Muži 10 km volně, Toblach Vítěz: S. Usťugov (RUS) (kon.) | Ženy 5 km volně, Toblach Vítěz: J. Digginsová (USA) (kon.)
koniec udalosti
Muži 10 km volně, Toblach

Vítěz: S. Usťugov (RUS)

cz Piatok 06.01.2017, 10:45 • Toblach (Itálie) • Tour de Ski
     
    Cíl
    Sergej Usťugov to zvládl! V cíli je o 4 desetiny sekundy rychlejší než Francouz Manificat, vyhrál pátou etapu v řadě, pátou během letošní Tour de Ski a stanovuje nový rekord v počtu vítězství během jednoho ročníku! Navíc vyhrál všechny etapy v tomto ročníku a zaslouženě dominuje celému seriálu!
     
    Cíl
    Manificat je v cíli a poráží Fina Heikkinena o 16,9 sekund! V přepočtech to znamená, že se posune na páté místo průběžného hodnocení a navíc stáhne ztrátu na třetí a čtvrté místo o zhruba půl minuty!
     
    Co je ale nejpodstatnější, Sundby ztrácí na Usťugova už přes 20 sekund a dá se říci, že pokud Usťugov výrazně nevybouchne nebo se nezraní v posledních dvou etapách, ovládne letošní ročník Tour de Ski!
     
    6,6km
    Usťugov poráží Manificata o čtyři vteřiny na metě 6,6 kilometrů a tito dva závodníci si to tak rozdají o vítězství v dnešní etapě! Bude se radovat Manificat či stanoví Usťugov nový rekord TdS?
     
    Cíl
    Matti Heikkinen má úžasnou formu, v cíli je s časem 22:05,2 suverénně první!
     
    3,4km
    Sergej Usťugov neponechává nic náhodě a na metě 3,4 kilometrů vede o 3 vteřiny před Francouzem Manificatem! Sundbyho poráží aktuálně o 11 vteřin, což není pro Nora dobrá zpráva!
     
    Start
    Do závodu vyrazil Sergej Usťugov, lídr Tour de Ski!
     
    3,4km
    Didrik Toenseth napálil první okruh hodně aktivně a na mezičase na 3,4 kilometrech zaujímá první místo o více než pět vteřin před Parissem!
     
    Start
    S číslem 6 měl do závodu vyrazit český běžkař Martin Jakš, který ale, stejně jako celý český tým, do Itálie nakonec nedorazil a rozhodl se trénovat pilovat formu před blížícím se světovým šampionátem a dalšími závody Světového poháru.

    Jan Vojkůvka