Alavés – Alcorcon 0:0 (kon.)
koniec
Deportivo Alavés
0:0 (0:0)
AD Alcorcon
cz Utorok 24.01.2017, 19:15Španielsky pohár • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:15.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům španělského fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z Copa del Rey. Společně se dnes podíváme na odvetný duel čtvrtfinále mezi Deportivem Alavés a AD Alcorcón. Výkop je stanoven na 21:15.
     
    První zápas

    Do dnešního duelu půjde v mnohem lepší pozici Deportivo Alavés. Účastník nejvyšší španělské soutěže však neměl na půdě soupeře vůbec snadnou práci. O svém vítězství rozhodl až v samotném závěru. Střídající Ibai Gómez nejprve střelou z hranice vápna otevřel skóre a v poslední minutě nastaveného času přidal druhou branku z přímého kopu!
     
    Úvodní sestavy:

    Deportivo Alavés: Ortola – Vigaray, Alexis, Feddal, García – Krstisič, Torres, Katai – Toquero, Sobrino – Santos
    Náhradníci: Deyverson, García, Ibai, Kiko, Laguardia, LlorentePacheco

    AD Alcorcón: Jimenéz – Nelson, Owona, Vega, Elgezabal – Alejo, Plano – Perez, Rey, Tropi – Gimenéz
    Náhradníci: Cuenca, Dmitrović, Kadir, Luque, Perez, Rodríguez Perez, Toribio.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Hráči se už z kabin vracejí zpět na hrací plochu. Druhá půle začne za několik minut.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Sobrino, přichází Llorente.
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Toquero, přichází Ibai.
     
    47
    Domácí celek se hned na začátku druhého poločasu hnal do útoku. Dlouhý míč směřoval na osamoceného Santose, ale balón propadl až k Jimenézovi.
     
    48
    Alejo si převzal přihrávku na levou stranu hrací plochy, srovnal si míč na pravačku, jenže jeho pokus nártem prolétl vysoko nad břevnem domácí branky.
     
    49
    Katai nechal na levé straně hrací plochy proletět do zámezí zajímavou přihrávku na rozběhnutého Pereze. Domácí celek bude vhazovat.
     
    50
    Před branku Alcorcónu přilétl zajímavý centr z pravé strany. Po balónu se natahoval Krstičič, ale před ním stačil obránce odkopnout na roh.
     
    51
    Centr od rohového praporku však nebezpečí pro hostující branku nepřinesl. Míč se snesl do míst, kde číhali připravení obránci Alcorcónu.
     
    52
    Garcia nakopl míč na polovinu hostujícího celku. Jeho pobídku prodloužil Torres hlavou na levé křídlo, ale Deportivo o balón přišlo.
     
    53
    Tropi to přehnal s agresivitou na levém kraji hrací plochy. Hostující záložník si pomohl rukama v souboji s Vigareyem a dopustil se faulu.
     
    54
    Střídající Llorente si zapojil do rozehrávky Alavése. Domácí fotbalista však nepřesnou přihrávkou odevzdal balón soupeři a Plano se nechal faulovat.
     
    55
    Alcorcón se mohl dostat do vedení! Na centr z přímého kopu si naskočil Elgezabal, ale jeho prudká hlavička prosvištěla nad břevnem!
    55. Elgezabalova hlavička po standardní situaci
     
    56
    Vigaray se vydal podpořit hostující ofenzívu náběhem po pravé straně. Krajní obránce hostujícího celku však vybojoval pouze rohový kop.
     
    57
    Domácí brankář Ortola musel dávat pozor na nebezpečně padající centr. Brankář Deportiva raději vyškrábl padající míč mimo tři tyče.
     
    58
    Tropi si z levé strany navedl míč na střelu, nicméně jeho pokus pravačkou prolétl kolem vzdálenější tyče. Domácí brankář bude odkopávat.
     
    59
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Rey, přichází Luque.
     
