Washington – Detroit 1:0 (kon.) | Columbus – NY Rangers 4:2 (kon.) | NY Islanders – Pittsburgh 2:3 (po pr.)
Carolina – Montreal 3:2 (kon.) | Calgary – Chicago 2:3 (kon.) | Philadelphia – Tampa Bay 0:3 (kon.)
LA Kings – NJ Devils 4:2 (kon.)
koniec
Calgary Flames
2:3 (0:1, 2:1, 0:1)
Chicago Blackhawks
cz Sobota 19.11.2016, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    CHICAGO BLACKHAWKS

    Hokejisté Chicaga vylétli směrem vzhůru tabulkou Centrální divize. V tuto chvíli jim patří dokonce první míst tabulky, na kontě mají totiž čtyřiadvacet bodů, zatímco druzí St. Louis Blues vlastní o tři bodíky méně. A co víc, Hawks mají jeden zápas k dobru, takže samé dobré zprávy pro několikanásobného vítěze Stanley Cupu z uplynulých let. Na předchozí duel ale mužstvo v červenobílých dresech nevzpomíná nejraději. Chicago totiž zavítalo do kanadského Winnipegu, kde čtyřikrát inkasovalo a na soupeřovu radost nedokázalo odpovědět, nakonec padlo 0:4. Ještě předtím však stejná družina předčila na domácím ledě houževnaté Montreal Canadiens.

    Asi nepřekvapí, že týmové kanadské bodování vede osmnácti body Patrick Kane (6 + 12), kousek za ním zůstává kolega Arťom Anisimov (8 + 9) či další jeho spoluhráč Arťom Panarin (6 + 10). Tihle tři jsou hlavními tahouny letošní produktivity Hawks a fanoušci s trenéry na ně budou spoléhat také tentokrát. Odčiní Chicago předchozí nezdar z Winnipegu?
     
    CALGARY FLAMES

    No dobře, Calgary Flames jsou sice v pořadníku Pacifické divize až na pátém políčku. Jenže pokud se podíváte na bodové zisky celků, zjistíte, že jsou nesmírně vyrovnané. Na třetí San Jose Sharks Plameny ztrácejí pouhé tři bodíky a dobře vědí, že případnou dnešní výhrou se mohou špičce žebříčku zase o kousek přiblížit. S Hawks je každopádně čeká pořádná spousta práce. Flames poslední dva duely dotáhli do vítězného konce. Nejdříve přetlačili fotbalovým výsledkem 1:0 Minnesota Wild, aby následně v prodloužení předčili 2:1 Arizona Coyotes. Calgary tedy umí vítězit i s málem vstřelených branek, to je jasný vzkaz pro jejich soupeře, že by měl více skórovat.

    Týmové bodování vede český útočník Michael Frolík (6 + 6), jemuž vyšel začátek sezóny výborně a mimochodem rozhodl také zmínění předešlé utkání s Arizonou, když se krásně prosadil během nastavených pěti minut v prodloužení. Dále jej bodově doplňují Johnny Gaudreau (5 + 6) nebo kupříkladu Troy Brouwer (4 + 3) a Matthew Tkachuk (4 + 3). Plameny čeká druhé domácí klání po sobě.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Naposledy se oba celky potkaly na začátku měsíce listopadu. Tenkrát Calgary Flames zajížděli před tribuny soupeře a Chicago Blackhawks zvítězili poměrně jednoznačně 5:1. Dnes budeme sledovat už třetí a zároveň poslední vzájemný zápas těchto dvou týmů v sezóně 2016-2017.
     
    Československá stopa v utkání

    Michael Frolík (CGY) (6 + 6)
    Richard Pánik (CHI) (6 + 4)
    Marián Hossa (CHI) (9 + 6)
    Michal Kempný (CHI) (0 + 0)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat souboj dvou celků ze Západní konference, avšak každého z jiné divize. Calgary Flames s dvěma výhrami v zádech přivítají ve své hale Chicago Blackhawks, ti mají z předchozího mače co napravovat.
     
    Úvodní sestavy:

    Calgary Flames: Ch. Johnson (Elliott) – Giordano, D. Hamilton, Brodie, D. Wideman, Kulak, Engelland – S. Bennett, Monahan, Brouwer – Tkachuk, Backlund, Frolík – Stajan, Vey, Chiasson – Ferland, F. Hamilton, Hathaway.

    Chicago Blackhawks: Crawford (Darling) – Keith, B. Campbell, Kempný, Seabrook, Forsling, Hjalmarsson – Pánik, Toews, P. Kane – Panarin, Anisimov, Hossa – Rasmussen, Krüger, Hartman – Desjardins, Schmaltz, Tootoo.

    Rozhodčí: Hebert, St. Pierre – Berg, Galloway.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Jak je u NHL zvykem, začneme o pár minutek později.
     
    Hokejisté už nastupují na ledovou plochu, samozřejmě si vyslechneme hymny.
     
    Hymny máme za sebou, vše je připraveno k začátku zápasu. Za chvíli se úvodní pětice sjedou do středového kruhu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Jako první se puku v zápase na buly zmocňují hokejisté Chicaga, ale do šance se naopak hnal nejdříve domácí útočník Brouwer.
     
