Nantes – Nancy 0:2 (kon.) | Sochaux – Monaco 1:2 (3:4 po pen.)
koniec po penal. (3:4)
FC Sochaux
1:2 (1:0)
AS Monaco
cz Utorok 10.01.2017, 21:00 • Stade Auguste-Bonal (Montbéliard) • Francúzsky ligový pohár • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Francouzslý pohár má na programu další zápasy a my budeme sledovat duel mezi Sochaux a Monakem. Favoritem tohoto zápasu je hostující Monako.
     
    FC Sochaux zatím v poháru odehrálo čtyři zápasy. Nejdříve po penaltách postoupilo přes Ajaccio, poté porazilo 2:0 doma Brest, následně po penaltách vyhráli na hřišti Dijonu a naposledy celek Sochaux hostil Marseille. Duel skončil 1:1, ale penalty domácí opět zvládli a postoupili do další fáze.

    AS Monaco FC se zatím v poháru představilo pouze jednou. Monako doma hostilo celek Rennes a byla to spíše exhibice, protože domácí celek vyhrál vysoko 7:0 a zajistil si tak pohodový postup do další fáze.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    Sochaux – Monaco 2:1
    Monaco – Sochaux 2:1
    Sochaux – Monaco 2:2
    Sochaux – Monaco 3:0
    Monaco – Sochaux 2:1
     
    Ještě jednou vás vítám u čtvrtfinálového zápasu francouzského poháru. Oba celky již představily sestavy, které jsme si již představili. Favoritem zápasu je hostující celek, jenž by dle papírových předpokladů měl postoupit do další fáze.
    Stade Auguste-Bonal je na čtvrtfinálové klání připraven

     
    Úvodní sestavy:

    FC Sochaux: Dilo – Alphonse, Ogier, Gibaud (C), Konaté – Honorat, Ramaré, Ilaimaharitra, Berenguer – Karanović, Andriatsima.
    Náhradníci: Sao, Robinet, Lasme, Pendant, Prévôt, Ruiz, Daham.

    AS Monaco FC: Subatić – Touré, Glik, Jemerson, Raggi – Jean, Moutinho (C), Bakayoko, Lemar – Germain, Carrillo.
    Náhradníci: De Sanctis, Lottin, Falcao, Sidibé, Fabinho, Silva, Diallo.

    Rozhodčí: Lesage – Mugnier, Denis.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí dnešního zápasu pan Lesage dal pokyn k zahájení zápasu. K úvodnímu výkopu se postavil domácí hráč, ale Sochaux po dlouhém nákopu o míč přišlo.
     
    2
    Domácí celek k dnešnímu zápasu nastoupilo ve žlutých dresech, naopak Monako zvolilo tradiční bíločervenou sadu dresů. Vraťme se na hrací plochu, kde v pokutovém území po souboji zůstal ležet na hrací ploše Andriatsima. Hlavní sudí ukazuje, že se má pokračovat ve hře.
     
    3
    Středem hrací plochy se za obranu domácího týmu snažil dostat Bakayoko. Ovšem hostující hráč si to namířil mezi tři soupeře, kteří jej o balon obrali.
     
    4
    V úvodu utkání sledujeme zajímavý fotbal, který se přelévá ze strany na stranu. Sochaux se mohlo dostat do přečíslení, ale útočným faulem si pomohl Honorat.
     
    5
    Na hrací ploše se strhla mela po souboji brankáře s hostujícím hráčem. Oba borci to měli k balonu stejně daleko, ale rychleji o míče byl Dilo. Tomu se zatím na nohy moc nechce, a tak se začal rozcvičovat náhradní gólman.
     
    6
    Žlutou kartu dostává Corentin Jean (AS Monaco FC), jenž byl v souboji s brankářem později a následným skluzem ho trefil. Po táhlých diskuzích se hlavní rozhodčí odhodlal vytáhnout žlutý kartónek.
     
