FK Krasnodar – Fenerbahce 1:0 (kon.) | Alkmaar – Lyon 1:4 (kon.) | Mönchengladbach – Fiorentina 0:1 (kon.)
Rostov – Sparta Praha 4:0 (kon.) | Gent – Tottenham 1:0 (kon.) | Olympiakos – Osmanlispor 0:0 (kon.)
Vigo – Doneck 0:1 (kon.) | Razgrad – Kodaň 1:2 (kon.) | Giurgiu – Genk 2:2 (kon.)
Solún – Schalke 0:3 (kon.) | Be'er Sheva – Besiktas 1:3 (kon.) | Villarreal – AS Rím 0:4 (kon.)
Manchester United – Saint-Étienne 3:0 (kon.) | Anderlecht – Zenit 2:0 (kon.) | Légia Varšava – Amsterdam 0:0 (kon.)
Bilbao – APOEL 3:2 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
0:1 (0:1)
ACF Fiorentina
Štvrtok 16.02.2017, 19:00 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Európska liga • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    Prvý zápas šestnásťfinále Európskej ligy UEFA medzi Borussiou Mönchengladbach a ACF Fiorentina napokon končí víťazstvom hostí v pomere 0:1. O mimoriadne priaznivom výsledku pre talianske mužstvo rozhodol v závere prvého polčasu výstavnou strelou z priameho kopu Federico Bernardeschi. V druhom polčase síce mali domáci futbalisti náznaky príležitostí na vyrovnanie, no pokiaľ chcú pomýšľať na postup do osemfinále, vo Florencii ich v odvetnom dueli nečaká nič ľahké. Odo mňa je to pre dnešok všetko, prajem vám pekný zvyšok večera! (20:52:50)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Borja Valero vyzval kolmicou do jednej z posledných príležitostí Khoumu Babacara, no ten už tak trochu z uhla namieril len do brankára Yanna Sommera.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Christoph Kramer (Borussia Mönchengladbach).
     
    90+1
    Po tejto štandardnej situácii zostali domáci pred pokutovým územím, centroval Oscar Wendt a Jannik Vestergaard namieril svoju hlavičku len do náruče brankára Fiorentiny.
     
    90+1
    Z úctyhodnej vzdialenosti napriahol Julian Korb. Jeho pokus bol zblokovaný na rohový kop.
     
    90
    Nadstavovať sa budú tri minúty.
     
    90
    Borja Valero teraz trochu zbytočne prihrával v kombinácii nakrátko svojmu spoluhráčovi, čo Mönchengladbach využil na rýchly protiútok. Proti Larsovi Stindlovi však dobre zasiahol Gonzalo Rodríguez.
     
    89
    Nenad Tomović sa síce cez Christopha Kramera po pravej strane neprebil, no nikam sa neponáhľa a autové vhadzovanie využíva na ušetrenie ďalšej veľkej porcie sekúnd.
     
    88
    Lars Stindl teraz nedal pokoj Ciprianovi Tătăruşanuovi, no rumunský gólman Fiorentiny kapitána Borussie k lopte napokon nepustil.
     
    87
    Po nevýraznom streleckom pokuse Khoumu Babacara založil Yann Sommer rýchly protiútok, no pozorná defenzíva hostí si znova s centrom Andrého Hahna poradila.
     
    86
    Lars Stindl sa ešte snažil zastihnúť vysokú loptu na ihrisku, no podľa signalizácie asistenta rozhodcu to už nestihol, a tak môže Fiorentina ušetriť ďalšie sekundy.
     
    86
    Striedanie v tíme ACF Fiorentina: z ihriska odchádza Cristian Tello, prichádza Nenad Tomović.
     
    85
    Do pokutového územia Fiorentiny mieril ďalší center, no ten bez najmenší problémov odvrátil Khouma Babacar.
     
    84
    Na opačnej strane sa k prekvapivej strele spoza Jannika Vestergaarda odhodlal Borja Valero, no Yann Sommer si v tejto chvíli dal pozor a jeho pokus zneškodnil.
     
