Middlesbrough – Leicester 0:0 (kon.) | Everton – Southampton 3:0 (kon.) | Manchester City – Burnley 2:1 (kon.)
Sunderland – Liverpool 2:2 (kon.) | West Bromwich – Hull City 3:1 (kon.) | West Ham – Manchester United 0:2 (kon.)
koniec
Sunderland AFC
2:2 (1:1)
Liverpool FC
Pondelok 02.01.2017, 16:00 • Stadium of Light, Sunderland • Anglická Premier League • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vážení diváci, dovoľte mi, aby som vám aj ja zaželal úspešný rok 2017 a zároveň vás privítal pri sledovaní anglickej Premier League. Futbalisti Liverpoolu vyhrali posledné štyri zápasy a svoju formu budú chcieť potvrdiť aj na Stadium of Light.

    SUNDERLAND AFC

    Futbalisti Sunderlandu mali katastrofálny štart do nového ročníka. Prvého víťazstva sa dočkali až v jedenástom ligovom kole, keď uspeli na trávniku Bournemouthu 1:2. Okrem toho pridali v ďalších ôsmich kolách ešte tri výhry a odlepili sa z dna tabuľky. Stále sú však namočení v zostupových vodách, keďže im so ziskom 14 bodov patrí priebežné 18. miesto. Zverenci Davida Moyesa sa trápia najmä v defenzíve, keďže inkasovali už 35-krát. Zároveň si len v dvoch stretnutiach udržali čisté konto, čo nie je lichotivá vizitka. V generálke na dnešný duel Sunderland utŕžil poriadny debakel, keď na pôde Burnley prehral 4:1. Čestný úspech hostí v záverečnej štvrťhodine zaznamenal najlepší strelec tímu Jermain Defoe. Klub z východného pobrežia Anglicka sa musí popasovať s obrovskou hráčskou maródkou. Mimo hry sú Victor Anichebe, Paddy McNair, Lee Cattermole, Lynden Gooch, Duncan Watmore či Jan Kirchhoff.

    FC LIVERPOOL

    FC Liverpool sa vezie na štvorzápasovej víťaznej vlne a v dnešnom zápase bude jasným favoritom. V tabuľke mu patrí priebežné druhé miesto so šesťbodovou stratou na vedúcu Chelsea. V posledný deň roku 2016 si spravil chuť dôležitým víťazstvom nad Manchestrom City. Svojho konkurenta v boji o majstrovský titul na Anfield Road takmer k ničomu nepustil, predviedol skvelý taktický výkon a zásluhou Georginia Wijnalduma vyhral najtesnejším rozdielom. Lídrom najlepšej ofenzívy Premier League je Sadio Mané, ktorý má na konte osem gólov. Pre neho to bude na krátku dobu posledný zápas vo farbách Liverpoolu, keďže v polovici januára ho čakajú reprezentačné povinnosti na Africkom pohári národov. The Reds už v tejto sezóne Sunderland raz zdolali, no triumf 2:0 možno považovať za Pyrrhovo víťazstvo. V spomínanom zápase sa totiž zranil Phillipe Coutinho a aj v dnešnom dueli bude chýbať svojim spoluhráčom. V sobotňajšom zápase si zranil pätu Jordan Henderson a tiež bude chýbať.
     
    Úvodné zostavy:

    Sunderland AFC: Mannone – Love, O'Shea (C), Djilobodji, van Aanholt – Seb. Larsson, N'Dong, Rodwell – Januzaj, Defoe, Borini.
    Náhradníci: Mika – Manquillo, Khazri, Honeyman, Embleton, Maja, Ledger.

    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Klavan, Lovren, Milner (C) – Wijnaldum, Can, Lallana – Mané, Firmino, Sturridge.
    Náhradníci: Karius – A. Moreno, Lucas Leiva, Origi, Stewart, Arnold, Ejaria.

    Rozhodca: Anthony Taylor.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali futbalisti Liverpoolu. Tí napokon nastupujú bez piliera svojej stredovej formácie Jordana Hendersona.
     
    2
    V úvode zápasu majú územnú prevahu hostia. Zatiaľ ale kombinujú len na vlastnej polovici ihriska. Loptu si vymieňajú najmä stopéri Dejan Lovren a Ragnar Klavan.
     
