Skoky HS134, Val di Fiemme Vítěz: M. Seidl (AUT) (kon.) | Běh 10 km, Val di Fiemme Vítěz: E. Frenzel (GER) (kon.)
koniec udalosti
SP - skoky HS134, Val di Fiemme

Vítěz: M. Seidl (AUT)

cz Piatok 13.01.2017, 09:15 • Val di Fiemme (Itálie) • Severská kombinácia
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 09:15.
     
    I během pátého podniku světového poháru sdruženářů musíme dokola opakovat, že tomuhle sportu aktuálně vládne Německo. Hned čtyři jeho závodníci jsou na čele průběžného pořadí světového poháru, nikdo jiný než právě tahle lyžařská velmoc nestanul na stupni nejvyšším, a to ani v soutěži týmů. Dokáže konkurovat někdo odjinud? Akito Watabe, Jörgen Graabak, Eero Hirvonen či například rakouští závodníci by konečně rádi nějaký svěťák vyhráli, aby ukončili německou dominanci.
     
    Průběžné pořadí SP (8 z 22 závodů):

    1. Eric Frenzel (GER) – 634 bodů
    2. Johannes Rydzek (GER) – 590 bodů
    3. Fabian Riessle (GER) – 478 bodů
    4. Björn Kircheisen (GER) – 331 bodů
    5. Akito Watabe (JPN) – 297 bodů
     
    Loni se ve Val di Fiemme přitom německým závodníkům úplně dobře nedařilo, v prvním závodě skončil Eric Frenzel až druhý, ve druhém podniku pak Fabian Riessle urval alespoň třetí pozici. Přitom ani týmovou soutěž se Německu odvládnout nepodařilo. Že by přece jenom v Itálii mohla nastat v této sezóně nějaká obměna? Zatím si čtveřice ve složení Eric Frenzel, Johannes Rydzek, Fabian Riessle a Björn Kircheisen počíná suverénně, vůbec špatně si pak nevede ani Vincenz Geiger.
     
    Česká republika vyšle do hry čtyři své závodníky. Miroslava Dvořáka a Tomáše Portyka, stálice světového poháru, doplní mladí Lukáš Daněk a o něco zkušenější Martin Zeman.
     
    Startovní listina:

    1. Raffaele Buzzi (ITA)
    2. Lukáš Daněk (CZE)
    3. Nijaz Nabejev (RUS)
    4. Florian Dagn (AUT)
    5. Go Jamamoto (JPN)
    6. Viktor Pasičnik (UKR)
    7. Timofej Borisov (RUS)
    8. Tobias Simon (GER)
    9. Ben Loomis (USA)
    10. Bernhard Flaschberger (AUT)
    11. Ben Berend (USA)
    12. Erněst Jachin (RUS)
    13. Martin Zeman (CZE)
    14. Marjan Jelenko (SLO)
    15. Taihei Kato (JPN)
    16. Aguri Šimizu (JPN)
    17. Magnus Hovdal Moan (NOR)
    18. Arttu Mäkiaho (FIN)
    19. Taylor Fletcher (USA)
    20. Tomáš Portyk (CZE)
    21. Jakob Lange (GER)
    22. Kristjan Ilves (EST)
    23. Antoine Gerard (FRA)
    24. Tim Hug (SUI)
    25. Takehiro Watanabe (JPN)
    26. Leevi Mutru (FIN)
    27. Maxime Laheurte (FRA)
    28. Terence Weber (GER)
    29. Mikko Kokslien (NOR)
    30. Magnus Krog (NOR)
    31. Jošito Watabe (JPN)
    32. Hideaki Nagai (JPN)
    33. Miroslav Dvořák (CZE)
    34. Haavard Klemetsen (NOR)
    35. Manuel Faisst (GER)
    36. Franz-Josef Rehrl (AUT)
    37. Samuel Costa (ITA)
    38. Philipp Orter (AUT)
    39. Francois Braud (FRA)
    40. Ilkka Herola (FIN)
    41. Espen Andersen (NOR)
    42. Wilhelm Denifl (AUT)
    43. Mario Seidl (AUT)
    44. Eero Hirvonen (FIN)
    45. Jörgen Graabak (NOR)
    46. Akito Watabe (JPN)
    47. Björn Kircheisen (GER)
    48. Fabian Riessle (GER)
    49. Johannes Rydzek (GER)
    50. Eric Frenzel (GER)
     
    Závod začal.
     
