Turín – Cagliari 5:1 (kon.) | Neapol – Lazio 1:1 (kon.)
koniec
SSC Neapol
1:1 (0:0)
Lazio Rím
Sobota 05.11.2016, 20:45 • Stadio San Paolo, Neapol • Talianska Seria A • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý večer, vítám vás u online přenosu z italské Serie A. Na programu je zápas, ve kterém změří síly SSC Neapol a S. S. Lazio. Zápasem, jehož začátek je naplánován na 20:45, vás provede Radim Sochor.
     
    Lazio se momentálně nachází na čtvrtém místě italské ligy. Na svém kontě má jednadvacet bodů a kladné skóre 22:12. V minulém kole hrálo Lazio doma se Sassuolem a vyhrálo po brankách Immobileho a Luliće 2:1.
     
    Neapol je na tom o maličko hůře, momentálně je páté a má bodů dvacet. Skóre je rovněž kladné, přesněji 20:12. Neapol hrála v minulém kole na stadionu Juventus, avšak nestačila na něj a po gólu Callejona prohrála 1:2.
     
    Poslední vzájemné utkání spolu týmy sehrály v únoru 2016, tehdy Neapol na hostující půdě vyhrála 2:0. O branky se postarali Higuain s Callejonem.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Vítam vás pri sledovaní ďalšieho online textového prenosu z talianskej Serie A. Tentokrát sa pozrieme do Neapola, kde domáci SSC privíta na svojom Štadióne svätého Pavla Lazio Rím. Stretnutie sa začína o 20:45.

    SSC NEAPOL

    Neapol zatiaľ v úvode sezóny nepodáva úplne suverénne výkony, aké by sa od neho možno čakali. Aj to mu však stačí na to, aby sa po jedenástich kolách nachádzal na priebežnom piatom mieste tabuľky. Partenopei doposiaľ nazbierali celkovo dvadsať bodov vďaka šiestim víťazstvám a dvom remízam. Zverenci trénera Maurizia Sarriho predvádzajú vo väčšine zápasov pomerne pekný ofenzívny futbal a súperových brankárov prekonali už dvadsaťkrát. Najviac sa v tomto smere darí Španielovi Josému Callejónovi so siedmimi presnými zásahmi. Ešte lepšie im však funguje defenzíva, o čom svedčí aj len dvanásť inkasovaných gólov. V posledných týždňoch však akoby hráčom okolo kapitána Mareka Hamšíka došla para, keď v lige z posledných piatich duelov prehrali až tri. Naposledy nestačili počas uplynulého víkendu vo veľkom šlágri na Juventus Turín, ktorému podľahli tesne 1:2. Navyše, počas týždňa zaváhali aj v Lige majstrov, keď na pôde Besiktasu Istanbul len remizovali 1:1. Trénera Maurizia Sarriho trápi zranenie dvoch dôležitých hráčov – stopéra Raúla Albiola a kanoniera Arkadiusza Milika.

    LAZIO RÍM

    Lazio Rím môže byť s tým, čo v úvodných desiatich kolách predviedlo, spokojné. Rimania sú totiž v tabuľke o jeden bod a jedno miesto pred svojím dnešným súperom. Doposiaľ nazbierali dvadsaťjeden bodov vďaka šiestim víťazstvám a trom remízam. Biancocelesti sa snažia hrať atraktívny ofenzívny futbal, o čom svedčí aj dvadsaťdva strelených gólov. V kolónke inkasovaných gólov sú na tom navlas rovnako ako Neapolčania, keď inkasovali len dvanásťkrát. Najlepším kanonierom mužstva je jednoznačne deväťgólový Ciro Immobile. Zverenci trénera Simoneho Inzaghiho sa momentálne nachádzajú vo veľmi dobrej forme, keď z posledných piatich zápasov zaváhali len dvakrát pri remízach s Bolognou a AC Turín. V minulom kole zdolali pred vlastnými fanúšikmi Sassuolo 2:1. Tréner Inzaghi dnes nebude môcž počítať s trojicou svojich zverencov – Stefanom de Vrijom, Jordym Lukakuom a Bastosom Quissangom.