    60
    Santos vyslal zajímavý centr do pokutového území. Brankář Jimenéz se nedohodl s obránci a hosté si malém srazili míč do vlastní branky.
     
    61
    Alcorcón měl k dispozici další rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, ale nikdo z fotbalistů ve žlutém se nedostal k zakončení.
     
    62
    Feddal poslal vysokou přihrávku na polovinu soupeře. Domácí stoper si poradil se záložní řadou Alcorcónu, ale obrana hostů už stačila zasáhnout.
     
    63
    Tropi dostal přihrávku k postranní čáře. Hostující záložník si připravil míč k odcentrování, nicméně jeho pobídka nenašla nikoho ve žlutém.
     
    64
    Iván Alejo si přivodil nějaké zranění v souboji u postranní čáry. Hostující obránce se zmocnil míče, ale v důrazném souboji o něj přišel.
     
    65
    Alcorcón zahrával další přímý kop. Pro míč tentokrát vystartoval Ortola, který se dostal mezi hlavičkáře a míč stáhl do rukavic.
     
    66
    Feddal dirigoval rozehrávku Deportiva na vlastní polovině. Domácí obránce rozjel akci po pravé straně, ale Alavés rychle přišlo o balón.
     
    67
    Ortola odkopával od branky. Domácí brankář hledal dlouhým míčem Santose, který se ale v hlavičkovém souboji s Tropim dopustil faulu.
     
    68
    Nelson si naběhl na pěknou přihrávku do běhu a z první centroval do pokutového území. Ortola vyrazil ven z branky a schoval míč v rukavicích.
     
    69
    Na světě je první žlutá karta dnešního utkání! Domácí stoper Alexis svalil soupeře na trávník a je zaslouženě odměněn.
     
    70
    Aktivní Nelson přečetl úmysl domácího celku. Krajní obránce Alcorcónu vystartoval na polovinu hřiště a odkopl míč do bezpečí.
     
    71
    Do rozehrávky Alcorcónu na vlastní polovině se zapojil také Elgezabal. Krajní obránce hostujícího celku však nepřihrál přesně a jeho pobídka končí v autu.
     
    72
    Ortola znovu rozehrával od vlastní branky. Domácí gólman tentokrát hledal volného Kataie, ale druhý jmenovaný si nepotykal se zpracováním.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Vigaray (Deportivo Alavés).
     
    74
    Střídání v týmu AD Alcorcón: ze hřiště odchází Perez, přichází Toribio.
    Střídání v týmu AD Alcorcón: ze hřiště odchází Plano, přichází Kadir.
     
    75
    Alcorcón se v posledních minutách tlačí na polovinu domácího celku. Deportivo se však skvěle brání a nepouští soupeře do šancí.
     
    76
    Llorente se pustil do souboje s napadajícím soupeřem. Domácí fotbalista si pokryl míč a nakonec byl faulován. Deportivo bude rozehrávat.
     
    77
    Nelson táhl další akci hostů po pravé straně. Agilní obránce centroval na malé vápno, kde stál připravený Ortola, jež odvrátil nebezpečí.
     
    78
    Vigaray vlétl do pokutového území. K domácímu rychlíkovi přistoupil Nelson, který skvěle zahrál tělem a Vigaray se dopustil nedovoleného zákroku.
     
    79
    Santos mohl poslat Deportivo do vedení! Domácí útočník si naskočil na krásný centr na vzdálenější tyč, avšak jeho hlavička byla nepřesná!
    79. Santosova hlavička
     
    80
    Dani Jimenéz měl obrovské problémy s malou domů. Hostující brankář nedokázal odkopnout míč na polovinu soupeře a zahrál jen do autu.
     
    81
    Gimenéz sprintoval za přihrávkou mezi obránce. Hostující útočník si dělal prostor na hranici pokutového území, ale na balón nedosáhl.
     