    7
    Monako vybojovalo rohový kop, který byl rozehrán na hranici malého vápna. Centr od praporku byl prodloužený na zadní tyč, kde na míč nedosáhl ve vyložené šanci jeden z hostujících hráčů.
     
    8
    Další obrovská šance hostujícího celku zůstala neproměněná! Míč do šestnáctky dostal Carrillo, který nejprve upadl, ale rychle se zvedl. Hostující útočník z otočky zakončil jen do míst, kde stál připravený gólman.
     
    9
    Sochaux hraje rychlé kolmé přihrávky za obranu. Obě velké příležitosti dokázal zlikvidoval časným výběhem hostující brankář.
     
    11
    Hráči v červenobílých dresech jsou zatím aktivnějším týmem, ale kombinací se těžko dostávají za obranu soupeře. Po další nepřesné přihrávce se bude muset Monako bránit.
     
    12
    Po pěkné narážečce se za obranu dostal Karanović, jenž se trochu nechal zahnat. Jeho centr zlikvidovala hostující obrana. Sochaux u balonu zůstalo, ale následný dalekonosný pokus šel jen vysoko nad bránu.
     
    14
    Dlouhé autové vhazování mířilo na jednoho z útočníků. Ten se nechal předskočit bránícím hráčem, a tak u balonu zůstane domácí celek.
     
    15
    Máme za sebou úvodní minuty zápasu, který se zatím odehrává spíše ve středu hrací plochy. Ovšem v úvodu duelu se hra přelévala ze strany na stranu a doufejme, že se k tomuto fotbalu oba celky vrátí.
     
    16
    Sochaux vstřelilo branku!
    Tak to je obrovský šok pro velkého favorita zápasu! Míč na levou stranu pokutového území dostal FANEVA IMÀ ANDRIATSIMA, jehož pokus se od tyče odrazil za brankovou čáru. Gólman Subatić proti střelci rychle vyběhl, ale míč proletěl přesně pod ním.
    16. Faneva Imà Andriatsima - 1:0
     
    18
    A mohlo být opět vyrovnáno! Po centru se v pokutovém území dostal k hlavičce Carrillo. Jeho pokus mířil přesně k tyčce, ale Dilo vytáhl parádní zákrok a drží svůj tým ve vedení.
     
    19
    Průběžný výsledek zápasu je překvapující, ale dodá utkání šťávu. Monako se nyní bude muset tlačit k vyrovnání a uvidíme, jak dlouho bude domácí tým tlaku favorita odolávat.
     
    20
    Hostující tým vybojoval standardní situaci, kterou obrana dokázala odvrátit. Sochaux se dostalo do přečíslení, ale jeden z domácích hráčů celou akci zazdil.
     
    22
    V posledních minutách dnešního zápasu musíme přiznat, že domácí celek velkého favorita přehrává. Dost tomu napomáhá i výsledek, při kterém se Monaco musí tlačit do útoku.
     
    23
    Hostující tým dlouho kombinoval na pravé straně hrací plochy, ovšem jedna z jednoduchých přihrávek skončila u soupeře. Ve hře se nyní objevuje hodně nepřesností.
     
    24
    Dlouhý pas do šestnáctky dostal Germain, jenž odcentroval na zadní tyč. Ovšem v prostoru, kam centr letěl byl pouze bránící hráč.
     
    26
    Monaco vymýšlí jeden centr za druhým, ale domácí obrana pracuje zatím na jedničku. Sochaux se opět dostalo do rychlého protiútoku, ovšem Karanović se nacházel v ofsajdové pozici.
     
    27
    Tlak hostujícího celku se stupňuje a budeme sledovat další rohový kop. Centrovaný míč mířil na hranici vápna, kde si na něj naskakoval Bakayoko. Hráč Monaca si v souboji s brankářem počínal nedovoleně.
     
