Benfica – Dortmund 1:0 (kon.) | Paríž – Barcelona 4:0 (kon.)
koniec
Benfica Lisabon
1:0 (0:0)
Borussia Dortmund
Utorok 14.02.2017, 20:45 • Estádio do Sport Lisboa e Benfica • Liga majstrov • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vážení diváci, vitajte pri priamom prenose z prvého zápasu osemfinále Ligy majstrov. V dnešnom prvom dueli sa stretnú Benfica Lisabon a Borussia Dortmund. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Borussia Dortmund

    Skupinová fáza vyšla Dortmundu na výbornú. Postup zo skupiny F sa síce očakával, ale to, že by BVB predskočila aj Real Madrid, už také predpokladané nebolo. So ziskom 14 bodov, za 4 výhry a 2 remízy a s celkovým skóre 21:9 sa Borussia umiestnila na konečnom prvom mieste pred spomínaným Realom Madrid, Legiou Varšava a Sportingom Lisabon. V nemeckej Bundeslige sa Dortmund nachádza na štvrtej priečke, na vedúci Bayern Mníchov strácajú zverenci Thomasa Tuchela priepastných 15 bodov. Otáznik nad štartom v prvom zápase visí nad Sahinom a Morom, naisto nenastúpi Sven Bender, Mario Gotze a Sebastian Rode. Borussia je v úlohe mierneho favorita, avšak úvodný súboj osemfinále na horúcej portugalskej pôde jednoduchý veru nebude.
     
    Benfica Lisabon

    V prípade Benficy to s postupom také ľahké nebolo. V spoločnosti Neapolu, Besiktasu Istanbul a Dynama Kyjev bol boj o postup otvorený až do samého záveru. V záverečnom kole Benfica prehrala s Neapolom, potrebovala tak pomoc Dynama. Kyjev porazila Besiktas a postup portugalského mužstva do osemfinále Ligy majstrov bol na svete. Benfice stačilo na postup iba osem bodov, ktoré nazbierala za dve výhry, dve remízy a dve prehry. Skóre bolo dokonalo vyrovnané – 10:10. V Primeira Lige futbalisti Águias (Orlov) okupujú najvyššiu pozíciu pred FC Porto, náskok je iba minimálny, teda jednobodový. Grimaldo a Lopez sú hráčmi, ktorí do tohto stretnutia určite nenastúpia. Či do súbojov na trávniku zasiahnu aj Salvio a Zivkovic, to sa dozvieme najskôr hodinu pred výkopom. Štadión Estádio da Luz bude svedkom určite skvelého zápasu.
     
    Úvodné zostavy:

    Benfica Lisabon: Ederson – Semedo, Luisão (C), Lindelöf, Eliseu – Salvio, Pizzi, Fejsa, Carrillo – Mitroglu, R. Silva.
    Náhradníci: César – Augusto, Samaris, Jiménez, Cervi, Jardel, A. Almeida.

    Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Papastathopoulos, Bartra, Schmelzer (C), Durm – Dembèlé, Weigl, Guerreiro – Reus, Aubameyang.
    Náhradníci: Weidenfeller – Schürrle, Pulisic, Kagawa, Ginter, G. Castro, Passlack.

    Rozhodca: Rizzoli – Banti, Irrati (všetci Taliansko).
     
    Všetci hráči sú už na trávniku, podávajú si ruky. Prebehne ešte lós o úvodný výkop a prvý osemfinálový duel sa začne!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop obstarali hostia z Dortmundu, ktorí hrajú v žltých dresoch, domáca Benfica hrá v červenej farbe.
     
    2
    Eduardo Salvio prenikal po pravom krídle. Dostal sa do šestnástky, pripravoval sa na center, avšak v najnevhodnejšej chvíli sa pošmykol.
     