    00:30
    Hraje také Sam Bennett na pravém křídle v prostřední periodě hrací plochy, ale sjel mu puk z hokejky, takže nemohl pokračovat v postupu směrem ke kleci Hawks.
     
    00:52
    Hra přerušena u zařízení Crawforda, ten neměl těžkou práci, ale raději zařídil nové buly po své pravici.
     
    01:06
    Chicago rychle získalo zpět útočnou třetinu, ale zase se moc dlouho v pásmu soupeře neohřálo, prozatím se hraje hodně ze strany na stranu.
     
    01:23
    Zakázané uvolnění Calgary Flames, buly tedy proběhne před brankářem Johnsonem.
     
    01:45
    Hned po vhazování zkusil vypálit Michal Kempný, ale netrefil zařízením, navíc kus černé gumy možná ještě někdo vytečoval pryč.
     
    02:10
    Nyní je to znovu český bek, kdo rozehrává zpoza své svatyně. Jenže Chicago má problém dostat se přes útočnou modrou čáru bez větších trablů.
     
    02:44
    Keith tentokrát v rozehrávce za svou klecí a znovu sledujeme stejný obrázek jako před okamžikem.
     
    03:08
    To na druhé straně hrací plochy už se činí obránce Giordano, jehož pokus Corey Crawford nakonec nemusel vyrážet, avšak bylo potřeba, aby gólman hostů věnoval pozornost dráze kotouče.
     
    03:36
    Další buly před Johnsonem, ale Flames se hned osvobodili a poslali kus černé gumy daleko od svého zařízení.
     
    04:09
    Dlouhá nahrávka do neutrální zóny na jednoho z útočníků hostujícího celku, ale také tato byla nepřesná. Pak Hawks sice v pásmu, jenže bez lepšího zakončení.
     
    04:44
    Zatím celky hrají ve vysokém tempu a moc se nepřerušuje, chtělo by to ale nějakou větší příležitost.
     
    04:51
    Ta totiž nepřichází ani nyní. Johnson sice má touš v rukavici, jenže na střelu z pozice na levém kruhu moc dobře viděl.
     
    05:11
    Hawks zkoušejí dělat vše pro to, aby soupeře ukličkovali v jeho obranné třetině, zatím se to příliš nedaří a domácí vzdorují naprosto v pohodě.
     
    05:45
    Změnit to mohl kapitán hostů Jonathan Toews, jenž byl na chvíli úplně sám před gólmanem v červeném trikotu, ale nedokázal za něj procpat kus černé gumy. Tohle byla asi zatím největší šance zápasu.
     
    06:16
    Patrick Kane a Toews opět v akci, nyní si vyměnili pár nahrávek na pravé straně. Jenže střela nikde, jako by obrana Flames svého soka úplně vyřadila ze zakončení.
     
    06:50
    Hamilton měl spoustu obranné práce, nakonec problémy řeší brankář Johnson a přerušuje hru.
     
    06:59
    Vhazovat se bude znovu před ochráncem klece Calgary Flames, ale až poté, co skončí reklamní přestávka. Za malý okamžik pokračujeme.
     
    07:02
    Domácí vyhráli buly před svou svatyní a zatím zamezili dalším problémům, naopak vyrazili dopředu trápit soupeřova brankáře.
     
    07:20
    Už ale zase neposedný kotouč zpátky před klecí Calgary, ale tam jej nikdo v bílém trikotu nedokázal přesně usměrnit do sítě, Brodie si poradil.
     
    07:42
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Jenže teď už si obrana Calgary Flames neporadila a na světě je úvodní branka tohoto utkání. Stačil jeden větší únik a brankář Johnson inkasuje, navíc se jednalo o individuální chybu, po které se do samostatného úniku na branku hokejistů v červených dresech dostal RYAN HARTMAN. Jeho rychlé brusle nedaly bekům a vracejícím se hráčům Flames šanci, Hartman poté v pohodě pověsil kus černé gumy do sítě. Chicago Blackhawks tedy mají ještě v prvních deseti minutách vedení na hokejkách a domácí borce čeká těžká práce. Asistence: Arťom Anisimov.
    07:42 Ryan HARTMAN - 0:1
     
    08:48
    Bude se vylučovat, signalizovaný trest.
     
    08:53
    Sledujeme první trest tohoto zápasu, na trestnou lavici musí odejít na dvě minuty za podražení hostující hokejista Jordin Tootoo. Je tu tedy šance pro Flames na to, aby vyrovnali výsledek na kostce.
     
    09:18
    Chicago ale napoprvé v klidu vyhazuje a může dokonce poslat na led čerstvé síly, domácí nezačínají početní výhodu zrovna ideálně.
     
    09:44
    Giordano už v útočném pásmu na modré čáře nahazoval kus černé gumy směrem na branku a doufal, že puk někdo před zařízením tečuje. Ale k tomu nedošlo.
     
    10:14
    Většina z první přesilovky Flames v tomto zápase je pryč a Crawford musel řešit jeden větší zákrok.
     
