Chomutov – Kladno 3:4 (kon.) | Liberec – Olomouc 4:2 (kon.) | Sparta Praha – HC Plzeň 8:2 (kon.)
Č. Budějovice – K. Vary 4:5 (0:2 po s.n.)
koniec
HC Sparta Praha
8:2 (3:0, 4:2, 1:0)
HC Plzeň 1929
cz Piatok 11.11.2016, 17:30 • Tipsport arena • DHL Extraliga juniorů (CZ) • 17. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ve třetí třetině Sparta dovršila kanonádu na konečných 8:2 z hole Vojtěcha Kuldy a bere plný počet tří bodů. Ode mě je to vše a přeji hezký zbytek pátečního večera. (17:30:55)
     
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Závěrem se ještě vhauje před bránou Plzně.
     
    58:31
    Sparta právě vstřelila branku!
    Po hře v oslabení Sparta uzamkla Plzeň v jejím pásmu a vytěžila z toho osmou branku. Sedliský vypálil dělovku od modré a VOJTĚCH KULDA nasměroval černou pryž za Krasanovského. Asistence: Patrik Sedliský, Jaroslav Vandas.
     
    57:40
    Domácí v plném počtu.
     
    55:58
    V dobré pozici se ocitl Roubal, Najel si do mezikruží, kam na něj mířila přihrávka, jenže střílel z první a nepodařilo se mu puk správně nasměrovat za Nahodila.
     
    55:40
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Chlouba – 2 min., hákování).
     
    54:01
    Jenže střela nepřišla a puk se dostává za modrou čárů, když ani jeden z obránců Sparty kotouč nezachytil.
     
    53:20
    Spartě se po delší odmlce podařilo usadit v útočném pásmu a pokouší se připravit si dobrou pozici k palbě.
     
    51:43
    Safin vystřelil z pravé strany, jenže do cesty se mu postavil bránící hráč, o kterého se touš odrazil, a ke Krasanovskému se vůbec puk tak nedostal.
     
    51:15
    Nyní zůstává na ledě ležet hostující Kokoška, který doslovně schytal přihrávku svého spoluhráče do oblasti krku. Sám se zvedá, avšak odchází do kabiny.
     
    50:25
    Rychlý, však nenápadný výpad hostů mohl mít nepříjemné následky pro Spartu. Zblízka indiáni doráželi kotouč za Nahodila, který na ramenou takřka žongloval s černou pryží, jak se odrážela od těl útočících hráčů zpět k němu.
     
    49:52
    Oddechový čas pro domácí.
     
    49:15
    Hra je opět klidnější, obě mužstva se pokouší vybojovat si výhodu na ledě, nicméně ani jednomu z týmů se nedaří usadit déle v útočné třetině.
     
    48:00
    Nebezpečí i před Nahodilem. Indiánům se podařilo ze zavezení puku do útočné třetiny vytěžit několik dorážek z předbrankového prostoru, žádný z pokusů sparťanského strážce svatyně nepřelstil.
     
    46:19
    Do přečíslení se probojovali sparťané, Safin napravo hledal najíždějícího Wojnara z levé strany, ale domácímu mladíkovi se nepodařilo kotouč poslat za záda Krasanovského.
     
    45:24
    Další ofsajd Sparty, Svoboda byl až příliš akční v přechodu modré čáry a předstihl puk.
     
    44:50
    Maršoun se snažil prodrat do útočné třetiny, avšak rozhodčí přerušuje hru kvůli ofsajdu.
     
    44:07
    Plzni se přesilovka nedaří. Sparta dobře napadá a nedovoluje hostům dostat se k zakončení.
     
    42:16
    Roubal ujel do brejku, jenže v zakončení mu zabránil Vandas nedovoleným zákrokem, odchází tak na trestnou lavici za sekání.
     
    41:53
    Teď pomohla Spartě i tyčka! Po další akci Plzně zazvonila za Nahodilem branková konstrukce, vhazuje se před ním.
     
    40:45
    Velká šance Plzně! Vavřička zavezl puk do třetiny, přihrál osamocenému Krystlovi v levém kruhu, ale jeho střelu si Nahodil pohlídal a vyrazil ji.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetí třetina je na spadnutí, oba týmy se již rozbruslují.
     
