Guingamp – Paríž 2:1 (kon.) | Rennes – Bastia 1:2 (kon.) | Lorient – Saint-Étienne 2:1 (kon.)
Montpellier – Bordeaux 4:0 (kon.) | Toulouse – Nancy 1:1 (kon.)
koniec
FC Lorient
2:1 (1:0)
AS Saint-Étienne
cz Sobota 17.12.2016, 20:00 • Stade Yves Allainmat - Le Moustoir, Lorient • Ligue 1 McDonald’s • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    80
    No, tohle byl hodně tvrdý zákrok a po něm přichází další karta! Ani ne metr před vápnem zajel do Guendouziho Pierre-Gabriel a sudí kromě přímého kopu tahá žlutou kartu, i když tady klidně mohla přijít další červená!
     
    75
    Další žlutá na sebe nenechala čekat dlouho a opět ji vidí domácí hráč – kapitán Ciani přibrousil asi 30 metrů před bránou Hamoumu a napomenutí tady bylo jasné.
     
    73
    Žlutých karet přibývá a další viděl domácí obránce Le Goff, který trochu zbytečně přitvrdil ve středu pole a sudí ho uklidňuje tímto způsobem.
     
    67
    Wesley Lautoa je další mužem, který vidí v tomto tvrdém zápase žlutou, fauloval Daba a sudé neváhal ani chvíli.
     
    48
    Je tu první žlutá druhého poločasu a věru jsme na ni nemuseli dlouho čekat – M'Bengue stáhl kousek stranou od vápna unikajícího Moukandja k zemi a trest tu byl nevyhnutelný.
     
    15
    První kartu vidí i domácí hráč, Philippoteaux u postranní čáry zbytečně tvrdě podrazil Daba a sudí Lesage dnes podruhé sahá do kapsičky.
    10. Červená karta pro Moulina.
     
    10
    Tak toto je neuvěřitelná hrubka hostujícího gólmana! Ten vyběhl proti dlouhému míči za obranu, jenže do souboje s Moukandjem šel takovým "karate" kopem, že i když míč zasáhl, tak stejně vidí červenou kartu! Stalo se to ale ještě před vápnem, takže jedinou útěchou pro hosty je, že se nebude kopat penalta – každopádně ale budou dohrávat v deseti!

    Ondřej Hradecký

    Góly: 39. Philippoteaux (Koffi), 90. Cabot (S. Marveaux) – 90+2. Pajot (Veretout)

    Karty:   15. Philippoteaux (LOR), 67. Lautoa (LOR), 73. Le Goff (LOR), 75. Ciani (LOR) – 48. M'Bengue (SET), 80. Pierre-Gabriel (SET)   10. Moulin (SET)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 10:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:13.
    FC Lorient: Delecroix – Koffi, Ciani (C), Lautoa, Le Goff – Mesloub, Bellugou, Cafú (77. Guendouzi) – S. Marveaux, Moukandjo (85. Jeannot), Philippoteaux (84. Cabot).
    Náhradníci: Lamonge – Barthelme, Cabot, Guendouzi, Jeannot, Moreira, Z. Touré.

    AS Saint-Étienne: Moulin – Théophile-Catherine, Lacroix, M'Bengue, Pierre-Gabriel – Hamouma (C), Selnæs, Veretout – Dabo (68. Pajot), Berić (13. Maisonnial), Tannane (68. Monnet-Paquet).
    Náhradníci: Maisonnial – Lemoine, Maiga, Monnet-Paquet, Pajot, Polomat, Saivet.

    Rozhodca: Lesage – Luzi, Denis