FK Krasnodar – Fenerbahce 1:0 (kon.) | Alkmaar – Lyon 1:4 (kon.) | Mönchengladbach – Fiorentina 0:1 (kon.)
Rostov – Sparta Praha 4:0 (kon.) | Gent – Tottenham 1:0 (kon.) | Olympiakos – Osmanlispor 0:0 (kon.)
Vigo – Doneck 0:1 (kon.) | Razgrad – Kodaň 1:2 (kon.) | Giurgiu – Genk 2:2 (kon.)
Solún – Schalke 0:3 (kon.) | Be'er Sheva – Besiktas 1:3 (kon.) | Villarreal – AS Rím 0:4 (kon.)
Manchester United – Saint-Étienne 3:0 (kon.) | Anderlecht – Zenit 2:0 (kon.) | Légia Varšava – Amsterdam 0:0 (kon.)
Bilbao – APOEL 3:2 (kon.)
koniec
KAA Gent
1:0 (0:0)
Tottenham Hotspur
Štvrtok 16.02.2017, 19:00 • Ghelamco Arena • Európska liga • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes nám začínajú šestnásťfinálové zápasy Európskej ligy a my sa zameriame na stretnutie, kde KAA Gent bude hostiť na svojom štadióne Tottenham Hotspur. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    KAA GENT: Futbalisti Gentu postúpili do šestnásťfinálových bojov vďaka zisku ôsmych bodov, ktoré získali v skupinovej fáze. Dve víťazstvá, dve remízy a dve porážky im zabezpečili postup z druhého miesta. Posledné stretnutie v Európskej ligy odohrali na trávniku Konyasporu, kde v poslednej minúte zápasu presným zásahom dostal Coulibaly svoj tím Gent do vedenia 1:0. Potom už nebolo ťažké udržať jednogólový náskok.

    TOTTENHAM HOTSPUR: Hráči tohto celku si priebeh Ligy majstrov predstavovali rozhodne inak. V skupine, kde boli považovaní za favoritov dokázali uhrať len sedem bodov, čo im na postup do osemfinále Ligy majstrov nestačilo. V najprestížnejšej futbalovej súťaži dokázali uhrať len dve víťazstvá, jednu remízu a až tri porážky. V konečnom dôsledku sa v skupine umiestnili na tretej priečke, čo im zabezpečilo "postup" medzi tridsaťdva najlepších tímov v Európskej lige.

    Svetoví bookmakeri považujú za jasných favoritov hostí. Na domácich je vypísaný kurz 5.00. Na remízu to činí 3.75 a na víťazstvo hostí je vypísaný kurz 1.80.

    Zápasom vás bude sprevádzať Róbert Gašpárek.
     
    Úvodné zostavy:

    KAA Gent: L. Kalinić – S. Mitrović, Asare (C), Dejaegere, Gigot – Saief, Foket – Esiti – Simon, Perbet, Milićević.
    Náhradníci: Rinne – K. Coulibaly, Renato Neto, Kalu, De Smet, Verstraete, Gershon.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Walker, Alderweireld, Dier, Davies – Wanyama, Dembélé – Moussa Sissoko, Alli, Winks – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Son Heung-min, N'Koudou, Trippier, Eriksen, Onomah, Wimmer.

    Rozhodca: Bastien – Haquette, Zakrani.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Tottenham Hotspur má výhodu úvodného výkopu.
     
    2
    Domáci hráči sa snažili na seba upozorniť hneď z úvodu. Simon sa tlačil na hranici veľkého vápna do zakončenia, ale loptu z prvej nedokázal trafiť a tak je po možnom ohrození.
     
    3
    Domáci celok má výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    4
    Hraje sa prevažne v strede pola, kde to zatiaľ dokonale ovládajú domáci futbalisti.
     
    5
    K lopte sa po sérii prihrávok dostal aj Lloris, ten hral však na istotu a okamžite loptu poslal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    6
    Sissoko sa snažil dostať do lepšej streleckej pozície. To mu nevyšlo, ale získal pre svoj tím možnosť udrieť po voľnom kope.
     
    7
    Hostia odohrali voľný kop krátkou formou a to znamená, že aj naďalej môžu pokračovať vo svojej útočnej snahe.
     
    8
    Foket sa z pravej strany ihriska snažil nájsť niekoho zo svojich spoluhráčov vo vápna súpera. V tomto prípade nepochodil. Jeho center si nenašiel cestu ani do spomínaného vápna.
     