    83
    Oscar Wendt dostal na ľavej strane až príliš veľa priestoru, ktorý využil na presný center na hlavu Josipa Drmića. Švajčiarsky útočník dobre načasoval výskok, no lopta z jeho hlavy mierila vedľa brány Fiorentiny.
     
    82
    Vo vzdialenosti asi 20 metrov zabojoval Christopher Kramer, lopta sa dostala až k Thorganovi Hazardovi, no ten mieril znova len vysoko nad bránu Cipriana Tătăruşanua.
     
    81
    Po štandardnej situácii sme videli veľmi podobú akciu. Teraz už však defenzíva Fiorentiny dokázala loptu odpratať ďaleko od svojho brankára.
     
    80
    Tak z ničoho nič napokon prišla veľká príležitosť pre Mönchengladbach. Po kolmici do pokutového územia prihrával pod seba Lars Stindl, no loptu smerujúcu na Josipa Drmića odvrátil na rohový kop Milan Badelj.
     
    79
    Josip Drmić sa chcel presadiť individuálne po ľavej strane, no rozmyslel si to, zvolil spätnú prihrávku, po ktorej to z veľkej diaľky vyskúšal, ak sa nemýlim, André Hahn.
     
    78
    Tak posledné minúty skutočne v Borussia-Parku veľa vzruchu nepriniesli. Borussia má veľký problém prejsť cez pozornú obranu súpera, z čoho pramení aj viacero nepresností v rozohrávke domácich.
     
    77
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Patrick Herrmann, prichádza André Hahn.
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Fabian Johnson, prichádza Julian Korb.
    Striedanie v tíme ACF Fiorentina: z ihriska odchádza Nikola Kalinić, prichádza Khouma Babacar.
     
    76
    Po dlhej lopte zo stredu poľa si svoju pozíciu neustrážil Nikola Kalinić, ktorý sa ocitol v postavení mimo hry.
     
    75
    Takýto vývoj zápasu jednoznačne vyhovuje viac Fiorentine. Tá drží loptu vo svojej moci a aj keď nevyvíja nejakú väčšiu ofenzívnu snahu, zbiera sekundičku po sekundičke na ceste za mimoriadne cenným triumfom.
     
    74
    Tak teraz sme videli sériu viacerých nepresností na oboch stranách. Hosťujúci futbalisti dokonca vytiahli vysoký pressing, ktorým robia problémy v rozohrávke obrancom Mönchengladbachu.
     
    73
    Fiorentina tento duel zatiaľ zvláda veľmi dobre po taktickej stránke. Po strelenom góle v závere prvého polčasu sa jej hráči nikam nehrnú a obrancom sa darí v drvivej väčšine zbierať nakopávané lopty zo stredovej formácie.
     
    72
    Hra je teraz trochu rozkúskovaná. Po súboji na ľavej strane ofenzívy Borussie rozhodca píska v prospech Fiorentiny, a tak bude rozohrávať Carlos Sánchez.
     
    71
    Milan Badelj síce do týchto chvíľ nebol na ihrisku príliš vidieť, no pre svoj tím odvádza obrovské množstvo čiernej roboty. Teraz napríklad od lopty odstavil Christopha Kramera.
     
    70
    Z pravej strany centroval Fabian Johnson, no Larsovi Stindlovi chýbalo pri jeho výskoku niekoľko centimetrov na to, aby sa dostal do zakončenia.
     
    69
    Oscar Wendt sa z pozície ľavého obrancu dostal až do zakončenia, keď mu loptu posunul Mahmoud Dahoud, no Wendt trafil len bočnú sieť.
     
