     
    59:46
    Je sympatické, že Nitrania hrajú až do samotného konca. Od modrej čiary sa snažil o kozmetickú úpravu výsledku Jameson Milam, ale brankár Joakim Lundström bol pozorný.
     
    Koniec zápasu.
     
    Prestížne krajské derby sa končí poriadnym debaklom. Nové Zámky zdolali rivala z Nitry zahanbujúco 8:1. V záverečnej tretine strelili domáci hokejisti štyri góly a svojho súpera doslova prevalcovali. V Nových Zámkoch sa dnes bude oslavovať, naopak fanúšikovia Nitry len neveriacky krútia hlavami. Už teraz je jasné, že zverenci Štefana Mikeša zvýšia svoj náskok pred deviatym Trenčínom, ktorý dnes nebude bodovať naplno. Na druhej strane, Nitra sa zrejme bude musieť uspokojiť s druhou priečkou po skončení základnej časti. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:36:24)

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 8. Drtina (Novotný, Hujsa), 10. Saarinen (Paulovič, Rehák), 18. Drtina (Kytnár, Saarinen), 36. Kučkin (Maier, Novotný), 41. Paulovič (Kytnár, Saarinen), 44. Kučkin (Hujsa, Mäkinen), 45. McParland (Drtina, Cardwell), 53. Fábry (Čaládi, Mäkinen) – 37. Slovák (Tvrdoň)


    HC MIKRON Nové Zámky: Lundström – Drtina, Cardwell, Sandgren, Maier, Mäkinen, Den. Rehák, Makovský, Tábi – Saarinen, Kytnár, Paulovič – Hujsa, Novotný, Kučkin – McParland, Čaládi, Fábry – Dubec, Dom. Rehák, Lelkeš.
    HK Nitra: Valent (18. Hartzell) – Milam, Ordzovenský, Pupák, Mezei, Meland, Versteeg, Korím – Blackwater , M. Slovák, Tvrdoň – Cope, Krištof, Kutálek – Macík, Šille, Šiška – Štefanka, L. Paukovček, Bajtek – Piačka.

    Rozhodca: Peter Jonák, Peter Lokšík – Jozef Tvrdoň, Michal Orolin.