Burnley – Sunderland 4:1 (kon.) | Chelsea – Stoke City 4:2 (kon.) | Leicester – West Ham 1:0 (kon.)
Manchester United – Middlesbrough 2:1 (kon.) | Southampton – West Bromwich 1:2 (kon.) | Swansea – Bournemouth 0:3 (kon.)
Liverpool – Manchester City 1:0 (kon.)
koniec
Manchester United
2:1 (0:0)
Middlesbrough FC
Sobota 31.12.2016, 16:00 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vážení diváci, vitajte pri priamom prenose zo zápasu 19. kola Premier League. V dnešnom dueli sa stretnú Manchester United a Middlesbrough FC. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Middlesbrough FC

    Nováčikovi súťaže patrí po 18 kolách 15. miesto vďaka 18 bodom, čo nám dáva priemer jedného získaného bodu na zápas. Hráči Middlesbrough sa z víťazstva tešili štyrikrát, šesťkrát si body podelili po remíze a na svojho súpera nedozreli v ôsmich prípadoch. V poslednom súťažnom dueli roku 2016 to budú mať zverenci Aitora Karanku veľmi ťažké. Futbalisti Manchestru sú rozbehnutí a bude ťažké ich zastaviť. Hostí môže ale tešiť fakt, že k dispozícii sú prakticky všetci hráči až na Viktora Fischera (zranil sa v poslednom zápase proti Burnley) a Barragana (nemôže hrať kvôli žltým kartám). Po skvelom úvode sezóny hostia získali z posledných 10 zápasov iba 12 bodov, čím sa ich postavenie v tabuľke výrazne pohoršilo. The Boro naposledy prehralo práve proti spomínanému Burnley najtesnejším výsledkom 0:1. Prehra sa očakáva aj proti čoraz lepšiemu Manchestru United. Prekvapí nováčik favorita?
    Neuveriteľné gólové zakončenie Mchitarjana z minulého zápasu proti Sunderlandu.

     
    Manchester United

    Futbalisti Manchestru United si v posledných štyroch dueloch anglickej Premier League pripísali štyri výhry. Tá posledná sa zrodila po výbornom výkone proti Sunderlandu na Old Trafford. Bolo sa na čo pozerať, zaujali góly Mchitarjana, ale aj Boriniho. Konečný výsledok 3:1 len reflektuje stúpajúcu formu The Red Devils. Šiesta priečka v tabuľke a celkovo 33 bodov dávajú nádej na ešte solídny konečný výsledok v sezóne. V posledný deň roku sa od hráčov Manchestru United očakáva iba víťazstvo. Na tom sa nebudú podieľať ako Luke Shaw, tak ani kapitán United Wayne Rooney. Obaja pritom nehrali ani v poslednom kole. José Mourinho by rád ukončil rok 2016 pohodlným víťazstvom. Hráči Middlesbrough FC ale nebudú chcieť predať svoju kožu lacno a preto nás čaká rozhodne zaujímavý duel.
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Smalling (C), Bailly, Blind – Fellaini, A. Herrera – Mchitarjan, P. Pogba, Martial – Ibrahimović.
    Náhradníci: Romero – Rojo, P. Jones, Mata, Lingard, Rashford, Schweinsteiger.

    Middlesbrough FC: Valdés – Chambers, Espinosa, B. Gibson, Friend (C) – Forshaw, Leadbitter, de Roon – Traoré, Negredo, Downing.
    Náhradníci: Guzan – Fábio, Ayala, Clayton, Stuani, G. Ramírez, Rhodes.

    Rozhodca: Mason – McDonough, Cann.
    Jubileum dnes oslavuje trénerská ikona The Red Devils. Sir Alex Ferguson sa narodil práve dnes pred 75 rokmi a víťazstvo Manchestru by bolo skvelým darčekom.

     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop mali domáci, ktorí hrajú v červených dresoch, hostia dnes obliekli modrú kombináciu.
     
