Novokuzneck – Red Star Kunlun 2:4 (kon.) | Novosibirsk – Chabarovsk 1:3 (kon.) | Omsk – Vladivostok 1:3 (kon.)
Nižnekamsk – Togliatti 3:2 (kon.)
koniec
HC Sibir Novosibirsk
1:3 (1:2, 0:0, 0:1)
Amur Chabarovsk
cz Sobota 04.02.2017, 11:30 • Sibir Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:30.
     
    Třaskavé boje o play-off v KHL vrcholí. A ve Východní konferenci je na spodku první osmičky pořádně rušno. Stále nic jisté nemá aktuálně devátý Sibir, který nutně potřebuje vyhrát za tři body nad Amurem. Soupeř už totiž sezónu dohrává jen z povinnosti.
     
    Novosibirsk má aktuálně výtečnou formu, kterou by měl potvrdit před domácími fanoušky i v nynějším klání. Vyhrál totiž pětkrát v řadě, z toho čtyřikrát po základní hrací době. Naposledy v klíčovém souboji snadno porazil Vladivostok.
     
    Jenže Chabarovsk si na závěr nevydařené sezóny vyšlápl na některé své protivníky. Nejprve doma porazil Medveščak, pak venku šokoval Omsk, aby naposledy zdolal venku Chabarovsk. Určitě nebude skládat zbraně předčasně, byť vaoritem duelu je jeho soupeř.
     
    Úvodní sestavy:

    HK Sibir Novosibirsk: Taylor (Krasikov) – K. Vorobjov, Mišarin, Polášek, K. Alexejev, Ignatovič, Beljakov, Naumov – Sannikov, Kemppainen, Šalunov – Pervušin, Chlopotov, Šumakov – Milovzorov, Okulov, Boychuk – Arťuchin, A. Gluchov, Sokolov – Arťomov.

    Amur Chabarovsk: Metsola (Pečurskij) – Kondratěv, Gorochov, Aťušov, Malevič, J. Kolář, Ljutov, Jelesin – Litovčenko, Byvalcev, T. Zohorna – O. Li, Vl. Ušenin, Vj. Ušenin – Kapustin, Ruděnkov, Krysanov – Nazarov, Dědunov, V. Popov.

    Rozhodčí: Birin, Ravodin – Gorděnko, Tomilov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:50
    V úvodních vteřinách se Amur dostal na polovinu svého soupeře. A tam jaksi ohrožoval soupeře. Ovšem bez většího úspěchu.
     
    01:23
    Okulov se ocitl v dobré možnosti na druhé straně. Každopádně Metsola mezi třemi tyčemi dokázal zasáhnout. Rozhodně by se Sibiru hodila vedoucí branka hned zkraje utkání.
     
    01:47
    Sibir právě vstřelil branku!
    KONSTANTIN OKULOV si sjel na levý kruh a odtud přesným zakončením překonal brankáře Metsolu. Přesná a svižná střela domácího útočníka, trefil to opravdu dobře. Domácí rozhodně získali potřebný klid. Asistence: Maxim Ignatovič.
    01:47 Konstantin OKULOV - 1:0
     
    02:30
    Sibir určitě vstoupil do utkání, jak nejlépe mohl. Tohle vedení mu zcela jistě dopomohlo k většímu tlaku. Každopádně Amur se nevzdává a podniká s pravidelností výpady směrem dopředu.
     
    03:12
    Li se snažil překonat Taylora, ovšem bez úspěchu. Oba brankáři mezi třemi tyčemi opravdu moc zasahovat nemuseli.
     
    04:50
    Polášek, jeden z Čechů v tomto zápase, se nyní snažil operovat v útočném pásmu. neměl ale tolik prostoru, ostatně jako jeho spoluhráči. A tak k žádné velké akce nedošlo.
     
    05:46
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Taylor nyní neměl mezi třemi tyčemi žádnou šanci. Puk se trošku nečekaně odrazil do cesty ILJI GOROCHOVA, který tvrdou pumelicí z první překonal domácího brankáře. Bez asistence.
    05:46 Ilja GOROCHOV - 1:1
     
    06:33
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Ilja Gorochov – 2 min., držení protihráče).
     
    06:55
    Kemppainen společně se Sannikovem se nyní snažili překonat z blízkosti Metsolu. Ale neúspěšně. Hostující brankář v brance odolat dokázal. Každopádně dobrý start Sibiru do této přesilovky.
     
    07:40
    Sibir nehraje tuhle početní výhodu vůbec špatně. Natřískaný stadion si v tuhle chvíli žádá nějakou tu branku.
     
    08:33
    Hosté v plném počtu.
     
    09:10
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Jurij Nazarov – 2 min., hákování).
     