    68
    Dlhá lopta zo stredu poľa na pravú stranu mala nájsť Fabiana Johnsona, no ten ju na hracej ploche nezachytil.
     
    67
    Naopak, hráči Fiorentiny sa nemajú kam ponáhľať a dnes ich hlavný tréner Paulo Sousa určite pochváli za mimoriadne disciplinovaý výkon. V tejto chvíli sú dokonca všetci okrem Nikolu Kalinića stiahnutí v blízkosti vlastného pokutového územia.
     
    66
    Borussii sa už čas na vyrovnávajúci gól poriadne kráti. Do konca riadneho hracieho času zostáva menej ako 25 minút a domáci futbalisti si naďalej nevedia poradiť s pozornou defenzívou súpera.
     
    65
    Medzitým mali domáci možnosť znova ohroziť bránu Fiorentiny vďaka rohového kopu, no Thorganovi Hazardovi ani tento center z ľavej strany vôbec nevyšiel.
     
    65
    Striedanie v tíme ACF Fiorentina: z ihriska odchádza Federico Bernardeschi, prichádza Sebastián Cristóforo.
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Tony Jantschke, prichádza Josip Drmić.
     
    64
    Ďalším potrestaným hráčom je Milan Badelj, ktorý si nedovoleným zákrokom počínal v súboji s Christophom Kramerom.
    63. Borja Valero (FIO)
     
    63
    Na opačnej strane sa do pokutového územia predral dnes mimoriadne nevýrazný Cristian Tello, ktorý centroval na bližšiu žrď, našiel Borju Valera, no ten mieri tesne vedľa brány Yanna Sommera.
     
    62
    Patrick Hermann sa teraz ospravedlňuje svojim spoluhráčom za mimoriadne nevydarený center, ktorý skončil len na tribúne za bránou hostí.
     
    61
    Ďalšia nakopávaná lopta na Nikolu Kalinića sa končí nedovoleným zákrokom útočníka hostí. K lopte sa tak znova dostávajú futbalisti Borussie.
    60. Fabian Johnson (MNC)
     
    60
    Veľká príležitosť na vyrovanie! Center Patricka Hermanna z pravej strany prepadol cez Gonazla Rodrígueza až k Fabianovi Johnsonovi. Americký útočník Borussie ale dlho váhal so zakončením a následne bránu Cipriana Tătăruşanua ani netrafil.
     
    59
    Krátko pred uplynutím hodiny riadneho hracieho času hlavný rozhodca vyťahuje prvú žltú kartu Federicovi Bernardeschimu. Nevedno však, za čo.
     
    59
    Prvý náznak zaujímavej príležitosti v druhom polčase. Thorgan Hazard našiel Patricka Hermanna, ktorý si netrúfol na individuálnu akciu, a tak prihral lepšie postavenému Larsovi Stindlovi. Ten ale znova trafil len jedného z hosťujúcich obrancov.
     
    58
    Borja Valero sa pustil do šprintérskeho súboja s Andreasom Christensenom, no ten bol zbytočný, keďže lopta opustila priestory ihriska a vhadzovať bude Tony Jantschke.
     
    57
    Patrick Hermann vyzval na center na pravej strane Tonyho Jantschkeho, no ten trafil len dobre postaveného Gonzala Rodrígueza.
     
    56
    Zbytočne sa teraz Andreas Christensen rozčuľuje. Jeho počínanie v súboji s Borjom Valerom evidentne nebolo v súlade s pravidlami, za čo si vyslúžil aj dohovor od hlavného rozhodcu.
     
    55
    Fiorentina sa nemá kam ponáhľať. Vedia to aj jej obrancovia, ktorí si teraz niekoľkokrát medzi sebou vymenili loptu z jednej strany na druhú.
     
    54
    Tak v druhom polčase zatiaľ sledujeme viacero nepresností na oboch stranách. Keď to nejde kombinačne, skúsil to Patrick Hermann individuálne. Davide Astori však bol tam, kde mal byť a všetko vyriešil k spokojnosti svojho mužstva.
     
