AC Miláno – Turín 2:1 (kon.)
koniec
AC Miláno
2:1 (0:1)
FC Turín
cz Štvrtok 12.01.2017, 21:00 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Taliansky pohár • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Italský pohár má na programu osmifinále a my budeme sledovat duel mezi milánským AC a Turínem. Mírným favoritem je domácí celek.
     
    AC Milán zatím v poháru neodehrál ani jeden zápas. Domácí celek by chtěl v této sezoně v poháru uspět, tak uvidíme, jak si povede, protože ho čeká nevyzpytatlený Turín v jehož brance stojí Joe Hart.

    Turín FC už v poháru dva zápasy odehrál. Nejdříve hrál doma s celkem Pro Vercelli, který porazil 4:1. Následovalo utkání s Pisou, které skončilo 0:0, ale v prodloužení Turín dominoval a nakonec vyhrál 4:0.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    AC – Turín 3:2
    AC – Turín 1:0
    Turín – AC 1:1
    AC – Turín 3:0
    Turín – AC 1:1
     
    Úvodní sestavy:

    AC Milán: Donnarumma – Abate, Gomez, Paletta, De Sciglio – Kucka, Sosa, Bertolacci – Suso, Lapadula, Bonaventura
    Náhradníci: Plizzari, Storari, Calabria, Ely, Vangioni, Zapata, Honda, Locatelli, Pašalić, Poli, Bacca, Cutrone

    Turín FC: Hart – De Silvestri, Rossettini, Moretti, Barreca – Benassi, Valdifiori, Baselli – Iturbe, Belotti, Ljajić
    Náhradníci: Padelli, Cucchietti, Carlao, Zappacosta, Lopez, Gustafson, Martinez, Obi, Lukic, Boyè, Ajeti

    Rozhodčí: Russo – Marzaloni, Carbone.
     
    Hráči obou celků se už chystají v tunelu před vstupem na stadion a zápas tak za malou chvilku bude moci začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté mají míč na svých kopačkách a pomalu zakládají svou první útočnou akci v tomto pohárovém utkání.
     
    1
    Poté ovšem zakopli míč do zámezí a pro hosty je tu autové vhazování a po něm se pokusí zaútočit hráči Turína.
     
    2
    V pořadí druhé vhazování od postranní čáry měli k dispozici hosté z Turína, míč ale poté odhlavičkoval o bezpečí Abate.
     
    3
    Domácí se nadechli před velkým vápnem hostů k útoku, ale nakonec se nikdo z hráčů Milána nedokázal dostat na balón a ten tak končí opět v moci hráčů Turína.
     
    4
    Slibně se rozvíjející akci Milána zmařilo postavení mimo hru, v němž se ocitl slovenský Juraj Kucka. Hra se znovu otáčí směrem k domácí brance.
     
    5
    Belotti se proháčkoval až na hranici velkého vápna a byl sražen k zemi. Hosté tak budou zahrávat nebezpečný volný kop.
     
    6
    Ljajić ale svou střelu poslal hodně vysoko nad postavenou zeď a míč tak byl sražen za zadní čáru. Následovat tak bude pro hosty další standardní situace, tentokráte v podobě rohového kopu.
     
    7
    Nic z toho ale nebylo, nicméně hosté zůstali znovu před domácí brankou, kde svou další střelu poslal Ljajić hodně vedle Donnarummaovy brány.
     
    8
    Hosté dobře napadají domácí tým ve středu hřiště a hráči AC Milán se tak museli vrátit zpět a založit svou akci téměř od vlastní branky.
     
    9
    Suso centroval míč z pravé strany do pokutového území na nabíhajícího Lapadulu, ale ten na něj nedosáhl. Ten tak skončil v rukavicích Harta, který ho odkopne od vlastní branky.
     
    10
    Kucka přenechal míč svému spoluhráči Bertolaccimu, který pak pálil směrem na hostující branku. Míč ale srazila obrana za zadní čáru a je tu rohový kop pro Milán.
     
    10
    Lapadula pak hlavičkoval odražený míč před hostující brankou, vše ale vyřešil brankář Hart, který nedopustil, aby domácí otevřeli účet dnešního utkání.
     
