Zvolen – Nové Zámky 4:3 (kon.) | Žilina – Lipt. Mikuláš 7:3 (kon.) | Nitra – B. Bystrica 1:4 (kon.)
Košice – Poprad 1:2 (kon.) | Trenčín – Martin 3:4 (kon.)
koniec
HC Košice
1:2 (1:0, 0:0, 0:2)
HK Poprad
Nedeľa 13.11.2016, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 19. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:55
    V samom závere letela strela Košíc niekoľko centimetrov od ľavej žrde! Už sa zrejme nič podstatné neudeje.
     
    59:40
    Miklík poslal prihrávku medzi kruhy, kde nastala poriadna trma-vrma. Poprad puk napokon vyhodil.
     
    58:30
    Miroslav Kopřiva je na striedačke, Košičania to skúsia so šesticou korčuliarov!
     
    58:29
    Oddychový čas domácich.
     
    58:29
    Krásna strela od modrej v podaní Eduarda Šedivého – a ešte krajší zákrok Šúreka. Ten teraz síce padol na ľadovú plochu, jeho lapačka ale vystrelila v ideálny čas.
    57:03 Peter LICHANEC - 1:2
     
    57:03
    Poprad dal gól!
    Popradu sa podaril dokonalý obrat a necelé tri minúty pred koncom riadnej hracej doby vedie. Presadil sa PETER LICHANEC. Asistencie: Emil Bagin, Adam Lapšanský.
     
    54:37
    Lapšanský (POP) – 2 minúty – hákovanie.
     
    53:45
    Oddychový čas hostí.
     
    51:45
    Ešte jedna strela, tentokrát z pozície pravého krídla. Rana Klímu len tesne minula priestor troch žrdí a oprela sa o zadný mantinel.
     
    51:20
    Hričina puk miešal za bránkou, odkiaľ sa nepríjemne tlačil do siete. Poprad celú situáciu aj s kusiskom šťastia ustál.
    50:27 Adam LAPŠANSKÝ - 1:1
     
    50:27
    Poprad dal gól!
    Popradu sa napokon podarilo využiť výhodu presilovej hry a stav vyrovnať. Necelých 10 minút pred koncom riadnej hracej doby tak začíname od začiatku. O gól sa postaral ADAM LAPŠANSKÝ. Asistencie: Kevin Henderson, Ján Brejčák.
     
    48:27
    Šedivý (KOS) – 2 minúty – podrazenie.
     
    47:40
    Hričina zapracoval výborne na zadnom mantineli, odkiaľ spätnou prihrávkou našiel Boltuna. Ten sa ešte otočil a vypálil, avšak len do pripraveného Šúreka, ktorý teraz Poprad podržal.
     
    46:19
    Bartánusova prihrávka na modrú priniesla tvrdú ranu z tohto priestoru, puk pritom nohou zastavil obetavý Lichanec. Lichanec schádza z ľadu s obrovskými bolesťami, to je nepríjemný moment.
     
    44:49
    Suchý teraz poriadne pomasíroval Hričinu, napokon sa ale nepískalo. Súbežne s tým sme sledovali aj zakončenie Juraja Milého, ktorý to skúšal z uhla, avšak Šúreka neprekonal.
     
    39:56
    Beží 40. minúta a halou sa nesie spontánny potlesk. Práve číslo 40 totiž symbolizuje číslo, ktoré nosil na svojom drese košický rodák Marek Svatoš.
     
    37:25
    Henderson (POP) – 2 minúty – podrazenie.
     
    25:52
    Lapšanský (POP) – 2 minúty – hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    25:48
    Matejka sa v tejto chvíli nechal obkorčuľovať hráčmi súpera, výsledkom čoho bola zvýšená aktivita Popradu pred bránkoviskom. Videli sme tam viacero dobrých striel, všetky ale skončili na pozornom Kopřivovi.
     
    23:58
    Tak toto bolo zo strany domácich zahrané skutočne dobre! Naznačená strela od modrej ešte v skutočnosti letela pred bránku na teč. Ten aj prišiel, avšak lapačka Šúreka vyletela proti puku včas.
     
    22:09
    Poprad sa ale opätovne usadil pred bránkou svojho súpera, kde roztočil presilovkový kolotoč. Prišla tam aj strela z ľavej strany, ktorú Kopřiva pokryl.
     
    20:35
    Bartoš (KOS) – 2 minúty – držanie.
     
    18:01
    Tak toto bolo mimoriadne nepríjemné! Bartánus puk nahodil na Šúreka z veľkého uhla, prakticky to už bolo na úrovni bránkovej čiary. Puk sa ešte od gólmana odrazil pred bránkovisko a ak by si ho Hričina všimol, mohlo byť 2:0.
    12:06 Radim HRUŠKA - 1:0
     
    12:06
    Košice dali gól!
    Domáci celok sa ale po protiútoku dostal do ďalšej šance a prekonal bezmocného Šúreka. Postaral sa o to RADIM HRUŠKA. Asistencia: Tibor Varga.
     
    06:20
    Košičania teraz poriadne búšia do svojho súpera. Hruškovi trochu smolne skĺzla milimetrová prihrávka Ondřeja Šmacha z čepele. A to mali hostia poriadne veľké šťastie!
     
    04:48
    Tomáš Klíma získal puk na zadnom mantineli, poslal ho na modrú čiaru a odtiaľ prišla nepresná strela. K odrazenému puku sa ale dostal Bicek, ktorý chcel z uhla prekvapiť Šúreka. Ten sa oklamať nenechal.
     
    01:05
    Košičania mohli ísť rýchlo do vedenia, na ľavom krídle sa totiž ocitol úplne voľný Peter Bartoš, ktorý prebral prihrávku a bez prípravy vypálil, jeho rana ale skončila na zadnom mantineli.
     
    00:48
    Beží prvá minúta stretnutia a Steel aréna mlčí. Košickí fanúšikovia si chvíľou ticha uctievajú pamiatku už spomínaného Mareka Svatoša, ktorého obraz si v dnešný deň našiel čestné miesto nad sektorom A11, domovom košického fanklubu. Jeho členovia sú navyše odetí v čiernom.
     
    Štadiónom sa nesie hlasné skandovanie domácich fanúšikov mena Mareka Svatoša. Krásny moment narušili priaznivci Popradu, ktorí dávajú jasne najavo, komu dnes budú fandiť.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 13. Hruška (Varga) – 51. Lapšanský (Henderson, Brejčák), 58. Lichanec (Bagin, Lapšanský)


    HC Košice: Kopřiva (Habal) – Deyl, Dudáš, Šmach, Šedivý, Matejka, Vašíček, Pavúk – Bartánus, Suja, Miklík – Bartoš, Klíma, Bicek – Milý, Boltun, Hričina – Varga, Hruška, Šoltés
    HK Poprad: Šúrek (Pajpach) – Krempaský, Fabian, Bagin, Brejčák, Suchý, Kurali – Kroták, Mlynarovič, Abramov – Müller, Lapšanský, Henderson – Rapáč, Troliga, Bondra – Semorád, Lichanec, Štrauch

    Rozhodca: Štefik – Bednár, Smrek