    9
    Kalinić musel vyutekať zo svojej obvyklej pozície, aby bol pri lopte skôr ako útočiaci Kane. To sa mu podarilo a loptu upratal do bezpečia.
     
    10
    KAA Gent mal výhodu voľného kopu zo strednej vzdialenosti po nedovolenom zákroku jedného z hosťujúcich hráčov. Exekútor voľného kopu to skúsil priamo na bránu, ale jeho tvrdý projektil skončil u dobre postaveného múru hostí.
     
    11
    Lopta sa nachádza na polovici Tottenhamu, ale sú to práve hostia, kto má loptu pevne pod kontrolou.
     
    12
    Dele Alli skúsil svoje strelecké šťastie z väčšej vzdialenosti. Jeho tvrdý projektil skončil tesne vedľa ľavej tyčky. To bola šanca!
     
    13
    Domáci sa snažia upokojiť napätý priebeh hry. Usadili sa na vlastnej polovici ihriska, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
    14.
     
    14
    Kane to taktiež skúšal z väčšej vzdialenosti. Jeho tvrdý pokus smeroval medzi tri žrde, ale s týmto pokusom nemal Kalinić žiadne problémy.
     
    15
    Lopta sa nachádza v rohu ihriska na polovici hostí, ktorí tam budú realizovať outové vhadzovanie.
     
    16
    Šikovná klučka Mitrovića zabezpečila domácemu celku väčší kľud na vlastnej polovici ihriska.
     
    17
    Domáci futbalisti sa snažia usadiť na polovici súpera, ale zatiaľ im to vôbec nevychádza. Je pravda, že defenzíva hostí dnes funguje na výbornú a svojmu súperovi dávajú len minimum priestoru na hracej ploche.
     
    18
    Moussa Dembele poslal súpera na trávnik. Ak ho v podobnom zákroku uvidí Benoit Bastien opäť, už to zrejme nebude len napomenutie.
     
    19
    Domáci celok si vďaka svojej útočnej aktivite dokázal vybojovať rohový kop.
     
    20
    K rohovej zástavke sa postavil Milićević, ale jeho nadýchaný center do hĺbky veľkého vápna nebol úspešný. Defenzíva Tottenhamu dokázala odvrátiť možnú hrozbu.
     
    21
    Samuel Gigot otestoval gólmana po tom, ako si prebral center v šestnástke a vystrelil. Loptu ale netrafil dobre a tá skončila vedľa pravej tyčky.
     
    22
    Foket sa v snahe o zisk lopty dopustil útočného faulu. Všimol si to postranný arbiter, ktorý svojmu kolegovi dal jasné znamenie.
     
    23
    Milićević hľadal na ľavej strane nebiehajúceho spoluhráča. Ten si však ťažkú prihrávku nedokázal spracovať. Lopta putovala mimo hry a my budeme sledovať odkop od brány Tottenhamu.
     
    24
    Držanie lopty je momentálne 54% v prospech domáceho celku a 46% v neprospech toho hosťujúceho.
     
    25
    Priebeh stretnutia nám zatiaľ nepriniesol nejaké väčšie vzrušenie. Dúfajme, že sa to do budúcna zlepší a my sa čoskoro dočkáme úvodného zásahu.
     
    26
    Skvelá práca domácej defenzívy, ktorá svojho súpera vytlačila z vlastnej polovice ihriska.
     
    27
    Budeme sledovať v poradí druhý rohový kop na domácej strane. Nechajme sa prekvapiť, či túto výhodu dokážu využiť.
     
    28
    Ale rohový kop nebol zrealizovaný práve najideálnejšie. Krátka rozohrávka nebola ten správny recept na hosťujúcu defenzívu.
     
    29
    Hostia sa usadili na vlastnej polovici ihriska, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok a čakajú na ten správny moment prekvapenia.
     
    30
    Jeden z domácich hráčov si skvelo nabehol na zaujímavý center Thomasa Foketa, ale zakončenie z prvej smerovalo vysoko nad.
     
    31
    Máme možnosť sledovať výbornú atmosféru v Ghelamco Aréne, ale to je asi jediné, čo sa dá v tomto stretnutí zatiaľ pozdvihnúť.
     