    10:35
    Hawks znovu vyhazují přes všechny čáry, teď se v klidu brání a vypadá to, že v první oslabení duelu neinkasují.
     
    10:54
    Hra přerušena a Tootoo zpátky na ledě, Flames sice měli nějaké možnosti, jenže ani jedna nespadla do klece. Pokračujeme tedy za stejného stavu, následuje komerční pauza.
     
    11:06
    Už se znovu hraje, hned tu byla možnost pro domácích, do příležitosti unikal Monahan a po něm dorážel také útočník Hamilton. Ale Crawford měl nyní i velkou porci štěstí.
     
    11:44
    A zase další dvě střely od modré čáry. Plameny střílejí opravdu z každé pozice a dělají vše pro to, aby se jim velmi brzy podařilo vyrovnat.
     
    12:01
    Chicagu nezbývalo než vyhodit puk na zakázané uvolnění, už moc dlouho se hrálo před hostujícím zařízením.
     
    12:15
    Hosté zavezli puk za klec Johnsona, ale tam už nebyl prostor na žádnou kombinaci.
     
    12:25
    Naopak má touš v náruč Corey Crawford, jenž dále nerozehrával, aby nebyl prostor k žádným dorážkám Calgary.
     
    12:28
    A znovu hra přerušena, po pár vteřinách opět klidný zásah hostujícího gólmana.
     
    12:46
    Hawks vybojovali touš za klecí Flames a Rasmusen hledal místo, kudy se vytočit do zakončení. Nicméně ho nenašel a s pukem na holi hrají domácí beci.
     
    13:13
    Hartman mohl zkusit rozšířit svou dnešní sbírku branek, ale když mezi kruhy dostával puk, hned mu sjel z hokejky.
     
    13:35
    Michal Kempný zpátky na ledě a přes střední pásmu chystal kulišáckou a dlouhou nahrávku. Jenže jeho spoluhráči mají problém dostat se do zakončení.
     
    13:54
    Střela přichází až nyní a Johnson ji má v klidu v lapačce, bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    14:10
    Domácí zase rychle otáčejí hru a Bennett v solidní šanci z pravého kruhu. Jenže útočník Flames vůbec netrefil zařízení.
     
    14:34
    Giordanův pokus od modré čáry končí pouze sražený za brankou a Crawford si zatím další zásah do statistik nepřipíše.
     
    14:55
    Hodně nejistá hra z obou stran nyní a zatím to nevypadá, že bychom se měli do konce první třetiny dočkat další branky. Uvidíme, jestli se nemýlím.
     
    15:25
    Backlund a jeho šance v mezikruží, jenže tam byli také dva hokejisté v bílém trikotu, kteří zablokovali jeho solidní pokus.
     
    15:56
    Crawford má po delší době větší zákrok, tentokrát musel kotouč vyrážet pryč betonem.
     
    16:18
    Kempného střela v tomto střídání číslo dvě, nedošla až k zařízení. Hawks se ale ještě drží v pásmu soupeře a svírají jej kolem klece Johnsona.
     
    16:42
    Hra přerušena a puk končí někde mimo hrací plochu. Ještě jedna komerční pauza této periody, pak pokračujeme ve zbytku úvodního dějství.
     
    16:46
    Už znovu pokračuje hra a na buly u své klece uspěli domácí, kteří si však neporadili s následující rozehrávko.
     
    17:08
    Toews kličkoval u levého mantinelu a hledal někoho ze spoluhráčů, kdo má volnou hůl. Jenže dlouho nikoho takového neviděl, až poté se nabídl jeden z beků.
     
    17:46
    Flames nahazují touš aspoň do středního pásma a část jejich formace může vystřídat, teď mají domácí u své klece menší trable.
     
    18:05
    Corey Crawford sice nemusel řešit nice většího, ale raději přerušil hru, protože viděl, že se proti němu řítí dvojice hráčů v červených trikotech.
     
    18:17
    Dlouho váhavá rozehrávka Calgary, pak už vepředu operuje Hamilton. Po jeho pokusu to zkusil také Engelland, ale pálil mimo.
     
    18:36
    Před koncem první třetiny je tu ještě jedna šance pro domácí barvy, další hráč Chicaga musí odjet na trestnou lavici. Nyní to je Marcus Krüger, který se dle názoru hlavního rozhodčího provinil hrou vysokou holí.
     
    19:13
    Běží poslední minuta první třetiny, Monahan a jeho slibná střela, jenže Crawford puk v pohodě vyrazil.
     
    19:37
    Teď už se Chicago osvobozuje vyhozením přes všechny čáry a první polovina jejich trestu je skoro pryč.
     
    19:55
    Poslední momenty úvodní periody, další střela už nejspíš nepřijde.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou prvních dvacet minut zápasu, zatím jsme byli svědky jediné branky. Ještě v první polovině úvodní periody ji oslavil hostující Ryan Hartman, od té doby čekáme na dalšího úspěšného střelce. I Flames měli dostatek šancí, ale buď míří rány mimo, nebo je likviduje Crawford. Uvidíme, co nám nabídne prostřední dvacetiminutovka.
     
