Malaga – Espanyol 0:1 (kon.) | Barcelona – Bilbao 3:0 (kon.) | Atlético Madrid – Leganés 2:0 (kon.)
Valencia – Eibar 0:4 (kon.)
koniec
FC Barcelona
3:0 (2:0)
Athletic Club Bilbao
Sobota 04.02.2017, 16:15 • Camp Nou (Barcelona) • Španielska LaLiga • 21. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Sledovali smepomerne atraktívne futbalové divadlo s množstvom šancí na oboch stranách. Domáci futbalisti hrali pekný kombinačný futbal, čo im prinieslo hľadké víťazstvo rozdielom triedy. Hostia sa sústredili na defenzívu a udrieť sa snažili po rýchlych brejkoch. Odo mňa to je z tohto zápasu všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. Zápasom vás sprevádzal Róbert Gašpárek. (18:10:09)
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:5.
    Střely mimo: 7:5.
    Rohy: 7:2.
    Ofsajdy: 0:2.
    Fauly: 11:18.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    V závere stretnutia skúsil ešte Muniain zakončiť z väčšej vzdialenosti. Jeho tvrdý projektil skončil tesne nad. V dnešnom zápase to bolo asi všetko, čo sme mali možnosť vidieť.
     
    90+2
    V posledných minútach je defenzíva hostí veľmi otvorená a súper veľmi ľahko preniká. Je vidieť, že hostia hrajú už len na pol plynu.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca sa rozohodol nadstaviť v druhom dejstve ešte tri minútky navyše.
     
    90
    Ukážková akcia domáceho tímu skončila zakončením Aleixa Vidala presne do stredu brány a následnou dorážkou Rakitića. Ten však mieril úplne mimo.
     
    89
    FC Barcelona odohrala rohový kop krátkou rozohrávkou.
     
    88
    Neymar šikovným spôsobom prešiel cez jedného brániaceho hráča, ale na toho druhého bol už prikrátky. Opäť z toho bude aspoň rohový kop.
     
    87
    Na centrovanú loptu po rohovom kope si najvyššie vyskočil jeden z brániacich hráčov a rohový kop odvrátil.
     
    86
    Domáci tím bude zahrávať rohový kop po obrannom zákroku Muniaina.
     
    85
    Rakitić sa po súboji s Adurizom ocitol na trávniku. Hlavný arbiter stál dostatočne blízko a tak celú situáciu videl jasno. Jednalo sa o nedovolený zákrok.
     
    84
    Držanie lopty je momentálne 54% v prospech domáceho celku a 46% v neprospech toho hosťujúceho.
     
    83
    Muniain to skúsil sám stredom ihriska, ale je pravda, že tých brániacich hráčov tam bolo priveľa. Tak sa nemožno diviť, že neprešiel až do pokutového územia.
     
    82
    Do ďalšej šance sa dostal striedajúci Javi Eraso, ale jeho zakončenie z prvej nemalo dostatočnú presnosť, aby z toho bolo niečo vážnejšie.
     
    81
    Inaki Williams sa taktiež dostal do zakončenia a dokonca aj rozvlnil sieť. Veľká škoda, že len tú bočnú. V tomto prípade nemusel Andre ter Stegen vôbec zasahovať.
     
    80
    Neymar je v dnešmom stretnutí vidieť takmer v každej akcii jeho tímu. Napriek tomu dnes nedokázal presne zakončiť.
     
    79
    Neymar sa tentoraz rozhodol, že rohový kop zrealizuje rozohrávkou nakrátko. FC Barcelona tak môže pokračovať vo svojej útočnej snahe aj naďalej.
     
    78
    Oscar de Marco si zbiehal do pokutového územia súpera, kde sa snažil reagovať na center Neymara. K zakončeniu sa nedostal, ale opäť z toho bude aspoň rohový kop.
     
    77
    Hostia už nejavia väčšiu snahu do útoku. Zápas dohrávajú už len z povinnosti.
     
    76
    A bol to práve Neymar, kto sa postavil ku rohovej zástavke. Ale jeho centrovaný pokus skončil mimo bránky súpera.
     
    75
    Neymar sa opäť pokúšal o samostatný únik, čo u tentoraz nevyšlo, ale dokázal pre svoj tím vybojovat rohový kop.
     
    74
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Raúl García, prichádza Javi Eraso.
     
