Chabarovsk – HC Slovan sk 1:2 (kon.) | Vladivostok – Záhreb 4:1 (kon.) | Dinamo Minsk – Jekaterinburg 5:4 (po pr.)
Helsinki – Barys 3:4 (po pr.) | Riga – Jugra Chanty-Mansijsk 2:1 (1:0 po s.n.)
po s.n. (1:0)
HC Dinamo Riga
2:1 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Jugra Chanty-Mansijsk
cz Utorok 24.01.2017, 18:30 • Arena Riga • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je tak za námi a nakonec pro sebe ten bonusový jeden bod dokázali získat domácí hráči Dinama Riga! Jediným úspěšným střelcem v nájezdech totiž byl Filipp Toluzakov a jelikož na jeho trefu nedokázal Chanty-Mansijsk reagovat, musí se dnes spokojit pouze s jedním bodem.

    Ode mě je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám příjemný zbytek úterního večera! (21:01:49)
     
    Konec zápasu.
    Filipp TOLUZAKOV - 2:1
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Dinamo Riga.
    Autorem vítězné branky je FILIPP TOLUZAKOV.
     
    3. séria
    1:0
    Jegor Ivanov na druhé straně nic nevymýšlel a snažil se jednoduše zasunout puk mezi betony Kalninše, to se mu ale nepovedlo a tak dnešní zápas vyhraje Riga.
     
    3. séria
    1:0
    Tak nakonec se prosazuje Filipp Toluzakov, který svým blafákem pod břevno dokázal prostřelit Šaryčenkova v těchto nájezdech poprvé.
     
    2. séria
    0:0
    Na úspěšného střelce stále čekáme – není jím ani Alexejev, jehož tvrdou ránu vyrazil za branku Kalninš.
     
    2. séria
    0:0
    Neuspěl ani Darzinš, který se snažil rozhýbat Šaryčenkova, na puk ale nakonec nedosáhl a hostující gólman ho tak vyrazil.
     
    1. séria
    0:0
    Na druhé straně začal svým nájezdech Kurjanov, ten ale pouze trefil veprostřed branky stojícího Kalninše.
     
    1. séria
    0:0
    Jako první jel Meija, domácí kapitán ale branku Šaryčenkova nakonec vůbec neohrozil a jeho střela šla mimo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Je za námi i prodloužení a jelikož v něm branka nepadla, uvidíme i samostatné nájezdy. Největší šanci v něm měli hosté, kteří hned v úvodu pálil do břevna, ale gól z toho nebyl a o bonusovém bodu se tedy ještě rozhodne.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:38
    Na samém konci této pětiminutovky získala puk ve vlastním obranném pásmu Jugra a jelikož se následně provinila ofsajdem, je skoro jasné, že uvidíme i nájezdy.
     
    63:23
    Je to právě domácí Dinamo, které v poslední minutě přebralo iniciativu a snaží se dosáhnout té rozhodující trefy, ovšem zatím se to nedaří.
     
    62:39
    K první střele prodloužení se dostali i domácí, konkrétně to zkoušel Kulda, ale jeho důrazný pokus srazil jeden z obránce do ochranné sítě.
     
    61:29
    Doposud jsou o hodně aktivnější hosté, kteří působí dojmem, že o bonusový bod stojí více a dostávají se do poměrně hodně akcí v útočné třetině, zatím z toho ale branka nebyla.
     
    60:34
    No a hned po začátku prodloužení duní břevno Kalninšovy branky – do toho z otočky pálil dobře postavený Lapenkov, sudí ihned rozpažili!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací rozhodující branku nenabídla a my tak budeme svědky prodloužení, případně i nájezdů. Nejprve poslal v poslední třetině do vedení svým gólem Jerofejevs, Rize ale náskok moc dlouho nevydržel, protože na Kalninše vyzrál Ivanov a stanovil skóre, které platí i teď.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:40
    Hosté si vzali oddechový čas, možná se nás ještě pokusí něčím překvapit a budou se snažit o to urvat výhru v posledních vteřinách.
     
    58:20
    Zápas se chýlí ke konci a stále nic nenasvědčuje tomu, že bychom se měli dočkat rozhodnutí v základní hrací době – domácí celek je i nadále více u puku, není ale vůbec nebezpečný.
     