    3
    Pekná akcia v podaní Liverpoolu. Z pravej strane centroval Nathaniel Clyne a jeho pas len tesne nenašiel nabiehajúceho Adama Lallanu.
     
    4
    Liverpool svoje útočné akcie rozbieha najmä cez pravú stranu. Tentokrát sa dostal k centru Sadio Mané, no po jeho aktivite bude nasledovať len odkop od brány.
     
    5
    Domáci futbalisti teraz zvýšili aktivitu a napádali rozohrávku súpera. Do problémov sa dostal Emre Can, a tak musel zvoliť prihrávku len na Simona Mignoleta.
     
    6
    Simon Mignolet musel po prvýkrát v dnešnom zápase zasahovať. K strele spoza šestnástky sa dostal Jermain Defoe, no mieril len do stredu brány.
     
    7
    Sunderland mal výhodu priameho kopu. Jack Rodwell hlavičkoval z tesnej blízkosti, no v čase prihrávky bol v tesnom ofsajde.
     
    8
    Hostia v priebehu niekoľkých sekúnd dvakrát pohrozili. Najskôr zakončoval z pravej strany Daniel Sturridge, ale brankár Vito Mannone jeho pokus vyrazil pravou rukou. Následne pálil z hranice šestnástky aj Georginio Wijnaldum a po jeho strele bude nasledovať roh.
    8. Daniel Sturridge (LIV)
     
    9
    Po rohovom kope sa dostal do zakončenia Dejan Lovren. Jeho pokus ale nebol dôrazný a navyše nesmeroval ani do priestoru súperovej brány.
     
    10
    Roberto Firmino sa snažil presadiť individuálnou akciou. Domáci obrancovia boli ale dokonale pripravení a Brazílčana dokázal zastaviť Donald Love.
     
    11
    Sadio Mané centroval z pravej strany. Lopta prepadla až na zadnú žrď, no neskoro sa do nebezpečného priestoru dostal Roberto Firmino.
     
    12
    Nathaniel Clyne teraz ľudovo povedané prisvietil. Po nedôraznom odkope sa dostal do problémov a musel odvrátiť loptu len za postrannú čiaru.
     
    13
    Hrdinom predošlých okamihov bol domáci Jack Rodwell. Najskôr pohotovo zakončil, no následne sa previnil faulom a je prvým potrestaným hráčom zápasu.
     
    14
    Roberto Firmino potiahol loptu po ľavej strany. Daniel Sturridge si nabiehal na jeho center, no ten bol na Brazílčanove kvality značne nevydarený.
     
    15
    Na konci prvej štvrťhodiny sa trošku viac osmelili aj domáci futbalisti. Snažia sa podržať loptu na svojich kopačkách, no pri prechodovej fáze sú zatiaľ bezradní.
     
    16
    Adnan Januzaj sa predieral dopredu, no čistým spôsobom ho zastavil Nathaniel Clyne. Domáci hráč sa síce čuduje, no Anthony Taylor správne nepíska.
     
    17
    Fabio Borini teraz zamestnal svojich bývalých spoluhráčov prízemným centrom z pravej strany. Bez väčších problémov ale zasiahol Ragnar Klavan.
     
    18
    Daniel Sturridge sa dostal k lopte na hranici pokutového územia. Anglický reprezentant neváhal a technickou strelou poriadne natiahol brankára Vita Mannoneho.
     
    19
    Liverpool dal gól! Hostia sa dostávajú do očakávaného vedenia. Po rohovom kope z pravej strany zakončoval obranca Dejan Lovren. Lopta sa však so šťastím odrazila k DANIELOVI STURRIDGEOVI a ten z tesnej blízkosti hlavičkou prekonáva súperovho brankára.
    19. Daniel Sturridge (LIV) - 0:1
     
    20
    Jürgen Klopp dnes vedie Liverpool jubilejný 50. krát v rámci anglickej Premier Leaue. Jeho zverenci mu zatiaľ robia radosť, súpera takmer k ničomu nepustili a vyhrávajú 0:1.
     
    22
    Patrick van Aanholt si teraz počínal nedovolene v súboji s Adamom Lallanom. Pri lopte tak ostanú aktívnejší futbalisti Liverpoolu.
     