    POSLEDNÝCH PÄŤ VZÁJOMNÝCH ZÁPASOV:
    Lazio – Neapol 0:2
    Neapol – Lazio 5:0
    Neapol – Lazio 2:4
    Neapol – Lazio 0:1
    Lazio – Neapol 1:1
     
    Úvodné zostavy:

    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Chiricheş, Koulibaly, Ghoulam – Zieliński, Diawara, Hamšík (C), Callejón, D. Mertens, L. Insigne.
    Náhradníci: Rafael Cabral, Sepe – Strinić, Giaccherini, Allan, Jorginho, Ch. Maggio, Maksimović, Gabbiadini, Rog, Tonelli, El Kaddouri.

    Lazio Rím: Marchetti – Basta, Wallace, Radu – Anderson, Parolo, Biglia (C), Milinković-Savić, Lulić – Beldé, Immobile.
    Náhradníci: Strakosha, Vargić – Hoedt, Patric, Cataldi, Kishna, Djordjević, Bastos, Leitner, C. Lombardi, Freitas, Murgia.

    Rozhodca: Antonio Damato.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas sa začal, rozohrávku obstarali futbalisti Lazia, avšak už prvá lopta zo stredu poľa na Senada Lulića bola mimoriadne nepresná.
     
    1
    Následne Pepemu Reinovi absolútne nevyšla rozohrávka, loptu zachytil Lucas Biglia, vysunul do šance Cira Immobileho, avšak jeho strela bola veľmi nepresná.
     
    1
    Už od úvodu sledujeme mimoriadne rušný futbal. Teraz veľmi nebezpečne strieľal José Callejón a lopta len tesne minula bránu hostí!
     
    2
    Center Faouziho Ghoulama z ľavej strany sa až k Lorenzovi Insignemu nedostal.
     
    3
    Piotr Zieliński kombinoval na ľavom krídle s Marekom Hamšíkom, Poliakov center zblokovala obrana Lazia na prvý rohový kop zápasu.
     
    4
    Od ľavej rohovej zastávky centroval José Callejón. Španielovi ale center absolútne nevyšiel, keď lopta preletela celou šírkou ihriska.
     
    5
    Felipe Anderson robil, čo mohol, prihrávku od Dušana Bastu ale na ihrisku už nezachytil. Vhadzuje Faouzi Ghoulam.
     
    5
    Po ľavej strane prenikal Keita Beldé, dobre však zapracoval Elseid Hysaj a okamžite zakladá ďalšiu akciu Neapola.
     
    6
    Napokon z toho bola až ďalšia strela domácich, keď pozornosť Federica Marchettiho chcel vyskúšať José Callejón, bránu však opäť minul.
     
    7
    Marek Hamšík vymýšľal ďalšiu zo svojich povestných kolmíc do pokutového územia, proti Lorenzovi Insignemu ale dobre zapracoval Wallace.
     
    8
    Sergej Milinković-Savić skúšal na oapčnej strane niečo podobné ako pred pár sekundami Marek Hamšík, avšak Ciro Immobile jeho myšlienku nepochopil.
     
    9
    Marco Parolo sa "preštrikoval" až do pokutového územia, tam už ale nemal šancu proti dvojici Vlad Chiricheş- Kalidou Koulibaly.
     
    9
    Do okamžitého protiútoku tak vyrazil Faouzi Ghoulam, na ktorého hosťujúca defenzíva akoby zabudla, avšak aj on sa napokon zamotal do vlastných kľučiek a nedostal sa ani k zakončeniu.
     
    10
    Lazio hľadalo cestu po pravom krídle, avčak tam opäť stroskotala spolupráca medzi Felipem Andersonom a Cirom Immobilem.
     
    11
    Marek Hamšík bol na začiatku ďalšieho náznaku príležitosti Partenopei, keď na hranici pokutového územia našiel Piotra Zielińskiho, ten roztiahol hru doprava na Josého Callejóna, avšak jeho center našiel len pripraveného Wallacea.
     
    12
    Hrá sa vo veľmi vysokom tempe. Najskôr predviedol skvelý obranný zákrok proti Felipemu Andersonom Kalidou Koulibaly, aby o nieľkoľko sekúnd neskôr na druhej strane zaváhal v zaujímavej príležitosti Dries Mertens.
     
    13
    Federico Marchetti sa musel mať opäť na pozore. Z úctivej vzdialenosti ho totiž vyskúšal Piotr Zieliński. Brankár Lazia jeho strelu vyrazil a loptu ešte dokázal udržať v hre.
     