    32
    Skvelá obranná činnosť v podaní Thomasa Foketa, ktorý za seba nepustil rozbiehajúci sa útok súpera, čím zabránil hocikomu zakončiť.
     
    33
    Sissoko svojou hlavičkou nachádza kopačku voľného Dele Alliho, ktorý sa snaží skórovať strelou z prvej. To mu príliš nevyšlo a tento pokus skončil niekde medzi divákmi.
     
    34
    Deli Alli si spracováva ťažkú prihrávku Dembélého a následne sa snaží uvoľniť. Trojica brániacich hráčov bola nad jeho sily a o loptu v kľúčovom momente prišiel.
     
    35
    Domáci celok si v posledných minútach rapídne zhoršil štatistiku držania lopty. Momentálne je omnoho častejšie pri lopte Tottenham Hotspur.
     
    37
    Saief sa po súboji ocitá na hracej ploche. Hlavný arbiter stál dostatočne blízko, aby si všimol, že sa jednalo o nedovolený zákrok a okamžite zareagoval.
     
    38
    Pri lopte sú domáci futbalisti, ktorí sa usadili v strede pola a snažiasa nájsť medzeru v defenzíve súpera, čím by sa mohli dostať do sľubnej príležitosti.
     
    39
    Štatistika striel na bránu je nasledovná: 1:1.
     
    40
    Thomas Foket sa pokúsil nájsť niekoho zo svojich spoluhráčov vo vápne súpera. Jediné, čo našiel boli rukavice pozorného Llorisa.
     
    41
    Domáci celok bude zahrávať ďalší rohový kop.
     
    42
    Centrovaná lopta po rohovom kope síce prepadla v šestnástke Tottenhamu, ale ako prvý bol pri lopte brániaci hráč, ktorý ju upratal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    43
    Záver stretnutia patrí domácemu celku, ktorý si dokázal vytvoriť menší tlak.
     
    44
    Dembélé nemal príliš komu prihrať, tak bez väčšieho rozmyslu poslal loptu medzi tri žrde. Jeho delovka smerovala len do stredu brány, kde stál pripravený Kalinić.
     
    45
    Simon si to teraz zle načasoval a v čase prihrávky sa nachádzal v postavení mimo hry.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom dejstve sme okrem skvelej atmosféry toho príliš nevideli. Je to len veľké trápenie smerom dopredu v podaní oboch celkov. Domáci futbalisti dnes vsadili na pevnú defenzívu a následné rýchle kontry a naopak hostia sa snažia hrať podľa predpokladov viac kombinačne, čo im zatiaľ želané ovocie neprinieslo.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Hosťujúci celok má výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
    47.
     
    48
    Centrovaný pokus Sissoka nebol príliš šťastný. Loptu poľahky zachytil obranca súpera.
     
    49
    Dejaegere to v súboji prehnal s dôrazom, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra.
     
    50
    Do obrovskej príležitosti sa dostal Harry Kane po tom, čo z otočky skúsil prekvapiť Kalinića. Jeho pokus opečiatkoval pravú žrď.
     
    51
    Harry Kane v ďalšej akcii svojho tímu. Jeho pokus o akrobatické zakončenie nevyšlo a následná dorážka Dembélého bola iba taká čerešnička na torte pre pripraveného Kalinića.
     
    52
    Dembélé obracia svoj zrak na hlavného arbitra, od ktorého si pýta rohový kop. Opakovaný záznam ukázal, že v tomto prípade mal Dembélé pravdu, ale hlavné slovo tu má rozhodca, ktorý ukázal, že sa bude zahrávať len odkop od brány súpera.
     
    53
    Milićević sa s loptou nachádzal vo vápne súpera a rozhodol sa zakončiť z voleja. Jeho tvrdý pokus skončil úplne mimo brány.
     
    54
    Žltú kartu dostáva Kyle Walker (Tottenham Hotspur). To si vyslúžil za podkopnutie protihráča.
     
    55
    Sissoko hľadal niekoho zo svojich spoluhráčov vo vápne súpera, ale taktiež nepochodil. Jeho mäkkučký center skončil v náručí gólmana.
     
    56
    Saief sa veľkou rýchlosťou rútil smerom dopredu, ale v kľúčovom momente padá na trávnik. Domáci majú výhodu voľného kopu z väčšej vzdialenosti.
     