    23
    Georginio Wijnaldum dlhým pasom hľadal v pokutovom území strelca doposiaľ jediného gólu zápasu. Daniel Sturridge bol ale dobre bránený, a tak loptu chytá Vito Mannone.
     
    24
    Pokutový kop pre domáci tím! Ragnar Klavan fauloval v pokutovom území Didiera N'Donga, a tak má Sunderland obrovskú šancu vyrovnať skoré zápasu. Exekútorom penalty bude Jermain Defoe.
     
    25
    Sunderland AFC dal gól! Domáci veľmi rýchlo reagujú na úvodný gól zápasu. Pokutový kop zahral JERMAIN DEFOE, loptu poslal presne k pravej žrdi a strieľa svoj jubilejný desiaty gól v prebiehajúcej sezóne.
    25. Jermain Defoe (SUN) - 1:1
     
    26
    Futbalisti Liverpoolu po inkasovanom góle prevzali iniciatívu a držia loptu na svojich kopačkách. Začíname tak prakticky odznova.
     
    27
    Domáci mohli v priebehu pár minút otočiť vývoj zápasu vo svoj prospech. Jermain Defoe sa krásne vyhol ofsajdovej pasci, smeroval sám na bránu, no Simon Mignolet včas vybehol a dobrým zákrokom ho zastavil. Následná strela Fabia Boriniho bola zblokovaná na rohový kop.
    27. Jermain Defoe (SUN)
     
    28
    Domácim po vyrovnávajúcom góle narástli krídla. Po rohovom kope sa síce nepresadili, no naďalej aktívne napádajú rozohrávku súpera.
     
    30
    Úvodnú polhodinu dnešného duelu nám ukončila akcia Fabia Boriniho. Toho zozadu fauloval James Milner a je tak druhým potrestaným hráčom v zápase.
     
    31
    Po zbytočnej strate lopty sa črtala šanca pre Liverpool. Protiútok potiahol Roberto Firmino, následne loptu posunul na Daniela Sturridga, no ten až príliš dlho váhal s koncovkou.
     
    32
    Na druhej strane musel byť v pozore Simon Mignolet. Strelou z veľkej diaľky ho ale nemal veľkú šancu zaskočiť zakončujúci Jack Rodwell.
     
    33
    Liverpool má opäť územnú prevahu. Čierne mačky ale vytrvalo pokračujú v agresívnom napádaní jeho rozohrávky. Zápas nabral na solídnom tempe.
     
    34
    Daniel Sturridge si prebral loptu v šestnástke, no bol otočený chrbtom k bráne. Následne sa snažil o strelu z hranice pokutového územia, no opäť príliš dlho váhal.
     
    35
    Liverpoolsky kapitán James Milner ešte stihol loptu na hracej ploche a prvým dotykom ju posielal pred bránu. Celú situáciu si ale postrážil Vito Mannone.
     
    36
    Obrana hostí teraz trošku zaspala. Center z ľavej strany prepadol až na Jermaina Defoea. Ten bol ale tiež veľmi prekvapený, a tak loptu nedokázal spracovať.
     
    37
    Vito Mannone musel opäť zasahovať. Strelou spoza pokutového územia ho preveril Daniel Sturridge. Liverpool následne pokračoval v akcii a veľa nechýbalo k tomu, aby sa dostal do veľkej šance Georginio Wijnaldum.
     
    38
    Adnan Januzaj sa snažil dostať k centru z pravej strany. James Milner ho evidentne zasiahol, no hlavný arbiter Anthony Taylor teraz pripravil domácich o priamy kop.
     
    39
    Liverpool teraz hádzanárskym spôsobom oblieha pokutové územie domácich. Čierne mačky sa ale dobre bránia a nepúšťajú súpera do šancí.
     
    40
    Prvý polčas nám pomaly speje k svojmu záveru. Liverpool sa samozrejme ešte snaží strhnúť vedenie na svoju stranu, keďže prípadná remíza by pre neho znamenala stratu.
     
    42
    Daniel Sturridge dostal pred súperovou šestnástkou opäť príliš veľa miesta. Prehodil si loptu na ľavačku a domáci môžu byť radi, že Vito Mannone bol pozorný.
     
    43
    Adnan Januzaj sa na svojej pravej strane absolútne nevie presadiť. James Milner ho veľmi tesne bráni, čo mladému Belgičanovi nevyhovuje.
     
