Švajčiarsko – Česko 3:5 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
3:5 (0:1, 2:1, 1:3)
Česko
cz Streda 02.11.2016, 20:30 • USA Hockey Arena, Plymouth • Reprezentácia do 18 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:

     
    Druhá bitva čeká svěřence Václava Varadi hned zítra. Převedeno do českého času tedy v noci ze čtvrtka na pátek, úderem půlnoci vyjede národní tým do boje proti Finsku. Pro dnešek se s vámi loučím, příjemný zbytek večera. (22:46:35)
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Švýcarsko – 11 (22)
    Česko – 13 (47)
     
    Čeští hokejisté do 18 let za sebou mají úvodní zápas na turnaji pěti zemí v americkém Plymouthu. Navzdory roli favorita pro ně nebyl snadný, zkraje druhé třetiny totiž přišli o náskok 2:0 a dlouho se trápili v koncovce. Ve třetí třetině ale využili nedisciplinovanosti Švýcarů a rozhodli o svém zaslouženém vítězství. Dva góly vstřelil Ondřej Machala.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Škoda, české přesilovky dnes kromě tří gólů ve švýcarské síti skončily také dvěma v té naší. Půl minuty před závěrečnou sirénou upravuje na 3:5 LUCAS MATEWA. Asistence: Jan Petrig, David Zeiter.
     
    58:01
    Švýcaři nakonec i ve třetí třetině vyfasovali čtyři menší tresty, takhle mohli na úspěch jen těžko pomýšlet. Za hákování je vyloučen Nando Eggenberger (SUI).
     
    57:11
    Mikyska je zpátky na ledě, Češi si jdou pro tři body.
     
    55:11
    Češi budou muset ještě přestát oslabení, Dalimil Mikyska (CZE) je vyloučen za hrubost.
     
    54:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Další využitou početní výhodou se česká osmnáctka přibližuje na dosah prvnímu vítězství na turnaji! MARTINU KAUTOVI stačily dokonce pouhé tři sekundy – 2:5. Asistence: Kryštof Hrabík.
     
    54:22
    A další trest pro našeho soupeře. Nando Eggenberger (SUI) si odpočine na dvě minuty za držení protihráče.
     
    52:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    V pravý čas přichází druhá přesilovková trefa našich juniorů, kteří odskakují do dvoubrankového vedení! Postaral se o to JÁCHYM KONDELÍK. Snad už čeští hokejisté tenhle stav udrží – 2:4! Asistence: Radim Šalda, Ondřej Machala.
     
    51:32
    Osm a půl minuty před koncem třetí třetiny přichází desátý prohřešek Švýcarů. Do čtyř je posílá Arnaud Riat (SUI).
     
    44:58
    Náš soupeř je kompletní.
     
    42:58
    Zatím v každé třetině si Švýcaři vykoledovali čtyři menší tresty, teď "pokračují". Lionel Heughebaert (SUI) si odpočine na dvě minuty za podražení.
     
    41:48
    Česko právě vstřelilo branku!
    Netrvalo to dlouho, necelé dvě minuty po návratu na led si česká reprezentace bere zpátky ztracené vedení! Podruhé v zápase se trefil ONDŘEJ MACHALA – 2:3. Asistence: Jáchym Kondelík.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Švýcarsko – 3 (11)
    Česko – 18 (34)
     
    Švýcaři ve druhé části uštědřili české osmnáctce lekci z produktivity. Ze stavu 0:2 totiž zvládli vyrovnat a stačily jim na to pouhé tři střely! Naši hokejisté zasypali gólmana Da Silvu osmnácti ranami, ale bohužel se jim zatím nedaří zlomit zápas zpět na svou stranu. Věřme, že ve třetí třetině už svěřenci Václava Varadi recept najdou a svou převahu promění ve vítězství.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 22. Eggenberger (Leuenberger, Matewa), 27. Petrig (Leuenberger), 60. Matewa (Petrig, Zeiter) – 9. Machala (Šalda, Novák), 22. Mikyska (Kaut, Kern), 42. Machala (Kondelík), 53. Kondelík (Šalda, Machala), 55. Kaut (Hrabík)


    Švajčiarsko: Da Silva (Johnson) – Widmer, Berni, Zeiter, Pugin, Colomb, Wüthrich, Kobler, Matewa – Party, Müller, Kohler – Eggenberger, Sigrist, Leuenberger – Etter, Burgener, Riat – Heughebaert, Reymondin, Petrig. Trenér: Thierry Paterlini.
    Česko: Vomáčka (Patera) – Šalda (A), Mikyska, Bednář, Král, Zelingr, Gaspar, Horský – Kern (C), Hladonik, Kaut – Machala (A), Kondelík, Safin – Pour, Hrabík, Dvořák – Kalus, Škvrně, Novák. Trenér: Václav Varaďa.

    Rozhodca: White, Pitoscia – Lyons, Cornell.