    11
    Znovu aktivní Lapadula vyslal střelu po zemi na hostující bránu, ale nakonec jeho projektil nebyl tak prudký, aby Harta ohrozil.
     
    12
    Nyní úřadovali hosté. Nejprve střílel na Donnarummu Iturbe, po něm pak ještě Belotti, ale v obou případech oběma hráčům chybělo přesnější zakončení.
     
    13
    Bonaventura přihrával míč na Sosu, ale ten ho dobře nezpracoval a rázem tak skončila další slibně rozjetá akce hráčů Milána.
     
    14
    Benassi pálil zblízka na Harta, ale míč jeden z obránců Milána srazil za zadní čáru. Byla to zatím nejvážnější akce tohoto zápasu. Následovat bude rohový kop pro hosty.
    14. Střela Benassiho byla sražena za zadní čáru.
     
    15
    Benassi s De Scigliem se srazili hlavami a oba jsou mírně otřeseni. Dojde i na drobné ošetření.
     
    17
    Suso vyslal táhlou střelu ze středu hřiště, ale bylo to do území nikoho. Ani jeden z hráčů domácího celku nebyl připraven míč převzít, a tak ho má znovu ve své moci Hart.
     
    19
    Belotti má problémy se svojí kopačkou a prozatím odešel z hrací plochy. Směrem na střídačku gestikuloval o výměně své obuvi.
     
    20
    Nakonec se Belotti vrací na hrací plochu, zatím tedy k výměně jeho kopaček nedošlo. Je tam ale vidět problém, neboť hráč Turína směrem na hřiště pokulhával.
     
    22
    Domácí špatně rozehráli ve středu hřiště a hosté se tak mohli dostat do rychlého brejku. Jenže Iturbe byl velmi zbrklý a svou akci tak do zdárného konce nedotáhl.
     
    23
    Kucka poslal míč na Bonaventuru, který ho vrátil zpět na Lapadulu, ale druhý jmenovaný pak svou střelou branku hostů příliš neohrozil.
     
    24
    Iturbe se obtočil kolem obrany domácích, poté se snažil centrovat na Belottiho, ale obrana poslala míč za zadní čáru. Rohový kop pro Turín.
     
    25
    V krátkém sledu po sobě budou hosté zahrávat rohový kop. Čím dál tím více se dostávají do ohrožení Donnarummy, který tak mezi třemi tyčemi musí být hodně pozorný.
     
    25
    Bonaventura utekl všem a dostal se do samostatného úniku, ale neuvěřitelně se stačil vrátit De Silvestri, který ho skvěle zastavil. Prvně jmenovaný se tak ke střele vůbec nedostal.
     
    27
    FC Turín právě vstřelil branku!
    Hosté se ujímají vedení. Benassi svou přihrávkou uvolnil ANDREU BELOTTIHO, který měl problémy s roztrženou kopačkou, ale nakonec sám dává gól, když svou střelu umístil pod levou ruku pololežícího brankáře domácích – 0:1.
    27. Andrea BELOTTI - 0:1
     
    29
    Domácí hráči se snaží na inkasovanou brankou reagovat, ale znovu jim pozorná obrana Turína nedovolila skórovat.
     
    30
    Belotti se dostal do další střelecké příležitosti, ale nyní přesně nezakončil. Nicméně ale budou hosté z Turína zahrávat rohový kop.
     
    31
    Nepovedená hlavička Lapaduly znamená další odkop od Hartovy branky. Hosté jsou zatím aktivnějším týmem a domácí Milán tak stále hledá recept, jak Harta překonat.
     
    32
    K míči se před velkým vápnem dostal Bonaventura, ale jeho střela pravačkou skončila jen na holenním chrániči Rossettiniho. Další skvělý obranný zákrok hostů.
     
    34
    Domácí rozehráli nakrátko rohový kop, k míči se pak dostal nabíhající Bonaventura, ale znovu mířil pouze do zhuštěné obrany hostujícího celku.
     