    44
    John O'Shea teraz nekompromisne vletel do súboja a do tváre zasiahol Daniela Sturridgea. Anglický útočník by ale mal byť v poriadku a bude pokračovať bez ošetrenia.
     
    45
    V záverečnej minúte riadneho hracieho času vybojoval James Milner rohový kop. Medzitým štvrtý rozhodca zdvihol tabuľku signalizujúcu dvojminútový nadstavený čas.
     
    45+1
    Liverpool sa po rohovom kope do zakončenia nedostal. V prvej polovici nadstaveného času sa snažil kontrolovať hru, no loptu stráca po faule Adama Lallanu.
     
    45+2
    V samotnom závere prvého polčasu ešte musel zasahovať Simon Mignolet. Belgičan však poľahky kryje center svojho krajana Adnana Januzaja.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Z dnešného zápasového programu 20. kola anglickej Premier League sme najviac gólov videli práve na Stadium of Light. Favorizovaní hostia sa pomerne rýchlo dostali do vedenia, no Sunderland dokázal nájsť odpoveď na gól Daniela Sturridga. Po faule Ragnara Klavana mal výhodu pokutového kopu, ktorý bezpečne premenil Jermain Defoe. Ten mohol aj celý zápas otočiť na stranu domácich, no o dve minúty neskôr v čistej šanci zaváhal.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Nemecký tréner Jürgen Klopp vyrukuje do druhého polčasu s pozmenenou zostavou. Na trávnik sa dostáva Alberto Moreno, ktorý nahradil Jamesa Milnera.
     
    47
    Podobne ako v úvode prvého dejstva sú aktívnejší hostia. Z pravej strany centroval Adam Lallana, no jeho prízemný pas odvrátil Papy Mison Djilobodji.
     
    48
    Rýchla akcia hostí pokračovať nemôže. Emre Can síce krásne vysunul dopredu Daniela Sturridga, no ten bol v tesnom ofsajde.
     
    49
    Čierne mačky v porovnaní so záverom prvého polčasu príliš napádajú a oveľa viac bránia. Vyrovnané skóre by im v záchranárskych prácach určite pomohlo.
     
    50
    Druhému polčasu zatiaľ chýba potrebné tempo. Hostia držia loptu na kopačkách, no zatiaľ kombinujú len v okolí stredového kruhu.
     
    51
    Nathaniel Clyne unikal po pravej strane, a tak ho za cenu žltej karty zastavil Sebastian Larsson. Ten si tak v ďalšom zápase svojho tímu nezahrá.
     
    52
    Zatiaľ je to zo strany Liverpoolu veľmi statické. Domáci sú zoradení v dvoch obranných líniách, cez ktoré sa zverenci Jürgena Kloppa nevedia dostať.
     
    53
    Hostia si troška skomplikovali rozohrávku, a tak si Georginio Wijnaldum musel pomôcť spätnou prihrávkou na brankára Simona Mignoleta.
     
    54
    Liverpool pomerne zbytočne prišiel o loptu v strede poľa. Okamžite sa to snažil využiť Jermain Defoe, no v momente prihrávky stál v ofsajde.
     
    55
    Patrick van Aanholt sa snažil pomôcť svojim spoluhráčov v ofenzívnej aktivite. K centru z ľavej strany ho ale nepustil dobre hrajúci Nathaniel Clyne.
     
    56
    Obrovská šanca na strane Liverpoolu. Nathaniel Clyne poslal z pravej strany skvelý center do nebezpečného priestoru. Sadio Mané sa zjavil v šestnástke, ale pri zakončení mu chýbali potrebné centimetre.
     
    57
    Tentokrát treba pochváliť obrancov hostí. Najskôr zblokoval strelu Fabia Boriniho chorvátsky stopér Dejan Lovren a následne dobre zasiahol aj Ragnar Klavan.
     
    58
    Domáci futbalisti sa teraz dožadovali pokutového kopu. Center z pravej strany totiž zblokoval pravým rukou Emre Can. Hlavný rozhodca ale na biely bod neukazuje.
     
    60
    Georginio Wijnaldum pokazil rýchlu akciu hostí. Nepresnú prihrávku adresoval na rýchleho Daniela Sturridgea, a tak situáciu rieši Vito Mannone.
     