    Střely na branku v první třetině

    Calgary Flames: 11

    Chicago Blackhawks: 9
     
    Podrobnější statistiky

    Střely: 11:9
    Hity: 6:3
    Trestné minuty: 4:0
    Využité přesilovky: 0:0
    Zblokované střely: 1:7
    Vyhraná vhazování: 53 % – 47 %
     
    Nebude dlouho trvat a začne druhá třetina zápasu. Calgary bude pokračovat ještě nějakou chvíli v přesilové hře, ale nebude to trvat příliš dlouho.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Ještě půl minuty budou hrát hosté ve čtyřech, pak se počet hráčů na ledové ploše znovu srovná.
     
    20:21
    Corey Crawford si hned připisuje zásah do statistik, ale nejedná se o nic složitého, v pohodě zastavuje kotouč a zařizuje nové vhazování.
     
    20:35
    Nahození Dougieho Hamilton o zadním mantinel, jenže nikdo z domácích hokejistů se pak k odraženému kotouči nedostal jako první.
     
    21:10
    Hosté hrají znovu v plném počtu, Kempný následně založil akce a hned z toho byla příležitost pro chicagského Panarina.
     
    21:37
    Sam Bennett zase pro změnu na druhé straně prověřil soupeřova brankáře. Na začátku prostřední periody je na co koukat, šance se rodí jedna za druhou.
     
    21:58
    Kotouč ve středním pásmu, Kulak nikam nespěchal a v klidu počkal, až zbytek jeho formace dostřídá.
     
    22:20
    Stále u kotouče Kulak, jenže pak se Calgary Flames dostali do postavení mimo hru a čárový rozhodčí to moc dobře viděl. Vhazovat se bude na modré čáře ve středním pásmu.
     
    22:39
    Crawford vyjel docela daleko z branky rozehrávat, nakonec však situaci s klidem zvládl a nepokazil moment, kdy docela zariskoval.
     
    23:08
    Hra se nyní docela uklidnila a spíše se vyčkává na to, kdo udělá větší chybu. Ta ale zatím nepřichází ani na jedné straně barikády.
     
    23:33
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Avšak to už teď není pravda, šance následně přišla a hokejisté Calgary Flames velmi rychle vyvrátili má slova. Je pravda, že domácí celek měl nyní při zakončení docela štěstí, ale to už k hokeji a ke sportu obecně tak nějak patří. Monahan s Brouwerem nejdříve uháněli směrem k zařízení Crawforda, ale gólman Hawks je zastavil. Pak ale někde od levé tyče vydoloval kus černé gumy SAM BENNETT a záhadným odrazem procpal touš až za brankovou čáru. Máme tedy znovu vyrovnáno a uvidíme, kdo bude mít nyní herně navrch. Asitence: Sean Monahan, Troy Brouwer.
    23:33 Sam BENNETT - 1:1
     
    25:00
    Hartman střílel z levého kruhu, ale jeho pokus nyní nebyl tak přesný, přestřelil horní tyčku.
     
    25:25
    Kulakova střela nebyla na druhé straně vůbec špatná, trefila však jen betony hostujícího gólmana.
     
    25:32
    Zakázané uvolnění Chicago Blackhawks.
     
    25:47
    Moc dlouho se nehrálo, rozhodčí opět přerušuje hru a vypadá to na nějaký technický přestupek proti pravidlům ledního hokeje.
     
    26:08
    Jako by hra zase opadla, co se týče tempa. Další icing hostujícího celku a vhazovat by se tak mělo před zraky Coreyho Crawforda.
     
    26:26
    Rozehrávka z obranné třetiny Flames, pak už se museli vepředu činit také domácí forvardi. K další střele ale prozatím nedojde.
     
    27:03
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Netrvalo dlouho a Calgary Flames se prosazují znovu, tím pádem otáčejí výsledek na svou stranu a během několika málo okamžiků střílejí druhou branku. Tentokráte už to byla mnohem méně náhodná situace, ba skoro se dá říci akce z hokejové učebnice, opravdu pohledná gólová situace. Zodpovědnost na levé straně útočného pásma na sebe vzal autor předchozí branky Sam Bennett, který si nádherně zpracoval touš na levém kruhu a pak vybídl ke skórování SEANA MONAHANA. A ten už neměl vůbec problém skórovat, poslal kus černé gumy těsně nad ledem, pravděpodobně mezi nohy Crawforda. Hodně pohledný moment. Asistence: Sam Bennett, Troy Brouwer.
    27:03 Sean MONAHAN - 2:1
     
    27:59
    Kempný rozehrával do středního pásma, ale málem trefil hokejku soupeře a byly z toho skoro problémy pro Chicago.
     
    28:18
    Zatím se pokračuje bez přerušení, Rasmusen u pravého mantinelu hledal prostor ke střele, ale nenašel jej.
     
    28:42
    Následuje první komerční pauza v prostředním dějství, pokračovat budeme po jejím konci. Nadále sledujeme pohledný útočný hokej s řadou dobrých možností.
     