    Gólové hody se rozmohly ve druhé třetině ještě více než v úvodním dějství. Ve 26. minutě vykřesal jiskřičku naděje Plzni Filip Kokoška, když snížil na 3:1, ale rychlá odpověď přišla z tábora domácích. Nejprve tříbrankové vedení navrátil Spartě Martin Dubský, rychle poté vyhnal pátou trefou Zemana z brány Daniel Seniov. To však nebylo zdaleka vše. Indiáni se dopustili dvou faulů krátce po sobě a Sebastian Janda neměl větší obtíže s proměněním dvojnásobné početní výhody. V dobíhajícím trestu se Sparta prosadila i při hře 5 na 4, na 7:1 zvýšil Jakub Wojnar. Plzeň si takové drancování nechtěla připustit, proto za 39 vteřin z rychlého protiútoku snížil na dosavadních 7:2 Jakub Vavřička. Nechme se překvapit, co nabídne třetí třetina.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:38
    Přestože skóre je zcela nepříznivé pro Plzeň, hráči hostujícího mužstva dělají Spartě značné obtíže a gólman Nahodil má plné ruce práce s nepříjemnými pokusy indiánů.
     
    36:44
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hosté podruhé překonávají Nahodila. Po nepřesnostech ve sparťanské rozehrávce Plzeň zamířila do útočného pásma, kde JAKUB VAVŘIČKA přesně zamířil a snížil na rozdíl pěti gólů. Asistence: Matěj Chalupa.
     
    36:05
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané se prosazují i vklasické početní výhodě. Omráčená plzeňská obrana nestačila na JAKUBA WOJNARA, který posílá svůj tým do vedení 7:1. Asistence: Ostap Safin Jan Kern
     
    35:15
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané využívají dvojnásobnou přesilovku. Od modré čáry vypálil MARTIN JANDUS a procedil touš skrz clonící hráče za záda Krasanovského. Asistence: Sebastian Janda, Martin Svoboda.
     
    34:45
    Sparťané si zahrají dvojnásobnou přesilovku, neboť hostující Kaňák dostává 2 minuty za vysokou hůl.
     
    34:15
    V nepřehledné situaci před plzeňskou bránou Hanzlík sekl jednoho z domácích a inkasuje 2 trestné minuty.
     
    33:19
    Maršoun zkusil pozornost Krasanovského střelou z levého kruhu pro vhazování. Gólman hostů byl připraven a vytěsnil touš do bezpečí.
     
    32:38
    Puk se po snaze Plzně ocitl před Nahodilem, jenž raději pokryl puk, aby zabránil případným dorážkám najíždějících Plzeňanů.
     
    31:53
    Přestože Vavřička zavezl puk do třetiny, jeden z bránících Pražanů mu puk vypíchl a nedovolil mu zakončit.
     
    30:36
    Pátou brankou uštědřili Pražané velikou ránu hostujícímu mužstvu, které má problémy s domácími hráči, kteří jsou naopak s velikým sebevědomím lační po dalších gólech.
     
    28:19
    Pátý gól již vyhnal brankáře Adama Zemana ze svatyně Plzně a nahrazuje ho Filip Krasanovský.
     
    28:19
    Sparta právě vstřelila branku!
    Plzeň se prodrala do útočné třetiny, kdy se pokoušela propracovat k zakončení. Avšak Chlouba vyslal DANIELA SENIOVA do úniku. Sparťan nabral rychlost, obhodil si obránce, v nájezdu si rozhýbal gólmana Zemana a zasunul puk prádnému místu u pravé tyče. Asistence: Jaroslav Chlouba
     
    27:41
    Plzeň se dopouští zakázaného uvolnění a hra se stěhuje na její stranu kluziště.
     
    26:55
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí mají však rychlou odpověď! V rychlém úniku se podařilo sparťanům vytvořit veliký zmatek před Zemanem. Autorem úspěšné dorážky z předbrankového prostoru je MARTIN DUBSKÝ. Asistence: Jaroslav Chlouba, Petr Maršoun.
     
    25:29
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Vytrvalost se hostům vyplatila. Po tlaku ve třetině Sparty snižují na 3:1 z hole FILIPA KOKOŠKY, jenž se prosazuje z prostoru mezi kruhy. Překvapil Nahodila, který měl zakrytý výhled. Asistence: Jakub Pour Tomáš Krystl.
     
    25:01
    Hosté se zdají být o něco aktivnější v momentální fázi hry. Plzeň jela do protiútoku, ale domácí se dokázali zavčasu vracet zpět, proto jeden z útočících hokejistů zvolil raději střelu zdálky. Přestřelil.
     
