Hull City – Everton 2:2 (kon.)
koniec
Hull City AFC
2:2 (1:1)
Everton FC
Piatok 30.12.2016, 21:00Anglická Premier League • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Predohrávka 19. kola Premier League medzi Hullom City a Evertonom FC ponúkla veľmi zaujímavé futbalové predstavenie. V oboch polčasoch sme videli po jednom góle na oboch stranách, a tak sa stretnutie končí spravodlivou remízou 2:2. V druhom polčase najskôr predviedol ukážkový priamy kop Robert Snodgrass, no päť minút pred koncom vyrovnal presnou hlavičkou Ross Barkley. Odo mňa je to pre dnešok všetko. Prajem vám dobrú noc a zajtra šťastného Silvestra! (22:54:35)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Tom Davies sa pokúsil prekvapiť Davida Marshalla, no ani on bránu domácich netrafil. Vyzerá to tak, že to bola posledná akcia dnešného duelu.
     
    90+3
    Dieumerci Mbokani to skúšal strieľanou prihrávkou na Sama Clucasa, no lopta skončila len vedľa brány Joela Roblesa.
     
    90+2
    Hull City záver stretnutia vôbec nezvláda a po inkasovanom góle sa stiahol do defenzívneho bloku. Pre domácich by však aj bod z tohto súboja bol považovaný za zlatý.
     
    90+1
    Tom Davies vnikol nebojácne do pokutového územia Hullu, kde po kontakte so Samom Clucasom padá, no penalta pre hostí z toho nie je!
     
    90
    Nadstavovať sa budú štyri minúty.
     
    90
    Na opačnej strane sa črtal protiútok pre Dieumerciho Mbokaniho. Ten však bol v tesnom ofsajde.
    90.
     
    90
    Everton mohol vyhrávať! Seamus Coleman poslal do pokutového územia ďalší pekný center, na ktorý si tentokrát nabehol striedajúci Dominic Calvert-Lewin, no rolu striedajúceho žolíka odmietol! Jeho zakončeniu však chýbali len centimetre.
     
    89
    Joel Robles všetko rieši bez väčších problémov a posiela loptu opäť na polovicu súpera.
     
    88
    Po aktivite Andrewa Robertsona získava Hull City ďalší rohový kop, tentokrát z ľavej strany.
     
    87
    Poslednýkrát v zápase strieda aj Ronald Koeman. Dnešný duel nedohrá Kevin Mirallas, na posledné minúty ho nahrádza Ramiro Funes Mori.
     
    86
    Mike Phelan po inkasovanom góle strieda. Sťahuje z ihriska Adamu Diomandého, ktorého nahrádza Tom Huddlestone.
    85. Ross Barkley (EVE) - 2:2
     
    85
    Everton FC dal gól! A je vyrovnané! Leighton Baines vykúzlil skvelý center do pokutového územia, na ktorý si nabehol ROSS BARKLEY a hlavičkou triafa presne!
     
    84
    Dieumerci Mbokani sa takmer dostal ku kolmici od Ahmeda Elmohamadyho, no dobre pozične zapracoval Ashley Williams.
     
    83
    Štvrtým hráčom so žltou kartou v dnešnom zápase je Harry Maguire, ktorý poriadne "skosil" Kevina Mirallasa.
     
    82
    Leighton Baines skúšal hľadať kolmicou Romelua Lukaku, no našiel len pozorného Michaela Dawsona.
     
    81
    Hráči Evertonu teraz reklamovali ruku v pokutovom území od jedného z domácich hráčov, no ani tentokrát Jonathan Moss nepíska.
     
    80
    Seamus Coleman hľadal centrom zvnútra pokutového územia Dominica Calverta-Lewina, no Curtis Davies loptu odvracia na rohový kop.
     
    79
    Z tejto štandardnej situácie bol napokon len protiútok Hullu City, ktorý sa však končí postavení mimo hry, v ktorom bol Dieumerci Mbokani.
     