    53
    Maximiliano Olivera robil, čo mohol, no dlhú loptu z hĺbky poľa nedokázal na ihrisku udržať tak, aby bol schopný presnejšie odcentrovať. Odkopávať tak môže Yann Sommer.
     
    52
    Hráči Borussie sa však veľmi rýchlo k lopte vrátili a Carlos Sánchez musel odvracať ďalší center na rohový kop. Ciprian Tătăruşanu však naďalej zostáva v druhom polčase bez výraznejšieho zákroku.
     
    51
    Mönchengladbach túži po rýchlom vyrovnávajúcom góle, no ani toto obliehanie pokutového územia domácim úspech neprinesie. Center Patricka Hermanna totiž preletel celou šírkou ihriska.
     
    50
    Gólman Borussie okamžite založiť útočnú akciu svojho tímu. Tá sa však končí ofsajdovým postavením Fabiana Johnsona.
     
    49
    Napokon sa Fiorentina dočkala aj rohového kopu po aktivite Borju Valera, no jeho následný center z ľavej strany bol malinou pre Yanna Sommera.
     
    48
    Mužstvo z Florencie je ale vo väčšej psychickej pohode vďaka gólu "do šatne" z kopačky Bernardschiho a snaží sa predsa len držať loptu na polovici domáceho tímu.
     
    47
    Fiorentine však naďalej robí veľký problém kombinácia v stredovej formácii. Hosťom tak nezostáva nič iné, ako pokúšať sa o dlhé lopty za obranu súpera.
     
    46
    Ako prvý sa pokúsil zaútočiť po ľavej strane Thorgan Hazard, ten si však pri prieniku cez Gonzala Rodrígueza pomohol faulom, čo sa nezaobišlo bez pozornosti hlavného rozhodcu.
     
    46
    Druhý polčas sa začal rozohrávkou domáceho tímu. Zdá sa, že ani jeden z trénerov počas prestávky žiadnym spôsobom nezasiahol do svojej základnej zostavy.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas zápasu medzi Borussiou Mönchengladbach a ACF Fiorentina nám príliš veľa futbalovej krásy nepriniesol. Aktívnejšie začali hostia, no tí si žiadnu väčšiu príležitosť nevypracovali. Následne sa do zápasu dostali aj futbalisti Borussie, no tí nevyužili niekoľko vyložených šancí, a tak prišiel trest. Krátko pred koncom prvej polovice duelu sa k priamemu kopu postavil Federico Bernardeschi a trafil to skutočne parádne. Do kabín tak odchádzajú jednoznačne spokojnejší hostia, ktorým sa gól strelený na ihrisku súpera môže vzhľadom na pohárovú postupovú matematiku hodiť. Naopak, Mönchengladbach bude musieť v druhom polčase zabrať, ak chce do Florencie odchádzať v oniečo lepšej pozícii.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Hlavný rozhodca nenadstaví v prvom polčase ani minútu a ukončuje ho svojim hvizdom.
    44. Federico Bernardeschi (FIO) - 0:1
     
    44
    Fiorentina dala gól! Tak to bola paráda! Sám faulovaný FEDERICO BERNARDESCHI sa postavil k lopte a trafil to skutočne výstavne do pravého horného rohu brány Yanna Sommera. Domáci gólman bol absolútne bezmocný.
     
    43
    Christoph Kramer teraz trochu zavaril svojmu tímu, keď vo vzdialenosti asi 20 metrov od brány poslal k zemi Federica Bernardeschiho.
     
    42
    Fiorentina to skúša rovnakou mincou, hostia začali sériu prihrávok na polovici súpera a skúšajú nájsť recept na jeho pozornú defenzívu.
     
    41
    Ďalšia obrovská príležitosť Fiorentiny! Tentokrát centroval z pravej strany Thorgan Hazard a Ciprian Tătăruşanu vytiahol skvleý zákrok proti Fabianovi Johnsonovi. Následne z dorážky mieril vysoko nad Mahmoud Dahoud.
    40. Lars Stindl (MNC)
     
    40
    Vznikla z toho veľká príležitosť domáceho tímu, keď Lars Stindl v ideálnej pozícii po prihrávke Patricka Hermanna nepochopiteľne prestrelil bránu súpera!
     