    73
    Striedajúci Sergi Roberto sa s loptou dostal až na hranicu malého vápna, kde sa snažil prihrávkou v páde nájsť niekoho zo svojich spoluhráčov. Neúspešne.
     
    72
    Neymar skúsil zakončiť približne z osemnástich metrov a takmer bol úspešný. Gólman hostí sa musel riadne natiahnuť, aby tento pokus zachytil.
     
    71
    FC Barcelona zahrávala voľný kop z väčšej vzdialenosti. Exekútor sa ho rozhodol rozohrať nakrátko a následne posunúť do zadných rad.
     
    70
    Žltú kartu dostáva Aymeric Laporte (Athletic Club Bilbao). Držanie.
     
    69
    Inaki Williams si dokázal spracovať prihrávku svojho spoluhráča, ale sám tušil, že sa v čase prihrávky nachádzal v postavení mimo hry. A bolo tomu tak.
    67. Aleix Vidal (BAR) - 3:0
     
    67
    Barcelona dala gól!
    ALEIX VIDAL ukázal svoje kvality v individuálnom prieniku. Dokázal prejsť cez dvoch brániacich hráčov a následne aj presne zakončiť z hranice veľkého vápna. Lopta zapadla presne do ľavej časti bránky. Stav zápasu sa mení na rozdiel triedy. Bez asistencie.
     
    66
    Už to vyzeralo tak, že sa Oscar de Marcos dostane do vážnejšej streleckej pozície, ale túto príležitosť mu zmrazil postranný arbiter, ktorý si všimol ofsajdové postavenie.
     
    65
    Lopta sa nachádza na polovici domacého celku, ale sú to práve oni, kto má loptu pod kontrolou.
     
    64
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Lionel Messi, prichádza Sergi Roberto.
     
    63
    Aleix Vidal si to namieril do útoku, ale ee Marcos mu veľmi rýchlo vystavil v jeho výlete červenú.
     
    62
    Lionel Messi sa rútil na bránku súpera. Snažil sa individuálne presadiť, ale napokon z toho bol len pád na trávnik. Hlavný arbiter tento súboj neuznal ako nedovolený a nechal hru pokračovať bez prerušenia. Opakovaný záznam ukázal, že sa o faul skutočne mohlo jednať.
     
    61
    Inaki Williams šikovným spôsobom hľadal niekoho zo svojich spoluhráčov na hranici malého vápna, ale našiel len dobre postaveného Mascherana, ktorý loptu upratal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    60
    Po sérii krátkych prihrávok sa k lopte dostal Iraizoz, ktorý hral na istotu a poslal loptu až na polovicu súpera.
     
    59
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Mikel San José, prichádza Beñat Etxebarria.
     
    59
    Hostia chystajú druhé striedanie. Nechajme sa prekvapiť kto pôjde dole a kto naopak hore.
     
    58
    Bola z toho veľká šanca, v ktorej sa v dobrom svetle ukázal Neymar, ktorý vyskúšal zakončiť z otočky. Jeho strelecký pokus si to namieril mimo brány. Zakončeniu chýbalo troška toho futbalového šťastíčka.
     
    57
    Lopta sa nachádza na kopačke Marca Andre ter Stegena, ktorý si s rozohrávkou dáva na čas. Napokon presne rozohral a tak jeho tím môže zaútočiť.
     
    56
    Inaki Williams skúsil poslať loptu medzi tri žrde, ale to sa mu dostatočne nepodarilo. Jeho strelecký pokus bol nepresný a skončil za postrannou čiarou. Domáci majú výhodu outového vhadzovania.
     
    55
    Raúl García si nabehol na presný pas a sám pred brankárom napálil loptu do stredu bránky. Marc-Andre ter Stegen predviedol svoje kvality a štýlovo strelecký pokus zlikvidoval.
     
    54
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Rafinha, prichádza Ivan Rakitić.
     
    54
    Rafinha po vlastných odchádza za postrannú čiaru a domáci tréner chystá striedanie. Nechajme sa prekvapiť, kto ho zastúpi. Hra už pokračuje ďalej.
     
    53
    Rafinha sa v súboji vážne zranil. Vyzerá to tak, že ho gólman hostí nepríjemne kopol priamo do hlavy. Na tvári Rafinhu je viditeľné aj väčšie množstvo krvy. To nevyzerá dobre.
     
    52
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Iñigo Lekue, prichádza Aritz Aduriz.
     