    14
    V tejto chvíli skúšali niečo opäť vymyslieť hráči Lazia, avšak ich kombinácia stroskotala, a tak s loptou momentálne manévrujú obrancovia Neapola.
     
    15
    Po trpezlivej kombinácii sa chcel k centru odhodlať Lorenzo Insigne, napokon si to však rozmyslel a loptu vrátil späť Marekovi Hamšíkovi.
     
    16
    O pár sekúnd neskôr už ale Lorenzo Insigne neváhal, nastrelil loptu pred Federica Marchettiho, ktorý ju skryl vo svojej náruči.
     
    17
    Momentálne sa pár sekúnd nehralo, Felipe Anderson mal nejaké problémy s kopačkou, ktorú mu pravdepodobne v jednom zo súbojov vyzul Marek Hamšík.
     
    18
    Sergej Milinković-Savić napriahol spoza pokutového územia, avšak trafil len Vlada Chiricheşa.
     
    18
    Následne vybojoval Felipe Anderson roh po súboji s Faouzi Ghoulamom. Po tejto štandardnej situácii veľmi nepresne zakončoval Dušan Basta.
     
    19
    Dries Mertens sa teraz veľmi hnevá na hlavného rozhodcu. Belgičan spadol v pokutovom území po súboji jeden na jedného proti Stefanovi Raduovi, avšak penalta sa nepíska.
     
    20
    Vlad Chiricheş hľadal nakopávanou loptou opäť Driesa Mertensa, ktorý ale tentokrát nedovolenen atakovala Wallacea.
     
    21
    Do štatistík nám pribudol ďalší nedôrazný strelecký pokus Lorenza Insigneho, s ktorým nemal Federico Marchetti žiadne problémy.
     
    22
    Piotr Zieliński to myslel veľmi pekne na Josého Callejóna, proti jeho kolmici však na poslednú chvíľu zasiahol Senad Lulić a z následnej odrazenej lopty pálil Lorenzo Insigne veľmi nepresne.
     
    23
    Insigne s Hamšíkom chceli teraz vo dvojici preľstiť defenzívu Lazia, slovenský kapitán Partenopei však v jednej chvíli akoby zabudol loptu za sebou.
     
    24
    Dries Mertens si narovnával loptu na stred ihriska. Lucas Biglia ho však poslal k zemi a Neapol tak má k dispozícii mimoriadne zaujímavú štandardnú situáciu z asi 20 metrov.
     
    25
    Dries Mertens mieril veľmi dobre ponad múr k pravej žrdi, Federico Marchetti loptu "vyškrabal" konečkmi prstov!
    25.
     
    26
    Následný rohový kop Driesa Mertensa len tesne minul hlavu Kalidoua Koulibalyho a loptu do bezpečnia odpratal Wallace.
     
    27
    Marek Hamšík zrýchlil v strede poľa, taktickým faulom ho však zastavil Lucas Biglia.
     
    28
    Absolútne zbytočnú žltú kartu dostáva Marco Parolo. Ten v nič neriešiacom súboji pri bránkovej čiare veľmi škaredo atakoval Elseida Hysaja.
     
    29
    Defenzíva Rimanov je, zdá sa, veľmi dobre pripravená na hru Mareka Hamšíka. Doposiaľ zastavila takmer každú jeho kolmicu do ich pokutového územia. V tejto chvíli sa im to podarilo opäť tesne predtým, ako lopta doputovala k Lorenzovi Insignemu.
     
    30
    Laziu zatiaľ v ofenzíve viazne kombinácia. Často sa stáva, že hostia prídu o loptu vinou nepresnej rozohrávky doslova v poslednej chvíli.
     
    31
    Ciro Immobile si chcel zabehnúť za obranu Neapola, tá ho však dokázala nachytať do ofssajdovej pasce.
     
    32
    Videli sme viacero tvrdých súbojov v priebehu niekoľkých sekúnd. Najskôr Elseid Hysaj odstavil od lopty Cira Immobileho a následne rozhodca píska po zákroku Sergeja Milinkovića-Savića na Pitora Zielińskiho.
     
    33
    Lorenzo Insigne sa prebíjal do ďalšieho zakončenia, avšak v poslednej chvíli zaváhal a nedostal sa k ohrozeniu brány Lazia.
     