    78
    Dominic Calvert-Lewin pokračuje vo svojej aktivite. Tentokrát vybojoval pre hostí štandardnú situáciu, keď si vypýtal faul od Andewa Robertsona.
     
    77
    Leighton Baines skúšal kolmicou do pokutového územia nájsť nového muža na ihrisku Dominica Calverta-Lewina, no toho dobre postrážil Curtis Davies.
     
    76
    Tom Davies zatiahol za dres rozbehnutého Roberta Snodgrassa a je tretím potrestaným hráčom dnešného zápasu.
     
    75
    Everton už hrá skutočne ako o život, teraz však ani jeden z jeho troch streleckých pokusov defenzíva Hullu na svojho brankára nepustila.
     
    74
    Enner Valencia sa nám v druhom polčase z ihriska trochu vytratil, a tak ho Ronald Koeman celkom logicky sťahuje na lavičku. Na jeho miesto prichádza Dominic Calvert-Lewin.
     
    73
    Ross Barkley sa chcel uvoľniť cez Harryho Maguirea, hosťujúci stredopoliar padá, no píšťalka Jonathana Mossa mlčí.
     
    72
    Elmohamady tentokrát pre zmenu skúšal dlhou loptou nájsť Andrewa Robertsona, úmysel však bol lepší ako jeho prevedenie.
     
    71
    Center Ahmeda Elmohamadyho mal nájsť pravdepdobne Adamu Diomandého, no našiel len hlavu Ashleyho Williamsa.
     
    70
    Domáce Tigre si z tejto štandardnej situácie väčšiu šancu nevypracovali a na rade je tak hosťujúci tím. Ten potrebuje v posledných 20 minútach aspoň raz skórovať, ak chce pomýšľať na body z tohto stretnutia.
     
    69
    Už-už sa Harry Maguire opäť dostával do pokutového územia Evertonu, no na pravej strane sa v rozhodujúcej chvíli pošmykol a stroskotal na Tomovi Daviesovi. Hull City bude zahrávať ďalší rohový kop.
     
    68
    Hull City dnes však podáva veľmi dobrý výkon a jeho hráči teraz kontrolujú hru, keď manévrujú s loptou na súperovej polovici ihriska.
     
    67
    Everton sa pokúsil o okamžitú gólovú reakciu, táto lopta však bola na Ennera Valenciu pridlhá.
     
    66
    Ronald Koeman reaguje na inkasovaný gól striedaním. Z ihriska odchádza Gareth Barry a na jeho miesto prichádza Tom Davies.
    65. Robert Snodgrass (HLL) - 2:1
     
    65
    Hull City dalo gól! Tak toto bola skutočná paráda! ROBERT SNODGRASS sa oprel do lopty vo vzdialenosti asi 22 metrov a zo štandardnej situácie výstavným kúskom prekonáva Joela Roblesa! Výstavný kúsok domáceho kanoniera!
     
    64
    Dobrá práca Harryho Maguirea. Obranca Tigrov najskôr vystihol rozohrávku v strede poľa, následne zaviezol loptu až pred pokutové územie, kde musel "ručnú brzdu" zatiahnuť Leighton Baines.
     
    63
    Ofenzívni hráči Hullu City teraz svojím aktívnym pressingom dokázali spôsobiť obrane Evertonu v rozohrávke značné problémy.
     
    63
    Ďalším hráčom, ktorý vidí z rúk Jonathana Mossa žltú kartu, je domáci Ahmed Elmohamady, ktorý si v súboji s Kevinom Mirallasom pomáhal rukami.
     
    62
    Po odrazenej lopte a následnom centri sa v pokutovom území dostal k lopte opäť absolútne nikým nekrytý Michael Dawson, ktorý ale tentokrát nebol taký úspešný ako v siedmej minúte!
     
    61
    Center Roberta Snodgrassa z asi 35 metrov odvrátil bezpečne na roh Gareth Barry.
     
    60
    David Marshall našiel svojim odkopom Dieumerciho Mbokaniho, ktorého poslal k zemi Phil Jagielka a kapitán Evertonu je prvým napomínaným hráčom dnešného duelu.
     