    2
    Ousmane Dembèlé si obhodil Luisãa a potom spadol, hlavný arbiter ale faul nepíska.
     
    3
    Prvý roh zápasu, po dobrom výpade od Semeda. Center do pokutového územia bol odvrátený Sokratisom.
     
    4
    Rohový kop hostia zvládli na výbornú, z protiútoku zahrozil Ousmane Dembèlé. Jeho zakončenie bolo zblokované Victorom Lindelöfom.
     
    5
    Hra má spád, útok strieda útok. Eduardo Salvio oklamal súpera vo vnútri šestnástky, aby vystrelil nad bránu. Dobrá pozícia, zlá realizácia.
     
    6
    V ofsajde sa teraz ocitol Ousmane Dembèlé, o polminúte neskôr fauloval Salvia Bartra.
     
    7
    Eliseu si vyšliapol na Weigla, píska sa proti domácemu záložníkovi. Borussia rýchlo rozohrala.
     
    8
    Aj druhé postavenie mimo hru patrilo hosťom. Opakovaný záznam však rozhodnutie postranného rozhodcu vyvrátil, Aubameyang mimo hry rozhodne nebol!
     
    9
    Situácia na trávniku sa mierne upokojila, loptu si medzi sebou prihrávajú zadáci BVB.
     
    10
    To, čo teraz zahodil Pierre-Emerick Aubameyang, je neuveriteľné! Geniálna prihrávka od Dembèlého, reprezentant Gabonu si loptu prebral na hranici šestnástky. Zakončenie rýchlonohého útočníka mierni nad bránu Edersona. Toto mal byť jasný gól!
    10. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR)
     
    11
    Borussia akoby začala viac útočiť. Marco Reus bol faulovaný, nasleduje voľný kop.
     
    12
    Dobrá šanca pre hlavičkárov sa končí v rukaviciach Edersona. Lopta nenašla hlavu žiadneho z hráčov Dortmundu.
     
    13
    Futbalisti domáceho mužstva sa bránia na vlastnej polovici a odolávajú ataku hostí.
     
    14
    Luisão vystihol už asi tretiu prihrávku súpera do pokutového územia. Nepresne prihrával Raphaël Guerreiro. Ešte v tej istej minúte sa pískal ďalší ofsajd, opäť na strane hostí.
     
    15
    Na zemi sa ocitol Eduardo Salvio. Ten si to namieril priamo voči dvojici súpera. Fauloval ho Marcel Schmelzer, budeme svedkami štandardky.
     
    16
    Lopta mierila na zadnú žrď, tam sa ale žiaden hráč Lisabonu nenachádzal.
     
    17
    Rýchlosť Dembèlého môže byť pre švédskeho reprezentanta v službách Benficy mierny problém. Victor Lindelöf si však s mladíkom v službách BVB tentokrát poradil.
     
    18
    Nepríjemný úder inkasoval Ousmane Dembèlé. Ten vyskočil a počas letu doňho narazil Pizzi. Mladík sa už dvíha zo zeme, verme, že to nie je nič vážne.
     
    18
    André Carrillo mohol zaútočiť, avšak loptu si predkopol až príliš silno.
     
    19
    Benfica sa musí mať na pozore, hostia vedú akcie po všetkých stranách, vrátane stredu ihriska. Lopta sa našťastie zastavila na jednom z obrancov, domáci sa ubránili.
     
    20
    Druhá desaťminútovka patrila jednoznačne hosťom. Tí sa teraz nevedeli presadiť, na pravej strane stroskotal Erik Durm.
     
    21
    Erik Durm opäť v útoku a teraz aj vo väčšej šanci. Lopta od Piszczeka našla tohto obrancu, nasledoval ale zlý prvý dotyk s loptou a je tak po možnosti na prvý gól stretnutia.
     
    22
    Lopta už bola za postrannou čiarou, Nélson Semedo ju nestačil udržať v hre. Borussia naďalej drží loptu na svojich kopačkách, prichádza ďalší útok.
     
