Bayern – Lipsko 3:0 (kon.) | Hertha – Darmstadt 2:0 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Leverkusen 1:1 (kon.)
Ingolstadt – Freiburg 1:2 (kon.) | Hoffenheim – Brémy 1:1 (kon.)
koniec
FC Ingolstadt 04
1:2 (0:2)
SC Freiburg
Streda 21.12.2016, 20:00 • Audi-Sportpark • Nemecká Bundesliga • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Celkový dojem zo zápasu je veľmi slabý. Sledovali smelen priemerné futbalové stretnutie bez strhujúcich momentov. Obe strany to dnes skúšali skrz kombinačný futbal, ale práve hostia boli tým celkom, ktorému to prinieslo želané ovocie. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Zápasom vás sprevádzal Róbert Gašpárek. (21:58:24)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:5.
    Střely mimo: 8:3.
    Rohy: 6:3.
    Ofsajdy: 2:2.
    Fauly: 16:12.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Domáci sa pokúsili ešte o posledný útok. Zvolili si na to dlhý nákop. Loptu si prevzal brániaci hráč, ktorý tak pravdepodobne ukončil trápenie sa domáceho celku v dnešnom zápase.
     
    90+3
    Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala ku bližšej žrdi, kde bol v tom čase pripravený obranca súpera, ktorý loptu pohodlne doručil mimo nebezpečenstva.
     
    90+2
    Cohen si dokázal vytvoriť vynikajúcu príležitosť na skórovanie. Jeho nenápadné zakončenie z väčšej vzdialenosti musel Alexander Schwolow končekami prstov vytesniť na rohový kop.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca sa rozhodol v prvom dejstve nadstaviť ešte štyri minútky navyše.
     
    90
    S touto situáciou si defenzíva Freiburgu poradila a nebezpečný projektil odvrátila.
     
    89
    Po voľnom kope sa v pokutovom území súpera dostal k lopte Lezcano. Namieril si to mimo šestnástky, kde bol následne faulovaný. Domáci tím bude zahrávať voľný kop zo zaujímavej pozície na centrovanie.
     
    89
    Žltú kartu dostáva Onur Bulut (SC Freiburg).
     
    88
    Žltú kartu dostáva Pascal Stenzel (SC Freiburg). Domáci budú zahrávať voľný kop z väčšej vzdialenosti.
     
    87
    Max Christiansen poslal na hranicu veľkého vápna pekný kros, ale opäť len na hlavu brániaceho hráča, ktorý loptu upratal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    86
    Hostia sa snažia získať drahocenné sekundy aj na polovici súpera, kde sa však jeden z hráčov hostí dopustil útočného faulu. Domáci futbalisti s okamžitou rozohrávkou a rýchlym nábehom smerom dopredu.
     
    85
    Žltú kartu dostáva Marvin Matip (FC Ingolstadt 04). To si vyslúžil za držanie protihráča.
     
    85
    Hlásateľ oznámil, že na dnešné stretnutie sa prišlo pozrieť 13 904 platiacich divákov.
     
    84
    Vincenzo Grifo získal pre seba kúsok miesta a vystrelil z hranice šestnástky. Lopta končí len vedľa ľavej tyčky.
     
    83
    Sledovali sme ďalší center domáceho celku, s ktorým si defenzíva Freiburgu bez väčších problémov poradila.
     
    82
    Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala na hranicu malého vápna, kde sa ku hlavičke dostal jeden z domácich hráčov, ale jeho hlavičkový pokus skončil tesne mimo brány. Nasleduje odkop, ktorý zrealizuje Schwolow. S rozohrávkou sa pravdepodobnenebude príliš ponáhlať.
     
    81
    Budeme svedkami rohového kopu, ktorý si vďaka svojej útočnej aktivite dokázali domáci vytvoriť.
     
    80
    Max Christiansen dokázal poslať loptu z pravej strany ihriska, ale nadýchaný center smerujúci do hĺbky šestnástky zachytil len brániaci hráč.
     
    79
    Hostia bránia všetkými hráčmi v poli a snažia sa udržať tesné vedenie. Nechajmesa prekvapiť, či sa im to podarí, alebo práve naopak dokážu domáci vyrovnať.
     
    78
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Florian Niederlechner, prichádza Karim Guédé.
     
    77
    Max Christiansen v snahe založiť rýchly protiútok, ale ten skončil skôr, ako začal. Útočný faul si na svoje konto pripisuje Niederlechner.
     