    59
    Hull City si teraz zbytočne komplikoval svoju rozohrávku z vlastnej polovice, napokon to musel všetko odkopom vyriešiť David Marshall.
     
    58
    Po centri od pravej rohovej zastávky sa v pokutovom území previnil útočným faulom Phil Jagielka, a tak sa aktivita hosťujúcich The Toffees nateraz končí.
     
    58
    Tentoraz to skúšali hostia po pravej strane, pred Rossom Barkleym odvracia na rohový kop Jake Livermore.
     
    57
    Everton sa chcel presadiť akciou po ľavej strane, no Kevin Mirallas sa pri pokuse oklamať Michaela Dawsona pošmykol.
     
    56
    Už po desiatich minútach druhého polčasu sme svedkami prvého striedania. Domáci kouč Mike Phelan sťahuje z ihriska Davida Meylera, ktorého nahrádza Sam Clucas.
     
    55
    Tretia strela do konštrukcie brány v dnešnom dueli! Robert Snodgrass poslal na bránu Joela Roblesa skutočne výstavnú strelu, no trafil len spojnicu brvna a ľavej žrde!
     
    54
    Dieumerci Mbokani teraz svojou aktivitou vybojoval pre Hull City celkom zaujímavú štandradnú situáciu, keď si vypýtal faul od Ashleyho Williamsa.
     
    53
    Romelu Lukaku pekne predĺžil hlavičkou na Rossa Barkleyho výkop od Joela Roblesa, Barkleyho strela síce Marshallovi vypadla, no napokon z toho nič vážnejšie pre defenzívu domácich nevzišlo.
     
    52
    Na opačnej strane si ofsajdovú pascu neustrážil Dieumerci Mbokani.
     
    52
    Kevin Mirallas chcel prekvapiť gólmana Tigrov strelou spoza dvojice súperov, no David Marshall nemal s jeho zakončením žiaden problém.
     
    51
    Defenzíva Hullu City síce reklamovala ofsajd Romelua Lukakua po kolmici od Rossa Barkelyho, ktorý však odpískaný nebol. Našťastie pre domácich všetko rieši David Marshall.
     
    50
    Kevin Mirallas teraz napriahol z ľavej strany, jeho pokus však skončil len na tribúne za Davidom Marshallom.
     
    49
    Kým v prvom polčase začali aktívnejšie hráči Hullu City, tak Everton nastúpil do toho druhého ako vymenený. Jeho hráčov je plné ihrisko a každú akciu sa snažia zakončiť strelou.
     
    48
    Po tejto situácii zostali The Toffees pred pokutovým územím domácich, Gareth Barry si však nerozumel s Leightonom Bainesom, a tak Everton loptu stráca.
     
    47
    Po sérii tvrdých súbojov v strede poľa dostali hostia loptu až na Romelua Lukakua, ktorý napriahol a jeho tečovaný pokus opečiatkoval brvno!
     
    46
    Druhý polčas sa začal. Rozohrávku síce obstarali domáci futbalisti, no Michael Dawson nespracoval loptu na pravej strane, a tak vhadzujú futbalisti Evertonu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas predohrávky 19. kola Premier League ponúkol veľmi zaujímavý futbal. Od úvodu boli prekvapujúco aktívnejší hráči Hullu City. Tí sa aj ujali zaslúženého vedenia, keď po rohovom kope hlavičkoval presne nikým nekrytý Michael Dawson. Everton sa však následne postupne dostal do hry, vytváral si príležitosti a dočkal sa aj vyrovnávajúceho gólu. Ten si však strelili domáci sami, keď veľkú chybu pri rohovom kope vyrobil brankár David Marshall, ktorý si loptu vyboxoval priamo do vlastnej brány.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
    45+2. David Marshall (EVE) - 1:1
     
    45+2
    Everton FC dal gól! Tak toto je poriadna smola pre domácich! Tí inkasujú z úplne poslednej akcie prvého polčasu, navyše po obrovskej hrúbke vo vlastnej defenzíve, keď sa DAVID MARSHALL pri pokuse vyboxovať loptu zrazil s Dieumercim Mbokanim a napokon poslal loptu do vlastnej siete!
     