    2
    Dobrá prihrávka Mchitarjana na Valenciu, pravý obranca Manchestru získal rohový kop.
     
    2
    Rohový kop v podaní Mchitarjan na prednú tyč bez problémov odvrátený. O niekoľko sekúnd neskôr vybojoval ďalší roh Pogba.
     
    3
    Obrovská chyba domácich, hostia šli do protiútoku po strate lopty Herreru. Španiel zaváhal, Traoré vyviezol loptu až pred šestnástku, tam sa ale ulakomil a zo situácie traja na jedného Middlesbrough nevyťažilo absolútne nič. Zle zahraná situácia, hostia mohli vyhrávať...
     
    4
    Roh aj pre Middlesbrough, po ktorom prišla strela Frienda. Aj tento pokus míňa bránu de Geu.
     
    5
    Rušný úvod zápasu, Manchester mohol prehrávať po 180 sekundách, teraz ale hráči United držia loptu na svojich kopačkách.
     
    6
    Skvelá práca Mchitarjana, ktorý našiel vo vápna Ibru. Jeho strela bola zblokovaná Friendom, nasleduje roh.
     
    7
    Konečne podarený roh United. Lopta našla hlavu Fellainiho, ktorý hlavičkuje presne do náručia bývalého brankára Manchestru. Víctor Valdés s prvým zákrokom.
     
    8
    Chambers dobre zasiahol pred dlhou loptou smerujúcom na Martiala. Vhadzovanie pre United.
     
    9
    Tentokrát si ale Chambers počínal nedovolene, Martial získal priamy kop z kraja pokutového vápna.
     
    10
    Slabé zakončenie Smallinga, Manchester zostáva pri lopte.
     
    11
    Skvelý Martial! Do tretice súboj s Chambersom, ktorého oklamal, Francúz vnikol do vápna, mohol strieľať, ale radšej zvolil prihrávku na Ibrahimovića, ten ale jeho prihrávku nezachytil. Škoda.
     
    12
    Obe "krídla" Manchestru hrajú veľmi dobrý zápas, Mchitarjan aj Martial robia problémy obrane The Boro.
     
    13
    Manchester s vysokým napádaním. Obrovská chyba hostí zostáva nepotrestaná, Gibson si nerozumel s de Roonom, no Mchitarjan nepresne prihral na Ibrahimovića. Valdés musel z brány von.
     
    14
    Hosťom prihára! Pogba nastreľuje žrď po nožničkách a sklepnutí Valenciu. Opakovaný záznam ukázal, že sa jednalo o ofsajd, hlavný rozhodca však hru neprerušil.
    14.
     
    15
    Aj tento roh domáci zahrali solídne, lopta sa dostala k Baillymu, jeho okamžitý pokus zblokoval de Roon.
     
    16
    Futbalisti Manchestru držia loptu na polovici súpera a snažia sa prekonať obranu Smoggies.
     
    17
    Famózny Mchitarjan získal loptu, prihral ju Pogbovi, ktorý mohol strieľať aj prihrávať. Pogba zvolil nakoniec druhú možnosť, ale lopta sa k Ibrahimovićovi nedostala.
     
    18
    Šanca aj na druhej strane. Prienik Traorého de Gea nedokázal chytiť, guľatá vec sa dokotúľala k Friendovi, ktorý to ale nemal na svoju preferovanú nohu a kým si loptu spracoval, pribehol k nemu Fellaini a loptu zblokoval na rohový kop.
     
    19
    Štandardka odvrátená, Manchester sa ubránil.
     
    20
    Friend najprv skvele zahral proti Valenciovi, aby bola neskôr strela Ibrahimovića poslaná na rohový kop.
     
    21
    Počet rohov nám narastá, góly však neprichádzajú. The Red Devils držia loptu a snažia sa prekvapiť súpera nečakanou akciou.
     
    22
    To prekvapenie mohlo prísť teraz, avšak Pogbova prihrávka Zlatana nenašla. Ľahká práca pre Valdésa.
     
    23
    Middlesbrough má problém sa usadiť v útoku, nečudo, hráči tohto klubu vstrelili v 18 zápasoch prebiehajúceho ročníka iba 16 gólov.
     