    56:51
    Hra se opět uklidnila a tempo se vrátilo do dnešního normálu – takže opět sledujeme spíše podprůměrnou podívanou, která nám zatím moc vzruchu nepřinesla.
     
    55:38
    Před branku soupeře se po tomto gólu snaží opět tlačit domácí Riga, nemůže se ale dostat ke střele a tak Šaryčenko bez práce čeká, kdo jeho branku ohrozí.
    54:02 Jegor IVANOV - 1:1
     
    54:02
    Jugra právě vstřelila branku!
    A přesilovka je využita, takže se prosazují i hosté! Puk si po zákroku domácího gólmana našel přesně postavený JEGOR IVANOV, který ho dokázal propasírovat za záda Kalninše – ten tak po tomto útoku přichází o svoji stoprocentní úspěšnost. Asistence: Jevgenij Kulik a Anton Kurjanov.
     
    53:01
    Hosté si zahrají po delší době přesilovku, na trestnou lavici je poslán Roberts Lipsbergs, který podle sudích nafilmoval svůj pád po souboji u mantinelu.
     
    52:19
    Darzinš se snažil dostat ke střele po zákroku Šaryčenkova, ovšem puk si ze vzduchu stáhl vysokou holí a Riga je tedy vykázána do středního pásma.
     
    51:29
    Hraje se hodně ve středním pásmu a teď nahození Šulakova tečoval mimo kluziště Freibergs, bude se tedy vhazovat před Kalninšem.
     
    50:37
    Chanty-Mansijsk se sice dostal do útočné třetiny, ale tam vůbec nic nevymyslel a nahození Ibragimova se odrazilo pouze od zadního mantinelu.
     
    49:35
    Riga se zatím brání celkem v pohodě, to bych ale tak moc nepřipisoval její obraně, jako spíše naprosto neškodnému útoku Jugry.
     
    48:48
    Na zem musel po delší době Kalninš, který nemá v této třetině zatím tolik práce a i tuto střelu Ljudučina celkem v pohodě sebral.
     
    47:37
    Ani vstřelená branka tak vůbec nezměnila to, jak dnešní zápas vypadá – útočná aktivita je stále mizivá a ani Jugra nejeví moc velkou snahu o hru dopředu.
     
    45:54
    Do kontru se snažil jít Toluzakov, který asistoval u té zatím jediné branky, svoji střelu ale namířil pouze do výstroje blokujícího beka.
     
    44:49
    Jugra po inkasované brance nijak nezvýšila svoji útočnou snahu a tak i nadále sledujeme spíše utrápený hokej a to z obou stran.
    43:57 Aleksandrs JEROFEJEVS - 1:0
     
    43:57
    Riga právě vstřelila branku!
    Neskutečné se stalo pravdou a domácí celek jde do vedení, když využil snad první gólovku v celém zápase! Ke střele se po zadovce od Toluzakova dostal od modré čáry ALEKANDRS JEROFEJEVS, který využil clonícího Gilliese a dokázal puk propasírovat za záda Šaryčenkova! Asistence: Filipp Toluzakov a Tim Sestito.
     
    43:28
    Chanty-Mansijsk ale směrem dopředu také není kdovíjak nebezpečný, jeho akce jsou sice přímočařejší, o to větší náchylnost k nepřesnostem ale u nich je.
     
    42:34
    Ani další rozehrávka domácích hráčů se nesetkala s úspěchem – Cibulskis to opět přehnal s razancí a jeho snaha konstruktivně založit útok skončila na zakázaném uvolnění.
     
    41:39
    I Riga už se nám ukázala po delší době u puku, vůbec nic s ním ale nevymyslela a tak marně čekáme na nějakou větší šanci.
     
    40:42
    Ani začátek poslední třetiny se nenese v nějakém vysokém tempu, sledujeme spíše pomalý rozjezd obou týmů – puk pak více drží hostující Jugra.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    I druhá třetina je za námi a k jejímu shrnutí se dá napsat v podstatě to samé, jako k té první – oba celky se více soustředí na defenzivu a podle toho to na ledě také vypadá. Riga byla v této periodě asi o něco horším týmem, ale její gólman Kalninš ale neměl s útoky Chanty-Mansijsku moc práce. Celkově tak sledujeme velice podprůměrný hokej, kterému odpovídá a i průběžné skóre.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    O víkendu proběhlo v Ufě utkání hvězd!