    35
    Obrovská šance Milána. Juraj Kucka se napřáhl ke střele z voleje a jen těsně minula branku hostů. Moc nechybělo a mohlo být vyrovnáno!
    35. Bomba Kucky skončila jen těsně nad hostujícím břevnem.
     
    36
    Bonaventura poslal pas na nabíhajícího Lapadulu, jenže ten poté svou přízemní střelu poslal přímo do obránce Turína. Z dalšího náznaku šance tak nic nebylo.
     
    37
    Juraj Kucka zahrával volný přímý kop, ale trefil jen připravenou zeď, od které se míč odrazil za zadní čáru. Domácí vybojovali alespoň rohový kop.
     
    39
    Ale ani tato standardní situace branku Turína neohrozila, takže se zpět k míči dostávají právě hosté, kteří už míří před domácí branku, kterou hájí Donnarumma.
     
    39
    Hráči Milána bojují a snaží se ještě do poločasu vyrovnat. Zatím jsou ale hosté znovu proti a nic takového nedovolili. Stále tak drží svůj těsný náskok.
     
    41
    Hart v klidu převzal míč od vlastní obrany a následovat tak bude odkop od jeho branky.
     
    42
    A další střela Kucky, která zamířila do předbrankového prostoru Turína, ale znovu obrana hostů neponechala nic náhodě a převzala si míč na své kopačky.
     
    43
    Suso z pravé strany vyslal prudkou střelu na Harta, který z výskoku chytil balón do svých rukavic a bude tak znovu mít odkop od své brány.
     
    44
    Milánští opět útočili před brankou Turína, jenže znovu to bylo hodně nepřesné. Vyrovnání se tak zatím nekoná a dopředu míří hráči Turína.
     
    45
    A jako přes kopírák, znovu se totiž domácí nedostali do přesnějšího zakončení a Hart tak posílá míč mezi své spoluhráče.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastaví nad rámec prvního poločasu dvě minuty.
     
    45+1
    Domácí fotbalisté jsou na polovině soupeře a několika přihrávkami se pak dostali až do těsné blízkosti Harta, kterého však znovu vůbec neohrozili.
     
    45+2
    A nepovedlo se to ani Bonaventurovi, jenž se snažil propasírovat míč zhuštěnou obranou Turína. Bylo to ale bez efektu a už se nic nestane. První půle je tak definitivně u svého konce.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas tohoto utkání je za námi. V držení míče jsou sice lepší domácí hráči, ale aktivnější a pohyblivější jsou fotbalisté Turína, kteří několikrát ohrozili milánskou branku. A v sedmadvacáté minutě to potvrdili i úvodní brankou, kterou vsítil Andrea Belotti. Domácím se nepovedlo smazat své manko, a tak se o to budou muset pokusit ve druhém poločasu, který začne ve 22:05.
     
    Držení míče: 61% – 39%
    Střely na branku: 2 – 1
    Rohové kopy: 3 – 8
    Ofsajdy: 1 – 1
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    V držení míče jsou od výkopu ve druhé půli domácí hráči, kteří se hned vydali do útoku, ale nakonec jim ho sebrali hosté a do zakončení na druhé straně se dostal Baselli, jenž vyslal jedovku na Donnarummu. Ten ale jeho střelu chytil.
     
    47
    Iturbe vyslala přízemní střelu na domácí branku a zasahovat tak musel Donnarumma, jenž má míč ve svých rukavicích.
     
    48
    Lapadula ostře zajel do brankáře Harta, kterému přejel kopačkou po obličeji a za to dostává žlutou kartu. Následovat bude ošetření hostujícího brankáře.
     
    50
    Hrát se tak zatím rozhodně nebude. Hart je na hřišti na zemi a vypadá to, že probíhá šití přímo na trávníku.
     
    51
    Hart už má ovázanou hlavu a v obličeji je vidět úsměv. Bere tedy celou situaci s úsměvem. Klobouk dolů před brankářem hostů.
     
    51
    Hart se oklepal a nakonec po ošetření se vrátil mezi tři tyče. Nyní bude rozehrávat míč směrem k domácí brance.
     
    53
    Bonaventura se dostal ke střele z hranice velkého vápna, ale Harta vůbec neohrozil. Ten tak bude odkopávat míč znovu od své branky.
     