    34
    Po osobnom súboji Elseida Hysaja a Cira Immobileho je hra prerušená, obaja budú potrebovať krátke ošetrenie.
     
    35
    Dries Mertens chce dnes veľim dať gól. Aj teraz mohol skúsiť kolmicu na jedného z dvojice Callejón-Insigne, rozhodol sa však vypáliť a lotpa skončila len na tribúne za chrbtom Federica Marchettiho.
     
    36
    Po pomerne svižnom začiatku sledujeme už dlhé minúty hlavne boj o stred poľa, z ktorého vyrážajú oba tímy do náznakov príležitostí.
     
    37
    Lorenzo Insigne centroval do "malého vápna", tam ale Stefan Radu vyhral mimoriadne dôležitý hlavičkový súboj s Marekom Hamšíkom.
     
    38
    Po obojstranne tvrdom súboji Josého Callejóna so Senadom Lulićom zostáva kanonier Neapola ležať na trávniku s pomerne škaredou grimasou.
     
    39
    Dries Mertens vletel ako víchor do pokutového územia Rimanov. Doslova v hodine dvanástej mu loptu z nohy odkopol Brazílčan Wallace.
     
    39
    Piotr Zielński krásne roztiahol hru doprava, kde takmer z hranice bránkovej čiary centroval Dries Mertens, avšak domáca defenzíva nepustila do zakončenia Lorenza Insigneho.
     
    40
    Na opačnej strane Keita Beldé vybojoval pre svoj tím rohový kop. Pepe Reina si ale s centrom z pravej strany bez najmenších problémov poradil.
     
    41
    Elseid Hysaj končí na zemi po súboji so Senadom Lulićom a hlavný rozhodca píska. To sa nepáči trénerovi hostí Simonemu Inzaghimu, ktorý si vyslúžil dohovor od Antonia Damata.
     
    42
    Hráči Neapola majú evidentnú územnú prevahu, zatiaľ však neašli recept, ako prekonať skvelo sformovanú defenzívu súpera.
     
    43
    Lucas Biglia teraz takmer vyrobil veľkú chybu, keď mu nevyšla spätná prihrávka na Wallacea, avšak jeho spoluhráč všetko zachránil tesne pred dobiedzajúcim Driesom Mertensom.
     
    44
    Kalidou Koulibaly stiahol na zem Marca Parola a pred vypršaním riadnej hracej doby prvého polčasu sa naskytá príležitosť pre Lazio na ohrozenie Pepeho Reinu.
     
    45
    Centroval Sergej Milinković-Savić, ktorý našiel hlavu Marca Parola, avšak jeho hlavička išla nad bránu domácich.
     
    45
    Faouzi Ghoulam sa chcel predrať po ľavej strane, v pokutovom území však stroskotal na Wallaceovi.
     
    45
    Nadstavovať sa bude jedna minúta.
     
    45+1
    Loptu na svojich kopačkách držia futbalisti Neapola, avšak ich kombinácii zatiaľ chýba prekvapivá myšlienka.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Súboj tabuľkových súperov SSC Neapol – Lazio Rím je zatiaľ veľkou taktickou bitkou. Územná prevaha je na strane domácich Partenopei, avšak hostia z večného mesta predvádzajú zatiaľ mimoriadne kvalitný výkon najmä v defenzíve. Nejaké tie príležitosti na skórovanie sme videli na oboch stranách, gólu sme sa však zatiaľ nedočkali, a tak je po prvom polčase stav nerozhodný 0:0.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas sa začal s miernym oneskorením, keďže sa čakalo, kedy zo svojej kabíny vyjdú hráči Lazia. Tí si dávali poriadne načas, za čo ich domáceho tribúny odmenili poriadnym piskotom.
     
    47
    Venujme sa však hre. Lorenzo Insigne neprenikol po ľavej strane cez Dušana Bastu a následne si Kalidou Koulibaly počínal v súboji s Felipem Andersonom nedovolene.
     
    47
    Obrovská príležitosť Lazia hneď v úvode druhého polčasu! Ciro Immobile sa ocitol úplne sám pred Pepem Reinom, z uhla však triafa len do brankára Neapola!
    47.
     