    57
    Opäť vidíme Saiefa ležať na trávniku, ale tentoraz sa jednalo o čistý zákrok. Hra pokračuje bez prerušenia.
     
    58
    Kyle Walker svojim prízemným centrom hľadal vo vápne súpera nabiehajúceho Deliho Alliho, ktorý sa v konečnom dôsledku k lopte nedostal. Loptu zachytil brániaci hráč.
     
    59
    Sledovali sme veľmi nepresnú prihrávku v podaní Esitiho, ktorý sa už ospravedlňuje svojim spoluhráčom.
     
    59
    Tím Gent práve strelil gól!
    Danijel Milićević ukázal veľký prehľad v hre, keď našiel lepšie postaveného JEREMYHO PERBETA, ktorý nadvakrát poslal loptu až za chrbát gólmana. Stav zápasu je 1:0!
    59. Jérémy Perbet (GNT) - 1:0
     
    61
    Pri lopte sú hráči Tottenhamu, ktorí sa usadili na polovici súpera, kde si snažia vytvoriť lepšiu streleckú pozíciu.
     
    62
    Kenny Saief podrazil súpera a Benoit Bastien ukazuje, že išlo o nedovolený zákrok.
     
    63
    Harry Kane bol poslaný nedovoleným spôsobom na hraciu plochu. Tým vinníkom sa stal Esiti, ktorý teraz spoločne so svojimi spoluhráčmi budú brániť voľný kop súpera.
     
    64
    Dier ako exekútor voľného kopu sa neukázal práve v najlepšom svetle. Jeho priame ohrozenie skončilo len mimo brány.
     
    65
    Hostia si po inkasovanom góle vytvárajú slušný tlak. Nechajme sa prekvapiť, či to dokážu využiť vo svoj prospech.
     
    66
    Danijel Milićević si to zle načasoval a v čase prihrávky sa nachádzal v ofsajdovej pasci súpera.
     
    67
    Kenny Saief vyslal naozaj pekný center, ktorý smeroval na hranicu maého vápna. Na túto nádheru si zbiehal Danijel Milićević, ktorému chýbali možno dva kroky k tomu, aby letiaci projektil hlavou poslal medzi žrde.
     
    68
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Moussa Dembélé, prichádza Son Heung-min.
     
    69
    Danijel Milićević sa snažil vyhrať hlavičkový súboj a získať tak loptu pre svoj tím, ale nedopadlo to podľa predstáv. Danijel Milićević si na svoje konto pripisuje útočný faul.
     
    70
    Domáci futbalisti majú možnosť skórovať po rohovom kope.
     
    71
    Na centrovanú loptu po rohovom kope si najvyššie vyskočil Matrović, ale jeho hlavičkové zakončenie smerovalo nad.
     
    72
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Moussa Sissoko, prichádza Georges-Kévin N'Koudou.
     
    73
    Hostia sa usadili na polovici súpera, kde sa krátkymi prihrávkami snažia rozhodiť defenzívu súpera.
     
    74
    Striedajúci Son Heung-min nie je zatiaľ na ihrisku príliš vidieť, čo však neplatilo v tomto prípade. Son Heung-min si v súboji pomáhal nedovoleným spôsobom, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra.
     
    74
    Striedanie v tíme KAA Gent: z ihriska odchádza Moses Simon, prichádza Samuel Kalu.
     
    75
    Striedanie v tíme KAA Gent: z ihriska odchádza Jérémy Perbet, prichádza Kalifa Coulibaly.
     
    76
    Danijel Milićević sa dostal do obrovskej príležitosti. Mal síce na pravej strane úplne voľného spoluhráča, napriek tomu sa rozhodol zakončiť. Lloris vytiahol skvelý reflexívny zákrok a túto tvrdú strelu vyrazil do pravej žrdi, od ktorej sa lopta odrazila späť do hry.
    76.
     
    77
    KAA Gent bude zahrávať ďalší rohový kop po skvelej obrannej činnosti Kennyho Walkera.
     
    78
    Saief sa postavil k rohovej zástavke a zvolil možnosť krátkej rozohrávky, po ktorej ostávajú pri lopte aj naďalej domáci futbalisti.
     
    80
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Harry Winks, prichádza Christian Eriksen.
     
    80
    Striedanie v tíme KAA Gent: z ihriska odchádza Nana Asare, prichádza Rami Gershon.
     
    81
    Harry Kane sa po súboji ocitol tvárou k hracej ploche. Hlavný arbiter uznal tento zákrok ako nedovolený v prospech hostí.
     