    23:55
    Vavřička nahodil od modré puk na bránu, domácí brankář sice nezachytil touš lapačkou, nýbrž jej vytěsnil do rohu kluziště.
     
    23:10
    Hra se opět zklidnila, na programu je opět urputný boj o přechod středního pásma a o následné udržení se v útočné třetině.
     
    21:38
    Nebezpečně vyhlížející situace nebyla dokončena. Hanzlík zpoza branky překvapil přihrávkou směřovanou mezi kruhy, jenže žádný z jeho spoluhráčů nezachytil jeho nahrávku, a tak přesunujícího se Nahodila žádná střela neohrozila.
     
    20:20
    Hned na úvod druhé třetiny Sparta nebezpečně zahrozila! Wojnarova rána z levého kruhu nepropálila Zemana, který puk vyrazil.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Oba týmy jsou již na hřišti, za několik vteřin odstartuje prostřední dvacetiminutovka.
     
    Sparťané vstoupili suverénně do utkání. Již v 2. minutě poslal svůj tým do vedení Jaroslav Vandas. Za pár vteřin se Sparta radovala z další přesné trefy, tentokrát z hole Marka Dubna. V následném oslabení Plzně potřetí kapituloval gólman hostů po trefě Filipa Eliáše. Plzeň se vzpamatovávala z mrazivé sprchy, nicméně přesilová hra při vyloučení Safina vypadala pohledně z její strany. Jenže brankář Nahodil zůstal do zaznění sirény nepřekonán, proto Pražané půjdou do druhého dějství s tříbrankovým vedením.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:32
    Dobrou příležitost měl Chalupa, jemuž přistál touš na holi, když si sjel k levé tyči Nahodilovi svatyně, ale nedokázal černou pryž zavčasu zpracovat a zakončení úspěchem neskončilo.
     
    18:45
    Žádná nebezpečná akce nepřichází ani z jedné strany, bojuje se zejména o přechod středního pásma.
     
    17:38
    Dubský nyní kombinoval v útočném pásmu, přestože ještě posunul puk na spoluhráče, následně se povedlo hostům dostat kotouč ze třetiny.
     
    16:03
    Roubal zachytil puk na cestě do útočné třetiny, zleva nahrál Hanzlíkovi, který si sjel mezi kruhy. Nicméně jeho pokus gólem neskončil a Sparta otáčí hru.
     
    15:07
    Od modré jeden z Pražanů otestoval pozornost maskovaného muže hostů, jemuž puk sice vypadl z lapačky, vzápětí ho rychle přikryl a vhazuje se v pásmu Plzně.
     
    14:30
    Sparta po ubráněném oslabení znovu zakládá útok a jde dopředu na Zemana.
     
    13:45
    Kaňák nyní zkusil nepříjemnou tvrdou střelu z pravého kruhu, ale ani jeho velký nápřah neprostřelil sparťanského brankáře.
     
    12:16
    Hosté dělají Spartě nemalé potíže, nebezpečná dorážka zespoda pravého kruhu však přesunujícího se Nahodila nepřekvapila a vyrazil ji.
     
    11:48
    Oslabení si poprvé vyzkouší i Sparta, 2 minuty dostává Safin za hákování.
     
    10:29
    Po dalším tlaku v obranné třetině Plzně z mezikruží pokoušel překonat Zemana Chlouba, když se mu na hůl odrazila střela od modré. Jeho pokus skončil na betonu zasahujícího gólmana.
     
    09:43
    Po krátkém výpadu plzeňských hráčů k Nahodilovi se sparťané opět dostávají k zemanovi, nicméně touš je sražen bránícím hráčem do ochranné sítě.
     
    08:59
    Kotouč se opět ocitá na střídačce hostů a vhazuje se ve středním pásmu.
     
    08:25
    Sparta je patřičně nabuzená díky rychlému vedení a přehrává Plzeň v její třetině.
     
    07:17
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí využívají přesilovou hru. Ve zmatku před bránou se nejlépe zorientoval FILIP ELIÁŠ a zblízka již potřetí v utkání překonal plzeňského gólmana. Asistence: Martin Jandus, Vojtěch Kulda.
     
    05:46
    Ostap Safin se po buly prosmýkl před Zemana, pokoušel s zvednout puk do pravého rohu brány, ale nezdařilo se. Zároveň dostává plzeňský Roubal 2 min za sekání.
     
    05:36
    Puk končí na střídačce hostů a bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    04:23
    Poprvé v utkání zatlačuje Plzeň svého soupeře, avšak díky pozornosti obrany a brankáře Nahodila snížení nepřichází.
     