    76
    Domáci si prihrávajú na vlastnej časti ihriska, čím sa snažia rozhodiť defenzívu súpera a využiť vytvorené medzery.
     
    74
    Pri lopte sú hráči domáceho celku, ktorí opäť úradujú na polovici súpera. Snažia sa nájsť lepšiu streleckú pozíciu, čo sa im zatiaľ veľmi nedarí.
     
    73
    Striedanie v tíme FC Ingolstadt 04: z ihriska odchádza Lukas Hinterseer, prichádza Sonny Kittel.
     
    73
    Ingolstadt so šancou skórovať po rohovom kope. Snaha ale končí na obrancovi, ktorý dokázal loptu odkopnúť. Chystá sa striedanie.
     
    72
    Marcel Tisserand skúsil nájsť spoluhráča prihrávkou spoza šestnástky. Defenzíva súpera je rýchla a pohotovo vystavila útočnej snahe červenú. Ingolstadt získava rohový kop.
     
    71
    Max Christiansen poslal z pravej strany prízemný center do šestnástky súpera, ale jediný koho našiel bol brániaci hráč, ktorý ale nedokázal loptu dostatočne dostať do bezpečia. Pri lopte sú aj naďalej domáci, ktorí si v posledných minútach vytvárajú značný tlak.
     
    70
    Domáci futbalisti sa častejšie nachádzajú na polovici súpera. Je vidieť z ich strany väčší záujem útočenia a ten chtíč ku vyrovnaniu.
     
    68
    Niederlechner sa snažil preposlať prihrávku nabiehajúcemu spoluhráčovi, ale sklamal ho prvý dotyk s loptou, čo bolo v tomto prípade kľúčové a lopta sa ku adresárovi nedostala.
     
    67
    Žltú kartu dostáva Marcel Tisserand (FC Ingolstadt 04).
     
    66
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Maximilian Philipp, prichádza Onur Bulut.
     
    66
    Striedajúci Petersen sa po prvýkrát v zápase dostal do príležitosti. Prevzal si prihrávku svojho spoluhráča a pokračoval do pokutového územia súpera, kde skrz brániaceho hráča poslal loptu ku ľavej žrdi. Tam bol pripravený Hansen, ktorý tento pokus zachytil.
     
    65
    Zástavka letí do nebies! Jeden z hráčov hostí sa v čase prihrávky nachádzal v ofsajdovej pasci súpera. Dotyčný príliš s verdiktom asistenta rozhodcu nesúhlasí, čo svojou destikuláciou dáva jasne najavo.
     
    64
    Po rohovom kope zamimo vápna dostal k lopte Markus Suttner, ale jeho následné zakončenie z väčšej vzdialenosti smerovalo vysoko nad. Nasleduje odkop od brány Hansena.
     
    63
    Markus Suttner sa ocitol voľný v šestnástke, vypálil prudko, ale jeho brilantný pokus zmaril jeden z defenzívnych hráčov. Lopta ide do zámedzia a nasleduje rohový kop. Ingolstadt so šancou ohroziť bránku súpera.
     
    62
    Niederlechner sa snažil presadiť individuálnym spôsobom hneď cez dvoch brániacich hráčov. To sa mu samozrejme nepodarilo a o loptu ihneď prišiel.
     
    61
    FC Ingolstadt 04 mávýhodu outového vhadzovania na polovici súpera. Futbalisti tohto celku sa snažia usadiť a vytvoriť si tlak, ale v dnešnom stretnutí sa im to ešte nepodarilo.
     
    60
    Niederlechner v snahe získať loptu v pokutovom území súpera fauluje a tak zbavuje svoj tím o šancu zaútočiť. Pri lopte sú domáci hráči, ktorí sa už nachádzajú na polovici súpera.
     
    59
    Center po rohovom kope neznamenal pre defenzívu Freiburgu väčšie ohrozenie. Pohotovo loptu upratala do bezpečnej vzdialenosti.
     
    58
    Alexander Schwolow reaguje pohotovo a likviduje priamy kop zo slušnej vzdialenosti. Markus Suttner nasmeroval svoj pokus dole do ľavého rohu bránky, ale gólman je tam a loptu zastavuje. Tím Ingolstadt si vybojoval rohový kop. Súper tak bude naďalej odolávať útočnej snahe.
     