    23
    Veľké zmätky v domácej obrane Ousmane Dembèlé nepotrestal. Domáci obrancovia sa vrhali do súbojov, loptu však neodkopli. Mohol prísť zaslúžený trest, Dembèlé sa dostal k strele vo vnútri šestnástky, Ederson ale vyťahuje parádny zákrok a loptu vytesnil na rohový kop!
     
    24
    Pri obrannej činnosti sa zranili hneď dvaja hráči. Prvým z nich je Ederson, ktorý schytal ranu od Dembèlého a krváca z pier. Druhým bol Švéd Lindelöf, tomu sa ošetrovalo obočie.
     
    25
    Rohový kop zahral Marco Reus, odrazená lopta sa dostala k Piszczekovi, jeho pokus zo šestnástky ale medzi tri žrde nesmeroval.
     
    26
    Previnenie voči pravidlám na domácej strane, previnil sa Eduardo Salvio. Priestupok prišiel v útočnej fáze, voľný kop zahráva Roman Bürki.
     
    27
    Po dlhšom čase sa Benfica dokázala usadiť na polovici Dortmundu. Salvio bude vhadzovať, očakávame aut až do šestnástky.
     
    28
    Rafa Silva sa dostal do kontaktu s protihráčom a šiel si po faul, hlavný rozhodca sa nedal oklamať a pokračuje sa v hre bez ďalšieho priameho kopu.
     
    29
    Nepríjemný šľapák teraz vytiahol z repertoára Ljubomir Fejsa. Stredopoliar z hlavného mesta Portugalska pristúpil nohu Schmelzerovi.
     
    29
    Počet ofsajdov na strane Borussie sa zvyšuje, Pierre-Emerick Aubameyang si musí dať pozor na načasovanie.
     
    30
    Úvodná polhodina prvého osemfinálového súboja je za nami. Niekoľko prvých minút boli aktívnejší domáci, ale od približne desiatej minúty sú lepší hostia z Dortmundu, ktorí si vypracovali aj dve dobré šance. Aj teraz sú pri lopte futbalisti BVB.
     
    31
    Ďalšia aktivita zo strany Borussie, útok bol zastavený ešte pred šestnástkou.
     
    32
    Ederson musel z brány von, keď lopta smerovala na Aubameyanga. Domáci brankár sa zorientoval veľmi rýchlo a loptu posiela hlboko do poľa.
     
    33
    Pokiaľ by sa hralo na počet ofsajdov, Borussia by už dávno zvíťazila. Erik Durm a jeho výpad bol zastavený, opakovaný záznam už niekoľkýkrát v dnešnom zápase ukázal, že to bolo veľmi tesné.
     
    34
    Zatiaľ čo v paralelne hranom zápase Ligy majstrov vedie PSG nad Barcelonou 1:0, v Lisabone máme stále nerozhodný výsledok. Domáci na viac ako bránenie nemajú, Thomas Tuchel pripravil hostí na stretnutie veľmi dobre. Čaká sa už iba na góly.
     
    35
    Rovnaký obrázok ako v posledných minútach, na polovici Lisabonu sú všetci hráči na ihrisku, okrem brankára Borussie. Łukasz Piszczek sa rozhodol odcentrovať, lopta končí iba v náručí Edersona.
     
    36
    Eduardo Salvio sa zapojil aj do defenzívnej činnosti, loptu vypichol, pri guľatom nezmysle ale zostávajú predsa len futbalisti Dortmundu. Benfica je bezradná, môže byť len rada, že jej obrana funguje a všetky útoky s výnimkou zakončenia Aubameyanga dokázala zneškodniť.
     
    37
    Naozaj je ťažké napísať niečo nové k dianiu na ihrisku. Borussia s loptou na kopačkách, Benfica sa iba bráni.
     
    38
    Ďalšie zmätky v domácej obrane! Raphaël Guerreiro prenikol do šestnástky z pravej strany, Ljubomir Fejsa mu konkuroval v bežeckom súboji. Domáci hráč sa dostal do sklzu, loptu nešťastne posunul pred bránu. Ederson z nej bol von, lopta prešla cez celú šírku bránkoviska. Pierre-Emerick Aubameyang sa naťahoval ako mohol, ale loptu nestačil doraziť do brány!
     
