Hoffenheim – Dortmund 2:2 (kon.)
koniec
TSG 1899 Hoffenheim
2:2 (2:1)
Borussia Dortmund
Piatok 16.12.2016, 20:30 • WIRSOL Rhein-Neckar Arena, Sinsheim • Nemecká Bundesliga • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované! Dnešné stretnutie bolo mimoriadne zaujímavé a z môjho pohľadu sa končí spravodlivou remízou 2:2. Na začiatku druhého dejstva mohol znásobiť domáce vedenie Sandro Wagner, no z tesnej blízkosti trafil len ľavú žrď súperovej brány. Jeho zaváhanie už o niekoľko sekúnd neskôr potrestal Pierre-Emerick Aubameyang, ktorý svojím 16. gólom v sezóne stanovil konečné skóre zápasu. Hoffenheim tak neprehral ani pätnásty zápas v sezóne a posunul sa na tretie miesto tabuľky. Hosťom patrí priebežné piate miesto, no dnes stratili ďalšie dva body. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (22:27:20)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Thomas Tuchel využíva aj svoje tretie striedanie v dnešnom dueli. Tesne pred koncom schádza z ihriska Pierre-Emerick Aubameyang, ktorého nahradil Mikel Merino.
     
    90+1
    Na konci prvej nadstavenej minúty to skúšal strelou spoza pokutového územia Andrej Kramarić. Jeho pokus ale minul bránu súpera o poriadny kus.
     
    90
    Dnešný zápas nám vrcholí a ešte bude pokračovať minimálne tri minúty. Presne toľko totiž nadstavuje hlavný arbiter zápasu Benjamin Brand.
     
    89
    Andrej Kramarić mohol rozhodnúť dnešné stretnutie. Domáci útočník si nabehol na center z pravej strany od Pavla Kadeřábka, ale strelou z vnútra pokutového územia trafil len brankára Romana Weidenfellera.
     
    88
    Hostia držia loptu na svojich kopačkách a neumožňujú domácim vytvoriť si záverečný tlak. Navyše, pomáhajú im aj zbytočné fauly hráčov Hoffenheimu.
     
    87
    Priamy kop hostí zahral Pierre-Emerick Aubameyang. Gabončan to skúšal priamou strelou na bránu, no tú napokon prestrelil.
     
    86
    Borussia Dortmund bude mať výhodu priameho kopu, približne z hranice 25 metrov. Navyše, Kevin Vogt je ďalším hráčom, ktorý dostáva žltú kartu.
     
    85
    Do konca riadneho hracieho času nám ostáva ešte približne päť minút. Obe mužstvá chcú strnúť vedenie na svoju stranu, a tak sa ešte máme na čo tešiť.
     
    84
    Jeremy Toljan sa presadil v súboji a z ľavej strany postupoval sám na bránu súpera. Roman Weidenfeller ale dobre vybehol a zabránil mu skórovať. Domáci si pýtali penaltu, no kontakt bol minimálny.
     
    83
    Thomas Tuchel posiela na trávnik Adriána Ramosa, čo je jasné posilnenie útočnej formácie. Naopak, v dnešnom zápase končí Christian Pulisic.
     
    82
    Marcel Schmelzer si teraz splnil svoje defenzívne úlohy. Nadiem Amiri sa proti nemu nepresadil a navyše si pomohol nedovoleným zákrokom.
     
    81
    Sebastian Rudy neposlal do šestnástky súpera práve najlepší center. Marc Bartra bol na mieste a loptu poslal mimo pokutového územia hostí.
     
    80
    Hoffenheim vytrvalo útočí a rozhodne si z dnešného duelu chce odniesť všetky body. Teraz bude zahrávať priamy kop, pretože bol faulovaný Bariş Atik.
     
    79
    Pavel Kadeřábek poslal z pravej strany ďalší dobrý center do šestnástky súpera. Marc Bartra síce mierne zaváhal, no napokon to všetko dobre dopadlo.
     
    78
    Sandro Wagner si prebral loptu na hranici pokutového územia. Strelou z otočky sa snažil prekvapiť súperovu obranu, no jeho pokus včas zblokoval Sven Bender.
     
    77
    Po rohovom kope Emreho Mora musel loptu vyrážať brankár Oliver Baumann. Následne sa dostal do zakončenia aj Pierre-Emerick Aubameyang, ale jeho strele chýbala razancia.
     
    76
    Christian Pulisic sa prepracoval až do pokutového územia súpera. Jeho center bol ale následne zrazený na rohový kop hostí.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 3. Uth, 20. Wagner – 11. M. Götze, 48. Aubameyang

    Karty:   30. Süle (HOF), 39. Hübner (HOF), 57. Demirbay (HOF), 86. Vogt (HOF) – 9. Reus (DOR), 27. Bartra (DOR)   41. Reus (DOR)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 22:17.
    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Süle, Vogt, Hübner – Kadeřábek, Amiri, Rudy (C), Demirbay (61. Atik), Toljan – Wagner, Uth (58. Kramarić).
    Náhradníci: Stolz – Zuber, Szalai, Polanski, Kramarić, Atik, Bičakčić.

    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Ginter, S. Bender, Bartra, Schmelzer (C) – Weigl – Pulisic (83. Ramos), Dembèlé (69. Mor), M. Götze, Reus – Aubameyang (90+2. Merino).
    Náhradníci: Bonmann – Kagawa, Merino, Mor, Passlack, Ramos, Schürrle.

    Rozhodca: Benjamin Brand