    57
    Söyüncü si v súboji opäť počínal nedovolene. Zákrok to bol z kategórie „zbytočných“, na čo ho upozornil aj vlastný spoluhráč. Domáci získavajú ďalšiu možnosť skórovať po voľnom kope.
     
    56
    Domáce publikum sa búri. Jednému z hráčov hostí príliš dlho trvalo, než sa odhodlal ku rozohraniu outového vhadzovania.
     
    54
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Janik Haberer, prichádza Nils Petersen.
    53. Markus Suttner (ING) - 1:2
     
    53
    Tím Ingolstadt práve strelil gól!
    Aké to je jednoduché. MARKUS SUTTNER bol exekútorom priameho voľného kopu a lopta po jeho streleckom pokuse smerovala do pravej časti brány, vďaka čomu znížil náskok súpera na rozdiel jedného gólu.
     
    52
    Söyüncü si v súboji pomáhal nedovoleným spôsobom, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra. Domáci s možnosťou skórovať po priamom kope zo zaujímavej pozície na priame ohrozenie.
     
    51
    Max Christiansen si teraz príliš nepomohol. Loptu si moc predkopol, čo malo za následok to, že putovala až za postrannú čiaru.
     
    50
    Hadergjonaj stratil loptu na vlastnej polovici ihriska, čím dal možnosť súperovi. Hostia sú usadený na ich polovici, kde sa snažia vytvoriť tlak.
     
    49
    Sympatický strelecký pokus v podaní Cohena, ktorý skúsil ohroziť súpera strelou z prvej, ale jeho strelecký pokus smeroval len do stredu brány, kde stál pripravený Schwolow, ktorý tento pokus likviduje.
     
    48
    Domáci sa dostali na polovici súpera, kde sa snažia usadiť a vytvoriť si lepšiu streleckú pozíciu.
     
    47
    Futbalisti hosťujúceho celku budú vhadzovať na vlastnej polovici ihriska.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Ingolstadt 04: z ihriska odchádza Roger, prichádza Dario Lezcano.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Priebeh prvého polčasu možno označiť ako bežný. Sledujeme len priemerné futbalové predstavenie. Taktika domáceho celku je "kopni a utekaj" a naopak hostia si vytvárajú strelecké pozície skrz krátke prihrávky.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Lopta sa po sérii krátkych prihrávok dostala na kopačku Schwolowa, ktorý zvolil ďaleký odkop od vlastnej brány.
     
    44
    Niederlechner si to zle načasoval a v čase prihrávky sa nachádzal v postavení mimo hry.
     
    43
    Po nedovolenom zákroku Rogera hostia zahhrávali voľný kop z polovice ihriska. Gulde ako exekútor voľného kopu nacentroval loptu až do pokutového územia súpera. Loptu si zo vzduchu domáci gólman pohodlne stiahol.
     
    42
    Žltú kartu dostáva Roger (FC Ingolstadt 04).
    41. Florian Niederlechner (FRE) - 0:2
     
    41
    Freiburg dal gól!
    Janik Haberer perfektnou hlavičkou našiel voľného FLORIANA NIEDERLECHNERA, ktorý mal dostatok priestoru na zakončenie. Svoj projektil umiestnil do pravej časti brány. Domáci gólman bol v tomto prípade bezmocný.
     
    39
    Centrovaná lopta po voľnom kope smerovala až mimo ihriska. Nasleduje odkop od brány domáceho celku.
     
    38
    Max Christiansen opäť úradoval, ale tentoraz poslal na trávnik útočiaceho Niederlechnera. Bude to bez žltého napomenutia. Hostia majú výhodu voľného kopu z väčšej vzdialenosti.
     
    37
    Max Christiansen sa snažil odcentrovať loptu z ľavého krídla, ale v kľúčovom okamihu ho poslal na trávnik jeden z brániacich hráčov čistým spôsobom.
     
    36
    Striedanie v tíme FC Ingolstadt 04: z ihriska odchádza Alfredo Morales, prichádza Max Christiansen.
     
    35
    Tréner domáceho celku chystá striedanie. Nechajme sa prekvapiť, kto z ihriska odstúpi a kto naopak nastúpi.
    34. Florian Niederlechner (FRE) - 0:1
     
    34
    Freiburg dal gól!
    Autorom gólu z pokutového kopu je FLORIAN NIEDERLECHNER, ktorý sa z pokutového kopu nemýlil a loptu poslal presne do protipohybu gólmana. Stav zápasu je 0:1!
     