    52
    De Marcos dokázal odcentrovať z pravej strany ihriska, ale jeho pokus smerujúci na hranicu malého vápna bol zachytený brániacim hráčom.
     
    51
    Rafinha zahodil veľkú šancu po tom, ako si zbehol na perfektný kros zo strany a z vnútra pokutového územia ho hlavou umiestnil len kúsok od pravej žrde.
     
    50
    Jeremy Mathieu už nestihol presne zakončil, ale v poslednej chvíli dokázal pre svoj tím vybojovať ďalší rohový kop.
     
    49
    Ku rohovej zástavke sa postavil Neymar, ktorého center bol zbytočný. Jeden z domácich hráčov fauloval súpera.
     
    48
    FC Barcelona bude mať možnosť skórovať po rohovom kope.
     
    48
    K lopte sa dostal aj Andre ter Stegen, ktorý hral v tomto prípade na istotu a poslal loptu okamžite, čo najďalej od vlastného vápna.
     
    47
    Skvelá práca San Josého, ktorý vytlačil súpera až na vlastnú polovicu ihriska.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Gerard Piqué, prichádza Javier Mascherano.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Priebeh prvého polčasu možno označiť ako atraktívny. V prvom polčase sme videli množstvo zaujímavých šancí a momentov. Dúfajme, že sa hra bude niesť v rovnakom duchu aj v druhom dejstve. Domáci celok dnes stavil na kombinačnú hru, čo im vychádza a ich súper sa spolieha na pevnú defenzívu a smrteľné protiútoky.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Raúl García posielal center do vápna súpera, kde sa však lopta nedostala. Jeho centrovaný pous nemal dostatočnú výšku, aby prešiel hneď cez prvého brániaceho hráča.
     
    44
    Paco Alcácer sa snažil získať loptu v hlavičkovom súboji, ale v ňom si počinal nedovolene. Pri lopte budú hostia, ktorí ziskali nepriamy voľný kop.
     
    43
    Neymar zobral všetkú zodpovednosť na seba a takmer bol úspešný. Perfektne sa ukázal v súboji jeden na jedného, keď šikovným spôsobom prešiel cez brániaceho hráča a následne zakončil. Jeho technický pokus k ľavej žrdi bol nepresný. Lopta skončila tesne vedľa.
     
    42
    Lionel Messi opäť úradoval, ale tentoraz menej slávne. Dokázal si vo veľkom vápne súpera vytvoriť dostatočný priestor, ale v kľučovom momente si nerozumel s Neymarom a tak Lionelova prihrávka bola veľmi nepresná.
    40. Lionel Messi (BAR) - 2:0
     
    40
    Barcelona dala gól!
    LIONEL MESSI sa postavil k voľnému kopu a sám ho zrealizoval. Skúsil priamo ohroziť bránku súpera z väčšieho uhla a možno aj troška so šťastím strieľa presne. Stav zápasu sa mení! 2:0. Bez asistencie.
     
    40
    Lionel Messi bol v súboji faulovaný, vďaka čomu pre svoj tím získal možnosť ohroziť súpera po voľnom kope.
     
    39
    Futbalisti tímu FC Barcelona si v dnešnom zápase vystrelili medzi tri žrde iba jedenkrát. U opačnej strany to bolo trikrát viac.
     
    38
    Aleix Videl teraz v strede ihriska fauloval svojho protihráča. Hlavný arbiter stál v bezprostrednej blízkosti a okamžite pískal.
     
    37
    Domáce publikum si pýta penaltu po údajnej ruke jedného z hráčov hostí vo vlastnom vápne. Hlavný arbiter spoločne s postranným mlčí a necháva hru pokračovať bez prerušenia.
     
    36
    Neymar opäť v pozícii faulovaného hráča. Získava voľný kop pre svoj tím, ktorý sa odohraje zo strednej vzdialenosti.
     
    35
    Hráči Barcelony kombinujú na vlastnej polovici ihriska, pričom do svojej hry zapájajú aj Andera ter Stegena.
     
    34
    Žltú kartu dostáva Óscar de Marcos (Athletic Club Bilbao). Podkopnutie.
     
    34
    Hostia majú výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    33
    San José poslal prudký center do hĺbky šestnástky, ale jeho pokus našiel len hlavu brániaceho hráča, ktorý loptu poslal za hranicu vlastného vápna.
    32.
     