    09:40
    Během krátké chvíle má Sibir k dispozici další přesilovku. Každopádně v úvodních čtyřiceti vteřinách nic zajímavého nevymyslel.
     
    10:13
    Šumakov se snažil najít Kemppainena, ovšem tahle spolupráce nakonec domácím nezajistila nějaký úspěch. Zatím v téhle přesilovce soupeřovu branku moc neohrozili.
     
    11:10
    Hosté v plném počtu.
     
    12:07
    Zahlášena je nyní reklamní přestávka poté, co Amuru tenhle útok nakonec nevyšel. Každopádně zatím se Sibirem hraje určitě vyrovnanou partii. Průběžný výsledek je vlastně zcela zasloužený.
     
    13:30
    Metsola nyní zasahovat nemusel, tahle střela byla totiž zablokována do ochranné sítě. Na druhé straně pro jistotu schoval puk pod svojí lapačku Taylor před dotírajícím Zohornou.
     
    13:50
    Byl to snad Kolář, který nyní trefil z levého kruhu tyčku! Taylor měl nyní obrovské štěstí. Puk se totiž odrazil od brankové konstrukce přímo do jeho cesty. Sibir může děkovat, kde byla postavena jeho branka.
     
    14:12
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Taylor nepředvedl úplně jistý zákrok a puk vyrazil pouze na hokejku OLEGA LI, kerý z blízkosti nikým nehlídaný snadno uklidil puk do poloodkryté svatyně. Takhle si to Sibir určitě nepředstavoval. Asistence: Vjačeslav Ušenin.
    14:12 Oleg LI - 1:2
     
    15:45
    Aktuální průběžný výsledek j zcela určitě překvapivý. Obzvláště proto, že je to právě Sibir, kdo bojuje o play-off a ne Amur, jenž už nemá šanci proklouznout do první osmičky.
     
    17:00
    Tři minuty do konce této třetiny. Sibir se zatím marně snaží najít cestu za vyrovnávacím gólem. Obecně se Metsola mezi třemi tyčemi moc nezapotil v posledních minutách.
     
    17:53
    Na ledě byla Chlopotovova lajna, ale nic kloudného nevymyslela. Nakonec byla hra přerušená kvůli tomu, že se puk ocitl mimo hrací plochu. Amur na ledě Sibiru hraje zatím určitě vyrovnanou partii.
     
    19:00
    Zahlášena poslední minuta této třetiny.
     
    19:24
    Vl. Ušenin pálil z poměrně velké dálky a se svým pokusem logicky nemohl uspět. Jeho pokus byl nakonec tečovaný do ochranné sítě. Amur každopádně zůstane v útočném pásmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Tahle si to Sibir, který horlivě bojuje o play-off, nepředstavoval. Rychlá trefa Okulova mu nepomohla k vítězství v této třetině. Amur totiž v žádném případě nesložil zbraně a díky zásahům Gorochova a Li otočil vedení na svou stranu. Rozhodně nás čekají ještě zajímavé dvě třetiny.
     
    Další třetina začne přibližně v 12:27.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Zohorna na úvod vyslal jakési zakončení z levé strany, to ovšem Taylora nemohlo v žádném případě ohrozit. Připsal si poměrně snadný a úspěšný zákrok.
     
    21:19
    Chlopotov s nedodtal k příliš dobrému zakončení na pravé straně. Metsola mezi třemi tyčemi vlastně ani nemusel zasahovat.
     
    22:30
    Úvodní chvilky druhé třetiny se hrají bez přerušení. Ani jeden z celků si zatím nevytvořil nějakou vyloženější šanci.
     
    23:21
    Šalunov se nyní snažil dorážet svou vlastní střelu. Metsola asi úplně nečekal, že si jeho protihráč vybruslí z rohu kluziště před jeho branku a odtud se bude pokoušet zakončovat.
     
    24:12
    Ruděnkov se marně snažil dohnat tenhle puk. Nestihl to, je z toho zakázané uvolnění. A hra se stěhuje nakonec právě před Metsolu.
     
    24:39
    Hra byla během pár chvil snad už potřetí přerušená. Vhazovat se tak bude znovu před Metsolou, který musí být přece jenom ostražitější než Taylor na druhé straně.
     
    25:36
    Gorochov chtěl zřejmě nahazovat na branku Taylora, nicméně jeho zakončení postrádalo především razanci. Domácí obrana tak neměla s touhle šancí vlastně žádný problém.
     
    26:19
    Šumakov napřáhl z pravého kruhu a ostře vypálil! Každopádně Metsola mezi třemi tyčemi pohotově zasáhl. Průběžný stav utkání se nám během úvodních šesti až sedmi minut ve druhé třetině nezměnil.
     