    28:45
    Flames úspěšná na buly u své klece, teď se hlavně domácí budou snažit nedělat zbytečné chyby, které by je připravily o vedení.
     
    29:08
    Toews a jeho formace zpátky na ledové ploše, za klecí Hawks ale operuje Bennett a málem z toho byla třetí branka této formace zápase.
     
    29:28
    Na druhé straně kluziště už práce také pro Chada Johsona, ale ten v pohodě přerušuje hru a uklidňuje tak své spoluhráče.
     
    29:37
    Moc dlouho se bez přerušení nehrálo, někdo z mužů na ledě hrál vysokou hokejkou kotouč.
     
    29:46
    V útočném pásmu Calgary. Teď sice nepřišla žádná lepší střela, ale domácí aspoň svého soka drží pod zámkem a nedovolují mu se dostat na delší čas k puku.
     
    30:20
    Calgary Flames si zahrají třetí přesilovku v tomto zápase. Hosté se dopustili dalšího faulu a za katr už je připraven zamířit slovenský útočník Marián Hossa, jenž hákoval Tkachuka, tady nebylo moc co řešit. Další možnost pro Plameny.
     
    30:25
    Domácí už začínají svou třetí přesilovku mače, ale zatím se drží jen u modré čáry s toušem na holích.
     
    30:32
    A nyní se drželi u modré čáry až tak moc, že se dostali do postavení mimo hru. Jeden z beků v červeném trikotu nedokázal udržet touš na čáře.
     
    31:08
    Chicago poprvé v tomto oslabení vyhazuje přes všechny čáry a má možnost poslat na led čerstvé síly.
     
    31:28
    Brodie převzal nahrávku od spoluhráče, pak přišla dokonce domácí střela, ale úplně minula zařízení a k dorážce už se následně nikdo nedostal.
     
    31:59
    Poslední vteřiny z Hossova trestu, zkušený útočník Hawks se za moment vrátí zpátky mezi mantinely.
     
    32:28
    Hostující výběr už hraje v plném počtu a ubránil tedy i další oslabení, dohromady už třetí. Přesto Flames vedou a mohou hrát o něco více v klidu.
     
    32:49
    Toews hledal Panarina na pravém kruhu. A našel ho, jenže Panarin z první přestřelil domácí branku, Johnson vůbec zasahovat nemusel.
     
    33:15
    Hosty ale po konci dalšího oslabení polila živá voda, pálil také český obránce Michal Kempný. Jeho slibný pokus zdálky ovšem Chad Johnson v pohodě zastavil.
     
    33:24
    Kus černé gumy sražený v ochranné síti, následuje nové buly.
     
    33:35
    A zase přerušená hra, teď ale kvůli faulu. Vůbec poprvé se dnes bude vylučovat z domácích řad, Marián Hossa dostal od Tkachuka hokejkou do obličeje a hráč Flames je nucen pykat dvě minuty. Možnost pro Blackhawks.
     
    34:11
    Panarinova střela nevypadala vůbec špatně, ale minula pravou tyčku, takže neměla takovou šanci na úspěch.
     
    34:34
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Máme tu první přesilovkovou trefu tohoto zápasu. A přitom se nejednalo o žádnou akci sehranou až do prázdné branky. Ba naopak. Velice jednoduchá a přímočará akce, kterou nyní sehráli hostující hokejisté, nádhernou nahrávku do pozice za pravý kruh obdržel obránce Chicago Blackhawks BRENT SEABROOK. Ten se pak opřel do kotouče a propálil vše, co mu stále v cestě. Včetně brankáře Chada Johnsona. Pěkně orazil kotouč o tyčku a máme tedy vyrovnáno, výsledkově začínáme od znovu, jistě dnes ještě bude na co koukat. Asistence: Duncan Keith, Patrick Kane.
    34:34 Brent SEABROOK - 2:2
     
    36:00
    Hawks navíc nepolevují a také v pěti proti pěti jsou nyní aktivní. Nedaří se jim zatím dostat přes útočnou modrou čáru.
     
    36:15
    Ještě jedna komerční přestávka v tomto dějství, pak budeme pokračovat ve zbytku druhé třetiny.
     
    36:28
    Už se znovu hraje a Kulak zavezl puk do pásma pro Calgary. Crawford pak raději ukryl kotouč pod rukavici a zařídil před sebou nové vhazování.
     
    36:48
    Když už to vypadalo, že by útočná formace Hawks mohla do šance, na druhé straně se otevřel prostor pro Michaela Frolíka.
     
    36:57
    A český útočník v barvách Calgary Flames nakonec také zakončoval, leč hostující brankář si s jeho možností poradil.
     
    37:10
    Hned po dalším buly možnost Monahana, ten však nedokázal ze vzduchu kotouč usměrnit do klece.
     
    37:40
    Blíží se nám konce druhé třetiny a jde vidět, že obě strany by si ještě rády odnesly do kabiny vedení.
     
    38:03
    Ferland nezvládl na modré čáře souboj o kotouč a mohlo hrát Chicago. Pak se přeci jen ještě domácí dostali do šance.
     