    1
    Raffaele Buzzi (ITA) skočil 107 metrů, celkově zaznamenal 83,1 bodů. Tohle je rozhodně hodně slušný výkon pro domácího závodníka.
     
    2
    Lukáš Daněk (CZE) doplachtil na značku 111 metrů. Určitě dobrý výkon pro Čecha. S 90,9 body by mohl být dlouho vepředu.
     
    3
    Nijaz Nabejev (RUS) potvrdil, že se skáče daleko. Doplachtil na značku 116 metrů a dostal se do průběžného vedení. Vidíme zatím zajímavou soutěž.
     
    4
    Florian Dagn (AUT) zaskákal rovněž velmi, velmi dobře. 124 metrů pro mladého Rakušana. Ten může být určitě spokojený. Pochopitelně se dostal do vedení.
     
    5
    Pořád se skáče dál a dál! Go Jamamoto (JPN) z šestnáctého nájezdového ona skočil 126 metrů. Zase se nám tedy pořadí na čele měnilo.
     
    6
    Ani Viktor Pasičnik (UKR) vyloženě nezklamal. I když 111 metrů patří spíše průměrným výkonům, bude někde na úrovni Čecha Daňka. Zařadil se o jednu desetinku právě před něj.
     
    7
    Timofej Borisov (RUS) skočil 114 metrů. Zařadil se na čtvrtou příčku. Také Rus si polepšil oproti provizornímu kolu. Nemusí vyloženě smutnit.
     
    8
    Tobias Simon (GER) rozhodně nepatří k těm nejlepším německým závodníkům. Je oproti německé ekipě spíše v ústraní. Nakonec doplachtil na značku 113,5 metrů. I s touhle délkou skoku se však zařadil na třetí příčku.
     
    9
    Ben Loomis (USA) předvedl vůbec nejkratší skok. Jen 100,5 metrů. Pochopitelně že s tímhle výkonem se zařadil na úplně poslední příčku.
     
    10
    Bernhard Flaschberger (AUT) je rozhodně lepším běžcem. 103,5 metrů není samozřejmě bůhvíjaká délka, on ale umí v běhu hodně zabrat. Každopádně teď je předposlední.
     
    11
    Ben Berend (USA) a jeho 109,5 metrů patří k jakýmsi průměrným výkonům. S tímhle skokem se zařadil na osmou příčku. Nemusí vyloženě smutnit z tohoto svého skoku.
     
    12
    Erněst Jachin (RUS) doplachtil na značku 111,5 metrů. Zařadil se na šestou příčku. Rus nezklamal, ani nepřekvapil.
     
    13
    Martin Zeman (CZE) předvedl dost mizerný skok. Pod můstkem byl smutný a zklamaný. Jen 95 metrů! S takovou nemůže pomýšlet na dobrý výsledek. Pochopitelně je v tuhle chvíli poslední.
     
    14
    Marjan Jelenko (SLO) skočil 115,5 metrů. Slušné od Slovince. Patří mu aktuálně čtvrtá příčka. S tímhle výsledkem může Slovinec na trati dobře pracovat.
     
    15
    Taihei Kato (JPN) skočil o dva metry dále než je stodvacetimetrová hranice. Japonec se zařadil na druhou pozici. Aktuálně by měl za vedoucím závodníkem zaostat o dvacet sekund.
     
    16
    Aguri Šimizu (JPN) skočil 119,5 metrů a umístil se na čtvrtou příčku. Jeho skok patřil k rozhodně k těm lepším. Japonec mohl být poměrně spokojený.
     
    17
    Magnus Hovdal Moan (NOR) se zařadil na pátou pozici. Skočil slušných 120 metrů. Nor také může pomýšlet na slušný výsledek v běžecké části.
     
    18
    Arttu Mäkiaho (FIN) skočil 111 metrů. Jen šedý průměr pro finského závodníka. Aby těch jedenáctek nebylo málo, zařadil se na průběžné 11. místo.
     
    19
    Taylor Fletcher (USA) umí zabrat v běžecké části. Jako skokan ale moc nezáří a potvrdilo to i nyní. 112 metrů pro Američana. Je až na 16. příčce.
     