    45+1
    Leighton Baines pekne našiel Romelua Lukakua, ktorý sa v ťažkej situácii pokúsil ohroziť Davida Marshalla. Jeho strela bola zblokovaná na rohový kop.
     
    45
    Nadstavovať sa bude jedna minúta.
     
    45
    Kevin Mirallas to teraz skúšal "narážačkou" s viacerými svojimi spoluhráčmi, až sa z ľavej strany dostal na osu ihriska, následne namieril tesne vedľa ľavej žrde Davida Marshalla.
     
    44
    Kevin Mirallas sa veľmi dobre vrátil a vypýtal si útočný faul od Ahmeda Elmohamadyho. Loptu tak bude mať Everton.
     
    43
    S blížiacim sa záverom prvého polčasu je aktivita opäť na kopačkách Hullu City, no David Meyler tentokrát stroskotal na Rossovi Barkelym.
     
    42
    Adama Diomandé vymyslel peknú uličku na Jakea Livermorea, no ten situáciu absolútne nezvládol, keď si loptu zbytočne predkopol a následne fauloval Idrissu Gueyeho.
     
    41
    Na opačnej strane strieľaný center Ennera Valenciu preletel celým pokutovým územím, až skončil vedľa brány Davida Marshalla.
     
    41
    Spolupráca dvoch hrotových útočníkov Hullu City Dieumerciho Mbokaniho a Adamu Diamondého sa skončila len v náručí Joela Roblesa.
     
    40
    Gareth Barry hrá dnes zatiaľ celkom dobrý zápas, teraz však po narazení od Romelua Lukakua v poslednej chvíli o loptu prišiel.
     
    39
    Po autovom vhadzovaní Hullu City sa chvíľu nehralo, keď jeden z hráčov Evertonu inkasoval od Ahmeda Elmohamadyho úder do tváre.
     
    38
    Robertovi Snodgrassovi však jeho center absolútne nevyšiel, jeden z hostí ho odvrátil loptu do autu.
     
    37
    David Meyler išiel nebojácne do súboja s Idrissom Gueyem, čo sa mu napokon aj vyplatilo. Pre svoj tím totiž vybojoval štandardnú situáciu z prilbižne 30 metrov.
     
    36
    Zatiaľ sledujeme veľmi zaujímavý futbal. Hra sa často prelieva zo strany na stranu. Robert Snodgrass pri pokuse o center zaváhal, odovzdal loptu len Andrewovi Robertsonovi, ktorého prihrávku vzduchom zrazil na rohový kop Seamus Coleman.
     
    35
    Zdá sa, že Everton sa už definitívne dostal do zápasu. Romelu Lukaku si naviedol loptu po osi ihriska do pokutového územia, jeho zrazenú strelu však do brány nepretlačili ani Enner Valencia, ani Kevin Mirallas.
     
    34
    Aktivita domácich po tomto rohovom kope sa skončila po faule Rossa Barkelyho na Ahmeda Elmohamadyho.
     
    33
    Romelu Lukaku sklepol loptu na Ennera Valenciu, ktorý zvnútra pokutového územia napriahol, Andrew Robertson tečuje na rohový kop!
     
    32
    Kevin Mirallas sa vydal na odvážny prienik po ľavej strane do pokutového územia, obišiel troch protihráčov,no pri pokuse o center trafil Harryho Maguirea.
     
    31
    Robert Snodgrass vymyslel zaujímavý center do pokutového územia, Adama Diomandé loptu zasiahol v páde skôr ako Phil Jagielka, no tá skončila len vedľa ľavej žrde Roblesovej svätyne!
     
    30
    Leighton Baines to skúšal dlhou loptou do pokutového územia na Seamusa Colemana, toho ale postrážil Andrew Robertson.
     