    38:15
    Chyba v hostujícím střídání a Calgary Flames si zahrají další početní výhodu. Týmový trest Chicaga za příliš mnoho hráčů na ledě míří odpykat kapitán celku Jonathan Toews. Bude doufat, že jeho mužstvo neinkasuje.
     
    38:39
    Giordano nabízel puk na Hamiltona, pak dokonce přišla střela jednoho z forvardů, ale Crawford připraven zasáhnout betonem.
     
    39:11
    Corey Crawford krásně vystihl i další střelu soupeře a přerušuje hru, to teď jeho spoluhráči potřebují.
     
    39:18
    Hawks vyhazují přes všechny čáry, vypadá to, že do konce této třetiny už by se jim mohlo podařit neinkasovat.
     
    39:44
    A další vyhození až k brance Chada Johnsona, je čas na jednu z posledních akcí prostřední dvacetiminutovky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V prostřední části jsme viděli další tři branky a o góly tedy dnes nouze není. Zatím je ale nouze o to, kdo má blíže k vítězství. Aktuálně na kostce v Kanadě svítí skóre 2:2 a výherce duelu určí buď třetí třetina, nebo i prodloužení či samostatné nájezdy. Ale nepředbíhejme, to vše až po druhé přestávce.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Calgary Flames: 20

    Chicago Blackhawks: 18
     
    Podrobnější statistiky

    Střely: 20:18
    Hity: 10:5
    Trestné minuty: 2:8
    Využité přesilovky: 0:1
    Zblokované střely: 7:12
    Vyhraná vhazování: 53 % – 47 %
     
    Blíží se začátek třetí třetiny. Zvládne někdo duel ovládnout v základní hrací době, nebo se bude muset prodlužovat?
     
    Zajímavost

    Český obránce Michal Kempný dnes vystřelil už čtyřikrát na branku a je nejčastěji zakončujícím hostujícím hráčem tohoto zápasu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Už se hraje a Flames dokončují poslední vteřiny své přesilovky, která začala ještě v předchozí části.
     
    40:35
    Jenže teď už jsou Hawks kompletní a pokračuj se tedy v plném počtu na obou stranách barikády.
     
    40:56
    Velká šance, kterou měl na brankovišti Patrick Kane a skoro se už hosté radovali ze vstřeleného gól. Ale puk pravděpodobně do sítě nedoskotačil, jen těsně skončil před brankovou čárou.
     
    40:56
    Rozhodčí si ale celou situaci ještě raději jel zkontrolovat na video.
     
    41:05
    Trvalo to docela dlouho, ale nakonec rozhodčí dává znamení, že puk do sítě neprošel. Ze zpomaleného záběru to bylo docela zřetelné, takže pokračujeme za vyrovnaného stavu.
     
    41:13
    Pokračuje se tedy ve hře a Johnson hned vzápětí přerušuje hru a zařizuje nové vhazování po své levé ruce.
     
    41:27
    Rasmusen po vítězném buly Hawks hned zkoušel vystřelit, jenže jeho šance skončila pouze na zadním mantinelu.
     
    41:58
    A tato hostující formace dále trápí obránce Flames. Hraje se stále hodně útočně, poprvé pak v pásmu v této třetině domácí celek.
     
    42:20
    Chiasson hledal na pravé stran Stajana, jenže druhý jmenovaný měl zablokovanou hůl, takže už neměl moc času a ani prostoru na to, aby mohl lépe vystřelit.
     
    42:55
    Znovu Stajan a pak také Giordano. Ten vypálil a prověřil pozornost Coreyho Crawforda.
     
    43:08
    Hodně se hraje ze strany na strany, chvíli to vypadalo na slibné přečíslení Chicaga, ale pak domácí situaci dobruslili a naopak málem ujeli soupeři Plameny.
     
    43:40
    Michael Frolík na pravém kruhu u kotouče, jenže neměl komu nahrávat, takže podržel touš na své holi a zanedlouho o něj přišel.
     
    44:10
    Rasmusen a jeho formace znovu na ledě. A hádejte, kdo pak zakončoval? Ano, Michal Kempný, ten dnes opravdu pálí z každé pozice.
     
    44:15
    Chad Johnson po Kempného střele přerušuje hru a raději připustí, aby před jeho zraky proběhlo další vhazování.
     
    44:36
    Tootoo pracoval s pukem za brankou soupeře. Neměl ale komu nahrávat, tak zkusil sám zakončit. Poté je hra přerušena, puk skončil někde mimo hrací plochu.
     
    44:48
    Nahození Calgary do pásma soupeře k ničemu nevedlo, celek z Centrální divize v pohodě uklidnil hru u své klece a postaral se o další rozehrávku.
     
    45:18
    Kempný opět na ledě, teď se dostal do akce proti krajánkovi Frolíkovi. A úspěšnější byl druhý jmenovaný, jenž málem dostal Flames kupředu.
     
    45:40
    Giordano pak byl v pravém rohu ve svém pásmu u touše jako první, jenže nejdříve neměl komu nahrávat, takže řešil komplikace se dvěma soky v bílém trikotu.
     