    39
    Kontroverzná situácia! Victor Lindelöf prenechával loptu Edersonovi, ktorý vyšiel z brány. Šprintom sa prezentoval Dembèlé. Francúz bol pri lopte prvý, Ederson tam bol o čosi neskôr. Došlo tak ku kontaktu medzi týmito dvomi hráčmi, mal sa pískať faul na strane Edersona, hlavný rozhodca tak ale neučinil!
     
    40
    Ousmane Dembèlé zostal ležať na zemi a dvíhať sa mu veru nechce. V priebehu 40 minút je to už druhýkrát.
    40.
     
    41
    Veľká nádej Dortmundu nakoniec môže pokračovať v zápase, odkopávať od brány bude Ederson.
     
    42
    V tejto minúte sme videli po ofsajde na každej strane, do konca prvého polčasu už veľa neostáva, môžeme však očakávať aspoň dve nadstavené minúty.
     
    43
    Ku koncu polčasu sa Benfica osmelila, jej útok ale hostia dokonale odrazili. Lopta sa dostala späť k Edersonovi.
     
    44
    Hostia sa prezentujú aktívnym pressingom, ten však problém Edersonovi nerobí, rovnako sa s ním vysporiadali aj ďalší členovia zadných rád Benficy.
     
    45
    Teraz sa Victor Lindelöf s loptou hral až pridlho, Ousmane Dembèlé ho napádal niekoľko sekúnd, švédsky stopér situáciu vyriešil dlhým odkopom.
     
    45+1
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    45+1
    Schmelzer hľadal v šestnástke Aubameyanga, domáci obranca odvrátil na roh.
     
    45+2
    Zlé prevedenie rohu v podaní Guerreira, Eliseu vhadzuje už na polovici Borussie.
     
    45+3
    Eduardo Salvio sa dostal do výhodnej pozície na center, ten bol však zblokovaný a Roman Bürki si naň počkal a ľahko ho chytá.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme za sebou úvodných 45 minút, v ktorých boli hostia lepším družstvom. Čo z toho, keď šance Aubameyanga a Dembèlého zostali nevyužité. Práve Pierre-Emerick Aubameyang spálil najväčšiu tutovku, keď zoči-voči Edersonovi prestrelil. Benfica sa od desiatej minúty prakticky len bránila na vlastnej polovici, iba občas prenikla do protiútoku. Nič to ale nemení na tom, že prvý polčas bol bezgólový, snáď bude druhá polovica zápasu v tomto ohľade oveľa lepšia.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:49.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Benfica Lisabon: z ihriska odchádza André Carrillo, prichádza Filipe Augusto.
     
    46
    Okamžite po začatí druhého polčasu bude Benfica zahrávať rohový kop, zhostí sa ho Pizzi.
     
    47
    Borussia sa ubránila, ale Benfica ostáva pri lopte.
     
    47
    Pizzi s faulom na Piszczeka, pressing Lisabonu bol zastavený.
     
    48
    A máme tu druhý roh za tri minúty pre Benficu, opäť ho zahráva Pizzi.
     
    48
    Benfica dala gól! Domáci udreli po rohovom kope! Pizzi zo štandardky našiel hlavu Luisãa, ten predĺžil pred bránu. Loptu si na päte spracoval KONSTANTINOS MITROGLU, aby ju následne dorazil do siete zmäteného Romana Bürkiho! Zmena smeru lopty a brankár hostí bol nachytaný!
    Asistencia: Luisão.
    48. Konstantinos Mitroglu (BNF) - 1:0
     
    50
    Okamžitej odpovede sa hostia nedočkajú, Marc Bartra sa previnil útočným faulom.
     
    51
    Odrazená lopta rovnako ako v prvom polčase a Ousmane Dembèlé ani teraz neprekonal Edersona! Luisão nezvládol obranný zákrok, lopta sa dostala k Francúzovi Dembèlému, ten ale necháva vyniknúť pohotového Edersona.
     