    02:39
    Sparta právě vstřelila branku!
    Velice rychle Sparta zvyšuje svůj náskok. Zcela klidně se domácí dostali do útočného pásma, kde po rychlých přihrávkách z levého kruhu vystřelil RADEK JEŘÁBEK a překvapil Zemana, kterému touš propadl k pravé tyči. Asistence: Ostap Safin, Marek Duben.
     
    01:19
    Sparta právě vstřelila branku!
    Dlouho domácí na gól nečekali. Kotouč se po vhazování ve středu hřiště dostal do třetiny hostů, kde se na modré čáře zmocnil puku JAROSLAV VANDAS. Napřáhl a propálil vše, co bylo před ním. Asistence: Vojtěch Kulda, Martin Svoboda.
     
    00:33
    Na úvod brankáře Zemana vyzkoušel z mezikruží střelou zápěstím Kern, poté se puk odrazil na modrou k Jandusovi, jehož pokus gólmana hostů také nepřekvapil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Mužstva se již scházejí na ledové ploše, utkání za chvíli započne.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Nahodil (Hofmann) – Jandus, Janda, Eliáš, Jeřábek, Duben, Vandas, Sedliský – Kern, Svoboda, Seniov, Jaššo, Maršoun, Safin, Kulda, Pejchal, Chlouba, Dubský, Wojnar.

    HC Plzeň 1929: Zeman (Krasanovský) – Kačena, Kvasnička, Staněk, Kaňák, Čechura, Novák, Krystl, Pokorný – Kantner, Stránský, Hanzlík, Vavřička, Pour, Chalupa, Kokoška, Roubal, Eret, Rubner.

    Rozhodčí: Škrobák – Svoboda, Horažďovský.
     
    Půjde o první měření sil v aktuálním ročníku těchto juniorských výběrů. Sparta naposledy hrála 22. 10. proti Brnu, kde padla 1:4, před tím nestačila v Jihlavě 4:5, naposledy Pražané bodovali 18. 10. v Mladé Boleslavi za vítězství 6:3. Také Plzeň okusila ostré zápasové tempo naposledy 22. 10., kdy zvítězila doma 5:3 nad Litvínovem, před tím však prohrála 3:5 doma s Chomutovem.
     
    Sparta obsazuje 13. místo s 24 body ze sedmnácti zápasů. Pražanům se v aktuální sezoně nedaří, úspěšnost přesilových her mají 11,27% a ani oslabení se jim nedaří (77,03%). Zároveň s celkovým počtem 267 trestných minut jsou čtvrtí nejvíce trestaní v lize. Nejproduktivnějším sparťanem je Tomáš Jandus (4+13), který uzavírá TOP 20 kanadského bodování soutěže. Plzeň je naopak na 4. pozici v tabulce, když získala 30 bodů v patnácti utkáních. I když jsou nejhorším mužstvem v oslabení (70,49%), mají 212 TM a úspěšnost přesilovek druhé nejlepší v lize, 24,14%. Nejproduktivnějším indiánem je Tomáš Vracovský (12+11), druhý muž kanadského bodování extraligy juniorů.
     
    Vítejte u utkání 17. kola DHL Extraligy juniorů, kdy se proti sobě utkají týmy pražské Sparty a plzeňských indiánů.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Martina Martinková

    Góly a asistencie: 2. Vandas (Kulda, Svoboda), 3. Jeřábek (Safin, Duben), 8. Eliáš (Jandus, Kulda), 27. Dubský (Chlouba, Maršoun), 29. Seniov (Chlouba), 36. Jandus (Janda, Svoboda), 37. Wojnar (Safin, Kern), 59. Kulda (Sedliský, Vandas) – 26. Kokoška (Pour, Krystl), 37. Vavřička (Chalupa)


    HC Sparta Praha: Nahodil (Hofmann) – Jandus, Janda, Eliáš, Jeřábek, Duben, Vandas, Sedliský – Kern, Svoboda, Seniov, Jaššo, Maršoun, Safin, Kulda, Pejchal, Chlouba, Dubský, Wojnar.
    HC Plzeň 1929: Zeman (od 29. Krasanovský) – Kačena, Kvasnička, Staněk, Kaňák, Čechura, Novák, Krystl, Pokorný – Kantner, Stránský, Hanzlík, Vavřička, Pour, Chalupa, Kokoška, Roubal, Eret, Rubner.

    Rozhodca: Škrobák – Svoboda, Horažďovský