    61
    Hostia zatiaľ nemôžu byť spokojní s vývojom dnešného zápasu. Nedarí sa im dostať cez sformovanú obranu súpera a Anthony Taylor ich pred chvíľou uchránil pred jasnou penaltou.
     
    62
    Dvojica hráčov hostí sa snažila dostať do zakončenia po centri z ľavej strany. Nasledovať ale bude napokon odkop od brány súpera.
     
    63
    Jeden z hráčov Sunderlandu fauloval v strede poľa. Hostia rýchlo rozohrali, loptu si potiahol k bráne Roberto Firmino, ale jeho strelu kryje Vito Mannone.
     
    64
    Ďalší strelecký pokus na strane Liverpoolu. Sadio Mané potiahol akciu po pravej strane a pred šestnástkou našiel Emreho Cana. Nemec zakončoval technickou strelou, no tej chýbala razancia.
     
    65
    Prvýkrát v zápase strieda aj domáci tréner David Moyes. Na trávnik posiela Javiera Manquilla a na lavičku náhradníkov už smeruje Jack Rodwell.
     
    66
    Roberto Firmino sa dostal k ďalšiemu streleckému pokusu. Ten však mieril opäť do stredu brány, a tak neznamenal vážnejšie nebezpečenstvo pre brankára Sunderlandu.
     
    68
    Sadio Mané teraz v súboji mierne pristrčil Patricka van Aanholta. Ten je síce trošku otrasený, no bude môcť pokračovať v zápase.
     
    69
    Dejan Lovren sa teraz hnevá na Anthonyho Taylora, ktorý píska jeho nedovolený zákrok. Sunderland ale následne veľmi rýchlo o loptu prišiel.
     
    70
    Alberto Moreno sa nepresadil prienikom po ľavej strane. V súboji dvoch striedajúcich futbalistov bol úspešnejší Javier Manquillo.
     
    71
    Krásna akcia v podaní Liverpoolu. Daniel Sturridge posunul loptu na Adama Lallanu. Ten mu ju pätičkou vrátil, no z tesnej blízkosti ho vychytal Vito Mannone.
    71. Daniel Sturridge (LIV)
     
    72
    Liverpool dal gól! Hostia sa opäť presadili po rohovom kope z pravej strany. Emre Can šikovne predĺžil loptu na zadnú žrď a z tesnej blízkosti skóroval SADIO MANÉ. Pre Senegalčana je to už deviaty gól v sezóne.
    72. Sadio Mané (LIV) - 1:2
     
    73
    Po strelenom góle druhýkrát v zápase strieda Jürgen Klopp. V zápase končí Georginio Wijnaldum, ktorého na záverečných dvadsať minút nahradí Divock Origi.
     
    74
    Liverpool opäť potvrdzuje, že v tejto sezóne patrí k najlepším tímom skórujúcich po štandardných situáciach. Príbeh dnešného zápasu dostáva nový rozmer.
     
    75
    Do konca zápasu ostáva ešte približne štvrťhodina. Liverpool sa snaží držať loptu na svojich kopačkách a kontrolovať svoj tesný náskok.
     
    76
    Divock Origi sa okamžite zapojil do útočnej akcie svojho tímu. Z ľavej strany centroval, no včas zasiahol obranca domáceho tímu Papy Mison Djilobodji.
     
    78
    Papy Mison Djilobodji tesne pred šestnástkou domáceho tímu zasiahol Daniela Sturridgea. Domáci ale pokračujú v hre, hoci by mali zakopnúť loptu.
     
    79
    Domáci budú druhýkrát v zápase striedať. Na ihrisko prichádza Wahbi Khazri, ktorý nahradí nevýrazného mladíka Adnana Januzaja.
     
    80
    Desať minút pred koncom duelu strieda aj nemecký tréner Jürgen Klopp. Z hry sťahuje Daniela Sturridga a do obrany posiela Lucas Leivu.
     
    81
    Sunderland prebral režisérsku taktovku a momentálne má územnú prevahu. Liverpoolčania sa možno trošku skoro stiahli pred vlastnú šestnástku.
     
    82
    Domáci budú zahrávať priamy kop z pomerne dobrej pozície. Približne 22 metrov od brány totiž Emre Can poslal k zemi nedovoleným spôsobom Jermaina Defoea.
     
