Třinec – Karviná 2:3 (kon.) | Sparta Praha – Liberec 4:2 (kon.) | Dukla Praha – Příbram 3:3 (kon.)
Jablonec – Plzeň 1:0 (kon.)
koniec
AC Sparta Praha
4:2 (1:0)
FC Slovan Liberec
cz Pondelok 07.11.2016, 13:00 • TC Sparta, Vaníčkova • Juniorská liga (CZ) • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    89
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Jan Špaček, přichází Jan Pavlík.
     
    85
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Ubong Mosses Ekpai, přichází Ondřej Doležal.
     
    85
    Konate se řítil sám na bránu a mohl přidat další gól, jenže přízemní střelou mezi nohy France neuspěl a brankář Liberce vytáhl úžasný zákrok! Kdyby se hráč Sparty rozhodl pro obstřel, udělal by určitě lépe.
     
    84
    Jan Špaček rozehrál standardní situaci přihrávkou na spoluhráče, kterému na hranici šestnáctky nevyšlo zpracování. K míči se ovšem na pravé straně pokutové území dostal jiný ze Sparťanů a z blízkosti míč dorazil do brány, jeho gól ovšem nebyl uznán správně kvůli ofsajdu!
     
    82
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Filip Císařovský, přichází Vojtěch Wala.
     
    81
    Liberec to ale ještě nezdává! Na levé straně šestnáctky se jeden z hostujících hráčů ocitl v obrovské šanci a přízemní střelou mířil dobře do protipohybu France, brankář Sparty ale dokázal skvěle zakročit a přízemní střelu ukryl ve svých rukavicích.
     
    79
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Miroslav Markovič, přichází Erik Mičovčák.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Miroslav Markovič (FC Slovan Liberec).
    77. Václav PENC - 4:2
     
    77
    Sparta právě vstřelila branku!

    Sparta měla po faulu na Tomáše Cabadaje k dispozici standardní situaci a následný centr na vzdálenější tyči propadl k VÁCLAVOVI PENCOVI, který ho z blízkosti poslal do sítě.
     
    75
    Sparta se vzápětí dostala ne levé straně pokutového území k další střele, ta ovšem byla tečována a po zemi zamířila těsně vedle vzdálenější pravé tyče.
    74. Fantastický reflexivní zákrok v podání Jana France.
     
    74
    Konate se na levé straně šestnáctky zachoval nesobecky a na značce pokutového kopu našel nikým nehlídaného Cabadaje, který si míč zpracoval a poté mířil placírkou k levé tyči, jenže Franc dokázal vytáhnout neopakovatelný zákrok a pravou nohou pokus mířící po zemi do jeho protipohybu pravou nohou vyrazil!
     
    71
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází David Surmaj, přichází Daniel Rajmon.
     
    67
    Zajímavá situace a další ruka! Jeden z hráčů Sparty se řítil sám na bránu, jenže Jan Franc skvěle vyběhl ze své brány, a byť zřejmě rukou, skvěle zasáhl. Následovala žlutá karta.
     
    65
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Christián Frýdek, přichází Aleksandar Kitanovič.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Jan Prokš (FC Slovan Liberec).
    64. Miroslav Markovič málem šťastným odrazem vyrovnal.
     
    64
    Hosté po vstřelení kontaktního gólu ožili a nyní málem vyrovnali! Miroslav Markovič šel na hranici šestnáctky důrazně za míčem a jeden z obránců Sparty ho do něj při odkopu napálil. Na první dojem nic nebezpečného, jenže míč se odrazil od hráče Liberce tak, že mířil ke vzdálenější levé tyči, od které se nakonec vrátil zpět do hry!
     
    60
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Ondřej Machuča, přichází Matyáš Kazda.
    57. Miroslav MARKOVIČ - 3:2
     
    57
    Liberec právě vstřelil branku!

    MIROSLAV MARKOVIČ sice pokutový kop neproměnil, vzápětí si ale oddechl, když se dostal k dorážce a tentokrát již míč neomylně přízemní střelou poslal do brány.
     
    57
    Miroslav Markovič přízemní střelou ze značky pokutového kopu dobře pálil přízemní střelou k pravé tyči, jenže dlouhán Jan Čtvrteček u ní byl včas a jeho pokus vyrazil!
    56. Miroslav Markovič chtěl získat míč a vybojoval penaltu.
     
    56
    Miroslav Markovič si v šestnáctce rovnal míč na střelu a vzápětí se ocitl v kleštích dvou Sparťanů, kteří ho zastavili nedovolenými prostředky. Liberec bude zahrávat penaltu!
    51. Tiemoko KONATE - 3:1
     
    51
    Sparta právě vstřelila branku!

    TIEMOKO KONATE to v pokutovém území lidově řečeno zadrbal, jenže po následné střele Christiána Frýdka a zákroku France se k němu míč dostal zpátky a z dorážky ho pod padajícím brankářem přízemní střelou poslal do konečně do brány.
     
