Pittsburgh – Florida 3:2 (kon.) | NJ Devils – Arizona 5:3 (kon.) | Boston – Minnesota 0:5 (kon.)
Detroit – Carolina 4:2 (kon.) | Philadelphia – Buffalo 4:3 (2:0 po s.n.) | Toronto – Tampa Bay 3:7 (kon.)
St. Louis – Calgary 1:4 (kon.) | Dallas – Winnipeg 3:2 (kon.) | Vancouver – Ottawa 0:3 (kon.)
San Jose – Anaheim 2:1 (po pr.) | LA Kings – Columbus 3:2 (po pr.)
koniec
Vancouver Canucks
0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Ottawa Senators
cz Streda 26.10.2016, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:59
    A Craig Anderson může slavit čisté konto!
    57:41 Jean-Gabriel PAGEAU - 0:3
     
    57:41
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Henriku Sedinovi utekl ve středním pásmu kotouč a JEAN-GABRIEL PAGEAU bez váhání trefuje zpoza modré čáry odkrytou branku domácích. O vítězi utkání je rozhodnuto, teď už se nejspíš bude hrát jen o Andersonovo čisté konto. Asistence: Mark Stone.
     
    56:47
    Tak už nyní!
     
    54:14
    Obrovskou šanci měl konečně Baertschi, který zůstal zapomenut za obranou a Horvat ho hned poslal do útoku, ale domácí forvard nepřelstil Andersona, který si ve stoje počkal na zakončení Baertschiho!
     
    50:43
    Henrik Sedin dalším v řadě domácích hráčů, kteří se snaží něco udělat s výsledkem, ale v dobré pozici míjí branku!
     
    45:54
    Rychlá akce hostů, na jejímž konci byl Chris Neil, který se z druhé vlny dostal do velmi nebezpečné pozice, ale jeho ránu kryje Ryan Miller!
     
    45:09
    Hutton objel branku a hledal před brankovištěm Baertschiho, ten ale měl v klíčový moment čepel ve vzduchu.
    42:12 Ryan DZINGEL - 0:2
     
    42:12
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A znovu si mohou fanoušci Ottawy prozpěvoval "Dzingel bells, Dzingel bells"! Útočník Ottawy RYAN DZINGEL sehrál rychlou a výbornou akci s Bobby Ryanem, který zadovkou servíroval parádní gólovou přihrávku a pro Dzingela už nebyl větší problém dostat kotouč pod břevno vancouverské branky! Asistence: Booby Ryan a Chris Wideman.
     
    Domácí tým tedy otočil ve druhé třetině střeleckou aktivitu ve svůj prospěch, ale hlavně, zatímco o úvodní části hry byl poměr úspěšných buly 14:12 ve prospěch Vancouveru, teď je to plných 25:14! Tedy ve druhé třetině vyhrál Vancouver na buly 11:2!
     
    36:43
    Brandon Sutter se už už tlačil za obranu, ale nakonec mu puk sjel z čepele.
     
    33:48
    Domácí vyhráli v útočném pásmu buly a těžili z toho obrovskou šanci, když se na levém křídle objevil na malou chvíli zcela sám Granlund, který dostal přihrávku zpoza branky! Ale ani tato šance nekončí gólem!
     
    30:19
    Zack Smith se dostal na pravém křídle ke střele, z dobré pozice míjí.
     
    27:05
    Gaunce se po souhře s Megnou dostal do zakončení, Anderson si jeho pokus z levého křídla pohlídal!
     
    26:06
    Další závar na brankovišti domácích a hlavním aktérem Zack Smith, který ještě zkoušel doklepávat ze vzduchu. Miller má kotouč schovaný v lapačce a do vzájemné strkanice se ještě pouští Horvat s jedním ze soupeřů. Vášně bude krotit komerční přestávka.
     
    21:03
    Ještě Granlund se tlačí do zakončení, ale na brankovišti již nedokázal vyslat kotouč směrem na ottawskou branku. Důrazný vstup domácích do druhé dvacetiminutovky!
     
    20:51
    Do zajímavé pozice se dostával Brandon Sutter, ale nedokázal uklidnit skákající puk!
     
    20:06
    Hned poté, co Henrik Sedin vyhrál buly, se rozjel do pásma Loui Eriksson a prověřil připravenost Andersona na druhou třetinu!
     
    Troy Stecher tedy při své premiéře v NHL ve své úvodní třetině třetím nejvytěžovanějším hráčem na ledě... Zajímavá statistika a důvěra v nováčka soutěže.
     
    15:00
    Obrovská šance i pro domácí, Ben Hutton potrápil Andersona, domácím moc nechybělo k vyrovnání, ale puk v brance neskončil!
     
    14:11
    Střela Ceciho neprošla, ale puku se ujal Kyle Turris a byla z toho nakonec velká šance, kterou ale hostující forvard nedokázal využít v druhou branku Senátorů v zápase!
     
    13:33
    Šest vteřin trvala přesilovka hostů, když ERIK KARLSSON v souboji ve středním pásmu podrazil dle názoru rozhodčích soupeře a míří na trestnou lavici taky.
     
    13:27
    Puempel čistě tělem poslal k ledu ALEXANDERA EDLERA, který však následně přidržel útočníkovi Ottawy hůl a jsou z toho dvě minuty pro obránce Canucks.
    07:38 Ryan DZINGEL - 0:1
     
    07:38
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Ale ne na dlouho. Ottawa bleskově otočila hru a na pravém křídle vznikl navíc prostor kvůli poměrně špatně načasovanému střídání Canucks. Těží z toho RYAN DZINGEL, který překonává ležícího Millera! Asistence: Derick Brassard a Marc Methot.
     
    Čeká nás také souboj švédských kapitánů, domácího Henrika Sedina a hostujícího Erika Karlssona.

    Jaroslav Svoboda

    Góly a asistencie: 8. Dzingel (Brassard, Methot), 43. Dzingel (B. Ryan, Ch. Wideman), 58. Pageau (Mark Stone)


    Vancouver Canucks: R. Miller (Markström) – Edler, Stecher, B. Hutton, Gudbranson, Sbisa, Larsen – D. Sedin, H. Sedin (C), Eriksson – Markus Granlund, Brandon Sutter, Hansen – Baertschi, Horvat, Skille – Megna, B. Gaunce, Virtanen.
    Ottawa Senators: C. Anderson (Hammond) – Methot, E. Karlsson (C), Phaneuf, Ceci, Borowiecki, Ch. Wideman – Hoffman, Turris, Pyatt – Dzingel, Brassard, B. Ryan – Z. Smith, Pageau, Mark Stone – Puempel, Kelly, Neil.

    Rozhodca: Graham Skilliter, Tom Kowal – Bryan Pancich, Lonnie Cameron

    Diváci: 18471