    52
    Úvodný gól dodal tomuto stretnutiu istotne šťavu, prebudili sa aj fanúšikovia.
     
    53
    Pierre-Emerick Aubameyang pokračuje vo festivale zahodených šancí! Skvelý pozemný center do vápna totiž reprezentant Gabonu premeniť nedokázal. Ederson vybehol, Aubameyang sa ho snažil prelobovať, ale nepodarilo sa mu to!
     
    54
    Tieto situácie môžu hostí výrazne mrzieť, ďalšia šanca na vyrovnanie už prísť nemusí. Gól by bol výrazne cennejší ako ten z nohy Mitroglua, keďže by sa jednalo o zásah na ihrisku súpera.
     
    55
    Hostia usadení na polovici súpera, na presné zakončenie je ešte stále dosť času.
     
    56
    Marco Reus dostal presný center na nohu a pokúsil sa o volej, ktorý Ederson vyrazil pred seba, Luisão ho posiela mimo ihriska.
     
    56
    Łukasz Piszczek o dvadsať sekúnd vysiela strelu spoza vápna, Ederson predviedol ďalší exkluzívny zákrok – rohový kop!
     
    57
    Rohovému kopu domáci odolali.
     
    57
    Bola nariadená penalta pre Dortmund.
    57. Ljubomir Fejsa (BNF)
     
    58
    Rohový kop bol udelený po ruke Fejsu v pokutovom území!
    58. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR)
     
    58
    Dnešný zápas je pre Pierra-Emericka Aubameyanga nočnou morou! Práve tento útočník si postavil loptu na biely bod, loptu však posiela iba doprostred brány, kde stál Ederson, ktorý sa zo svojho miesta ani nepohol!
     
    59
    Rohový kop po zneškodnení penalty taktiež úspech neslávil.
     
    60
    Je až neuveriteľné, čo všetko Ederson už v tomto dueli pochytal. Máme za sebou hodinu hry, Dortmund jasne dominuje držaniu lopty, avšak efektivita v premieňaní šancí je žalostná.
     
    61
    Držanie lopty – 39% : 61%.
     
    61
    Marco Reus to vzal na seba, ale jeho spracovanie bolo veľmi slabé.
     
    62
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Pierre-Emerick Aubameyang, prichádza André Schürrle.
     
    63
    Žltú kartu dostáva Ljubomir Fejsa (Benfica Lisabon).
     
    63
    Nepremenené šance si vyžiadali svoju daň, Aubameyang v tomto zápase dohral. Ljubomir Fejsa zastavil prienik Dembèlého a vidí za to žltú kartu. Nasleduje priamy kop.
     
    64
    Štandardky sa chopil Raphaël Guerreiro. Dobrý center na zadnú tyč, Sokratis Papastathopoulos ale na loptu nedočiahol.
     
    65
    André Schürrle faulovaný Victorom Lindelöfom. Štandardky prichádzajú ako na bežiacom páse, táto bude výrazne z uhla.
     
    65
    Raphaël Guerreiro sa snažil o priame ohrozenie brány, to ale zneškodnili hráči na prednej tyči.
     
    66
    Nasledoval ešte jeden center, o ten sa ale postaral Ederson, ktorý ho vyboxoval hlboko do poľa.
     
    67
    Ousmane Dembèlé až príliš zahnal Guerreira, ten tak nebol vo výhodnej pozícii na center, ale aj napriek tomu našiel Reusa, ktorý pohotovo zakončil. Tento pokus míňa bránu Edersona.
     