    28
    U Balonu je znovu AS, které vyprodukovalo dlouhý pas na hranici pokutového území. K míči se dostal Carrillo, jehož zradilo zpracování.
     
    29
    Fanoušci domácího celku vytvářejí výbornou kulisu pro fotbal. Není se co divit, když jejich tým vede nad favoritem a navíc s ním hraje vyrovnanou partii.
     
    30
    Sochaux uzamklo soupeře před jeho šestnáctkou, kde dlouho kombinovalo. Ovšem jeden z nepřesných pasů skončil až mezi diváky.
     
    32
    Hostující tým je u balonu častěji, ale hráčům AS schází lepší pohyb. Přihrávky přicházejí na statické hráče, a když už se někdo rozeběhne, tak pas je nepřesný.
     
    33
    Další kolmou přihrávku za obranu si zadáci Monaca pohlídali a mohou jít do dalšího útoku. Na polovině domácího celku si přistrčením soupeře pomohl Germain.
     
    35
    Hostující tým zlikvidoval další útok soupeře, ale obrázek posledních minut ja stále stejný. Monaco kombinuje, ale do pokutového území se dostává jen sporadicky.
     
    36
    Pohlednou kombinaci domácího týmu se snažil zrychlit jedním dotykem Ramaré. Jeho přihrávka zamířila za obranu, ale jen k brankáři Monaca.
     
    37
    Sochaux si po další pěkné kombinaci vyprodukovalo další velkou šanci! Míč se dostal na hranici malého vápna, odkud vypálil Honorat. Jeho pokus zamířil jen do jeho strážce, a tak se stav utkání znovu nezměnil.
    37. Další obrovská příležitost domácího celku
     
    39
    Monaco se snažilo uklidnit hru další kombinací, ale o balon zase přišlo. K tomu se vrátil Bakayoko, jenž se prezentoval individuální akci, kterou překazil skluzem krajní obránce.
     
    40
    Hostující tým táhl útok po pravé straně hrací plochy, ale centr byl zastaven. Monaco se po autovém vhazování dostalo k dalšímu centru, ale také ten dokázala obrana soupeře odvrátit.
     
    41
    Dnes to zajím není výkon, který jsme od Monaca čekali. Naopak domácí tým hraje skvěle a celkem zaslouženě je ve vedení.
     
    42
    Jean si narazil balon se spoluhráčem a vybojoval standardní situaci. Ta bude zahrána z levé strany a do ohně jí pošle Moutinho.
     
    43
    Centr z přímého kopu mířil do míst, kam měl. Ovšem ve vzduchu pro něj nejvýše vystoupal Dilo, jenž akci hostujícího celku zlikvidoval.
     
    44
    A tentokrát není vyrovnáno! Monaco vyprodukovalo zakončení, která se odrazilo na hranici šestnáctky. Tam na střelu číhal Germain, jenž svou placírkou mířil k zadní tyči. Ovšem trefení zařízení scházelo jen pár centimetrů.
    44. Germainově střela chybělo jen pár centimetrů
     
    45
    Hostující tým zlepšil pohyb a hned to přináší ovoce! Monaco vybojovalo další rohový kop a na následný centr si naskočil jeden z hráčů v červenobílém. Ovšem jeho hlavička zamířila přesně do rukavic domácího brankáře.
     
    45+1
    K postranní čáře přistoupil čtvrtý rozhodčí, jenž ukazuje, že se bude hrát minuta nad rámec normální hrací doby. Ovšem na konci nastaveného času zamířil centr do vápna Monaca, kde zpracování v jasné šanci zklamalo Karanoviće. Hostující brankář toho využil a soupeři skočil pod nohy.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas čtvrtfinálového zápasu má překvapivého vítěze. Domácí celek se několikrát dostal za otevřenou obranu soupeře a vyprodukoval si hned několik velkých šancí. Tu jedinou dokázal proměnit v šestnácté minutě Andriatsima. Monacu scházel v prvním poločase pohyb a když už se dostalo k příležitosti. Výborně zasáhl Dilo, jenž je jedním z velkých hrdinů svého celku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Sochaux: ze hřiště odchází Goran Karanović, přichází Moussa Sao.
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Corentin Jean, přichází Bernardo Silva.
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Andrea Raggi, přichází Djibril Sidibé.
     