    20
    Tomáš Portyk (CZE) se zařadil na osmou pozici. Měl dobrou větrnou podporu, ovšem umí zaskákat i daleko lépe. Možná zavládlo malé zklamání u Čecha. Skočil celkově 117,5 metrů.
     
    21
    Jakob Lange (GER) skočil podobně jako český reprezentant Portyk, konkrétně jen o půl metru méně. Zařadil se nakonec těsně za Čecha, za ním zaostal jen o tři desetinky bodu.
     
    22
    Kristjan Ilves (EST) skočil opravdu velmi slušně a zaslouženě si vydobyl průběžnou pátou pozici. 120 metrů pro Estonce. Určitě v běžecké části může s tímhle výsledkem pracovat.
     
    23
    Antoine Gerard (FRA) zaznamenal let dlouhý 117 metrů. Francouz nezklamal, ani nezazářil. Bodově byl ohodnocen naprosto přesně jako Portyk.
     
    24
    Tim Hug (SUI) se zařadil na druhou příčku, právě on ale hodně zaútočil na vedoucí příčku Jamamota. Nakonec byl horší o 1,1 bodů. Doplachtil na značku 125,5 metrů.
     
    25
    Takehiro Watanabe (JPN) skočil 126 metrů! Skvělý výkon od Japonce, i když by mohl dolétnout dokonce i dále. Každopádně s průběžněřetí příčkou může být spokojený.
     
    26
    Také Leevi Mutru (FIN) svůj skok natáhl na velmi dobrou vzdálenost. I on zaznamenal 126 metrů jako Watanabe. Je na čtvrtém místě.
     
    27
    Maxime Laheurte (FRA) taktéž zaznamenal velmi dobrý skok. 126,5 metrů pro Francouze! Ani on se ale nakonec nedostal na první pozici, a to o devět desetin. Stále vede Jamamoto.
     
    28
    Terence Weber (GER) je novým vedoucím závodníkem. I možná až výkonnostně šestý nejlepší Němec ukázal, že německým sdruženářům se prostě skvěle daří. 128,5 metrů je zatím nejdelší skok.
     
    Průběžné pořadí:

    1. Terence Weber (GER) – 121,9 bodů (+0:00)
    2. Go Jamamoto (JPN) – 118,0 bodů (+0:16)
    3. Maxime Laheurte (FRA) – 117,1 bodů (+0:19)
    4. Tim Hug (SUI) – 116,9 bodů (+0:20)
    5. Takehiro Watanabe (JPN) – 116,2 bodů (+0:23)
    ...
    14. Tomáš Portyk (CZE) – 101,7 bodů (+1:21)
    22. Lukáš Daněk (CZE) – 90,9 bodů (+2:04)
    28. Martin Zeman (CZE) – 65,2 nodů (+3:47)
     
    29
    Opravdu hodně dlouho musel počkat na svůj skok Mikko Kokslien (NOR), než se uklidní na můstku vítr. I tuhle nepříjemnost překonal. 115,5 metrů pro Nora, spíše takový průměr. Je dvacátý.
     
    30
    Magnus Krog (NOR) zaskákal parádně. 127,5 metrů je nejdelším skokem tohoto závodu. Zaútočil na první pozici. Na tu ale nakonec ztratil devět desetin. Každopádně Nor musí být spokojený.
     
    31
    119,5 metrů, to byla délka skoku, jakou předvedl Jošito Watabe (JPN). Japonec umí rozhodně lépe. Třináctá pozice pro něj není žádným extra výsledkem.
     
    32
    Hideaki Nagai (JPN) doplachtil na značku 118,5 metrů. Zařadil se na desátou pozici. Spíše takový průměr od japonského závodníka. Na můstku už je jinak připravený Dvořák, český reprezentant.
     
    33
    Miroslav Dvořák (CZE) se zařadil až na 28. pozici. Svůj skok ne úplně dobře zvládl, nenatáhl ho dál než na 110,5 metrů. Čech určitě chtěl více, o tom není pochyb. Dokonce je o příčku horší než Daněk.
     