    32
    Hostia budú zahrávať po zblokovanom streleckom pokuse rohový kop.
     
    31
    Držanie lopty je momentálne 58% v prospech Barcelony a 42% v neprospech hosťujúceho celku.
     
    30
    Raúl García to skúsil z väčšej vzdialenosti, ale jeho tvrdý projektil smeroval len do stredu brány, kde stál pripravený ter Stegen, ktorý pokus poľahky chytá.
     
    29
    Ale centrovaná lopta po voľnom kope nesmerovala tam, kde mala a zmocnil sa jej Iraizoz.
     
    28
    Neymar sa snažil prepracovať cez braniaceho hráča, čo sa mu aj podarilo, ale následne ho Ander Iturraspe potiahol za ruku. Na podobné situácie by si mal dať do budúcna pozor. Nie je dávno, čo jednu žltú kartu inkasoval. Domáci budú zahrávať voľný kop zo zaujímavej pozície.
     
    27
    Žltú kartu dostáva Ander Iturraspe (Athletic Club Bilbao). To si vyslúžil za nebezpečný sklz.
     
    26
    Hostia sa opäť usadili na vlastnej polovici, kde kombinujú a čakajú na ten správny moment zaútočenia.
     
    24
    Skvelá práca San Josého, ktorý sa s loptou dostal až na hranicu veľkého vápna, odkiaľ sa pokúsil zakončiť. Jeho strela bola zrazená brániacim hráčom, čo si však nikto z kompetentných nevšimol. Bude z toho len odkop od bránky domáceho tímu.
     
    23
    Hostia po nedovolenom zákroku Gerarda Piquého zahrávali priamy voľný kop asi z 18-tich metrov. San José bol exekútorom a skúsil to priamo na bránku, ale jeho zakončenie skončilo mimo.
     
    22
    Žltú kartu dostáva Gerard Piqué (FC Barcelona).
     
    21
    Lionel Messi teraz prividol loptu až na hranicu malého vápna, odkiaľ sa pokúsil zakončiť. Jeho strelecký pokus skončil u brániaceho hráča.
     
    20
    Pri lopte sú domáci futbalisti, ktorí si na vlastnej polovici ihriska vymieňajú medzi sebou série krátkych prihrávok.
    18. Paco Alcácer (BAR) - 1:0
     
    18
    Barcelona dala gól!
    Neymar sa taktiež snažil presadiť individuálne a spravil to vynikajúco. Jeho milimetrová prihrávka do priestoru našla úplne voľného PACO ALCÁCER, ktorý už nemal problém poslať loptu do siete. Stav zápasu je otvorený 1:0!
     
    17
    San José to skúsil tentoraz individuálnym spôsobom, ale v jeho výlete si počínal nedovolene. Hlavný arbiter celú situáciu videl jasno a okamžite odpískal útočný faul.
     
    16
    San José to teraz v súboji s Neymarom prehnal s agresivitou. Pri lopte budú hráči domáceho celku.
     
    15
    Inaki Williams robil čo mohol. aby stihol ťažkú prihrávku svojho spoluhráča. Napokon sa mu to aj podarilo, ale jeho prudká prihrávka naslepo našla len kopačku Aleixa Vidala, ktorý ju okamžite preposlal do bezpečia.
     
    14
    Hostia po nedovolenom zákroku jedného z domácich hráčov mali možnosť ohroziť súpera po voľnom kope. Ale centrovaná lopta nenašla toho správneho adresáta.
     
    13
    Zlatá príležitosť! Na centrovaný pokus San Josého si do voľného priestoru nabehol nikým nestrážený Inaki Williams, ktorého hlavičkový pokus skončil tesne mimo bránky súpera.
     
    12
    Jeremy Mathieu skúsil nájsť spoluhráča prihrávkou spoza šestnástky. Defenzíva súpera je rýchla a pohotovo upratala loptu do bezpečia.
     
    11
    Skvelá obranná činnosť v podaní Balenziagu, ktorý zachytil rozohrávku súpera, čím zabránil hocikomu zakončiť.
     
    10
    Williams teraz nepríjemne napádal rozohrávku domáceho gólmana, ale ter Stegen to napokon zvládol a loptu poslal ďaleko od vlastného vápna.
     
    9
    Neymar ihneď po tom, čo si spracoval ťažkú prihrávku svojho spoluhráča bol faulovaný. Rozhodca si toho všimol a okamžite reagoval.
     
    8
    Williams mal teraz dostatok času na premyslenie celej situácie. Rozhodol sa odcentrovať, ale tento jeho pokus dokázal zachytiť jeden z brániacich hráčov.
     