    83
    Pokutový kop pre Sunderland! Strelu Sebastiana Larssona z priameho kopu zastavil rukou Sadio Mané a ponúka druhú šancu domácim na vyrovnanie. Navyše, dostáva aj žltú kartu.
     
    84
    Sunderland AFC dal gól! A opäť máme vyrovnaný stav. Zodpovednosť na svoje plecia opäť zobral JERMAIN DEFOE a nekompromisne posiela loptu do brány Liverpoolu.
    84. Jermain Defoe (SUN) - 2:2
     
    85
    Nedovoleným zákrokom v strede poľa sa prezentoval Adam Lallana a je ďalším potrestaným hráčov v dnešnom dueli.
     
    86
    Roberto Firmino mohol strhnúť vedenie na stranu hostí, no jeho strela z otočky mierila len do stredu brány, kde bol pripravený Vito Mannone.
     
    87
    Liverpool mal výhodu priameho kopu. Alberto Moreno posadil loptu presne na hlavu Ragnara Klavana, no jeho zakončenie bolo z príliš veľkej diaľky.
     
    88
    Liverpool sa ešte snaží vyvinúť si záverečný tlak. Momentálne je na druhom mieste tabuľky, no takéto zaváhanie si v boji o titul nemôže dovoliť.
     
    89
    Papy Mison Djilobodji fauloval Divocka Origiho. Liverpool tak bude mať v závere riadneho hracieho času k dispozícii výhodu priameho kopu.
     
    90
    Papy Mison Djilobodji stále sedí na hracej ploche a musí byť ošetrovaný. Aj preto nadstavuje hlavný arbiter k dnešnému zápasu až päť minút!
     
    90+1
    Tento priamy kop hosťom príliš nevyšiel. Vito Mannone si situáciu postrážil, vybehol z brány a loptu chytá zo vzduchu.
     
    90+2
    Liverpool ešte bude mať výhodu priameho kopu, hoci sa tomu Fabio Borini náramne čuduje. V súboji so Sadiom Maném si ale evidentne pomohol rukami.
     
    90+3
    Adam Lallana si urobil priestor, spoza pokutového územia prudko vystrelil, no skvelý zákrok vytiahol Vito Mannone. Ten zrejme zachránil domácim hráčom bod.
     
    90+4
    Z predošlej akcie Liverpool vyťažil len rohový kop. Po centri z ľavej strany sa dostal k hlavičke Roberto Firmino, no mieril len do stredu brány.
     
    90+5
    Sunderland dostal loptu ďaleko od svojej brány a snaží sa ušetriť cenné sekundy. Liverpool zrejme nezopakuje podobný kúsok ako v Merseyside derby.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované. Futbalisti Liverpoolu si na úvod roku 2017 neodpustili zbytočné zaváhanie, ktoré najviac vyhovuje londýnskej Chelsea. Na pôde trápiaceho sa Sunderlandu len remizovali 2:2, čo pre nich znamená stratu dvoch bodov. V 72. minúte sa síce presadil Sadio Mané, no v záverečnej desaťminútovke zastavil rukou strelu z priameho kopu a nariadenú penaltu opäť zužitkoval Jermain Defoe. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem pekný zvyšok dňa. (17:59:24)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 25. Defoe (pen.), 84. Defoe (pen.) – 19. Sturridge, 72. Mané

    Karty:   13. Rodwell (SUN), 51. Seb. Larsson (SUN) – 30. Milner (LIV), 83. Mané (LIV), 85. Lallana (LIV)


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 5:15. Střely mimo: 0:3. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 10:10.
    Sunderland AFC: Mannone – Love, O'Shea (C), Djilobodji, van Aanholt – Seb. Larsson, N'Dong, Rodwell (65. Manquillo) – Januzaj (79. Khazri), Defoe, Borini.
    Náhradníci: Mika – Manquillo, Khazri, Honeyman, Embleton, Maja, Ledger.

    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Klavan, Lovren, Milner (C) (46. A. Moreno) – Wijnaldum (73. Origi), Can, Lallana – Mané, Firmino, Sturridge (80. Lucas Leiva).
    Náhradníci: Karius – A. Moreno, Lucas Leiva, Origi, Stewart, Arnold, Ejaria.

    Rozhodca: Anthony Taylor