    34
    Haavard Klemetsen (NOR) skočil jen 113,5 metrů. Tenhle výkon je pro tohoto výtečného skokanu velké zklamání. Bude mít co dohánět na trati. O nejlepší třicítku však zřejmě zabojovat se svými kvalitami nemůže.
     
    35
    Manuel Faisst (GER) taktéž nepředvedl vůbec dobrý výkon. Německý reprezentant se zařadil se svým skokem dlouhým 109 metrů jen na chvost tabulky.
     
    36
    Franz-Josef Rehrl (AUT) skočil 117 metrů. Rozhodně fanoušky ze sedadel nezvedal, ale zároveň ani nezklamal. Určitě může se svým výkonem pracovat v běžecké části závodu.
     
    37
    Samuel Costa (ITA) určitě překvapil! Doplachtil totiž na značku 121 metrů. S průběžnou druhou příčkou je pochopitelně nadmíru spokojený. Ital měl i výtečné bodové kompenzace.
     
    38
    Philipp Orter (AUT) zaznamenal skok dlouhý 108 metrů. Takže suma sumárum – žádná sláva. Rakušan chtěl určitě doplachtil dále. Zařadil se jen na zadní pozice.
     
    39
    Ben Loomis (USA) skočil jen o půl metru dále než je stometrová hranice. Hůře už na tom byl pouze Zeman. Američan je pochopitelně zklamaný.
     
    40
    Ilkka Herola (FIN) skočil 119,5 metrů. Nebylo to od Fina vyloženě špatné. Je na devátém místě, v běžecké části určitě mže pracovat s tímhle výkonem.
     
    41
    Mířil někam k zelené čáře. 125 metrů není pro Espena Andersena (NOR) vyloženě špatný výsledek. Zařadil se na pátou pozici, zatím by měl na trati dohánět ztrátu 18 sekund.
     
    42
    Wilhelm Denifl (AUT) bvyužil dobrého a příznivého větru na můstku. 126 metrů pro Rakušana! Každopádně body odečítal, takže se zařadil na osmou pozici.
     
    43
    Tohle vypadalo už od odrazu naprosto skvěle. 132 metrů! Parádní, opravdu parádní výkon. Mario Seidl (AUT) sice dost odečítal za vítr, ale suverénně se dostal do vedení. O 45 vteřin dozadu odsunul dosud vedoucího Webera.
     
    44
    Eero Hirvonen (FIN) se držel po dopadu za hlavu. Chtěl asi využít více větrné podmínky. Nakonec z toho bylo 118,5 metrů. Fin je devatenáctý, takže zklamání.
     
    45
    Jörgen Graabak (NOR) určitě nezklamal. 118 metrů není pro Nora vyloženě tak špatný výsledek. On umí na trati hodně zabrat. Zařadil se na 21. pozici.
     
    46
    Akito Watabe (JPN) skočil 122 metrů. Protože žádné body za vítr neodečítal, byl jeho výkon opravdu velmi, velmi dobrý. Zařadil se na pátou pozici. Japonec zatím ztrácí 57 sekund na dosud vedoucího Seidla.
     
    47
    Björn Kircheisen (GER) zaznamenal skok dlouhý 117 metrů. Chtělo to od Němce určitě více, bude mít na trati opravdu co dohánět. Je na děleném sedmnáctém místě, na první příčku ztrácí minutu a třicet devět sekund.
     
    48
    Jaj, tak tohle se hodně nepovedlo. Fabian Riessle (GER), jeden z favoritů, skočil jen 109 metrů. Až 39. pozice pro Němce. Tenhle závod si za rámeček určitě nedá.
     
    49
    A jak si vedl Johannes Rydzek (GER)? Rovněž to byla bída na jeho poměry! 114,5 metrů mu určuje jen průměrnou pozici. Na vedoucího Seidla ztratil dohromady 1 minutu a 45 sekund.
     
    50
    Eric Frenzel (GER) skákat umí. A bude největším favoritem na vítězství v běžecké části. 126 metrů pro Němce a průběžné druhé místo. Stáhnout manko 26 vteřin na vedoucího Seidla by neměl být žádný problém.
     
    Závod skončil.
     