    33
    SC Freiburg bude zahrávať pokutový kop!
     
    32
    Domáce publikum si pýtalo priamy voľný kop za údajnú ruku. Nie som si úplne istý, či tomu tak naozaj bolo.
     
    31
    Domáci celok má zatiaľ veľké problémy v defenzíve. Veľmi ťažko sa im dostáva cez výbornú defenzívu Freiburgu. Je prevda, že futbalisti hostí dávajú dnes svojmu súperovi len minimum priestoru na hracej ploche.
     
    30
    Hostia po nedovolenom zákroku zahrávali voľný kop z väčšej vzdialenosti, ale na centrovaný pokus si najvyššie vyskočil brániaci hráč, ktorý zažehnal možné nebezpečenstvo.
     
    28
    Nikto z tímu Ingolstadt nedočiahol na center z rohového kopu. Bolo to naozaj zle kopnuté a lopta putuje mimo hraciu plochu.
     
    27
    Veľká príležitosť, do ktorej sa dostal Mathew Leckie. Zbehol si na odrazenú loptu do pokutového územia súpera, kde to medzi tri žrde poslal z prvej, ale na jeho strelecký pokus perfektne reagoval Schwolow skvelým zákrokom. Bude to roh pre domáci Ingolstadt.
     
    26
    Vincenzo Grifo zahral rohový kop, ktorý ale pohodlne odvrátili brániaci hráči.
     
    25
    Obrovskú chybu domáceho obrancu sa snažil využiť Niederlechner, ale jeho zakončenie z voleja dokázal Hansen vytesniť nad brvno. Bude to rohový kop v prospech hosťujúceho celku.
     
    24
    Na Audi-Sportparku vládne super atmosféra, čo vytvára tkz. dvanásteho hráča v poli. Nechajme sa prekvapiť, či to domácim futbalistom pomôže a čoskoro sa dočkáme skórovania.
     
    23
    Kubler vďaka svojmu včasnému zákroku zbrzdil rozbiehajúci sa útok súpera, vďaka čomu mali jeho spoluhráči čas sa vrátiť na svoje pozície.
     
    22
    Hostia kombinujú na vlastnej polovici ihriska, kde sa snažia nájsť recept na zatiaľ dobre fungujúcu defenzívu domáceho celku.
     
    21
    Domáci kapitán si teraz v rozohrávke príliš nerozumel s nabiehajúcim spoluhráčom a tak jeho prihrávka skončila až za postrannou čiarou.
     
    20
    Žltú kartu dostáva Alfredo Morales (FC Ingolstadt 04).
     
    20
    Centrovaná lopta po rohovom kope dopadla na hlavu brániaceho hráča, ktorý loptu pohodlne upratal za hranicu vlastného vápna.
     
    19
    Niederlechner skúsil svoje šťastie strelou z väčšej vzdialenosti. Jeho tvrdý projektil smerujúci do ľavej časti bránky dokázal Hansen zlikvidovať a loptu poslať na rohový kop.
     
    18
    Dlhý kros sa na hranici veľkého vápna snažil zachytiť Niederlechner, ale tento pokus bol pridlhý a lopta sa zastavila až v rukaviciach Hansena.
     
    17
    Exekútor rohového kopu zbytočne nepremýšľal a rohový kop ihneď rozohral krátkou formou.
     
    16
    Domáci celok po obrannom zákroku Guldeho bude zahrávať rohový kop.
     
    15
    Skvelá obranná činnosť v podaní Tisseranda, ktorý zastavil rozbiehajúci sa útok súpera a tak zabránil hocikomu zakončiť.
     
    14
    K lopte sa dostal aj domáci gólman, ktorý už premýšľa nad založením úspešného útoku.
     
    13
    Lezcano sa snažil v hlavičkovom súboji vybojovať loptu na svoju stranu. To sa mu aj podarilo, ale nedovoleným spôsobom. Pri lopte sú opäť hostia, ktorí sa usadili na polovici súpera.
     
    12
    Sascha Stegemann vstupuje do diania na ihrisku. Jeden z hráčov tímu Ingolstadt získal loptu, ale jeho počínanie je ohodnotené ako nedovolené.
     
    11
    Futbalisti Freiburgu si to namierili smerom dopredu. Ich výlet skončil, keď narazili na pripraveného Matipa, ktorý celej rozbiehajúcej sa akcii vystavil červenú.
     