    29
    Po náznaku dvoch príležitostí Evertonu sa teraz Tigre snažia tento tlak otupiť. Loptu má vo svojej moci aktívny Ahmed Elmohamady, no cez Leightona Bainesa sa nepresadil.
     
    28
    Zo vzdialenosti prilbižne 20 metrov sa do lopty oprel Gareth Barry a veľa nechýbalo, aby zapadla k ľavej žrdi domáceho gólmana!
     
    27
    Centroval Leighton Baines, po lopte vyštartoval David Marshall, ktorý sa pri pokuse vyboxovať ju zrazil s Ennerom Valenciom.
     
    26
    Everton sa naopak stále trápi v medzihre a zatiaľ nevie nájsť recept na dobrú organizáciu hry súpera. Semus Coleman teraz dokonca poslal loptu od polovice ihriska len na vlastného brankára, ktorý zakladá ďalšiu akciu hostí.
     
    25
    Hull zatiaľ podáva veľmi sympatický výkon a vždy, keď sa dostane k lopte, pokúša sa o zakončenie. Aj tentokrát centroval Elmohamady "do ohňa", v pokutovom území sa však nedohodli Mbokani s Diomandém, a tak z toho napokon šanca pre domácich nebola.
     
    24
    Na opačnej strane sa o takú strelu zo zúfalstva pokúsil Ross Barkely, no bránu Hullu City netrafil.
     
    23
    A už to mohlo byť o dva góly! Center Ahmeda Elmohamadyho priamo pred Joela Roblesa mieril presne na hlavu Dieumerciho Mbokaniho, no toho v poslednej chvíli prehlavičkoval Seamus Coleman.
     
    22
    Ako sa bojuje proti početnej prevahe súpera teraz predviedol Adama Diomandé, ktorý sa fantastickou kontrolou lopty vymanil zo zovretia trojice hostí.
     
    21
    Ahmed Elmohamady bol na pravej strane proti dvojnásobnej presile súpera bezmocný, vhadzuje Leighton Baines.
     
    20
    Kevin Mirallas vyzval na center Leightona Bainesa, tomu ale lopta absolútne nesadla a Curtis Davies odpratáva loptu do bezpečia.
     
    19
    Tak v defenzíve Evertonu sú to dnes zatiaľ poriadne zmätky. Vyzeralo to na jasnú loptu pre Joela Roblesa, no ten pri svojom výkope z prvej trochu zaváhal. S problémami, ale predsa to napokon obrana hostí zvládla.
     
    18
    V tejto chvíli to však zverenci Ronalda Koemana nezvládli, keď center Garetha Barryho skončil len vedľa brány Davida Marshalla.
     
    17
    Konečne sa v týchto chvíľach dostáva Everton k "svojej hre". Hostia okupujú pokutové územie Hullu City a ďalšia príležitosť visí na vlásku.
     
    16
    Seamus Coleman sa opäť pokúšal zakončiť, pri svojej strele však trafil, ak sa nemýlim, Harryho Maguirea.
     
    15
    Idrissa Gueye si teraz nerozumel s Ennerom Valenciom, a tak môže vhadzovať ľavý bek Hullu City Andrew Robertson.
     
    14
    To bola šanca! Centroval Leighton Baines, lopta si našla hlavu Seamusa Colemana, ktorý opečiatkoval ľavú žrď domácej brány!
     
    13
    Karamelky si však z tejto štandardnej situácie žiadnu ďalšiu príležitosť nevypracovali. Napriek tomu držia loptu na polovici súpera a pokúsia sa ohroziž bránu Davida Marshalla.
     
    12
    Prvá zaujímavá príležitosť hostí. Enner Valencia potiahol loptu, odovzdal ju Kevinovi Mirallasovi, ktorého tečovaný pokus Davidovi Marshallovi vypadol a Everton bude rozohrávať rohový kop.
     
    11
    Hull City sa teraz snaží upokojiť hru a drží loptu na polovici ihriska. Od streleného gólu Dawsona sa však zatiaľ k žiadnej ďalšej príležitosti nedostal.
     