    48
    Situácia spred pár sekúnd sa opakovala. Tentokrát však dokázal Immobile sám ujsť Elseidovi Hysajovi, následne však nenamieril presne.
     
    49
    Neapolčania sa potrebujú otriasť z tohto nevydareného úvodu druhého polčasu, Faouzi Ghoulam ale teraz neprestrčil loptu cez Felipeho Andersona.
     
    50
    Domáci robia veľmi veľa chýb v rozohrávke. Jednu z nich nedokázal v tejto chvíli využiť na založenie akcie Senad Lulić.
    50.
     
    51
    Na opačnej strane Lorenzo Insigne peknou strelou zamestnal Federica Marchettiho, ktorý sa musel za loptou mieriacou do ľavého horného rohu brány poriadne natiahnuť.
     
    52
    Hlavný rozhodca vyťahuje žltú kartu Stefanovi Raduovi. Ten bol pri tlačenici v pokutovom území proti Vladovi Chiricheşovi až príliš aktívny.
     
    53
    Neapol dal gól! Tak to bola futbalová lahôdka! Faouzi Ghoulam našiel na hranici pokutového územia fantastickou kolmicou MAREKA HAMŠÍKA, v jednej chvíli to vyzeralo, akoby sa Marecchiarovi zaplietla lopta medzi nohami, slovenský kapitán SSC však trafil nechytateľne!
    53. Marek Hamšík (NEA) - 1:0
     
    54
    Lazio dalo gól! Domáci sa ale z vedenia dlho netešili. Veľmi podobná situácia sa odohrala aj na opačnej strane ihriska, kde z ľavej strany trafil nechytateľne BELDÉ KEITA a opäť je vyrovnané!
    54. Keita Beldé (LAZ) - 1:1
     
    55
    Tak kým v celom prvom polčase sme sa žiadneho presného zásahu nedočkali, v tom druhom sme videli v priebehu pár sekúnd hneď dva. V druhej polovici zápasu zatiaľ sledujeme o niečo zaujímavejší futbal, ako tomu bolo v prvom polčase.
     
    56
    Beldé Keita hrá po strelenom góle s veľkou chuťou, tentokrát sa však proti stopérskej dvojici Neapola nepresadil.
     
    57
    Marek Hamšík predviedol ďalší nádherný futbalový moment, keď pomerne nečakanou strelou z úctyhodnej vzdialenosti poriadne vystrašil Federica Marchettiho. Brankár Lazia vytiahol loptu od ľavej žrde odslova končekmi prstov!
    57.
     
    58
    Rohový kop žiadne vzrušenie v šestnástke hostí nepriniesol, navyše prichádza útočný faul jedného z hráčov SSC.
     
    59
    Lucas Biglia sa teraz ospravedlňuje Felipemu Andersonovi za tento mimoriadne nevydarený pas na pravú stranu. Vhadzovať môžu domáci.
     
    60
    Do pokutového územia Lazia mierila od Amadoua Diawaru ďalšia lopta, pred Driesom Mertensom ju ale odvrátil Wallace.
     
    60
    José Callejón sa chcel prekľučkovať až do príležitosti pred Federica Marchettiho, zastavil ho však Stefan Radu.
     
    61
    Tak teraz mal Marek Hamšík poriadnu smolu. Lorenzo Insigne mu totiž posúval loptu priamo na os ihriska, Marek bol ale o polkroka rýchlejší, loptu musel preberať v ťažkej pozícii, a tak nedokázal zakročiť dôraznejšie. Napriek tomu je z toho rohový kop pre Neapol.
     
    62
    Tlak SSC sa stupňuje. Nádherný futbalový moment nám v tejto chvíli predviedli José Callejón a Federico Marchetti. Prvý menovaný krásne vystrelil z úctyhodnej vzdialenosti a Marchetti vytiahol ďalší fantastický zákrok!
    62.
     
    63
    Z následného rohového kopu ale Partenopei nič nevyťažili, naopak, dopredu môže ísť Lazio.
     
    64
    Hosťom to ale naďalej viazne v kombinácii. Po ďalšej chybe a pase na Josého Callejóna musel z brány vyštartovať Federico Marchetti.
     