    @khl má za sebou utkání hvězd. #CCM #SuperTacks

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


     
    39:17
    Ani poslední akce, která skončila v Kalninšově lapačce, nebyla úspěšná a vypadá to, že třetina skončí bezbrankovým stavem – stejně, jako ta první.
     
    37:49
    Lotyšský tým i nadále je tím, kdo více drží puk na svých hokejkách, ovšem ani jedno z jeho nahození se neujalo a tak puk na chvíli ukořistila Jugra.
     
    36:29
    Třetina se chýlí ke konci a my na branku stále čekáme marně, oba celky se v útočné fázi opravdu velice trápí a jejich nebezpečnost je i ve druhé dvacetiminutovce zcela nulová.
     
    35:34
    Hra se v posledních minutách přesunula před branku Chanty-Mansijsku, který se nemůže dostat z vlastního pásma – Riga z tohoto tlaku ale žádnou šanci dosud neměla.
     
    34:25
    Po delší době bylo vzrušení i před brankou Šaryčenkova, ke střele se dostal z poměrně dobré pozice Golovkovs, ovšem trefil pouze lapačku připraveného gólmana hostů.
     
    33:31
    Chlystov po jednom ze soubojů za brankou ztratil helmu a musel tak sprintem odjet na hráčskou lavici – mezitím jeho spoluhráči i ve čtyřech vyslali střelu na Kalninše, ten ovšem opět kryl za cenu přerušení hry.
     
    32:44
    Chanty-Mansijsk se dostal k další útočné akci, po kličce do pravého kruhu se pokoušel pohotově zakončovat Alexejev, trefil ale pouze beton připraveného Kalninše.
     
    31:37
    Domácím hodně hapruje rozehrávka, další pokus o dlouhý puk od Balinškise skončil pouze na zakázaném uvolnění a hra se tedy znovu vrací před Kalninše.
     
    30:48
    V Rize je zatím atmosféra jako na pohřbu, ale to je dáno asi hlavně matným výkonem obou celků – opravdu se není moc na co koukat, natož kvůli čemu vstávat ze sedaček.
     
    29:34
    Živo ale bylo na druhé straně – tam puk před Kalninše zavezl důrazný Lapenkov, který byl sice vytlačen obránci z brankoviště, ale i tak zvládl způsobit slušnou paseku – domácí gólman nakonec puk pokryl.
     
    28:43
    Ani další útok domácího lotyšského týmu nevyšel, střela z první od Indrašise byla zablokována mimo a dále už se domácí k puku nedostali.
     
    27:57
    Dinamo se snaží dostat zpět do zápasu a trochu rozproudit svým divákům krev v žilách, to se ale nedaří, protože domácí jsou i nadále hrozivě nepřesní.
     
    26:44
    Jugra se přesunula před branku svého soupeře a tam se snaží něco vymyslet, obrany ale dnes fungují daleko lépe než útoky a to platí i po této akci.
     
    25:53
    Zatím se opravdu není moc na co dívat a tempo zápasu je velice špatné – teď navíc při snaze rozehrát poslal puk na zakázané uvolnění Darzinš, takže se hra vrací před Kalninše.
     
    24:48
    Momentálně se o puk bojuje za brankou domácího výběru, kde se vydalo hned několik domácích hráčů nahánět Ljudučina a ten nakonec velké přesile také podle očekávání podlehl.
     
    23:41
    Teď musel ruský gólman na zem znovu a měl o poznání více práce, i střeli Bičevskise ale dokázal nadvakrát zkrotit a přikrýt lapačkou.
     
    22:51
    Hra se přesunula na druhou stranu, tedy před branku Jugry, ani tam ale nevzniklo větší nebezpečí – nahození Sestita totiž zpacifikoval Šaryčenkov.
     
    21:49
    I nadále se hraje poměrně dlouho bez přerušení a na led musel Kalninš, ovšem proti slabému zakončení Ibragimova moc práce neměl.
     