    10
    Center Ennera Valenciu nemal proti stopérskej dvojici Davies-Maguire žiadnu šancu na úspech. Pri pokuse o rýchly protiútok nachytal čiarový rozhodca Dieumerciho Mbokaniho v ofsajde.
     
    9
    Kevin Mirallas chcel teraz zakombinovať pravdepodobne s Rossom Barkelym, po vzduchu to však cez Curtisa Daviesa neprešlo.
     
    8
    Hráči Evertonu sa zatiaľ vôbec nevedia dostať do hry, keď im viazne najmä prechodová fáza z obrany do útoku a Romelu Lukaku sa dnes snáď ešte nedostal k lopte.
    7. Michael Dawson (HLL) - 1:0
     
    7
    Hull City dalo gól! Domáce Tigre sa síce prekvapujúco, no zaslúžene dočkali vedúceho gólu. Lopta od pravej rohovej zastávky sa dostala až k MICHAELOVI DAWSONOVI, ktorý bol na vzdialenejšej žrdi úplne sám a nemal problém hlavičkou poslať loptu za chrbát Joela Roblesa.
     
    6
    Ahmed Elmohamady sa pekne predral po pravom krídle, odcentroval cez Leightona Bainesa a spred brankára loptu na rohový kop odvracia Phil Jagielka.
     
    5
    Prekvapujúco aktívnejší sú zatiaľ domáci, ktorí ale zatiaľ centrovanými loptami nevedia nájsť ten správny recept na prekonanie defenzívy The Toffees.
     
    4
    Robert Snodgrass posielal z pravej strany strieľaný center pred Joela Roblesa a veľa nechýbalo, aby zasiahol bránu hostí.
     
    3
    Zo štandardky Hullu žiadne nebezpečenstvo nevzniklo, center Roberta Snodgrassa defenzíva hostí vyriešila.
     
    2
    Na konci druhej minúty sa prvým faulom zápasu preivnil kapitán Evertonu Phil Jagielka, keď poslal k zemi Adamu Diomandého.
     
    2
    O prvý strelecký pokus sa postaral domáci Jake Livermore, ktorý spoza pokutového územia trafil len Phila Jagielku.
     
    1
    Zápas sa začal rozohrávkou hostí. Prvý nákop na pravú stranu, kde mal byť pravdepodobne Enner Valencia skončil však až v autovej čiare.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Hull City AFC: Marshall – M. Dawson (C), Davies, Maguire, Robertson – Meyler, Livermore, Elmohamady – Snodgrass, Mbokani, Diomandé.
    Náhradníci: Jakupović – Weir, R. Mason, Clucas, Huddlestone, Henriksen, Maloney.

    Everton FC: Robles – Coleman, Jagielka (C), A. Williams, Baines – Barry, Gueye, Barkley – E. Valencia, R. Lukaku, Mirallas.
    Náhradníci: Hewelt – Davies, Holgate, Ra. Funes Mori, Cleverley, Calvert-Lewin, Lennon.

    Rozhodca: Jonathan Moss.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Anglická futbalová Premier League má na prelome rokov už tradične poriadne nabitý program. Väčšina zápasov z jej 19. kola je síce na programe až zajtra, no už dnes sa v jeho predohrávke proti sebe postavia nováčik Hull City a liverpoolsky Everton FC. Stretnutie sa začína o 21:00.