    Mario Seidl (AUT) jako jediný překonal v soutěžním kole stotřicetimetrovou hranici a zaslouženě zvítězil ve skokanské části. Nejblíže se mu přiblížil Eric Frenzel (GER), který za ním vyběhne o 26 sekund později. Třetí se umístil další Němec, trošku překvapivě to ale byl Terence Weber (GER), neboť Fabian Riessle (GER), Johannes Rydzek (GER) a vlastně i Björn Kircheisen (GER) odskákali dost špatně.
     
    Českým reprezentantům se nedařilo. Nejlépe zaskákal Tomáš Portyk (CZE), který vyběhne na trať o 2 minuty a 6 sekund později, a mohl by alespoň částečně zabojovat o první třicítku. Podobně by na tom mohl být Miroslav Dvořák (CZE), jenž ztratil na první pozici 2 minuty a 25 sekund. Lukáš Daněk (CZE) skončil na 44. příčce, Martin Zeman (CZE) byl dokonce až poslední.
     
    Konečné pořadí (skokanská část):

    1. Mario Seidl (AUT) – 133,1 bodů (+0:00)
    2. Eric Frenzel (GER) – 126,5 bodů (+0:26)
    3. Terence Weber (GER) – 121,9 bodů (+0:45)
    4. Samuel Costa (ITA) – 121,7 bodů (+0:46)
    5. Magnus Krog (NOR) – 121,0 bodů (+0:48)
    6. Akito Watabe (JPN) – 118,9 bodů (+0:57)
    7. Go Jamamoto (JPN) – 118,0 bodů (+1:00)
    8. Espen Andersen (NOR) – 117,5 bodů (+1:02)
    9. Maxime Laheurte (FRA) – 117,1 bodů (+1:04)
    10. Tim Hug (SUI) – 116,9 bodů (+1:05)
    ...
    32. Tomáš Portyk (CZE) – 101,7 bodů (+2:06)
    37. Miroslav Dvořák (CZE) – 96,9 bodů (+2:25)
    44. Lukáš Daněk (CZE) – 90,9 bodů (+2:49)
    50. Martin Zeman (CZE) – 65,2 bodů (+4:32)
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (10:21:49)

    Patrik Sandev

    Startovní listina:
    1. Raffaele Buzzi (ITA)
    2. Lukáš Daněk (CZE)
    3. Nijaz Nabejev (RUS)
    4. Florian Dagn (AUT)
    5. Go Jamamoto (JPN)
    6. Viktor Pasičnik (UKR)
    7. Timofej Borisov (RUS)
    8. Tobias Simon (GER)
    9. Ben Loomis (USA)
    10. Bernhard Flaschberger (AUT)
    11. Ben Berend (USA)
    12. Erněst Jachin (RUS)
    13. Martin Zeman (CZE)
    14. Marjan Jelenko (SLO)
    15. Taihei Kato (JPN)
    16. Aguri Šimizu (JPN)
    17. Magnus Hovdal Moan (NOR)
    18. Arttu Mäkiaho (FIN)
    19. Taylor Fletcher (USA)
    20. Tomáš Portyk (CZE)
    21. Jakob Lange (GER)
    22. Kristjan Ilves (EST)
    23. Antoine Gerard (FRA)
    24. Tim Hug (SUI)
    25. Takehiro Watanabe (JPN)
    26. Leevi Mutru (FIN)
    27. Maxime Laheurte (FRA)
    28. Terence Weber (GER)
    29. Mikko Kokslien (NOR)
    30. Magnus Krog (NOR)
    31. Jošito Watabe (JPN)
    32. Hideaki Nagai (JPN)
    33. Miroslav Dvořák (CZE)
    34. Haavard Klemetsen (NOR)
    35. Manuel Faisst (GER)
    36. Franz-Josef Rehrl (AUT)
    37. Samuel Costa (ITA)
    38. Philipp Orter (AUT)
    39. Francois Braud (FRA)
    40. Ilkka Herola (FIN)
    41. Espen Andersen (NOR)
    42. Wilhelm Denifl (AUT)
    43. Mario Seidl (AUT)
    44. Eero Hirvonen (FIN)
    45. Jörgen Graabak (NOR)
    46. Akito Watabe (JPN)
    47. Björn Kircheisen (GER)
    48. Fabian Riessle (GER)
    49. Johannes Rydzek (GER)
    50. Eric Frenzel (GER)