    24
    Martial vybojoval ďalší priamy kop. Na jeho kľučky mu naletel Marten de Roon. Rozhodca Mason nekompromisne zapískal. To bude strelecká parketa pre Ibrahimovića alebo Pogbu.
     
    25
    Pogba a jeho chabý pokus. Lopta šla vysoko nad bránu.
     
    26
    Nerozhodnosť Baillyho poskytla loptu zadarmo pre Downinga, ktorý na rozdiel od stopéra United rozhodný bol. Strela z veľkej vzdialenosti bola zblokovaná, de Gea loptu stihol dobehnúť a rohový kop je tak zažehnaný.
     
    27
    Ani teraz nebola spolupráca Pogba-Ibrahimović úspešná. Dlhý lob za obranu bol až veľmi dlhý.
     
    28
    Stuart Downing s centrom do vápna United, jeho pokus ale hlavičkou odvrátil Smalling. Na druhej strane pokazil už tretiu loptu Pogba.
     
    29
    Obliehanie brány Víctora Valdésa pokračuje. Hostia ale dobre bránia a hráči Manchestru majú problém preniknúť do ich obrany.
     
    30
    Spolupráca dnes azda najlepších hráčov na ihrisku. Martial prenikol do šestnástky, kde hľadal nejakého spoluhráča. Lopty sa ujal Mchitarjan. Strela Arménca mierila k pravej tyči, Valdés zakročil s ľahkosťou.
     
    31
    Espinosa so slabou hlavičkou, stopér hostí sa navyše pošmykol. K lopte sa už-už dostával Martial, toto riziko bolo nakoniec zrušené.
     
    32
    Hlavička Fellainiho mierila nad bránu, dobrý center na vysokého stredopoliara vyslal Martial.
     
    33
    Fellaini hlavičkuje aj v obrane. Zastavil tým postup Middlesbrough do útoku,
     
    34
    Valenciov dobrý prízemný center na Fellainiho. Dobré spracovanie, avšak Gibson bol blízko a šanca na zakončenie bola minimálna.
     
    35
    Mchitarjanov dribling cez troch hráčov nadchol fanúšikov. Strela ľavačkou už taká úchvatná nebola. Lopta šla mimo bránu.
     
    36
    Manchester prechádza do útoku z ľavej strany. Martial to dnes na Chambersa vie. Nasleduje nakoniec ale rohový kop.
     
    37
    Roh zahraný na zadnú tyč futbalisti hostí odvrátili.
     
    38
    Gól Ibrahimovića bol odvolaný! Vysoká noha Ibrahimovića zasiahla Valdésa, brankár hostí sa zvíja v bolestiach. Predtým ale skvelo zahral Martial, ktorý našiel práve Švéda. Tento gól ale mal byť uznaný, Ibrahimović nebezpečne nehral. Zlé rozhodnutie Masona.
     
    38
    Ešte v tej istej minúte sa Martial nerozpakoval a z vyše 25 metrov vyslal prudkú delovku na bránu. Výsledkom bola tyč, ktorá sa triasla ešte aj pri zakončení Ibrahimovića.
     
    40
    Prebieha ošetrovanie Valdésa.
    40.
     
    41
    Už čoskoro sa bude pokračovať v hre.
     
    42
    Diváci pískajú na Valdésa, ktorý 18 mesiacov obliekal dres Manchestru.
     
    43
    Martialov prudký center do vápna, Gibson odvracia na roh.
     
    44
    Hlavička Fellainiho mierila presne do náručia Valdésa.
     
    45
    Vzhľadom na ošetrovanie brankára hostí môžeme očakávať minimálne dve nadstavené minúty, osobne ale očakávam minimálne tri.
     
    45
    Akcia hostí. Traoré predviedol excelentný beh, lopta ďalej mierila na Negreda. Ten ju poslal na Downinga, ktorého center sa nakoniec dostal k Leadbitterovi. Prízemná strela míňa bránu.
     