    46:08
    Keith a Toews čekali, až dostřídá zbytek formace, aby mohli vyrazit směrem kupředu na útočný výlet.
     
    46:28
    Následuje první komerční přestávka ve třetí třetině, pak samozřejmě hned pokračujeme v zápase.
     
    46:38
    Už znovu pokračujeme ve hře a na kotouči poněkolikáté v tomto dějství Rasmusen. Jeho střela ale nebyla tak dobrá, hokejista Blackhawks netrefil klec.
     
    46:44
    Teď si navíc hosté neporozuměli v rozehrávce a osvobodili se pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    47:05
    Hamilton a Giordano v kombinaci dvou beků na útočné modré čáře. Ale Flames zatím v poslední periodě moc nezakončují, což by se jim nemuselo vyplatit.
     
    47:35
    Michael Frolík se hnal po pravém mantinelu do šance. Ale potřeboval ještě někoho do kombinace, a ten někdo se mu nenabídl, takže bylo velmi záhy pro příležitosti.
     
    48:08
    Kempný dostával nahrávku na modrou čáru od Slováka Hossy, jenže český bek střelu pokazil a na druhou stranu si pak udělal štaci Sean Monahan.
     
    48:26
    Po Monahanově zakončení Crawford raději přerušuje hru, aby už nedošlo na další dorážky a podobné šance.
     
    48:45
    Crawford si zahrál s pukem za svou klecí a hned hledal spoluhráče vepředu, aby se pokusili co nejrychleji překvapit obranu Calgary. Zatím neúspěšně.
     
    49:06
    Bennett má puk na hokejce na pravé straně útočného pásma. Jenže proti němu se tam zjevila hned dvojice mužů v bílých trikotech, která jej o touš obrala.
     
    49:37
    Chiasson uháněl za kotoučem k zadnímu mantinelu a opravdu jej na konec stihl jako první. Byl to ale Brodie, kdo zakončoval z první a málem procpal puk do sítě.
     
    49:57
    Další zásah gólmana v hostujícím trikotu, tentokráte musel tasit rukavici proti zakončení z dálky.
     
    50:15
    Už běží druhá polovina třetí třetiny. Šancí je k vidění dostatek na obou stranách, ale co se týče lepších střel, ty nepřicházejí. Tedy alespoň zatím.
     
    50:45
    Znovu se potvrdilo, že Kempný dostává dnes na ledě spoustu prostoru. Trenér jej opět poslal do hry, jenže jeho nahození skončilo nejspíš vytečováno někde mezi diváky. Po reklamní pauze bude hra pokračovat.
     
    50:45
    Rozhodčímu se nebylo postavení některého z hráčů na vhazování, a tak se situace při buly docela protáhla.
     
    50:58
    Kempný našel volného Panarina, ale člen první formace Hawks neměl dostatek času ani prostoru na to, aby se mohl pokusit o zakončení z první.
     
    51:28
    Hosté už přicházejí o výhodu útočného pásma a o protiakci se mohli velmi rychle pokusit Brodie s Frolíkem.
     
    51:39
    Akce končí zakázaným uvolněním Calgary Flames, pozor tedy bude muset dávat Chad Johnson.
     
    51:39
    Trenéři domácích ale nic nepodceňují a vybírají si oddechový čas v situaci, kdy se bude vhazovat u domácího zařízení.
     
    51:48
    Hra pokračuje, Chicago uspělo na vhazování a pak od modré čáry po chvíli pálil Hjalmarsson. Jeho ránu ale nikdo před gólmanem netečoval a neusměrnil ji za Johnsona.
     
    52:34
    Šance na druhé straně také pro domácího Giordana, po němž to zkoušeli také Brouwer a Monahan. Ale jako by ani jedné straně teď nepřálo střelecké štěstí.
     
    53:08
    Stajan měl chvíli v útočné třetině čas na to, aby něco vymyslel. Jenže vzápětí měl na zádech dva soupeře a už bylo moc pozdě na to, aby ještě unikl do střely.
     
    53:38
    Hawks za svou klecí čekají, až dostřídá zbytek formace. Už se hraje docela dlouho bez přerušení a jde poznat, že síly na obou stranách barikády ubývají.
     
    54:08
    Engelland z obrany vyhledal Frolíka, jenže český forvard neměl kudy jít dopředu, proti sobě měl dva beky v bílém dresu.
     
    54:36
    Stále ještě touš za klecí Calgary, tam je teď docela často. Naštěstí pro domácí pouze na hokejkách Plamenů.
     
    55:08
    Anisimov se snažil vykličkovat zpoza domácího zařízení do klece. Nahrávat v dané situaci nemohl, protože všichni jeho spoluhráči byli obsazeni a nepřipraveni zakončovat.
     
    55:36
    Hra přerušená v obranné třetina Calgary Flames, nezbývá už ani pět minut do konce základní hrací doby a začíná to vypadat, že bychom dnes v Kanadě mohli sledovat prodloužení.
     
    55:56
    Ještě ale může zápas klidně skončit v základní hrací době. Teď se o jeho rozhodnutí pokusil Alex Chiasson, jenž těsně z pravé strany netrefil přesně hostující zařízení.
     