    20:44
    Úvod druhé třetiny je také zatím opatrnější, ani jeden z celků se netlačí ve velkém počtu dopředu a vinou nepřesností puk už několikrát stačil vyměnit svého majitele.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je za námi a nabídla nám typický hokej dvou podprůměrných celků KHL, kterým už o nic nejde. Ani jeden z týmů nebyl vyloženě tím lepším, ze začátku byla u puku více Riga, ve druhé polovině třetiny pak Chanty-Mansijsk, velké šance z toho ale nebyly ani na jedné straně. Uvidíme, jestli se přístup týmů k tomu zápasu v dalším průběhu utkání nějak změní.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:38
    Konec třetiny se ale nese v klidném duchu – Riga se soustředí hlavně na defenzivu a sama dopředu nic nevymýšlí, Jugra pak má potíže s přechodem přes kompaktní blok soupeře.
     
    18:46
    Kalninš má teď daleko více práce, než jeho protějšek a musel znovu na zem, ovšem Ivanovovi puk utekl a tak to byl zákrok poměrně jednoduchý.
     
    17:54
    Hosté se dostali k puku ve vlastním pásmu a snaží se pomalou rozehrávkou dostat puk pod kontrolu, nakonec musel po nahození Varfolomejeva hru přerušit Kalninš.
     
    16:43
    Momentálně se hraje hlavně za brankou Rigy, kde oba celky důrazně bojují o puk, ale vždy, když ho jeden z nich získá, vznikne souboj další.
     
    15:48
    Jugra se snaží dostat před Kalninše, to se jí ale i vinou četných nepřesností nedaří a tak většina útoků končí soubojem u mantinelu.
     
    14:51
    Riga se ale tomuto mírnému tlaku dokázala ubránit a díky Jerofejevsově vyhození do středního pásma může vystřídat, takže trochu otupí ty útočné snahy hostů.
     
    13:45
    Po skončení početní výhoda ale přetrvala převaha Chanty-Mansijsku, který je o něco aktivnějším celkem a po matném úvodu se vzpamatoval.
     
    12:28
    Jugra si sice místy vytvořila velký tlak, ve výsledku se ale do žádné větší šance nedostala a Dinamo tak dokázalo prvnímu oslabení čelit bez inkasované branky.
     
    11:21
    První střela přesilovky přišla až teď, dostal se k ní Ugolnikov, který ale Kalninše moc neprověřil – tomu stačilo nastavit lapačku.
     
    10:34
    Je tu i první vyloučení proti domácím – tím potrestaným hráčem je Colton Gillies, který se provinil podražením.
     
    09:46
    Poprvé se do nějaké pořádné útočné akce dostali i hráči Chanty-Mansijsku, ovšem jejich kombinace v útočné třetině nakonec nic nepřinesla, když nepřesně přihrával Lapenkov.
     
    08:34
    Až teď se dostal do dobré šance Redlihs, když z mezikruží hodně nebezpečně střílel k tyčce, tu ale nakonec o několik centimetrů minul!
     
    07:49
    Riga je stále o něco více u puku, k ničemu jí to ale není, protože se nemůže dostat do dobré šance – chybí tomu nějaký moment překvapení.
     
    06:42
    Tato přesilovka už je z pohledu lotyšského týmu o něco lepší, po střele od modré v podání Galvinše se snažil zakončovat přes obránce Gillies, nebyl ale schopen prostřelit beton Šaryčenkova.
     
    05:31
    Je tu další vyloučení a opět bude znamenat početní výhodu pro Rigu – vyloučen byl brankář Šaryčenkov, který při snaze vypíchnout puk podrazil Bičevskise, trest si za něj pak odsedí Alexejev.
     
    04:39
    Přesilovka domácích je už za námi a stále nesledujeme žádnou převratnou podívanou – domácí se nemohou dostat do soustavného tlaku a Chanty-Mansijsk jako by ještě byl v letadle.
     
    03:15
    Až teď to ze zákrytu zkusil v poměrně těžké pozic Toluzakov, ale ani jeho pokus se neujal – Šaryčenkov v pohodě kryl puk v lapačce.
     
    02:45
    Zatím se Dinamu ale tato přesilovka nijak zvlášť nedaří, Jugra se v pohodě brání a lotyšský celek se ještě nedostal k pořádnému zakončení.
     
    01:52
    Je tu první vyloučení dnešního duelu a přesilovku budou díky němu hrát domácí – na trestnou lavici byl za podražení poslán Nikita Dvurečenskij.
     