    53
    Paletta musel odklidit míč do zámezí po tom, co na Donnarummu střílel Baselli. Hosté jsou znovu hodně aktivní a snaží se své vedení ještě pojistit.
     
    55
    Susovi nevyšel centr do pokutového území, míč obrana hostů srazila za zadní čáru a následovat tak bude rohový kop pro AC Milán.
     
    56
    Kucka si naběhl k bližší tyči, ale jeho střela, kterou posílal před branku hostů pro své spoluhráče, adresáta nenašla.
     
    56
    Iturbe se snažil obejít Sosu, to se mu ale nepodařilo a akce hostů tak velmi rychle skončila. Domácí hráči tak spěchají do dalšího útoku před hostující branku.
     
    57
    Žlutou kartu dostává Barreca (Turín FC).
     
    58
    Bertolacci si neporozuměl s Bonaventurou, který mu posílal míč před velké vápno. Domácí tak znovu v těchto chvílích Harta neohrozili a neohrozí.
     
    59
    Znovu byl připravený Hart, který zneškodnil další střelu domácích. Ti tak stále nemohou najít recept na velmi dobře hrající Turín.
     
    60
    Milánští budou zahrávat další rohový kop po tom, co míč srazil za zadní čáru jeden z obránců Turína.
     
    61
    Jenže na centrovaný míč si do velkého vápna nikdo z domácích nedoběhl.
     
    61
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno. Brankář Hart nejprve vyrazil míč napravo od své branky, tam se pak k míči dostal Susa, který vyslal přihrávku na JURAJE KUCKU, který z úhlu dokázal poslat míč ke vzdálenější tyči do horního rohu Hartovy branky – 1:1. Začíná se tedy znovu od začátku.
    61. Juraj KUCKA - 1:1
     
    62
    Domácí ožili a znovu se natlačili před branku hostů. Ale obrana Turína byla proti druhé inkasované brance.
     
    64
    AC Milán právě vstřelil branku!
    A hned po další šanci dávají domácí druhý gól a strhávají tak vedení na svou stranu. GIACOMO BONAVENTURA skvělou a pohotovou střelou poslal míč za bezmocného Harta, který tak v krátkém sledu po sobě musí lovit podruhé míč ze své sítě – 2:1.
    64. Giacomo BONAVENTURA - 2:1
     
    65
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Iturbe, přichází Boyé.
     
    66
    Najednou tempo hry dirigují domácí hráči a hosté jsou nyní týmem, který neví, co na rozjetý Milán hrát. Tohle svědčí hráčům domácích, kteří tak mohou hrát nyní uvolněněji.
     
    68
    Kucka se napřahoval ke střele uvnitř velkého vápna, ale tu zblokoval obránce Moretti, jenž tak poslal míč do bezpečí. Slovenský bývalý hráč Sparty je ale dnes hodně aktivní.
     
    69
    Belotti se vysunul obraně domácích a dostal se tváří v tvář před Donnarummu, jenž ale svým pozorným zákrokem jeho šanci zlikvidoval. Hosté nebyli daleko od vyrovnání.
    69. Belottiho tváří v tvář vychytal domácí brankář.
     
    71
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Baselli, přichází Lopéz.
     
    72
    Po faulu na Juraje Kucku budou domácí hráči u míče a půjdou tak do dalšího nebezpečného útoku. Karta se obrátila a nyní jsou hráči Milána lepším týmem, který hýří aktivitou.
     
    74
    Belotti se dostal do blízkosti domácí branky, kde vyslal skákavý balón na branku domácích. Jenže obránce Abate dobře zareagoval a akci hostům tak pokazil.
     
    75
    Abate centroval míč před branku Turína, ale Hart celou situaci velmi dobře viděl a dokázal se k míči dostat. Chytil ho do svých rukavic a vzápětí pak odkopl od své branky.
     
    77
    Bonaventura prostrčil míč Lapadulovi, jenž hned vyslal přízemní střelu, kterou ale zachytila znovu obrana Turína a za pomoci Harta tak budou hráči FC znovu moci projít do útoku.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Abate (AC Milán).
     
