Bilbao – Barcelona 2:1 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
2:1 (2:0)
FC Barcelona
Štvrtok 05.01.2017, 21:15Španielsky pohár
Predzápasové kurzy
     
    Domáci vedenie, ktoré vytvorili v prvom polčase udržali aj keď Barcelona znížila a Bilbao dohrávalo bez dvoch vylúčených hráčov. Messi na konci trafil tyč, odveta bude zaujímavá. (23:09:03)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Po skrumáži sa lopta odrážala, následne pristála na kopačke Messiho a ten z výbornej pozície svojou bombou trafil žrď. Alcácer už doraziť nedokázal.
     
    90+3
    Nie, nie a nie. Všetko, čo v posledných minútach hostia kopnú do šestnástky sa vráti. Je tu asi posledná šanca, roh.
     
    90+2
    Barcelona vytvorila proti ôsmim hráčom v poli Bilbaa zámok a oblieha šestnástku súpera, ale nevie sa dostať do žiadnej šance. Messi to chcel zobrať na seba, ale traja hráči naraz ho o loptu čisto pripravili.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    Iniesta pekným pasom našiel nabehnutého Albu v šestnástke, ktorý ešte prihrával na Alcácera, ale obrancovia Bilbaa boli na mieste a včas odkopli.
     
    89
    Roberto sprava prenikol až do šestnástky, kde ešte chcel uvoľniť spoluhráča Suaréza, no lopta cez nohy dvoch obrancov neprešla.
     
    88
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Umtiti, prichádza Paco Alcácer.
     
    87
    Barcelona tlačí na súpera, ale všetko je to pred šestnástkou a teda ďaleko od brány Bilbaa. Lopta sa k nej následne dostala, avšak Suaréz sa ocitol v ofsajde.
     
    85
    Messi poslal chytrý pas za defenzívu na Suaréza, ktorý si nabehol za defenzívu a rozhodol sa prehodiť Iraizoza, čo mu ani zďaleka nevyšlo.
     
    84
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Williams, prichádza Elustondo.
     
    82
    Ofenzívny faul Umtitiho, ktorý sa dopredu premiestnil kvôli štandardke. Vo vzduchu udrel rukou Laporteho, ktorý ešte potrebuje ošetrenie.
    81. Iturraspe (ATB)
     
    81
    Po Garcíovi je tu ďalší hráč Bilbaa, ktorý vidí druhú žltú a tým pádom červenú. Znovu sa tak stalo po faule na prenikajúceho Neymara. Previnil sa Iturraspe.
    79. Messi (BAR), Iniesta (BAR)
     
    79
    Obrovská šanca Barcelony! Lopta sa pred bránou odrážala ako chcela, Iraizoz už ležal na zemi, ale Messi trafil iba protihráčov a to isté sa následne podarilo aj Iniestovi.
     
    78
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Aduriz, prichádza Eraso.
     
    76
    Uvidíme, či Barcelona dokáže presilovku využiť. Každopádne, teraz iba drží loptu v strede poľa a domáci ju dopredu nepúšťajú.

    Matej Kubove

    Góly: 25. Aduriz, 28. Williams – 52. Messi

    Karty:   40. Aduriz (ATB), 53. Iturraspe (ATB), 55. García (ATB) – 40. Umtiti (BAR), 45+2. Alba (BAR), 45+2. Busquets (BAR), 45+2. Iniesta (BAR)   74. García (ATB), 81. Iturraspe (ATB)


    Athletic Club Bilbao: Iraizoz (C) – Bóveda, Etxeita, Laporte, Balenziaga – San Jose, Iturraspe – Williams, García, Saborit – Aduriz
    Náhradníci: Arrizabalaga – Elustondo, Eraso, Beñat, Muniain, Susaeta, Rico

    FC Barcelona: Ter Stegen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Rakitić, Busquets, Iniesta (C) – Messi, Suárez, Neymar
    Náhradníci: Masip – Turan, Rafinha, Mascherano, Alcacer, Digne, Gomes