    45+1
    Nadstavujú sa dve minúty.
     
    45+1
    V tej prvej sa domáci ešte museli brániť útoku hostí, tí však prišli s nepresnou prihrávkou.
     
    45+2
    De Gea si vychutnal dobiedzajúceho Traorého, ktorého obhodil ľahkým lobom.
     
    45+3
    Domáci až príliš váhali s rozohrávkou, lepšie povedané, nemali sa kam pohnúť. Mason ukončil prvý polčas.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po 45 minútach panuje na Old Trafford nerozhodný výsledok. Gól Ibrahimovića z 38. minúty bol neuznaný, z miernej nudy nás vytrhli aj žrde po strelách Pogbu a Martiala.

    Druhý polčas sa začne približne o 17:03.
    Fotografia zachytila akrobatický pokus Pogbu zo 14. minúty. Stav 0:0 je platný aj na konci prvého polčasu.

     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    V zápase pokračujeme bez striedaní, Lee Mason odštartoval druhý polčas.
     
    47
    Mchitarjan a jeho prihrávka na Zlatana bola zachytená.
     
    48
    Valenciov center na Ibru, Gibson zakončil v poslednej chvíli a posiela loptu na roh.
     
    49
    Noha Pogbu zasiahla protihráča, útočný faul znamená koniec ofenzívnej akcie.
     
    50
    Blind donútil protihráča si ľahnúť na zem v snahe obrať Holanďana o loptu. Blind prešiel cez ľavú stranu ihriska, jeho následný center ale minul všetkých spoluhráčov.
     
    51
    Ibrahimović v druhej situácii voči Valdésovi! Prihrávka Pogbu do vápna, Valdés vyráža nohami! Rohový kop.
     
    52
    Druhé nožničky Pogbu v zápase končia mimo bránu.
     
    53
    Traoré neprešiel cez Blinda. Herrera následne dobre získal loptu. Pogba ju vyviezol, na hranici vápna ju poslal k Ibrahimovićovi, ktorý strieľanou prihrávkou vystavil Mchitarjana do ofsajdu.
     
    54
    Efektná pätička Traorého, vyhraný súboj Negreda a strela Forshawa k vzdialenejšej tyči. De Gea sa za loptou natiahol, ale chytiť či vyraziť ju nemusel.
     
    55
    Martial si narazil loptu s Pogbom, avšak potom sa k zakončeniu nedostal. Perfektný dribling predviedol Bailly, ktorý loptu doniesol až pred vápno, kde ju stratil.
     
    56
    Mchitarjanovi sa lopta zamotala medzi nohy, inak sa už Arménec dostával k strele z dobrej pozície zvnútra vápna.
     
    57
    Taktický faul Blinda (Manchester United), ktorý zastavil rýchly protiútok Traorého.
     
    58
    Pri postrannej čiare sa už rozcvičujú Rashford aj Mata. Faulovaným bol teraz Pogba. Manchester mieri do útoku. Center Valenciu sa mal dostať k Fellainimu, ale stopéri The Boro situáciu zvládli na výbornú.
     
    59
    Ďalší blok hostí, strela Pogbu nemala gólové parametre. To isté môžeme povedať aj nepresnom pokusu Andera Herreru.
     
    60
    Hodina zápasu za nami. Snaženie Manchestru o strelenie gólu pokračuje, ale to musí teraz počkať. Blind stratil loptu na útočnej polovici.
     
    61
    Gibson musel zachrániť pred Ibrahimovićom a takmer prekvapil vlastného brankára. Valdés ale loptu chytá.
     
    62
    Až deväť hráčov Middlesbrough bolo vo vlastnom území. Prehustená šestnástka nedovolila Martialovi zakončiť.
     
    63
    Striedanie v tíme Middlesbrough FC: z ihriska odchádza Stewart Downing, prichádza Gastón Ramírez.
     
    64
    Chambers zahral rukou, Lee Mason však tento priestupok zapískal až o niekoľko sekúnd neskôr.
     
    64
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Daley Blind, prichádza Marcos Rojo.
     