    39
    Borussia znova drží loptu vo svojej moci a sériou prihrávok sa snaží "uspať" svojho súpera.
     
    38
    Tak teraz si musela dávať veľký pozor defenzíva Fiorentiny, ktorá odvrátila niekoľko pokusov o prienikové prihrávky do šestnástky. Všetko to ukončil mimoriadne nepresným pokusom Tony Jantschke.
     
    37
    Zaujímavá situácia. Mönchengladbach stratil loptu na polovici súpera, čo sa pokúsil využiť Matías Vecino dlhou loptou na Nikolu Kalinića. Proti nej síce vyštartoval Yann Sommer, no domáci gólman si napokon predsa len musel dávať pozor pri zakončení práve Matíasa Vecina, ktoré mierilo tesne vedľa jeho pravej žrde.
     
    36
    Federico Bernardeschi bol pri snahe odobrať loptu Christophovi Kramerovi až príliš aktívny, pričom sa dopustil nedovoleného zákroku.
     
    35
    V týchto momentoch sme sledovali viacero tvrdých súbojov v strede poľa. Všetko sa to končí nepresnosťou na strane Fiorentiny, a tak bude vhadzovať Fabian Johnson.
     
    34
    Matías Vecino vymyslel prekvapivú prihrávku do poktuového územia na Nikolu Kalinića, no chorvátsky útočník loptu spracovať nedokázal a pri pokuse o spätnú prihrávku ju poslal len do autu.
     
    33
    Tentokrát však center Thorgana Hazarda nebol taký nebezpečný ako pred pár minútami z opačnej strany a všetko to pre defenzívu Fiorentiny napokon dobre dopadlo.
     
    32
    Po nepresnej nakopávanej lopte od Carlosa Sáncheza vyrazili hráči Borussie do rýchleho protiútoku, kde si nedovoleným zákrokom proti Patrickovi Hermannovi musel pomôcť Gonzalo Rodríguez.
     
    31
    Naopak, Fiorentina potrebuje hru trochu upokojiť, získať istotu v držaní lopty. Presne o to sa teraz hostia snažia, keď držia loptu na polovici ihriska.
     
    30
    Domáci v posledných minútach na ihrisku jasne vládnu. Tentokrát posielal "do ohňa" prízemný center Fabian Johnson, no pred Larsom Stindlom dobre zasiahol znova Davide Astori.
     
    29
    K centru sa odhodlal Thorgan Hazard. Ciprian Tătăruşanu však veľmi dobre čítal hru, vyštartoval proti lopte a vyboxoval ju tak, aby ju následne jeho spoluhráči odpratali do bezpečia.
     
    28
    Budeme svedkami prvej štandardnej situácie z mimoriadne zaujímavej pozície. Nedovoleným zákrokom sa vo vzdialenosti asi 30 metrov od brány previnil Matías Vecino, ktorého obeťou sa stal Mahmoud Dahoud.
     
    27
    Oscar Wendt nebezpečne centroval do pokutového územia, kde Davide Astori loptu smerujúcu na Patricka Hermanna odvrtáil len k Fabianovi Johnsonovi, ktorý však mieril len vysoko nad bránu Cipriana Tătăruşanua.
     
    26
    Carlos Sánchez teraz veľmi dobre vystúpil proti vysokej lopte smerujúcej na Oscara Wendta zo stredu poľa a poslal ju do autu. Aktivitu domácich futbalistov to však nezastavilo.
     
    25
    Ani rýchly protiútok Mönchengladbachu neviedol k zakončeniu, keď bol na tom správnom mieste v správny moment Davide Astori, ktorý zastavil prihrávku Mahmouda Dahouda na Fabiana Johnsona.
     