    50
    Liberec právě vstřelil branku!

    Na Spartě se dějí neskutečné věci!

    VOJTĚCH HADAŠČOK ihned po rozehrávce napřáhl ze střední vzdálenosti k přízemní střele, která nepříjemně skákala a brankář Čtvrteček ji nedokázal udržet v rukavicích. Liberec se laciným gólem z pohledu Sparty vrací zpět do hry.
    49. Václav PENC - 2:0
     
    49
    Sparta právě vstřelila branku!

    Tomáš Cabadaj nádherně odcentroval z pravého křídla a na vzdálenější straně šestnáctky našel VÁCLAVA PENCE, který hlavou zamířil do protipohybu France přesně ke vzdálenější pravé tyči.
     
    49
    Miroslav Markovič se po předchozích faulu zvedl a nádhernou diagonální přízemní střelou z pravé strany šestnáctky zabrnkal na nervy hráčů Sparty, když jeho následný pokus zastavila tyč!
     
    47
    Miroslav Markovič byl ve středovém kruhu zastaven nekompromisní kosou zezadu a Martin Palečko viděl za taktický faul žlutou kartu.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Jan Blažek (FC Slovan Liberec).
    33. Tiemoko Konate to udělal parádně, byť neefektivně.
     
    33
    Konate si na pravé straně šestnáctky naběhl na nádhernou kolmou přihrávku za obranu, jednoho z obránců Liberce položil zasekávačkou na zadek a poté chtěl technickou střelou zamířit ke vzdálenější levé tyči, jenže trefil pouze vybíhajícího brankáře France, který si v bráně hostujícího celku připsal úžasný zákrok!
     
    26
    Sparta vyrazila po pravém křídle do rychlého protiútoku a zpoza šestnáctky napřáhla ke krásné diagonální střele, která těsně nad vzdálenějším levým horním rohem brány zamířila nad!
     
    21
    Matěj Sváta dostal jednoho z hráčů Liberce pod velký tlak a Sparta se po jeho zablokovaném odkopu uprostřed šestnáctky dostala do další velké šance, před chvílí jmenovaný obránce Sparty ale pálil z blízkosti nad břevno!
     
    16
    Filip Císařovský se po přihrávce z pravé strany ocitl ve středu pokutového území v obrovské šanci, jenže jeho následná střela pravačkou bez přípravy zamířila těsně nad břevno!
     
    7
    Žlutou kartu dostává Tiemoko Konate (AC Sparta Praha).
     
    7
    Konate si naběhl na pravé straně šestnáctky na krásnou kolmou přihrávku a z úhlu překonal přízemní střelou vybíhajícího brankáře France, gól ovšem nebyl uznán kvůli ofsajdu!
     
    5
    Nechybělo mnoho a Sparta mohla udeřit během dvou minut podruhé, jeden z domácích fotbalistů ale po centru z levé strany orazítkoval hlavou spojnici levé tyče a břevna!
    3. Filip CÍSAŘOVSKÝ - 1:0
     
    3
    Sparta právě vstřelila branku!

    FILIP CÍSAŘOVSKÝ se rozeběhl a ze značky pokutového kopu míč napálil zhruba metr nad zemí přesně k levé tyči. Franc zvolil opačnou stranu a neměl šanci zasáhnout.
     
    2
    Jeden z obránců Liberce vytáhl střelu Davida Surmaje ze středu pokutového území na pravou tyč své brány a vzápětí byl správně vyloučen!

    Tomáš Reiner

    Góly: 3. Císařovský (pen.), 49. Penc, 51. Konate, 77. Penc – 50. Hadaščok, 57. Markovič

    Karty:   7. Konate (SPA), 47. Palečko (SPA) – 36. Blažek (LIB), 65. Prokš (LIB), 67. Franc (LIB), 78. Markovič (LIB)   2. Heppner (LIB)

    Nepremenená penalta: 57. Markovič (LIB), brankár Čtvrteček zneškodnil


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 1:2. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:7.
    AC Sparta Praha: Čtvrtečka – Kadlec (K), Penc, Sváta – Palečko, Cabadaj, Špaček (89. Pavlík), Císařovský (82. Wala), Frýdek (65. Kitanovič) – Surmaj (71. Rajmon), Konate. (4-2-2)
    Náhradníci: Štorc – Balvín, Eichler. Trenér: Michal Horňák.

    FC Slovan Liberec: Franc – Blažek (K), Heppner, Chlumecký, Markovič (79. Micovčák), Hadaščok, Ekpai (85. Doležal), Machuča (60. Kazda), Da Silva, Lesniak, Prokš.
    Náhradníci: Plechatý – Šustek, Barac, Pospíšil, Doležal. Trenér: Pavel Čapek.

    Rozhodca: Jan Mikyska. Asistenti: Jan Petřík, Michal Pfeifer

    Diváci: 250