    64
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Marouane Fellaini, prichádza Juan Mata.
     
    65
    Tri striedania za dve minúty, Manchester posilnil útok. Herrera si všimol, že na hranici vápna je osamotený Martial, ten si loptu potiahol na silnejšiu nohu a vystrelil. Víctor Valdés s prehľadom loptu chytil.
     
    66
    Valencia fauloval Frienda. Nasleduje priamy kop z ľavého krídla.
     
    67
    Tím Middlesbrough práve strelil gól! Gól strelil GRANT LEADBITTER. Hostia udreli po neúspešnej štandardke. Hráči United sa museli ďalej brániť. Chambers predviedol skvelý center na Negreda, ktorý sklepol pre Leadbittera. Pozemná strela do protipohybu de Geu znamená prvý gól zápasu.
    Asistencia: Álvaro Negredo.
    67. Grant Leadbitter (MDD) - 0:1
     
    69
    Valdés zachraňuje opäť! Lopta sa po rohovom kope dostala k Ibrahimovićovi, ale Valdés vybehol včas, aby jeho pokus zneškodnil!
     
    70
    Ani ďalší roh domácim nevyšiel, na trávnik príde Rashford.
     
    70
    Faul Roja na Traorého, problémy má aj Forshaw. Nasleduje štandardná situácia.
     
    71
    Štandardka sa hosťom nepodarila, Manchester sa ubránil.
     
    72
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Chris Smalling, prichádza Marcus Rashford.
     
    72
    Zaujímavé pozičné striedanie, kapitánsku pásku prevzal Ander Herrera, aby ju následne predal Valenciovi.
     
    73
    Marcus Rashford sa okamžite nastúpení dostal do prieniku, v ktorom si obohral troch hráčov hráčov. Na bránkovej čiare zastúpil Valdésa George Friend!
     
    74
    Veľký tlak Manchestru sa začína!
     
    74
    Domáci sa snažia centrovať do vápna, ale v prehustenom území bude prakticky nemožné sa presadiť.
     
    75
    Ramírez pravdepodobne fauloval Mchitarjana na hranici šestnástky, lopta sa nakoniec dostala k Rashfordovi, ktorý opäť necháva vyniknúť Valdésa.
     
    76
    Odkop od brány. To je rozhodnutie Masona po prieniku Martiala.
     
    77
    Faul na strelca gólu. Middlesbrough si môže vydýchnuť.
     
    78
    Striedanie v tíme Middlesbrough FC: z ihriska odchádza Grant Leadbitter, prichádza Adam Clayton.
     
    79
    Bernardo Espinosa si pomohol v súboji s Rashfordom rukami, ale Mason penaltu zatiaľ neodpískal!
     
    80
    Center do vápna od Pogbu našiel iba Valdésa. Čas na vyrovnanie sa kráti, na trávnik príde aj bývalý obranca Manchestru United. Bude ním Fábio.
     
    81
    Obrovská šanca Martiala! Ten sa ocitol úplne voľný pred Valdésom, ktorý pridáva ďalší zákrok! Po zakončení bol Martial faulovaný Espinosom. Lee Mason nemá zápas pod kontrolou.
     
    82
    Striedanie v tíme Middlesbrough FC: z ihriska odchádza Adama Traoré, prichádza Fábio.
     
    83
    Paul Pogba sklepol center pre Matu, španielsky reprezentant však trafil iba striedajúceho Claytona.
     
    84
    Manchester neprehral v lige od 23. októbra, keď prehral na Stamford Bridge. Domáci teraz k tomu majú blízko, delí ich od toho niekoľko minút.
     
    85
    Manchester United dal gól!
    Gól strelil ANTHONY MARTIAL. Dlhá lopta od Pogbu na Ibrahimovića, ktorý sklepol do behu pre Martiala a ten nedal absolútnu šancu Valdésovi!
    Asistencia: Zlatan Ibrahimović.
    85. Anthony Martial (MAN) - 1:1
     
    86
    Bailly sa ocitol v súboji s Ramírezom. Došlo pri tom ku kontaktu, súboj sa odohral vo vápne United. Lee Mason rozpažuje, Bailly hral čisto.
     