    HULL CITY

    Hull City sa medzi anglickú ligovú elitu vrátilo opäť po roku. No a po polovici súťaže to zatiaľ vyzerá tak, že sa Tigre vrátia späť „o poschodie nižšie“. Po odohratí 18 kôl im totiž patrí posledná 20. priečka. Doposiaľ nazbierali len chudobných 12 bodov a na svojom konte majú len tri víťazstvá. O tom, ako sa zverenci Mikea Phelana v doterajšom priebehu sezóny trápia, svedčí ich skóre 14:39. Ofenzívu Hullu je najslabšou v celej Premier League. O 14 gólov nováčika sa podelilo osem strelcov. Najviac presných zásahov, presne päť má na svojom konte Robert Snodgrass. Na druhej strane, Hull inkasuje v priemere viac ako dva góly na zápas a jeho defenzíva si zatiaľ len raz v tomto ročníku dokázala udržať čisté konto. Aktuálne čaká tím okolo kapitána Michaela Dawsona už sedem zápasov. Od novembrového triumfu nad Southamptonom dokázali The Tigers získať len dva body za remízy s West Bromwichom Albion, respektíve Crystal Palace. Naposledy v pondelok nestačili na vlastnom štadióne na silný Manchester City, ktorému po sympatickom výkone v prvom polčase podľahli 0:3. Trénerovi Mikeovi Phelanovi robí veľké starosti zdravotný stav dvojice dôležitých hráčov. Do dnešného duelu nemôže počítať Abelom Hernándezom ani Willom Keanom. Dlhodobo je zranený aj Greg Luer.

    EVERTON FC

    Everton je na tom ako jeden z adeptov na pohárové priečky predsa len o niečo lepšie ako jeho dnešný súper. Po 18 zápasoch mu v tabuľke najvyššej anglickej súťaže patrí slušné 7. miesto. Doposiaľ The Toffees nazbierali dohromady 26 bodov. Ich bilancia je takmer vyrovnaná – 7 víťazstiev, 5 remíz, 6 prehier. Everton by mohol byť v tabuľke aj vyššie, často však dopláca na pomerne neefektívnu ofenzívu. Tá doposiaľ nastrieľala len 23 gólov a takmer celá je postavená na výkone Romelua Lukakua, ktorý sa presadil už 10-krát. Na druhej strane môže byť Ronald Koeman spokojný s výkonmi defenzívy svojho mužstva – 21 inkasovaných gólov, to je pomerne slušné číslo. Aktuálna forma Karameliek je ako na hojdačke. Mužstvo okolo kapitána Garetha Barryho strieda víťazstvá s prehrami a nedokáže sa dostať na nejakú víťaznú vlnu. V pondelok na Boxing Day však Everton zvládol ťažký súboj na ihrisku Leicestru City, kde po góloch Kevina Mirallasa a Romelua Lukakua z druhého polčasu zvíťazil 2:0. Zverenci trénera Koemana doplácajú v posledných týždňoch aj na zlý zdravotný stav viacerých dôležitých hráčov. Zranení sú Mohamed Bešić, Yannick Bolasie a James McCarthy, ktorí dnes rozhodne nenastúpia. Vrátiť by sa už mohli brankárska jednotka Maarten Stekelenburg, obranca Matthewa Pennington či útočník Arouna Koné.

    POSLEDNÝCH PÄŤ VZÁJOMNÝCH ZÁPASOV:
    Hull – Everton 2:0
    Everton – Hull 1:1
    Hull – Everton 0:2
    Everton – Hull 2:1
    Everton – Hull 5:1
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Jakub Kocourek

    Góly: 7. M. Dawson, 65. Snodgrass – 45+2. Marshall (vla.), 85. Barkley

    Karty:   63. Elmohamady (HLL), 83. Maguire (HLL) – 60. Jagielka (EVE), 76. Davies (EVE)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 5:7. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 10:13.
    Hull City AFC: Marshall – M. Dawson (C), Davies, Maguire, Robertson – Meyler (56. Clucas), Livermore, Elmohamady – Snodgrass, Mbokani, Diomandé (86. Huddlestone).
    Náhradníci: Jakupović – Weir, R. Mason, Clucas, Huddlestone, Henriksen, Maloney.

    Everton FC: Robles – Coleman, Jagielka (C), A. Williams, Baines – Barry (66. Davies), Gueye, Barkley – E. Valencia (74. Calvert-Lewin), R. Lukaku, Mirallas (87. Ra. Funes Mori).
    Náhradníci: Hewelt – Davies, Holgate, Ra. Funes Mori, Cleverley, Calvert-Lewin, Lennon.

    Rozhodca: Jonathan Moss