    46
    Hlavní sudí po sérii střídání zahájil druhý poločas a k úvodnímu výkopu se postavili hostující hráči. Ti potřebují k zajištění postupu vsítit dvě branky.
     
    48
    Monaco kombinuje na vlastní polovině hrací plochy a snaží se vylákat soupeře z bloku. Jenže ani tentokrát hosté nenašli recept na dobře pracující obranu Sochaux.
     
    49
    Ještě pro připomenutí – Sochaux k dnešnímu utkání zvolilo žluté dresy a hostující tým zvolil tradiční červenobílou sadu. Vraťme se na zelený pažit, kde Monaco se snaží dostat před domácího brankáře.
     
    50
    Další obrovská šance hostujícího celku zůstává neproměněná! Sidibé poslal nadýchaný centr na spoluhráče, jenž v šestnáctce naskokaval sám. Jeho hlavička mířila k zadní tyči, ale ještě předtím trefila posledního soupeře.
     
    52
    Nene, hostujícímu celku se zatím vůbec nedaří. Fanoušci Monaca už netrpělivě vyhlížejí příchod největší hvězdy, kterou je Falcao.
     
    53
    Hostující tým zastavil další postupný útok soupeře a vydal se do protiútoku. Na levé straně se uvolnil Bakayoko, jenž přízemním centrem hledal před brankou spoluhráče. Tomu chybělo k zasažení míče pár centimetrů, a tak Sochaux zvládlo další nepříjemnou akci.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Ibrahima Konaté (FC Sochaux), který zcela zbytečně podrazil soupeře. Ten si naběhl mezi tři soupeře a navíc si balon ukopl zcela sám.
     
    56
    Po zisku míče se z pětadvaceti metrů napřáhl Lemar, jehož přízemní zakončení zamířilo doprostřed branky. Dilo s jeho ránou neměl větší potíže a stále drží čisté konto.
     
    57
    A je to tady! Hostující trenér zvedl z lavičky Falcaoa, jenž se běžel rozcvičovat.
     
    58
    Žlutou kartu dostává Mickaël Alphonse (FC Sochaux). který na hranici pokutového území zasáhl skluzem soupeře. Monaco bude kopat pouze přímý kop, ovšem z pořádného úhlu.
     
    60
    Po sérii dohadů se již může pokračovat. K rozehrání přímého kopu se postavil Moutinho, jenž se pokusil zakončit z velkého úhlu. Jeho pokus překazil bránící hráč, který jej dokázal odvrátit.
     
    61
    Po jednom z centrů si žádal hostující celek odpískání pokutového kopu. Jenže dle opakovaných záběrů nechal hlavní sudí zcela správně pokračovat ve hře.
     
    63
    Po nezvládnutém prvním poločase jsem očekával, že Monaco bude svého soupeře přehrávat a dostávat se do šancí. Jenže výkon hostujícího celku musí každého nestranného fanouška fotbalu mrzet.
     
    64
    Sochaux zatím výborně brání a soupeře do vážnějších šancí nepouští. Hostující tým vymyslel další centr, jenž obrana soupeře odvrátila.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Kamil Glik (AS Monaco FC), který si soupeře nejprve přidržel, ale následně se jej už nedotkl. Nutno říci, že domácí útočník pádu hodně přidal.
     
    67
    Hostující celek je zatím marný. V tomto případě rozehrával rohový kop, který nepřeletěl ani prvního bránícího hráče, a tak se do protiútoku dostalo Sochaux.
     