    00:40
    Úvod zápasu přinesl o něco aktivnější herní pojetí Rigy, která se pokoušela natlačit se před Šaryčenkova, ten ale zatím práci neměl, protože Cibulskisova střela šla mimo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Dinamo Riga: Kalninš (Sedláček) – Cibulskis, Balinškis, Freibergs, Galvinš, Jerofejevs, Zile, Leščovs – Indrašis, Bičevskis (A), Darzinš – Gillies, Tim Sestito (A), Toluzakov – M. Redlihs, Meija (C), Skvorcovs – E. Kulda, Golovkovs, Lipsbergs – Pavlovs.

    Jugra Chanty-Mansijsk: Šaryčenkov (Bojaršinov) – Šulakov, N. Chlystov, Kulik, Ugolnikov, Al. Makarov, Valentěnko (C), Pogorišnyj, Ibragimov – A. Alexejev (A), Lapenkov (A), Ljudučin – J. Ivanov, Kurjanov, Varfolomejev – Akmaldinov, Gorbunov, Dvurečenskij – Ankudinov, Jaremčuk, Beljajev.

    Rozhodčí: Kuljov, Rogačjov – Golovljov, Goljak.
     
    Dobrý den, vítám Vás u přenosu ze zápasu ruské hokejové KHL, kde se proti sobě postaví celky Dinama Riga a Jugry Chanty-Mansijsk.

    Domácí Dinamo Riga na tom letos není moc dobře a po špatné první části sezóny se nedokáže dostat z posledního místa Západní konference. Na tomto 14. místě má 50 bodů za 52 zápasů a hodně záporné skóre 100:141. Momentální forma ale zase tak zlá není, protože lotyšský celek získal z posledních pěti zápasů osm bodů – nejprve padl 3:1 v Jaroslavli, poté stejným poměrem vyhrál ve Vladivostoku, následně prohrál vysoko 5:0 v Chabarovsku, sérii ale zakončil dvěma výhrami – 3:4 po nájezdech v Kunlunu a 1:3 v Minsku.

    Hostující Jugra Chanty-Mansijsk se také nemá moc čím chlubit, protože napříč celou Východní konferencí najdeme jen dva horší týmy – Novokuzněck a Ladu. Sibiřský celek získal za 51 zápasů 58 bodů a je na tom tak podobně, jako Riga. Navíc skóre 93:120 vypovídá o hodně chabé ofenzivě. Aktuální forma je ale lepší, než by se čekalo – za posledních pět zápasů stačila na zisk devíti bodů. Nejprve Chanty-Mansijsk dvakrát vyhrál doma – nad Spartakem Moskva 5:2 a nad Soči 3:1. Následně nestačil venku ani na Slovan po prohře 3:2, ani na Medveščak Záhřeb (4:1), posledně ovšem vyhrál na ledě Jekatěrinburgu 0:2.
    Jakub Sedláček má v letošní sezoně úspěšnost zákroků 90,2%

    Jakub Sedláček z @dinamorigaofficial ???????????????? #CCMGoalie #MadeOfHockey #repost

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Ondřej Hradecký

    Góly a asistencie: 44. Jerofejevs (Toluzakov, Tim Sestito), rozh. náj. Toluzakov – 55. J. Ivanov (Kulik, Kurianov)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Gints Meija (RIG)
    0:0   Anton Kurianov (JUG)
    2. séria:
    0:0   Lauris Dārziņš (RIG)
    0:0   Andrej Alexejev (JUG)
    3. séria:
    1:0   Filipp Toluzakov (RIG)
    1:0   Jegor Ivanov (JUG)


    HC Dinamo Riga: Kalniņš (Sedláček) – Cibuļskis, Balinškis, Freibergs, Galvinš, Jerofejevs, Zile, Leščovs – Indrašis, Bičevskis (A), Dārziņš – Gillies, Tim Sestito (A), Toluzakov – Rēdlihs, Meija (C), Skvorcovs – E. Kulda, Golovkovs, Lipsbergs – Pavlovs.
    Jugra Chanty-Mansijsk: Šaryčenkov (Bojaršinov) – Šulakov, N. Chlystov, Kulik, Ugolnikov, Makarov, Valentenko (C), Pogorišný, Ibrahimov – A. Alexejev (A), Lapenkov (A), Ľudučin – J. Ivanov, Kurianov, Varfolomejev – Akmaldinov, Gorbunov, Dvurečenskij – Ankudinov, Jaremčuk, Beľajev.

    Rozhodca: Kuljov, Rogačjov – Golovljov, Goljak