    65
    Elseidy Hysaj si toho dnes už od hráčov Lazia vytrpel dosť. Teraz ho poslal k zemi Sergej Milinković-Savić.
     
    65
    Pokračuje séria nepresností v kombinácii Lazia. Ani tentokrát si Lucas Biglia s Cirom Immobilem nerozumeli.
     
    66
    Neuveriteľnú parádu teraz predivedol José Callejón, ktorý krásnou pätičkou vyzval na strelu Lorenza Insigneho. Talian však triafa len bočnú sieť.
     
    67
    Táto strela bola posledným streleckým pokusom Lorenza Insigneho v dnešnom dueli, na jeho miesto nastupuje Manolo Gabbiadini.
     
    68
    NOvý muž na ihrisku Gabbiadini sa okamžite ocitol v dvoch mimoriadne zaujímavých príležitostiach, po jednej z nich a súboji s Wallaceom dokonca skončil na zemi, hlavný rozhodca ale penaltu nepíska.
     
    69
    José Callejón pálil z vnútra pokutového územia na vzdialenejšiu žrď, Federico Marchetti sa ale opäť vyznamenal.
     
    70
    Hra je teraz poriadne rozkúskovaná viacerými nedovolenými zákrokmi. Dries Mertens sa chcel uvoľniť do brejku cez Dušana Bastu, avšak v súboji so srbským obrancom použil ruky, a tak sa píska proti Neapolu.
     
    70
    Manolo Gabbiadini hru Neapola ešte viac oživil a v tejto chvíli sa ocitol už v tretej nádejnej pozícii od svojho nedávneho príchodu na trávnik. Wallace však súboj s ním zvládol na výbornú.
     
    71
    Faozi Ghoulam si zabiehal za obranu Lazia, postranný rozhodca však videl ofsajd domáceho beka, a tak je hra opäť prerušená.
     
    72
    José Callejón pri kombinácii v strede poľa síce nastrelil ruku Senada Lulića, hlavný rozhodca ale tentokrát nepíska a daruje Partenopei výhodu. Tí naďalej manévrujú s loptou v blízkosti stredu poľa.
     
    73
    Po pokazenej kolmici Amadoua Diawaru na Mareka Hamšíka vyrazili do protiútoku futbalisti z hlavného mesta Talianska, Sergej Milinković-Savić však rovnako neprekabátil defenzívu Neapola.
     
    74
    Mareka Hamšíka je v druhom polčase na trávniku mimoriadne cítiť. Teraz jeho strelu zblokoval Stefan Radu len na rohový kop.
     
    75
    A opäť Marek Hamšík. Slovenský stredopoliar je po strelenom góle pri veľkej chuti a hrá čím ďalej, tým aktívnejšie. Po tomto streleckom pokuse k vzdialenejšej žrdi však Marchettiho bránu netrafil o decimetre.
     
    76
    Aj Hamšíkovi spoluhráči cítia hernú pohodu Slováka, a tak sa ho snažia hľadať v zaujímavých streleckých pozíciách. Stefan Radu ale proti Marecchiarovi dokázal v poslednej chvíli zakročiť.
     
    77
    Lazio pred pokutovým územím Neapola opäť raz doplatilo na nevydarenú predfinálnu fázu, keď Sergej Milinković-Savić neprestrčil loptu na Keitu Beldého, Na opačnej strane sa situáciu zopakovala pri akcii dvojice Mertens-Gabbiadini.
     
    78
    Striedanie v tíme Lazio Rím: z ihriska odchádza Senad Lulić, prichádza Patric.
     
    78
    Marek Hamšík chcel ďalšou kolmicou do šestnástky na ľavej strane nájsť Driesa Mertensa, avšak tam bol len Dušan Basta.
     
    79
    Tentokrát Mertens číhal na loptu od Amadoua Diawaru, no proti Dušanovi Bastovi si počínal nedovolene.
     
    80
    Piotr Zieliński kombinoval s Josém Callejónom, následne sa lopta dostala k Manolovi Gabbiadinimu, no jeho strelecký pokus bol zrazený na rohový kop.
     
    81
    Po tejto štandardnej situácii to vyzeralo nádejne pre Vlada Chiricheşa, avšak lopta len tesne minula jeho hlavu.
     
    82
    Striedanie v tíme SSC Neapol: z ihriska odchádza José María Callejón, prichádza Omar El Kaddouri.
     
    83
    Centrovanú loptu Faouziho Ghoulama odvrátil na autové vhadzovanie Wallace.
     
    83
    Striedanie v tíme Lazio Rím: z ihriska odchádza Keita Beldé, prichádza Filip Djordjević.
     
    84
    Veľký tlak na loptu pred pokutovým územím Lazia využili hráči Neapola len na nevydarený center Omara El Kaddouriho.
     