    68
    Striedanie v tíme Benfica Lisabon: z ihriska odchádza Rafa Silva, prichádza Franco Emanuel Cervi.
     
    68
    Filipe Augusto s dobre časovaným zákrokom na Reusa, tlak Dortmundu sa zvyšuje, nasleduje roh.
     
    69
    Tentokrát už prišla zmena a zahral ho Ousmane Dembèlé. Lopta sa dostala až k Edersonovi, ten ju boxuje preč.
     
    69
    Tak nakoniec ešte jeden roh. K hlavičke sa prepracoval Łukasz Piszczek, jeho zakončenie míňa bránu o dobré tri-štyri metre.
     
    70
    Benfica sa bráni a vie, že ak by tento stav udržala aj po záverečnom hvizde, do odvety by si priniesla skvelý náskok.
     
    71
    Dvadsať minút do konca, hráči Borussie sú bezradní. Ak si už vypracujú šancu, tak ju potom zahodia. Domácim nezostáva nič iné ako čakať na protiútok, ak nechcú zbytočne otvárať okienka do obrany.
     
    72
    Reus odzbrojený od lopty vo vápne, o čosi neskôr sa píska ruka hráča BVB.
     
    73
    Faul domáceho hráča pri postrannej čiare, voľný kop rozohrali hostia nakrátko.
     
    74
    Kapitán hostí zastavil brejk hostí iba za cenu žltej karty.
     
    75
    Striedanie v tíme Benfica Lisabon: z ihriska odchádza Konstantinos Mitroglu, prichádza Raúl Jiménez.
     
    76
    Raphaël Guerreiro sa preštrikoval stredom poľa, jeho prihrávka vzduchom ale spoluhráča nenašla.
     
    77
    Vstúpili sme už do poslednej štvrťhodiny hry, hráči Benficy sú stiahnutí na vlastnom území, totálna dominancia Dortmundu na lopte. Góly ale hosťom z neba len tak nespadnú.
     
    78
    Do hry sa zapojil Roman Bürki, keď musel odkopom riešiť situáciu pred dotierajúcim útočníkom.
     
    79
    André Schürrle bol zastavený až trojicou protihráčov, obrana na čele s Luisãom odvádza v doterajšom priebehu duelu skvelú robotu.
     
    80
    Teraz sa už všetkých desať hráčov Lisabonu v poli zapája do obrannej činnosti. Łukasz Piszczek nepresne prihráva, Orli získali loptu a môžu si vydýchnuť.
     
    81
    Chystá sa dvojité striedanie na strane Borussie, desať minút do konca zápasu. Luisão predviedol ďalší z obranných zákrokov, Benfica je čoraz bližšie k vytúženému víťazstvu, ale hlavne k čistému kontu na domácej pôde.
     
    82
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Marco Reus, prichádza Christian Pulisic.
     
    82
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Raphaël Guerreiro, prichádza Gonzalo Castro.
     
    83
    Domáci fanúšikovia sú v dobrej nálade a spievajú oslavné chorály. Futbalisti Borussie sa nemajú kam pohnúť, všetko je pokryté obetavými hráčmi Benficy.
     
    84
    Eliseu fauluje Pulisica, šanca na gól hlavou po štandardke.
     
    84
    Po zápase sa bude skloňovať hlavne jedno meno, a tým bude Ederson! Čo všetko pochytal tento brankár je neuveriteľné. Volej Pulisica trafil Raúla Jiméneza, lopta zmenila smer a mierila do rohu brány. Ederson vytiahol ďalší zo zákrokov a drží svoj tím nad vodou!
     
    84
    Žltú kartu dostáva Christian Pulisic (Borussia Dortmund).
     
    85
    Útočný faul amerického záložníka, domáci si môžu vydýchnuť a nabrať sily na záverečné krušné chvíľky stretnutia.
     
    86
    Filipe Augusto fauluje Weigla, Benfica už kúskuje hru.
     
    87
    Domáci futbalisti teraz výborne podržali loptu na polovici Borussie, to sú cenné sekundy pri udržiavaní výsledku.
     
    88
    Domáci manažér Rui Vitória upokojuje svojich hráčov. Nasleduje rohový kop, zahrá ho Ousmane Dembèlé.
     
    89
    Ani roh s poradovým číslom deväť sa neskončil úspešne. Lopta sa odrazila na Pulisica. Ten stál na kraji šestnástky, jeho volej po sklepnutí hruďou mieri nad bránu.
     