    24
    Fiorentina mohla vyraziť do rýchleho protiútoku potom, čo na polovici hostí stratil loptu Christoph Kramer, no všetko to zbrzdil spätnou prihrávkou na Borju Valera Nikola Kalinić.
     
    23
    Tak teraz môžu hostia ďakovať Calrosovi Sánchezovi. Ten totiž na poslednú chvíľu zastavil kolmicu Mahmouda Dahouda na Larsa Stindla. Ak by sa tak nestalo, rútil by sa kapitán Borussie sám na gólmana Fiorentiny.
     
    22
    Maximiliano Olivera to tentokrát skúsil centrom z ľavej strany, no vyššie ako Borja Valero vyskočil Andreas Christensen a ani z tohto obláčika tak pre hostí nezaprší.
     
    21
    Federico Bernardeschi si spracoval prihrávku na hranici pokutového územia, chcel kolmicou vyzvať na zakončenie Nikolu Kalinića, no pred ním odkopol loptu do bezpečia Jannik Vestergaard.
     
    20
    Po dlhšom čase sa o ofenzívnu aktivitu pokúsila aj Fiorentina, no dnes zrejme nakopávané lopty na Nikolu Kalinića nebudú tým správnym receptom.
     
    19
    Hráči Borussie pokračovali v dlhej kombinácii, no následná kolmica Mahmouda Dahouda našla len kopačky Carlosa Sáncheza.
     
    18
    V týchto momentoch sa však v Borussia-Parku nič spomenutia hodné nedeje. Domáci futbalisti držia loptu na svojich kopačkách a súperovi ju takmer vôbec nepožičiavajú.
     
    17
    Tempo zápasu sa nám postupne rozbieha, no treba povedať, že Fiorentina akoby sa po sympatickom výkone v úvodných minútach vytratila z ihriska a necháva hrať hráčov Mönchengladbachu.
     
    16
    No a teraz sa to domácicm v krátkom časovom slede podarilo po druhý raz. Oscar Wendt hľadal centrom už z vnútra pokutového územia Patricka Hermanna, no s tým sa veľmi dobre vrátil Maximiliano Olivera a nedovolil mu poslať loptu do odkrytej brány.
     
    15
    Borussia Mönchengladbach teraz drží loptu na na polovici súpera a snaží sa nájsť ďalšiu medzeru v defenzíve Fiorentiny.
     
    14
    Tak po počiatočnej aktivite hráčov Fiorentiny sa v posledných minútach začínajú prebúdzať aj domáci. Tí mohli ísť pred malou chvíľou aj do vedenia, no Ciprian Tătăruşanu predviedol skvelý zákrok.
    13. Patrick Herrmann (MNC)
     
    13
    Prvá obrovská šanca zápasu! Domáci dlho obliehali pokutové územie súpera, Fabian Johnson sklepol nakopnutú loptu na Patricka Hermanna, ktorý si ju narazil s Thorganom Hazardom, aby následne trafil Cipriana Tătăruşanua!
     
    12
    Od pravej rohovej zástavky centroval Thorgan Hazard, k odrazenej lopte sa dostal Mahmoud Dahoud, no namieril len vysoko nad bránu hostí.
     
    11
    Výkop hosťujúceho gólmana zachytil Mahmoud Dahoud, posunul loptu na Thorgana Hazarda, ktorého prihrávku na Fabiana Johnsona v poslednej chvíli odvracia na rohový kop Carlos Sánchez.
     
    10
    Z tejto snahy futbalistov Borussie vznikol center Oscara Wendta, no Ciprian Tătăruşanu situáciu len kontroloval a môže odkopávať od svojej brány.
     
    9
    Christoph Kramer chcel predĺžiť Sommerov nákop na Fabiana Johnsona, no zastavil ho Matías Vecino. Domáci však môžu pokračovať v aktivite.
     