    26:49
    Boychuk nyní nešťastně srazil svého spoluhráče Okulova na mantinel. Každopádně domácí útočník by měl být v pořádku. V přerušené hře v klidu sám odjel na střídačku.
     
    27:14
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Vladislav Naumov – 2 min., sekání).
     
    27:25
    Malevič se ve středu pole ocitl v opravdu velmi dobré pozici. Snažil se zamířit nad lapačku Taylora, ten ovšem právě prostřednictvím její pomoci tohle zakončení polapil.
     
    28:14
    Minuta z vůbec první početní výhody Amuru je pryč. Když už se hosté dostali k nějakému zakončení, dokázal si Sibir, včetně brankáře Taylora, se situací poradit.
     
    28:43
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Georgij Mišarin – 2 min., vysoká hůl).
     
    28:58
    Třicet vteřin hrál Amur přesilovku pět na tři. Nakonec pálil po pěkné a rychlé kombinaci Kondratěv, nicméně se svým zakončením neuspěl. Každopádně i nadále Sibir prožívá krušné chvíle.
     
    29:14
    Na ledě je zpátky Naumov. To nejhorší má Sibir za sebou, ale ještě ani zdaleka nemá vyhráno. Amur bude tuhle přesilovku ještě dohrávat.
     
    30:43
    Domácí v plném počtu.
     
    30:46
    Sannikov se těsně po osvobození z oslabení dostal z pravé strany ke slušnému zakončení. Nicméně na Metsolu si mezi třemi tyčemi nepřišel. Ten dnes mezi třemi tyčemi působí velmi jistým dojmem.
     
    31:55
    Před Taylorovou brankou vznikla menší potyčka. Rozhodčí ovšem byli na místě včas a situaci vyřešili. Následovat bude komerční přestávka.
     
    32:37
    Gorochov je dnes střelecky opravdu hodně aktivní. Taylor nyní musel zasahovat proti jeho střele z levé strany. Každopádně si poradit dokázal.
     
    33:06
    Vl. Ušenin se ocitl v opravdu velmi dobré pozici! Nabruslil si pak až před Taylora, kterého svižnou střelou zápěstím prověřil. Každopádně domácí brankář si se situací poradil.
     
    33:31
    Polášek vypálil z pravého kruhu, každopádně Metsola vyrážel. Milovzorov se snažil prosadit z dorážky, ovšem neúspěšně. A ani Boychuk pak následně se svým zakončením neuspěl.
     
    35:00
    Pět minut zbývá do konce této třetiny. Na nějakou branku v tomhle dějství jednoduše stále čekáme.
     
    35:42
    Metsola v tomto zápase předvádí zatím jistý a komplexní výkon. Do jeho blízkosti se nyní dostal Šalunov, ovšem uspět nedokázal. I on se podepisuje na současném trošku nečekaném úspěchu Amuru v tomto zápase.
     
    36:41
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Anton Krysanov – 2 min., podražení).
     
    37:20
    Domácím v tuhle chvíli tahle přesilovka nevychází úplně podle představ. Zatím se Taylor mezi třemi tyčemi potit nemusel. Sibir by rozhodně potřeboval vyrovnat, aby mohl ještě započít cestu za třemi body.
     
    37:49
    Okulov si vybruslil před Metsolu a odtud se ho snažil překonat. Nicméně zamířil pouze vedle brány. Škoda pro domácí, tenhle útočník se ocitl v opravdu velmi slušné pozici.
     
    38:41
    Hosté v plném počtu.
     
    39:00
    Zahlášena poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:10
    Gluchov se nyní u tyčky snažil dorážet, ovšem marně, Metsola si zkrátka svá místa v bráně hlídá. A ani v závěru tohoto dějství žádného z protihráčů k přesnému zakončení nepustil.
     
    39:44
    V závěru druhé třetiny se Amur brání atakům soupeře. Ovšem úspěšně. Metsola jakémusi menšímu tlaku odolal. Domácí hráči na něj nedokážou najít jakýkoli recept.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině jsme se žádné branky nedočkali. Pořád je utkání hodně vyrovnané, a Sibir si stále určitě uvědomuje, že zaváhání by hodně mohlo zamotat jeho cestu do play-off. Amur, hrající bez tlaku a naprosto v pohodě, je v tuhle chvíli stále tím úspěšnějším.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:22.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:55
    Byl to snad muž se sedmičkou na zádech Šumakov, kdo se nyní snažil o přesné zakončení. Byl ovšem neúspěšný. Metsola mezi třemi tyčemi zatím v pohod odolává.
     
    42:35
    První dvě a půlminuty tohoto dějství máme za sebou. Amur se stále na ledě favorita drží. Pořád je rozhodující trefou ta od Li z 15. minuty utkání.
     