    56:35
    Je jasné, že nikdo teď nechce udělat chybu. Přesto ji ale hosté málem udělali, když Frolík našel Backlunda, druhý jmenovaný trefil rameno Crawforda.
     
    57:02
    Střílel pak i Frolík, ale ten neměl dostatek času na to, aby si ránu lépe připravil.
     
    57:02
    Ještě jedna komerční přestávka v tomto zápase, pak už budeme pokračovat ve zbytku třetí třetiny. Můžeme očekávat spoustu napjatých momentů.
     
    57:08
    Chicago vyhrálo vhazování ve svém obranném pásmu a mohlo tedy okamžitě vyrazit dopředu. Jenže jeden z forvardů ztratil puk za domácí brankou a zakončení tedy vůbec nepřišlo.
     
    57:37
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Tak to je tedy pořádně studená sprcha pro domácí hokejisty Calgary Flames! Necelé dvě a půl minuty do konce základní hrací doby hosté jdou do těsného vedení o jednu branku a Chad Johnson měl nyní i docela smůlu. Po střele některého hráčů Blackhawks kotouč spadl ze vzduchu směrem k pravé tyči domácího zařízení. Puk sice sám do branky nedoskotačil, ale dokázal jej tam usměrnit slovenský útočník MARIÁN HOSSA, který i s trochou štěstí skóruje. Domácí střídačka si ještě vyžádala kontrolu, zda se nejednalo o nedovolené bránění gólmana. Ale trefa platí. Obránce Michal Kempný má zároveň první kanadský bod v NHL. Asistence: Artěmij Panarin, Michal Kempný.
    57:37 Marián HOSSA - 2:3
     
    58:33
    Hra přerušena ve středním pásmu a je jasné, že Calgary nyní bude čas do poslední sirény hodně rychle utíkat.
     
    58:58
    Frolík zavezl kus černé gumy do útočného pásma, to už domácí hrají s prázdnou brankou a riskují hru se šesti muži v poli.
     
    59:24
    Běží poslední minuta základní hrací doby, domácí hokejisté svítají Hawks kolem jejich klece, ale zatím nemají vůbec prostor na to, aby mohli zakončit.
     
    59:48
    Už jen okamžiky do konce třetí části.
     
    59:52
    Ale pozor, bude se ještě osm vteřin před koncem třetí třetiny vylučovat za podražení. Arťom Anisimov podrazil Monahana a je tu ještě jedna poslední šance pro domácí barvy.
     
    Konec zápasu.
     
    Je hotovo. Dlouho vyrovnané utkání na svou stranu nakonec strhli hokejisté Chicaga, kteří se dočkali vítězné trefy až necelé dvě a půl minuty před koncem základní hrací doby. Přitom rozhodla poměrně kuriózní trefa slovenského útočníka Mariána Hossy. Plameny mohou litovat, protože dlouho měly také blízko k bodům a minimálně jeden bodík za hru v prodloužení si klidně odnést mohly. Jenže hosté byli proti. Sledovali jsme pohledný hokej plný šancí a také střel. Dohromady pět jich vyslal český bek Michal Kempný, který zároveň zapsal první kanadský bod v NHL vůbec, když se podílel na vítězné trefě. Dva body bere Chicago, ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou sobotu.
     
    Střely na branku v zápase

    Calgary Flames: 30

    Chicago Blackhawks: 24
     
    Československá stopa v utkání

    Michael Frolík (CGY) (0 + 0, 2 střely na branku, čas na ledě 16:55)
    Michal Kempný (CHI) (0 + 1, 5 střel na branku, čas na ledě 18:16)
    Marián Hossa (CHI) (1 + 0, 2 střely na branku, čas na ledě 17:30)
    Richard Pánik (CHI) (0 + 0, 0 střel na branku, čas na ledě 9:07)
     
    Tři hvězdy utkání

    Sam Bennett (CGY) (1 + 1)
    Corey Crawford (CHI) (28 zásahů)
    Sean Monahan (CGY) (1 + 1) (05:49:30)
    Corey Crawford má výtečnou formu!

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 24. S. Bennett (Monahan, Brouwer), 28. Monahan (S. Bennett, Brouwer) – 8. Hartman (Anisimov), 35. Seabrook (Keith, P. Kane), 58. Hossa (Panarin, Kempný)


    Calgary Flames: Ch. Johnson – Giordano, D. Hamilton, Brodie, D. Wideman, Kulak, Engelland – S. Bennett, Monahan, Brouwer – Tkachuk, Backlund, Frolík – Stajan, Vey, Chiasson – Ferland, F. Hamilton, Hathaway.
    Chicago Blackhawks: Crawford – Keith, B. Campbell, Kempný, Seabrook, Forsling, Hjalmarsson – Pánik, Toews, P. Kane – Panarin, Anisimov, Hossa – Rasmussen, Krüger, Hartman – Desjardins, Schmaltz, Tootoo.

    Rozhodca: Hebert, St. Pierre – Berg, Galloway

    Diváci: 18 691