    8
    Prvý náznak nebezpečenstva pred Ciprianom Tătăruşanuom. Center Patricka Hermanna mal nájsť Thorgana Hazarda, no pred ním dobre pozične zahral Gonzalo Rodríguez.
     
    7
    Na opačnej strane si dlhú loptu, ktorá mala nájsť Nikolu Kalinića vychutnal vo svojej náruči Yann Sommer. Domáci gólman môže založiť ďalšiu akciu svojho tímu.
     
    6
    Tak po trochu vlažnejšom úvode sa už začínajú zobúdzať aj futbalisti Borussie. Christoph Kramer to chcel skúsiť individuálne, na hranici pokutového územia však v súboji s Gonzalom Rodríguezom zabudol loptu za sebou.
     
    5
    Mönchengladbach začal dnešný zápas pomerne pasívne. Až v tejto chvíli sa Zebry pokúsili o svoju prvú ofenzívnu akciu, kolmicu Mahmouda Dahouda na Larsa Stindla však vystihol Davide Astori.
     
    4
    Samotný Valero sa ujal rozohrávky tejto štandardnej situácie. Jeho center nebol úplne márny a Yann Sommer ho musel boxovať na ďalší rohový kop. Po ňom už však nebezpečenstvo pre bránu hostí nevzniklo.
     
    3
    Už v tretej minúte si Fiorentina vybojovala prvý rohový kop, keď sa o to svojou aktivitou zaslúžil Borja Valero.
     
    2
    Gonzalo Rodríguez chcel dlhou loptou za obranu vyslať do šance Maximiliana Oliveru, no toho dobre postrážil Tony Jantschke.
     
    1
    Zápas sa začal rozohrávkou hostí z Florencie. Tí budú rozohrávať hneď aj úvodnú štandardnú situáciu stretnutia, keď Christoph Kramer poslal k zemi Federica Bernardeschiho. Všetko sa to však odohráva len v blízkosti polovice ihriska.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Jantschke, Christensen, Vestergaard, Wendt – Herrmann, Kramer, Dahoud, Johnson – T. Hazard, Stindl.
    Náhradníci: Sippel – Drmić, Hahn, Kolodziejczak, Korb, N. Schulz, Strobl.

    ACF Fiorentina: Tătăruşanu – C. Sánchez, Astori, Gonzalo Rodríguez – Tello, Vecino, Badelj, Olivera – Valero, Bernardeschi – N. Kalinić.
    Náhradníci: Sportiello – Babacar, Cristóforo, De Maio, Milić, Saponara, Tomović.

    Rozhodca: Jesús Gil Manzano (Španielsko).
     
    Vážení fanúšikovia!

    Spolu s Ligou majstrov sa počas tohto týždňa rozbiehajú aj vyraďovacie boje v Európskej lige UEFA. My sa spoločne v tomto online textovom prenose pozrieme na úvodný zápas šestnásťfinále medzi Borussiou Mönchengladbach a ACF Fiorentina. Stretnutie sa začína o 19:00.

    BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH

    Borussia Mönchengladbach postúpila medzi 32 najlepších mužstiev Európskej ligy UEFA po prvýkrát od sezóny 2014/2015, keď ju práve v tejto fáze zastavila FC Sevilla. Tentokrát sa Borussia do vyraďovacej časti druhej najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže dostala potom, čo v skupinovej fáze Ligy majstrov obsadila vo svojej C-skupine 3. miesto. Zebry predvádzali v pomerne náročnej skupine celkom slušné výkony, aj keď zo šiestich duelov dokázali vydolovať len 5 bodov. Kľúčovým pre pokračovanie v pohárovej Európe bol pre Mönchengladbach triumf na ihrisku Celticu (0:2), no zverenci dnes už bývalého trénera Andrého Schuberta dokázali uhrať bod aj doma s Manchestrom City, no potrápili aj Barcelonu, s ktorou pred vlastnými fanúšikmi prehrali len tesne 1:2. Aktuálne majú už pod vedením nového trénera Dietera Heckinga veľmi dobrú formu, keď v posledných piatich súťažných zápasoch ani raz neprehrali a stratili len dva body pri ligovej remíze s Darmstadtom. Slovenskí fanúšikovia by sa dnes mohli na ihrisku za určitých okolností dočkať aj mládežníckeho reprezentanta Lászla Bénesa, ktorý si postupne získava stále väčšiu dôveru hlavného trénera. Nahrávajú tomu aj zdravotné problémy viacerých hráčov. Na listine zranených sa nachádzajú Nico Elvedi, Jonas Hoffman, Marvin Schulz, Djibril Sow a Ibrahima Traoré.