    79
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Abate, přichází Calabria.
     
    80
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Kucka, přichází Pašalić.
     
    81
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Valdifiori, přichází Obi.
     
    82
    Bertolacci střílel z rohu velkého vápna, ale na brankáře Harta nevyzrál. Hosté tak získali míč a míří s ním už znovu na opačnou stranu.
     
    84
    Calabria centroval míč do pokutového území, na něj si ale nikdo nedokázal naběhnout a akce Milána skončila velmi rychle.
     
    85
    Následně pak střílel Bonaventura ve velké šanci, ale míč poslal jen hodně vedle branky Turína.
     
    85
    Hosté se nadechli k dalšímu útoku, ale hned o míč přišli. Hráči Milána pak v pohodě odkopli balón směrem dopředu a míří před branku Turína.
     
    86
    Ljajić si nabíhal na míč, který se snesl do pokutového území, ale nakonec se ke střele nedostal. Domácí si tak mohli oddechnout, hosté totiž nyní zahrozili těsně před Donnarummou.
     
    87
    Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává Barreca (Turín FC).
     
    88
    Ljajić poslal míč na nabíhajícího Obiho, ale nová akvizice na hřišti netrefila míč příliš dobře a znovu tak akce Milána končí.
     
    90
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Sosa, přichází Locatelli.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje zápas o sedm minut.
     
    90+1
    Volný přímý kop budou zahrávat hosté z dobré vzdálenosti, uvidíme, jak s ním hráči Turína naloží.
     
    90+2
    Brankář domácích si naběhl na letící míč a poté si ho převzali obránci Milána, kteří ho posílají pryč z vlastní poloviny.
     
    90+3
    Belotti mířil na domácí branku, ale jeho střela byla sražena obranou Milána do bezpečí. Následně pak domácí otáčejí směr hry před Harta.
     
    90+4
    Lapadula nyní zahodil obrovskou šanci, když několika kličkami obešel brankáře Harta a mohl střílet na prázdnou branku, jenže trefil pouze obránce Turína, který stál u pravé tyče!
    90+4. Obrovská šance Lapaduly, který střílel na prázdnou branku, ale trefil pouze obránce hostů.
     
    90+6
    A další šance stejného hráče, kterému dnes zakončení není souzené. Hart byl proti jeho střele pozorný a nedovolil navýšit vedení Milána.
     
    90+7
    V závěru zahrávali hosté volný přímý kop a do akce musel jít Donnarumma, který chytil velkou šanci hostů.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí fotbalisté nakonec zápas otočili a po výhře 2:1 porážejí Turín FC a postupují tak do dalšího kola, kde vyzvou celek ze stejného města, ale poněkud slavnější, a sice Juventus Turín. Turín FC se tak s italským pohárem loučí.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 4:2. Rohy: 8:9. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 15:10.
     
    To je pro tuto chvíli ode mne vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit na shledanou. (23:02:29)

    Vendula Zdražilová

    Góly: 61. Kucka, 64. Bonaventura – 27. Belotti

    Karty:   48. Lapadula (ACM), 78. Abate (ACM) – 57. Barreca (TUI)   87. Barreca (TUI)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 4:2. Rohy: 8:9. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 15:10.
    AC Miláno: Donnarumma – Abate (79. Calabria), Gomez, Paletta, De Sciglio – Kucka (80. Pašalić), Sosa (90. Locatelli), Bertolacci – Suso, Lapadula, Bonaventura
    Náhradníci: Plizzari, Storari, Calabria, Ely, Vangioni, Zapata, Honda, Locatelli, Pašalić, Poli, Bacca, Cutrone

    FC Turín: Hart – De Silvestri, Rossettini, Moretti, Barreca – Benassi, Valdifiori (81. Obi), Baselli (71. Lopéz) – Iturbe (65. Boyé), Belotti, Ljajić
    Náhradníci: Padelli, Cucchietti, Carlao, Zappacosta, López, Gustafson, Martínez, Obi, Lukić, Boyé, Ajeti

    Rozhodca: Russo – Marzaloni, Carbone