    68
    Na zeleném pažitu zcela mimo hru zůstal ležet jeden z domácích hráčů, a tak na hrací plochu spěchá lékařská pomoc. Po ošetření se bude moci pokračovat v zápase.
     
    69
    Na levé straně se uvolnil Sao, jenž se pokusil o centr na spoluhráče. Ovšem balon zamířil přesně do rukavic pozorného Subatiće.
     
    70
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Valère Germain, přichází Radamel Falcao.
     
    71
    Domácí celek je nastěhován v deseti lidech před vlastním brankáře a daří se mu zahušťovat prostor. Monacu zatím centrované míše nevycházejí.
     
    72
    Centr z levé strany mířil na Falcaa, k němuž balon nakonec nedoputoval. Ovšem Monaco bude kopat další roh, který ale dokázala odvrátit domácí obrana.
     
    73
    Střídání v týmu FC Sochaux: ze hřiště odchází Franck Honorat, přichází Thomas Robinet.
     
    75
    Výkon hostujícího celku není hoden týmu, který bojuje v Ligue 1 o titul. Monacu celé utkání schází pohyb a myšlenka. Centry ze stran sbírá pozorná obrana Sochaux.
     
    76
    AS sice kombinuje na polovině soupeře, ale také další centr nenašel spoluhráče v pokutovém území. To už rozčílilo také trenéra Monaca, jenž svým svěřencům dává najevo, že není spokojen s jejich hrou.
     
    78
    Další centrovaný míč mířil na Falcaa, jenž patou hledal spoluhráče. K tomu balon doputoval, ale jeho pokus byl sražený na levou stranu šestnáctky, kde byl Bakayoko. Jenže hostující záložník byl příliš zbrklý a jeho pokus šel vedle brány.
     
    79
    Sochaux vybojovalo míč ve středu hrací plochy a rychle přešlo na polovinu soupeře. Jenže na levé straně byla k vidění nepřesná přihrávka, která vrátila k míči Monaco.
     
    80
    Kombinace hostujícího celku je příliš pomalá a hráč s míčem nemá moc komu přihrávat. Monacu stále schází pohyb, a tak přišel další nepovedený centr.
     
    81
    Hráči ve žlutých dresech po zisku míče přešli na polovinu soupeře. Tam se v šestnáctce po míči natahoval Andriatsima, ale k zasažení míče mu scházelo několik desítek centimetrů.
     
    82
    Monaco právě vstřelilo branku!
    V závěru zápasu je znovu vyrovnáno a asi celkem zaslouženě! První pokus dokázal domácí brankář vyrazit. Na hranici pokutového území operoval JOÃO MOUTINHO, jehož pokus z voleje zamířil do šibenice domácí branky.
    82. João MOUTINHO - 1:1
     
    84
    Po vstřelené brance je na hrací ploše pouze Monaco, které se snaží rozhodnout ještě v normální hrací době. Ovšem Monaco si na další velkou šanci bude muset ještě počkat.
     
    85
    Do kombinace hostujícího celku zasáhl rozhodčí, od kterého se balon odrazil k domácím hráčům. Ti míč příliš dlouho neudrželi a budou se muset opět bránit.
     
    87
    Monaco už se radovalo z další branky, ale praporek pomezního sudího vlál ve vzduchu! K odraženému míči se dostal Falcao, jehož zakončení skončilo v brance. Bohužel pro něj i hostující tým gól nemůže být uznán.
    87. Neuznaná branka Monaca
     
    89
    Monaco kopalo další rohový kop, na který si naskočil Kamil Glik. Jeho hlavička se ale do prostoru tří tyčí nedostala, a tak bude k vidění odkop od domácí branky.
     
    90
    K postranní čáře přichází čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou nastavovat tři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90+2
    Sochaux již nikam nespěchá a pouze se brání. Domácí hráči balon pouze odkopávají. Navíc přišel faul hostujícího hráče, po kterém se chvíli nebude hrát.
     