    7
    Zaznel hvizd hlavného arbitra po tom, čo sa jeden z domácich hráčov previnil voči pravidlám na polovici súpera.
     
    6
    Domáci futbalisti sa nasťahovali na polovicu súpera, kde si snažia vytvoriť lepšiu strelecku pozíciu.
     
    5
    Pri lopte je ter Stegen, ktorý premýšľa nad založením úspešnej akcie svojho tímu.
     
    4
    Hneď na to obrovská šanca aj na strane hostí. Do zakončenia sa dostal Raúl García, ale jeho strelecký pokus v páde iba opečiatkoval ľavú žrď Barcelonskej bránky.
    3.
     
    3
    Obrovská chyba obrancu hostí spôsobila to, že sa Neymar dostal k lopte v pokutovom území súpera. Na jeho šťastie zakončenie Neymara skončilo vedľa pravej tyčky.
     
    2
    Lekue sa snažil hneď z úvodu stretnutia ohroziť bránku súpera, ale jeho prudký center nenašiel nikoho z jeho spoluhráčov.
     
    1
    Výhodu úvodného výkopu mali hráči Athletica.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Barcelona: ter Stegen – Aleix Vidal, Piqué, Umtiti, Mathieu – Rafinha, A. Gomes, Arda Turan – Messi, Alcácer, Neymar.
    Náhradníci: Cillessen – Alba, Roberto, Denis Suárez, Mascherano, Rakitić, L. Suárez.

    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – de Marcos, Yeray, Laporte, Balenziaga – San José, Iturraspe – Lekue, Raúl García, Muniain – I. Williams.
    Náhradníci: Remiro Gargallo – Bóveda, Etxebarria, Eraso, Saborit, Susaeta, Aduriz.

    Rozhodca: Gonzalez Gonzalez.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes máme na programe 21. kolo LaLigy, kde Barcelona privíta na vlastnom trávniku Athletic Club Bilbao. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    FC BARCELONA: Hráči tohto klubu momentálne figurujú na druhej priečke so ziskom 42 bodov. Na vedúci Real Madrid strácajú už štyri body. Na svojom konte majú dvanásť víťaztiev, šesť remíz a dve prehry. Svojim súperom dovedna nastrieľali 52 gólov, čo z nich robí najlepší strieľajúci tím ligy. Šance na ligový titul si veľmi skomplikovali posledným zápasom, kde prekvapivo remizovali na trávniku Betisu výsledkom 1:1. Jediným strelcom hostí sa stal Luis Suarez a to až v 90. minúte.

    ATHLETIC CLUB BILBAO: Futbalisti Athletica sa pohybujú na siedmej priečke so ziskom 32 bodov. Na šiestu priečku, ktorá by im zaručila kvalifikáciu do Európskej ligy strácajú dva body. Dokázali deväťkrát zvíťaziť, päťkrát remizovať a šesťkrát prehrať. Skóre majú taktiež prijateľné a to presne 26:22. Posledný zápas sa predstavili pred zrakmi vlastných fanúšikov, ktorých potešili tesným víťazstvom v zápase proti Gijónu po výsledku 2:1. V 50. minúte vyrovnával stav stretnutia Muniain a v 71. minúte z penalty spečatil výsledok zápasu Aduriz.

    Zápasom vás bude sprevádzať Róbert Gašpárek.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:15.

    Róbert Gašpárek

    Góly: 18. Alcácer, 40. Messi, 67. Aleix Vidal

    Karty:   22. Piqué (BAR) – 27. Iturraspe (ATB), 34. de Marcos (ATB), 70. Laporte (ATB)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 7:5. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:18.
    FC Barcelona: ter Stegen – Aleix Vidal, Piqué (46. Mascherano), Umtiti, Mathieu – Rafinha (54. Rakitić), A. Gomes, Arda Turan – Messi (64. Roberto), Alcácer, Neymar.
    Náhradníci: Cillessen – Alba, Roberto, Denis Suárez, Mascherano, Rakitić, L. Suárez.

    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – de Marcos, Yeray, Laporte, Balenziaga – San José (59. Etxebarria), Iturraspe – Lekue (52. Aduriz), Raúl García (74. Eraso), Muniain – I. Williams.
    Náhradníci: Remiro Gargallo – Bóveda, Etxebarria, Eraso, Saborit, Susaeta, Aduriz.

    Rozhodca: González González