    90
    Lopta pod kontrolou zadákov Dortmundu, začala sa nám posledná minúta.
     
    90
    Marc Bartra (Borussia) sa dostal do súboja s Jiménezom neskoro. Protihráča trafil nohou, za čo vidí žltú kartu.
     
    90+1
    Nadstavujú sa štyri minúty!
     
    90+1
    Domáci sa s rozohrávkou voľného kopu neponáhľali, ubehla ďalšia polminúta. Pri lopte sú už ale hostia, ktorí sa okamžite presúvajú do útoku.
     
    90+2
    Ederson to teraz neurobil ideálne, keď podbehol center a takmer za to pykal. Zastúpil ho Eliseu, nasleduje roh!
     
    90+3
    Útočný faul hostí, odniesol si to hrdina dnešného zápasu. Ederson sa hádal so stopérmi Borussie, do konca zápasu ostáva približne 70 sekúnd.
     
    90+4
    Vhadzovanie pre domáci celok, Benfica udrží víťazstvo!
     
    90+4
    Nadstavený čas sa napĺňa, lopta je ďaleko od Edersona!
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 1:7. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 2:8. Fauly: 15:9.

     
    Po polčase osemfinálového dvojzápasu medzi Benficou Lisabon a Borussiou Dortmund je na tom lepšie portugalské mužstvo. Rui Vitório môže byť spokojný. Jeho zverenci vyhrali duel na domácej pôde po výsledku 1:0. O jediný gól sa tesne po zmene strán postaral Mitroglu, ktorý po rohovom kope využil svoju pohotovosť a agilnosť pred bránou Bürkiho. A práve náprotivok brankára hostí je dnes hrdinom duelu. Ederson má na konte niekoľko skvelých zákrokov proti strelám Reusa, Aubameyanga, Piszczeka a ďalších. Naopak, smutným hrdinom večera je gabonský reprezentant Pierre-Emerick Aubameyang. Aubameyang nepremenil pokutový kop, ktorý bol nariadený po ruke v pokutovom území. Thomas Tuchel ho následne veľmi rýchlo vystriedal. Gól nepriniesla ani trojica striedajúcich hráčov Dortmundu, BVB si tak do domácej odvety odnáša jednogólové manko.
     
    Odo mňa je to na dnešný večer všetko, prajem dobrú noc! (22:47:38)

    Viktor Kalinács

    Góly: 48. Mitroglu

    Karty:   63. Fejsa (BNF) – 74. Schmelzer (DOR), 84. Pulisic (DOR), 90. Bartra (DOR)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 1:7. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 2:8. Fauly: 15:9.
    Benfica Lisabon: Ederson – Semedo, Luisão (C), Lindelöf, Eliseu – Salvio, Pizzi, Fejsa, Carrillo (46. Augusto) – Mitroglu (75. Jiménez), R. Silva (68. Cervi).
    Náhradníci: César – Augusto, Samaris, Jiménez, Cervi, Jardel, A. Almeida.

    Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Papastathopoulos, Bartra, Schmelzer (C), Durm – Dembèlé, Weigl, Guerreiro (82. G. Castro) – Reus (82. Pulisic), Aubameyang (62. Schürrle).
    Náhradníci: Weidenfeller – Schürrle, Pulisic, Kagawa, Ginter, G. Castro, Passlack.

    Rozhodca: Rizzoli – Banti, Irrati (všetci Taliansko)
    Streda 08.03.2017
    Dortmund - Benfica 4:0

    Góly: 4. Aubameyang, 59. Pulisic, 61. Aubameyang, 85. Aubameyang

    Karty:   31. G. Castro (DOR), 38. Dembèlé (DOR), 65. Piszczek (DOR) – 33. Samaris (BNF)