    10
    Hosťujúci celok má výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    9
    Po súboji sa na trávniku ocitol Niederlechner, ktorý sa okamžite dožadoval priameho voľného kopu. Hlavný arbiter to videl všetko jasne a nechal hru pokračovať bez prerušenia.
     
    8
    Gunter si v súboji pomáhal nedovolený spôsobom, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra. Ten ostáva zatiaľ kľudný a tento zákrok bude riešiť len napomenutím.
     
    7
    Loptasa po sérii prihrávok dostala až na kopačku Schwolowa, ktorý hral na istotu a poslal loptu, čo najďalej od vlastného vápna.
     
    6
    Centrovanú loptu po rohovom kope dokázal zachytiť jeden z hráčov hostí, ale jeho následné akrobatické zakončenie smerovalo mimo brány.
     
    5
    SC Freiburg s možnosťou ohroziť súpera po rohovom kope.
     
    4
    Hostia sa nachádzajú na vlastnej polovici ihriska, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    3
    Sľubná príležitosť zmenu skóre neprinesie. Lukas Hinterseer nemohol pokračovať v ťažení na bránku, pretože sa ocitol v postavení mimo hru.
     
    2
    Alfredo Morales dostal loptu v pokutovom území a okamžite vystrelil. Avšak pokus netrafil ideálne a ten skončil vysoko nad brvnom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Ingolstadt 04: Hansen – Matip, Roger, Tisserand, Hadergjonaj – Morales, Cohen, Groß, Suttner – Jung, Lezcano.
    Náhradníci: Nyland – Leipertz, Lex, Hinterseer, Christiansen, Kittel, Levels.

    SC Freiburg: Schwolow – Kübler, Gulde, Söyüncü, Günter – Stenzel, Schuster, Frantz, Grifo – Niederlechner, Haberer.
    Náhradníci: Gikiewicz – Torrejón, Abrashi, Bulut, Møller Dæhli, Petersen, Philipp.

    Rozhodca: Sascha Stegemann.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na 16. kolo Bundesligy, kde FC Ingolstadt 04 privíta na svojom trávniku SC Freiburg. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    FC INGOLSTADT 04: Futbalisti tohto celku by si vedeli predstaviť lepší priebeh sezóny. Momentálne figurujú na 17. priečke so ziskom 12 bodov. To sa im podarilo po troch víťazstvách, troch remízach a po deviatich porážkach. Svojim súperom dovedna nastrieľali 13 gólov, ale až 25 inkasovali. Posledný zápas odohrali na trávniku Leverkusenu, kde prekvapivo po góle Moralesa a Cohena vybojovali plný počet bodov.

    SC FREIBURG: Hráči Freiburgu sú na tom o niečo lepšie. Pohybujú sa na 10. mieste so ziskom 20 bodov. Na svojom konte majú šesť výhrier, dve remízy a sedem prehier. V zápasoch nasúkali 19 gólov, ale inkasovali dokonca viac ako ich dnešný súper. Presnejšie to je 26. Ich posledný zápas sa skončil taktiež celkom prekvapivým výsledkom. Na trávniku favorizovaného Schalke uhrali remízový výsledok 1:1. Hostia dokonca viedli v 64. minúte zásluhou Niederlechnera, ale jeho tím sa dlho netešil. Ich radosť im v 74. minúte prekazil Konoplyanka, ktorý stanovil konečný remízový výsledok.

    Zápasom vás bude sprevádzať Róbert Gašpárek.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:00.

    Róbert Gašpárek

    Góly: 53. Suttner – 34. Niederlechner (pen.), 41. Niederlechner

    Karty:   20. Morales (ING), 42. Roger (ING), 67. Tisserand (ING), 85. Matip (ING) – 88. Stenzel (FRE), 89. Bulut (FRE)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 8:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 16:12.
    FC Ingolstadt 04: Hansen – Matip, Roger (46. Lezcano), Tisserand, Hadergjonaj – Morales (36. Christiansen), Cohen, Groß, Suttner – Jung, Levels.
    Náhradníci: Nyland – Leipertz, Lex, Hinterseer, Christiansen, Kittel, Lezcano.

    SC Freiburg: Schwolow – Kübler, Gulde, Söyüncü, Günter – Stenzel, Schuster, Philipp (66. Bulut), Grifo – Niederlechner (78. Guédé), Haberer (54. Petersen).
    Náhradníci: Gikiewicz – Torrejón, Abrashi, Bulut, Møller Dæhli, Petersen, Guédé.

    Rozhodca: Sascha Stegemann

    Diváci: 13 904