NY Islanders – Dallas 3:0 (kon.) | Columbus – Ottawa 0:2 (kon.) | Toronto – NY Rangers 2:5 (kon.)
Minnesota – Arizona 4:3 (kon.) | St. Louis – Washington 3:7 (kon.) | Calgary – Nashville 3:4 (kon.)
Anaheim – Colorado 2:1 (kon.) | San Jose – Tampa Bay 2:1 (kon.)
koniec
San Jose Sharks
2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Tampa Bay Lightning
cz Piatok 20.01.2017, 04:40 • SAP Center, San Jose • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:51
    Až nyní to vypadalo nadějněji. Alex Killorn těžil z rychlé kombinace, avšak přihrávku od mantinelu využil jen ke střele, která prolétla pár centimetrů vedle tyče.
     
    58:57
    Hosté už nemohou více čekat a Andrej Vasilevskij opouští brankoviště. Tampa Bay hraje powerplay!
     
    58:18
    Znovu perfektně ubráněné střední pásmo v podání Sharks a nyní z toho dokonce vyplynula šance. Thornton totiž našel zcela osamoceného Pavelski, jenž však trefil jen přesunujícího se Vasilevského.
     
    53:11
    Valtteri Filppula to teď udělal velmi šikovně. Finský útočník v dresu Tampy rychle objel bránu a pokusil se puk zasunout u tyče. Dell se však stačil přesunout!
     
    49:51
    Nahození od modré čáry se zastavilo před Vasilevským, nicméně Joonas Donskoi kotouč bekhendem nedokázal dorazit do brány!
     
    48:24
    Rozpoutala se menší strkanice, nicméně potrestán je pouze Anton Strålman (TBL), který si pomohl držením protihráče.
     
    40:41
    Hned po gólu San Jose přichází znovu vyloučení. Za sekání je dvěma trestnými minutami odměněn Melker Karlsson (SJS).
    40:22 Logan COUTURE - 2:1
     
    40:22
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Skvělý vstup do třetí třetiny z pohledu Sharks. Po souboji za bránou se puk odrazil před Vaslevského a nejlépe zareagoval LOGAN COUTURE. Domácí útočník se totiž natáhl po kotouči a okamžitě ho svižně napálil za záda ruského gólmana. Asistence: Kevin Labanc, Joonas Donskoi
     
    33:39
    Je tady další přesilová hra pro Tampu. Za držení protihráče je totiž penalizován Justin Braun (SJS), který moc nezvládl souboj za Dellovou bránou.
     
    31:25
    Hodně nenápadné nahození hostujícího útočníka se zastavilo o konstrukci brány. V hledišti to jen zahučelo!
    26:51 Jonathan DROUIN - 1:1
     
    26:51
    Tampa právě vstřelila branku!
    Máme vyrovnáno a byla to opravdu parádní branka. JONATHAN DROUIN si puk pohlídal u červené čáry, načež si to namířil zpět do útočného pásma, kde zvládl souboj s nedůrazným obráncem. Zprava se Drouin dokázal dostat až na hranici brankoviště a kotouč zasunul za tělem domácího gólmana. Asistence: Brian Boyle, Nikita Kučerov
     
    26:28
    Teď už se ale Tampa vrátila do útočného pásma a výbornou šanci měl Drouin. Ten dostal přihrávku na levou stranu, ale svižnou střelou trefil jen Dellovu lapačku.
     
    25:37
    Hosté mohou přispěchat s rychlou odpovědí. Dvě trestné minuty za podražení si totiž odpyká Brenden Dillon (SJS).
    25:01 Ryan CARPENTER - 1:0
     
    25:01
    San Jose právě vstřelilo branku!
    A z pokračující akce jdou domácí konečně do vedení. Na pravé straně se kotouč od mantinelu dostal na hůl RYANA CARPENTERA, který nevymýšlel nic světoborného a bleskově vypálil. Puk si to namířil přesně nad beton Vasilevského, jenž je tak prvním inkasujícím gólmanem zápasu. Asistence: Paul Martin, Brent Burns
     
    24:23
    Znenadání přišla obrovská šance Melkera Karlssona. Domácí forvard byl sám před Vasilevským, dokázal tečovat nahození, avšak brankář Tampy stačil zasáhnout.
     
    18:54
    Jenže Tampa znovu získala puk a Alex Killorn měl po dlouhé době solidní šanci. Nejprve se neúspěšně pokoušel o teč nahození, ale poté dorážel z mezikruží. Dell připraven!
     
    16:06
    Joel Ward (SJS) si při bránění Alexe Killorna (TBL) pomohl držením, avšak hostující útočník zároveň dostává dvouminutový trest za nafilmovaný pád.
     
    07:55
    Zničehonic se ale mohli radovat Žraloci. Tierney našel zcela osamoceného Joela Warda, jenž mezi kruhy zvolil střelu, ale na Vasilevského nevyzrál.
     
    02:53
    Hra se rychle přenáší ze strany na stranu a to teď přineslo první šanci. Ondřej Palát se zjevil v blízkosti Dellovy brány, kam dostal přihrávku, ale poté trefil jen pravý beton pozorného brankáře.

    Lukáš Podleśny

    Góly a asistencie: 26. Carpenter (P. Martin, Burns), 41. Couture (Labanc, Donskoi) – 27. Drouin (Boyle, Kučerov)


    San Jose Sharks: Dell (M. Jones) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Schlemko – Marleau, J. Thornton (A), Pavelski (C) – Labanc, Couture (A), Bødker – Tierney, J. Ward, Donskoi – Wingels, M. Karlsson, Carpenter.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Bishop) – Nestěrov, Strålman (A), Garrison, Šustr, Coburn, Witkowski – Palát (A), Naměstnikov, Kučerov – Killorn, T. Johnson, Vermin – Boyle (A), Filppula, Drouin – Bournival, Paquette, Dumont.

    Rozhodca: Brad Watson, Brian Pochmara – Mark Wheler, Darren Gibbs

    Diváci: 17 387