Lugano – Hradec Králové 4:3 (kon.) | Dinamo Minsk – Davos 4:5 (kon.)
koniec
HC Lugano
4:3 (2:1, 2:0, 0:2)
Mountfield HK
cz Streda 28.12.2016, 15:05 • Vaillant Arena, Davos (SUI) • Spengler Cup
Predzápasové kurzy
Partner:
    51:42 Rudolf ČERVENÝ - 4:3
     
    51:42
    Hradec právě vstřelil branku!
    Rastislav Dej napřáhl v pravém kruhu pro vhazování k prudké střele zápěstím, která těsně minula pravý horní roh brány a brankář Daniel Manzato si během zákroku při rychlém rozštěpu nepříjemně poranil třísla, čehož využil RUDOLF ČERVENÝ a na levém křídle od modré čáry poslal puk do prázdné brány. Hradec Králové vstřelil velmi kuriózní gól a po využití přesilové hry se dostal na dostřel jedné jediné branky!
    43:06 Andris DŽERINŠ - 4:2
     
    43:06
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ryan Wilson chyboval na levé straně před obrannou modrou čárou a vyloučený Alexandre Picard se na trestné lavici drobně pousmál, protože ANDRIS DŽERINŠ vyrazil do rychlého protiútoku a z pravého kruhu pro vhazování zamířil nad pravým betonem Daniela Manzata ke vzdálenější levé tyči. Hradec Králové skóroval při vlastním oslabením a navíc při signalizovaném vyloučení na straně Lugana – stav utkání 4:2!
    30:51 Ryan VESCE - 4:1
     
    30:51
    Lugano vstřelilo branku! Linus Klasen při signalizovaném vyloučení na straně Hradce vysunul kolmou přihrávkou do samostatného úniku RYANA VESCEHO, který v kruhu pro vhazování napřáhl k nádherné střele zápěstím a nad lapačkou Patrika Rybára zamířil do pravého horního rohu brány. Asistence: Linus Klasen.
    29:23 Luca FAZZINI - 3:1
     
    29:23
    Lugano vstřelilo branku! Hradec Králové sice úspěšně přečkal přesilovou hru Lugana, jenže vzápětí LUCA FAZZINI předvedl v pravém kruhu pro vhazování nádhernou stahovačku a přes jednoho z hráčů Mountfieldu napřáhl ještě k lepší střele zápěstím, která nad lapačkou Patrika Rybára zamířila do vzdálenějšího levého horního rohu brány. Puk se na cestě do brány odrazil od tyče. Fantastický gól, po kterém Lugano vede o dvě branky – 3:1! Asistence: Maxim Lapierre.
    18:35 Grégory HOFMANN - 2:1
     
    18:35
    Lugano vstřelilo branku! GRÉGORY HOFMANN v levém rohu útočného pásma využil chybné rozehrávky obránce Martina Pláňka a po vybruslení před bránu v blízkosti levé tyče kotouč zasunul mezi betony Patrika Rybára. Lugano podruhé v zápase vede, tentokrát 2:1!
    11:53 Jiří ŠIMÁNEK - 1:1
     
    11:53
    Hradec právě vstřelil branku!
    Daniel Manzato se vydal za svou bránu, aby zastavil nahození podél hrazení Andrise Džerinše ze středního pásma, jenže se mu to nepodařilo a Rudolf Červený z levé strany útočného pásma poslal před bránu z ostrého úhlu krásnou přihrávku, do které JIŘÍ ŠIMÁNEK vložil hůl a usměrnil puk do pravého horního rohu brány. Hradec Králové si přichystal rychlou odpovědět a po pouhých 35 sekundách vyrovnal na 1:1! Asistence: Rudolf Červený a Andris Džerinš.
    11:18 Grégory HOFMANN - 1:0
     
    11:18
    Lugano vstřelilo branku! GRÉGORY HOFMANN napřáhl v blízkosti útočné modré čáry ve středu útočného pásma ke krásné táhlé střele zápěstím, která se od spodní hrany lapačky Patrika Rybára odrazila nad jeho levým betonem k pravé tyči. Brankář Mountfieldu vůbec nic neviděl a Lugano se po využití přesilové hry ujímá vedení 1:0! Asistence: Ryan Wilson.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 12. Hofmann (Wilson), 19. Hofmann, 30. Fazzini (Lapierre), 31. Vesce (Klasen) – 12. Šimánek (Červený, Džerinš), 44. Džerinš, 52. Červený


    HC Lugano: Manzato (52. Merzlikins) – Furrer (A), Chiesa (C), Wilson, Wisniewski, Ulmer, Heinrich, Hirschi, Sartori – Mårtensson, Klasen, Vesce – Hofmann, Zackrisson, Bürgler – Lapierre, Sannitz (A), Walker – Bertaggia, Fazzini, Gardner.
    Mountfield HK: Rybár (31. Kacetl) – Pláněk, Vydarený (A), Gregorc, Dietz, Newton (A), Štajnoch, Ehrhardt, Pavlas – Šimánek (C), Džerinš, Červený – Kukumberg, Bednář, Dej – Dragoun, Picard, Jarůšek – Köhler, Lhoták, T. Knotek.

    Rozhodca: Tobias Wehrli, Marc Wiegand. Čároví: Cedric Borga, David Obwegeser (všichni SUI)