    82
    Vigaray se pustil do souboje s Nelsonem. Druhý jmenovaný si v bitvě o míč pomohl rukou, ale hlavní rozhodčí se nerozhodl odpískat nedovolený zákrok.
     
    83
    Alexis se natlačil před rozběhnutého soupeře, vybojoval míč a dokonce se nechal faulovat. Alcorcón se sice snaží útočit, ale snaha hostů je zatím bezzubá.
     
    84
    Alejo chtěl rozběhnout Tropiho, nicméně prudkou přihrávku na levé křídlo zablokoval jeden z obránců. Deportivo kontroluje závěr utkání.
     
    85
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Katai, přichází Dayverson.
     
    86
    Tropi to poněkolikáté v utkání přehnal s agresivitou při napadání rozehrávky soupeře. Hostující záložník aktivně používá ruce.
     
    87
    Jimenéz vystartoval na hranici pokutového území a vyhlavičkoval míč daleko od šestnáctky. Hostující branář navíc přidal akrobatickou vložku.
     
    88
    Hosté zahrávali rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kde na míč číhal Owona, ale v souboji s Feddalem neměl šanci.
     
    89
    Hra je přerušena. Na trávníku totiž zůstává ležet Vigaray, který se stal obětí nedovoleného zákroku u postranní čáry. Domácí obránce se drží za koleno.
     
    90
    Nelson centroval do pokutového území z levé strany hrací plochy, jenže jeho vysoká pobídka směřovala do ofsajdu. Leganés bude rozehrávat.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Santos se na polovině hřiště přihlásil o dlouhou přihrávku. Domácí útočník sice míč nezpracoval, ale balón se od jednoho ze soupeřů odrazil do zámezí. Fanoušci Deportiva už slaví postup.
     
    90+3
    V samotném závěru nastaveného času přilétl do pokutového území domácích ještě jeden nadýchaný centr. Ortola však situaci nepodcenil a došel si pro míč.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Deportivo Alavés si v dnešním duelu pohlídalo náskok z úvodního souboje a postupuje do semifinále Copa del Rey! Domácí celek dnes kontroloval svůj náskok a dopřál fanouškům oslavu. V největší šanci hostujícího celku se deset minut po přestávce ocitl Elgezabal, jehož povedená hlavička prosvištěla nad břevnem domácí branky! Na druhé straně mohl diváky deset minut před koncem potěšit Santos, nicméně jeho zakončení hlavou postrádalo přesnost. V závěru už si domácí pohlídali náskok z předchozího duelu a nedopustili drama!
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 0:3. Střely mimo: 4:8. Rohy: 4:11. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 24:16.
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný den! (21:08:57)

    Tomáš Kubečka

    Góly:

    Karty:   69. Alexis (DAL), 73. Vigaray (DAL)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 0:3. Střely mimo: 4:8. Rohy: 4:11. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 24:16.
    Deportivo Alavés: Ortola – Vigaray, Alexis, Feddal, García – Krstičič, Torres, Katai (85. Dayverson) – Toquero (46. Ibai), Sobrino (46. Llorente) – Santos
    Náhradníci: Deyverson, García, Ibai, Kiko, Laguardia, Llorente, Pacheco

    AD Alcorcon: Jimenéz – Nelson, Owona, Vega, Elgezabal – Alejo, Plano (74. Kadir) – Perez (74. Toribio), Rey (59. Luque), Tropi – Gimenéz
    Náhradníci: Cuenca, Dmitrović, Kadir, Luque, Perez, Rodríguez Perez, Toribio

    Rozhodca: Iglesias – Costoya, Ramos
    18.01.2017
    Alcorcon - Alavés 0:2

    Góly: 90. Gómez, 90+4. Gómez

    Karty:   60. Nelson (ALC) – 40. García (DAL), 76. Katai (DAL), 80. Pantić (DAL)   90+2. Bellvís (ALC)

    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 1:3. Rohy: 4:2.