    ACF FIORENTINA

    Fiorentina sa do vyraďovacej fázy Európskej ligy UEFA dostala štvrtý rok v rade. Vlani stroskotali Fialky práve medzi 32-kou najlepších, keď nestačili na anglický Tottenham Hotspur. Tento rok predvádzali v základnej J-skupine veľmi dobré výkony a s prehľadom potvrdili úlohu favorita. Zo šiestich zápasov zaváhali len dvakrát. Najskôr uhrali na ihrisku PAOK-u Solún len remízu a následne v domácom prostredí dokonca pustili tomuto súperovi všetky tri body. Mužstvo trénera Paula Sousu sa prezentovalo pekným ofenzívnym futbalom a počas skupinovej fázy strelilo až 15 gólov. Na druhej strane, spoľahnúť sa mohli aj na brankára Ciprian Tătăruşanua, ktorý inkasoval v priemere len jeden gól na zápas. Momentálna forma tímu z Florencie je ako na hojdačke, keď v posledných piatich súťažných stretnutiach dvakrát vyhrali, raz remizovali a dvakrát prehrali. Spomínaný tréner Paulo Sousa nebude mať toľko starostí so skladaním základnej jedenástky ako jeho náprotivok. Chýbať mu totiž bude len dvojica jeho zverencov, a to dištancovaný Federico Chiesa a zranený Bartolomiej Dragowski.

    Zaujímavosťou je, že tieto dva tímy sa ešte nikdy v histórii v súťažnom zápase nestretli. Ide však o dva veľmi kvalitné celky a tento duel je považovaný za jeden zo šlágrov šestnásťfinále Európskej ligy UEFA, a tak sa máme dnes rozhodne na čo tešiť.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Jakub Kocourek

    Góly: 44. Bernardeschi

    Karty:   90+2. Kramer (MNC) – 59. Bernardeschi (FIO), 64. Badelj (FIO)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 10:3. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 8:12.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Jantschke (65. Drmić), Christensen, Vestergaard, Wendt – Herrmann (77. Hahn), Kramer, Dahoud, Johnson (77. Korb) – T. Hazard, Stindl.
    Náhradníci: Sippel – Drmić, Hahn, Kolodziejczak, Korb, N. Schulz, Strobl.

    ACF Fiorentina: Tătăruşanu – C. Sánchez, Astori, Gonzalo Rodríguez – Tello (86. Tomović), Vecino, Badelj, Olivera – Valero, Bernardeschi (65. Cristóforo) – N. Kalinić (77. Babacar).
    Náhradníci: Sportiello – Babacar, Cristóforo, De Maio, Milić, Saponara, Tomović.

    Rozhodca: Jesús Gil Manzano (Španielsko)
    Štvrtok 23.02.2017
    Fiorentina - Mönchengladbach 2:4

    Góly: 15. N. Kalinić (Bernardeschi), 28. Valero – 44. Stindl (pen.), 47. Stindl (Drmić), 55. Stindl (J. Hofmann), 60. Christensen (J. Hofmann)

    Karty:   24. Vecino (FIO), 45+1. Olivera (FIO) – 66. Kramer (MNC), 76. Stindl (MNC)

    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:13.