    85
    Marek Hamšík opäť dokázal svoju skvelú prácu s loptou, keď pekne našiel Manola Gabbiadiniho, avšak tomu sa sklepnutie na Piotra Zielińskeho vôbec nepodarilo.
     
    86
    Faouzi Ghoulam hľadal v pokutovom území pravdepodobne Manola Gabbiadiniho, avšak našiel len Stefana Radua.
     
    86
    Ďalšia nevydarená ofenzívna akcia hostí sa končí postavením mimo hry, v ktorom sa ocitol Ciro Immobile.
     
    87
    Striedanie v tíme SSC Neapol: z ihriska odchádza Marek Hamšík, prichádza Allan.
    Striedanie v tíme Lazio Rím: z ihriska odchádza Ciro Immobile, prichádza Cristiano Lombardi.
     
    88
    Amadou Diawara najskôr pokazil prihrávku na Manola Gabbiadiniho a následne pristúpil pravačku Filipa Djordjevića.
     
    89
    Pepeho Reinu môže ten jediný inkasovaný gól skutočne mrzieť. Okrem neho ho totiž hráči Lazia nijak výraznejšie neohrozili. Aj tentokrát si gólman SSC bez najmenšjích problémov poradil s centrom z ľavej strany.
     
    90
    Hosťom sa darí v záverečnej minúte opäť dobre brániť svoje pokutové územie, kam nepúšťajú žiadne kolmé prihrávky zo stredu poľa.
     
    90
    Elseid Hysaj prehral osobný súboj so Stefanom Raduom a bude sa odkopávať od brány Federica Marchettiho.
     
    90
    Hlavný rozhodca nadstavuje ešte tri minúty.
     
    90+1
    Vlad Chiricheş vyvážal loptu z vlastnej polovice, ďaleko však nedošiel, keď stroskotal na Marcovi Parolo.
     
    90+2
    Hráči Neapola sa rútili do ďalšieho protiútoku, prihrávku Omara El Kaddouriho ale vystihla defenzíva hostí. V závere zápasu sme svedkami viacerých nepresností.
     
    90+3
    Po jednom zo súbojov v strede poľa sa na zemi ocitol Sergej Milinković-Savić a hra je tak krátko pred koncom opäť prerušená. Viac sa toho dnes už asi nestane.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Šláger 12. kola talianskej Serie A medzi SSC Neapol a Laziom Rím sa končí zmierlivou remízou 1:1. Tá pre ani jeden z tímov príliš veľa nerieši, keďže sa ich poradie v tabuľke po tomto dueli meniť rozhodne nebude, naopak, môžu opäť stratiť kontakt s úplným čelom tabuľky. Za domácich sa krásnym gólom a veľmi dobrým výkonom prezentoval Marek Hamšík, na druhej strane vyrovnával po veľmi podobnej situácii Beldé Keita. To je už na dnes odo mňa všetko. Prajem vám dobrú noc! (22:47:41)

    Jakub Kocourek

    Góly: 53. Hamšík – 54. Beldé

    Karty:   28. Parolo (LAZ), 52. Radu (LAZ)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:15.
    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Chiricheş, Koulibaly, Ghoulam – Piotr Zieliński, Diawara, Hamšík (C) (87. Allan) – Callejón (82. El Kaddouri), D. Mertens, L. Insigne (67. Gabbiadini).
    Náhradníci: Rafael Cabral, Sepe – Strinić, Giaccherini, Allan, Jorginho, Ch. Maggio, Maksimović, Gabbiadini, Rog, Tonelli, El Kaddouri.

    Lazio Rím: Marchetti – Basta, Wallace, Radu – Anderson, Parolo, Biglia (C), Milinković-Savić, Lulić (78. Patric) – Beldé (83. Djordjević), Immobile (87. C. Lombardi).
    Náhradníci: Strakosha, Vargić – Hoedt, Patric, Cataldi, Kishna, Djordjević, Bastos, Leitner, C. Lombardi, Freitas, Murgia.

    Rozhodca: Antonio Damato