    82
    Christian Eriksen sa odhodlal k strele zo strednej vzdialenosti. Jeho pokus ale vyletel vysoko nad brvno.
     
    83
    Kenny Walker poslal prudký center do miest, kde sa nachádzali jeho spoluhráči, ale skôr ako dopadla lopta do pokutového územia zaznel hvizd hlavného arbitra. Jeden z hráčov Tottenhamu sa dopustil útočného faulu.
     
    84
    Domáci celok má výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    85
    Domácemu publiku sa nepáči verdikt rozhodcu po tom, čo Dejaegere nešetrne poslal na trávnik svojho protihráča. Nič to nemení na veci, že pri lopte budú hostia.
     
    86
    Asistent rozhodcu dvíha zástavku do nebies. Striedajúci Heung-Min Son sa ocitol v postavení mimo hry.
     
    87
    Kenny Walker si zbeho na hranicu malého vápna, kde smeroval nebezpečný center. Jeho hlavičkový pokus nepredstavoval väčšiu hrozbu. Defenzíva domácich ho bez problémov odvrátila.
     
    88
    Eriksen poslal zaujímavý center do miest, kde bol pripravený Harry Kane na zakončenie. Lopta sa k nemu dostala, ale zakončiť už nestihol po skvelej práci brániaceho hráča.
     
    90
    Saief si loptu príliš predkopol a už ju nestihol dobehnúť. Lopta putovala za postrannú čiaru, čo znamená, že hostia majú výhodu outového vhadzovania.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca sa rozhodol v druhom dejstve nadstaviť ešte štyri minútky navyše.
     
    90+2
    Futbalisti domáceho celku sa snažia dohrať stretnutie na súperovej polovici, čo sa im zatiaľ veľmi nedarí. Defenzíva Tottenhamu v závere stretnutia funguje výborne, čo domácim príliš neuľahčuje situáciu.
     
    90+3
    Eriksen sa pokúsil z väčšej vzdialenosti vyrovnať, ale jeho zakončenie vyzeralo ako volanie o pomoc. Lopta smerovala úplne mimo brány.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:4.
    Střely mimo: 5:6.
    Rohy: 5:0.
    Ofsajdy: 4:1.
    Fauly: 18:14.
     
    Dnešné stretnutie možno označiť ako priemerné. Nebolo to práve to najkrajšie futbalové divadlo, hoci to nebola ani žiadna nuda. Sledovali sme veľmi vyrovnaný duel o čom svedčia aj zápasové štatistiky. Oba celky sa snažili loptu držať na svojich kopačkách čo najdlhší čas a tak kontrolovať priebeh stretnutia. Domáci celok prekvapivo víťazí a my sa už teraz veľmi tešíme na zaujímavú odvetu týchto dvoch klubov. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. Z pozície komentátora sa vám hlásil Róbert Gašpárek. (20:54:13)

    Róbert Gašpárek

    Góly: 59. Perbet

    Karty:   54. Walker (TOT)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:6. Rohy: 5:0. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 18:14.
    KAA Gent: L. Kalinić – S. Mitrović, Asare (C) (80. Gershon), Dejaegere, Gigot – Saief, Foket – Esiti – Simon (74. Kalu), Perbet (75. K. Coulibaly), Milićević.
    Náhradníci: Rinne – K. Coulibaly, Renato Neto, Kalu, De Smet, Verstraete, Gershon.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Walker, Alderweireld, Dier, Davies – Wanyama, Dembélé (68. Son Heung-min) – Moussa Sissoko (72. N'Koudou), Alli, Winks (80. Eriksen) – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Son Heung-min, N'Koudou, Trippier, Eriksen, Onomah, Wimmer.

    Rozhodca: Bastien – Haquette, Zakrani
    Štvrtok 23.02.2017
    Tottenham - Gent 2:2

    Góly: 10. Eriksen (Dier), 61. Wanyama (Eriksen) – 20. Kane (vla.), 82. Perbet

    Karty:   63. Vertonghen (TOT), 74. Walker (TOT), 85. Dier (TOT), 88. Winks (TOT) – 23. Dejaegere (GNT), 26. Saief (GNT), 44. L. Kalinić (GNT), 84. Verstraete (GNT)   39. Alli (TOT)

    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 25:5. Střely mimo: 3:2. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 0:6. Fauly: 12:21.