    90+3
    Druhý poločas skončil.
     
    Devadesát minut vítěze nepřineslo, a tak nás čeká penaltový rozstřel. S výsledkem zápasu je zatím spíše spokojené domácí mužstvo, ale i Monaco může být rádo, že se ještě hraje.
     
    1. séria
    0:1
    Falcao poslal gólmana na druhou stranu branky a dává gól.
     
    1. séria
    1:1
    Andriatsima vystřelil pod horní tyč, kam se brankář nemohl dostat a je vyrovnáno.
     
    2. séria
    1:2
    Moutinho zamířil přesně k levé tyči a brankář se k míči nedostal.
     
    2. séria
    2:2
    Robinet si přesně našel pravý spodní roh branky a nedal brankáři šanci.
     
    3. séria
    2:3
    Glik se zkušeně podíval na pohyb brankáře a poslal míč na druhou stranu branky.
     
    3. séria
    2:3
    Ilaimaharitra je prvním mužem, jenž neproměňuje pokutový kop. Jeho zakončení totiž zamířilo do levé tyče.
     
    4. séria
    2:4
    Sidibé si vybral levou stranu branky a proměňuje.
     
    4. séria
    3:4
    Ramaré také zamířil přesně k levé tyči a Subotić se natahoval po pokusu marně.
     
    5. séria
    3:4
    Carrillo mohl rozhodnou a poslat Monaco dál. Ovšem jeho pokus doprostřed branky zneškodnil Dilo.
     
    5. séria
    3:4
    Sao je dalším hráčem, který nadává gól. Domácí hráč neudržel nervy na uzdě a poslal balon pouze nad branku.
     
    90+3
    V penaltovém rozstřelu zvítězil tým AS Monaco FC.
    Autorem vítězné branky je DJIBRIL SIDIBÉ.
    90+3. Djibril SIDIBÉ - 1:2
     
    Konec zápasu.
     
    Po penaltové loterii postupuje do další fáze Monaco!

    Sochaux dlouho drželo vedení a vypadalo to, že by se mohlo radovat z postupu. Jenže ke konci normální hrací doby Monaco přidalo a dokázalo vyrovnat. Dokonce se hostující tým mohl ještě radovat z postupu, ale po brance Falcaa překazil radost pomezní rozhodčí.
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás těšit někdy příště, dobrou noc. (23:13:58)

    Michal Luxa

    Góly: 16. Andriatsima – 82. Moutinho, rozh. pen. Sidibé

    Karty:   55. Konaté (SOC), 58. Alphonse (SOC) – 6. Jean (ASM), 65. Glik (ASM)

    Penaltový rozstrel:

    1. séria:
    0:1   Falcao (ASM)
    1:1   Andriatsima (SOC)
    2. séria:
    1:2   Moutinho (ASM)
    2:2   Robinet (SOC)
    3. séria:
    2:3   Glik (ASM)
    2:3   Ilaimaharitra (SOC)
    4. séria:
    2:4   Sidibé (ASM)
    3:4   Ramaré (SOC)
    5. séria:
    3:4   Carrillo (ASM)
    3:4   Sao (SOC)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 4:4. Rohy: 3:10.
    FC Sochaux: Dilo – Alphonse, Ogier, Gibaud (C), Konaté – Honorat (73. Robinet), Ramaré, Ilaimaharitra, Berenguer – Karanović (46. Sao), Andriatsima.
    Náhradníci: Sao, Robinet, Lasme, Pendant, Prévôt, Ruiz, Daham.

    AS Monaco: Subatić – Touré, Glik, Jemerson, Raggi (46. Sidibé) – Jean (46. Silva), Moutinho (C), Bakayoko, Lemar – Germain (70. Falcao), Carrillo.
    Náhradníci: De Sanctis, Lottin, Falcao, Sidibé, Fabinho, Silva, Diallo.

    Rozhodca: Lesage – Mugnier, Denis