    43:45
    Polášek nyní jaksi nahodil z velké dálky, ovšem v poměrně nevhodnou dobu. Nikdo ze spoluhráčů nemohl tuhle střelu v žádném případně dorážet.
     
    44:55
    Amur se jako by čím dál více soustředí na bránění těsného náskoku. A Sibiru se nyní vepředu poměrně nedaří prosadit do Metsolovy blízkosti.
     
    45:40
    Vhazovat se nyní bude před brankou Metsoly. Na buly se už chystají Byvalcev spolu s domácím Šalunovem.
     
    46:15
    Byl to snad Šalunov, kdo se ocitl ve vyložené pozici! Jenže vyrovnat nakonec nedokázal. Tohle byla velká škoda pro Sibir.
     
    47:08
    Metsola v pohodě schoval touš do své lapačky. Sibir se stále snaží o nějakou korigaci skóre, ale marně. Amur na jeho ledě předvádí i nadále dobrý výkon směrem dozadu.
     
    47:56
    Metsola mezi třemi tyčemi zatím i nadále kraluje. Sibir je pochopitelně daleko častěji na puku, Amur vlastně v tuhle chvíli jen brání. Každopádně domácím se čas stále krátí.
     
    48:55
    Po další neúspěšné akci Sibiru podržel puk vzadu Polášek, který si poradil se svým dotírajícím protihráčem. započne tak další útok domácího celku...
     
    49:18
    ... Šalunov se snažil v útočném pásmu prosadit, nicméně obdržel celkem hodně ostrý úder do obličeje. Každopádně rozhodčí tuto situaci neposoudili jako vyloučení. Možná že i přehlídli tento moment.
     
    49:40
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Vitalij Aťušov – 2 min., držení hole).
     
    50:40
    Obětavě se nyní vrhl do této střely Gorochov. A že se přitom Alexejev ocitl v opravdu velmi dobré střelecké pozici. Sibiru i tahle přesilovka zatím nevychází úplně podle představ.
     
    51:40
    Hosté v plném počtu.
     
    53:15
    Beljakov to udělal opravdu parádně! naznačil hned dvakrát střelu, čímž poslal své obránce před sebou do kolen, a dostal se velmi výhodné pozice. Jenže zakončení nakonec nebylo úspěšné.
     
    55:00
    Pět minut do konce. Pořád je stav nezměněný, Amur vede o jednu branku už od 15. minuty. A stále se mu drží Sibir držet na uzdě.
     
    56:29
    Gluchov nyní operoval nebezpečně před soupeřovou brankou. Ale tečovat touš se mu nakonec nepodařilo. Metsola vyrazil tuhle střelu bezpečně do ochranné sítě.
     
    58:00
    Zahlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:34
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Domácí zkusili power-play a to se jim ve finále nevyplatilo. VITALIJ AŤUŠOV se dostal v obranném pásmu k puku a poslal ho přes dvě pásma do prázdné brány. Zřejmě je o vítězi tohoto střetnutí rozhodnuto. Bez asistence.
    58:34 Vitalij AŤUŠOV - 1:3
     
    58:43
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:37
    Ještě se Sibir pokouší hrát bez brankáře. Ale opravdu mu značně chybí čas. Amur by si už pohodlný náskok měl pohlídat.
     
    Konec zápasu.
     
    Tohle je určitě nečekaný výsledek a především značná komplikace pro Sibir, který bojuje o play-off. Amuru v tomhle střetnutí o nic nešlo, ale díky skvělé obraně svého protivníka z konference nakonec přetlačil. Ve třetím dějství se o jedinou trefu postaral Aťušov.
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (13:56:57)

    Patrik Sandev

    Góly a asistencie: 2. Okulov (Ignatovič) – 6. Gorochov, 15. O. Li (Vj. Ušenin), 59. Aťušov


    HC Sibir Novosibirsk: Taylor (Krasikov) – Vorobjev, Mišarin, Polášek, K. Alexejev, Ignatovič, Beľakov, Naumov – Sannikov, Kemppainen, Šalunov – Pervušin, Khlopotov, Šumakov – Milovzorov, Okulov, Boychuk – Arťuchin, A. Gluchov, Sokolov – Arťomov.
    Amur Chabarovsk: Metsola (Pečurskij) – Kondratěv, Gorochov, Aťušov, Malevič, Kolář, Ľutov, Jelesin – Litovčenko, Byvalcev, T. Zohorna – O. Li, Vl. Ušenin, Vj. Ušenin – Kapustin, Rudenkov, Krysanov – Nazarov, Dedunov, V. Popov.

    Rozhodca: Birin, Ravodin – Gorděnko, Tomilov