Middlesbrough – Leicester 0:0 (kon.) | Everton – Southampton 3:0 (kon.) | Manchester City – Burnley 2:1 (kon.)
Sunderland – Liverpool 2:2 (kon.) | West Bromwich – Hull City 3:1 (kon.) | West Ham – Manchester United 0:2 (kon.)
koniec
Sunderland AFC
2:2 (1:1)
Liverpool FC
Pondelok 02.01.2017, 16:00 • Stadium of Light, Sunderland • Anglická Premier League • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované. Futbalisti Liverpoolu si na úvod roku 2017 neodpustili zbytočné zaváhanie, ktoré najviac vyhovuje londýnskej Chelsea. Na pôde trápiaceho sa Sunderlandu len remizovali 2:2, čo pre nich znamená stratu dvoch bodov. V 72. minúte sa síce presadil Sadio Mané, no v záverečnej desaťminútovke zastavil rukou strelu z priameho kopu a nariadenú penaltu opäť zužitkoval Jermain Defoe. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem pekný zvyšok dňa. (17:59:24)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Sunderland dostal loptu ďaleko od svojej brány a snaží sa ušetriť cenné sekundy. Liverpool zrejme nezopakuje podobný kúsok ako v Merseyside derby.
     
    90+4
    Z predošlej akcie Liverpool vyťažil len rohový kop. Po centri z ľavej strany sa dostal k hlavičke Roberto Firmino, no mieril len do stredu brány.
     
    90+3
    Adam Lallana si urobil priestor, spoza pokutového územia prudko vystrelil, no skvelý zákrok vytiahol Vito Mannone. Ten zrejme zachránil domácim hráčom bod.
     
    90+2
    Liverpool ešte bude mať výhodu priameho kopu, hoci sa tomu Fabio Borini náramne čuduje. V súboji so Sadiom Maném si ale evidentne pomohol rukami.
     
    90+1
    Tento priamy kop hosťom príliš nevyšiel. Vito Mannone si situáciu postrážil, vybehol z brány a loptu chytá zo vzduchu.
     
    90
    Papy Mison Djilobodji stále sedí na hracej ploche a musí byť ošetrovaný. Aj preto nadstavuje hlavný arbiter k dnešnému zápasu až päť minút!
     
    89
    Papy Mison Djilobodji fauloval Divocka Origiho. Liverpool tak bude mať v závere riadneho hracieho času k dispozícii výhodu priameho kopu.
     
    88
    Liverpool sa ešte snaží vyvinúť si záverečný tlak. Momentálne je na druhom mieste tabuľky, no takéto zaváhanie si v boji o titul nemôže dovoliť.
     
    87
    Liverpool mal výhodu priameho kopu. Alberto Moreno posadil loptu presne na hlavu Ragnara Klavana, no jeho zakončenie bolo z príliš veľkej diaľky.
     
    86
    Roberto Firmino mohol strhnúť vedenie na stranu hostí, no jeho strela z otočky mierila len do stredu brány, kde bol pripravený Vito Mannone.
     
    85
    Nedovoleným zákrokom v strede poľa sa prezentoval Adam Lallana a je ďalším potrestaným hráčov v dnešnom dueli.
    84. Jermain Defoe (SUN) - 2:2
     
    84
    Sunderland AFC dal gól! A opäť máme vyrovnaný stav. Zodpovednosť na svoje plecia opäť zobral JERMAIN DEFOE a nekompromisne posiela loptu do brány Liverpoolu.
     
    83
    Pokutový kop pre Sunderland! Strelu Sebastiana Larssona z priameho kopu zastavil rukou Sadio Mané a ponúka druhú šancu domácim na vyrovnanie. Navyše, dostáva aj žltú kartu.
     
    82
    Domáci budú zahrávať priamy kop z pomerne dobrej pozície. Približne 22 metrov od brány totiž Emre Can poslal k zemi nedovoleným spôsobom Jermaina Defoea.
     
    81
    Sunderland prebral režisérsku taktovku a momentálne má územnú prevahu. Liverpoolčania sa možno trošku skoro stiahli pred vlastnú šestnástku.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 25. Defoe (pen.), 84. Defoe (pen.) – 19. Sturridge, 72. Mané

    Karty:   13. Rodwell (SUN), 51. Seb. Larsson (SUN) – 30. Milner (LIV), 83. Mané (LIV), 85. Lallana (LIV)


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 5:15. Střely mimo: 0:3. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 10:10.
    Sunderland AFC: Mannone – Love, O'Shea (C), Djilobodji, van Aanholt – Seb. Larsson, N'Dong, Rodwell (65. Manquillo) – Januzaj (79. Khazri), Defoe, Borini.
    Náhradníci: Mika – Manquillo, Khazri, Honeyman, Embleton, Maja, Ledger.

    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Klavan, Lovren, Milner (C) (46. A. Moreno) – Wijnaldum (73. Origi), Can, Lallana – Mané, Firmino, Sturridge (80. Lucas Leiva).
    Náhradníci: Karius – A. Moreno, Lucas Leiva, Origi, Stewart, Arnold, Ejaria.

    Rozhodca: Anthony Taylor