    86
    Manchester United dal gól!
    Gól strelil PAUL POGBA. Parádny obrat Manchestru! Mata dostal miesto na center a našiel najdrahšieho hráča planéty! Štvrtý gól Pogbu v sezóne znamená otočenie zápasu v prospech United! Skvelá hlavička umiestnená do šibenice brány!
    Asistencia: Juan Mata.
    86. Paul Pogba (MAN) - 2:1
     
    88
    Teraz je to domáci brankár, ktorý sa s rozohrávkou neponáhľa. Velikánska radosť aj na tvári Sira Alexa Fergusona, ktorý dnes oslavuje 75. narodeniny.
     
    89
    Strela Forshawa z približne 30 metrov zapadla presne do náruče de Geu. Na druhej strane sa faulu dopustil Ramírez.
     
    90
    Futbalisti Manchestru United kontrolujú loptu, čakáme na údaj o nadstavenom čase.
     
    90+1
    Nadstavujú sa štyri minúty.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Calum Chambers (Middlesbrough FC).
     
    90+2
    Zákrok na Martiala sa už nezaobišiel bez kartového trestu, Calum Chambers si kartu zaslúžil aj za predchádzajúce zákroky.
     
    90+2
    Neskorá prihrávka Martiala, ktorý prenikal do otvorenej prihrávky hostí. Lopta sa dostala k Matovi, ten sa ocitol v ofsajde.
     
    90+3
    Nepresný center Rashforda na Ibrahimovića či Martiala, máme tu posledných 60 sekúnd pre hostí.
     
    90+4
    De Gea chytá loptu bez najmenších problémov, do konca zápasu nám zostáva 30 sekúnd.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 12:2. Střely mimo: 12:4. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 9:14.
     
    Vybojované, ale zaslúžené. Taký prívlastok dostalo víťazstvo Manchestru United nad Middlesbrough. Bezgólový prvý polčas nahradil druhý, v ktorom sa ujali vedenia hostia zásluhou Leadbittera. Víctor Valdés, bývalý hráč Manchestru United, čaroval 85 minút. Následne prišla akcia trojice Pogba-Ibrahimović-Martial, na ktorej konci bol vyrovnávajúci gól. Kým tu bol Pogba na začiatku akcie, o minútu neskôr bol na jej konci. Dôrazná hlavička po centri Matu znamenala dokončenie obratu a po ďalších 8 minútach aj víťazný gól. Domáci fanúšikovia sa môžu tešiť z predvedeného výkonu, aj keď zahodené šance Ibrahimovića, Martiala či striedajúceho Rashforda ich mohli mrzieť. Manchester drží kontakt s čelom tabuľky, Middlesbrough čaká mierny prepad.
    Neskorý, ale predsa. Comeback Manchestru United prišiel v pravú chvíľu.

     
    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem vám iba to najlepšie do roku 2017! (17:59:04)

    Viktor Kalinács

    Góly: 85. Martial, 86. P. Pogba – 67. Leadbitter

    Karty:   57. Blind (MAN) – 90+2. Chambers (MDD)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 12:2. Střely mimo: 12:4. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 9:14.
    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Smalling (C) (72. Rashford), Bailly, Blind (64. Rojo) – Fellaini (64. Mata), A. Herrera – Mchitarjan, P. Pogba, Martial – Ibrahimović.
    Náhradníci: Romero – Rojo, P. Jones, Mata, Lingard, Rashford, Schweinsteiger.

    Middlesbrough FC: Valdés – Chambers, Espinosa, B. Gibson, Friend (C) – Forshaw, Leadbitter (78. Clayton), de Roon – Traoré (82. Fábio), Negredo, Downing (63. G. Ramírez).
    Náhradníci: Guzan – Fábio, Ayala, Clayton, Stuani, G. Ramírez, Rhodes.

    Rozhodca: Mason – McDonough, Cann